eitaa logo
غرب آسیا
114هزار دنبال‌کننده
34هزار عکس
15.1هزار ویدیو
86 فایل
کانال رسمی وستانیوز @aboghasem تبلیغات👇 @eshg313
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق جدا از همه پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه ژئوپلیتیکی جنوب غرب آسیا که همگی در تیررس موشک‌های جمهوری اسلامی ایران قرار دارند، آمریکایی‌ها در سال‌های پس از سقوط صدام اقدام به تأسیس ۱۴ پایگاه نظامی در کشور عراق کردند که در فاصله بسیار نزدیکی با مرز‌های ایران قرار گرفته اند. یکی از ۱۴ پایگاه نظامی آمریکا در کشور عراق «عین الاسد» نام دارد که بامداد چهارشنبه توسط نیروی هوایی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و در راستای پروژه انتقام سخت از آمریکا مورد هدف قرار گرفت.  پایگاه نظامی «عین الاسد» در واقع یک فرودگاه برای نیرو‌های نظامی است و به واسطه اینکه مسیر اصلی دسترسی نیرو‌های نظامی آمریکا از خارج عراق به داخل عراق و ارتباط با ۱۳ پایگاه نظامی آمریکا در عراق است، بسیار حائز اهمیت است. این پایگاه یک باند فرود آسفالت دارد و طول باند آن ۴۰۰۰ متر است که در ارتفاع ۱۸۸ متری از سطح دریا واقع شده‌است. این پایگاه در منطقه هیت واقع در استان عمدتا اهل سنت الانبار، حدود ۱۰۰ مایل (۱۶۰ کیلومتری) غرب بغداد و ۵ مایل (۸ کیلومتری) غرب روستای خان بغدادی قرار دارد. از دیگر پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق می‌توان به پایگاه تاجی، پایگاه ویکتوری، پایگاه k. ۱، پایگاه القیاره، پایگاه هوایی بلد و پایگاه الحبانیه اشاره کرد. همچنین پنج پایگاه نظامی از ۱۴ پایگاه نظامی آمریکا در عراق در اقلیم کردستان قرار دارند که یکی از پایگاه‌ها در منطقه «اتروش»، ۳ پایگاه در منطقه «الحریر»، یک پایگاه کلان در «اربیل»، و یک پایگاه کلان دیگر در «دهوک» قرار دارند.   گفتنی است در مجموع بالغ بر ۵ هزار نیروی آمریکایی در این پایگاه‌ها مستقر بوده اند که البته طی روز‌های اخیر بخش عمده‌ای از آن‌ها خاک عراق را تخلیه و به کشور کویت پناه برده اند.   🔴پایگاه‌های نظامی آمریکا و ناتو در کویت از میان کشور‌های عربی منطقه، کویت بیشترین حمایت را از حضور نظامی آمریکا در منطقه به عمل می‌آورد. کویت از شرایط موافقتنامه همکاری‌های دفاعی با آمریکا بسیار خرسند است. کویت از زمان جنگ خلیج فارس به بعد در امور دفاعی خود بسیار جدی است و در طول دهه گذشته، ایالات متحده بالغ بر شش میلیارد دلار تجهیزات نظامی به این کشور فروخته است. افزون بر این، کویت بخش عمده‌ای از هزینه‌های مالی ناشی از حضور نظامی آمریکا در این کشور را می‌پردازد.
🔴پایگاه‌های نظامی آمریکا و ناتو در امارات متحده عربی امارات متحده عربی تا قبل از جنگ خلیج فارس ارتباطات نظامی نزدیکی با آمریکا نداشت، اما بعد از جنگ برای تهدید و ایجاد تعادل با ایران خواهان ارتباط دفاعی نزدیکی شده است. در سال ۱۹۹۴ نخستین معاهده نظامی را با آمریکا امضاء کرد. نیرو‌های آمریکایی در امارات متحده عربی از امکانات نظامی مختلفی در پایگاه‌های این کشور برخوردارند؛ پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی، فرودگاه بین المللی الفجیره، بندر زاید، بندر رشید، جبل علی در دبی و بندر فجیره از آن جمله اند. در امارات متحده عربی در حدود پانصد نظامی آمریکایی حضور دارند و تعدادی از هواپیما‌های تجسسی نیز در این کشور مستقر هستند. امارات اکنون کمترین سهم را در حضور نیرو‌های آمریکایی در خاکش دارد، اما بیشترین هواپیما‌های جاسوسی و راداری آمریکا در مقایسه با دیگر کشور‌های عضو شورای همکاری به جز قطر را دارد.
🔴پایگاه‌های نظامی غربی در اطراف خلیج فارس همانطور که اشاره شد، گروهی از پایگاه‌های نظامی آمریکا و ناتو در حلقه پیرامونی منطقه راهبردی خلیج فارس قرار دارند و به عنوان حلقه دوم پوشش دهنده امنیت خلیج فارس و در صورت نیاز به صورت یکی از پایگاه‌های فعال عملیات نظامی ظاهر می‌شوند. هرچند کمتر از ارتباط نظامی این پایگاه‌ها با خلیج فارس سخن به میان می‌آید، اما آمریکا و ناتو در عملیات‌های نظامی در خلیج فارس از دهه نود تاکنون به انحای مختلف از آنان سود برده است. این پایگاه‌ها با هدف تأمین امنیت منافع غرب در کنار سایر اهدافی مانند کنترل و نظارت بر اقدامات و فعالیت‌های گوناگون ایران، به خصوص فعالیت‌های نظامی و هسته‌ای آن، تقویت نظارت خود بر «هلال بی ثباتی» در اورآسیا و همچنین نظارت بر رفتار روسیه، چین و هند نیز شناخته می‌شوند.  این پایگاه‌ها بر اساس سند تقویت چشم اندار دفاع جهانی، بوسیله وزارت دفاع آمریکا تهیه شده است. مهم‌ترین پایگاه‌های آمریکا و ناتو که در پیرامون خلیج فارس که حافظ امنیت آن شناخته می‌شوند عبارتند از: ۱- پایگاه‌های افغانستان؛ ۲- پایگاه‌های آسیای مرکزی؛ ۳- پایگاه اینجرلیک ترکیه؛ ۴- پایگاه جیبوتی؛ ۵- پایگاه‌های اسراییل؛ ۶- پایگاه دیه گو گارسیا. بعد از پایگاه‌های نظامی آمریکا و ناتو در خلیج فارس برای تأمین امنیت آن و مناطق ژئواستراتژیکی پیرامون آن، پایگاه‌های نظامی آمریکا در افغانستان به لحاظ موقعیت ژئوپولیتیکی مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین پایگاه‌های نظامی این کشور محسوب می‌شود که از چندین بعد دارای ارزش و اعتبار ژئواستراتژیکی است.
🔴🔴جنگِ آمریکا و مکزیک در سالِ 1821، مکزیک به موجبِ استقلالِ آمریکا توانست بخشِ وسیعی از مناطقِ عمدتاً بی صاحب را با ادعای اسپانیایی بودنِ زبانشان تصاحب کند. این مناطق از تگزاسِ امروزی تا کالیفرنیای شمالی را در بر می گرفت. جمعیتِ مستعمره نشینانی که برای خود هویتِ آمریکایی قائل بودند در این مناطق رشدِ زیادی داشت؛ به طوری که در سالِ 1829 در تگزاسِ مکزیک تعدادشان بر اسپانیایی زبانها پیشی گرفت. این مستعمره نشینان در سالِ 1835 قیامی جزئی به پا کردند که رفته رفته به یک جنگِ استقلال طلبانه ی تمام عیار مبدل گشت. مستعمره نشینان که پیروزِ نبرد بودند جمهوریِ تگزاس را تاسیس کردند و سرانجام در 1845 به ایالاتِ متحده پیوستند. اما مکزیک و ایالاتِ متحده هنوز برسرِ مرزهای تگزاس با هم اختلاف داشتند، و رئیس جمهور جیمز کی. پولک از سرزمین های غربی سهمِ بیشتری می خواست تا برده داری را گسترش دهد. وی برای کالیفرنیای مکزیک هم که شماری از مستعمره نشینانِ آمریکا در آن ساکن بودند نقشه هایی در سر داشت. این مناقشات ابتدائاً در 1846 به جنگ بر سرِ تگزاس محدود بود، اما به سرعت به بخشِ زیادی از مکزیک هم سرایت کرد. یک ژنرالِ مکزیکیِ تندرو وضع را وخیم تر کرد و سبب شد که ایالاتِ متحده ی آمریکا به شهرِ مکزیک حمله ور شود و یک سوم از قلمروِ مکزیک را تصرف کند، یعنی همان مناطقی که امروز به نامِ کالیفرنیا، یوتا، نوادا، آریزونا، نیومکزیکو و تگزاس می شناسیم.
8.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🌎قدرت استراتژیک ایران و مقاومت