🔸فرار عمر البشير از زندان خارطوم پایتخت سودان
برخی رسانهها از فرار «عمر البشیر» رئیسجمهور برکنار شده سودان از زندان «کوبر» در خارطوم خبر میدهند.
العربیه در کانال تلگرامی خود در گزارشی خبر داد: تصاویر منتشر شده در رسانه های اجتماعی سودان ظهر امروز یکشنبه به وقت محلی از حمله به زندان «کوبر» در شهر خارطوم پایتخت این کشور و فرار ده ها زندانی از این زندان حکایت دارد.
به گزارش العربیه، «عمر البشیر» رئیس جمهور برکنار شده سودان و برخی از مقامات حکومت سابق این کشور در این زندان بهسر می برند.
برخی رسانه های دیگر هم مدعی شدند که عمر البشیر رئیس جمهور معزول سودان با همراهی تعداد زیادی از زندانیان از زندان کوبر فرار کرد.
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺جنگ پیچیده؛ طولانی کردن جنگ به منظور کسب برتری:
🔸این سطح از تحلیل با اقدامات علمی «توماس ایکس هامس» در کتاب «فلاخن و سنگ» آغاز شد. او جنگ ترکیبی را نسل جدیدی از جنگ میداند که از تمام شبکه های موجود استفاده میکند تا سرانجام افراد تصمیم گیر در سطح راهبردی و سیاسی دشمن را قانع کند که طولانی شدن جنگ، هزینه های زیادی برای آنها خواهد شد.هامس در نتیجه گیری خود بیان میکند که جنگ ترکیبی نشان دهنده یک وضعیت تکامل یافته از روشهای شورش ولی در ابعاد وسیعتر است. به این ترتیب استفاده از الگوی ترکیبی و همه جانبه شبکه ها برای اعمال فشار فرسایشی و طولانی مدت با محوریت آشوبزایی برای بازیگر هدف از اهمیت راهبردی برخوردار است. هسته مرکزی این مفهوم این است که تضعیف دولت به عنوان سازمان دهنده و هدایت کننده سازوکار جنگ به ظهور «بازیگران بیدولت» منجر میشود که خانه به چالش کشیدن «مشروعیت دولت» هستند. برای نمونه استکبار جهانی از این سطح از جنگ ترکیبی در قبال جمهوری اسلامی ایران در چند مقطع زمانی بهره جسته است؛ در جنگ تحمیلی هواداران ضدانقلاب و شبکه های رسانه ای کشورهای غربی استمرار جنگ را برای ایرانیان بی نتیجه قلمداد می کردند و خواهان فشار به مسئولین تصمیم گیر برای پایان جنگ بدون مشخص شدن کشور متجاوز بودند. در دهه اخیر استفاده از این سطح از جنگ ترکیبی افزاییش جدی یافته است و شاهد مثال آن در پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران است. رسانه های غربی و حامیان خط غرب در داخل کشور با اعمال فشارهای فرسایشی متعدد در ابعاد سیاسی،اقتصادی و .... هرگونه دستیابی جمهوری اسلامی ایران به توان هسته ای مطلوب را به منزله هزینه سازی برای شهروندان ایرانی تصویرسازی کردند تا از این طریق شرایط برای عدم قدرت یابی کشورمان را مهیا کنند.
#جنگ_شناختی
#جنگ_ترکیبی
#نفوذ
@amniatemeli
🔸خبرگزاری اسپوتنیک: وزارت دفاع ترکیه از نشست وزرای دفاع ترکیه، روسیه، سوریه و ایران در روز سه شنبه در مسکو خبر داد.
وستانیوز
🔸پیشبینی جایگاه قدرتهای اقتصادی جهان در سال آینده میلادی ۲۰۲۴
چین از آمریکا سبقت میگیرد؛ و از پنج قدرت اول اقتصادی جهان، چهار مورد در آسیا خواهد بود جایگاه ششم هم روسیه خواهد بود و سپس آلمان، برزیل، انگلستان و فرانسه.
ایتالیا از ۱۰ قدرت اقتصادی برتر جهان حذف میشود و پرجمعیتترین کشور مسلمان یعنی اندونزی در جایگاه پنجم خواهد ایستاد. هند هم ژاپن را پشت سر میگذارد.
بنگلادش، کانادا، مکزیک و ویتنام هم به رقابت با ایتالیا خواهند پرداخت برای کسب جایگاه یازدهم تا چهاردهم که البته در این نمودار نیست و احتمالاً کانادا، ترکیه، اسپانیا، استرالیا و پاکستان هم برای جایگاه پانزدهم تا نوزدهم خواهند جنگید.
نیجریه، فیلیپین، آفریقای جنوبی، عربستان، مصر، لهستان و به احتمال زیاد، ایران، آرژانتین و مالزی نیز برای حفظ یا کسب رتبههای زیر و نزدیک بیست در تکاپو خواهند بود
وستانیوز
یک رسانه آمریکایی در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی در رأس ائتلاف متجاوز عربی و علیرغم برتری تجهیزاتی موفق به شکست نیروهای یمن نشد و در این زمینه شکست خورد.
سایت آمریکایی "Geopolitical Futures" در گزارشی در این باره نوشته است: یکی از مهارتهای لازم برای ایجاد یک کشور قدرتمند از نظر سیاسی و اقتصادی؛ حضور ارتشی قوی و آموزش دیده است که با چالشهای نظامی به نحو احسن و شایسته روبرو میشود. جنگ یمن میزان عملکرد نظامی ضعیف عربستان سعودی را آشکار کرد، چراکه نتوانست نیروهای یمن را با وجود تجهیزات و نیروی انسانی برتر در اختیار خود شکست دهد.
این سایت نوشت: بودجه وزارت دفاع عربستان در سال ۲۰۲۳ حدود ۶۹ میلیارد دلار بوده است که مجموعا بیشتر از هزینههای نظامی سایر کشورهای عربی است، اما با این وجود نتوانست به پیروزی نظامی در یمن دست یابد.
وستانیوز