🔸وزیرخارجه سابق پاکستان: روابط ایران و عربستان رهاورد مثبت برای منطقه دارد
وزیر سابق امور خارجه پاکستان با استقبال از عادیسازی روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان این تحول را رهاورد مثبت برای منطقه دانست و گفت: چشمانداز حل مشکلات خاورمیانه به ویژه پایان بحران یمن روشن است.
وی با قدردانی از نقش آفرینی چین برای کمک به تنش زدایی در منطقه، اظهار داشت: پاکستان حامی این تلاش است و ما در گذشته نیز آغازگر ابتکار میانجیگری بودهایم و اکنون خرسندیم که این مهم به واقعیت تبدیل شده است.
قریشی در زمان تصدی پست وزیر امور خارجه بین تابستان ۱۳۹۷ تا فروردین ۱۴۰۱ در دولت سابق پاکستان ۳ سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران داشت و ۵ بار نیز میزبان همتای ایرانی خود در اسلامآباد بود.
وی گفت: ما شاهد گشایش در روابط بازیگران مهم منطقه ایران و عربستان و دو عضو کلیدی سازمان همکاری اسلامی هستیم که ثمرات این تحول متوجه تمام منطقه از جمله بحرانهای خاورمیانه خواهد بود.
شاه محمود قریشی حل فوری بحران یمن را اجتناب ناپذیر خواند و افزود: ازسرگیری تعاملات ایران و عربستان نه تنها به پرداختن به برخی معضلات در جهان اسلام مانند فرقه گرایی کمک میکند بلکه چشمانداز حل مشکلات خاورمیانه از جمله یمن نیز روشن میشود.
وستانیوز
🔸ماه پیش پایگاه آکسیوس به نقل از منابع آگاه مدعی شده بود «جو بایدن» در هفتههای قبلتر با شرکای اروپایی و اسرائیلی درباره نوعی «توافق موقت» با ایران رایزنی کرده است.
این پایگاه به نقل از مقامهای اسرائیلی، دیپلماتهای غربی و کارشناسان آمریکایی که از جزئیات طرح آمریکا مطلع هستند نوشت که طرح مد نظر کاخ سفید شامل رفع برخی تحریمها در ازای توقف بخشهایی از برنامه هستهای ایران خواهد بود.
ده منبع مطلع به آکسیوس گفته بودند دولت بایدن گفتوگو در خصوص این رویکرد جدید را در ماه ژانویه آغاز کرد و در ماه فوریه مقامهای اسرائیلی و سه کشور اروپایی را در جریان آن قرار داد.
طرحی که آکسیوس آن را گزارش داد شامل برداشتن برخی تحریمهای ضد ایرانی در ازای توقف برخی از فعالیتهای هستهای ایران به ویژه توقف غنیسازی ۶۰ درصدی بود.
یک مقام اسرائیلی و یک دیپلمات غربی به آکسیوس گفت ایرانیها از رایزنیهای آمریکا در خصوص این طرح مطلع هستند اما تا کنون این ایده را رد کردهاند.
سه مقام صهیونیستی و دیپلماتهای غربی گفتهاند: «ایرانیها تا کنون طرح جدید را رد کرده و گفتهاند که چنین طرحهایی قبلاً هم کارساز نبودهاند و آنها توافقی را که محتویات آن به هر نحوی کمتر از توافق ۲۰۱۵ باشد نمیخواهند
وستانیوز
🔸واشنگتنپست: چین ساخت پایگاه در امارات را از سر گرفت
یک سال پس از آنکه امارات اعلام کرد که ساخت پایگاه نظامی چین در این کشور بهدلیل نگرانی آمریکا متوقف شده، سرویسهای جاسوسی آمریکا متوجهِ ادامۀ ساختوساز در این تأسیسات نظامی شدند.
این ماجرا نشان میدهد که امارات با واشنگتن روراست نیست. از طرف دیگر، پرسنل نظامی چین هم در اطراف دیگر سایتهای حساس ساختوساز نیز نگرانی آمریکا را برانگیخته است.
🔸تظاهرات بیش از 160 هزار اسرائیلی علیه نتانیاهو در تلآویو
بیش از 160 هزار صهیونیست در هفدهمین شنبه متوالی در تلآویو علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.
وستانیوز
🔸آیا در آستانه جنگ جدید نفتکش ها بین ایران و آمریکا در دریای عرب هستیم؟ رای الیوم پاسخ داد
رای الیوم نوشت: قایق های ایرانی دو روز گذشته در پاسخ به ربایش یک نفتکش ایرانی توسط آمریکا، یک نفتکش این کشور را در خلیج عمان توقیف و وادار به حرکت به سمت یکی از بنادر ایرانی کردند.
عبدالباری عطوان با اشاره به این موضوع نوشته است: این همان جنگ کشتی ها و نفتکش ها بین آمریکا و ایران است که با قدرت در حال بازگشت به آب های دریای عرب است و احتمال رویارویی دریایی یا حتی هوایی بین دو کشور را بالا می برد.
ایران هیچ گونه تلاش آمریکا و اسرائیل را برای تهدید کشتی ها و نفتکش هایش در هیچ کجا علی الخصوص در نزدیکی مرزهایش برنمی تابد . مثال های زیادی وجود دارد که این حقیقت را تایید می کند که مهمترین آنها در سال ۲۰۱۹ میلادی رخ داد؛ جایی که ایران در واکنش به رهگیری نفتکش خود در مسیر سوریه توسط یک نفتکش انگلیسی در تنگه جبل الطارق، دو نفتکش انگلیسی را در تنگه هرمز توقیف کرد و تنها پس از آزادی توفتکش بازداشت شده خود، آنها را رها کرد. علاوه بر این سال ۲۰۲۲ نیز ایران در پاسخ به توقیف یک نفتکش خود توسط نیروی دریایی یونان که با چراغ سبز آمریکا رخ داده بود، دو کشتی یونانی را فورا توقیف کرد و تا زمانی که نفتکش ایرانی آزاد نشد، دو کشتی یونانی را هم آزاد نکرد.
آمریکا این دزدی دریایی را علیه نفتکش ها و کشتی های ایرانی تحت بهانه اجرای تحریم های تحمیلی خود علیه ایران اعمال می کند در حالی که دولتش فراموش می کند که این آنها بودند که از توافق هسته ای با ایران خارج شدند
وستانیوز
🔸واشنگتن پست: پایان ابرقدرتی آمریکا/ برخی کشورها دیگر تمایلی به حمایت از ایالات متحده ندارند
روزنامه واشنگتن پست در مقالهای نوشت:
مقامات اطلاعاتی آمریکا معتقدند برخی از کشورهای کلیدی جهان مانند برزیل، مصر، هند و پاکستان در دورهای که آمریکا دیگر ابرقدرت بلامنازع جهان نیست، تمایلی به حمایت بیچون و چرا از این کشور ندارند.
بر اساس ارزیابیهای طبقهبندی شده اطلاعاتی آمریکا که بهتازگی به فضای مجازی درز کرده است، برنامه جهانی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با چالشهای مهمی مواجه است زیرا کشورهای بزرگ در حال توسعه به دنبال فرار از تشدید بنبست بین ایالات متحده از یک طرف و روسیه و چین از طرف دیگر هستند و در برخی موارد از این رقابت برای منافع خود سوء استفاده میکنند.
طبق یکی از اسناد فاش شده، حنا ربانی کهر وزیر دولت در امور خارجه پاکستان در ماه مارس استدلال کرد که کشورش دیگر نمیتواند برای حفظ حد وسط بین چین و ایالات متحده تلاش کند. وی در یادداشتی تاکید کرد که آینده پاکستان در گرو همکاری با چین است.
وستانیوز
🔸مقدمات بازگشایی سفارت ایران و عربستان در حال انجام است
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با مهر: برای فعالسازی سفارتخانهها و نمایندگیهای دو کشور ایران و عربستان یکسری اقدامات و مقدمات لازم است که در حال انجام است و سپس تبادل سفرای دو کشور انجام خواهد شد.
تاکید ما آن است که از سرگیری روابط ایران با کشورهایی مانند عربستان باید تأثیرات خود را در حوزه اقتصادی و سیاسی و برای ملتهای منطقه هم داشته باشد
وستانیوز