🔸گورگن نرسیسیان وزیر دولت آرتساخ اظهار داشت که مقامات قصد دارند از روسیه بخواهند تا نشستی با باکو ترتیب دهد تا در مورد وضعیت اطراف آرتساخ گفتگو کنند. از آنجایی که امنیت شهروندان آرتساخ تضمین نشده است، نشست می تواند در محل استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه یا در هر مکان امن دیگری با مشارکت شخص ثالث، سازنده بودن بحث و نقض ناپذیری توافقات برگزار شود. انجام توافقات نیز باید تضمین شود.
وستانیوز
🔸ایران مخالف هرگونه تغییر در مرزهای ارمنستان است
«مهدی سبحانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در گفتوگو با خبرگزاری ارمنستان در جریان برگزاری نمایشگاه اقتصادی در ایروان گفت: «از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان حمایت میکنیم و مخالف هرگونه تغییر مرزها هستیم. ما حاکمیت و تمامیت ارضی همهٔ کشورها را بهرسمیت میشناسیم. البته مخالف بازشدن راههای ارتباطی نیستیم و اینگونه مسیرها را در اختیار جمهوری آذربایجان نیز قرار دادیم. اما تمام مسیرهای ارتباطی باید تحتکنترل کشورهایی باشد که در قلمروی آنها قرار دارند، بهویژه در مورد ارمنستان.»
وستانیوز
🔸 وزارت دفاع باکو: تحرکات مرزی نیروهای ارمنستان را متوقف کردیم.
وستانیوز
🔸ایران و قزاقستان؛ چشمانداز همکاریهای ترانزیتی
مصاحبه اختصاصی با دکتر «بولات آئویلبایف»؛ پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک وابسته به نهاد ریاست جمهوری قزاقستان
آسیای مرکزی منطقهای محصور در خشکی است و از این حیث، دسترسی به آبهای آزاد جهانی یکی از اولویتهای استراتژیک کشورهای این منطقه از جمله قزاقستان محسوب میشود. از سوی دیگر، از زمان فروپاشی شوروی و بویژه در سالهای اخیر پس از شروع جنگ اوکراین و محدود شدن مسیر روسیه و همچنین ظهور عدم قطعیت در افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان در این کشور، چالشهای ترانزیتی پیش روی قزاقستان تشدید شده است که این وضعیت موقعیت ایران را بهعنوان یکی از مسیرهای دسترسی ترانزیتی به آبهای بینالمللی برای قزاقستان تقویت کرده است.
به منظور بررسی بیشتر روابط ایران و قزاقستان در حوزه ترانزیت و فرصتها و چالشهای پیش روی دو کشور در این زمینه، «مؤسسه مطالعات راهبردی شرق» گفتوگویی با دکتر «بولات آئویلبایف» پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک قزاقستان داشته است.
وستانیوز
🔸«زهویت بن هیلل» سفیر رژیم صهیونیستی در ازبکستان، از نشست خود با وزیر کار ازبکستان خبر داد
او نوشت:
نشستی بزرگ با جناب موسایف، وزیر کار ازبکستان برای اجرای توافق دوجانبه ما درمورد استخدام پرستاران ازبک در اسرائیل. این یک سرمایهگذاری بزرگ است که هم برای اسرائیلیها و هم ازبکها سودآور خواهد بود.
او همچنین در توییت دیگری با انتشار عکسی از خود با رئیس جدید کمیته گردشگری ازبکستان، انتصاب او را تبریک گفته و نوشت:
به آقای شادیاف، سفیر سابق ازبکستان در یونسکو و رئیس جدید کمیته ملی گردشگری تبریک میگویم. ازبکستان یک مقصد فوقالعاده برای گردشگران [صهیونیست] است و در حال حاضر با وجود پروازهای مستقیم از تلآویو به سمرقند، اطمینان دارم که اسرائیلیهای بیشتری را خواهیم دید که از این کشور [ازبکستان] دیدن خواهند کرد.
وستانیوز
🔸روایتهای متناقض ارمنستان و جمهوری آذربایجان از دستگیری چند ارمنستانی در لاچین
خبرگزاری «آرکا» ارمنستان اعلام کرد مرزبانان جمهوری آذربایجان روز دوشنبه یک شهروند ساکن قرهباغ کوهستانی را هنگام عبور از پاسگاه ایجادشده توسط جمهوری آذربایجان در کریدور لاچین دستگیر کردند. این شهروند ۲۲ ساله دانشجو بوده و در «ایروان» تحصیل میکرده.
جمهوری آذربایجان هم در روایتی دیگر مدعی دستگیری ۳ فوتبالیست ارمنستانی شد که پیشتر به پرچم این کشور توهین کرده بودند. باکو اعلام کرده که این ۳ نفر در پاسگاه مرزی لاچین بازداشت شدهاند. منابع موثق تاکنون ادعای این دو کشور در این زمینه را تأیید نکردهاند.
وستانیوز
⛔️ کپی علیاف از روی دست کمونیستها / بررسی پروژه شیعههراسی باکو در گفتگو با دکتر احمد کاظمی
🔹️ هویتی که بر مبنای شووینیسم (میهن شیفتگی) قومی و ایجاد دولت تک قومی به تبعیت از ترکیه بنیانگذاری شده است مهمترین دلیل بر شیعه ستیزی در آذربایجان محسوب میشود.
🔹️شووینیسم قومی و گسترش شیعه ستیزی؛
دکتر احمد کاظمی استاد دانشگاه و کارشناس برجسته مسائل قفقاز در گفتگو با قدس درباره افزایش فشارها بر شیعیان از سوی مقامات باکو گفت: بحث مقابله با تشیع و فشار بر شیعیان و فعالان شیعی از همان بدو استقلال باکو یعنی از دوره حیدرعلیاف ۱۹۹۳ به نوعی شروع میشود اگرچه در اوایل به دلیل درگیری در جنگ قره باغ، تنشهای داخلی به واسطه جنگ قدرت چندان مشهود نبود ولی واقعیت امر این است که ریشه شیعه ستیزی در باکو به سیاستهای حیدر علیاف برای هویت سازی ایجاد شد و چون بر مبنای انکار اشتراکات با ایران و در بطن خود ایرانستیزی را داشت در کنارش بحث مقابله با تشیع را بهصورت اتوماتیک مطرح بود. با گذشت زمان و با تقویت حکومت حیدر علیاف فشارها بر حزب اسلام و داستان بازداشت، زندانی کردن و شکنجه رهبران حزب را شاهد هستیم.
🔹️ کاظمی افزود: درواقع هویتی که بر مبنای شووینیسم (میهن شیفتگی) قومی و ایجاد دولت تک قومی به تبعیت از ترکیه بنیانگذاری شده است مهمترین دلیل بر شیعه ستیزی در باکو محسوب میشود. با توجه به این که باکو بعد از ایران ، نسبت به درصد تشیع به جمعیت ، دومین کشور شیعه محسوب می شود و بیش از ۹۵ درصد مردم این کشور مسلمان و بیش از ۹۰ درصد آن را شیعیان تشکیل میدهند، بعد از فروپاشی شوروی وجود تشیع و تقویت آن، بهعنوان یک خطر محسوب میشود و جریانهای مختلف از جریان های صهیونیستی، گولنی ترکیه ، تکفیری وهابی همه با یک هدف مشترک یعنی شیعه ستیزی اقدامات خود را آغاز کردند.
📍 ادامه مطلب را اینجا بخوانید
https://qudsonline.ir/x9KRP
🔸سناتور منندز: رفتار جمهوری آذربایجان در قرهباغ غیرقابل قبول است
«رابرت منندز» قانونگذار آمریکایی پساز ربودهشدن سه ارمنستانی توسط مرزبانان جمهوری آذربایجان در کریدور لاچین، در صفحهٔ شخصی خود نوشت «از اینکه جمهوری آذربایجان به رفتار ظالمانهٔ خود با هدف ارعاب ارامنه در قرهباغ کوهستانی، ممانعت از دسترسی بشردوستانه و تضعیف فعالیت حیاتی کمیتهٔ بینالمللی صلیب سرخ ادامه میدهد بسیار نگران هستم. این غیرقابل قبول است.»
وستانیوز
🚨هشدار نسبت به وضعیت آرتساخ و محاصره ارامنه توسط جمهوری جعلی باکو
۹ ماه از محاصره منطقه قرهباغ کوهستانی و مسدودسازی جادههای آن توسط نیروهای باکو میگذرد. مردم این منطقه دچار قحطی و کمبود اساسیترین نیازهای انسانی همچون مواد غذایی، سوخت و انرژی، مواد شوینده و لوازم بهداشتی شدهاند.
وستانیوز