رونمایی از تارنمای تخصصی در حوزه قفقاز، حقوق بین الملل و رسانه
مراسم رونمایی از تارنمای علمی دکتر احمد کاظمی در حوزه مطالعات تخصصی قفقاز و اوراسیا با حضور اساتید و پژوهشگران برجسته این حوزه در محل بنیاد مطالعات قفقاز برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر احمد کاظمی، هدف از ایجاد این تارنما را توسعه مطالعات تخصصی، علمی و دانشگاهی در سه حوزه قفقاز و اوراسیا و همچنین حقوق بین الملل (بویژه اقلیت ها) و رسانه عنوان کرد .
وی با اشاره به حدود سه دهه فعالیت خود در این حوزه، افزود در این تارنما علاوه بر تحلیل تحولات روز و فرایند شناسی، بیش از 1500 تحلیل، مقاله، مصاحبه و پژوهش مربوط به تحولات اوراسیا در سه دهه اخیر بارگذاری شده است که منبع ارزشمندی برای پژوهشگران و جامعه علمی علاقمند محسوب می شود .
دکتر کاظمی، با اشاره به اینکه جنس تحولات قفقاز در پنج سال اخیر از نوع تکانه های تاریخی ضدایرانی می باشد، افزود: ایجاد این تارنما که پیرو درخواست های متعدد دانشجویان، اساتید و پژوهشگران علاقمند صورت گرفته است، در راستای جهاد تبیین درباره مسایل قفقاز برای افکار عمومی همراه با استفاده از ظرفیت های حقوق بین الملل و رسانه می باشد.
این استاد حقوق بین الملل دانشگاه در ادامه، توسعه زبانی را از برنامه های آتی این تارنمای علمی (به آدرس ahmadkazemi.com) خواند و افزود علیرغم اهمیت اساسی قفقاز و اوراسیا برای کشورمان، از منظر مقایسه ای در حوزه تارنماهای تخصصی ویژه اوراسیا، کشورمان فاصله زیادی با کشورهای مطرح منطقه و خارج از منطقه دارد که این خلا باید با همکاری مراکز دانشگاهی و پژوهشی و نهادهای ذیربط حل شود .
آقای جعفر خاشع رئیس بنیاد مطالعات قفقاز نیز با اشاره به فعالیت های این بنیاد در معرفی و رونمایی از کتب و آثار تازه منتشره در حوزه قفقاز، برگزاری این مراسم را در راستای ترویج و حمایت از مطالعات علمی در حوزه قفقاز با هدف اعتلای جایگاه کشورمان در این منطقه خواند.
آقای محمدفرهاد کلینی کارشناس ارشد مسائل استراتژیک و سفیر سابق کشورمان در ارمنستان در این نشست با تاکید بر اینکه در دوران گذار از ژئوپلیتیک سنتی به مدرن قرار داریم، بر اهمیت «ژئوپلیتیک دیتا و راستی آزمایی اطلاعات» در عصر آگاهی برای تعمیق فرایندهای شناخت و ادراک تاکید کرد.
دکتر کلینی با اشاره به اینکه اساسا کنار گذاشتن ایران از تحولات قفقاز ممکن نیست، بر اهمیت این تارنما برای کمک به شناخت عمیق تر و دقیق تر از تحولات قفقاز تاکید کرد .
دکتر حسن بهشتی پور کارشناس ارشد مسائل اوراسیا نیز بر اهمیت راه انداری تارنمای تخصصی مطالعات قفقاز در ترویج قفقاز شناسی در کشور تاکید و ابراز امیدواری کرد که با توسعه فعالیت ها، این تارنما به میراث علمی ماندگاری برای جامعه علمی تبدیل شود.
این کارشناس ارشد مسایل اوراسیا همچنین با تاکید بر نگاه توسعه محور در قفقاز، انرژی و حمل و نقل را مهمترین ظرفیت ها برای همکاری ایران با این منطقه خواند.
دکتر حسین احمدی استاد دانشگاه و مدیر گروه مطالعات سیاست خارجی پژوهشکده مطالعات تاریخ معاصر با تاکید بر اینکه «روایت اول»، اولین نقش در جنگ ادارکی و شناختی دارد، راه اندازی این سایت را از منظر تولید ادبیات جدید و تاثیرگذار در حوزه مطالعات قفقاز و مقابله با طرح های دشمن در حوزه پان ترکیسم بااهمیت خواند.
دکتر شعیب بهمن رئیس موسسه مطالعات جهان معاصر نیز در این نشست با تاکید بر کارکرد این تارنما از منظر ترویج تحلیل و آموزش در حوزه قفقاز و شناخت فرایندها در کنار تحلیل رویدادها، به فعالیت های دکتر کاظمی در حوزه ادبیات سازی و گفتمان سازی قفقازی اشاره و از این منظر به نهادینه شدن مفهوم «دالان تورانی ناتو» و نقش آن در روشنگری تحولات اخیر قفقاز پرداخت.
دکتر شعیب بهمن با اشاره به آسیب های سیاست قفقازی کشور تا جنگ دوم قراباغ از جمله تقلیل حوادث توسط برخی محافل، ابهام در حوزه جنگ رسانه ای، فعالیت لابی پان ترکیسم ، فقدان ابتکار عمل رسمی، ناهماهنگی و درپاره ای موارد ارجیحت منافع گروهی و قومی بر ملی، افزود: با تلاش جامعه نخبگانی و تبیین های رسانه ای، سیاست قفقازی ایران با عبور از این آسیب ها، به یک ریل منطقی برگشت و تاسیس تارنمای مطالعات تخصصی قفقاز اقدامی ارزشمند در ادامه این روند است .
وی با تاکید بر اینکه فعالیت های دکتر کاظمی در روند تبیین تحولات در قفقاز جسورانه و بدون توجه به هزینه های شخصی بوده، افزود: نکته قوت فعالیت های ایشان دخیل کردن نگرش حقوقی و منظر رسانه ای در تبیین تحولات است .
دیگر سخنرانان نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی این تارنمای تخصصی، به موضوعات متعددی از جمله نقش پل گوبل در سیاست خارجی باکو، طرح های دشمن برای استحاله هویت آذربایجانی، طرح های نظام سلطه برای جابجایی جمعیت ها با اهداف ژئوپلیتیک، تلاش لابی ها برای امتداد قومی دادن به تحولات قفقاز ، نقش عدم
مجازات ترکیه در مساله کشتار 1915 ارامنه بر شکل گیری پاکسازی قومی در قراباغ، لزوم تقویت حس قفقازی در کشور، کارکردهای علمی، رسانه ای و دیپلماتیک این تارنما و لزوم تبلیغ آن در محافل علمی اشاره کردند.
شایان ذکر است که این تارنمای علمی از سه بخش مجزا شامل «قفقاز و اوراسیا»، «حقوق بین الملل، اقلیت ها و اقوام »، «پژوهش و رسانه های بین المللی» تشکیل شده است .
«دیدگاه روز، کتب، مقالات، تحقیقات، یادداشت ها ، مصاحبه ها ، کنفرانس ها، سخنرانی ها، نظارت علمی، درس گفتارها، موشن گرافیک ها، نشر و نقد کتاب، برنامه ها و مستندهای تلویزیونی و مطالب برگزیده از سایت ها»، عناوین بخش های مختلف این تارنما (به آدرس ahmadkazemi.com) را تشکیل می دهد.
در بخش «دریچه ای به قفقاز و اوراسیا » این تارنمای تخصصی، صدها تحلیل و پژوهش در حوزه قفقاز و و اوراسیا بارگذاری شده است .
احمد کاظمی استاد دانشگاه در حوزه حقوق بین الملل و پژوهشگر ارشد رسانه های بین المللی و مسایل اوراسیا می باشد. از این نویسنده پیش از این کتابهای امنیت در قفقازجنوبی (۶۳۰ صفحه) و پان ترکیسم و پان آذریسم (۲۷۳ صفحه)، مفهوم اقلیت در اسناد بین المللی حقوق بشر (531 صفحه)، وضعیت اقلیت ها در ترکیه از منظر حقوق بین الملل(182)، و کتاب رسانه های رسانه های برون مرزی (1و 2) (مشارکت در نویسندگی) و همچنین دهها مقاله علمی و پژوهشی در حوزه حقوق بین الملل اقلیت ها و مسایل اوراسیا به چاپ رسیده است.
آدرس مطلب :https://www.ccsi.ir/fa/news/25251/
طی روزهای گذشته برخی منابع خبری و تحلیلی نسبت به تهاجم احتمالی جمهوری آذربایجان به خاک ارمنستان هشدار دادهاند.
پیش از آخرین عملیات جمهوری آذربایجان در قرهباغ، نیروهای زرهی، توپخانهای، پدافندی و پهپادی این کشور به مرزهای جنوبی ارمنستان و نخجوان اعزام شدند، اما پس از پایان این عملیات، انحلال نیروهای مسلح و دولت آرتساخ، برافراشته شدن پرچم جمهوری آذربایجان در خانکندی (استپاناکرت) و خروج بخش عمده نیروهای صلحبانی روسیه از منطقه قرهباغ، همچنان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان در مناطق مرزی ارمنستان مستقر هستند و به پایگاههای خود بازنگشتهاند.
همچنین چند صد کیلومترمربع از مناطق مرتفع و راهبردی در حومه جرموک، کاپان، ستک و ورینشورژا واقع در سرزمین اصلی ارمنستان، از سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ هنوز تحت تصرف و تجاوز غیرقانونی نیروهای جمهوری آذربایجان قرار دارد.
به علاوه، رسانههای ارمنستان امروز ادعا کردهاند که اخیرا روسیه از نقل و انتقال برخی تجهیزات نظامی و سامانه پدافندی از هند به ارمنستان جلوگیری کرده است.
📌میرزویان: ارمنستان می ترسد که آذربایجان همچنان دارای جاه طلبی ها و ادعاهای ارضی است
وی در خصوص مرزهای ارمنستان و باکو تاکید کرد: ما همچنین در حال تلاش برای حل مسائل مرزی با آذربایجان هستیم، اما هنوز راه حل مشخصی وجود ندارد. این روند ادامه دارد، گاهی اوقات راه حل بسیار نزدیک به نظر می رسد و گاهی اوقات موانع جدیدی به وجود می آید.
وستانیوز
پیام روشن اظهارات اردوغان در اجلاس باصطلاح سران تُرک برای پاشینیان
اظهارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در اجلاس سران کشورهای باصطلاح ترک در آستانه قزاقستان مبنی بر تعهدات ایروان برای اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان، برای نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان یک پیام روشن داشت، و آن اینکه اشتباه احتمالی پاشینیان در واگذاری کریدور به باکو و آنکارا در پوشش هر عنوان فریبنده ای (از قبیل راه تزانزیتی و …)، زمینه ساز سومین پاکسازی قومی ارامنه این بار در ارمنستان در چشم انداز آینده تاریخی خواهد شد.
لینک متن کامل تحلیل:
https://ahmadkazemi.com/?p=4934
برغم مخالفت مردم آذربایجان، تداوم انتقال نفت باکو برای حرکت ماشین نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه، و همچنین فسادهای میلیاردی در صندوق باصطلاح دولتی (شخصی علیف) ،ضرورت ملی شدن نفت در باکو و خلع ید از شرکت بی پی و سایر غارتگران نفت را دوچندان کرده است .
https://x.com/Dr_AhmadKazemi/status/1721896098162512044?t=qmRaymd-Sd_IVhbC94DGpw&s=09
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروفسور جلال شنگور استاد دانشگاه استانبول:
عثمانی مدنیت ندارد. هنر اش میراث ایران و هندوستان و اعراب است موسیقی اش میراث بیزانس.
وستانیوز
📌علیاف: اگر مقامات ارمنستان به حرف من گوش داده بودند، نیازی به جنگ دوم قرهباغ نبود
رئیسجمهور جمهوری آذربایجان مدعی شد: میانجیهایی که در حل مناقشه با ارمنستان نقش داشتند، در واقع سعی داشتند وضعیت را منجمد کنند.
اجازه نخواهیم داد دولت دوم ارمنی در اراضی (جمهوری) آذربایجان ایجاد شود. و اگر مذاکرات بدون نتیجه پایان یابد، برای آزادسازی زمینهای خود، در میدان نبرد از زور بر اساس قوانین بینالمللی استفاده خواهیم کرد.
وستانیوز
📌دیدار روسای جمهور ایران و ازبکستان؛
دکتر رئیسی: توسعه تعاملات سیاسی و اقتصادی با کشورهای اسلامی، همسایه و همسو از اولویتهای اصلی سیاست خارجی ایران است
تاکید رئیس جمهور ازبکستان بر ضرورت تقویت مناسبات و همکاریها میان دو کشور
رئیس جمهور توسعه تعاملات سیاسی و اقتصادی با کشورهای اسلامی، همسایه و همسو را از اولویتهای اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی عنوان کرد و با اشاره به اهمیت جایگاه سازمانهای منطقهای در زمینهسازی برای تسهیل روابط با کشورهای همسو، بهرهگیری از ظرفیت این سازمانها را در تقویت مناسبات و تعاملات ایران و ازبکستان مورد تاکید قرار داد.
وستانیوز
📌ارمنستان امیدوار است تا پایان سال ۲۰۲۴ روند پیوستن به بندر چابهار ایران و کریدور حملونقل بینالمللی شمال - جنوب را تکمیل کند. این را مناتساکان صفریان معاون وزیر امور خارجه جمهوری ارمنستان در مصاحبه با اکونومیک تایمز بیان کرد.
ارمنستان همچنین از هند دعوت کرد تا بخشی از پروژه خلیج فارس - دریای سیاه ایران شود.
وستانیوز
📌سفیر ایران در ارمنستان: «ما مخالف ارتباطات و مسیرهایی هستیم که خارج از حاکمیت ارمنستان است و استقلال ارمنستان را زیر سوال می برد.
مهدی سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، در مصاحبه با سیویل نت گفت:
ما مخالف ارتباطات و مسیرهایی هستیم که خارج از حاکمیت ارمنستان است و استقلال ارمنستان را زیر سوال می برد. از نظر ما مسیری که تحت کنترل و حاکمیت ارمنستان نخواهد بود، غیرقابل قبول است.
وی در خصوص استفاده از واژه کریدور برای مسیرهای عبوری از ارمنستان گفت: در اظهارات آنها، افکار پنهانی نهفته است. ما از استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت ارمنستان حمایت می کنیم و با هر چیزی که مرزهای بین المللی آن را نقض کند مخالفیم. کسانی که این کلمه را تکرار می کنند، آن را به معنای خاصی به کار می برند و در پس ِ اظهارات خود افکار پنهانی دارند.
ایشان افزودند: اگرچه مرز ما با ارمنستان کوتاه ترین است، اما بهترین مرز برای ایران است. ما هرگز تهدیدی از جانب ارمنستان نداشتهایم و ارمنستان نیز هیچگاه تهدیدی از جانب ایران احساس نکرده است. مرز ما مرز دوستی و سود متقابل است
وستانیوز
🔴جمهوری جعلی باکو: کریدور زنگزور یک پروژه استراتژیک است که انگیزه قدرتمندی به تجارت جهانی خواهد داد.
نماینده رئیس جمهور باکو در امور ویژه گفت: این می تواند مسیر جایگزینی برای کریدور میانی باشد که آسیا را به اروپا متصل می کند.
الچین امیربکوف گفت: اگر ارمنستان از کلمه "راهرو" خوشش نمی آید، می توان از اصطلاحات "انتقال"، "جاده"، "ارتباطات" و غیره استفاده کرد و اگر به تعهدات خود در این زمینه عمل نکند، گزینه جایگزین داریم
وستانیوز
هدایت شده از ابوقاسم
جمهوری جعلی باکو از متحدین راهبردی اسرائیل در منطقه قفقاز و آسیای مرکزی است که نیازهای اساسی صهیونیست ها در حوزه انرژی را تامین می کند.
بر اساس آمار های رسمی و یادداشتی که بلومبرگ در ۱۷ اکتبر منتشر کرد نیاز روزانه اسرائیل ۲۲۰ هزار بشکه نفت است که جمهوری باکو و قزاقستان به تنهایی ۶۰ درصد آن را تامین می کنند.
۳۵ درصد این حجم توسط باکو و ۲۵ درصد نیز توسط قزاق ها تامین میشود.
صادرات نفت به اسرائیل از طریق خط لوله باکو_تفلیس_جیهان ترکیه و از آنجا از طریق مدیترانه وارد اسرائیل می شود.
جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری باکو، در نشست سران کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی در ریاض راه حل دو دولتی (تجزيه خاک فلسطین به دو کشور اسرائیل و فلسطین) را مطرح کرد.
راه حلی که تاریخ ثابت کرده نتیجه ای جز بزرگ تر شدن اسرائیل نداشته است.
ابوقاسم
📌فرانسوی ها از طریق خاک گرجستان تجهیزات نظامی به ارمنستان ارسال می کنند.
تجهیزات نظامی ارسالی فرانسه برای ارمنستان از طریق خاک گرجستان به سمت مرز گرجستان و ارمنستان در حال حرکت است.
دیشب خودروهای زرهی فرانسوی "باستیون" و تجهیزات خودروهای در نظر گرفته شده برای نیروهای مسلح ارمنستان به بندر پوتی گرجستان اعزام شدند.
قابل ذکر است که گرجستان برای مدت طولانی از ترانزیت تسلیحات فرانسوی به سوی ارمنستان خودداری می کرد.
🔴داتویک هایراپتیان کارشناس مسائل آذربایجان:
آذربایجان تصمیم گرفته است در چارچوب قراردادی به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار، سامانههای دفاع هوایی باراک ام ایکس ساخت اسرائیل را از این کشورخریداری کند. سایت Defense Industry Europe این باره می نویسد که چند ماه پیش، صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) نمایش موفقیت آمیزی از سیستم های باراک ام ایکس در آذربایجان انجام داده است.
و چنین کشوری هیستری ایجاد کرده که چرا ارمنستان چند خودروی زرهی فرانسوی خریده است. یعنی باید آنها از صبح تا شب مسلح شوند، کشور ما را "آذربایجان غربی" بنامند و ما بنشینیم و منتظر باشیم که دوباره کی حمله خواهند کرد تا «صلح» برای آنها برقرار شود
وستانیوز
وزارت امور خارجه آذربایجان اظهارات سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان را "تحریک آمیز" خواند و آن را محکوم کرد.
آیخان حاجی زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربايجان گفت: این اظهارات روابط جمهوری آذربایجان و ایران را تضعیف می کند و همچنین در تضاد با دیدگاه های رئیس جمهور ایران در دیدار با علی اف در تاشکند است. انتظار داریم تهران از چنین اقداماتی که با روح روابط ما همخوانی ندارد جلوگیری کند و در رابطه با اظهارات سفیر نیز اقدامات مقتضی را انجام دهد.
لازم به ذکر است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1399، بر لزوم حفظ حقوق ارامنه قره باغ کوهستانی تاکید کرده بودند
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارش خبری شبکه سهند از نشست بررسی تاثیرات عملیات طوفان الاقصی در منطقه قفقاز، آناتولی و اوراسیا با سخنرانی دکتر احمد کاظمی، پژوهشگر ارشد مسائل قفقاز
🔹کانال اطلاع رسانی مسائل قفقاز و آناتولی
#قفقاز_آناتولی
ایتا:
@Qafqaz 👈🇮🇷
https://eitaa.com/joinchat/2050556181Cea56109735
تلگرام:
@Qafqaz_fa👈🇮🇷
https://t.me/+lBen2JhPG8BlMDg0
18.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞نشست تأثیر و تأثر عملیات طوفان الاقصی بر قفقاز و آناتولی با سخنرانی دکتر احمد کاظمی و با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشگاه تبریز
🔹🔸قسمت دوم
این نشست در ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۲، با همت «اندیشکده مطالعات راهبردی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه» دانشگاه تبریز برگزار گردید.
🔹کانال اطلاع رسانی مسائل قفقاز و آناتولی
#قفقاز_آناتولی
ایتا:
@Qafqaz 👈🇮🇷
https://eitaa.com/joinchat/2050556181Cea56109735
تلگرام:
@Qafqaz_fa👈🇮🇷
https://t.me/+lBen2JhPG8BlMDg0
۴۴۷
16.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞نشست تأثیر و تأثر عملیات طوفان الاقصی بر قفقاز و آناتولی با سخنرانی دکتر احمد کاظمی و با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشگاه تبریز.
🔹🔸قسمت سوم
این نشست در ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۲، با همت «اندیشکده مطالعات راهبردی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه» دانشگاه تبریز برگزار گردید.
🔹کانال اطلاع رسانی مسائل قفقاز و آناتولی
#قفقاز_آناتولی
ایتا:
@Qafqaz 👈🇮🇷
https://eitaa.com/joinchat/2050556181Cea56109735
تلگرام:
@Qafqaz_fa👈🇮🇷
https://t.me/+lBen2JhPG8BlMDg0
۴۴۷
20.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞نشست تأثیر و تأثر عملیات طوفان الاقصی بر قفقاز و آناتولی با سخنرانی دکتر احمد کاظمی و با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشگاه تبریز.
🔹🔸قسمت چهارم - اثر طوفان الاقصی بر ترکیه
این نشست در ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۲، با همت «اندیشکده مطالعات راهبردی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه» دانشگاه تبریز برگزار گردید.
🔹کانال اطلاع رسانی مسائل قفقاز و آناتولی
#قفقاز_آناتولی
ایتا:
@Qafqaz 👈🇮🇷
https://eitaa.com/joinchat/2050556181Cea56109735
تلگرام:
@Qafqaz_fa👈🇮🇷
https://t.me/+lBen2JhPG8BlMDg0
۴۴۷
🔴دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا:
هرکریدوری که در قفقاز با توسل به زور و بامشارکت ایران ایجاد شود با پاسخ قاطع واشنگتن مواجه خواهد شد/کـریدور زنگزور قطعا از خاک ارمنستان عبور میکند.
وستانیوز