📌سفیر ایران: ارمنستان نقطه کانونی برای اتصال ایران به دریای سیاه است
مهدى سبحانی، سفیر ایران در ایروان در حاشیه میزگرد ایران و ارمنستان: کریدور خلیج فارس-دریای سیاه یکی از مسیرهای متنوع و جذاب برای رانندگان ایرانی است و ارمنستان نقطه کانونی برای اتصال ایران به دریای سیاه است.
ایران و ارمنستان هدفگذاری ۳ میلیارد دلاری را در نظر گرفتهاند.
با هر آنچه تغییرات ژئوپلتیکی ایجاد کند، مخالفیم.
https://eitaa.com/westavarzesh
📌جورج دیک، سفیر اسراییل در باکو در مصاحبه با خبرگزاری دولتی APA(متعلق به وزارت دادگستری باکو) :من به شما تضمین می دهم که روزی که رژیم ایران سقوط کند، روزی که آن رژیم، نفوذ تروریستی خود را بر همه کشورهای منطقه از دست بدهد، ما با هر کشوری به صلح خواهیم رسید. دلیلی وجود ندارد
https://eitaa.com/westavarzesh
📌سران جمهوری باکو، قزاقستان و ازبکستان در باکو دیدار کردند.
در جریان آن، روسای جمهور توافقنامه مشارکت راهبردی بین دولت های سه کشور در زمینه توسعه و انتقال انرژی سبز در دریای کاسپین را امضا کردند.
حکمت حاجی اف، دستیار رئیس جمهور باکو گفت: این پروژه همچنین به یک کابل انرژی در امتداد دریای سیاه متصل خواهد شد.
با حضور سران کشورها، مراسم امضای "برنامه اجرایی بین وزارتخانه های انرژی جمهوری باکو، قزاقستان، ازبکستان و عربستان سعودی در زمینه همکاری در زمینه توسعه و انتقال انرژی سبز" نیز برگزار شد.
#موشن گرافی: چرا باکو میزبان شایستهای برای کنفرانس (COP29) نیست؟
انتخاب باکو برای میزبانی بیست و نهمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با واکنش های منفی از سوی سازمانها، گروهها و فعالان مستقل و مدافع محیط زیست و حقوق بشر در جهان مواجه شده است. از دیدگاه آنها مجموعه ای از دلایل و متغیرهای حقوقی و فنی موید آن هستند که جمهوری آذربایجان، انتخاب شایسته ای برای میزبانی کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل نیست.
آمریکا به افزایش حضور نظامی خود در ارمنستان ادامه می دهد
به گزارش رسانه های ارمنستان، در تاریخ 12 تا 15 نوامبر، دومین سمینار از سلسله رویدادها با عنوان "تحول منطقه دفاعی جمهوری ارمنستان" در دانشگاه ملی دفاعی-پژوهشی وزارت دفاع ارمنستان برگزار شد.
تحرکات مشکوک آذربایجان
یک میلیارد دلار به بودجه نظامی جمهوری آذربایجان اضافه شد
الهام علیف ، رئیس جمهور آذربایجان بودجه دفاعی و امنیتی این کشور را یک میلیارد دلار افزایش داد و به 4.8 میلیارد دلار رساند و دلیل اصلی را نظامی شدن فزاینده ارمنستان عنوان کرد.
https://eitaa.com/westavarzesh
سفیر روسیه: توافق صلح بین باکو و ایروان باید همه نگرانی های آنها را برطرف کند.
روسیه علاقه مند به برقراری صلح پایدار بین ارمنستان و آذربایجان در اسرع وقت است.
این را سرگئی کوپیرکین سفیر روسیه در ارمنستان در مصاحبه با روزنامه "ایزوستیا" بیان کرد.
این دیپلمات تاکید کرد: مهم این است که این سند سرنوشتساز برای منطقه مبتنی بر راهحل عادلانه همه نگرانیهای دوجانبه بدون برجای گذاشتن طعم تلخ برای هیچ یک از طرفین باشد.
لازم به یادآوری است که پیشتر نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در مصاحبه ای با تلویزیون عمومی ارمنستان گفته بود که در مذاکرات با آذربایجان «تحولات مثبتی» رخ داده است.
https://eitaa.com/westavarzesh
سفیر روسیه در ارمنستان مدعی شد: مسکو همچنان به تعهدات خود برای تضمین امنیت ارمنستان متعهد است
"سرگئی کوپرکین"، سفیر فدراسیون روسیه در جمهوری ارمنستان در گفتوگو با روزنامه روسی «ایزوستیا» با اشاره به موضوع تعهدات روسیه در قبال امنیت ارمنستان، اظهار داشت: "در خصوص موضوع تضمین امنیت ارمنستان باید بگویم، ما به تعهدات خود وفادار هستیم و معتقدیم که هیچ جایگزین واقعی قابل مقایسهای با همکاری متحدانه روسیه و ارمنستان، چه در چارچوب دوجانبه و چه در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی وجود ندارد".
وی تاکید کرد: "روسیه به تعهدات خود برای تضمین امنیت ارمنستان، هم در قالب دوجانبه و هم از طریق سازمان پیمان امنیت جمعی متعهد است".
کوپیرکین در ادامه افزود: "مسکو انتظار مشارکت فعال شرکای ارمنی را در تلاشهای مشترک برای فراهم آوردن یک سیستم امنیتی برابر و غیرقابل تفکیک در منطقه اوراسیا دارد".
https://eitaa.com/westavarzesh
⚡️باکو در جریان برگزاری cop29 باز هم ارمنستان را آذربایجان غربی نامید
در نمایشگاهی در حاشیه برگزاری اجلاس COP29 ، غذاهایی از "آذربایجان غربی" به نمایش گذاشته شد. باکو کل ارمنستان را آذربایجان غربی می نامد.
همچنین کتابهایی درباره آذربایجان غربی و «ایروان» که باز هم ادعا شد شهری متعلق به رژیم باکو است، به نمایش درآمد.
باید از علیف پرسید طرح ادعاهای ارضی در کنفرانس مقابله با تغییرات آب و هوایی چه معنایی دارد و تا چه حد صلح طلبانه است!
https://eitaa.com/westavarzesh
هر کسی که بتواند آسیای مرکزی را کنترل کند، تمام جهان را کنترل خواهد کرد. استپان دانیلیان
استپان دانیلیان کارشناس مسائل سیاسی:
«سرنوشت ارمنستان همیشه با آسیای مرکزی در ارتباط بوده است. در گذشته فاتحان آسیای مرکزی از ارمنستان می گذشتند، اکنون برعکس است، آنها برای فتح آسیای مرکزی می خواهند از ارمنستان بگذرند.
در اوایل قرن بیستم، نظریه پردازان ژئوپلیتیک پیش بینی کردند که جنگ بزرگ بعدی برای تسلط بر آسیای مرکزی رخ خواهد داد. و مبارزه برای آسیای مرکزی در قفقاز جنوبی صورت می گیرد و این مبارزه سازش ناپذیر و خونین خواهد بود. مسئله سیونیک را با همین منطق باید نگریست.