وزارت دفاع آذربایجان:
رسانه ها از امضای قرارداد بین فرانسه و ارمنستان برای خرید و فروش واحدهای توپخانه خودکششی «سزار» خبر دادند.
علیرغم هشدار طرف آذربایجانی، تامین تجهیزات توپخانه کشنده و تهاجمی و انواع دیگر تسلیحات توسط فرانسه به ارمنستان، دلیل دیگری بر اقدامات تحریک آمیز فرانسه در منطقه قفقاز جنوبی است.
اگرچه وزارت دفاع فرانسه در اکتبر سال گذشته در بیانیه خود مدعی شد که تجهیزات نظامی ارسالی به ارمنستان ماهیت دفاعی دارد، اما تامین تسلیحات مرگبار ارمنستان با قرارداد نظامی فعلی، جلوه دیگری از ریاکاری رهبری فرانسه است.
رژیم مکرون که سیاست نظامیسازی و دسیسههای ژئوپلیتیکی را در منطقه قفقاز جنوبی دنبال میکند، مانعی بر سر راه عادیسازی ارمنستان و آذربایجان و تامین صلح پایدار در منطقه است.
رهبری کنونی فرانسه که از روند عادی سازی و منطقه ای خارج شده است، به دلیل سیاست مخرب و مغرضانه خود، نمی تواند این امر را به آذربایجان ببخشد و به همین دلیل به سیاست تخریبی خود ادامه می دهد.
ارمنستان کشوری است که به آذربایجان حمله نظامی و اشغال کرده است.
تسلیح مجدد ارمنستان که تجربه ارتکاب تجاوز نظامی خونین توسط فرانسه، عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و حمایت از سیاست بدخواهی رهبری ارمنستان را دارد، مسیری است که منجر به جنگی جدید و همچنین بی مسئولیتی سیاسی می شود. .
فرانسه به عنوان یک امپراتوری استعماری، از لحاظ تاریخی سابقه ای منفور در ایجاد کانون های جنگ و درگیری در نقاط مختلف جهان داشته است. فرآیندهای در حال وقوع در کالدونیای جدید و سایر مناطق استعماری ماوراء بحار، استثمار مردم بومی، غارت منابع طبیعی آنها، تغییر ترکیب جمعیتی آن سرزمین ها در نتیجه سیاست های نژادپرستانه، و سرکوب اعتراضات با خون و خشونت با اسلحه نشانگر ماهیت واقعی رژیم ماکرون است.
فرانسه به جای حل چنین مشکلات ریشهای و پایان دادن به استعمار نو که بازماندهای از میراث ننگین استعماری است، تبلیغات کثیف و نادرستی را علیه آذربایجان انجام میدهد.
ما اعلام می کنیم که مسئولیت تشدید اوضاع در منطقه قفقاز جنوبی و ایجاد یک منطقه جنگی جدید به طور کامل بر عهده رهبری ارمنستان که یک سیاست روانشیستی را دنبال می کند و دیکتاتوری مکرون را نشان میدهد.
🔴الهام علی اف بر محوریت ترکی در تمامی سیاستهای آذربایجان تأکید کرد.
به گزارش ینیمساوات، الهام علی اف
در پیامی به همایش "سازمان کشورهای ترک: بهسوی اهداف راهبردی جدید در بستر واقعیتهای ژئوپلیتیکی و فجایع جهانی" نوشت: "در دوران معاصر، فجایع جهانی به یکی از واقعیتهای ژئوپلیتیکی نظام روابط بینالملل تبدیل شده است.با نفوذ و مداخله مراکز قدرت خارجی، وقوع درگیریهای متعدد - درگیریهای قومی و مذهبی، تقابلهای سیاسی، ایجاد فضای هرج و مرج و آشوبزده در مناطق مختلف جهان، تهدیدات جدی برای تکتک دولتها و امنیت بینالمللی ایجاد میکند. ..... اجرای سیاستی با هدف حفظ منافع ملی و پاسخگویی به چالشهای کنونی یکی از وظایف اصلی دولتهای مستقل است."
الهام علی اف افزود : "سازمان دولتهای ترک" نیز به یکی از "مراکز قدرت" تبدیل شده است.
وی همچنین شهر شوشا را "پایتخت فرهنگی جهان اسلام" خواند و برگزاری این همایش در این شهر را مهم دانست
به گواه تاریخ، تمام پان های قومی در یک مولفه اساسی (متغیر پیشران)، مشترک هستند: "وابستگی و طراحی توسط بیگانگان، تصنعی و غیرخودجوش بودن." البته دشمن در هر زمینه ای از بی عدالتی برای موج سواری سوءاستفاده میکند اما نادیده گرفتن عامل اصلی، آدرس غلط دادن است.
ahmadkazemi.com
شاهکار دولت شهید جمهور در اتمام خط آهن رشت-کاسپین، و اتصال ریلی خلیج فارس به کاسپین،از منظر خنثی کردن توطئه دورن آمریکایی و خاندان علی اف برای وابسته کردن اتصال ترانزیتی ایران و روسیه به جغرافیای ج. آذربایجان جهت امتیازگیری کریدوری در سیونیک و پیشبرد فتنه های قومی بسیار مهم است.
ahmadkazemi.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با توجه به افتتاح خط آهن رشت -کاسپین، در این کلیپ ۸ دقیقه ای علمی و مستند، ابعاد اهمیت راهبردی مسیر دریایی کاسپین را در میان مسیرهای چهارگانه اتصال ترانزیتی ایران به روسیه در چارچوب دالان شمال- جنوب ببینید.
لینک فایل کامل ویدئو:
ahmadkazemi.com/?p=1212
ارمنستان کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.
جمهوری ارمنستان قاطعانه حملات به زیرساخت های غیرنظامی، خشونت علیه غیرنظامیان و همچنین گروگان گیری و اسارت غیرنظامیان در جریان درگیری های مسلحانه را رد می کند و به خواسته های جامعه بین المللی برای آزادی آنها بدون پیش شرط می پیوندد.
جمهوری ارمنستان به قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیوست که خواستار آتش بس فوری در غزه است. علاوه بر این، جمهوری ارمنستان صمیمانه علاقه مند به برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه و برقراری صلح پایدار بین مردم یهودی و فلسطین است. در پلتفرم های مختلف بین المللی، ما همواره از حل و فصل مسالمت آمیز و همه جانبه مسئله فلسطین حمایت کرده و از اصل «دو دولتی» در حل و فصل مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت می کنیم. ما متقاعد شدهایم که این تنها راه تضمین این است که فلسطینیها و اسرائیلیها میتوانند خواستههای مشروع خود را محقق کنند.
جمهوری ارمنستان بر اساس موارد فوق و با تایید پایبندی خود به حقوق بین الملل و اصول برابری، حاکمیت و همزیستی مسالمت آمیز مردمان، کشور فلسطین را به رسمیت می شناسد
صحبت های ناسیونالیستی پزشکیان:
"فارس ها، ترک ها، عرب ها در این جامعه زندگی می کنند، برخی از آنها را می پذیریم، برخی دیگر را تهدیدی برای خود می دانیم. بسیاری از اقوام مختلف در جامعه ما جایگاهی ندارند. چرا باید یک گروه خاص در کشور قدرت داشته باشد. "
"به طور کلی، ترک ها در این کشور یک قوم نیستند، آنها ملتی هستند که در این کشور امپراتوری ساخته اند، ما آذری نیستیم، ما ترک زاده ترک هستیم. سیاست دشمن دیدن ملت ها در این کشور باید متوقف شود. این مردم بزرگترین ثروت ایران هستند."
«کشور ما دشمن تمام دنیاست، ما با کشورهای همسایه مشکل داریم، در امور داخلی همه دخالت میکنیم، همه را دشمن اعلام کردهایم، بسیاری از کشورها ما را تهدید میدانند."
"ایران نباید در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کند، ایران باید سیاست حسن همجواری را اجرا کند، اگر کشوری سکولار است، باید به ساختار دولتی آنها احترام بگذاریم، انقلاب صادر نکنیم، آنها باید خودشان انتخاب کنند. ایران باید از این سیاست خشن خصمانه دست بردارد."
"روابط با جمهوری آذربایجان باید برای ما خاص باشد. شاید هیچ کشور دومی در تاریخ به اندازه ایران و آذربایجان به یکدیگر نزدیک نباشد. آیا اگر این نزدیکی فرهنگی و تاریخی را به یک نزدیکی فعال تبدیل کنیم، سود بیشتری نخواهیم برد.؟ آذربایجان برای ما یک مزیت است باید این کشور را در کنار خود نگه داریم؟"
"لحظه ای فکر کنید، آذربایجان جایگاه مهمی در قفقاز جنوبی دارد و اگر سیاست تند علیه آذربایجان را ادامه دهیم، آذربایجان کشورهای بیشتری را که دشمن ایران هستند به منطقه خواهد آورد."
"مهمترین نکته این است که از زمان پیمان صلح قصر شیرین هیچ جنگی بین ترکیه و ایران رخ نداده است، بنابراین روابط عادی با ترکیه امکان پذیر است. ارمنستان نیز یک کشور همسایه با ما است و ما باید روابط عادی خود را با ارمنستان ادامه دهیم و تجارت خود را توسعه دهیم. ما باید صمیمانه به آذربایجان و ارمنستان برای صلح نهایی حمایت و کمک کنیم
به گزارش کومرسانت، "آناتولی آنتونوف"، سفیر روسیه در ایالات متحده ضمن اعلام مطلب فوق گفت: علاوه بر این، دیپلماتهای روسیه از امتیازات مالیاتی خود محروم میشوند.
آنتونوف در گفتوگو با خبرنگاران گفت: آمریکاییها به ما اطلاع دادند که مرکز ویزا در حال بسته شدن است و اکنون بار اضافی بر دوش دیپلماتها و مقامات کنسولی روسیه گذاشته شده است.
وی خاطرنشان کرد که دیپلماتها به کار خود ادامه خواهند داد و تمام تلاش خود را برای ارائه حمایتهای حقوقی و کنسولی به شهروندان روسیه انجام خواهند داد.
"ماریا زاخارووا"، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به این اقدام واشنگتن، گفت: مسکو به تصمیم آمریکا برای بستن مرکز روادید روسیه پاسخ خواهد داد.
تعدادی از کشورهای عربی از تصمیم ارمنستان برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کردند.
تاکنون کشورهای مصر، قطر، لبنان، اردن، عربستان سعودی، عمان و کویت از تصمیم ایروان در این خصوص حمایت کردهاند.
استقبال سازمان همبستگی کشورهای اسلامی از تصمیم ارمنستان در خصوص فلسطین
سازمان همبستگی کشورهای اسلامی از تصمیم #ارمنستان برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد.
"محمد بن عبدالکریم العیسی"، دبیرکل سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در بیانیهای که توسط دبیرخانه این سازمان منتشر شد، تاکیدکرد: این تصمیم و دیگر تصمیمات مشابه، بیانگر یک تحول در بیداری جهانی در خصوص رنجهای ملت فلسطین و حق آنها در تعیین سرنوشت و برپایی دولت خود است که امروز شاهد آن هستیم.
دبیرکل سازمان همبستگی کشورهای اسلامی همچنین از موضع مسئولانه و شرافتمندانه همه کشورهایی که در این مسیر مهم و عادلانه گام برداشتند، تقدیر کرد و از همه کشورهای جهان خواست از این اقدام الگوبرداری کنند و در کنار حق انسانی و قانونی ملت عزیز فلسطین بایستند.
گفتنی است، دولت ارمنستان روز جمعه (اول تیرماه) اعلام کرد که کشور فلسطین را به رسمیت میشناسد.
یادآوری توئیت۳ماه پیش به بهانه حملات تروریستی در داغستان:
پس ازسلسه اشتباهات قفقازی مسکو، روسها بایدبدانندکه درصورت شکل گیری دالان تورانی ناتو و ایجاد کریدور قومی تروریستهای جدایی طلب اویغوری،افراطی های آسیای مرکزی،و تکفیریهای موردحمایت باکو و آنکارا،اینگونه حملات تصاعدی
خواهدشد.
لینک.
ahmadkazemi.com
مقامات ارمنستان آماده امضای پیمان صلح با باکو و باز کردن مرز با ترکیه هستند
وزارت امور خارجه ارمنستان گزارش داد که ارمنستان بر این باور است که زمان برقراری روابط دیپلماتیک با ترکیه و باز کردن مرز مشترک برای شهروندان کشورهای ثالث و افراد دارای گذرنامه دیپلماتیک فرا رسیده است.
وزیر خارجه ارمنستان گفت: ارمنستان آمادگی دارد متن نهایی توافقنامه صلح با جمهوری آذربایجان را تهیه و ظرف یک ماه آینده امضا کند
پررنگ شدن تصنعی مباحث قومی در تبلیغات انتخاباتی،ثابت کرد فتنه ایجاد جهان تورانی براساس ایده پان تورانیسم انگلیسی باهدف تغییرات ژئوپلیتیکی برای ایجاد نظم آنگلوساکسونی در منطقه با محوریت لندن و تل آویو و پیمانکاری باکو و آنکارا بزرگترین فتنه ژئوپلیتیکی-شناختی علیه ایران قوی است.
ahmadkazemi.com
دکتر کاظمی: امریکا در نقض مبانی حقوق اقلیتها، پیشرو است
دکتر احمد کاظمی در نشست تخصصی «حقوق بشر و دولتهای غربی، از نظر تا عمل» با تبیین مبانی «نظام بینالمللی حقوق بشر» و «حقوق اقلیتها»، افزود: برخلاف شعارهای حقوق بشری امریکا، کارنامه این کشور در حوزه حقوق اقلیتها و رنگینپوستان، سیاه است.
استاد حقوق بینالملل دانشگاه در سخنرانی خود با عنوان «حقوق بشر امریکایی و مسئله اقلیتها» با اشاره به اینکه نظام بینالمللی حقوق بشر، دارای دو دسته اسناد عام و خاص هست، افزود: اگرچه در منشور سازمان ملل با نگاه فردگرایانه و عام حقوق بشری، به موضوع اقلیتها اشاره نشد؛ اما در ماده ۲۷ «میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی» که بخشی از «منشور جهانی حقوق بشر» است، با رویکردی سلبی، بر حقوق فرهنگی، مذهبی و زبانی اقلیتها اشاره شده است.
دکتر کاظمی با تأکید بر اینکه تصویب «اعلامیه حقوق اشخاص متعلق به اقلیتهای ملی یا قومی، مذهبی و زبانی» در سال ۱۹۹۲ در مجمععمومی سازمان ملل، تحولی بزرگ در نظام بینالمللی حقوق اقلیتها محسوب میشود، افزود: تحتتأثیر این اعلامیه، اقلیت ملی نیز به اقلیتهای مذهبی، قومی و زبانی اضافه شد و اقلیتهای چهارگانه عُرفی بر اساس عناصر متمایزکننده «مذهب، نژاد، زبان و منشأ ملی» در حقوق بینالملل بشر عینیت یافتند.
دکتر کاظمی در ادامه تأکیدکردن: از حدود ۳۴۰ میلیون جمعیت امریکا، ۶۱.۳% سفیدپوست و اکثریت هستند و بقیه (۳۲.۷%) اقلیتها هستند که در شش گروه سرخپوستان، سیاهپوستان، زردپوستان، لاتینوها، مسلمانان و یهودیان قابلدستهبندی هستند.
لینک کامل متن:
https://ahmadkazemi.com/?p=8259
مهدی سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان: سیاست ایران در قبال ارمنستان اصول خود را دارد و با رئیس جمهور جدید تغییر نخواهد کرد
به گفته وی، ایران همچنان دوست ارمنستان است و روابط با ایروان همچنان توسعه خواهد یافت.
سفیر کشورمان، مهدی سبحانی، گفت که سیاست آمریکا در منطقه هیچ ارتباطی با منافع مردم قفقاز جنوبی ندارد.
او گفت: آنها می خواهند قفقاز جنوبی را به سکویی برای تسویه حساب با کشور دیگری تبدیل کنند. با توجه به تجربه ما با این شیطان اکبر، ما در مورد ادعاهای آنها بسیار شک داریم.
به گفته وی، فرمت 3+3 که شامل کشورهای منطقه می شود، می تواند دستیابی به صلح بلندمدت را ممکن کند و اینها فقط جنبه سیاسی ندارد، بلکه جنبه اقتصادی و تجاری نیز دارد
پزشکیان، «ایران قوی» و تکاپوی پانترکیسم
دکتر احمد کاظمی
با پیروزی دکتر مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران، تکاپوی جریان تصنعی و وابسته پانترکیسم برای مصادره پیروزی وی وارد فاز جدیدی میشود. پس از تأیید نامزدی دکتر پزشکیان که پنج دور نمایندگی مردم سرافراز ایران از حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو را در مجلس شورای اسلامی در کارنامه خود دارد، ائتلافی از جریانهای پان تورانیستی، پانترکیستی و پان آذریستی مستقر در امریکا، انگلستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه از طریق ترولهای اینترنتی و ارتش سایبری این کشور در فضای مجازی، و با استفاده برخی از شبکههای سرسپرده داخلی، تلاش کردند با قومیتی سازی فضای انتخابات، این شخصیت ایرانی را به جریان پانترکیسم پیوند دهند و مصادره نمایند. دراینخصوص هفت نکته قابلطرح و تبیین است:
لینک کامل تحلیل :
https://ahmadkazemi.com/?p=8323
شبکه دولتی باکو:
ریاستپزشکیان نشان از قدرت قوم گرایان ترک بود
تغییرات بنفعما در ایران تدریجیاست و نباید عجلهکرد
اولین محموله صادراتی از مسیر ریلی منطقه آزاد انزلی به روسیه صادر شد
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی:منطقه آزاد انزلی در راستای اجرای انجام مأموریتهای خود در خصوص توسعه مناسبات بینالمللی کشورمان با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و حاشیه دریای کاسپین،با همکاری دستگاههای همکار همچون راهآهن و کشتیرانی دریای خزر؛ بلافاصله اقدامات عملیاتی جهت حملونقل ترکیبی ریلی دریایی در بندرکاسپین را در دستور کار قرار داد.
تاکنون پنج مرحله از این مجموعه ترانزیتی با حجم ۱۵۰۰ تن در هر مرحله تخلیه و بارگیری، انجام شده که ظرفیت ارتقای آن تا میزان ۶۰۰۰ تن در ماه نیز برای این محموله وجود دارد
پزشکیان در گفتوگو با پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان: مخالف هر گونه تغییرات ژئوپلیتیک در مرزهای منطقه هستیم.
🔴هشدار ایران به باکو و ترکیه در مرز ارمنستان و باکو؛ ایران تغییر مرزهای جغرافیایی منطقه را نمیپذیرد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، گفت که جمهوری اسلامی ایران از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورهای این منطقه حمایت میکند و تغییر مرزهای جغرافیایی را به هیچ عنوان نمیپذیرد.
سیدکمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی که در ارمنستان به سر میبرد، سهشنبه، ١٠ بهمن ١۴٠٢ در مرکز تحلیل و تحقیقات اوربلی حاضر و در جمع اندیشمندان و نخبگان آن کشور سخنرانی کرد.
خرازی در صحبتهای خود با اشاره به روابط تاریخی و دوستانه ایران و ارمنستان و عزم جمهوری اسلامی ایران برای گسترش این روابط، به تحولات جاری در منطقه قفقاز پرداخته و تحلیل جامعی از وضعیت ناپایدار این منطقه ارائه داد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورهای این منطقه حمایت میکند و تغییر مرزهای جغرافیایی را به هیچ عنوان نمیپذیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی منطقه قفقاز، گفت: ایران بهعنوان محور اتصال مسیرهای حملونقل شمالی – جنوبی و شرقی – غربی آمادگی دارد تا ظرفیتهای اقتصادی و علمی خود را در خدمت توسعه و پیشرفت این منطقه قرار دهد.
خرازی پیشتر با پاشینیان نخست وزیر، میرزویان وزیر خارجه و گریگوریان، دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان و نیز برخی از روسا و اساتید مراکز مطالعاتی آن کشور دیدار و گفتوگو کرد
منبع آگاه:بنظر می رسد بعد از رزمایش ایران و نخجوان، کرم مصطف اف معاون وزارت دفاع آذربایجان برکنار شده است
برخی علت این برکناری را رزمایش نخجوان و ایران تحلیل می کنند
مقامات محلی نخجوان برکناری مصطفی اف را پاکسازی سیاسی رجال نخجوان از سطح سیاسی این کشور تفسیر می کنند
ابوقاسم