ارمنستان و هند کارگروه مشترکی برای توسعه همکاریهای دفاعی تشکیل میدهند
اولین رایزنیهای دفاعی بین وزارتخانههای دفاع ارمنستان و هند به ریاست مشترک "لوون آیوازیان"، رئیس اداره سیاست دفاعی و همکاریهای بینالمللی وزارت دفاع جمهوری ارمنستان و "ویشوش نگی"، دبیر مشترک همکاریهای بینالمللی وزارت دفاع جمهوری هند دیروز، سهشنبه 14 می / 25 اردیبهشت ماه، در ایروان برگزار شد.
"نیلاکشی ساها سینها"، سفیر هند در ارمنستان و سرتیپ "ناوین نیجهوان"، وابسته نظامی سفارت هند نیز در این نشست حضور داشتند.
در این نشست روند و چشمانداز توسعه همکاریهای ارمنستان و هند در زمینه دفاعی از جمله نظامی-فنی، آموزش نظامی و آموزش تاکتیکی پرسنل، تبادل تجربیات و سایر زمینهها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طرفین همچنین در مورد مسائل مرتبط با امنیت منطقه به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
در پایان این رایزنیها، طرفین پروتکل نتایج رایزنیها که در آن ایجاد کارگروه مشترکی در زمینه موضوعات مربوط به همکاریهای دفاعی دوجانبه پیشبینی شده و همچنین موافقتنامه همکاریهای دستگاههای دفاعی ارمنستان و هند برای سالهای 2025-2024 را به امضا رساندند.
روزنامه تایمز آو اسرائیل:
قطر، رهبران حماس را به دلیل مشکلات پیشآمده در مذاکرات آتشبس در غزه، از خاک خود اخراج کرد و از آنها خواست که بی سر و صدا دوحه را ترک کنند.
سد آبی-خاکی قیز قلعهسی فردا با حضور روسای جمهور ایران و آذربایحان افتتاح میشود
این سد که محصول مشترک دو کشور است و برروی رود ارس احداث شده با تنظیم ۲ میلیارد مترمکعب آب سالانه، بزرگترین و مهمترین پروژه آبی مرزی شمال غرب کشور است موجب رونق اقتصادی و کشاورزی، توسعه گردشگری منطقه و تثبیت حقابه ایران و حقوق آبی کشور از منابع آب مرزی و تأمین آب شرب شهرها و روستاها
خواهد شد.
افغانستان بهدنبال تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با ایران
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان در دیدار با کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در حاشیه اجلاس همکاری های اقتصادی روسیه - جهان اسلام در تاتارستان روسیه(کازان فروم) گفت:
افغانستان نزدیکترین مناسبات را در طول تاریخ با جمهوری اسلامی ایران داشتهاست، بهدنبال ارتقای سطح مبادلات تجاری دوجانبه به بیش از ۱۰میلیارد دلار هستیم.
مسیر بندر چابهار ایران - افغانستان - آسیایمیانه نزدیکترین راه دسترسی افغانستان به حملونقل کالا است و لازم است امکان دائمی حملونقل کالا از این مسیر میسر شده و زیرساختهای موجود تقویت شود.
برنامه داریم ساعات کاری گمرکات مرزی این کشور را برای شتاببخشی به مبادلات تجاری با همسایگان به ۲۴ ساعت افزایش دهیم
سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه قفقاز عدم شکست است و این سیاست برآیند اشتباهات راهبردی در بیست سال گذشته نسبت به الهام علیاف و غافل شدن از امنیت راهبردی ایران در قفقاز و منافع ملی بود
موضوعی که باعث شد این کشور با دو راهبرد پان ترکیسم و صهیونیسم امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران را با چالش پایدار در مرزهای شمال غربی روبه رو کند و همچنان این تهدید ها وجود دارد
ما به هیچ عنوان نمی توانیم با راه گذر ارس که ایران آن را در قالب اتصال قره باغ به نخجوان از طریق بخش هایی از خاک خود به باکو و ترکیه تقدیم کرد صاحب ابتکار پایدار که تضمین کننده منافع ملی باشد شویم.
این ابتکار تاثیر خاصی در تغییر سیاست های راهبردی و باورهای استراتژیک باکو ندارد.
حتی گذرگاه ارس در توسعه گرایی پان ترکیسم در مرزهای شمالی کشور و اتصال کشورهای ترک تبار به یکدیگر کمک خواهد کرد و ایران به عنوان یک راه گذر با اخذ حق ترانزیت نقش استراتژیک و بازدارنده ای برای این چالش های امنیتی و فرهنگی و اقتصادی ندارد و از حیث امکانی گزینه زنگزور در جنوب سیونیک ارمنستان به عنوان یک اهرم فشار دائمی در لایه های امنیت ملی جمهوری باکو و ترکیه برای مهار ایران باقی خواهد ماند.
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
آنچه اهمیت دارد این است که تلفات بالگرد رئیس جمهور را بپذیریم و اولویت هم سلامتی رئیس جمهور است و این موضوع به تسریع روند امداد برای نجات جان رئیس جمهور بستگی دارد
ابوقاسم
ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران قصد داشت در 29 اردیبهشت به ارمنستان سفر کند، اما این سفر در آخرین لحظه به تعویق افتاد. یک منبع این خبر را به تاس گزارش داد.
به ویژه، انتظار می رفت که رئیسی در 19 می در گشایش کریدورهای حمل و نقل در خاک ارمنستان شرکت کند.
هدایت شده از ابوقاسم
معاون اجرایی رئیس جمهور می فرمایند که بعد از حادثه ،دونفر از سرنشینان با آن ها ارتباط برقرار کردند.
خب این عزیزان اطلاعاتی به شما دادند که ابعاد موضوع را روشن کرده است و بالاخره فاصله این دو عزیز با آقای رئیس جمهور و سایرین جوری بود که از حال همه خبردار بودند.
این چند ساعت است که شما می گویید نمی دانیم دقیقا چه اتفاقی در بالگرد رخ داده است اما به یک باره می فرمایید دو نفر از عزیزان که در قید حیات هستند و ان شاالله رئیس جمهور هم یکی از آن ها بوده با شما ارتباط برقرار کردند
ابن صحبت ها بیش از آنکه به مردم آرامش بدهد،روایت مشکوکی را ایجاد می کند تا شرایط برای نقطه اعلان خبر آماده شود.
ابوقاسم
پاشینیان در پیامی درگذشت ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان و هیئت همراه را به رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای تسلیت گفت.
Пашинян направил телеграмму соболезнования лидеру ИРИ Аятолла Хаменеи в связи с гибелью президента Ирана Ибрагима Раиси и сопровождавшей его делегации
اینجانب از طرف دولت و مردم جمهوری ارمنستان درگذشت غم انگیز دوست و همکار عزیزم رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و هیئت همراه را صمیمانه تسلیت عرض می کنم.
نخست وزیر ارمنستان برای دولت و ملت ایران آرزوی قدرت و استقامت کرد. وی همچنین خاطرنشان کرد که جمهوری ارمنستان و مردم آن از کشور دوست همسایه در این دوره سخت برای جمهوری حمایت می کنند.
От имени правительства и народа Республики Армения выражаю искренние соболезнования и слова утешения в связи с трагической гибелью моего дорогого друга и коллеги президента Сейеда Эбрахима Раиси, министра иностранных дел Хоссейна Амира Абдоллахиана и сопровождающих их лиц.
Армянский премьер пожелал сил и стойкости правительству и народу Ирана. Он также отметил, что Республика Армения и ее народ поддерживают дружественное соседнее государство в этот трудный для республики период.
در باب مذمت واژه خزر
مطرحشدن واژه خزر در سفر رئیسجمهور محترم کشورمان به استان مازندران و مباحث مربوط به ایجاد یک استان جدید با عنوان استان خزر، پرونده این واژه مغایر باهویت ایرانی – اسلامی را در کانون توجه قرار داد.
در خصوص وجه تسمیه واژه خزر در فرهنگ دهخدا آمده است:
“خزر محالی است در ترکستان که دشت قپچاق نیز گویند. (از ناظم الاطباء) (از فرهنگ جهانگیری) (از غیاث اللغات). یاقوت حموی در تعریف این نام چنین شرح میدهد: خزر نام بلاد ترک است و در پشت باب الابواب معروف به دربند و نزدیک به سد ذیالقرنین قرار دارد. احمد بن فضلان در رساله خود مشاهدات خود از بلاد خزر نوشته است: خزر اقلیمی است از قصبهای بنام اتل و اتل نام نهری است که از روس و بلغار به خزر جریان دارد و نیز اتل نام شهری است و خزر نام مملکتی. صاحب انجمن آرای ناصری میگوید دریای مازندران را نیز بهواسطه نزدیکی به آن ولایت، بحر خزر گویند . ”
باتوجهبه آنچه در فرهنگ دهخدا آمده و سایر مستندات تاریخی در خصوص ویژگیها و وجه تسمیه واژه خزر سه نکته میتوان مطرح کرد:
ادامه در لینک
https://ahmadkazemi.com/?p=8121
دکتر احمدکاظمی با عرض تسلیت شهادت دکتر رئیسی و هیات همراه در پستی در شبکه ایکس نوشت :
شرافت انقلابی،آرمان اسلامی،قضاوت آیندگان،حکم میکند فرضیه نقش تل آویو در ترور احتمالی رئیس جمهور بسیجی از طریق جنگال با استفاده از ج آذربایجان (باتوجه به: سوابق متعدد رژیم در استفاده از همراهی باکو برای ترور، اصرار باکو بر حضور رییس جمهور در افتتاح سد در مرز) با جدیت بررسی شود.
ahmadkazemi.com
علیاف: تمام توافقات صورت گرفته با آیت الله رئیسی اجرا خواهد شد
رئیسجمهور جمهوری آذربایجان:
مطمئنم همه توافقات انجام شده با ایران اجرا میشود زیرا بر اساس منافع مردم دو کشور است.
همانطور که مستحضر هستید درست قبل از وقوع حادثه سقوط بالگرد بیش از 2 ساعت در کنار هم بودیم، در این دیدار دوجانبه که بیش از یک ساعت به طول انجامید، موضوعات مهم زیادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ما در مورد پروژههای زیربنایی خاص تبادل نظر کردیم . شمار قابل توجهی از پروژههای بزرگ، وجود دارد که همه به نفع مردم ایران جمهوری آذربایجان است
وزیر حملونقل ترکیه:
لاشهی هلیکوپتر حامل رئیسی را پهباد ما یافت و مختصات آن را به مقامهای ایرانی ارسال کرد.
هنگام گشتزنی پهباد ترکیه هیچ پهباد یا ریزپرندهی دیگری در آسمان آذربایجان وجود نداشت.
ادعاهای مقامات ایرانی مبنی بر یافتن لاشهی هلیکوپتر توسط نیروهای ایرانی، برای ایران مصرف داخلی دارد.
تمام دنیا بصورت آنلاین ثانیه به ثانیه عملیات پیدا کردن لاشه هلیکوپتر توسط پهباد ترکیه را مشاهده کردند.
خود را بیش از درگیر این کشمهکش لفظی با مقامات ایران نمیکنیم، ما وظیفهی همسایگی خود را انجام دادهایم!
📌مصاحبه ولادیمیر زلینسکی با روزنامه Orda قزاقستان:
به صراحت به شما می گویم که هدف بعدی قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان است.
میدانم که امروز شما در سازمانهایی مانند CSTO و ADB به رهبری روسیه برای ایجاد تعادل در روسیه حضور دارید، اما روسیه از نظر نظامی، اقتصادی و سیاسی از شما بزرگتر و قویتر است، بنابراین اگر تصمیم بگیرند میتوانند به شما مداخله کنند.
به خصوص در کشورهای شما، یک قومیت بزرگ روسی زندگی می کند. من ادعا نمی کنم که شما سیاستی را علیه هیچ قومی اجرا کنید، اما قابل درک است که روسیه از این عامل برای مداخله در کشورهای شما استفاده کند.
- از مصاحبه ولادیمیر زلینسکی با روزنامه Orda قزاقستان
«هر روز گزارش اطلاعاتی را میخوانم، روسها یک چشمشان به بالتیک و چشم دیگرشان به آسیای مرکزی است. چند روز پیش روسها در مرزهای دریایی بالتیک پیشروی کردند و شروع به تغییر مختصات مرزها کردند.
متأسفانه ناتو محتاطانه رفتار می کند و پاسخی نمی دهد. در واقع روس ها هر عدم پاسخگویی را نشانه ضعف می دانند و پا را فراتر می گذارند.
آنها هم اکنون در حال انجام اقدامات مختلفی برای اجرای ادعاهای خود در بالتیک هستند و این امر ادامه خواهد داشت. روس ها وحشی هستند و وحشی ها خودشان تصمیم می گیرند که چگونه رفتار کنند.
"چین به عنوان یک قدرت بزرگ براساس بیانیه بوداپست مسئول امنیت ما است. اگر ما سلاح هسته ای داشتیم، روسیه می توانست به ما حمله کند؟"
در کل مقایسه ما و روسیه اشتباه است، توازن قوا متفاوت است. اجازه بدهید کمی از کشورهای غربی انتقاد کنم، قبل از شروع جنگ، به رهبران غربی گفتم لطفاً بخش انرژی روسیه را تحریم کنید، گفتند ببینیم روسیه چه میکند، چند نفر از اوکراینیها به خاطر قدمهای دیرهنگامشان کشته شدهاند. .
روسیه متوقف نخواهد شد، تمام جهان باید علیه روسیه متحد شوند. من درک می کنم که در کشورهایی مانند ونزوئلا، اسرائیل، برزیل، مهم نیست که چه کسی درست است یا اشتباه، آنها فقط به نتیجه نگاه می کنند
رسانه های لهستانی
توافق جدیدی بین لهستان، روسیه و قزاقستان در خصوص صادرات نفت قزاقستان از طریق خط لوله دروژبا از خاک روسیه و لهستان منعقد شد.
در نتیجه توافق صورت گرفته، تعمیر و نگهداری کنتورها در قسمت لهستانی خط لوله «دروژبا» توسط شرکت روسی انجام نخواهد شد. خدمات اندازهشناسی توسط یک شرکت اسلواکی ارائه خواهد شد و خطر نقض تحریمها را از PERN حذف میکند.
به این ترتیب قزاقستان طبق این قرارداد صادرات نفت خود را از طریق روسیه و لهستان ادامه خواهد داد. با وجود تلاش های مشترک با آذربایجان، اروپا همچنان برای واردات نفت قزاقستان به روسیه وابسته است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجمع مخالفان پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در ایروان
"سالومه زورابیشویلی"، رئیسجمهور گرجستان، که لایحه موسوم به "شفافیت نفوذ خارجی" تصویب شده در مجلس این کشور را وتو کرده بود بعد از رد "وتو"ی او از سوی مجلس ملی و تصویب نهایی این لایحه، از طریق یک پیام ویدئویی خطاب به خیل معترضان از آنها خواست برای انتخابات پارلمانی 26 اکتبر (5 آبان 1403) آماده شوند زیرا به گفته وی این انتخابات "رفراندم آینده گرجستان" خواهد بود.
زورابیشویلی اظهار داشت: "آیا ما آینده اروپایی میخواهیم یا بردگی روسیه را؟ 84 نفر(نماینده مجلس) نمیتوانند در این مورد تصمیم بگیرند، اما ما همه با هم میتوانیم".
گفتنی است تصویب این قانون در مجلس گرجستان موج عظیمی از اعتراضات را در این کشور به راه انداخته است.
هدایت شده از ابوقاسم
📌ویژگی های رئیس+ جمهور
حقیقتا ما در انتخابات بدنبال این هستیم که شخصی رئیس جمهور شود که آینده ایران را بشناسد و بر اساس فهم عمیق و درک راهبردی ریل گذاری کند.
رئیس جمهور باید فهم سیاسی و اقتصادی و فرهنگی داشته باشد، به عبارت دیگر رئیس جمهور باید به بلوغ تحلیلی خوبی از مردم و ایران و ظرفیت ها و فرصت ها و چالش ها و پیش بینی ها رسیده باشد،نه اینکه تازه بخواهد به این ها برسد.
روند تحولات منطقه ای و جهانی به ما می گوید پیشرفت و توسعه دنیا در مقوله های اساسی از جمله اقتصاد و انرژی و تکنولوژی و هوشمند سازی زندگی و سایر مسائل به شتاب بی سابقه ای رسیده است.
فرصت آزمون و خطا دیگر وجود ندارد و ما نمی توانیم مثل دهه های قبل سهل انگاری کنیم و نسبت به فرصت ها بی تفاوت باشیم.
ریشه این سهل انگاری ها بحران فهم استراتژیک از ایران و جغرافیای آن و پیش بینی اولویت های راهبردی برای ایران بود که برخی برنامه های معمولی ۲۵ سال گذشته را به چالش های اساسی امروز تبدیل کرده است و ایران را در سطح حل مشکلات ابتدایی نگه داشته است.
وضعیتی که ما در حوزه اقتصادی و فرهنگی و عدالت اجتماعی در آن قرار داریم با دیدگاه های آرمان گرایانه و تمدنی بسیار فاصله دارد و این فاصله باید کم شود تا بتوانیم به آینده قابل دفاعی در منطقه و جهان دست پیدا کنیم.
تبدیل دستاوردهای امنیتی و سیاسی در خاورمیانه به حوزه منافع از دیگر مسائلی است که همچنان در کش و قوس آن مانده ایم و نتوانستیم اقتدارگرایی نظامی را به مولفه اقتصادی و تجاری تبدیل کنیم.
رئیس جمهور باید فرهنگ عمومی نخبگان و رجال سیاسی را به اندیشه صحیحی از مقوله قدرت و تحول ذهنی هدایت کند و مجموعه برنامه ریزی ها و مسائل کشور را بر اساس اولویت تولید قدرت در منطقه و جهان متمرکز کند موضوعی که رجال سیاسی ما از فقدان آن رنج می برند.
پیشرفت سلیقه ای و توسعه غیر کارشناسی و تصمیم گیری های جزیره ای بدون نقشه منسجم و یکپارچه بمثابه گونی سوراخی است که بدنبال پر کردن آن هستیم و این موضوع ریشه در مجموعه فکری جامعه سیاسی کشور دارد.
این را باید قبول کنیم که رئیس جمهور عمل گرا و آرمان گرا اگر ذهنیت استراتژیک نداشته باشد و تحلیل شناختی از مسائل نداشته باشد دقیقا نمی تواند عرصه را به سمت حل مشکلات هدایت کند و اساسا نقطه شروع را نمی تواند تشخیص دهد و به بحران در تشخیص می رسد و بر اساس مشاوره ها و نگاه های اندیشکده ای تصمیم گیری می کند.
نمی گویم رئیس جمهور باید در همه چیز تخصص داشته باشد اما برای عرصه مدیریتی و راهبردی باید حرف برای گفتن داشته باشد.
رئیس جمهور واقع گرا با توان ذهنی استراتژیک در کنار روحیه جهادی و اخلاص که بایسته های او باید باشد می تواند جمهوری اسلامی ایران را به آرمان ها و ارزش های تمدنی خود برساند
تمدن سازی اسلامی یک تحول فکری و ذهنی است که در یک فرایند تحلیل جمعی و نخبگانی و اجتماعی در جامعه شکل می گیرد و ریشه می دواند ،ادبیات عمومی جامعه فعلا در مرحله حل مشکل است و با ادبیات تمدنی فاصله واقعی دارد.
ما هنوز نتوانستیم مشکلات ابتدایی اقتصادی و فرهنگی را حل کنیم و از مرحله حل مشکل عبور کنیم داریم به تمدن اشاره می کنیم.
ابوقاسم
اتهام جدید سرویس اطلاعات امنیتی آذربایجان:شهروندان آذربایجانی که به ایران سفر می کنند به تجارت مواد مخدر
تشویق می شوند.
اتباع ایرانی قاچاقچی مواد مخدر با کلاهبرداری اتباع آذربایجانی ساکن در مناطق مرزی را درگیر اعمال مجرمانه می کنند.
در این رابطه در اطلاعات سرویس امنیت دولتی آذربایجان آمده است.
خاطرنشان می شود برای این منظور از افراد کم درآمد و همچنین افرادی که تحت هر شرایطی با شهروندان ایرانی در ارتباط هستند (مراجعه به این کشور برای معاینه پزشکی، ملاقات با مردم از طریق شبکه های اجتماعی) استفاده می شود.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از تمرین مشترک پهپادی با نیروهای ایران در نخجوان خبر داده است
📌ادعای عجیب وزیر خارجه ترکیه درباره موافقت ایران با کریدور راه توسعه عراق
روزنامه ترکیه در گزارش صفحه یک امروز خود مدعی توافق ایران و ترکیه برای همکاری در زمینه ایجاد کریدور جعلی زنگزور و راه توسعه شده است
به ادعای این روزنامه، در جریان جلسه هاکان فیدان و نمایندگان حزب عدالت و توسعه درباره کریدورهای «راه توسعه» و «زنگزور»، فیدان گفته است:مقاومت هایی نسبت به ایجاد کریدور راه توسعه در منطقه و خصوصا ایران وجود داشت.به ایران اعلام کردیم با توجه به تحریم بین المللی این مسیر می تواند دروازه ورود این کشور به اروپا باشد و موافقت تهران را کسب کردیم.
وی افزوده: کریدور زنگزور دارای اهمیت راهبردی برای ترکیه است.گفتگوها برای عبور مسیر این کریدور از ارمنستان ادامه دارد اما اگر در این زمینه تاخیری به وجود بیاید مسیر عبور زنگزور از ایران در دستور کار قرار می گیرد.
کریدور «راه توسعه» خلیج فارس را از مسیر عراق و ترکیه به دریای مدیترانه متصل می کند
اهم محورهای مذاکرات علی اف و اردوغان در آنکارا :
نگرانی از تشدید اعتراضات ضد شرکت دولتی نفت سوکار در ترکیه و بخطر افتادن تعهد باکو برای تامین نفت رژیم سفاک اسرائیل (امتیازدهی علی اف علی اف برای حمایت بیشتر اردوغان از سوکار)
نگرانی از تبعات روند تصاعدی اعتراضات ضددولتی در ایروان و تضعیف موقعیت پاشینیان
بررسی دور جدید ماجراجویی ژئوپلیتیکی با توجه به درگیر بودن ایران در انتخابات ریاست جمهوری .
اظهارات مقام معظم رهبری در دیدار با نخست وزیر ارمنستان در خصوص الزامات تداوم حساسیت ها به مباحث ژئوپلیتکی در قفقاز نشان داد که فارغ از هر گونه تحول و تغییرات سیاسی در ایران ، خط قرمز تهران در خصوص کریدور جعلی زنگزور (دالان تورانی ناتو ) لایتغیر است .
آنکارا و باکو راهی جزء تن دادن به راهگذر اقتصادی ارس ندارند.
ahmadkazemi.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴شعبه های رای گیری در اوستیای جنوبی باز شد: این کشور انتخابات هشتمین دوره پارلمان خود را برگزار می کند.
در این انتخابات 7 حزب سیاسی و بیش از صد نامزد نمایندگی در حوزه های انتخابیه شرکت می کنند.
https://eitaa.com/westavarzesh
مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
🔴شعبه های رای گیری در اوستیای جنوبی باز شد: این کشور انتخابات هشتمین دوره پارلمان خود را برگزار می ک
🔻 انتخابات پارلمانی در اوستیای جنوبی(ایرئیستون) گرچستان برگزار شد. تا ساعت 16:00 مشارکت 54.86 درصد بوده است.
روسیه حکومت خودخوانده اوستیای جنوبی را به رسمیت شناخته است
مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
🔻 انتخابات پارلمانی در اوستیای جنوبی(ایرئیستون) گرچستان برگزار شد. تا ساعت 16:00 مشارکت 54.86 درصد ب
🔴وزارت امور خارجه جمهوری باکو اعلام کرد که باکو از تمامیت ارضی گرجستان حمایت می کند و انتخابات «خودخوانده» برگزار شده در اوستیای جنوبی را به رسمیت نمی شناسد.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: وزارت خارجه آذربایجان بار دیگر تمامیت ارضی و حاکمیت گرجستان را تأیید می کند، «انتخابات پارلمانی» خودخوانده و نتایج آن را که در 9 ژوئن در منطقه تسخینوالی گرجستان برگزار شد، به رسمیت نمی شناسد.