🏴 مستند دینی پیادهروی اربعین
▪️در منابع حدیثی امامیه روایات فراوانی وجود دارد که زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده را تایید و بدان ترغیب نموده است. بر اساس دستهای از روایات، هر قدمی که در مسیر زیارت امام حسین (ع) برداشته میشود دارای اجر و پاداش است. عنوان «قدم برداشتن» نیز مصداق واضحی برای سفر پیاده است.
▫️تعدادی دیگر از این روایات بهطور صریح از این موضوع یاد نمودند. این روایات با عباراتی مانند: مَنْ اَتَی قَبْرَ الْحُسَینِ (ع) مَاشِیاً، به چشم میخورند. واژه «مَاشِیاً» صراحت در تاکید بر این امر دارد.
▪️مجموع این روایات مستند قابل قبولی برای جنبه شرعی زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده در ایامی مانند اربعین حسینی است.
▫️برخی از روایات نیز به ذکر پیاده روی در حالت خاص برای امام حسین (ع) میپردازد و یا پیاده روی برای زیارت دیگر معصومان (ع) را ترغیب مینماید.
▪️همچنین جنبههای دیگری از جمله احیای امر اهل بیت و... نیز میتواند در جنبه شرعی این پیادهروی دخیل باشد؛ زیرا زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده، مصداق بارز احیاء امر اهل بیت (ع) است که در احادیث ائمه (ع) بر آن تاکید شده است.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/مستند_دینی_پیادهروی_اربعین
🆔 @wikifeqh
🗓 پنج شنبه
☀️ ۱۶ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۱ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 07 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
----------
🌙 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh
🚩 فرهنگ یادمانی شیعه
▪️بزرگداشت اربعین، به ویژه زیارت مزار در این روز، ریشه در فرهنگ یادمانی شیعه دارد که از امور ذیل تأثیر پذیرفته است؛
🔻روایات مربوط به ارزشمندی عدد چهل و اینکه دوره کامل خیلی از امور تربیتی و معنوی به صورت چهل روز یا چهل سال است.
🔻روایاتی که دوره کامل سوگواری بر مومن را، چهل روز میدانند.
🔻روایاتی که بر یادکرد و یادمان حادثه عاشورا در فرصتهای مختلف دلالت دارند.
🔻رسیدن جابر در روز اربعین بر سر مزار امام به عنوان نخستین زائر سرشناس که به قصد زیارت آمده بود.
🔻دو روایات ویژه از امام صادق (ع) و امام عسکری (ع) که در خصوص زیارت اربعین نقل شدهاند.
▫️فرهنگ یادمانی شیعه که برای حوادث مهم مرتبط با حادثه عاشورا، شأن و منزلتی قائل است و از اینرو با الهامگیری از توصیههای ائمه (ع) بر یادمان حادثه عاشورا در فرصتهای مختلف، سالروز نخستین زیارت مزار امام حسین (ع) را گرامی میدارد و گروهی تلاش دارند تا همانند جابر خود را بر سر مزار برسانند.
☑️ نتیجه آنکه، سنت بزرگداشت اربعین با توجه به عوامل یاد شده شکل گرفت و به مرور بر شکوه آن افزوده شد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikiporsesh.ir/خاستگاه_مراسم_اربعین
🆔 @wikifeqh
🗓 جمعه
☀️ ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۲ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 08 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️درگذشت "ابن نُقطه" عالم و حدیث شناس (629 ق)
📥 wikifeqh.ir/ابننقطه
🌙 شمسی:
▫️قیام 17 شهریور
📥 wikifeqh.ir/قیام_17_شهریور
▫️روز شهدا
📥 wikifeqh.ir/شهید
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | مرگ جاهلیت
🍂الإمامُ العسكريُّ عليه السلام:
▪️و قد سُئلَ عن الحُجّةِ و الإمامِ بعدَهُ ؟ ـ: ابْنِي محمّدٌ ، و هُو الإمامُ و الحُجّةُ بَعدي ، مَن ماتَ و لَم يَعرفْهُ ماتَ مِيتةً جاهليّةً . أمَا إنّ لَه غَيبةً يَحارُ فيها الجاهلونَ ، و يَهْلِكُ فيها المُبطِلونَ ، و يَكْذِبُ فيها الوَقّاتونَ ، ثُمّ يَخرُجُ فكَأنّي أنظُرُ إلَى الأعْلامِ البِيضِ تَخْفِقُ فوقَ رأسِهِ بِنَجفِ الكوفةِ.
▫️امام عسكرى عليه السلام ـ در پاسخ به پرسش از حجّت و امام بعد از ايشان ـ فرمود : فرزندم محمّد ، اوست امام و حجّت پس از من. هر كه بميرد و او را نشناسد به مرگ جاهلى مرده است. بدانيد كه او را غيبتى است كه پس از آن ، ظهور مى كند؛ غيبتى كه جاهلان در آن سرگشته مى شوند و باطل گرايان به نابودى مى افتند و كسانى به دروغ [براى ظهور او ] زمان تعيين مى كنند. گويى پرچمهاى سفيدى را مى بينم كه در نجفِ كوفه بر فراز سر او در اهتزازند.
📚بحار الأنوار: 7/160/51.
📲 lib.eshia.ir/27307/1/383/الحُجّةِ
🆔 @wikifeqh
🗓 شنبه
☀️ ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۳ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 09 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️پي کردن ناقه حضرت صالح نبي عليه السلام توسط قومش
📥 wikifeqh.ir/شتر_صالح
▫️گرفتار شدن حضرت يونس عليه السلام در شکم ماهي
📥 wikifeqh.ir/حضرت_يونس
▫️درگذشت «شيخ محمدباقر نجفي اصفهاني» (1301 ق)
📥 wikifeqh.ir/محمدباقر_آقانجفی_اصفهانی
🌙 شمسی:
---------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | ياد خدا و غفلت
🍂الإمامُ الصّادقُ عليه السلام:
▪️من كانَ ذاكراً للّه ِِ على الحقيقةِ فهُو مُطِيعٌ ، و مَن كان غافِلاً عنهُ فهُو عاصٍ ، و الطاعَةُ علامَةُ الهدايَةِ ، و المَعصيَةُ علامَةُ الضَّلالَةِ ، و أصلُهُما مِنَ الذِّكرِ و الغَفلَةِ.
▫️هر كه براستى به ياد خدا باشد، فرمان بَر و هركه از خدا غافل باشد، نافرمان است. طاعت، نشانه رهيافتگى است و معصيت، نشانه گمراهى و ريشه اين هر دو، ياد خدا و غفلت است.
📚بحار الأنوار: 93/158/33.
📲 lib.eshia.ir/27307/4/240/مُطِيعٌ
🆔 @wikifeqh
💠 علاقه ایرانیان به اهل بیت (ع)
🔶 ایرانیان از دیرباز مورد توجه ویژه پیامبر اسلام (ص) و امامان شیعه (ع) بودهاند و در احادیث بسیاری، اسلام ایرانیان با اهمیت تلقی گردیده و از ملت ایران بعنوان وفادارترین ملتها به اسلام یاد شده است.
🔸ایرانیان بعد از اسلام همواره به اهل بیت (ع) عشق میورزیدند و شهرهای آنها از پایگاههای اولیه تجمع شیعیان و دوستداران اهلبیت (ع) بودند.
🔷 شهرهای قم، ری، طبرستان مأمن ارادتمندان به اهلبیت (ع) بود و ایرانیان بارها و بارها به طور پنهانی به خدمت ائمه (ع) میرسیدند و ضمن پرداخت وجوهات شرعی ابراز محبت و ارادت مینمودند و در حوادث تلخ و دشوار پناهگاهی برای سادات و علویان بودند و در آینده نیز طبق روایات بیشتر یاران و همراهان انقلاب بزرگ حضرت مهدی (عج) را ایرانیان تشکیل میدهند.
🔹نقل شده که امام صادق (ع) غلامی داشت که وظیفه اش نگه داشتن افسار مرکب آن حضرت بود. روزی که امام (ع) در مسجد بود و غلام بیرون مسجد نشسته و افسار مرکب امام را در دست داشت با گروهی از مردم خراسان رو به رو شد، مردی از آن گروه به غلام گفت: «آیا حاضری من به جای تو باشم و مملوک امام قرار گیرم و در مقابل همه اموالم برای تو باشد؟ من مال بسیاری دارم. هر چه میخواهی برو برای خودت بردار. غلام گفت باید از مولایم بپرسم» خدمت امام آمد جریان را گفت و امام غلام را نصیحتی کرد و گفت تو آزادی ولی غلام گفت من خدمت تو میمانم و آخرت را بر دنیا مقدم میدارم.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikiporsesh.ir/علاقه_ایرانیان_به_اهل_بیت
🆔 @wikifeqh
🗓 یکشنبه
☀️ ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲٤ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 10 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️درگذشت «صاحب بن عباد» وزير دانشمند ديلميان (385 ق)
📥 wikifeqh.ir/صاحب_بن_عباد
▫️شهادت «ميرزا علي غروي تبريزي» (1419 ق)
📥 wikifeqh.ir/علی_غروی_تبریزی
🌙 شمسی:
▫️وفات «سيد محمود طالقاني» (1358 ش)
📥 wikifeqh.ir/سيد_محمود_طالقاني
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | اندرز حضرت لقمان به فرزندش
▪️لقمانُ عليه السلام ـ لابنِهِ و هو يَعِظُهُ ـ: يا بُنَيَّ ، إنّ الدنيا بحرٌ عميقٌ قد هَلَكَ فيها عالَمٌ كثيرٌ، فاجعَلْ سفينَتَكَ فيها الإيمانَ ، و اجعَلْ شِراعَها التوكُّلَ ، و اجعَلْ زادَكَ فيها تَقوَى اللّه ِ ، فإن نَجَوتَ فَبِرَحمةِ اللّه ِ و إن هَلَكتَ فَبِذُنُوبِكَ.
▫️لقمان عليه السلام ـ در اندرز به فرزندش ـ فرمود: فرزندم! دنيا درياى ژرفى است كه خلق بسيارى در آن از بين رفته اند؛ پس كشتى خود را در اين دريا ايمان قرار ده و بادبان آن را توكّل و توشه ات را تقواى خدا ؛ اگر نجات يافتى، به سبب لطف و رحمت خداوند است و اگر از بين رفتى، به سبب گناهان خودت مى باشد.
📚بحار الأنوار: 2/411/13.
📲 lib.eshia.ir/27307/4/140/عالَمٌ
🆔 @wikifeqh
💠 نهضت علمی پیامبر اکرم (ص)
1️⃣مسجد پایگاه علم و ایمان
مسجد در زمان رسول خدا (ص) تنها مرکز پرستش نبود؛ بلکه همه گونه تعلیمات دینی و علمی حتی امور مربوط به خواندن و نوشتن در آنجا انجام میگرفت.
2️⃣عدم تبعیض در آموزش
در مدینه نشانی از تبعیض در امر آموزش و محروم کردن استعدادها از فراگیری دانش نبود. این حرکت همگانی در تحصیل علم در اوضاع و احوالی عینیت مییافت که دیدگاههای طبقاتی در فراگیری علم در جهان به شدت حاکم بود و دانش مختص توانگران و ثروتمندان بود.
3️⃣زنان و نهضت علمی پیامبر
در نهضت علمی که رسول خدا (ص) در مدینه به پا نموده بود، حتی زنان مدینه هم بیبهره نبودند، از شفا امسلمیان بن ابیحثمه نقل شده که پس از آن که به عدهای از زنان مدینه خواندن و نوشتن آموخته بود، پیامبر (ص) به وی دستور فرمود که به برخی از زنان از جمله حفصه قرآن بیاموزد.
4️⃣آموزش بجای فدیه
اهتمام رسول خدا (ص) به امر آموزش و پرورش به حدی بود که به مشرکانی که در جنگ بدر، به اسارت سپاه اسلام در آمده بودند و توان پرداخت فدیه آزادی خود را نداشتند، اعلام کردند که میتوانند با تعلیم خواندن و نوشتن به ده نفر از کودکان انصار آزاد شوند.
5️⃣ارسال سفیران علم
توجه و تلاش رسول خدا (ص) بر این بود که علم و دانش را در همه مناطق و سرزمینها بسط و نشر دهند؛ از اینرو به فرستادگانی که به مناطق مختلف گسیل میداشتند، توصیه و تاکید میکردند که در نشر و بسط دانش، بخصوص علوم دینی بکوشند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikiporsesh.ir/علماندوزی_در_سیره_نبوی
🆔 @wikifeqh
🗓 دوشنبه
☀️ ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲٥ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 11 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️طلب کاغذ و دوات توسط پیامبر اکرم (ص) (11 ق)
📥 wikifeqh.ir/حدیث_قلم_و_دوات
🌙 شمسی:
▫️شهادت دومین شهید محراب «سيد اسدالله مدني» (1360 ش)
📥 wikifeqh.ir/سيد_اسدالله_مدني
▫️وفات استاد «عبدالمحمد آیتی» (1392ش)
📥 wikifeqh.ir/عبدالمحمد_آیتی
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | كسى كه حاجتش بى درخواست برآورده مى شود
🍂الإمامُ الصّادقُ عليه السلام:
▪️إنَّ العبدَ لَيَكونُ لَهُ الحاجَةُ إلَى اللّه ِ عزّ و جلّ فيَبدأُ بالثناءِ و الصلاةِ على محمّدٍ و آلِ محمّدٍ حتّى يَنْسَى حاجَتَهُ فَيَقضِيها اللّه ُ لَهُ مِن قَبلِ أنْ يَسألَهُ.
▫️هرگاه بنده را به درگاه خداوند عزّ و جلّ حاجتى باشد و پيش از طلب حاجتِ خود، زبان به ستايش [خدا] و درود فرستادن بر محمّد و خاندان محمّد بگشايد، چندان كه يادش برود حاجتى نيز داشته است، خداوند حاجت او را ، پيش از آن كه بخواهد ، برآورد.
📚بحار الأنوار: 93/342/11.
📲 lib.eshia.ir/27307/4/50/الصلاةِ
🆔 @wikifeqh
📜 طلب کاغذ و دوات توسط پیامبر اکرم (ص)
▫️ حدیث قلم و دوات یا حدیث قرطاس اشاره به واقعهای دارد که پیامبر اسلام (ص) چند روز پیش از ارتحال خویش وقتی که سران صحابه برای عیادت پیامبر نزدش آمده بودند، صورت گرفت. این واقعه در تاریخ به حدیث قلم و دوات مشهور شده است. این واقعه در منابع روایی و تاریخی شیعیان و اهل سنت نقل شده و از آن به مصیبت بزرگ یا فاجعه روز پنج شنبه یاد شده. حدیث قلم و دوات به نام دیگری نیز مشهود شده که حدیث قرطاس میباشد.
▫️ بر طبق اعتقاد شیعیان، پیامبر (ص) میخواست در آن حدیث بر جانشینی امام علی (ع) بعد از خودش تاکید کند.
▪️پیامبر اسلام (ص) در سال یازدهم هجرت، چهار روز پیش از ارتحال خویش تصمیم گرفت، سندی زنده در باب موضوع خلافت و تثبیت موقعیت و جانشینی امیرالمؤمنین علی (ع)، به یادگار گذارد، چرا که از توطئههایی که به دور از چشم ایشان برای غصب مقام خلافت حضرت صورت میگرفت، به خوبی آگاه بود.
▫️به همین دلیل روزی که سران صحابه برای عیادت ایشان آمده بودند، خطاب به جمع حاضران فرمود: «کاغذ و دواتی برای من بیاورید تا برای شما چیزی بنویسم که پس از آن گمراه نشوید.» ولی بعضی از صحابه به مخالفت برخاستند و مانع نوشتن این نامه شدند. لذا این واقعه در تاریخ به حدیث «قلم و دوات» مشهور شد.
▪️روشن است هدف پیامبر (ص) چیزی جز تحکیم و تثبیت خلافت امیرالمؤمنین علی (ع) و لزوم پیروی از اهل بیت خود نبود و این مطلب با توجه به حدیث ثقلین که مورد اتفاق جمیع محدثان از اهل تسنن و تشیع است، مشخص میشود.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/حدیث_قلم_و_دوات
🆔 @wikifeqh
🗓 سه شنبه
☀️ ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲٦ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 12 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️تجهيز لشكر اسامه توسط پيامبراسلام (ص) (11 ق)
📥 wikifeqh.ir/جیش_اسامه
🌙 شمسی:
▫️شهادت «شيخ محمد خياباني» (1299ش)
📥 wikifeqh.ir/محمد_خیابانی
▫️وفات «علي احمدي ميانجي» (1379 ش)
📥 wikifeqh.ir/علی_احمدی_میانجی
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | وجودِ مؤمن سود است!
🍂رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️المؤمنُ مَنْفَعةٌ؛ إنْ ماشَيْتَهُ نَفعكَ، و إنْ شَاوَرْتَهُ نَفعكَ، و إن شَاركْتَهُ نَفعكَ، و كلُّ شَيءٍ مِن أمرِهِ مَنْفعةٌ.
▫️[وجودِ] مؤمن سود است. اگر با او راه بروى به تو سود مى رساند، اگر با وى مشورت كنى به تو بهره مى رساند، اگر با او شراكت كنى به تو فايده مى رساند. همه چيز و همه كارش سود است.
📚كنز العمّال: 692.
📲 lib.eshia.ir/27307/1/455/مَنْفَعةٌ
🆔 @wikifeqh
🗓 چهارشنبه
☀️ ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۷ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 13 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
-----------
🌙 شمسی:
-----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | انسان با محبوب خويش است
▪️سألَ رجُلٌ رسولَ اللّه ِ صلى الله عليه و آله عنِ السّاعةِ، فقالَ: ما أعْدَدْتَ لَها؟ قالَ: ما أعْدَدْتُ لَها كبيرا، إلاّ أنّي اُحِبُّ اللّه َ و رسولَهُ. قالَ : فأنتَ مَع مَن أحْبَبْتَ.
▫️مردى از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله درباره قيامت پرسيد. حضرت فرمود: براى آن روز چه چيز آماده كرده اى؟ عرض كرد: چيز مهمى آماده نكرده ام جز آن كه خدا و پيامبرش را دوست دارم. حضرت فرمود: پس، تو با كسى هستى كه دوستش دارى.
📚كنز العمّال: 25553.
📲 lib.eshia.ir/27307/2/465/أحْبَبْتَ
🆔 @wikifeqh
🚩 سلام کردن به پیامبر اکرم (ص)
▪️پیامبر (ص) میفرمایند: هر كه در هر نقطهاى از روى زمين به من سلام كند ، سلامش به من مىرسد و هر كه بر سر قبرم به من سلام كند، آن را مىشنوم.
▫️در روایت دیگری میفرمایند: اگر نمیتوانید به زیارت قبر من بیایید به سویم سلام بفرستید که آن نیز به من می رسد.
▪️روایت فراوانی از اهل بیت، درباره سلام و صلوات فرستادن بر پیامبر هنگام ورود و خروج مسجد النبی وارد شده است.
▫️در دو مورد سلام کردن به پیامبر (ص) جایگاه ویژهای پیدا میکند:
1️⃣ در نماز، مستحب است قبل از گفتن سلام واجب در نماز، السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته گفته شود.
2️⃣ در سجده سهو، برای سجده سهو اذکاری وارد شده که گفتن یکی از آنها واجب است.از جمله آن اذکار این است: بسم الله و بالله السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/حضرت_محمد_(صلیاللهعلیهوالهوسلّم)
🆔 @wikifeqh
📣 ویژهنامه رحلت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوالهوسلّم
🏴 حضرت محمد (ص)، آخرین پیامبر از پیامبران الهی، پس از بیست و سه سال تلاش در امر رسالت، پیامبری و رهبری امت اسلام، بنا بر قول مشهور علمای شیعه، در بیست و هشتم ماه صفر سال یازدهم هجری، پس از چهارده روز بیماری و کسالت، رحلت فرمودند و در حجره مسکونی خویش در جوار مسجدی که تاسیس کرده بود، توسط امام علی (ع) غسل و کفن شده و به خاک سپرده شد.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/حدیث_وصیت
📲 wikifeqh.ir/رحلت_پیامبر_اکرم
📲 wikifeqh.ir/حدیث_قلم_و_دوات
📲 wikifeqh.ir/حضرت_محمد_(صلیاللهعلیهوالهوسلّم)
📲 wikifeqh.ir/زندگانی_حضرت_محمد_(صلیاللهعلیهوآله)
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/رحلت_پیامبر_یا_شهادت
📲 wikiporsesh.ir/دین_حضرت_محمد(ص)_قبل_از_اسلام
📲 wikiporsesh.ir/آخرین_تلاش_پیامبر_برای_جانشینی_امام_علی
🆔 @wikifeqh
🗓 پنجشنبه
☀️ ۲۳ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۸ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 14 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️رحلت جانگداز پيامبر اسلام(ص) (11 ق)
📥 wikifeqh.ir/رحلت_پیامبر_اکرم
▫️شهادت امام حسن مجتبي(ع) «کریم اهل بیت» (50 ق)
📥 wikifeqh.ir/شهادت_امام_حسن_مجتبی
▫️درگذشت موسى بن بغا (264 ق)
📥 wikifeqh.ir/بغای_صغیر
🌙 شمسی:
-----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | نگرانی رسول خدا صلی الله علیه و آله برای امّتشان...
🍂رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️إنّ أخْوَفَ ما أخافُ عَلى اُمّتِي الهَوى و طُولُ الأملِ ؛ أمّا الهوى فَإنّهُ يَصُدُّ عَنِ الحقِّ ، و أمّا طُولُ الأملِ فَيُنْسي الآخِرَةَ.
▫️بدانيد كه آنچه مرا بيش از همه نگران امّتم كرده است دو خصلت است: خواهشهاى نفس و آرزوى دراز؛ زيرا هوا و هوس ، آدمى را از حق باز مى دارد و آرزوى دراز ، آخرت را از ياد مى برد.
📚بحار الأنوار: 3/75/70.
📲 lib.eshia.ir/27307/1/227/الهَوى
🆔 @wikifeqh
▪️#ویژهنامه| #امام_حسن_مجتبی علیهالسلام
🏴 هفتم یا بیست و هشتم صفر، سالروز شهادت جانسوز امام حسن (ع)، بنابر نقل همه منابع در شیعه و اکثریت قریب به اتفاق منابع در اهل سنت، امام حسن (ع) با خوردن زهر به وسیله همسرش جعده و به تحریک معاویة بن ابی سفیان؛ مسموم و به شهادت رسیدند.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/کرامات_امام_حسن
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_در_دوره_خلفا
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_در_عصر_علوی
📲 wikifeqh.ir/شهادت_امام_حسن_مجتبی
📲 wikifeqh.ir/رده:تاریخ_زندگانی_امام_حسن
📲 wikifeqh.ir/صلح_امام_حسن_(علیهالسلام)
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_مجتبی_(علیهالسلام)
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/انفاق_امام_حسن_مجتبی
📲 wikiporsesh.ir/جنگ_امام_علی_و_صلح_امام_حسن
🆔 @wikifeqh
🏴 ممانعت عائشه از دفن امام حسن در خانه پیامبر(ص)
❓آیا اینکه گفته شده عائشه از دفن امام حسن (ع) در خانه پیامبر جلوگیری کرد سخن معتبری است یا نه؟
▪️روایات فراوانی در منابع شیعه و سنی وجود دارد که ثابت میکند عائشه در هنگام دفن سبط اکبر حضرت امام مجتبی (ع) از دفن آن حضرت جلوگیری کرد و اجازه نداد که آن حضرت را در کنار جدش رسول خدا (ص) دفن نمایند.
☑️ از جمله روایات اهل سنت:
1⃣ روایت ابن عبدالبر قرطبی
2⃣ روایت بلاذری
3⃣ روایت یعقوبی
4⃣ روایت ابوالفداء
🔘 طبق مدارکی که گذشت، عائشه از دفن امام مجتبی (علیهالسّلام) در خانه پیامبر جلوگیری کرده است، بنابراین، سؤالات ذیل پیش میآید:
⁉️چرا عائشه از دفن امام مجتبی (ع) در کنار جدش رسول خدا (ص) ممانعت کرد؟
⁉️آیا مالکیت این خانه در اختیار عائشه بود؟
⁉️چه کسی این خانه را به او داده بود؟
⁉️اگر او از رسول خدا (ص) ارث برده بود، چرا دختر پیامبر از این ارث محروم شد؟
⁉️اگر مال عموم مسلمانان و جزء بیتالمال بود، چرا اجازه دفن نداد؟
⁉️چرا به ابوبکر و عمر اجازه دفن داد؟
و....
🤔علما و دانشمندان سنی به آن پاسخ دهند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/ممانعت_عائشه_از_دفن_امام_حسن_در_خانه_پیامبر
🆔 @wikifeqh
🗓 جمعه
☀️ ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۹ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 15 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️نزول عذاب بر قوم حضرت صالح علیه السلام
📥 wikifeqh.ir/صالح_و_قوم_ثمود
🌙 شمسی:
-----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | آغاز قیام بقیّة اللّه الاعظم (عج)
🍂الإمامُ الباقرُ عليه السلام:
▪️فإذا خَرجَ أسْندَ ظَهْرَهُ إلَى الكعبةِ، و اجْتَمعَ إليه ثلاثُ مائةٍ و ثلاثةَ عَشَرَ رجُلاً، فأوّلُ ما يَنطِقُ بهِ هذهِ الآيةُ: «بَقِيّةُ اللّه ِ خيرٌ لكم إنْ كُنتم مؤمنين». [هود:86] ثُمّ يقولُ: أنا بَقِيّةُ اللّه ِ و حُجّتُهُ و خليفتُهُ علَيكُم، فلا يُسَلِّمُ إلَيهِ مُسَلِّمٌ إلاّ قالَ: السّلامُ عليكَ يا بَقِيّةَ اللّه ِ في أرضِهِ.
▫️هرگاه قيام كند به كعبه تكيه مى دهد و سيصد و سيزده مرد بر گردش حلقه مىزنند. نخستين سخنى كه مى گويد اين آيه است: «بقيّة اللّه براى شما بهتر است اگر ايمان داشته باشيد» . آن گاه مى فرمايد: من بقيّة اللّه هستم و حجّت و جانشين خدا بر شما . هيچ درود فرستنده اى به او درود نمى فرستد مگر چنين : درود بر تو اى باقيمانده خدا در زمين او .
📚نور الثقلين: 194/392/2.
📲 lib.eshia.ir/27307/1/384/خَرجَ
🆔 @wikifeqh
📣 ویژهنامه شهادت امام رضا علیهالسلام
▪️ حضرت علی بن موسی(ع) در بیرغبتی به دنیا و بندگی خدا، جهد فراوان داشت. در پیش چشم مردم، آراسته بود و در خلوت، ساده زیست و زاهد. زبان مبارکش همواره به تلاوت قرآن بود و روزه بسیار میگرفت و عبادتی فراوان داشت.
▪️امام رضا(ع) حدود بیست سال امامت مسلمانان را بر عهده داشت که هفده سال آن را در مدینه و سه سال را در خراسان به سر برد.
▪️مأمون که به دست خود، کار را بر خویش سخت کرده و به اهداف خویش نیز نرسیده بود، تصمیم بر قتل امام رضا(ع) گرفت و به سال ۲۰۳ه.ق آن امام همام را در پنجاه و پنج سالگی به شهادت رساند.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/ضامن_آهو
📲 wikifeqh.ir/امامت_امام_رضا
📲 wikifeqh.ir/شهادت_امام_رضا
📲 wikifeqh.ir/ولایتعهدی_امام_رضا
📲 wikifeqh.ir/امام_رضا_علیهالسلام
📲 wikifeqh.ir/عرضه_حدیث_بر_امام_رضا
📲 wikifeqh.ir/امام_رضا_از_دیدگاه_اهل_سنت
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/انتقال_امامت_به_امام_رضا
📲 wikiporsesh.ir/امام_رضا(ع)_و_خوردن_زهر
📲 wikiporsesh.ir/چگونگی_شهادت_امام_رضا
🆔 @wikifeqh
🚩 امام رضا علیهالسّلام از دیدگاه اهل سنت
🔹دوران پر برکت و همراه با کرامات و وقایعی که قبل و بعد از ولادت امام رضا علیهالسّلام از مدینه تا مرو و مدت امامت ایشان رخ داد، جملگی دلالت بر عظمت بیکران امام رضا علیهالسّلام دارد.
👌رویت آن از زبان بزرگان اهل سنت جالب و شنیدنی و البته شگفت انگیز است.
🔻بزرگان اهل سنت با اعتراف به جایگاه والی امام رضا علیهالسّلام، سخنان و اعترافهای شگفتی درباره ابعاد معنوی آن حضرت داشتهاند که آنها را نقل میکنیم.
1️⃣ مجدالدین ابن اثیر جزری (۶۰۶ق): «ابوالحسن علی بن موسی... معروف به رضا ... ، مقام و منزلت یشان همانند پدرشان موسی بن جعفر است. امامت شیعه در زمان علی بن موسی به ایشان منتهای میشد، فضایل وی قابل شمارش نیست. خداوند رحمت خود و رضوان خود را بر ایشان بفرستد».
2️⃣ یوسف بن اسماعیل نبهانی (۱۳۵۰ق): «علی بن موسی از بزرگان ائمه و چراغان امت از اهل بیت نبوی و معدن علم و عرفان و کرم و جوانمردی بود. وی جایگاه والایی دارد و نام وی شهره است و کرامات زیادی دارد...».
3️⃣ عبدالله بن اسعد یافعی شافعی (۷۶۸ق): «وی امام جلیل و بزرگوار از سلاله بزرگان و اهل کرم ابوالحسن علی بن موسی الکاظم است. وی یکی از دوازده امام شیعیان است که اساس مذهب بر نظریات ایشان است. وی صاحب مناقب و فضایل است».
4️⃣ ابن صباغ مالکی (۸۵۵ق) به نقل از بعضی از اهل علم : «علی بن موسی الرضا داری والاترین و وافرترین فضایل و کرامات و برخوردار از برترین اخلاق و صورت و سیرت است که از پدرانش به ارث برده است...».
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/امام_رضا_از_دیدگاه_اهل_سنت
🆔 @wikifeqh
🗓 شنبه
☀️ ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۳۰ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 16 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️شهادت امام رضا عليه السلام (203 ق)
📥 wikifeqh.ir/شهادت_امام_رضا
🌙 شمسی:
-----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | زيارت امام رضا عليه السلام
🍂الإمامُ الرِّضا عليه السلام:
▪️مَن زارَنِي عَلَى بُعدِ دارِي ، أتَيتُهُ يَومَ القِيامَةِ في ثلاثِ مَواطِنَ حتّى اُخَلِّصَهُ مِن أهوالِها : إذا تَطايَرَتِ الكُتُبُ يَمينا و شِمالاً ، و عِندَ الصِّراطِ و عِندَ المِيزانِ.
▫️هر كه مرا در ديار غربت زيارت كند ، روز قيامت در سه جا به داد او مى رسم و از هراسها و سختيهاى آنها نجاتش مى دهم : وقتى كه نامه هاى اعمال از راست و چپ پراكنده شوند و هنگام گذشتن از صراط و موقع سنجيدن ميزان [اعمال].
📚عيون أخبار الرِّضا: 2/255/2.
📲 lib.eshia.ir/27307/5/125/ثلاثِ
🆔 @wikifeqh