#صلح_حدیبیه
🔻صلح حُدَیبیه، یا پیمان حدیبیه یا غزوه حدیبیه، پیمان صلحی بود که در سال ششم هجری بین حضرت محمد (ص) و مشرکان مکه امضا شد و در سوره فتح به آن اشاره شده است.
🔹پیامبر اسلام (ص) سال ششم هجری قصد انجام عمره را داشت که با ممانعت مشرکان مکه روبرو شد، لذا به حدیبیه رفت و بعد از چندین بار گفتگو با نمایندگان قریش، بنا به پیشنهاد پیامبر، تصمیم بر صلح و عدم جنگ گرفتند.
🔸در پی این صلحنامه قرار شد که طرفین ده سال جنگ را کنار گذاشته و در این مدت مردم در امنیت و آرامش زندگی کنند، هر کس بدون اجازه ولیش از قریش به پیامبر (ص) بپیوندد به قریش باز گردانده خواهد شد و از مسلمانان هر کس به قریش پناهنده شد، به پیامبر (ص) برگردانده نخواهد شد، مسلمانان آن سال به مدینه باز میگردند، ولی سال دیگر میتوانند به مدت سه روز در مکه اقامت داشته باشند، سایر قبایل در همپیمانی با قریش و مسلمانان آزاد و مختار باشند.
🔹این صلح در کمتر از دو سال توسط مشرکان قریش نقض شد. از مهمترین فواید این صلح، زمینهسازی برای فتح مکه بود که مدت کوتاهی پس از صلح حدیبیه به وقوع پیوست.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/صلح_حدیبیه
🆔 @wikifeqh
🗓 شنبه
☀️ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰۲ ذوالقعده ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 11 می 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️وفات «ابن خزیمه» محدث و فقیه (۳۱۱ ق)
📥 wikifeqh.ir/ابنخزیمه
▫️اعدام «ابوجعفر محمد بن علی شلمغانی» (۳۲۳ ق)
📥 wikifeqh.ir/محمد_بن_علی_شلمغانی
▫️وفات «میرخواندخاوند شاه» نویسنده و محقق (۹۰۳ ق)
📥 wikifeqh.ir/محمد_بن_خاوندشاه
▫️ولادت سید محمود هاشمی شاهرودی (۱۳۶۷ ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_محمود_هاشمی_شاهرودی
▫️وفات آیةالله «محمدجواد انصاری» (۱۳۷۹ ق)
📥 wikifeqh.ir/محمدجواد_انصاری_همدانی
🔸 شمسی:
▫️استقلال بحرین از ایران! (۱۳۴۹ ش)
📥 wikifeqh.ir/بحرین
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | صحبتهای در گوشی
🔻الإمامُ الکاظم عليه السلام:
🔹إذَا کَانَ ثَلاَثَةٌ فِی بَیْتٍ فَلاَ یَتَنَاجَی اِثْنَانِ دُونَ صَاحِبِهِمَا فَإِنَّ ذَلِکَ مِمَّا یَغُمُّهُ.
🔸هـرگاه سه نفر در خانهای هستند، دو نفرشان جدا از رفیق خود، نجوا و صحبتِ درگوشی نکنند، چراکه این کار، او را اندوهگین میسازد.
📗الكافي: ج ۲، ص ۶۶۰.
📲 lib.eshia.ir/11005/2/660/يَغُمُّهُ
🆔 @wikifeqh
#ابنخزیمه
🔻ابنخُزَیمه ابوبکر محمد بن اسحاق سُلَمی نیشابوری، ملقب به امام الائمه، محدث و فقیه نیشابوری بود.
🔹وی در حوالی ۲۴۰ق برای کسب دانش از نیشابور به مرو و مروروذ رفت و به ری، بغداد، کوفه، بصره، عبّادان (آبادان کنونی)، جزیره ابنعُمَر، شام، قاهره، اسکندریه و حجاز نیز سفر کرد.
🔸از بررسی آثار موجودِ ابنخزیمه و منابع دیگر برمیآید که وی از استادان بسیاری بهره برده و عدهای از مشایخ روایی صاحبان صحاح ستّه از مشایخ روایی او نیز بوده و حتی خود بخاری و مسلم نیز از وی روایت کردهاند.
🔹از شاگردان و راویان او نیز میتوان از ابنحبّان بستی، ابوعلی نیشابوری، ابوحامد بن شرقی، علی بن حسین بن بابویه قمی یاد کرد.
🔸نام ابنخزیمه در علم قرائت به عنوان راوی عِمران بن موسی قزّاز دیده میشود.
🔹او فقه را از شاگردان شافعی فرا گرفت، ولی از مباحث پراکنده او در صحیح برمیآید که به دیگر مذاهب فقهی حتی امامی و خارجی نیز آشنا بوده است.
🔸او در عقیده سلفی بود و همچون دیگر سلفیان در مسایل توحید با اساس قراردادن ظاهر آیات و روایات، صفات خداوند را بدون تأویل حمل بر ظاهر میکرد و در عین حال از تشبیه دوری میجست.
🔹در باب امامت به تفضیل امام علی (ع) بر عثمان قائل بوده و کسی را که با او به منازعه برخاسته، باغی شمرده است.
🔸ابنخزیمه نویسندهای پرکار بود، حاکم نیشابوری آثار وی را افزون بر ۱۴۰ کتاب میداند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/ابنخزیمه
🆔 @wikifeqh
#محمد_بن_علی_شلمغانی
🔻ابوجعفر محمدبن علی شلمغانی معروف به العزاقری، از كسانی است كه با حسین بن روح نایب سوم امام مهدی (عج) به مخالفت برخاست و به تأسیس مذهب جدیدی پرداخت.
🔹وی از صراط مستقیم انحراف جست و راه ارتداد پيش گرفت. شلمغانی از یاران امام عسکری (ع) بود و در آغاز، انحرافی نداشت و بلکه از فقهای بزرگ امامیه به شمار میرفت؛ اما پس از وفات امام حسن عسکری (ع) انتظار نیابت داشت و وقتی نیابت به حسین بن روح واگذار شد، حسد او شعلهور شده، کارشکنی بر ضد حسین بن روح را آغاز کرد.
🔸او پس از آنکه خود را نايب امام عصر معرفي کرد، به حسب جاه و مقام خود در ميان بنيبسطام، هر دروغ و فتنه و کفري را نشر ميداد و آنها را منسوب به حسين بن روح ميکرد.
🔹وی پیشتر کتابهای بسیاری داشت و در آنها، انبوه روایاتی را که از امامان (ع) شنیده بود، گردآوری و دستهبندی کرده بود، اما هنگامی که راه انحراف و ارتجاع در پیش گرفت و در اندیشه، عقیده و عمل دگرگون شد، در روایات تغییراتی پدید میآورد؛ هرچه میخواست بر آنها میافزود و هرچه دلخواه او بود، کم میکرد.
🔸سرانجام «الراضی باللّه» خلیفۀ عباسی دستور داد او را دستگیر کرده، به قتل رساندند؛ بدینگونه شیعیان از شر او راحت شدند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/محمد_بن_علی_شلمغانی
🆔 @wikifeqh
#محمد_بن_خاوندشاه
🔻محمد بن خاوند شاه بن محمود مورخ نامی قرن نهم هجری و مؤلف تاریخ معروف (روضةالصفا فی سیرة الانبیاء و الملوک و الخلفاء) که بیشتر به نام بخش اول آن (روضةالصفا) معروف است و آن را به نام امیرعلیشیر نوایی کرده است.
🔹میرخوند پدرش در اصل از مردم بخارا بود اما به بلخ مهاجرت کرده و میرخواند بیشتر عمر خود را در هرات گذرانید و مورد توجه خاص امیر علیشیر نوائی قرار گرفت و کتاب روضةالصفا را که تاریخ عمومی عالم از بدو خلقت تا زمان خود اوست به نام آن وزیر نوشته است و رجوع به قاموس الاعلام ترکی و فهرست رجال حبیبالسیر شود.
🔸بخشهای مختلف کتاب عبارتند از: تاریخ آفرینش تا یزدگرد. سیره نبوی و خلفای نخست. دوازده امام و خلفای اموی و عباسی.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/محمد_بن_خاوندشاه
🆔 @wikifeqh
#محمدجواد_انصاری_همدانی
🔻محمدجواد انصاری همدانی، از فقها و عرفای شیعه در قرن سیزده و چهاردهم هجری شمسی در همدان بود.
🔹وی از شاگردان شیخ عبدالکریم حائری یزدی بود و شهید سید عبدالحسین دستغیب و آیتالله علی سعادتپرور از شاگردان او بودند.
🔸ایشان در همدان و قم تحصیل نموده و به درجه اجتهاد رسید و بعد از برگشت از قم به همدان، بر اثر یک تحول درونی که در ایشان ایجاد شد، به تهذیب نفس و سیر و سلوک روی آوردند.
🔹روش تربیتی ایشان، همان شیوه مرحوم آخوند ملاحسینقلی همدانی یعنی التزام کامل به شرع اسلام بود.
🔸آیتالله همدانی، پس از سالها تلاش و عبودیت و تریبت و دستگیری سالکان، در نهم اردیبهشت ۱۳۳۹ شمسی، دار فانی را وداع گفت.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/محمدجواد_انصاری_همدانی
🆔 @wikifeqh
🗓 یکشنبه
☀️ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰۳ ذوالقعده ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 12 می 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️ولادت «ابن مُنَیِّر» (۶۲۰ ق)
📥 wikifeqh.ir/ابنمنیر
▫️وفات «سیدمحمد فشارکی» (۱۳۱۶ ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_محمد_طباطبایی_فشارکی
🔸 شمسی:
▫️لغو امتیاز کاپیتولاسیون در ایران
📥 wikifeqh.ir/کاپیتولاسیون
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | سه گروه اعمالشان نیک است
🔻رسول الله صلی الله علیه و آله:
🔹أفْضَلُ الْأَعْمَالِ مِنْ أُمَّتی ثَلاثَةٌ: طَالِبُ الْعِلمِ حَبِیبُ اللَّهِ، وَ الْغَازِی وَلِیُّ اللَّهِ، وَ الْکاسِبُ مِنْ یدِهِ خَلِیلُ اللَّهِ.
🔸برترین اعمال (نیک) از امت من، عمل سه گروه است: ۱- طالب علم که دوست خداست. ۲- سرباز میدان جنگ که ولی خداست. ۳- و کسی که کاسبی میکند از دسترنج خود که او دوست خداست.
📗تنبيه الغافلين: ۴۲۸ / ۶۶۹. تحرير المواعظ العددية: ج ۱، ص ۲۳۵.
📲 lib.eshia.ir/12719/1/235/أَفْضَلُ
🆔 @wikifeqh
#ابنمنیر
🔻ابن مُنَیّر، ابوالعباس ناصرالدین احمد بن محمد بن منصور بن قاسم بن مختار جُذامی جروی، فقیه مالکی، مفسر، خطیب و قاضی اسکندریه بودند.
🔹او در رشتههای گوناگون از فقه و اصول، علوم قرآنی و ادبیات عرب مهارت داشته و شخصیت علمی و اجتماعی وی مورد ستایش مؤلفان قرار گرفته است.
🔸ابن منیر در دوران زندگی خود مناصب مختلفی داشته، چنانکه مدتی تصدی «دیوان نظر» را به عهده داشت و در ۶۵۱ق به نیابت از قاضی ابن تنسی به قضا پرداخت.
🔹اما در ۶۸۰ق بر اثر سعایت جمعی از دشمنانش نزد سلطان از این مقام برکنار شد. وی پس از برکناری به قاهره رفت و نزد امیر علمالدین شجاعی و سلطان قلاوون صالحی از خود دفاع کرد و بار دیگر به قضای اسکندریه منصوب شد، ولی دیری نپایید که مجدداً معزول گردید.
🔸ابن منیر در ۶۳ سالگی در اسکندریه درگذشت و در مقبره پدرش در جامع غربی به خاک سپرده شد. مسجدی که وی در آن مدفون شده، هم اکنون باقی است و به جامع المنیر معروف است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/ابنمنیر
🆔 @wikifeqh
#سید_محمد_طباطبایی_فشارکی
🔻سید محمد طباطبایی فشارکی (۱۲۵۳-۱۳۱۶ق)، با القابی چون استاد اکبر و سید استاد، از علما و فقهای شیعه در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری قمری بود.
🔹وی در کربلا، نجف و سامرا علوم دینی را نزد بزرگانی چون حسن بن سید محمد مجاهد، فاضل ادرکانی و میرزای شیرازی فرا گرفت و به درجه اجتهاد رسید.
🔸او بعد از رحلت میرزای شیرازی کرسی تدریس را به نجف منتقل کرده و به تربیت شاگردان پرداخت و افرادی همچون شیخ عبدالکریم حائری و سید حسن مدرس از شاگردان او بودند.
🔹این فقیه با وجود اعلمیت، از مرجعیت و ریاست امور شرعی اجتناب داشته و فقط به تدریس و تربیت عالمان پرداخت.
🔸ایشان از نگارش تقریرات فقهی، کتاب، رساله و حاشیهنویسی به علت احتیاط و دوری از شبهه ریا، پرهیز داشت ولی با اینحال مقداری یادداشت و رسالههایی مختصر از وی به یادگار مانده است.
🔹سرانجام آن مجتهد در سوم ذی قعده ۱۳۱۶ق در نجف به سوی سرای باقی شتافت. پیکرش پس از تشییعی باشکوه از سوی مراجع عظام، مشاهیر شیعه، شاگردان و طبقات گوناگون مردم، در یکی از حجرههای صحن مقدس علوی دفن گردید.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/سید_محمد_طباطبایی_فشارکی
🆔 @wikifeqh
#کاپیتولاسیون
🔻واژه کاپیتولاسیون از کلمه لاتین Capitulare یا کلمه ایتالیایی Capitulazion مشتق شده و به معنی انعقاد عهدنامه و قرارداد و یا خود عهدنامه آمده است.
🔸کاپیتولاسیون به معنای عهدنامه و قرارداد، پیمانی است بین کشور میزبان و بیگانه، برای سپردن حق رسیدگی قضایی به جرایم اتباع خارجی به نماینده کشور خارجی.
🔹در حقوق بینالمللی به معنای هرگونه توافقنامهای است که در آن، کشوری به کشور دیگر مجوز میدهد که از قوانین قضایی خود برای اتباع خود که در داخل مرزهای کشور میزبان زندگی میکنند استفاده کند و کشور میزبان حق رسیدگی قضایی اتباع خارجی را ندارد.
🔸تاریخچه کاپیتولاسیون در ایران به دوره صفویه بر میگردد.
🔹قرارداد ترکمنچای سرآغاز برقراری کاپیتولاسیون و منشا اصلی آن در ایران به شمار میرود. این قرارداد بعد از مشروطیت در دولت سپهدار تنکابنی ملغا شد ولی باز در حکومت محمدرضا شاه مجددا احیا گردید که با مخالفت شدید امام خمینی(ره) مواجه شده و در پی آن امام به ترکیه تبعید شد.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/کاپیتولاسیون
🆔 @wikifeqh
🗓 دوشنبه
☀️ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰٤ ذوالقعده ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 13 می 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️وفات حضرت خدیجه (س) بنا به قولی (۱۰ بعثت)
📥 wikifeqh.ir/حضرت_خدیجه_(سلاماللهعلیها)
▫️وفات «عطاملک جوینی» (۶۸۱ ق)
📥 wikifeqh.ir/عطاءالملک_جوینی
▫️وفات «شیخ حسین لنکرانی» (۱۴۰۹ ق)
📥 wikifeqh.ir/حسین_لنکرانی
🔸 شمسی:
▫️تأسیس اسراییل «روز نکبت» (۱۳۲۷ ش)
📥 wikifeqh.ir/اسرائیل
▫️تصویب استقلال بحرین در مجلس شورای ملی (۱۳۴۹ش)
📥 wikifeqh.ir/بحرین
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | در چه زمانی خداوند بندگان را لعنت می کند
🔻رسول الله صلی الله علیه و آله:
🔹إذا ظَهَرَ الْعِلْمُ، وَ احْتُرِزَ الْعَمَلُ، وَائْتَلَفَتِ الْأَلْسُنُ، وَ اخْتَلَفَتِ الْقُلُوبُ، وَ تَقاطَعَتِ الْأَرْحامُ، هُنالِكَ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فَاَصَمَّهُمْ وَ أَعْمى أَبْصَارَهُم.
🔸هنگامى كه علم و دانش آشكار شود و عمل به فراموشى سپرده شود، زبانها يكى شوند و دلها مختلف باشند، و خويشان با هم قطع رابطه كنند، در اين هنگام خداوند آنها را لعن نمايد و آنها را كر و كور مى كند.
📗ثواب الأعمال و عقاب الأعمال: ج۱ ، ص۲۴۲.
📲 lib.eshia.ir/15151/1/242/الْعَمَلُ
🆔 @wikifeqh
#وفات_حضرت_خدیجه (بنا بر قولی)
▪️حضرت خدیجه (س) (متوفای دهم بعثت)، نخستین همسر پیامبر اسلام (ص)، مادر حضرت فاطمه (س) و اولین زنی بود که به پیامبر ایمان آورد و مسلمان شد. حضرت خدیجه (س) با چند واسطه دختر عموی پیامبر (ص) و از جهت ریشه خاندانی با ایشان متحد بودند.
▫️خدیجه پس از ازدواج با پیامبر همیشه یاری همراه و کمککاری همدل برای پیامبر بود، گواه بر این مطلب عملکرد و اقداماتی بود که خدیجه در این راستا انجام داد.
▪️حضرت خدیجه (س)، در ۶۵ سالگی در رمضان سال دهم بعثت (و بنا به قولی ۴ ذی القعده ۱۰ بعثت)، به فاصله سه روز بعد از وفات ابوطالب درگذشت و در قبرستان حَجون به خاک سپرده شد.
▫️خدیجه هنگامی که جان میداد، رسول خد بر او وارد شد و فرمود: «مرا آنچه میبینم ناگوارست و شاید خدا در ناگواری، خیری بسیار قرار دهد» و چون خدیجه وفات کرد، فاطمه میگریست و به رسول خدا میگفت: مادرم کجاست؟ پس جبرئیل بر او فرود آمد و گفت: به فاطمه بگو که خدای متعال برای مادرت در بهشت خانهای از در و گوهر بنا کرده است که رنج و داد و بیدادی در آن نیست. و او در کنار آسیه و مریم است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/حضرت_خدیجه_(سلاماللهعلیها)
🆔 @wikifeqh
#عطاءالملک_جوینی
🔻عطا ملک جوینی، ملقب به علاءالدین صاحب دیوان (۶۲۳ ـ ۶۸۱) از رجال و مورخان معروف اوائل دوره مغول است.
🔹وی در سال ۶۵۴ توسط امیر ارغون به هلاکو معرفی و نزد او تقرب یافت.
🔸پس از فوت هلاکو وی و برادرش شمس الدین (صاحب دیوان)، سبب رونق دولت اباقاخان مغول بودند و عطاملک حکومت بغداد و عراق را اداره می کرد.
🔹او مولف تاریخ جهان گشای جوینی است. انشاء این کتاب، بلیغ و از لحاظ اطلاعات تاریخی نفیس و کم نظیر است.
🔸وی حاکمی نیکوکار بود که با آوردن آب فرات به کوفه در عمران و آبادانی سرزمین نجف سهم بسزایی داشت.
🔹آنان در ترویج دین، احیای ارزش های اسلامی و احترام به علما سعی بلیغ داشتند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/عطاءالملک_جوینی
🆔 @wikifeqh
#حسین_لنکرانی
🔻حسین لنکرانی در سال ۱۳۰۸ ق برابر با ۱۲۶۸ ش. در یکی از محلههای قدیمی شهر تهران «سنگلج» و در یک خانواده اصیل روحانی، کودکی پا به عرصه وجود گذاشت که نامش را حسین نهادند.
🔹آیة الله لنکرانی، علاوه بر علوم معمول حوزه، در سایر علوم نیز اطلاعات لازم و کافی داشت و با زبانهای انگلیسی، روسی و عربی نیز آشنا بود.
🔸شیخ حسین لنکرانی را باید از شاگردان مکتب انقلابی و مبارزاتی فضل الله نوری به حساب آورد او در طول زندگی، علاوه بر این که خود به سیره عملی شیخ شهید عمل مینمود، یاد و نام و شیوه مبارزات این استاد جهاد و مبارزه را در محافل و مجالس عمومی و خصوصی زنده نگه میداشت و به دیگران هم توصیه میکرد.
🔹او در یک جبهه با استبداد و استعمار خارجی و داخلی در ایران مبارزه بی امان داشت و در جبهه دیگر، با مجاهدان انقلاب سال ۱۹۲۰م. عراق به رهبری آیة الله محمدمهدی خالصی و میرزا محمدتقی شیرازی بر ضد انگلیس همراه و همنوا بود.
🔸او درپی فعالیتهای ضد استعماری و انقلابی، از سوی رضاخان میرپنج چند بار تبعید شد.
🔹آیة الله لنکرانی در انتخابات دوره چهاردهم مجلس شورای ملی از حوزه انتخابیه اردبیل، آستارا، نمین و اجارود، آرای لازم را کسب کرد و به مجلس آمد. در این دوره، اغلب روحانیون و مذهبیهای این مناطق، مانند مرجع تقلید وقت، آیة الله سید یونس اردبیلی ، با صدور بیانیهای از وی حمایت کردند.
🔸او در نهضت ملی شدن نفت، اگرچه به خاطر محذوراتی، مانند انتساب به حزب توده، نتوانست به طور آشکار وارد میدان مبارزه شود، اما وی هرگز در این نهضت، بی تفاوت نماند و در پشت صحنه به صورت مستمر و فعال به نفع این نهضت تلاش کرد.
🔹آیة الله لنکرانی با آیة الله سید ابوالقاسم کاشانی ارتباطی صمیمی داشت و تلاشهای ضد استعماری و ضد استبدادی او را چه در دورههای چهاردهم و پانزدهم و چه در دورههای شانزدهم و هفدهم مجلس شورای ملی، کاملا تایید میکرد.
🔸ایشان با شهید نواب صفوی ، بنیانگذار فدائیان اسلام ارتباط داشت و شهید نواب هم احترام ویژهای برای او قائل بود.
🔹آشنایی آیة الله لنکرانی با امام خمینی، از سالهای ۱۳۲۳ ش. و در هنگام تالیف کتاب «کشف اسرار» آغاز شده بود.
🔸از مجموع اسناد و گزارشهای ساواک به وضوح پیداست که به خاطر مبارزات بی امان آیة الله لنکرانی با رژیم ستمشاهی، از همان سالهای آغازین سلطنت محمدرضا شاه ، رفت و آمد و فعالیتهای وی به وسیله ماموران امنیتی ساواک، همواره زیر ذره بین مراقبت قرار داشته، اغلب مذاکرات و اظهارات وی در منزل و جاهای دیگر ضبط و گزارش شده است.
🔹او با روحانیون انقلابی، مانند آیة الله شهید سعیدی، ارتباط مستمر و جلسه هفتگی داشت.
🔸در طول هشت سال دفاع مقدس با این که بیش از صد سال داشت و وضع جسمی و مزاجی و کهولت سنی امانش را گرفته بود، اما از نظر روحی خود را یک سرباز و بسیجی جوان و در خط مقدم جبهه میدانست و همیشه نگران سرنوشت جنگ بود.
🔹او در آخرین لحظات عمر، وقتی به وظیفه تاریخی خود عمل نمود، احساس آرامش کرد و در شب پنجشنبه ۱۸/ ۳/ ۱۳۶۸ ش. چشمانش را فروبست و مانند مرادش امام خمینی، با دلی آرام و قلبی مطمئن به ملکوت اعلی پیوست. پیکر نحیف این عالم نستوه، با حضور مردم و علمای اعلام از تهران و قم در جوار حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، جنب مقبره فقیه مبارز، حاج ملا علی کنی به خاک سپرده شد.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/حسین_لنکرانی
🆔 @wikifeqh
🗓 سه شنبه
☀️ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰٥ ذوالقعده ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 14 می 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️تجدید بنای خانه کعبه توسط حضرت ابراهیم
📥 wikifeqh.ir/تاریخ_بنای_کعبه
▫️وفات «سیدبن طاووس» عالم و محدث شیعه (۶۶۴ ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_بن_طاووس
▫️وفات «ابن هِشام» فقیه و نحویِ بزرگ عرب (۷۶۱ ق)
📥 wikifeqh.ir/ابنهشام_عبدالله_بن_یوسف_انصاری
▫️روز ملی تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه
📥 wikifeqh.ir/امامزاده
🔸 شمسی:
▫️روز بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی»
📥 wikifeqh.ir/ابوالقاسم_فردوسی
▫️روز جهانی خانواده
📥 wikifeqh.ir/خانواده
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | بهشت بر این سه نفر حرام است!
🔻الإمامُ الصّادقُ عليه السلام:
🔹إنّ اللّه تباركَ و تعالى آلى على نَفْسِهِ أنْ لا يُسكِنَ جَنَّتَهُ أصْنافا ثلاثةً: رادٌّ على اللّه عزّوجلّ، أو رادٌّ على إمامِ هُدىً، أو مَن حَبسَ حَقَّ امْرئٍ مؤمنٍ.
🔸خداوند تبارك و تعالى با خود عهد كرده است كه سه گروه را در بهشتش جاى ندهد:
۱. كسى كه فرمان خداوند عزّوجلّ را رد كند،
۲. يا كسى كه از فرمان امام هدايتگر سر برتابد
۳. و يا كسى كه حقّ مؤمنى را نپردازد.
📗الخصال : ۱۵۱/۱۸۵.
📲 lib.eshia.ir/27307/2/282/جَنَّتَهُ
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻مقام معظم رهبری:
🔸شما ببینید چقدر امامزاده در ایران هستند! این امامزادهها کی هستند؟ اینها که ایرانی نبودند. اینها کسانیاند که به ایران آمدند و ایرانیها با آغوش باز اینها را پذیرفتند؛ حتی گاهی برای اینها جنگیدند و در راه اینها تلاش کردند.
▫️پنجم ذی القعده روز ملی تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه گرامی باد.
📲 wikifeqh.ir/امامزاده
🆔 @wikifeqh
#سید_بن_طاووس
🔻رضیالدین ابوالقاسم سید علی بن موسی بن طاووس (۵۸۹-۶۶۴ ه.ق)، معروف به سید بن طاووس، از فقهای نامآور شیعه در قرن ششم و هفتم هجری قمری که بیشترین شهرت وی در زهد، تقوی و عرفان است و اکثر تالیفات او در موضوع ادعیه و زیارات میباشد.
🔹ابن طاووس از علمای حله بوده و تحصیلات علمی خود را در حله و بغداد از اساتیدی چون نجیبالدین ابننمای حلی، فخار بن معد موسوی، محمد بن معد موسوی، تاجالدین حسن بن دربی، سالم بن محفوظ سوراوی، محییالدین محمد بن عبداللّه حلبی، اسعد بن عبدالقاهر اصفهانی و... فراگرفته است.
🔸وی از روحیه اعتدال برخوردار و با علمای اهلسنت تعاملاتی داشته به گونهای که از مکتب آنها دانش اندوخته است.
🔹او از علمایی بود که از منصبهای حکومتی دوری میجست و همه منصبهای پیشنهاد شده از سوی حاکمان را رد نمود، اما در زمان حمله مغولان به بغداد، بنا بر نقلها، برای حفظ جان مردم، ریاست نقابت علویان را پذیرفته و سه سال در این منصب بود که دارفانی را وداع گفت.
🔸تالیفات بسیاری از سید بن طاووس در عرصههای اخلاق، تهذیب نفس، تاریخ، فقه، خوابگزاری، ادیان و مذاهب و فضایل امیرالمؤمنین (ع) بر جای مانده است.
🔹کتاب اللهوف علی قتلی الطفوف، الاقبال بالاعمال الحسنه، الامان من اخطار الاسفار و الزمان، فرج المهموم، فلاح السائل و نجاح المسائل، کشف المهجة لثمرة المهجه، محاسبة النفس، الملاحم و الفتن و بسیاری دیگر از تالیفات ابن طاووس است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/سید_بن_طاووس
🆔 @wikifeqh
#ابنهشام
🔻«ابن هشام، ابومحمد جمالالدین عبدالله بن یوسف انصاری»، نحوی عصر ممالیک مصر میباشد.
🔹سلسله نسب ابن هشام به قبیله خزرج، از انصار پیامبر (ص) میرسد و نسبت انصاری وی از همین جاست.
🔸ابتدا قرائات قرآن، مقدمات صرف و نحو، حدیث و لغت را فرا گرفت و سپس نزد استادان بنام به تکمیل این علوم پرداخت. همچنین از فراگیری شعر و ادب نیز غفلت نورزید. علم حدیث را از بدرالدین ابن جماعه آموخت و فقه شافعی را نیز نزد تقیالدین سبکی خواند. ابن هشام از میان همه استادانش به ابن مرحّل علاقهای خاص داشت و بیشترین دست مایه علمی خود در نحو را از او برگرفت.
🔹وی پس از طی مدارج علمی، به تدریس و تألیف روی آورد و در قبه منصوریه به تدریس و تفسیر قرآن مشغول شد و مدتی نیز در شاطبیه احادیثی را که از ابن جماعه شنیده بود، روایت میکرد.
🔸وی نخست حنفی مذهب بود، سپس به مذهب شافعی روی آورد و چون در مدارس شافعی به مقام شایستهای نرسید، در ۷۵۶ ق به مذهب حنبلی گرایید تا بتواند در مدارس حنبلیان به مقام استادی دست یابد.
🔹وی وابسته به مکتب نحوی خاصی نیست؛ زیرا در زمان او کشمکش و درگیری بین مکتبهای نحوی بصره و کوفه، دیگر فروکش کرده بود؛ از همینرو وی در آثار خود به آراء نحویان بصره و کوفه هر دو استناد کرده است.
🔸وی تقریباً همه شهرت خود را، مدیون کتاب مغنی خویش است که مورد تمجید و ستایش بسیار اهل علم، بهویژه ابن خلدون قرار گرفته است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/ابنهشام_عبدالله_بن_یوسف_انصاری
🆔 @wikifeqh
🗓 چهارشنبه
☀️ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰٦ ذوالقعده ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 15 می 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️روز بزرگداشت امامزاده احمد بن موسی شاهچراغ
📥 wikifeqh.ir/امامزاده_احمد_بن_موسی_شاهچراغ
▫️وفات «میرزا ابوالحسن جلوه» (۱۳۱۴ ق)
📥 wikifeqh.ir/میرزاابوالحسن_جلوه_اصفهانی
▫️وفات «میرزا صادقآقا تبریزی» (۱۳۵۱ ق)
📥 wikifeqh.ir/میرزا_صادق_آقا_تبریزی
🔸 شمسی:
▫️اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی
📥 wikifeqh.ir/فلسطین
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | بشارت به شیعیان عصر غیبت
🔻الإمامُ الكاظم عليه السلام:
🔹طوبى لِشيعَتِنَا الْمُتَمَسِّكينَ بِحُبِّنا فى غَيْبَةِ قائِمنا اَلثّابِتينَ عَلى مُوالاتِنا وَ الْبَرآئَةِ مِنْ اَعْدآئِنا اُولئِكَ مِنّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ وَ قَدْ رَضُوا بِنا اَئِمَّةً وَ رَضينا بِهِمْ شيعَةً وَ طُوبى لَهُمْ، هُمْ وَ اللّهِ مَعَنا فى دَرَجَتِنا يَوْمَ الْقِيامِةِ.
🔸خوش به حال شيعيان ما كه در زمان غيبت قائم ما به دوستى ما چنگ میزنند و در دوستى ما و برائت از دشمنان ما استوارند؛ آنها از ما و ما از آنها هستيم.
آنها به پيشوائى ما راضى شدند و ما هم به شيعه بودن آنها راضى و خشنوديم و خوشا به حال آنها، به خدا قسـم آنها در روز قيامت با ما و مرتبه ما هستند.
📗بحارالأنوار: ج ۵۱، ص ۱۵۱.
📲lib.eshia.ir/71860/51/151/طوبى
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻مقام معظم رهبری:
▫️در مورد جناب احمدبنموسی این شخصیت برجسته اینجور نوشتهاند:
"مردی بخشنده و کریم و با ورع و دارای جلالت مقام و منزلت بود."
🏳️ ششم ذی القعده، روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی ملقب به شاهچراغ علیهالسلام گرامی باد.
🏷 #دهه_کرامت
📲 wikifeqh.ir/امامزاده_احمد_بن_موسی
🆔 @wikifeqh