ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
انسان میتواند با رعایت آداب شرعی و دستورهای دینی از اطبا مستغنی شود @WikiFeqh
#ویکی_فقه #علمای_شیعه #مراجع_تقلید
در ایام سالگرد ارتحال #آیت_الله_العظمی_بهجت برخی ویژگیهای اخلاقی ایشان را ذکر میکنیم:
🔻تقوا و خود سازی
در نوجوانی به میدان خودسازی گام نهاده، و در فراگیری علوم و تزکیه نفس، جدی بوده است، در آموزشهای اخلاقی بر این نکته اصرار داشتند که تلاشی پیگیر لازم است تا انسان در جهاد اکبر با هواهای نفسانی، سر بلند بگردد، و همواره معتقد به لزوم همپایی دانش و اخلاق بوده و زیان عالم غیرمهذب را از هر ضرر دیگری بیشتر میدانستند.
🔻زهد و ساده زیستی
اولیای خدا بر خلاف عموم مردم، به حقیقت دنیا مینگرند، و به فردای خویش میپردازند و بدینسان از قید مطامع گریخته و با صفای ساده زیستی، روحی سرشار از معنویت را به دست میآورند که آیتالله بهجت نیز از این دسته اولیای خدا میباشد.
🔻عبادت
ارتباط استوار آیتالله بهجت با خداوند متعال و شب زنده داریهای کم نظیر ایشان بسیار عبرت انگیز است. سالها نماز جماعت ایشان از باصفاترین نمازهای جماعت بوده است. در این نماز عالمان وارسته و خداجوی، بسیاری از طلاب تقوا پیشه، بسیجیان رزمجو، و دیگر اقشار مردم شرکت میکردند.
🔻زیارت و توسل
آیتالله بهجت هر روز با نهایت ادب به محضر حضرت معصومه علیهاالسّلام شرفیاب میشدند و با احترام وتواضع مقابل ضریح میایستادند و بعد زیارت عاشورای امام حسین علیهالسّلام را قرائت میکردند.
🔻 تواضع و فروتنی
شهرت گریزی، هویستیزی و فروتنی از دیگر ابعاد برجسته شخصیت معنوی ایشان بود.
🔻اطلاع از غیب و ظهور کرامات
آیتالله بهجت از آن دسته اولیای خداست که بر خلاف غالب مردم، به قدرت خداوند متعال به مقاماتی رسیده بود که میتوانست عوالمی از غیب را مشاهده کند. و شاید کثرت تکرار ذکر «یا ستار» توسط ایشان در خلوت و جلوت، و در حال نشستن و برخاستن از این حقیقت حکایت داشته باشد.
👈 برای مطالعهی بیشتر، به لینک زیر بروید👇
📖 wikifeqh.ir/آیتاللهالعظمی_محمدتقی_بهجت_فومنی
@wikifeqh
wikifeqh (17).mp3
7.78M
🎵مداحی "منم باید برم" در نماز جمعه تهران
🎙با نوای آقای سیدرضا نریمانی
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#بیانات_رهبری
🔸 حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه روز ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ در جایگاه امامت این نماز و بیان مواضع جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح از جمله رویدادهایی بود که شکلی ویژه در فضای رسانهای ایران و جهان بازتاب پیدا کرد.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در بیانات خود ضمن مروری بر حوادث مهمی همچون ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی توسط دولت آمریکا، تشییع چند ده میلیونی پیکر این شهید، پاسخ موشکی سپاه پاسداران به آمریکاییها و مسئله سقوط هواپیمای مسافربری به تبیین این رخدادها براساس تفکر اسلام ناب پرداختند.
اما این سخنان حاوی چه نکات تازهای بود؟
farsi.khamenei.ir/others-note?id=44711
@WikiFeqh
#علمای_شیعه #مراجع_تقلید #ویکی_فقه
سید محمد حُجَّت کوهکَمَری، سیدمحمد، فقیه و مرجع تقلید امامی قرن چهاردهم بود.
نگاهی مختصر به زندگینامه #آیت_الله_سید_محمد_حجت 🔻
🔸 #سیدمحمد_حُجَّت_کوه_کَمَری فقیه و مرجع تقلید قرن چهاردهم بود و نسب او به علیاصغر، فرزند امام سجاد علیهالسلام میرسد او پس از یک دوره بیماری سخت، در ۶۲ سالگی در قم وفات یافت و در حجرهای کنار مسجد مدرسه حجّتیه به خاک سپرده شد.
🔸 شهید مرتضی مطهری می نویسند: مـرحـوم حـجـت یک سیگاری بود که تا کنون نظیر او را ندیده بودم گاهی سیگار او از سیگار دیگر بریده نمی شد بعضی از اوقات هم که می برید بسیار مدتش کوتاه بود طولی نمی کشید که مجددا سیگاری را آتش می زد در اوقات بیماری اکثر وقتشان صرف کشیدن سیگار می گشت وقـتی مریض شدند و او را برای معالجه به تهران بردند، در تهران اطبا گفتند چون بیماری ریوی دارید باید سیگار را ترک کنید و به سینه تان ضرر دارد ایشان ابتدا به شوخی فرموده بودند: من این سینه را برای کشیدن سیگار می خواهم اگر سیگار نباشد سینه را می خواهم چه کنم؟
عرض کردند به هر حال سیگار برایتان ضرر دارد و واقعا مضر است، ایشان فرموده بودند واقعا مضر است گفته بودند بلی واقعا همینطور است فرموده بودند دیگر نمی کشم یک کلمه نمی کشم کار را یکسره نمود یک حرف و یک تصمیم این مرد را به صورت یک مهاجر از عادت قرار داد.
🔹 حجت کوهکمری، که در #علم_حدیث نیز بسیار تبحر داشت، مورد احترام و اعتماد شیخ عبدالکریم حائری یزدی بود تا آنجا که حائری در اواخر عمر احتیاطات فتوایی خود را به وی ارجاع میداد و نیز او را، به جای خود، برای اقامه جماعت در حرم حضرت معصومه سلاماللّه علیها تعیین کرد. سیدمحمد حجت، پس از وفات حائرییزدی، همراه با سیدمحمدتقی خوانساری و سید صدرالدین صدر، اداره حوزه علمیه قم را برعهده گرفت.
🔸 پرهیزکاری، بردباری، پرهیز شدید از تظاهر و حافظه قوی و ارادهی قوی از ویژگیهای آیتاللهحجت بشمار میرفت. وی از شهرت به شدت پرهیز داشت و در زمان مرجعیت خود اجازه نداد در مجالس و منابر نامی از او برده شود یا عکس او در جراید به چاپ رسد.
wikifeqh.ir/سیدمحمد_حجت
@wikifeqh
#حدیث
#ویکی_فقه
#امام_باقر_عليه_السلام:
علَيكَ بالدعاءِ لإخوانِكَ بظَهْرِ الغَيبِ فإنّهُ يَهِيلُ الرِّزقَ.
پشت سر برادرانت دعا كن، كه اين كار روزى را [ به طرف تو ]سرازير مى كند.
📚 بحار الأنوار، ج۷۶ ص۶۰.
@WikiFeqh
#واژه_شناسی #ویکی_فقه
🔸 تفاوت پرسش و شبهه
🔹پرسش در حقيقت جستجوی بشر برای شناخت است و پرسشگر با بيان پرسش و سؤال میكوشد تا موضوع و مطلبی را بشناسد و آن را درك و فهم كند. در حالی كه هدف از شبهه، ايجاد تردید و شک در دل مخاطب است و شبههگر میكوشد تا در بنيادهاي اعتقادی و باوری شخص ترديد افكند. درحقيقت تفاوت شبهه و پرسش را بايد در كاركرد و اهداف آن دانست.
➕ كاركرد پرسش فهم و شناخت است، در حالی كه شبهه برای اين طرح میشود تا مخاطبان خود را به چالش بكشاند. از سوی ديگر در شبهه، باطل به طور عمدی و خواسته حضور دارد و شبههگر با آميختن حق و باطل مي كوشد كلام باطل خود را با رنگ و لعابی از حق به ديگران منتقل كند، از اين روست كه حضرت امیرمؤمنان(علیهالسلام) فرمودند: «انما سميت الشبهه شبهه لانها شبهت بالحق»؛ از آن رو شبهه را شبهه ناميدهاند كه به حق شبيه و همانند است.
wikifeqh.ir/شبهه
@wikifeqg
#قرآن_شناسی #ویکی_فقه
🔻 #آیة_الکرسی (آیه۲۵۵بقره) از واژه «کرسی» در همین آیه گرفته شده. آنچه در روایات و نزد فقیهان مشهور است، آیة الکرسى، تنها آیهی «اللَّهُ لا اِلهَ اِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لا تَاْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْاَرْضِ مَنْ ذَا الَّذی یَشْفَعُ عِنْدَهُ اِلاَّ بِاِذْنِهِ یَعْلَمُ ما بَیْنَ اَیْدیهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَ لا یُحیطُونَ بِشَیْءٍ مِنْ عِلْمِهِ اِلاَّ بِما شاءَ وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّماواتِ وَ الْاَرْضَ وَ لا یَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظیم»؛ است، نه به ضمیمهی دو آیهی بعد آن.
🔻آیةالکرسی برترین آیه قرآن است همه خیرهای دنیا و آخرت را در بردارد و نزد ساق عرش، خدا را تقدیس میکند و از گنجینهی رحمت در زیر عرش الهی نازل و به پیامبر اعطا شده است.
🔻احادیث نبوی در فضیلت آیةالکرسی
▪️هرکس آیة الکرسی را صد بار بخواند، به منزله کسی است که خداوند را در تمام عمر خود، عبادت کرده است.
▪️هرکس چهار آیه از اول بقره و آیةالکرسی با دو آیه پس از آن و سه آیه آخر بقره را بخواند، در جان و مالش بدی نبیند و شیطانی به او نزدیک نشود و قرآن را فراموش نکند
▪️هرکس آیة الکرسی را صد بار بخواند، به منزله کسی است که خداوند را در تمام عمر خود، عبادت کرده است.
wikifeqh.ir/آیة_الکرسی
@wikifeqh