#ویکی_فقه
#بیانات_رهبری
🔸 حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه روز ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ در جایگاه امامت این نماز و بیان مواضع جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح از جمله رویدادهایی بود که شکلی ویژه در فضای رسانهای ایران و جهان بازتاب پیدا کرد.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در بیانات خود ضمن مروری بر حوادث مهمی همچون ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی توسط دولت آمریکا، تشییع چند ده میلیونی پیکر این شهید، پاسخ موشکی سپاه پاسداران به آمریکاییها و مسئله سقوط هواپیمای مسافربری به تبیین این رخدادها براساس تفکر اسلام ناب پرداختند.
اما این سخنان حاوی چه نکات تازهای بود؟
farsi.khamenei.ir/others-note?id=44711
@WikiFeqh
#علمای_شیعه #مراجع_تقلید #ویکی_فقه
سید محمد حُجَّت کوهکَمَری، سیدمحمد، فقیه و مرجع تقلید امامی قرن چهاردهم بود.
نگاهی مختصر به زندگینامه #آیت_الله_سید_محمد_حجت 🔻
🔸 #سیدمحمد_حُجَّت_کوه_کَمَری فقیه و مرجع تقلید قرن چهاردهم بود و نسب او به علیاصغر، فرزند امام سجاد علیهالسلام میرسد او پس از یک دوره بیماری سخت، در ۶۲ سالگی در قم وفات یافت و در حجرهای کنار مسجد مدرسه حجّتیه به خاک سپرده شد.
🔸 شهید مرتضی مطهری می نویسند: مـرحـوم حـجـت یک سیگاری بود که تا کنون نظیر او را ندیده بودم گاهی سیگار او از سیگار دیگر بریده نمی شد بعضی از اوقات هم که می برید بسیار مدتش کوتاه بود طولی نمی کشید که مجددا سیگاری را آتش می زد در اوقات بیماری اکثر وقتشان صرف کشیدن سیگار می گشت وقـتی مریض شدند و او را برای معالجه به تهران بردند، در تهران اطبا گفتند چون بیماری ریوی دارید باید سیگار را ترک کنید و به سینه تان ضرر دارد ایشان ابتدا به شوخی فرموده بودند: من این سینه را برای کشیدن سیگار می خواهم اگر سیگار نباشد سینه را می خواهم چه کنم؟
عرض کردند به هر حال سیگار برایتان ضرر دارد و واقعا مضر است، ایشان فرموده بودند واقعا مضر است گفته بودند بلی واقعا همینطور است فرموده بودند دیگر نمی کشم یک کلمه نمی کشم کار را یکسره نمود یک حرف و یک تصمیم این مرد را به صورت یک مهاجر از عادت قرار داد.
🔹 حجت کوهکمری، که در #علم_حدیث نیز بسیار تبحر داشت، مورد احترام و اعتماد شیخ عبدالکریم حائری یزدی بود تا آنجا که حائری در اواخر عمر احتیاطات فتوایی خود را به وی ارجاع میداد و نیز او را، به جای خود، برای اقامه جماعت در حرم حضرت معصومه سلاماللّه علیها تعیین کرد. سیدمحمد حجت، پس از وفات حائرییزدی، همراه با سیدمحمدتقی خوانساری و سید صدرالدین صدر، اداره حوزه علمیه قم را برعهده گرفت.
🔸 پرهیزکاری، بردباری، پرهیز شدید از تظاهر و حافظه قوی و ارادهی قوی از ویژگیهای آیتاللهحجت بشمار میرفت. وی از شهرت به شدت پرهیز داشت و در زمان مرجعیت خود اجازه نداد در مجالس و منابر نامی از او برده شود یا عکس او در جراید به چاپ رسد.
wikifeqh.ir/سیدمحمد_حجت
@wikifeqh
#حدیث
#ویکی_فقه
#امام_باقر_عليه_السلام:
علَيكَ بالدعاءِ لإخوانِكَ بظَهْرِ الغَيبِ فإنّهُ يَهِيلُ الرِّزقَ.
پشت سر برادرانت دعا كن، كه اين كار روزى را [ به طرف تو ]سرازير مى كند.
📚 بحار الأنوار، ج۷۶ ص۶۰.
@WikiFeqh
#واژه_شناسی #ویکی_فقه
🔸 تفاوت پرسش و شبهه
🔹پرسش در حقيقت جستجوی بشر برای شناخت است و پرسشگر با بيان پرسش و سؤال میكوشد تا موضوع و مطلبی را بشناسد و آن را درك و فهم كند. در حالی كه هدف از شبهه، ايجاد تردید و شک در دل مخاطب است و شبههگر میكوشد تا در بنيادهاي اعتقادی و باوری شخص ترديد افكند. درحقيقت تفاوت شبهه و پرسش را بايد در كاركرد و اهداف آن دانست.
➕ كاركرد پرسش فهم و شناخت است، در حالی كه شبهه برای اين طرح میشود تا مخاطبان خود را به چالش بكشاند. از سوی ديگر در شبهه، باطل به طور عمدی و خواسته حضور دارد و شبههگر با آميختن حق و باطل مي كوشد كلام باطل خود را با رنگ و لعابی از حق به ديگران منتقل كند، از اين روست كه حضرت امیرمؤمنان(علیهالسلام) فرمودند: «انما سميت الشبهه شبهه لانها شبهت بالحق»؛ از آن رو شبهه را شبهه ناميدهاند كه به حق شبيه و همانند است.
wikifeqh.ir/شبهه
@wikifeqg
#قرآن_شناسی #ویکی_فقه
🔻 #آیة_الکرسی (آیه۲۵۵بقره) از واژه «کرسی» در همین آیه گرفته شده. آنچه در روایات و نزد فقیهان مشهور است، آیة الکرسى، تنها آیهی «اللَّهُ لا اِلهَ اِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لا تَاْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْاَرْضِ مَنْ ذَا الَّذی یَشْفَعُ عِنْدَهُ اِلاَّ بِاِذْنِهِ یَعْلَمُ ما بَیْنَ اَیْدیهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَ لا یُحیطُونَ بِشَیْءٍ مِنْ عِلْمِهِ اِلاَّ بِما شاءَ وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّماواتِ وَ الْاَرْضَ وَ لا یَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظیم»؛ است، نه به ضمیمهی دو آیهی بعد آن.
🔻آیةالکرسی برترین آیه قرآن است همه خیرهای دنیا و آخرت را در بردارد و نزد ساق عرش، خدا را تقدیس میکند و از گنجینهی رحمت در زیر عرش الهی نازل و به پیامبر اعطا شده است.
🔻احادیث نبوی در فضیلت آیةالکرسی
▪️هرکس آیة الکرسی را صد بار بخواند، به منزله کسی است که خداوند را در تمام عمر خود، عبادت کرده است.
▪️هرکس چهار آیه از اول بقره و آیةالکرسی با دو آیه پس از آن و سه آیه آخر بقره را بخواند، در جان و مالش بدی نبیند و شیطانی به او نزدیک نشود و قرآن را فراموش نکند
▪️هرکس آیة الکرسی را صد بار بخواند، به منزله کسی است که خداوند را در تمام عمر خود، عبادت کرده است.
wikifeqh.ir/آیة_الکرسی
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#کتابشناسی #اعلام #علمای_شیعه
#ویکی_فقه #شیخ_عباس_قمی
💢 نویسندهی #مفاتیح_الجنان چه ویژگیهایی داشت که کتابش جاودانه شد و در هر خانهای در کنار قرآن قرار گرفت؟ به دیگر سخن #راز_جاودانگی مفاتیح الجنان چیست؟
محدث قمی درس خواند و عمل کرد و پیش رفت و به جایگاهی که سالها در پی آن بود رسید؛ جایگاهی در ملکوت نه در خاک. مقامی در آستان قرب الهی نه منصبی در دربار دنیازدگان.
✅ اگر میخواهید از این راز، بیشتر آگاه شوید به لینک زیر بروید 👇
wikifeqh.ir/شیخ_عباس_قمی
@WikiFeqh
#اقسام_شبهات #واژه_شناسی #ویکی_فقه
🔸شبهات فکری
امت اسلامی، ارزشها و ضد ارزشهایی دارد و کسانی که ارزشهای متفاوتی دارند سعی میکنند با بدعتهای شبههآلود و سخنان و تحلیلهای گیجکننده، مردم را گمراه نموده و ارزشهای آنها را تغییر دهند. حق و باطل در حیات بشری، همواره و در همه موقعیتها، با آن وضوح و صراحت نمودار نمیشوند که برای هیچکس جای تردید و شک و شبههای نمانده باشد و عواملی دخالت دارند که زمینه اشتباه را فراهم میکنند که شبهات طبیعی نام دارند.
🔸شبهات مالی
پارسایی و اجتناب از حرام، سبب نجات و حرام خواری، بزرگترین مانع وصول به سعادت است. معصومین (علیهمالسلام)، حلال و حرام را اموری روشن و آشکار میدانند، که با اندک دقت و با کمترین تلاش و پرسوجو، میتوان به آن آگاهی یافت، اما مسئلهای که در این میان وجود دارد و چگونگی آن روشن نیست، شبهات است که اگر از آن پرهیز نشود، اعمال نیک ما را نابود نموده و زمینه گمراهی ما را فراهم میکند، و ما ناخواسته و ندانسته عامل فتنهگران و مفسدان خواهیم شد.
wikifeqh.ir/شبهات
@WikiFeqh
#ادبیات_عرب #ویکی_فقه #اعراب #نحو
اِعراب، بحثانگیزترین موضوع در نحو زبان عربی، تا جایی که برخی آن را نحو و نحو را اِعراب خواندهاند.معنی لغوی آن «واضح ساختن» است و به معانی دیگر هم آمده است.
🔻در تعریف اصطلاحی، تعاریف گوناگونی ارائه شده است، که در تمامی تعاریف به تصریح یا تلویح از «تغییرات پایانی واژه» سخن رفته است. این تغییرات، در اسم، ذیل ۳ عنوان کلی رفع، نصب و جر، و در فعل ذیل عناوین رفع، نصب و جزم طبقهبندی میشود.
🔻 اما چرا به این پدیده، اعراب گفتهاند، مناسباتی با یکایک معانی لغوی واژه ذکر کردهاند، اما بیان این وجوه مناسبت نیز ماهیت اعراب را روشن نمیسازد. معادلهایی که مستشرقان برای واژه انتخاب کردهاند، نیز دلالت بر اختلاف برداشت آنان از این پدیده دارد.
🔻 تمامی سؤالات و ابهامات در مورد این پدیده به دو سؤال اساسی باز میگردد:
۱. آیا اعراب از آغاز در زبان عربی وجود داشته، یا ساخته و پرداخته نخستین نحویان عرب بوده است؟
۲. علت پدید آمدن این خصیصه در زبان عربی چیست؟ [ادامه مطلب...]
WikiFeqh.ir/اعراب
@WikiFeqh
#خبر_فوری
🔴 قابل توجه طلاب و محقیقین اردو زبان
🔵سایت ویکی فقه، دانشنامه بزرگ اینترنتی علوم اسلامی است که تدوین مطالب آن توسط طلاب و محققین، و با رعایت اتقاق و استناد انجام میشود
🔵فعالیت این سایت به زبان فارسی و از سال ۱۳۸۹ آغاز شده و تعداد مقالات آن 53758 رسیده است
⚡️و اکنون، فعالیت این سایت، به #زبان_اردو آغاز شد.
👈 طلاب، دانشجویان و محققین عزیز میتوانند برای ورود به سایت، لینک زیر را لمس کنند👇
🌐 ur.wikifeqh.ir
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#اعلام
#تاریخ
#ویکی_فقه
#حضرت_فاطمه سلاماللهعلیها، دختر پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و محبوبترین فرد نزد رسول خدا بود. ایشان معصوم سوم و یکی از پنج بانوی قدسی جهان به شمار میرود. مشهورترین لقب آن حضرت «زهرا» است. برخی از القاب دیگر حضرت عبارتند از:
1⃣ محدثه: آن که فرشتگان با او سخن گویند.
2⃣ مرضیه: آنکه خداوند پیوسته از او و کردارش راضی است.
3⃣ مبارکه: به معنی وجود پربرکت است.
4⃣ فاطمه: آنکه خود و شیعیانش از آتش باز داشته (و در امان نگاه داشته) شدهاند.
5⃣ طاهره (به معنی پاکیزه، بیعیب، پاک و معصوم)
6⃣ صدیقه/صدیقه کبری: «صدیقه» یعنی کسی که در راستگویی کامل است. یا آن که هرگز دروغ نگفته است. یا کسی که سخن خود را با عمل خویش تصدیق میکند.
7⃣ سیدة نساء العالمین (بزرگ بانوی جهانیان)
8⃣ سماویه یعنی گرانبها، گوهری آسمانی.
9⃣ زهرا (درخشان، نورانی و درخشنده)
0⃣1⃣ عذرا: آنکه پیوسته همچون دوشیزگان بود.
✅ برای مطالعه بیشتر درباره القاب حضرت لینک زیر را لمس کنید.
wikifeqh.ir/حضرت_فاطمه_زهرا_سلاماللهعلیها
@WikiFeqh
#شبهات_فاطمیه #شهادت_حضرت_فاطمه #ویکی_فقه
میگویند عربها بیش از هر قوم و ملتی نسبت به زنان، سخت دارای غیرت بودند و زیر بار ننگ و عار نمیرفتند؛ تا جائی که یک یهودی از قبیله بنیقینقاع را به خاطر اهانت به زن مسلمان کشتند. با این وجود چگونه میتوان پذیرفت که برخی فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، جگر گوشهی رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را کتک زده باشد و مردم با غیرت عرب هیچ واکنشی از خود نشان نداده باشند!
⚫️ بدون تردید زنده به گور کردن دختران، یکی از خصلتهای عرب جاهلی بود که هم قرآن وهم شواهد تاریخی آن را تایید میکنند.
🔴 در حادثهی خونین سال ۶۱ هجری، ودر قضیه شهادت امام حسین علیهالسّلام در سرزمین کربلا، دختران رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را با فجیعترین وضع کتک زدند و غیرت اعراب مانع این قضیه نشد.
🔵 سمیه، مادر عمار یاسر را آنقدر کتک زدند؛ بلکه آن قدر شکنجه کردند که در زیر شکنجه به شهادت رسید؟
⚪️ علاوه بر موارد بالا، ضاربِ فاطمه علیهاالسلام در هیچ یک از دورههای زندگیاش رفتار شایسته با زنان نداشته است؛ چه آن زمان که مشرک بود، چه آن زمان که مسلمان شد و چه آن زمان که بر مردم حکومت میکرد.
✅ بنابراین عرب در موارد فوق، هیچ واکنشی از خود نشان ندادند و از ترس شلاق و کتک سکوت اختیار کردند، در قضیه شهادت فاطمه (سلاماللهعلیها) نیز سکوت اختیار کرده و هیچ اعتراضی نکردند.
b2n.ir/682853
@wikifeqh
#شهادت_حضرت_فاطمه #ویکی_فقه #حدیث #مباحث_تاریخی
🔸امام جوینی از علمای اهل تسنن است به نظر ذهبی، وی بسیار به روایات و بدست آوردن کتب حدیثی اهمیت میداد خوش صدا و خوش سیما بود و شخص با هیبت و دیندار و صالحی بود.
🔹جوینی از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله روایت میکند:
روزی پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) نشسته بود، حسن بن علی بر او وارد شد، دیدگان پیامبر که بر حسن افتاد، اشک آلود شد، سپس حسین بن علی بر آن حضرت وارد شد، مجدداً پیامبر گریست. در پی آن دو، فاطمه و علی (علیهماالسلام) بر پیامبر وارد شدند، اشک پیامبر با دیدن آن دو نیز جاری شد، وقتی از پیامبر علت #گریه_بر_فاطمه را پرسیدند، فرمود:
زمانی که فاطمه را دیدم، به یاد صحنهای افتادم که پس از من برایش اتفاق میافتد، گویا میبینم ذلت وارد خانهی او شده، حرمتش پایمال گشته، حقش غصب شده، از ارث خود ممنوع گشته، پهلوی او شکسته شده و فرزندش سقط شده؛ در حالی که فریاد میزند: وا محمداه!؛ ولی کسی به او پاسخ نمیدهد، کمک میخواهد؛ اما کسی به فریادش نمیرسد.
🔹او اول کسی است که از خاندانم به من ملحق میشود؛ در حالی بر من وارد میشود که محزون، گرفتار و غمگین و شهید شده است.
و من در اینجا میگویم: خدایا لعنت کن هر که به او ظلم کرده، کیفر ده هر که حقش را غصب کرده، خوار کن هر که خوارش کرده و در دوزخ مخلد کن هر که به پهلویش زده تا فرزندش را سقط کرده و ملائکه آمین گویند.
wikifeqh.ir/اسناد_هجوم_به_خانه_حضرت_زهرا
@wikifeqh
#ویکی_فقه #نهج_البلاغه #امام_علی_علیه_السلام
انَّ اللّهَ سُبحانَهُ فَرَضَ في أموالِ الأَغنِياءِ أقواتَ الفُقَراءِ، فَما جاعَ فَقيرٌ إلاّ بِما مُتِّعَ بِهِ غَنِيٌّ، وَاللّهُ تَعالى سائِلُهُم عَن ذلِكَ.
امام على عليه السلام: همانا خداوند سبحان روزى فقيران را در اموال توانگران واجب فرموده و هيچ فقيرى گرسنه نمىماند، مگر آن كه توانگرى از وى بهره برده است و خداوند متعال توانگران را از اين، بازخواست خواهد كرد.
📘 نهج البلاغه: حكمت۳۲۸
@wikifeqh
#شبهات_فاطمیه #شهادت_حضرت_فاطمه #ویکی_فقه
🔸 میگویند عربها بیش از هر قومی نسبت به زنان، دارای #غیرت بودند و زیر بار ننگ و عار نمیرفتند؛ تا جائی که یک یهودی از قبیلهی #بنی_قینقاع را به خاطر اهانت به زن مسلمان کشتند. با این حال چگونه میتوان پذیرفت که برخی فاطمه سلاماللهعلیها، جگر گوشه رسول خدا را کتک زده باشد و مردم با غیرت عرب هیچ واکنشی از خود نشان نداده باشند!
◽️◽️پاسخ◽️◽️
💢 یکی از خصلتهای عرب جاهلی بدون تردید زنده به گور کردن دختران بود که قرآن و شواهد تاریخی آن را تایید میکنند.
💢 در حادثهی خونین سال ۶۱ هجری، و در قضیه شهادت امام حسین (علیهالسّلام) در سرزمین کربلا، دختران رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را با فجیعترین وضع کتک زدند و غیرت اعراب مانع این قضیه نشد.
💢سمیه، مادر عمار یاسر را آنقدر کتک زدند؛ بلکه آن قدر شکنجه کردند که در زیر شکنجه به شهادت رسید؟
💢علاوه بر موارد بالا، ضارب فاطمه سلام الله علیها در هیچ یک از دورههای زندگیاش رفتار شایستهای با زنان نداشته است؛ چه آن زمان که مشرک بود، چه آن زمان که مسلمان شد و چه آن زمان که بر مردم حکومت کرد؛ بنابراین کلی بودن غیرت عرب نقض میشود.
wikifeqh.ir/استدلال_به_غیرت_عرب_در_انکار_شهادت_حضرت_زهرا
@wikifeqh
#ویکی_فقه #حدیث #حضرت_محمد
مَن ماتَ وهُوَ يَعلَمُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ اللّهُ دَخَلَ الجَنَّةَ.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: هر كه بميرد، در حالى كه مى داند خدايى جز خداوند يكتا نيست، به بهشت درمىآيد.
📚 بحار الأنوار: ج۳۰ ص۵۷۴
@WikiFeqh