✅ مصیبتها و #شدائد برای تکامل بشر ضرورت دارند. اگر محنتها و رنجها نباشد بشر تباه میگردد. قرآن کریم میفرماید: «لقد خلقنا الانسان فی کبد».
" همانا انسان را در رنج و سختی آفرینش دادهایم ".
آدمی باید مشقتها تحمل کند و سختیها بکشد تا هستی لایق خود را بیابد.
📗 شهید مطهری: عدل الهی، ص۱۵۲
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #آب #اصطلاح_فقهی
🔵 پاکی و پاک کنندگی آب مطلق مستفاد از کتاب و سنّت است: خداوند آب را طهور خوانده است و احادیث بسیاری هم بر این معنا دلالت دارد: خَلَقَ اللهُ الماءَ طَهوراً لایُنَجِسُّهُ شیءٌ اِلاّ ما...؛ و دربارهی دریا آمده: قَدُ سُئِلَ عَنِ اَلوُضوءِ بماءِ اَلبَحْرِ، فقال: هو الطَّهورُ ماؤُه، الحِلُّ مِیتَتُهُ.
🔴 در معنای طهور احتمالاتی دادهاند:
1️⃣ مرادفِ طاهر.
2️⃣ مبالغه ظاهر مانند صبور در برابر صابر، به استناد این دو احتمال، طهور تنها بر طهارت آب دلالت دارد، البته با اختلاف از لحاظ مبالغه.
3️⃣ طهور به معنی مُطَهِّر مانند غَسول، در این صورت طهور به دلالت مطابقه از مُطَهِّر بودن آب و به دلالت التزام از طاهر بودن آن حکایت میکند.
4️⃣ طهور به معنی مابِه یُتَطَهَّرُ مانند فَطور؛ در این صورت نیز مانند احتمال پیشین به دلالت مطابقه و التزام، به مطهِّر بودن و طاهر بودن آب دلالت دارد؛
5️⃣ طهور به معنی طاهِر مُطهِّر، در این صورت به دلالت تضمّن بر هر دو حکم دلالت میکند. علاوه بر اینها آیه شریفه «وَ یُنَزِّلُ عَلَیْکُمْ مِنَ السَّماءِ ماءً لِیُطَهِّرَکُمْ بِهِ» مجال هیچگونه تامل در مطهّر بودن آب باقی نمیگذارد.
wikifeqh.ir/آب
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حدیث #امام_علی_علیه_السلام
🌺 امیرمؤمنان علیهالسّلام میفرماید:
🔹 ابذل معروفک للناس کافة فان فضیلة فعل المعروف لا یعدلها عندالله سبحانه شیء.
🔅 کارهای نیک خود را برای همه مردم به کار بر و براستی که هیچ چیز نزد خدای سبحان، با فضیلت کارهای نیک، برابری نمیکند.
📚 غررالحکم، ص۱۴۹
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #اخلاق_اسلامی #شفا
🔹دعا در بهبود بیمار نقش تعیین کنندهای دارد و بسیاری از مردم اثرات شگفتانگیز دعا را در شفای بیماریهای غیر قابل درمان با چشم خود دیده و آن را تجربه کردهاند. البته روشن است که این سخن به معنای نادیده گرفتن طب و دارو و جایگزینی دعا نیست. اما میتوان از دعا به عنوان عامل معنوی در کنار عوامل مادی یاد کرد.
🔹از نظر مادی عوامل مؤثر در اجل و روزی و سلامت منحصراً مادی است. تنها عوامل مادری است که اجل را نزدیک یا دور میکند؛ روزی را توسعه میدهد یا تنگ می کند؛ به تن سلامت می دهد یا میگیرد، اما از نظر جهان بینی الهی، علل و عوامل دیگری که عوامل روحی و معنوی نامیده میشوند، نیز هم روش عوامل مادی در کار اجل و روزی و سلامت و سعادت و امثال این امور مؤثرند... دعا یکی از علل این جهان است که در سرنوشت انسان مؤثر است. جلوی جریانهایی را میگیرد و یا جریان هایی را به وجود میآورد. دعا یکی از مظاهر قضا و قدر است که در سرنوشت حادثهای میتواند مؤثر باشد یا جلوی قضا و قدری را بگیرد
امام صادق علیهالسلام میفرمایند: «عليك بالدعاء فإنه شفاء من كل داء؛ بر تو باد به دعا کردن که داروی هر دردی است».
wikiporsesh.ir/نقش_دعا_در_بهبودی_بیماری
@WikiFeqh
#اخلاق_اسلامی
#ویکی_فقه
🔹امام خمینی(ره) در رفع شبههای که در مورد #دعا طرح شده بود فرمودند:
"هیچ منافاتی بین به کار بستن اسباب طبیعت و رفتن پیش اطباء و کارمندان این جریانِ محکم طبیعت، با توسل به خدای عالم و طبیعت نیست، زیرا که جریان طبیعت نیز از مظاهر قدرت حق تعالی است و خدا است که به هر دارویی خاصیتی داده است. مگر آثاری که در داروی داروخانهها میبینیم، از خودِ آنها است. این آثاری است که خدای قادر عالم به این داروها داده است".
wikiporsesh.ir/نقش_دعا_در_بهبودی_بیماری
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #تراجم #شاعران_فارسی
🔴 پوریایولی کی بود؟
🔸 #پوریای_ولی لقب محمود خوارزمی متخلص به قتالی، پهلوان و عارف و شاعر قرن هفتم و هشتم است. وی در ورزش باستانی و زورخانهای ایران از جایگاه مهمی برخوردار است.
🔸گفته شده است که در جوانی کشتی میگرفت و به کار پوستین دوزی و کلاه دوزی اشتغال داشت. در همان ایام به شهرهای مختلف آسیای میانه، ایران و هندوستان سفر کرد و در همه آن شهرها به پهلوانی نامبردار شد.
🔸به روایتی، پهلوانی هندی برای کشتی گرفتن با وی به خوارزم آمد پوریا مادر آن پهلوان را در حال استغاثه و زاری دید که از خدا پیروزی فرزندش را طلب میکرد. پوریا برای شاد کردن دل او تصمیم گرفت تا در آن کشتی پشت خود را به دست پهلوان هندی به زمین رساند. و این کار باعث شد حالش تغییر کنند و به عرفان روی آورد.
🔸مزارش در ترکمنستان بر جای است و مردم آن ناحیه به علت اعتقاد به شخصیت معنوی وی پس از مراسم ازدواج جهت تبرک به آرامگاهش میروند.
wikifeqh.ir/پوریای_ولی
@WikiFeqh
#صدقه #ویکی_فقه #اخلاق_اسلامی
#امام_رضا
عليهالسلام: عَوْنُكَ لِلضَّعيفِ مِنْ اَفْضَلِ الصَّدَقَةِ. تحف العقول، ص۴۴۶
از بهـترين نـوع صـدقـه، يارى كردن تو نسبت به ناتوان است.
@WikiFeqh
#مشروطه_خواهان #ویکی_فقه #علمای_شیعه #نهضت_مشروطه
🔸 سید عبدالله بهبهانی، مجتهد و از رهبران برجسته نهضت مشروطیت ایران بوده است.
🔹پس از پیروزی مشروطهی اول و در جریان مبارزه جدیدی که علیه استبداد محمدعلی شاه آغاز شد، علمای فعال در مشروطه به دو گروه اصلی تقسیم شدند. یک گروه از خلع محمدعلی شاه دفاع میکرد و گروه دیگر خطر اصلی را از جانب غربگرایان افراطی میدید و حفظ #محمدعلی_شاه را ضروری میدانست. در گروه اول عموم مراجع و علمای عالی مرتبه نجف و تهران حضور داشتند که از آنها، آیتالله بهبهانی بود.
✅ #آیت_الله_سید_عبدالله_بهبهانی را بیشتر بشناسیم 👇
wikifeqh.ir/سیدعبدالله_بهبهانی
@WikiFeqh
#احکام_شرعی #ویکی_فقه
#فقه
💢 #بیمارى_مسرى (واگیردار)، بیماری قابل انتقال از فرد مبتلا به دیگرى است و احکامی دارد که برای آگاهی بیشتر به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/بیماری_مسری
@WikiFeqh
📚 کتاب «اخلاق و احکام پزشکان و پرستاران»، توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی لرستان، تدوین و تنظیم شده و درباره آداب و احکام ویژهای است که رعایت آنها برای پزشک و پرستار، لازم است.
📖 کتاب، در ۶ جلد که بیشتر به ۶ مقاله شباهت دارد، به رشتهی تحریر درآمده است. هر یک از این جلدها، عناوین کلی متعددی را در بر دارند که عبارتند از:
🔹جلد اول: آداب طبابت، نکات اخلاقی که باید مورد توجه اطباء قرار گیرد و توصیههای پزشکی.
🔹جلد دوم: اخلاق و آداب پرستاری و در جلد سوم، اخلاق کارکنان اداری.
🔹جلد چهارم تا ششم: احکام مرتبط با پزشکی (تلقیح مصنوعی، احکام نگاه و لمس، سقط جنین و ...)
wikifeqh.ir/اخلاق_و_احکام_پزشکان_و_پرستاران
@WikiFeqh