📖 #حدیث_روز | دشوار بودن ديندارى در زمان غيبت امام
🔹رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله ـ لأصحابهِ ـ: إنّكُم أصْحابي ، و إخْواني قَومٌ في آخِرِ الزّمانِ آمَنوا و لَم يَرَوني ... لَأحدُهُم أشَدُّ بَقيّةً على دِينهِ مِن خَرْطِ القَتادِ في اللّيلةِ الظَّلْماءِ، أو كالقابِضِ على جَمْرِ الغَضا ، اُولئكَ مَصابيحُ الدُّجى ، يُنجِيهِمُ اللّه ُ مِن كلِّ فتنةٍ غَبْراءَ مُظْلِمةٍ
🔸پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ به اصحابش ـفرمود : شما همراهان من هستيد، اما برادران من، مردمانى در آخر الزمان هستند كه ايمان آورده اند و مرا نديده اند ... پايدارى هر كدامشان در ديندارى، بيشتر از مقاومت كسى است كه مى خواهد در شب تار، خارهاى ساقهگون را با دست از بالا به پايين بزدايد يا همچون كسى است كه زغال افروخته چوب گز را در كف نگه مى دارد. اينان چراغهاى تابان در دل تاريكى اند. خداوند آنان را از فتنه هاى غبار آلود و شبگون نجات مى بخشد.
📚بحار الأنوار: 8/124/52.
📲 lib.eshia.ir/27307/1/388/أصْحابي
🆔 @wikifeqh
💠 ویژگیهای جسمانی یاران حضرت مهدی (علیهالسلام)
🌿 یاران مهدی (عج) از نظر صفات جسمی و نیروی بدنی سرآمد روزگار بوده و کسی را یارای مقابله با آنها نیست.
✍️ امام صادق (ع) در وصف توان بدنی یاران قائم میفرماید:
«حضرت لوط (ع) که میفرمود: "ای کاش در برابر شما قدرتی میداشتم یا میتوانستم به تکیهگاهی استوار پناه ببرم." [1] در آرزوی نیرو و توان قائم (عج) و به یاد قدرت و استواری یاران او بود، زیرا به هر کدام از آنها قدرت چهل مرد داده شده و قلب آنها محکمتر از پارههای آهن است. اگر به کوههایی از آهن برخورد کنند آنها را از جا بر میکنند و شمشیرهای آنان از حرکت باز نمیایستد، مگر زمانی که خداوند (عزوجل)، خشنود شود.» [2]
📚پی نوشت:
1️⃣ بحارالانوار، ج۵۲، ص۳۲۷.
2️⃣ هود/۸۰.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/امام_مهدی_علیهالسلام
🆔 @wikifeqh
💠 پیشگویی آیتالله سید علی قاضی (ره)
✍️ آیتالله شیخ عباس قوچانی میگوید:
🔹 در نجف اشرف با قاضی جلساتی داشتیم و غالبا افراد با هماهنگی وارد جلسه میشدند و همدیگر را هم میشناختیم، در یک جلسه، ناگهان سید جوانی وارد شد، استاد بحث را قطع کرده و احترام زیادی به سید جوان نمودند و به او گفتند: آقا سید روحالله! در مقابل سلطان جور و دولت ظالم باید ایستاد، باید مقاومت کرد، باید با جهل مبارزه کرد.
🔸 این در حالی بود که از انقلاب خبری نبود. ما خیلی تعجب کردیم؛ ولی بعد از سالهای زیاد و پس از انقلاب فهمیدیم که قاضی در آن روز از چه جهت آن حرفها را زد و نسبت به امام احترام کرد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/سید_علی_قاضی_طباطبایی
🆔 @wikifeqh
🗓 شنبه
☀️ ۰۱ مهر ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۷ ربیع الأول ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 23 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
درگذشت علی بن محمد تنوخی ادیب و شاعر (342 ق)
📥 wikifeqh.ir/ابوالقاسم_تنوخی
🌙 شمسی:
▫️جنگ عراق با ایران
📥 wikifeqh.ir/جنگ_عراق_با_ایران
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | آنچه از خوشبختى به شمار مى آيد
🍃رسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله:
🔹مِن سعادَةِ ابنِ آدَمَ استِخارَةُ اللّهِ، و رِضاهُ بما قَضَى اللّهُ، و مِن شِقوَةِ ابنِ آدَمَ تَركُهُ استخارَةَ اللّهِ، و سَخَطُهُ بما قَضَى اللّهُ.
🔸از جمله خوشبختىِ فرزندِ آدم ، درخواستِ خير از خداوند و خشنودى به قضاى خداست و از جمله بدبختى فرزند آدم اين است كه در كارهايش از خدا طلب خير نكند و به قضاى خدا خشنود نباشد.
📚تحف العقول: 55.
📲 lib.eshia.ir/27307/5/300/استِخارَةُ
🆔 @wikifeqh
🚩 هفته دفاع مقدس
🌷 در جنگ عراق با ایران، عراق آغازگر جنگ بود و در روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ با حمله سراسری از طریق هوایی، زمینی و دریایی به مرزها و شهرهای ایران عملاً به یک جنگ تمامعیار دست زد.
🌷 صدام حسین رئیس جمهور وقت عراق نیز در روز ۲۶ شهریور ۱۳۵۹ در مجلس نمایندگان عراق اعلام کرد که عراق به صورت یکجانبه و بر خلاف توافق، قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را لغو و برای بازپسگیری مناطقی که ایران از عراق اشغال کرده است اقدام میکند.
🌷 هر چند صدام مدعی بود حمله به ایران در پاسخ به اقداماتی است که این کشور علیه عراق انجام میدهد و برخی تحلیلگران و رسانههای مخالف با حکومت ایران نیز معتقدند ایران با اقدامات و موضعگیریهایی عراق را تحریک به حمله به این کشور کرده است، در هر صورت، عراق آغازکننده جنگ و حمله سراسری به ایران بوده است.
🌷 این در حالی است که ایران هیچ اقدامی علیه عراق و منافع حکومت آن انجام نداده و مواردی که به عنوان اقدامات تحریکآمیز ایران علیه عراق ذکر شده است عمدتاً موضعگیریهای سیاسی بوده و معمولاً این قبیل اختلافات از طرق دیگری غیر از جنگ قابل پیگیری و حل و فصل است و هیچگاه مجوزی برای حمله یکجانبه به شهرها و اشغال آنها و کشتار مردم غیر نظامی و بمباران مناطق مسکونی و فرودگاههای غیر نظامی نمیشود. همچنانکه سازمان ملل متحد نیز عراق را به عنوان متجاوز و آغازگر جنگ با ایران معرفی کرده است.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/دفاع_مقدس
🆔 @wikifeqh
📣 ویژهنامه شهادت امام حسن عسکری علیهالسّلام
▪️ امام حسن عسکری (علیهالسّلام) با چندین خلیفه عباسی معاصر بودند، معتصم، واثق، متوکل، منتصر، مستعمین، معتز، مهتدی و معتمد، که معتز، مهتدی و معتمد همزمان با مدت امامت ایشان بودند. همه آنان آن بزرگوار را مورد آزار قرار میدادند. حضرت عسکری (علیهالسّلام) در آن مدت شش سال امامت یا در زندان بود و یا تحت مراقبت بودند.
▪️ آن حضرت در سامرا تحت مراقبت شدید حکام وقت قرار داشت، لذا به عسکری ملقب شدند؛ در آن مدت از طریق نمایندگان، با شیعیان در ارتباط بودند.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/سامرا
📲 wikifeqh.ir/امامت_امام_حسن_عسکری
📲 wikifeqh.ir/شهادت_امام_حسن_عسکری
📲 wikifeqh.ir/عرضه_حدیث_بر_امام_عسکری
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_عسکری_(علیهالسّلام)
📲 wikifeqh.ir/اقدامات_فرهنگی_امام_حسن_عسکری
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_عسکری_(دیدگاه_اهلسنت)
📲 wikifeqh.ir/حرم_مقدس_امامین_عسکریین_(علیهماالسّلام)
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/جعفر_کذاب
📲 wikiporsesh.ir/یاران_امام_عسکری
📲 wikiporsesh.ir/امام_عسکری_در_زندان
📲 wikiporsesh.ir/جعفر_کذاب_و_ادعای_فرزند_نداشتن_امام_حسن_عسکری
📲 wikiporsesh.ir/بررسی_روایی_فرزند_داشتن_امام_حسن_عسکری_و_وصیت_به_مادرش
🆔 @wikifeqh
🗓 یکشنبه
☀️ ۰۲ مهر ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۸ ربیع الأول ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 24 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️شهادت امام حسن عسكرى (260 ق)
📥 wikifeqh.ir/شهادت_امام_حسن_عسکری
▫️رحلت «شیخ حسین بن عبدالصمد عاملی» پدر شیخ بهایی (984 ق)
📥 wikifeqh.ir/حسین_بن_عبدالصمد_جبعی_حارثی
🌙 شمسی:
---------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | اندرزهاى امام عسكرى عليه السلام
🍃الإمامُ العسكري عليه السلام:
🔹إنّ لِلسَّخاءِ مِقدارا فان زادَ عليه فهو سَرَفٌ، و لِلحَزمِ مِقدارا فان زادَ عليه فهو جُبنٌ، و للاِقتصادِ مِقدارا فان زادَ عليه فهو بُخلٌ، و للشَّجاعَةِ مِقدارا فان زادَ عليه فهو تهورٌ.
🔸همانا بخشندگى را اندازه اى است كه اگر از آن فراتر رود اسراف است و دورانديشى را اندازه اى است كه چون از آن تجاوز شود بزدلى است و صرفه جويى را حدّى است كه اگر از آن فراتر رود بخل است و شجاعت را نيز اندازه اى است كه فراتر از آن تهوّر و بي باكى است.
📚الدرّة الباهرة : 43.
📲 lib.eshia.ir/27307/13/316/لِلسَّخاءِ
🆔 @wikifeqh
🚩 فعالیتهای فرهنگی و علمی امام حسن عسکری (ع)
🔻 امام حسن عسکری (ع) علاوه بر مبارزات سیاسی که عمدتا به صورت پنهان و در قالب سیستم پنهانی وکالت دنبال میشد، با فرقههای منحرف نیز برخورد داشت، انحرافات آنها را بیان میکرد و شیعیان را از افتادن در دام آنان نجات میداد.
1️⃣ برخورد با غالیان
➖ امام حسن عسکری (ع) در خصوص سخنان انحرافی غالیان که گاهی ائمه را در حد الوهیت بالا میبردند و با افکار غلو آمیز خویش مسلمانان را منحرف میکردند، میفرمودند:
«این سخنان از دین ما نیست از آنها دوری کنید».
2️⃣ برخورد با صوفیان
➖ آن حضرت در حدیثی به عقاید انحرافی صوفیه اشاره فرمودند و شیعیان را از رفت و آمد با آنها بر حذر داشتند.
3️⃣ برخورد با مفوضه
➖ آن حضرت در خصوص مفوضه که معتقد بودند خداوند، پیامبر (ص) را خلق کرد و سپس امر آفرینش را به او یا ائمه واگذار کرد، میفرمودند:
«آنها دروغ میگویند... قلوب ما ظرف مشیت الهی است. هرگاه خدا خواست ما هم میخواهیم».
4️⃣ برخورد با واقفیه
➖ امام حسن (ع)، واقفیه که در یکی از ائمه توقف میکردند و امامان پس از وی را قبول نداشتند، را نیز نکوهش میکردند و از آنها بیزاری جستند. در روایتی، حضرت فرمودند:
«کسی که امامت آخرین ما را انکار نماید، گویی امامت نخستین ما را انکار کرده است».
5️⃣ برخورد با ثنویه
➖ امام حسن عسکری (ع) در مورد ثنویه که قائل بودند نور و ظلمت دو چیز ازلی و قدیم هستند، به گونهای برخورد کردند که گویا فرد ثنوی مورد رحمت الهی واقع نمیشود.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/اقدامات_فرهنگی_امام_حسن_عسکری
🆔 @wikifeqh
#آغاز_امامت_امام_مهدی_علیهالسلام
🔸 به دلیل احادیث رسیده از پیامبر اسلام (ص)درباره اینکه از صلب امام حسن عسکری (ع) فرزندی به دنیا خواهد آمد که برپا دارنده عدل و قسط و نابودکننده بساط ظلم و جور ستمکاران خواهند بود، دستگاه خلافت عباسی بر آن شدند تا با هدف جلوگیری از چنین رخدادی، امام عسکری (ع) و بیت ایشان را مدتها تحت مراقبت شدید قرار دهد، تا در صورت آگاهی از تولد چنین فرزندی، او را بکشد، اما اراده حکیمانه الهی چنین بود که امام مهدی (عج) همانند حضرت موسی (ع) بهطور معجزهآسا، دوران حملش نامحسوس و قضیه ولادتش از آگاهی و دید دشمنان، پنهان بماند.
🔹 در چنین شرایطی امام عسکری (ع) با تدبیر خاصی، تلاش مخالفان را بینتیجه گذاشت و ضمن حفظ جان فرزندش، وی را به تعدادی از خواص شیعیان و یاران خود نشان داد و معرفی کرد تا شیعیان در مورد امام دوازدهم، دچار تردید و انحراف نشوند.
🔸 با شهادت یازدهمین پیشوای شیعیان در هشتم ربیع الاول سال ۲۶۰ق، در حالی که بیش از پنج سال نداشت بهرهمندی مستقیم انسانها از امام ظاهر به پایان رسید و در پی آن، دورانی بسیار مهم در زندگی پیروان اهل بیت (ع) پیش آمد.
🔹 این دوران، همزمان با دو رخداد مهم آغاز شد:
رسیدن آخرین حجت الهی به مقام امامت و دیگر؛ قرار گرفتن آن حضرت در پرده پنهان زیستی.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/امامت_امام_مهدی
🆔 @wikifeqh