#نماز_آیات #فقه #زلزله
🔸 لرزش زمین و تکان خوردن شدید زمین را زلزله می گویند 🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/زلزله_(فقه)
@WikiFeqh
02.mp3
1.6M
#انتخابات #انتخاب_اصلح #ویکی_فقه
✅ مردم را همه دعوت کنید به اینکه وکلای خودشان را بشناسند. علما برایشان معرفی کنند. آنهایی که آدم شناسند معرفی کنند که این سابقهاش چه بوده
📖 lib.eshia.ir/50080/7/233/مردم
@WikiFeqh
#صحیفه_نور #ویکی_فقه
انحراف نمیتواند انحراف را مستقیم کند. #انحرافات را با نور هدایت خدا و باسم ربک مستقیم کنید.
📖 صحیفه نور ج۷ ص۲۲۷
@WikiFeqh
#امام_هادی_علیه_السلام #حدیث
#ویکی_فقه
قال الهادى عليهالسلام: مَن جَمَعَ لَكَ وُدَّهُ و رَأيَهُ فَاجمَعْ لَهُ طاعَتَكَ.
هر كس نهايت دوستى و رأى[نيكش] را به تو عرضه كرد، تو نيز نهايت فرمانبرى ات را به او ابراز كن.
📖 تحف العقول ص۴۸۳
@WikiFeqh
#اخلاق_اسلامی #اخلاق_کاری #ویکی_فقه
🔹 تلاش در جهت کسب روزی حلال و خود را به سختی انداختن جهت این امر جهاد است و از نگاه اسلام، جهاد در راه خدا از بهترین نوع عبادات معرفی شده است.
🔹 اسلام، شغل را در خدمت انسان و برای رسیدن به اهداف متعالی آفرینش او قرار داده تا بدان وسیله به منزلت حقیقی خود دست یابد
🔹 بر خلاف نگاه امروزی، که انسانها همه عمر و سرمایه وجودی خود را وقف کار و شغل خود نمودهاند. آنهم نه در جهت اهداف انسانی بلکه صرفاً در مسیر انگیزههای زیاده خواهی، تفاخر، امیال و خواهشهای کم ارزش نفسانی و. . . .
🔸اسلام برای انتخاب شغل معیارهایی دارد که در لینک زیر مهمترین آنها بیان میشود 👇
wikifeqh.ir/انتخاب_شغل
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
💠 نگاهی مختصر به زندگی ملاهادی سبزواری.
✅ دانشمند علوم اسلامی و فیلسوف معروف و عارف کامل و شاعر و فقیه ایرانی است. 👇
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
◽️ حکیم #ملاهادی_سبزواری با همه بزرگوار شخصیت علمی خویش روح بلندی داشت و زندگی را تنها از دریچه #حکمت و #فلسفه نمیگریست؛ به گونهای که گاهی هم صحبتی با فقرا و همنشینی با طبقات دیگر جامعه را مغتنم میشمرد. زاهدانه میزیست
◽️ به اشراف و حتی شخص شاه نیز بیتوجه بود. نقل میکنند که روزی #ناصرالدین شاه در سبزوار به خانه وی آمد و او با غذای ساده خود از شاه پذیرایی کرد و در مقابل اصرار شاه هیچ چیز از وی قبول ننمود.
◽️ وی باغ انگوری داشت که با دسترنج خود از آن محصول برمیداشت و همه ساله به هنگام فصل برداشت ابتدا سهمی را بین نیازمندان تقسیم میکرد و سپس دوستان خویش را به همراه طلاب #علوم_دینی به آنجا دعوت مینمود تا حاصل دسترنج خود را با دیگران مصرف کند.
◽️ وی از #بیت_المال هیچ ارتزاق نمیکرد. او در تمام مدت عمر در یک خانه بسیار ساده زیست.
◽️ حکیم خود در دوران زندگی کار میکرد و هر آن چه را که مورد نیاز بود، با دسترنج خود به دست میآورد و نان سالیانه خود را با زراعتی که خود آن را به عهده داشت مهیا میکرد.
◽️ حکیم #سبزواری پس از هفتاد و چند سال طلوع بر عالم اندیشه در عصر روز بیست و هشتم ذی الحجه سال ۱۲۸۹ ق. دار فانی را وداع گفت و در بیرون دروازه سبزوار به نام دروازه #نیشابور (معروف به فلکه زند) دفن گردید[...]
wikifeqh.ir/ملاهادی_سبزواری
@WikiFeqh
#تاریخ_اسلام #آفات_پیروزی #ویکی_فقه
🔴 علت شکست بعد از پیروزی
🔹 #غزوه_اُحُد، یکی از غزوات پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) بود که روز هفتم یا نیمه شوّال، در دامنه کوه اُحُد اتّفاق افتاد.
🔹 قریشیان پس از شکست در غزوه بدر و به خونخواهی کشتگان بدر، آماده نبردی دیگر به فرماندهی ابوسفیان، با پیامبر(ص) و مسلمانان شدند. نقشه پیامبر(ص) و بزرگان مهاجران و انصار برای رویارویی با حمله قریش آن بود که از مدینه خارج نشوند و همان جا دفاع کنند، ولی جوانان و حمزه عموی پیامبر، خواهان جنگ در بیرون مدینه بودند. سرانجام پیامبر(ص) تصمیم گرفت برای جنگ از شهر خارج شود.
🔸 نتیجهی اولیه این جنگ، پیروزی مسلمانان و شکست مشرکان بود؛ اما در ادامه، مسلمانان شکست خوردند. در این جنگ، خسارت سنگینی به مسلمانان رسید و حدود هفتاد نفر از مسلمانان به شهادت رسید و موجب جراحت بر صورت پیامبر و شکستن دندان وی شد.
🔴 اینجا این سوال پیش میآید که چرا مسلمانان شکست خوردند؟
wikifeqh.ir/غزوه_احد
@WikiFeqh
019.mp3
1.2M
#بصیرت
#حدیث_ولایت
#ویکی_فقه
🔸 باید واقعیتها را به معنای واقعی کلمه دید، نه آنچه که به عنوان واقعیت القاء میشود.
🔸 آرمانها با نگاه به واقعیتها است كه قابل تحقق خواهند بود. اما واقعیت را ببینیم، نه آنچه كه با شگردهای دشمنانه، بهعنوان واقعیت به ما القاء میشود.
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=23346
@WikiFeqh
#واژه_شناسی
#ویکی_فقه
#شهید_مطهری
✅ آنچه در خلقت وجود دارد تفاوت است، نه تبعیض. «تبعیض» آن است که در شرایط مساوی و استحقاقهای همسان، بین اشیا فرق گذاشته شود، ولی «تفاوت» آن است که در شرایط نامساوی، فرق گذاشته شود. به عبارت دیگر، تبعیض از ناحیه دهنده است و تفاوت، مربوط به گیرنده.
wikifeqh.ir/مبانی_نظارت_بر_انتخابات
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#مسائل_سیاسی
🔴 لزوم احراز صلاحیت مسئولین حکومتی.
🔹دیدگاه اسلام دربارهی مسئولیتهای حکومتی، دیدگاهی تکلیفمحور است، اما در مکاتب مادی و در ادیان تحریف شده، مسئولیتهای اجتماعی و حکومتی را حق انسانها میدانند و محدودیت آن را تضییع حقوق انسانی میشمارند.
🔸از نظر اسلام، مناصب و مسئولیتهای حکومتی یک امانت است و طبق دستور خداوند، امانتها را باید به شایستگان و صاحبان آنها سپرد: «اِنَّ اللّهَ یَاْمُرُکُمْ اَن تُؤدُّواْ الاَمَانَاتِ اِلَی اَهْلِهَا.
➕ همانگونه که حفظ امانت یک واجب عقلی و شرعی است، واگذاری و انتقال امانت به صاحب آن نیز واجب دیگری است و این واگذاری جز با شناسایی افراد امین ممکن نیست.
➕ بنابراین، شناسایی صلاحیت افراد و تشخیص دقیق امین و احراز امانتداری یک تکلیف عقلی و شرعی است و تا امانتداری و صلاحیت اشخاص احراز نشود، نباید مسئولیت را به آنها واگذار نمود و در صورت عدم احراز صلاحیت، واگذاری مسئولیت به ناصالحان و نااهلان، خلاف عقل و شرع محسوب میگردد.
wikifeqh.ir/مبانی_نظارت_بر_انتخابات
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#اعمال_ماه_رجب
#ماه_رجب
ماه رجب، هفتمین ماه قمری که اولین ماه از ماههای حرام می باشد و فضیلت زیادی در روایات برای آن وارد شده است[مطالعه بیشتر]
wikifeqh.ir/ماه_رجب
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#امام_باقر_علیه_السلام
🔹مبارزه با تحریف، در دوران امام باقر (علیهالسلام) از همیشهی پیش از زمان آن حضرت گستردهتر انجام شد...
🔹مبارزهی فرهنگی یعنی تلاش برای تغییر فرهنگ حاکم بر ذهنهای مردم، تا راه را برای حکومت الهی هموار و بر حکومت طاغوتی ببندند و امام باقر (علیهالسلام) این کار را شروع کرد.
باقر علمالاولین یعنی این.
🔹 ایشان شکافندهی حقایق قرآنی و دانشهای اسلامی بودند.
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #مباحث_حدیثی #ادله_اربعه
🔸معانی اصطلاحی #سنّت
🔹مراد از «سنّت»، چیزی است که از پیامبر یا امام معصوم صادر شده باشد. سنّت بدین معنا، یکی از ادلّه اربعه و به عنوان حجّت شرعی، شمرده میشود و در مقابل «بدعت» قرار میگیرد. مراد از بدعت، چیزی است که بدون استناد به منبع وحیانی، به عنوان شریعت لحاظ شود.
🔹گاهی «سنّت» در معنای مطلق عمل مستحب به کار میرود و در برابر فرض، فریضه یا مکتوبه قرار میگیرد. در بسیاری از روایات، این معنا از سنّت، مورد توجّه قرار گرفته است.
🔹برخی از احکام واجب، در قرآن ذکر شدهاند که در اصطلاح روایی و فقهی، «فرض اللّه» نامیده میشوند. اعمال واجبی که در قرآن به آنها اشاره نشده و تنها از طریق پیامبر (صلیاللّهعلیهوآله) و اهل بیت (علیهمالسّلام) تبیین شدهاند، «سنّت» نامیده میشود. سنّت در این معنا، عمل واجب غیر قرآنی است.
🔹واژه «سنّت» گاه به معنای سیره و سبک رفتار است. در متون حدیثی، عمل مستمر و همیشگی پیامبر و اهل بیت (علیهمالسّلام) به عنوان سنّت، مطرح و بر پیروی از آن تاکید شده است.
wikiporsesh.ir/معنای_سنت_در_بیان_محدثان
@WikiFeqh
#حدیث #ویکی_فقه
🔸 تصَدَّقوا؛ فَإِنَّ الصَّدَقَةَ تَزيدُ فِي المالِ كَثرَةً. وتَصَدَّقوا رَحِمَكُمُ اللّهُ.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: صدقه دهيد؛ چرا كه صدقه مال را مىافزايد. #صدقه دهيد ـ خداوند، شما را رحمت كندـ !
📚 بحارالانوار، ج۹۶، ص۱۲۲
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
💢 مناسبتهای #ماه_رجب
✅ کانال رسمی سایت #ویکی_فقه 👇
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
#آداب_دعا #دعادرمانی #ویکی_فقه
#اخلاق_اسلامی
🔸دعا اگر با حضور قلب و توجه کامل، با گریه و تضرع همراه باشد، آثار بسیار مطلوبی دارد.
🔸پس از گریستن به انسان یک حالت روحانی و انبساط خاطر خاصی دست میدهد و عقدهها گشوده میشود. پس از گریه، اعصاب راحت میگردد، اندوه ماتم برطرف میشود و حالت رقت قلب و صفای باطن به وجود میآید و یاد پروردگار، اندیشه و دل را فرا میگیرد.
🔸بر اثر راز و نیاز در پیشگاه پروردگار، نگرانیها تسکین مییابد و برطرف میشود و حوائج انسان روا میگردد و این کمک بزرگی به رفع ناهنجاریهای درونی میکند.
✅ دعا و توجه به پروردگار، برای انسان یک امر ضروری و از مقتضیات اصلی روان و فطرت اوست.
wikiporsesh.ir/دعادرمانی
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_خامنهای:
🎇 ماه رجب، ماه صفا دادن به دل و طراوت بخشیدن به جان است.
#کلیپ_تصویری
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #آداب_دعا #اخلاق_اسلامی #شرایط_دعا
🔹حقیقت «دعا» از نگاه قرآن، احساس عبودیت انسان نسبت به آفریدگار خود و طلب قرب و رحمت فرد از طریق پرستش اوست؛ لذا از این حقیقت ابتدا با واژه «دعا» و سپس با واژه «عبادت» تعبیر میشود.
🔹اینکه «دعا» را مغز عبادت توصیف میکنند یا عین عبادت میدانند، اشاره به حقیقت مفهوم دعا دارند؛ و روایاتی که دلالت میکنند بر اینکه فضیلت دعا از قرائت قرآن بیشتر است، اشاره به این معناست که حال عبودیتی که برای نیایشگر حقیقی دست میدهد، برای قاری قرآن پدید نمیآید.
🔹بنابراین مقصود از حقیقت دعا که در همه عبادات وجود دارد، همان احساس عبودیت و نیاز مطلق و طلب قرب و رحمت حق به وسیله پرستش اوست، نه اینکه کلمه «دعا» مرادف با همه عبادات است تا این سؤال پیش آید که اگر «دعا» به معنای «عبادت» است، معنای حدیث «الدُّعاءُ مُخُّ العِبادَة»، میشود «العبادة مخّ العبادة».
wikiporsesh.ir/مغز_بودن_دعا
@WikiFeqh
#تاریخ #تاریخ_معصومان
#ویکی_فقه
✅ #امام_هادی (علیهالسلام) پیشوای دهم #شیعیان، بنابر نظر مشهور در نیمۀ ذیحجه سال ۲۱۲ هـ. ق در #مدینه به دنیا آمد. پدر بزرگوارش پیشوای نهم، #امام_جواد (علیهالسلام) و مادرش سمانه مغربیه است که کنیزی با فضیلت و تقوا بود. علم و دانش امام هادی (ع) همانند آباء و اجداد گرامیاش، علم لدنی بود؛ یعنی مستقیماً از طریق غیب و همچنین از علوم و معارف #قرآن و #سنت رسولالله و پدران بزرگوارش دریافت مینمود... 👇
wikifeqh.ir/امام_هادی_علیهالسلام
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ماه_رجب #ویکی_فقه
#اعمال_ماه_رجب
✅ اولین #شب_جمعه این ماه «لیلة الرغائب» نام دارد که دارای فضیلت بسیاری است. دستور این عمل [...]
wikifeqh.ir/نمازهای_ماه_رجب
@WikiFeqh