با درد بساز چون دوای تو منم
در کس منگر که آشنای تو منم
گر کشته شدی، مگو که من کشته شدم
شکرانه بده که خونبهای تو منم...
مولانای جان🌻
@wittj2
🔮🎷کرمچاله بخشی از نقصهای فضا-زمان است که دو انتها دارد. این اجرام برخلاف سیاهچالهها که فقط نقطهای از فضا-زمان را اشغال کردند، یک نقطه برای ورود مواد و یک نقطه برای خروج آنها دارند.
@wittj2
#معرفي_كتاب
⭐️کوانتوم
اثر: بنش هوفمان
ترجمهی: بهرام معلمی
انتشارات مازیار
۳۲۸ صفحه
چاپ ششم ۹۶
@wittj2
⭐️شرحی از کتاب " کوانتوم ":
✨این کتاب سرگذشت حیرتآور فراگیرترین انقلابی را بازگو میکند که علم فیزیک از زمان نیوتون به بعد به خود دیده است.
✨در نخستین سال قرن بییستم ماکس پلانک نظریهی کاملا جدیدی را مطرح کرد که بر پایهی آن نور نه به طور یکنواخت و پیوسته، بلکه به طور گسسته و به صورت دستههای کوچک یا «کوانتومها» جذب میشود. پنج سال بعد آلبرت اینشتین اظهار داشت که خود تابش هم باید به صورت کوانتوم باشد. این دو نظر بینش تازهای را دربارهی ساختار ماده مطرح و علم فیزیک را بکلی دگرگون نمود.
✨در این کتاب سیر تاریخی این بینش جدید و مفاهیم اساسی نظریهها و کشفهای بزرگی چون ترازهای انرژی اتم بور، نظریهی موجی دوبروی، معادله موج شرودینگر، اصل عدم قطعیت هایزنبرگ، مکانیک کوانتومی دیراک، ساختار ریرز زومرفلد و… به زبانی ساده و روشن و غیر تخصصی بیان شده است.
@wittj2
⭐️نام کتاب:تاریخ علم - تبیین جهان هستی
نویسنده: استیون واینبرگ
مترجم: جمیل آریایی
تعداد صفحات: 360
سال نشر: 1397
چاپ اول
نشر مازیار
✍بیشتر کتابهای تاریخ علم را تاریخدانانی نوشتهاند که از چهرههای شاخص علم نبودهاند. اینک تاریخ علم را یکی از برجستهترین فیزیکدانهای نظری کیهانشناسی و ذرّات بنیادی معاصر، استیون واینبرگ، برندهی جایزهی نوبل فیزیک سال 1979 روایت میکند که خود در آن نقشی ماندگار دارد. این کتاب چکیدهی هزاران سال تلاش آدمی، از یونانیان باستان گرفته تا اعراب و اروپائیان، برای درک جهان هستی است، روایتی بس خواندنی و عالمانه از این میراث کهن. واینبرگ میگوید «تاریخ علم داستانی است که دانشمندانی چون من در آن سهم داریم. دانشی از پژوهشهای گذشته میتواند چراغ راه پژوهشهای امروزی و یاریرسان آن باشد و برای برخی از دانشمندان، دانش تاریخ علم الهامبخش پژوهشهای کنونی آنهاست. با وجود این، امیدواریم پژوهشهای امروزی ما بخشی، هر چند ناچیز، از تاریخ بزرگ علوم طبیعی باشد.» درس تاریخ علم رشتهی فیزیک دورهی کارشناسی، کتاب درسی مدوّنی ندارد و این کتاب میتواند کتاب درسی بسیار مناسبی برای این درس باشد که میتوان آن را در یک ترم تحصیلی ختم کرد.
@wittj2
⭐️شرحی از کتاب " آشنایی با نظریه ریسمان ":
نظریهی ریسمان اسرارآمیز است. قرار است نظریهی همهچیز باشد، اما به لحاظ تجربی تأیید نشده است و بیاندازه پیچیده است. این نظریه کلاً درباره ابعاد اضافی، افتوخیزهای کوانتومی و سیاهچالههاست. نظریهی ریسمان اسرارآمیز است. قرار است نظریهی همهچیز باشد، اما به لحاظ تجربی تأیید نشده است و بیاندازه پیچیده است. این نظریه کلاً درباره ابعاد اضافی، افتوخیزهای کوانتومی و سیاهچالههاست. نظریهپردازان آن اقرار میکنند که نظریه را نمیفهمند. اما محاسبات یکی پس از دیگری به نتایج مرتبط و به شکلی غیرمنتظره زیبا میانجامد. چرا دنیا به این صورت نباشد؟ چگونه ممکن است که این حقایق ژرف در پیوند با واقعیت ناکام بماند؟ ادعای نظریه ریسمان به اختصار این است که چیزهای بنیادی که تمام مواد را تشکیل میدهند نه ذره بلکه ریسماناند. ریسمانها به کشهای لاستیکی شباهت دارند، اما بسیار نازک و بسیار محکماند. الکترون از قرار معلوم درواقع ریسمانی است که در یک مقیاس طولی ارتعاش کند و بچرخد؛ این مقیاس بسیار کوچکتر از آن است که حتا با پیشرفتهترین شتابدهندههای ذرات جدید قادر به کاوش در آن باشیم.
@wittj2
محققان کشف کرده اند که 👌آب دارای حالت کوانتومی است. این اتفاق عجیب زمانی رخ می دهد که آب در یک تونل کوانتمی قرار داشته باشد. احتمال این وجود دارد که آب دارای حالت چهارم نیز باشد.
@wittj2
قسمتي از ماده اي كه به درون سیاهچالههای بزرگ میافتد،به 👌انرژی تبدیل میشود.این انرژی به گازهای اطراف منتقل شده و باعث فوران ماده تا اعماق صدها هزار سال نوری در نواحی پوچ خواهد شد.
@wittj2
طبق نظريه "حالت هارتل-هاوکینگ" ،فضا قبل از انفجار بزرگ وجود داشته؛ ولی خبری از زمان نبوده.بنابراین جهان در زمان شروع شدنش از یک نقطهی واحد توسعه یافته؛ولی مرز و محدودیتی نداشته است.
@wittj2