🔮🎷طرح بزرگ یا طراح بزرگ چرا هاوکینگ اشتباه می کند؟(خلا کوانتمی)
✍رامین فخاری - یکشنبه، ۸ تیر ۱۳٩۳
یکی از مواردی که آقای هاوکینگ در کتاب طرح بزرگ بطور مکرر سعی در انکار آن را دارد خلا کوانتمی است زیرا اگر بتواند به خوانند مطلب بقبولاند که خلا کوانتمی وجود ندارد یا پر از ماده است یا خلا نیست از دیدگاه آقای هاوکینگ این موضوع که جهان از هیچ پدید آمده است به زیر سوال می رود مثلا ایشان در کتاب طرح بزرگ فصل فرضیه همه چیز می نویسند:
⭐️چیزی بنام فضای خالی وجود ندارد.
آقای هاوکینگ برای منحرف کردن ذهن خواننده مطلب به این موضوع که چیزی بنام فضای خالی وجود ندارد سعی در الای مفهوم فضای بیرون از زمین بجای خلا کوانتمی را را دارند تا به وجود آمدن جهان از هیچ را مورد سوال قرار دهند.
فضای خالی فضای بین سیارات و ستارگان است که دارای بلوک های سازنده است و در بین آن مواد بین ستاره ای و سیارات و ستارگان جریان دارند.علاوه بر آن مفهوم خلا معمولی که ستاره ها و سیارات در آن وجود دارند و هوا در آن نیست با خلا کوانتمی کلا تفاوت دارد.
اما خلا کوانتمی که جهان از آن به وجود آمده است یک خلا واقعی است و بنا به تایید همه دانشمندان و نوشته سایت ویکی پدیا هیچ چیزی در آن وجود ندارد و تا به حال اثبات نشده است که چیزی در داخل آن وجود داشته باشد.همچنین هیچ چیزی در مورد ماهیت خلا کوانتمی و وجود ماده تاریک یا هیگز در آن به اثبات نرسیده است.
موضوع دوم اگر سخن آقای هاوکینگ را بپذیریم مفهوم خلا کوانتمی از بین می رود و در نتیجه ما یک جهان بی نهایت خواهیم داشت که به جهان های موازی خود متصل است و عملا مفهوم جهان های موازی که آقای هاوکینگ به آن در این کتاب اشاره کرده اند در بعد چهارم به هم می خورد.در مورد ابعاد دیگر فضا و تداخل جهان های موازی آنها با ما این موضوع در حد فرضیه رار دارد و هنوز اثبات نشده است و در صورت اثبات هم چون در بعد فیزیکی ما نیستند امکان درک آنها برای ما وجود ندارد و عملا آن جهان های موازی برای ما وجود ندارند.
آقای هاوکینگ در اینجا بین مفهوم Parael Universe و Parael World به معنی کیهان های موازی و جهان های موازی تفکیک قائل نشده اند جهان های موازی در موازات جهان ما وجود دارند که هیچ ربطی به خلا ندارند و در ابعاد دیگر هستند ولی کیهان های موازی باید کیهان هایی به مشابه ما باشند که در بین جهان ما و جهان آنها یک خلا کوانتمی که در آن هیچ بعد فضا و زمانی وجود ندارد وجود داشته باشد.
@wittj2
🔮🎷طرح بزرگ یا طراح بزرگ چرا هاوکینگ اشتباه می کند؟(گرانش -پیچیدگی)
✍رامین فخاری - دوشنبه، ٩ تیر ۱۳٩۳
آقای هاوکینگ در کتاب طرح بزرگ بطور مرتب از گرانش نام می برند و آن را منشا و شکل دهنده جهان ما می دانند.
جان سی لنوکس در کتاب هاوکینگ در برابر خدا می نویسد:
هاوکینگ سرانجام نتوانسته است به پرسش های اصلی پاسخ بدهد.چرا به جای هیچ چیز چیزی هست؟او می گوید گرانش به معنای آن است که آفرینش جهان اجتناب نا پذیر بوده است.اما گرانش اصلا چگونه به وجود آمده است؟آن نیروی خلاقه ای که پشت آن بود چه بود؟چه کسی آن را با تمام ویژگی ها و استعدادش برای توصیف ریاضی بر اساس قانون در جای خود قرار داده است؟
به همین نحو هنگامی که هاوکینگ در حمایت از نظریه آفرینش خود به خودی خویش ادعا می کند که فقط کافی بود که چاشنی روشن شود تا عالم به حرکت در آورد من وسوسه می شوم که بپرسم این چاشنی از کجا آمده است؟روشن است که اگر این چاشنی عالم را به حرکت در می آورد بخشی از عالم نیست.اگر خدا نیست که آن را بیفروزد چه کسی به معنای علت غایی آن را می افرازد؟
همچنین دانشمندان هیچ اطلاعی در باره منشا و نحوه شکل گیری جاذبه یا گرانش ندارند یعنی آقای هاوکینگ از نیرویی که دارای یک منشا ناشناخته است و بشریت از نحوه به وجود آمدن آن اطلاعی ندارد بدیلی در برابر خدا قرار داده است.
در سایت ویکی پدیا در باره منشا گرانش نوشته شده است:
گرانش، نیروی مرموزی است که هرچند نظریه نسبیت عام انیشتین، آنرا به خوبی توصیف میکند؛ اما منشا آن کماکان ناشناخته است. آیا میتوان جهتگیری آرایش اطلاعات اجسام مادی را در فضا عامل گرانش دانست؟
در یک جای دیگر از کتاب طرح بزرگ آقای هاوکینگ از خمیدگی نام می برند:
در فصل انتخواب جهان خودمان نوشته شده است:
پیچیدگی با تغیر هندسه یا شکل به نحوی که از داخل جهان نیز قابل اندازه گیری است باعث کشیده شدن یا فشرده شدن مسافت بین نقاط فضا می شود پیچیدگی زمان به نحوی مشابه بازه های زمانی را می کشد یا فشرده می کند.
جان سی لنوکس در کتاب هاوکینگ در برابر خدا نوشته است:
اکنون باید نتیجه این نظریه روشن باشد اگر نظریه درست می بود هرگز نمی توانستیم دقت انطباعات ذهنی خود را از جهان عینی بر مبنای خود جهان عینی برسی کنیم زیرا هر قدر هم که جهان عینی را مطالعه می کردیم هرگز خود آن را درک نمی کردیم بلکه انطباعی ذهنی از آن را درک می نمودیم.
به نظر می رسد که هاوکینگ موضعی بسیار شبیه به نظریه باز نمایی ادراک را اتخاذ کرده است.اما در این کتاب نمی توان به بحثی تفصیلی در باب معرفت شناسی دست زد.من به این قناعت می کنم که به تمثیل ماهی رمز در تنگ هاوکینگ باز گردم زیرا برای توجیه نظریه باز نمایی اغلب به ادراک بصری توجه شوند مثلا نی نوشیدنی در لیوان آب در سطح آب خمیده به نظر می رسد اما اگر فط به ادراک بصری توجه شود گمراه کننده خواهد بود ما علاوه بر پنج حس خود دارای عقل و حافظه نیز هستیم و اغلب می تولن از دو یا چند حس با هم استفاده کرد.
فرض کنید در وسط یک مسیر ریلی مستقیم ایستاده ایم وقتی به مسیر نگاه می کنیم به نظر می رسد که دو ریل در دور دست آن قدر به هم نزدیک می شوند تا که نمی توانیم آنها را از هم تمیز کنیم در آن لحظه دادهای حسی ما ثبت خواهند کرد که آنها را با هم تلاقی کرده اند.در این لحظه قطاری از پشت سر ما می رسد از مسیر کنار می رویم و قطار عبور می کند.به نظر می رسد هرچه قطار دور تر شودکوچکتر می شود و بنا بر نظریه بازنمایی ادراک داده های حسی ما به موقع خود قطاری را در حال محو شدن ثبت می کند.
اما اکنون عقل و حافظه به بازی وارد می شوند عقل به ما می گوید که لوکوموتیو ها نمی توانند با حرکت کوچکتر شوند.و خاطره قطار هایی که با آنها سفر کرده ایم به ما یاد آوری می کند قطارها با حرکت نمی توانند کوچکتر شونداما می دانیم که قطاری که از ما دور می شود اندازه ثابتی دارد.
@wittj2
🔮🎷طرح بزرگ یا طراح بزرگ چرا هاوکینگ اشتباه می کند؟(عالم های چندگانه-نظریه M)
✍رامین فخاری - سهشنبه، ۱٠ تیر ۱۳٩۳
آقای هاوکینگ در جاهای مختلف کتاب طرح بزرگ سعی کرده اند نظریه جهان های موازی یا علم های چندگانه یا پیشینه چندگانه را به نفع نظریه خود مصادره به مطلوب نمایند مثلا در فصل معجزه آشکار ایشان نوشته اند:
به نظر می رسد جهان ما یکی از چندین جهان است هر کدام با قوانین فیزیکی متفاوت.اندیشه چند جهانی فکری نبود که برای توجیه معجزه خوش تنظیمی ابداع شده باشد.
یا در همان فصل نوشته اند سیاره ما شاید تنها یک آش شعله قلمکار باشد.
در مورد این گفته آقای هاوکینگ باید چندین نکته را در نظر داشت:
الف-وجود جهان های موازی و اینکه آن جهان ها قوانین فیزیکی متفاوتی داشته باشند هنوز اثبات نشده است.
ب-آقای هاوکینگ از وجود جهان های موازی یا بزرگی جهان به نوعی برای عقیده خود به واسطه اینکه ما یک تصادف هستیم مصادره به مطلوب می نمایند از دید دیگری این موضوع نیز قابل برسی است مثلا هرچه تعداد جهان ها بیشتر و یا جهان ما بزرگتر باشد نشان می دهد که نیروی بزرگتری در پشت آفرینش این جهانها وجود دارد بدیهی است هرچه جهان کوچکتر بود احتمال پدید آمدن شانسی آن بیشتر می شد ولی جهانی به این وسعت به همراه جهان های دیگر بعید به نظر می رسد حاصل یک تصادف باشند.
همچنین آقای هاوکینگ در این کتاب برای اثبات مدعی خود از نظریه M نام برد که به موضوع جهان های مجازی نیز ارتباط دارد مثلا ایشان در فصل فرضیه همه چیز کتاب طرح بزرگ در این مورد می نویسند:
بنا بر این فرضیه M اجازه می دهد که بسته به چگونگی در هم پیچیده شدن فضای داخلی جهان های متمایز با قوانین آشکار وجود داشته باشد.فرضیه M راه حل هایی دارد برای اینکه فضاهای داخلی اجازه به وجود آمدن داشته باشند.شاید به تعداد 10 به توان 500 جهان گوناگون با قوانین فیزیکی خودش.
جان سی لنوکس در کتاب هاوکینگ در برابر خدا در جواب هاوکینگ می نویسد:
هاوکینگ با اطمینان آن را نظریه یکی شده ای که انشتاین انتظار آن را داشت می خواند.اما اصلا ضربه مرگ باری برای مفهوم خدا نیست.دن پیج(Don Page)فیزیکدان نظری از دانشگاه آلبرتا که سابقا دانشجوی هاوکینگ بوده است و هشت مقاله را به همراه وی به رشته تحریر در آورده است می گوید:من یقینا موافقم که حتی اگر نظریه M نظریه ای کاملا صورت بندی شده بود که هنوز نیست و اگر صحیح بود که البته هنوز نمی دانیم نشان نمی داد که خدا جهان را نیافریده است
یک بار دیگر باید تاکید کرد که نظریه Mنظریه ای انتزاعی است و نه یک آفریدگار این نظریه مجوعه ای از سناریو ها را شرح می دهد که جواب دارد که 10 به توان 500 عالم را ممکن می سازد.البته فرض بر اینکه نظریه M درست باشد نظریه M هیچ کدام از این عالم ها را نیافریده است.آنچه هاوکینگ می گوید از این قرار است قوانین نظریه M عالم های متفاوتی با قوانین آشکارا متفاوتی را ممکن می سازد ممکن ساختن یک چیز است و آفریدن امری کاملا متفاوت است.
هرچند این امر بر استدلال من تاثیری ندارد اما باید یاد آوری کرد که همه فیزیکدانان به اندازه هاوکینگ در مورد اعتبار نظریه M متقاعد نشده اند.پل دیویس در باره نظریه M می گوید این نظریه حتی در آینده ی قابل پیشبینی آزمون پذیر نیست.فرانک کلوز فیزیمدان آکسفورد می گوید نظریه M حتی تعریف نشده است حتی به ما گفته اند به نظر نمی رسد کسی بداند معنی نظریه M چیست من باور نمی کنم که نظریه M حتی یک ذره علیه به بحث در باره خدا بیفزاید.جوت باتروورث که در برخورد دهنده بزرگ هاردرونی در سوئیس کار می کندمی گوید نظریه M به شدت فکری است و یقینا در آن بخش از علم که ما برایش مدرک و قرینه ای داریم قرار ندارد.
علاوه بر نظریات فیزیکدانان در سایت ویکی پدیا نیز تاکید شده که نظریه M نظریه روشن و واضحی نیست:
. هیچ کس هنوز نظریه-م را کامل نمیفهمد و نتوانستهاست فرمولبندی کند. نظریه-م، در صورتی که با موفقیت فرمولبندی شود.
یعنی آقای هاوکینگ با استفاده از یک نظریه اثبات شده که به اعتقاد اکثر فیزیکدانا ارتباطی با وجود یا عدم وجود خدا و یا پدید آمدن جهان ها ندارد سعی در انکار خدا دارند.
@wittj2
🔮🎷طرح بزرگ یا طراح بزرگ چرا هاوکینگ اشتباه می کند؟بخش دوم گرانش و خلا کوانتمی
✍رامین فخاری - جمعه، ۸ فروردین ۱۳٩۳
برخی از فیزیکدانان برای توجیه آفرینش کائنات و بیگ بنگ از هیچ به خلا کوانتمی یا خلا کاذب متوصل می شوند.وقتی فیزیکدانان از هیچ سخن م گویند منظورشان خلا کوانتمی ات که روشن است هیچ نیست.
هاوکینگ می نویسد ما محصول اغتشاشات کوانتمی در جهان اولیه هستیم.
در جایی دیگر می نویسد : اگر انرژی کل عالم باید همیشه صفر باقی بماند آفرینش جسم نیاز به انرژی دارد چگونه ممکن است کل عالم از هیچ آفریده شده باشد.
و می گوید عالم خود را می آفریند و تبین می کند یک قانون طبیعی بنام گرانش وجود جهان را تبین می کند.
حال نظریه خلا کوانتمی را مورد برسی می کنیم:
اگر این فرض را قبول کنیم که خلا کوانتمی وجود داشته و تعدادی از تکینگ های این جهان از یک جهان قبل آمده است این را باید مد نظر داشته باشیم که مقدار این تکینگ ها میلیاردها برابر شده است.
و حتی اگر جهان قبل و جهان های قبل از آن نیز در نتیجه قوانین فیزیکی به وجود آمده باشند بلاخره یک جهان باید از ابتدا از هیچ به وجود آمده باشد تا تکینگ های آن جهان به جهان های دیگر انتقال داده شده باشد و این سوال مطرح می شود که انرژی اولین جهانی که از هیچ به وجود آمده است از کجا تامین شده است و چگونه قوانین فیزیکی آن در یک خلا واقعی و نه کوانتمی و نه کاذب نقطه صفر جهان ها وجود داشته است؟!
راه حل هایی که برای این موضوع بعنوان گرانش کوانتمی و نظریه ریسمان نیز ارائه می شوند در حد فرضیه هستند و به مرحله اثبات نرسیده اند در حالی که بیگ بنگ به اثبات رسیده است.و تنها هدف این فرضیه ربط دادن این دو موضوع به هم است و در حد فرضیه هم باقی است.
در مورد گرانش گرانش یک کمیت فیزیکی است و بروی اشیای با خاصیت فیزیکی تاثیر گذار است در یک خلا واقعی یا کاذب پایه ریزی شده باشد.مثلا اگر بگویم x "y" را می آفریند و برای وجود x به y نیاز داریم به یک تناقض بر می خوریم در یک خلا کوانتمی یا واقعی که گرانش وجود ندارد چگونه می تواند عامل آفرینش جهان باشد؟
از طرف دیگر وجود خلا کاذب یک فرضیه است و هنوز بطور کامل اثبات نشده است و در صورت اثبات هم در نهایت وجود یک نقطه صفر جهان ها عملا نقش آن و عدم وجود آن کل این فرضیه ها را به زیر سوال می برد!
@wittj2
🔮🎷طرح بزرگ یا طراح بزرگ؟چرا هاوکینگ اشتباه می کند؟ بخش اول جهان بی روح
✍رامین فخاری - جمعه، ۱ فروردین ۱۳٩۳
در این سلسله مطالب قصد داریم به نقد کتاب طرح بزرگ هاوکینگ که در رد نقش خدا در آفرینش جهان است .بپردازیم هرچند استیون هاوکینگ یکی از بزرگترین فزیکدانان عصر ما و یکی از قابل احترام ترین دانشمندان روی زمین است و خدمات بسیاری را به علم کرده است ولی کتاب طرح بزرگ وی از سوی بسیاری از فیزیکدانان به چالش کشیده شده است کلیه مطالب ارائه شده در نقد این کتاب از منابع معتبر علمی است.
آقای هاوکینگ در صفحه 28 کتاب طرح بزرگ ترجمه حسن صداقت نشر ونگار ترجمه نوشته اند :
ارسطو نیز مفهوم اتم ها را نپذیرفت زیرا نمی توانست قبول کند که انسانها از چیزهای بی روح و بی جان ساخته شده اند.
یعنی از دیدگاه آقای هاوکینگ ذرات سازنده جهان هستی بی روح و بی جان هستند.
اما در ساده ترین کتابهای درسی دانشگاه نیز بی روح بودن ذرات رد شده است.مثلا در کتاب فیزیک پایه 2 دانشگاه نوشته شده است : عملا تمام پدیده های فیزیکی از قبیل نور واکنش های شیمیایی خواص مواد انتقال علامتها در سلسله اعصاب ماهیت الکتریکی دارند!
ماهیت الکتریکی ذرات نیز باعث برهم کنش ذرات نسبت به هم می شود و باعث می شود ذرات همدیگر را جذب و یا دفع کنند اگر ذرات بی روح و بی جان بودند امکان نداشت بتوانند بر هم تاثیر گذار باشند.
دیدگاه بی روح بودن ذرات از دیدگاه کوانتم فیزیک نیز کلا مردود است!زیرا ذرات دارای ماهیت دوگانه هستند.
توماس یانگ فیزیکدان نشان داد که هنگامی که آزمایش دو شکاف انجام می دهد نور موج است و هنگامی که نور از دو شکاف یک دیوار می گذشت یک رشته روشن و یک رشته تاریک ایجاد می شود.
به جز امواج الکترو مغناطیسی سایر ذرات نیز دارای ماهیت دوگانه هستند و دوگانگی ذرات یکی از نتایج مبهم مکانیک کوانتمی است.
روبرت لانزا یک فیزیکدان به تازگی آزمایش هایی بروی رفتار ذرات تحت عنولن آزمایش دو شکاف انجام داد او مشاهده کرد که ذرات در مقاطعی از زمان که تحت مشاهده قرار می گیرند سعی می کنند که خود را مخفی نگه دارند و به شکل روح مانند در می آورند و در کثری از ثانیه می تواننددر چندین نقطه باشند و در حالت عادی به شکل جسم هستن
حال سوالی که مطرح می شود این است که اگر این ذرات روح ندارند چگونه وقتی با چشم مسلح مورد مشاهده قرار می گیرند خود را مخفی می کنند؟!
علاوه بر آن یک دانشمند ژاپنی به اسم آقای ماسارو ایموتو (Masaru Emoto) آزمایشات عجیبی روی مولکول های آب انجام داده است که مولکول های آب در برابر کلمات از خود تغیر شکل می دهند و در برابر کلمات که کلمات زشت هستند کریستال های آب بصورت زشتی در می آیند و در برابر کلماتی که مفاهیم زیبایی دارد و به آنها القا می شود اشکال زیباییی به خود می گیرد مثلا یک کریستال در برابر کلمه هیتلر شکل زشتی به خود گرفت ولی در برابر نام خدا شکل زیبایی به خود گرفت که در چند مطلب جداگانه بطور مفصل به این موضوع اشاره خواهیم کرد.
اگر ذرات آب دارای روح نسیتند چگونه در برابر کلمات از خود واکنش نشان می دهند؟
نوترینوها
نوترینوها ذرات روح مانندی هستند که بسیار سبک هستند و ماهیت روح مانند دارند و در هر ثانیه چندین میلیارد از آنها از بدن هر فرد با سرعت نور از بدن هر فرد عبور می کنند.این ذرات خود ماهیت روح مانند دارند.
نظریه ریسمانها
بر اساس نظریه ریسمان ها حرکت یک ذره بر کل محیط اطراف و حتی شاید بر کل جهان هستی تاثیر گذار هستند آقای هاوکینگ باید به این سوال جواب بدهد اگر ذرات خشک و بی روح هستند چگونه حتی یک ذره برکل ذره های محیط اطراف خود تاثیر می گذارد و می تواند موج ایجاد بنماید؟!
جاذبه و خواص مواد
در فضا اجسامی که جرم بیشتری داشته باشند یا سنگین تر باشند جاذبه بشتر را به محیط اطراف خود وارد می نمایند و خمیدگی بیشتری در فضا و زمان ایجاد می کنند اگر ذرات بی روح و بی جان بودند جاذبه و خمیدگی فضا و زمان آنها در محیط اطراف با یک دیگر تفاوتی نمی کرد و یک جسم کوچک به اندازه یک جسم بزرگ در فضای اطراف خود تاثیر می گذاشت.همچنین در مورد مواد نیز تفاوت در تعداد الکترونها باعث ایجاد مواد گوناگون می شود اگر مواد قادر نبودند الکترون به محیط اطراف خود بدهند یا از محیط اطراف خود الکترون بگیرند اساسا مواد مختلف تشکیل نمی شد سوالی که اینجا مطرح است چگونه مواد بی روح و خشک قادر هستند که به محیط اطراف خود الکترون بدهند یا از ان الکترون بگیرند؟!
@wittj2
هشیار مباش زان که هشیار
در مجلس عشق سخت رسواست
میری مطلب که میر مجلس
گر چشم ببستهست بیناست
مولانای جان🌻
@wittj2
تا نقش تو در سینه ما خانه نشین شد
هر جا که نشینیم چو فردوس برین شد
مولانای جان🌻
@wittj2
در این دیار غربت افتاده ایم و تنها
چون کودکی خوردیم فریب رنگ وجلا
یارب به داد ما رس در کور سوی امید
اینک تویی چراغی در ظلمت و تمنّا
اسماء🌻 فروردین۹۷
@wittj2
با کاروان بگوئید از راه کعبه برگرد
ما یار را به مستی،بیرون خانه دیدیم
لبیک از چه گوئید ای رهروان غافل
لبیک او به خلوت،از جام می شنیدیم
دیوان امام خمینی🌻/ص164
@wittj2
دیالکتیک علم و عرفان ناب
با کاروان بگوئید از راه کعبه برگرد ما یار را به مستی،بیرون خانه دیدیم لبیک از چه گوئید ای رهروان غاف
کعبه و مکه رفتن شرط نیست...
ما یارمان رادر مستی عشق و عبادت بیرون خانه کعبه دیدیم
اشاره به لبیک حاجیان احرام هست که رهروان غافل محسوب میشوند از نظر شاعر...
لبیک یار را به کنج خلوت عبادت و تهجد از جام می عشق ومحبت الهی شنیدیم.
⭐️تهجد شب زنده داری برای عبادت را گویند.
@wittj2
🔮🎷کمبود فسفر در کیهان یافتن حیات بیگانه را غیرممکن میکند
⭐️در میان تلاشهای صورت گرفته برای یافتن حیات بیگانه، دانشمندان هنوز وجود یک تمدن فرازمینی را تأیید نکردهاند. یافتههای یک مطالعۀ جدید نشان می دهد که این موضوع به کمبود عنصر فسفر در کیهان مربوط می شود.
⭐️فسفر، یازدهمین عنصر رایج در زمین است و وجود آن برای همه موجودات زنده حیاتی میباشد. فسفر یکی از شش عنصر شیمیایی کلیدی موجود در سیاره ماست که موجودات زنده بدان وابسته هستند. ناسا در خصوص فسفر بیان داشته است که فسفر به شکلگیری زنجیرههای طولانی نوکلئوتیدی که سبب ایجاد RNA و DNA میشوند کمک مینماید؛ این عنصر بخشی از فسفولیپیدهای غشای سلولی را تشکیل میدهد و یک بلوک ساختمانی از کوآنزیمی با نام آدنوزین تری فسفات است که بعنوان یک منبع انرژی(ATP )، در سلولها مورد استفاده قرار میگیرد.
⭐️اخترشناسان به دلیل نقش کلیدی این ماده بر حیات بشریت، به تحلیل فسفر موجود در کیهان پرداختند. آنها به این نتیجه رسیدند که اگر این عنصر در سایر قسمتهای کیهان وجود نداشته باشد، احتمال وجود حیات بیگانه اندک خواهد بود. مطالعه جدیدی که در هفته علوم نجوم و علوم فضایی ارائه شد، بیان داشته از آنجا که در کیهان فسفر به ندرت یافت می شود، وجود زندگی به صورتی که ما میشناسیم، بعید به نظر میرسد.
👈“جین گریوس” محقق این مطالعه، از دانشگاه کاردیف و همکارانش بیان نمودند که تنها دلیل ِ وجود مقادیر کافی از این عنصر در سیاره ما، نزدیکی آن به یک ابرنواختر است. فسفر زمانی در یک ابرنواختر شکل میگیرد که ستارههای عظیم در انتهای عمر خود منفجر شوند. به گفته گریوس: «درک وجود حیات شبیه به آنچه در زمین وجود دارد در کهکشانی که دچار کمبود فسفر است واقعا دشوار میباشد. در واقع وجود چنین حیاتی در جهان خالی از فسفر با چالشهای فراوانی دست و پنجه نرم خواهد کرد.»...
جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=75065
ترجمه: سهیلا دوست پژوه/ سایت بیگ بنگ
@wittj2
🎷جلسه سخنرانی و گفتگو در مورد آخرین نظریات فیزیکی راجعبه کیهان و حول موضوع "جهانهای موازی" بمناسبت هفته نجوم
دوشنبه 3 اردیبهشت ۹۷- ساعت ۱۰ صبح
کانون نجوم دانشگاه بینالمللی امام خمینی-قزوین
@wittj2
🔮🎷تورم کیهانی و ارتباط آن با آفرینش جهان
✍رامین فخاری - یکشنبه، ۱٢ امرداد ۱۳٩۳
گروهی از محققان با استفاده از تلسکوپ BICEP2 که بروی هیگز مطالعه می کردند به نتایج شگفت آوری دست پیدا کردند.آنها می گویند بعد از نفجار بزرگ به دلیل وجود تورم کیهانی جهان نمی توانسته به وجود آید و باید در کمتر از یک دهم ثانیه بعد از انفجار بزرگ سقوط می کرد.اما هم اکنون وجود دارد.
اما به دلیل وجود میدانی از هیگز که جهان را احاطه کرده است باعث جلوگیری از سقوط جهان و در نتیجه تولد آن شد.سوالی که دانشمندان اتئیست باید به آن پاسخ دهند این است که میدان هیگز قبل از اینکه بعد فضا و زمان وجود داشته باشد و اصلا جهانی وجود داشته باشد چرا و چگونه و توسط چه کسی قبل از آفرینش جهان تعبیه شده بود تا در لحظه آفرینش جهان را از عدم نجات دهد؟
⭐️ تنها توضیح منطقی برای این مساله وجود آفزیدگاری است که قبل از آفرینش جهان وجود داشته و در لحظه تورم کیهانی که کیهان بار بزرگتر شده به وسیله قدرت خود یا به وجود آوردن شرایطی که از سقوط جهان جلوگیری کند مانع از سقوط کردن جهان شده است.
البته در نوشتار انگلیسی این نوشته که بخشهایی از آن درج شده است هدف از درج آن تکذیب انفجار بزرگ بعنوان یک فکت علمی است که عموم جریان های مسیحی سعی در تکذیب آن دارند ولی در اسلام این موضوع بطور مستقیم تایید شده است.در مورد موارد مبهم انفجار بزرگ و شرایطی که معجزاتی در آن رخ داد تا جهان هستی حاصل شود تنها یک دلیل می توان آورد و آن هم وجود یک آفریدگار قادر و قدرت مند است.
علاوه بر آن در خود تورم کیهانی نیز در کثری از ثانیه اندازه جهان به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.این مساله نیز جای خود دارد که اگر اندازه و مقدار ذرات جهان در کثری از ثانیه از هیچ بارها و بارها بزرگتر و در نهایت اندازه جهان به میلیون و میلیاردها برابر برسد اگر اسم این آفرینش نیست پس چه چیزی می تواند باشد
منبع 👈نوشتار انگلیسی بخش هایی از این نوشته
@wittj2
🔮🎷برسی ادعاهای مربوط به خلا کاذب و کیهان شناسی حالت پایا در رد وجود خدا
✍رامین فخاری - شنبه، ۸ شهریور ۱۳٩۳
در چند فرضیه از جانب اتئیست ها ادعا می شود که جهان نقطه آغازی نداشته و یا از یک خلا کاذب به وجود آمده است که دانشمندی بنام هویل یکی از پیشگامان این نظریه است فرد هیرن در کتاب آفرینش گیتی پاسخ هایی را در مورد حالت کیهان شناسای پایا مطرح می کند :
در حالتی از کیهان شناسی بنام کیهان شناسی حالت پایا دانشمندانی مانند هویل مصرانه به دنبال راهی برای اثبات بی آغاز بودن جهان هستند زیرا اگر جهان دارای آغازی باشد باید به عوامل خارجی نیاز داشته باشد که از طریق علمی نمی توان آن را کاوش کرد.
اگر کیهان شناسی حالت پایا وجود داشته باشد و جهان در زمان گذشته به وجود آمده باشد باید کهکشان های جوان را دور تر ببینیم ولی دقیقا برعکس این پدیده رخ می دهد و کهکشان های پیر را در نقاط دورتر می بینیم این به این معنی است که کهکشان های پیز از آغاز جهان به سمت نقاط دورتر حرکت کرده اند در نتیجه جهان انبساط یافته و اگر این فرآیند برعکس شود به یک نقطه ختم می شود در نتیجه جهان آغازی داشته است.
میلتون راتمن فیزیکدان می گوید که هیچ راهی وجود ندارد که بتوانیم در خصوص وجود پیش از مهبانگ اطلاعاتی بدست آوریم.تمام قوانین فیزیک حتی قوانین مربوط به نسبیت عام در زمان پیش از پلانک فرو می پاشد.
وی می گوید که مهبانگ با افت و خیز های کوانتمی آغاز شد و این افت و خیزها ماده و انرژی را در لحظه ای پیش از زمان به وجود آوردند پیش از این هیچ چیز رخ نداده است.کارل ساگان نیز در این اندیشه بود که پیش از مهبانگ هیچ اتفاقی نیفتاده است.
فرد هویل می گوید خواص فیزیکی خلا کاربرد دارد بنابراین آنها چیزی هستند.فضا در جهان ما خلا کاذب نامیده می شود زیرا داری خواصی است که بیش از هیچ است و دارای ذرات کوانتمی است و در واقع خالی نیست بدین ترتیب خلا کاذب به علت نیاز دارد.جمیز ترورن فیزیکدان دانشگاه شیماگور می گوید من شرح دادم که چگونه انرژی می تواند به پروتون و ضد پروتون تبدیل شود و ماده به وجود آید.پروتون وضد پروتون نمی توانند از هیچ به وجود آیند.شما می توانید ماده و ضد ماده به وجود آورید ولی باید انرژی در دسترس داشته باشید.
همچنین بر طبق نظریات هویل جهان باید عمری معادل صد تریلیون سال داشته باشد که در هر حال حتی با داشتن این عمر طولانی نیز یک نقطه آغازینی داشته است.
⭐️آلبرت انشتین :چیزی بنام فضای خالی یعنی فضای بدون میدان وجود ندارد فضا و زمان خود به خودی به وجود نیامده است بلکه از کیفیتی ساختاری بنام میدان تشکیل شده است.
پل دیویس اخترشناس هنگامی که از او می پرسد چگونه چیزی می تواند از هیچ به وجود آید پاسخ می دهد((نه فقط باید پرسید که چگونه ماده از هیچ هست شده است.بلکه باید پرسید که ابتدا فضا و زمان چگونه به وجود آمده اند))
@wittj2