مولا علی علیه السلام فرمودند🌻
🎷🎷🎷آنهایی که جلو رفتند برگردند
که علی الله شدند.
افراط کردند
آنهایی که بدگویی و ناسزا دارند،
تفریط کردند،
سرعت بگیرند خودشان را برسانند به مولا
👌 بهترین شیعیان من حد اعتدال و وسط را رعایت میکنند.
✨نه علی را خدا میدانند
✨ نه جدایی از خدا میدانند.
👈 حکیم نوری؛
⭐️قالی گوید که علی خدا میباشد
⭐️سنی، گوید که از خدا جدا میباشد
⭐️نوری، که برای این دو دارد راهی، نه خدا و نه جدا میداند.
📗استاد ضیایی_نصوص الحِکَم
@wittj2
ماییم مست و سرگران فارغ ز کار دیگران
عالم اگر برهم رود عشق تو را بادا بقا
مولانای جان🌻
👈مصرع اول سرمشق زندگیمون باشه دچار خیلی از مشکلات نمیشیم
@wittj2
دیدهها شب فراز باید کرد
روز شد،دیده باز باید کرد...
جامه عمر را ز آب حیات
چون خضر خوش طراز باید کرد
مولانای جان🌻
روزتان پر عشق و پر برکت🌹
@wittj2
🔮🎷عرفان مخلصانه و جهاد مصلحانه در سلوك حسينى (۱۴)
تا اينجا بُعد نظرى عرفان مخلصانه را كه همانا معرفت شهودى بود، شناختيم، اما بُعد ديگر عرفان مخلصانه، جهاد مصلحانه است كه اينك گاه كاويدن آن فرا رسيده است.
⭐️جهاد مصلحانه
سلوك عرفانى مراحل و منازل بسيارى دارد و رتبهبندى آن به اعتبارات گوناگونى انجام مىشود. در اينجا با همان ملاكى كه در آغاز، اصناف اهل عرفان را از هم جدا نموديم، و به گونههايى از عرفان مخلصانه و غير مخلصانه رسيديم، خود عرفان مخلصانه را تحليل مىكنيم.
در واقع، با به كار زدن معيارى در كشف عيار خلوص اهل عرفان، آنها را در سه مرحله مىگنجانيم تا مقام عرفان حسينى را دقيقتر و عميقتر بشناسيم.
« مخلص» اسم فاعل است و كسى را گويند كه در خالص كردن مىكوشد.
اولين مرتبه در عرفان مخلصانه اين است كه سالك در تطهير و تخليص خود تلاش و مجاهدت نمايد و با برنامههاى فكرى و عملى، انديشه و اراده خود را از لوث اوهام و رجس اهوا بپالايد و افكار و رفتار خويش را به خواطر ربانى و اراده رحمانى بيارايد.
هرگاه در سير منازل، اين مرحله به غايت رسيد، او را «مخلَص» گويند، كه اسم مفعول و به معناى خالص شده است.
مخلصين آنانند كه غير حق در دلشان سهم و بهرهاى ندارد و خود را به تمامى در مشيّت مطلقه الهى فانى كردهاند و انديشه و اراده خود را در پيشگاه ربّ قادر و حىّ فاطر، تسليم محض نمودهاند.
👌اين برترين مرتبه اسلام است كه ابراهيميان از خدا مىطلبند. در اين مرتبه از اخلاص و اسلام، در جان و دل عارف مخلَص خبرى و اثرى از هرچه غير دلبر است نتوان يافت؛ زيرا با بندگى و دلداگى از همه چيز در همه عوالم دنيا و آخرت آزاد شده و گسسته و به معدن عزت و عظمت و قداست الله - تبارك و تعالى - پيوسته است.
مخلَصين تنها كسانى هستند كه خداوند را چنانكه شايسته اوست مىستايند و مىشناسند؛ زيرا علم و اراده و ذكرشان همه از خداست.
⭐️در حقيقت، خداى تعالى در آگاهى حاضر آنان شاهد جمال و جلال خويش است و به ترانه تسبيح اين قوم برتر، ذات بىمثال و بىقياس خود را ثنا مىگويد:
«سبحان الله عمّا يصفون الاّ عبادالله المخلصين» (صافات: ۱۵۹ و ۱۶۰)؛
خداوند سبحان از آنچه او را توصيف مىكنند پاك و پيراسته است مگر از توصيف و ستايش خالص شدگان كه آنان به شايستگى او را مىستايند.
ادامه دارد....
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
سیرالی الله؟سفراول و دوم.mp3
7.74M
🎷علامه مروجی سبزواری
⭐️سیر الی الله...سفر اول و دوم
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
برگی از معرفت 🍂
آفتابی در یکی ذره نهان
ناگهان آن ذره بگشاید دهان
اگر خرد زندگی از شما عبور نمی کند، به شادی اصیل زندگی دست پیدا نکردهاید خوشبخت نیستید،اگر در این لحظه نیستید و آن آسمان نشده اید، چون آن آسمان خاصیتش شادی بخشی است. سکوت، که گفتیم ما می شنویم و درون ما از آن درست شده در مرکز ما واقعاً سکوت است،
اگر بگویند خدا بیشتر از همه به چی شبیه است؟ به سکوت، به سکوت. من ذهنی بیشتر به پارازیت ذهنی، هی تند تند حرف میزند، شما کی بهترین حال را دارید؟ وقتی ساکت هستید. کی شما خیلی شبیه خودتان هستید؟ وقتی ساکت هستید. کی شما خیلی شبیه خدا هستید؟ وقتی ساکت هستید. وقتی پارازیت ذهن هست، ما یک چیز کوچک حسود می شویم، حالا در من ذهنی ارتباط ما با زندگی قطع است. تنها جوری که ما می توانیم خودمان را ارزیابی کنیم مقایسه است، مقایسه با دیگران، من ذهنی الان خواهیم دید، حالا الان می گوییم، ببینید یک بافت ذهنی است، ما می آییم بالا می گوییم می دانیم، ذهن بافته می شود، هر چه بیشتر بافته می شود، می آییم بالا می گوییم من می دانم، ارتباطمان با زندگی قطع تر می شود، هر چه فرو می نشینیم ارتباط برقرار می شود، اگر فرو بنشینیم صفر بشویم، او می شویم. اگر بتوانیم این سکوت را حفظ کنیم، او شدن را ادامه می دهیم، او شدن معادل خودمان شدن هم هست، او یعنی خدا. پس ما هم آفتاب هستیم، هم آسمان، که خاصیت اصلی اش شادی وشادی بخشی است وخاصیت اصلیش سکون و سکوت و آرامش است.
کسی که به حضور زنده هست آرامش دارد، واکنش نشان نمی دهد به اتفاقات بیرونی، قضاوت نمی کند، فضا را باز کرده بدون اینکه قضاوت کند همه را در خود جای می دهد و از آن جاداری و فضا گشایی راه حل، شادی، آرامش می ریزد به آن اتفاق به آن آدم های بیرون و آفتاب خسیس نیست و آسمان فضا دار است، فضا گشاست، ما اینطور باشنده ای هستیم.
ما آنطور باشنده ای نیستیم که یک بافت ذهنی کوچک باشیم، به هر اتفاقی واکنش نشان بدهیم، بپریم، با یک، سری باورها هم هویت بشویم،
می گوییم اینها حقیقتند غیر از اینها درست نیستند،و دائماً بگوییم من می دانم وآن هم که می دانم، همین چیزهایی است که الان می گوییم
و اینها در مرکز من هستند، با اینها هم هویتم، و دل من را اینها تشکیل می دهند.شما باید بدانید این دل در معرض حمله خداست،
در معرض حمله قضا و قدر است.
هر کسی با هر چیزی که هم هویت شده باید بداند آن چیز را از دست خواهد داد، فرو خواهد ریخت، هر چه زودتر فرو خواهد ریخت.
استاد پرویز شهبازی
مولانای جان🌻
@wittj2
🔮🎷"هستی" از چه زمانی هست شده؟ در فلسفه به آن چه نبوده و بعد پیدا شده دیگر«هستی» اطلاق نمیشود، چرا که هستی همیشه مطلق است و نیستی به او راه ندارد که ابتدا و انتهایِ پیدایش به او راه پیدا کند.
⭐️هستی حدود 13.7 میلیارد سال پیش طی یک مهبانگ کیهانی به وجود آمد. کل عمر و تمدن انسان ها در این جهان عملا همانند یک چشم بر هم زدن بیش نیست. به راستی نقش ما در این هستي بیکران چیست؟
⭐️چه چیزی موجب خلقت جهان ما قبل از بيگ بنگ شده است؟این جا همان جاییست که علم ساکت میشود و ادعا میکند که اینها ماورای قدرت فرضیات و نظریات و مشاهدات و آزمایشهایش است.
⭐️چگونه جهان میتواند 👌از هیچ بوجود آمده باشد؟ این چیزی نیست که در ذهن بشر بگنجد! فیلسوف رومی، لوکرتیوس، گفته بود که فقط هیچ میتواند از هیچ خلق شود!
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷نظریه ریسمان چیست؟
برای چندین دهه، دانشمندان برای کشف زیربنای محیط سهبعدی نظریه پردازی کردهاند و به دنبال 👌یک نظریه واحد و یکتا برای توضیح تمام ساز و کار کیهان بودهاند. در قرن گذشته، خیلیها بهدنبال عملیساختن این مأموریت رفتهاند. اما با رویکار آمدن نظریه ریسمان یا ابرریسمان بود که یافتن جواب خیلی دور از دسترس بهنظر نمیرسید.
⭐️فلسفهی وجودی نظریه ریسمان، برقراری پیوندی میان نسبیت عام آلبرت اینشتین و مکانیک کوانتوم، و اعمال تئوری کوانتوم به گرانش میباشد. در یک سخنرانی TED در سال ۲۰۰۵، فیزیکدان نظری مشهور، برایان گرین این نظریه را با در هم شکستن ماده، طبق تمام دانستههای قبلی ما از ماده توضیح میدهد. او گفت که مواد از اتمها ساخته شدهاند، که خودشان از الکترون، پروتون و نوترون ساخته شدهاند، که همین اجزاء را نیز میتوان به 👌کوارک تجزیه کرد. تا پیش از نظریهی ریسمان، دانش ما تا همینجا قد میداد. نظریه ریسمان میگوید این ذرات زیراتمی بهظاهر غیر قابل تجزیه، 👌در اصل از ریسمانهایی پدید آمدهاند که ارتعاش و تغییر شکل دائمیشان در فضا باعث پدید آمدن تمام آن چیزی شده که می بینیم.
⭐️ادوارد ویتن یکی از پایه گذاران نظریه ریسمان می گوید: « نظریهی ریسمان تلاشی برای توضیح ژرفتری از طبیعت است که در آن ذرات بنیادی صرفاً بهعنوان نقطه در نظر گرفته نمیشوند بلکه به صورت حلقههایی از ریسمانهای مرتعش هستند. یکی از خواص اساسی این ریسمانها ایناست که توان ارتعاش در انواع و اقسام اشکال و فرمها را دارد، که باعث طنینانداز شدن موسیقی میشود. صدای دیاپازون برای گوش انسان آزار دهنده است. چرا که شما یک تک نوای خاص میشنوید، در عوض در پیانو و ویالون همزمان چندین لایهی بالاتر نواها را نیز می شنویم که باعث زیبا و غنی شدن موسیقی میشود… دلیل وجود منشأ واحد برای نیروها و ذرات گوناگون نیز همین است. ارتعاشات مختلف که توسط یک ریسمان اساسی نواخته میشود. با دانستههای فعلیمان از نظریهی ریسمان، هیچ چیزی پایهایتر از ریسمان وجود ندارد.»
⭐️اما مشکل از آن جایی شروع میشود که نظریهی ریسمان فقط در فضایی ۱۰ یا ۱۱ بعدی میتواند کار کند، ۳ بعد فضای بزرگ که آن را میتوانیم ببینیم به علاوهی ۶ یا ۷ بعد فضای فشرده و بسیار ریز و بُعد زمان. اندازهی فضاهای فشرده همانند خود این ریسمانهای لرزنده چیزی حدود یک میلیاردم اندازهی هستهی اتم هستندکه در حال حاضر هیچ راه شناخته شده و یا حتی قابل تصوری برای بررسی اندازهای به این کوچکی وجود ندارد!
علمی عرفانی👇
@wittj2
نیاسائید ، زندگی در گذر است. بروید و دلیری کنید، پیش از آنکه بمیرید، چیزی نیرومند و متعالی از خود بجای گذارید، تا بر زمان غالب شوید.
گوته🌻
(نویسنده و فیلسوف آلمانی)
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷معرفی کتاب:
👈"علم به کجا می رود؟"
⭐️نویسنده: ماکس پلانک
، مقدمه ی کتاب به قلم جیمز مورفی آمده و در نهایت، ۶ فصل که ماکس پلانک برای تبیین راه علم نوشته است. پلانک در انتهای فصل “آیا جهان خارجی وجود دارد؟”، هدف علم را به شکل دل انگیزی بیان می کند:
⭐️اسرار کائنات به طور کامل توسط هیچ یک از شاخه های علم، به طور کامل کشف نمی شوند و این بدان معنی است که علم هرگز در وضعیتی نیست که بتواند به طور تمام و کمال، همه مسائل و دشواری هایی را که با آن روبروست، توضیح دهد. حل هر معمای علمی، از اسرار معمایی دیگر نقاب برمی دارد؛ به هر قله ای که می رسیم، قله دیگری در پس آن، در برابر چشم ما قرار می گیرد و این حقیقتی که نمی توان با آن، مبارزه کرد. هدف علم، تلاشی دائمی است برای نزدیکتر شدن به هدفی که رسیدن به آن، هرگز ممکن نیست. ماهیت این هدف، چنان است که 👌قابل وصول نیست. با این حساب، آیا هر فعالیت علمی، کاری بی معنی و بی حاصل است؟ هرگز! همین تلاش های رو به جلو است که 👌میوه هایی را در دسترس ما قرار می دهد که پیوسته به دست ما می رسند و این خود علامت قطعی آن است که ما در مسیر درست گام برمی داریم و پیوسته، بیشتر و بیشتر به منزل نهایی نزدیک می شویم، ولی هرگز به آن نخواهیم رسید! برای ذات کاوشگر انسان، رسیدن به حقیقت، خوشبختی و اغنا نمی آورد، بلکه کامیابی در وصول به حقیقت، مایه این خوشبختی است و بنابراین مسیر از مقصد هیجان انگیزتر است…
در ادامه پلانک با وارد شدن به فصل 🎷⭐️“قانون علیت و آزادی اراده”، بحث در مورد خدا را پیش می کشد و مکاتب فلسفی مختلف را بررسی می کند. در این بحث، پلانک از خدای دکارت تا اسپینوزا و لایبنیتز و دیگران را بررسی می کند، توصیفاتی که برخی مصادیق آنها را به زیباترین شکل ممکن در ⭐️ نمونه هایی مانند اناالحق منصور حلاج یا در رباعی فوق العاده ی دیوان شمس مولانا، می بینیم:
من محو خدایم و خدا آنِ مَنست/ هر سوش مجوئید که در جان مَنست
سلطان منم و غلط نمایم به شما/ گویم که کسی هست که سلطان منست
👈در نهایت، کتاب با یک محاوره به اصطلاح سقراطی بین اینشتین، پلانک و مورفی به پایان رسیده است. کتاب ” علم به کجا می رود ” مفاهیم فلسفی مربوط به علم را شکل زیبایی توضیح می دهد که توصیه می کنم آن را به طور کامل مطالعه کنید.
👈 این کتاب توسط "احمد آرام "به فارسی ترجمه شده و می توانید آن بخرید.
علمی عرفانی👇
@wittj2