ﺍﯼ ﮐﻪ ﺭﻭﯾﺖ ﭼﻮ ﮔﻞ ﻭ ﺯﻟﻒ ﺗﻮ ﭼﻮﻥ ﺷﻤﺸﺎﺩﺳﺖ
ﺟﺎﻧﻢ ﺁﻥ ﻟﺤﻈﻪ ﮐﻪ ﻏﻤﮕﯿﻦ ﺗﻮ ﺑﺎﺷﻢ ﺷﺎﺩﺳﺖ
مولانای جان🌻
درود بر سالکان عشق روزتون پر از انوار الهی🌹
@wittj2
برگی از معرفت🍂
من دیوانه شده ام!
"مرحوم میرزا ابوالحسن جلوه" حکیم و فیلسوف و عارف کم نظیر و استاد علمای بزرگ مانند آخوند ملا محمد کاظم خراسانی (صاحب کفایه) تا آخر عمر زن اختیار نکرد، در تهران ساکن مدرسه بود و در یک حجره زندگی می کرد.
روزی دیدند گریه می کند علت گریه را پرسیدند فرمود من دیوانه شده ام. سوال کردند چگونه دیوانه شده اید؟ فرمود غیر از خداوند متعال همه چیز فانی است، باقی فقط خداوند است کسی که به غیر خدا که فانی می باشد دل ببندد دیوانه است من هم فکر کردم دیدم به این چند جلد کتابی که در اطراف من است دل بسته ام و علاقه دارم و همین دلبستگی به این کتابها مرا از خداوند غافل کرده است.
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷هدف از امتحانات الهی
شرح حکمت۹۴
امیر المومنین علیه السلام می فرماید 🌻
✨لاَِنَّ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ الذُّكُورَ وَيَكْرَهُ الاِْنَاثَ، وَبَعْضَهُمْ يُحِبُّ تَثْمِيرَ الْمَالِ، وَيَكْرَهُ انْثِلاَمَ الْحَالِ
زيرا بعضى از مردم (مثلا) پسر را دوست دارند و از فرزندان دختر ناخشنودند و بعضى افزايش مال را مى خواهند و از نقصان آن ناراحتند .
آنها كه تنها فرزندان پسر را دوست دارند و از دختر متنفرند كسانى هستند كه از نعمت هاى الهى ناخرسندند و از عهده امتحان الهى بر نيامده اند و آنها كه در پى جمع مال اند و از هرگونه نقصان ناراحت.
⭐️جهان ميدان آزمايش آزمون هاى بشرى با دو هدف انجام مى شود:
🎯۱. گاه براى كشف مجهولى است مانند طلاى مشكوكى را به درون كوره مى برند تا معلوم شود باطن آن چيست; آيا واقعاً طلاست يا فلز ديگر و اگر طلاست خالص است يا ناخالص
🎯۲. نوع ديگرى از امتحان براى كشف مجهول نيست، بلكه براى رساندن به كمال صورت مى گيرد، مثل اين كه مى دانيم فلان طلا ناخالصى دارد، آن را به كوره مى بريم تا ناخالصى ها بسوزد و طلاى خالص به دست آيد
⭐️👌آزمون هاى الهى به معناى اول نيست،
بنابراین تمام امتحانات الهی برای این است که ناخالصی ها برطرف گردد و بندگان به خلوص واقعی برسند.
علمی عرفانی👇
@wittj2
این دیگ ز خامی ست که در جوش و خروش است
چون پخته شد و لذت دم یافت خموش است
مولانای جان🌻
@wittj2
🔮🎷نکته سلوکی
👈تمام ریاضت های سالک برای این است که بتواند از خودش بگذرد و در کوی محبوبش قدم بگذارد و این مطلب ، به ظاهر آسان میآید ، اما به قدری دشوار است که نوع انسانها به اینجا که می رسند ، لنگ می زنند .
👌اهل کمال همیشه به شاگردان سلوکی خود این مطلب را متذکر می شوند که :
یک قدم بر خویشتن نِه
وان دگر در کوی دوست
⭐️تا از خودیت و منیت و انیت و وجود مجازیات نگذری و دست نکشی، لایق مقام قربش نخواهی شد. مقام معظم رهبری مدظله که رزم در میدان های جهاد اصغر را تجربه کرده است وقتی به مسئله جهاد اکبر می رسد با بیان خاطرهای به دشواری و زمین گیرشدن غالب افراد در این میدان مبارزه سخت توجه داده و فرمودهاند : «شهيد خرازى به رفقايش گفته بود : «من اهميت نمىدهم درباره ما چه مىگويند؛ من مىخواهم دل ولايت را راضى كنم.» او مىدانست كه آن دل آگاه و بصير، فقط به ايران، به جماران، به تهران و به مجموعهی يك ملت نمىانديشد ؛ به دنياى اسلام مىانديشد و در وراى دنياى اسلام، به بشريت.
⭐️عزيزان من ! اين بصيرت چگونه حاصل مىشود؟ بر اثر گذشتن از خود؛ همين يك كلمه آسان، اما در عمل، آنقدر مشكل كه اكثر انسانها در همين دو قدم اين يك كلمه، درجا زده و ماندهاند!
علمی عرفانی👇
@wittj2
تا عهد تو دربستم عهدهمه بشکستم
بعد از تو روا باشدنقض همه پیمانها
تا خار غم عشقت آویخته در دامن
کوته نظری باشد رفتن به گلستانها
حضرت سعدی🌻
@wittj2
🔮🎷عرفان مخلصانه و جهاد مصلحانه در
سلوك حسينى (۲۷)
👈سلوك حسينى
شاخصههاى پنجگانه عرفان مخلصانه، كه ذكر آن رفت، بر هم تأثير چند سويه دارند؛
⭐️زهد با شوق و خشيت و طاعت و عزّت، تقويت و تعميق مىشود، و همينطور ساير موارد.
👈اين پنج مورد در جهاد، به وحدت و جمعيت مىرسند؛
يعنى جهاد مصلحانه هم زهد و بىرغبتى به دنياست،
هم شوق ديدار حق است،
هم سرشار از خشيت الهى است
و هم طاعت و مايه عزّت.
چنانكه ديديم، معرفت شهودى اباعبداللهعليه السلام با همه آثار نابش در 👌دعاى عرفه جلوهگر آمده و شكوه شكوفههاى زهد و شوق و خشوع و طاعت و عزّت بوستان عرفه را آراسته و صفا بخشيده است.
اين دعا در آستانه حركت امامعليه السلام به سوى كربلا و حضور در عرصه جهاد مصلحانه و 👌شهادت عاشقانه بر زبان امام حسينعليه السلام جارى شده و به خوبى مبانى عرفانى جهاد او را به دست مىدهد.
👈اباعبدالله در اولين سخنرانى كربلا مىفرمايند:
«انَّ الدنيا قد تَغَيَّرَت و ادبَرَ معروفَها و لَم يبقِ منها الاّ صبابةً كصبابةِ الاناءِ و خسيس عيش كالمرعى الوبيل. الا ترون انَّ الحق لا يعملُ به و انَ الباطِل لا يتناهى عنه ليرغب المؤمن فى لقاءاللّهِ فأنّى لا ارى الموت الاّ سعادة و الحياة مع الظالمين الاّ برَماً...»؛
همانا دنيا دگرگون شده و نيكىهايش پشت نموده و از آن جز ته مانده ظرف آبى كه نوشيده شده است نمانده و زندگى آن مثل چراگاهى خطرناك است.
آيا نمىبيند كه به حق عمل نمىشود و از باطل پرهيز نمىگردد؟
بايد مؤمن به ديدار خداوند روى آورده و اشتياق ورزد.
پس به راستى كه مرگ را غير از عزّت و سعادت نمىبينم
و زندگى با ظالمان را جز ذلّت و رنج نمىدانم.
جملات اول اين فرمايش، پستى و پليدى دنيا را مىنمايد كه با نگاهى زاهدانه قابل كشف است. سپس آنجا كه مىفرمايد:
آيا نمىبينيد به حق عمل نمىشود و از باطل پرهيز داده نمىشود،
👌خوف و خشوع در كلام گوهرين امام موج مىزند و نيز اهميت طاعت حق را متذكر مىشود.
جمله بعد سرشار از شوق ديدار حق است و در پايان، سخن از سعادتى است كه همزمان عزّت و لذّت با حق بودن و طاعت و عبوديت است حتى در مرگ. و گريز از حيات رنجآور در ظلم و ذلّت كه با سلوك عارفان و سيره آزادگان سازگارى ندارد.
⭐️اين عناصر و عوامل در سخنان ديگرِ امام، از جمله در برخورد با لشكر حر بن يزيد و وصيت به محمد بن حنفيه قابل تحليل و تحقيق است. ولى ما از تفصيل بيشتر پرهيز نموده و با ترسيم نمودار ساختار مفهومى تحقيق، قلم را به فرجام مىنشانيم.
منبع:ماهنامه معرفت، شماره ۷۳
علمی عرفانی👇
@wittj2
نور عشق.mp3
3.29M
⭐️نور عشق
🎷علامه مروجی سبزواری
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷گاهی اوقات، اهل حق و مومنین شکایت میکنند که چرا خدا ما را یاری نمیکند؟
از اینکه گاهی حق باشید و حق شما را بهجای نیاورند، از حق قهر نکنید. حق، قهرکردنی نیست. در سوره والعصر چنین میخوانیم:
👌"و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر"
[و همدیگر را به حق سفارش و به شکیبایی توصیه کردهاند.]
چنان نیست که انسان، هر وقت و در هر موقع که حق باشد، همان موقع حق او را به جای بیاورند. اما چون حق است و تکیه به حق و خدا دارد، قطعاً در تاریخ کار خودش را انجام خواهد داد، اگرچه نسلها پیش، شما از دنیا رفته باشید.
علامه محمدتقی جعفری🌻
📗امام حسین شهید فرهنگ پیشرو انسانیت
صفحه ۴۹۷
@wittj2
جهان ماپوسته ای چهاربعدی است که در فضا- زمان ۱۰ بعدی شناور است. اما تمامی ذرات و نیروهای جهان امکان خروج از آن راندارند و تاکنون نیز از وجود ابعاد دیگر جهان خود هیچ اطلاعی نداشتیم.
علمی عرفانی
@wittj2
طبق نظریه ابرریسمان ، جهان ما 👌یک غشای سه بعدیِ درون فضایی چند بعدی است که از مکانیک کوانتوم برداشت شده ، یعنی ما در دریای بی نهایتی از حالت های مختلف زندگی می کنیم.
علمی عرفانی👇
@wittj2
هرچیزی که بتواند ازابعاد جهان خارج شده و وارد بعد پنجم شود قادر خواهد بود یکی از بنیادی ترین اصول نسبیت خاص را زیر پا بگذارد: چنین چیزی میتواند با سرعتی فراتر ازسرعت نور حرکت کند.
علمی عرفانی
@wittj2
⭐️علم، بر خلاف لحظه ی پیش از مهبانگ لحظه ی بی نهایت بعداز مهبانگ را جواب گو مي باشد. اين لحظه واقعا كسري بي نهايت بي نهايت كوچك از زمان است يعني( ۱۰ به توان منفی ۴۳ ثانیه) !
علمی عرفانی👇
@wittj2
08 khadamate din be tamadone bashari dar arseye manaviat.mp3
7.43M
#عرفان_عملی_اسلامی
#ضرورت_دین_نبوت_امامت
#مهدی_طیب
@wittj2
🔮لطفا نشر دهید
کانال علمی عرفانی👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2515861505C45d2328c8f
🔮🎷نکته سلوکی
⭐️خدا هیچ وقت چیزی به تو نمی دهد که با آن احساسِ مالکیت کنی .
👌✨مالِ زیادی می آید و می رود و تو باید سفره دار باشی ؛ این را از تو می خواهد . کنارِ سفره داری ، همه چیز به تو می دهد امّا نمی گذارد مالِ تو باشد .👈✨( وجود های عاریتی ما و تعلقاتمان اعتباریست نه دائمی)
علمی عرفانی👇
@wittj2
یاران که چه
یاریدم تنها مگذاریدم
چون عشق ملک بردهست
از چشم بشر خوابم
مولانای جان🌻
@wittj2
نوری که از او تابد هر چشم که برتابد
بیدار ابد یابد در کالبد خفته
از هفت فلک بیرون وز هر دو جهان افزون
وین طرفه که آن بیچون اندر دل بنهفته
مولانای جان🌻
@wittj2
تن من زندان است
و منم زندانی
مانده ام در دلِ این کالبد نفسانی...
@wittj2
عشق و وحدت.mp3
5.37M
🎷علامه مروجی سبزواری
⭐️عشق و وحدت
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
نهج البلاغه خطبه 273
حضرت علی علیه السلام🌻
وَ قَالَ [عليه السلام] اعْلَمُوا عِلْماً يَقِيناً أَنَّ اللَّهَ لَمْ يَجْعَلْ لِلْعَبْدِ وَ إِنْ عَظُمَتْ حِيلَتُهُ وَ اشْتَدَّتْ طَلِبَتُهُ وَ قَوِيَتْ مَكِيدَتُهُ أَكْثَرَ مِمَّا سُمِّيَ لَهُ فِى الذِّكْرِ الْحَكِيمِ وَ لَمْ يَحُلْ بَيْنَ الْعَبْدِ فِى ضَعْفِهِ وَ قِلَّةِ حِيلَتِهِ وَ بَيْنَ أَنْ يَبْلُغَ مَا سُمِّيَ لَهُ فِى الذِّكْرِ الْحَكِيمِ وَ الْعَارِفُ لِهَذَا الْعَامِلُ بِهِ أَعْظَمُ النَّاسِ رَاحَةً فِى مَنْفَعَةٍ وَ التَّارِكُ لَهُ الشَّاكُّ فِيهِ أَعْظَمُ النَّاسِ شُغُلًا فِى مَضَرَّةٍ وَ رُبَّ مُنْعَمٍ عَلَيْهِ مُسْتَدْرَجٌ بِالنُّعْمَى وَ رُبَّ مُبْتَلًى مَصْنُوعٌ لَهُ بِالْبَلْوَى فَزِدْ أَيُّهَا الْمُسْتَنْفِعُ فِى شُكْرِكَ وَ قَصِّرْ مِنْ عَجَلَتِكَ وَ قِفْ عِنْدَ مُنْتَهَى رِزْقِكَ .
و درود خدا بر او ، فرمود: به يقين بدانيد! خداوند براى بندة خود هر چند با سياست و سخت كوش و در طرح و نقشه نيرومند باشد، بيش از آنچه كه در علم الهدي(42) وعده فرمود: قرار نخواهد داد، و ميان بنده، هر چند ناتوان و كم سياست باشد، و آنچه در قرآن براى او رقم زده حايلى نخواهد گذاشت، هر كس اين حقيقت را بشناسد و به كار گيرد، از همة مردم آسوده تر است و سود بيشترى خواهد برد. و آن كه آن را وا گذارد و در آن كش كند، از همه مردم گرفتار تر و زيانكار تر است، چه بسا نعمت شده اى كه گرفتار عذاب شود و بسا گرفتارى كه در گرفتارى ساخته شده و آزمايش گردد، پس اى كسى كه از اين گفتار بهره مند مى شوي، بر شكرگزارى بيفزاى ، و از شتاب بى جا دست بردار ، و به روزيِ رسيده قناعت كن.
علمی عرفانی👇
@wittj2
گاهی سرنوشت مثل طوفانی است که مدام تغییر جهت میدهد. تو جهت را تغییر میدهی، اما طوفان دنبالت میکند. تو بازمیگردی، اما طوفان با تو میزان میشود. این بازی مدام تکرار میشود، مثل رقص شومی با مرگ پیش از سپیده دم. چرا؟ چون این طوفان چیزی نیست که دورادور بدمد، چیزی که به تو مربوط نباشد. این طوفان خود تویی. چیزی است در درون تو؛ بنابراین تنها کاری که میتوانی بکنی تن در دادن به آن است، یکراست قدم گذاشتن درون طوفان، بستن چشمان و گذاشتن چیزی در گوشها که چیزی درونش نرود و گام به گام قدم نهادن در دل آن...
📗کافکا در کرانه اثر هاروکی موراکامی
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷کشف ناحیهای از مغز که در تجربیات معنوی نقش دارد
✨چه خودمان را فردی مذهبی بدانیم چه غیرمذهبی، خیلیها لحظاتی از زندگی را تجربه میکنند که حالت معنوی دارد – حس بزرگتری از معنا، آرامش و ارتباط با دنیای پیرامونمان را پیدا میکنیم. اکنون دانشمندان تصور میکنند محلی که این لحظات متعالی در مغز انسان پردازش میشود را کشف کردهاند. آنها ناحیهای را در قشر پاریتال شناسایی کردهاند که در تجربیاتی فراتر از حالت عادی انسان نقش دارد.
✨“مارک پوتنزایکی” عصبشناس از دانشگاه ییل گفت: «تجربیات معنوی حالات قویی هستند که میتوانند اثرات عمیقی بر زندگی افراد بگذارند. درک مبانی عصبی تجربیات معنوی به ما کمک میکند تا نقشهای آنها در آرامش و ریکاوری سلامت ذهنی و اختلالات اعتیادآور بهتر مشخص شود.» برای اینکه مشخص شود این لحظات معنوی در کجای مغز ِ افراد رخ میدهند، تیمِ پوتنزا با ۲۷ جوان سالم مصاحبه کرد. این تیم از آنها خواست تا یک لحظهی معنوی در گذشته را بخاطر بیاورند و آن را بنویسند.
✨به شرکتکنندگان گفته شد: «قصد داریم موقعیتی را برایتان توصیف کنیم که در آن احساس ارتباط قوی با یک قدرت متعلی برقرار می کنید. حالات معنوی حالاتی هستند که شما را به چیزی فراتر از خویشتن (یگانگی) متصل میکنند یا یک نیروی قوی هستند که بصورت انرژی، نیرو، قدرت برتر، خدا یا شکل متعالی یا آگاهی تجربه میشوند.»
✨در یک جلسۀ جداگانه یک هفته بعد، همان داوطلبان تحت اسکنهای مغزی fMRI قرار گرفتند و وقتی به یک صدای زنانۀ خنثی که در حال خواندن یک متن از تجربهی معنویاش بود گوش میدادند،فعالیت عصبیشان ثبت میشد. ایدۀ اصلی این بود که آنها مجبور شوند تجربیات متعالی از چیزی فراتر از نفس خود را بخاطر بیاورند، در حالیکه فعالیت مغزیشان تصویربرداری میشد تا مشخص شود که این حالت معنوی چگونه و در کجای مغز به وجود میآید. نتایج نشان داد که وقتی تجربیات معنوی بخاطر آورده میشدند، شرکتکنندگان الگوهای کاهش یافتهای از فعالیت را در لوب آهیانه پایینی سمت چپ(IPL) نشان دادند؛ این فعالیت در آگاهی از خویشتن و دیگران، مشارکت دارد. همچنین فعالیت تالاموس میانی و هسته دمدار در مغز نیز کاهش پیدا کرد (مناطق مربوط به پردازش حسی و عاطفی)...
مطالعه کامل مقاله :
bigbangpage.com/?p=76667
علمی عرفانی👇
@wittj2