امیر المؤمنین علی علیه السلام🌻
مَا جَالَسَ اَحَدٌ هذَا القُرءَانَ اِلَّا قامَ بِزیادةٍ اَو نُقصَانٍ، زیادةٍ فی هُدیً اَو نُقصَانٍ فی عَمیً:☘
هیچ کس همنشین قرآن نگردد مگر اینکه با فزونی یا کاستی برخیزد، فزونی در هدایت، یا کاستی در گمراهی.
📗غررالحکم ودررالکلم/ح815
@wittj2
🔮🎷در فاصله ی بین مرحله ی نطفگی تا مرگ،
انسان در حال جلو رفتن است و
⭐️ انسان، خود روحش است و ملكاتش.
این روح (همان انسان) است که رشد می کند، و می رود، و شدت پیدا می کند، و شکوفا می شود.
روح انسان صعودی و ارتقایی است، و مرتب بالا می رود، و عمل صالح او را بالا می برد.
👌 روح تا پاک است، صعودی بالا می رود؛
وقتی پاکی از بین رفته روح بر می گردد، یا می ایستد و دیگر صعود ندارد.
⭐️روحی که صعود کرده است، 👈 کم کم اهل عمل می شود که: 《العَمَلُ الصَّالِحُ يَرفَعُهُ》 ،
✔️عمل صالح برای بالا رفتن، روح مقدس را مدد است؛
➖و انسان بالا می رود،
➖تا «خلیفه الله» شود،
➖انسان بالا می رود،
➖تا انسان کامل شود،
➖و صعود می کند تا بتواند «واصل» شود،
➖و 《إليه راجعون》 شود.
🔸 روح نفخه ی حضرت حق است، و از 《 اِنَّاللَّهِ 》 شروع کرده، صعود می کند و بالا می رود،
➖و به《إِنَّا إِلَيهِ راجِعُون 》 می رسد؛
➖یعنی از خدا شروع کرده،
➖و به طرف خدا در حرکت است،
➖ تا به خدا برسد،
⭐️ و در این مسیر اعمال صالح او را بالا می برد، اعمالی که صلاحیت انسان سازی دارند.
📗کتاب_نکاحات_در_آفرینش
استاد سمندری🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷 نفس دارای مراتبی است :
💎 نفس امّاره
💎 نفس مطمئنه
💎 نفس لوّامه
سوره یوسف✨
وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي ۚ إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي ۚ إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ
➖این نفس ، منِ انسان را هر لحظه وادار میکند،
✖️ که کارهای ناروا انجام بدم
سوره_فجر✨
یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ﴿٢٧﴾ارْجِعِی إِلَى رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً ﴿٢٨﴾ فَادْخُلِی فِی عِبَادِی ﴿٢٩﴾وَادْخُلِی جَنَّتِی ﴿٣٠﴾
سوره قیامت✨
لا أُقْسِمُ بِیَوْمِ الْقِیَامَةِ ﴿١﴾ وَلا أُقْسِمُ بِالنَّفْسِ اللَّوَّامَةِ ﴿٢﴾أَیَحْسَبُ الإنْسَانُ أَلَّنْ نَجْمَعَ عِظَامَهُ ﴿٣﴾
👈لوامه، یعنی (سرزنش کننده، توبیخ کننده)
استاد ضیایی اخلاق نظری🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷مراتب نفس
🎯اگر انسان به گونه ای باشد که قوای بهایمه او حاکم او باشد ، قوای ( بمعنای قوای حیوانی، شهوات )
➖چنین انسانی #دارای_نفس_اماره است . مغلوب قوای حیوانی است .
🎯اگر انسانی بجایی برسد که #قوای_ملکی (فرشته) در آن حاکم باشد.
➖ چنین انسانی #دارای_قوای_مطمئنه است.
مخاطب 👈 《 ارْجِعِی إِلَى رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً 》 قرار میگیرد.
🚫اگر بیانبین باشد 👇
➖گاهی تحت سیطره قوای حیوانی و
➖ گاهی تحت سیطره قوای ملکی است
🎯این انسان تحت #قوای_نفس_لوامه است.
➖کار بد انجام میده ، سریع پشیمان میشود، خودش رو سرزنش میکنه
⭐️و کسانی که در #حد_بینابین هستند برای آنها #دستور_العمل در سیروسلوک تعبیه شده👇
⭐️👌وقتی کار زشتی را انجام میدهند
نفس را تنبیه میکنند
اگر در طاعات الهی جانشان تن ندهد
فرمان برداری نداشته باشد
مقابله به مثل میکند.
📗شیخ بهایی در جلد سه کشکول صفحه ۳۳۷
استاد ضیایی اخلاق نظری 🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷طبیعت پیوسته است یا گسسته؟ آیا باز هم باید برای حل این معمای عجیب به اتم گرایی پناه برد؟
✍توسط افشین قلی زاده در ۲ مرداد ۱۳۹۷دیپرلوک شیمی کوانتومی فلسفه ی کوانتوم
ایدهی مدرنی که امروزه تحت عنوان 👈«طبیعت گسسته است» میشناسیم، توسط دانشمندان یونان باستان مطرح شده است. لئوسیپوس، دموکریت و اپیکور همگی ادعا کردند که طبیعت از ترکیب چیزی که آنها، آن را اتم یا اجزای تقسیم ناپذیر نامیدند، تشکیل شده است. طبیعت برای آنها، مجموعهای از اتم های گسستهی در حال جنب و جوش بود. نه خدای آفرینندهای وجود داشت و نه روح جاودان و نه هیچ چیز ثابتی (به جز ذات داخلی تغییرناپذیر خود اتمها). طبیعت یک مادهی اتمی در جنب و جوش و یک ترکیب پیچیده بود، نه بیشتر و نه کمتر. به نظر میرسد اکنون مکتب اتم گرایی به نحو دیگری در دل فیزیک مدرن، ظهور یافته است.
✍نوشتار زیر، ترجمهی مقالهای است که توسط توماس نِیل، استاد فلسفه دانشگاه دنور نگاشته شده و به تازگی دروبسایت معتبر ایون منتشر شده است
اتم گرایی علیرغم تأثیر تاریخیاش، سرانجام توسط فلسفهی افلاطونی و ارسطویی و همچنین توسط سنت مسیحیت که در طول قرون وسطی دنبال میشد، محو شد. افلاطون به پیروانش گفت کتابهای دموکریت را هر زمان که یافتند از بین ببرند و بعدها این درخواست افلاطون، شامل سنت مسیحیت نیز شد. امروزه، تنها مقالههای کمی از اپیکور باقی مانده است.
به هر حال، اتم گرایی تمام نشده بود. اتم گرایی در سال ۱۴۱۷ زمانی که مردی ایتالیایی به نام پوگیو براکیولینی، یک کپی از یک شعر باستانی را در یک معبد دور افتاده پیدا کرد، دوباره ظهور کرد:📗 شعر «در باب طبیعت چیزها» نوشتهی لوکرتیوس، یک شاعر رومی که به شدت از اپیکور تاثیر گرفته بود. این شعر فلسفی که در حد یک کتاب بود، اصولیترین و کاملترین گزارشهای ماده گرایان باستانی را پیش میکشد.
⭐️لوکرتیوس در آن شعر، یک نظریهی جسورانه و نفسگیر راجع به مسائل اساسی در همهی زمینهها از فیزیک گرفته تا اخلاق، زیباییشناسی، تاریخ، هواشناسی و دینشناسی را مطرح میکند. برخلاف خواسته و تلاشهای بسیار کلیساهای مسیحی، براکیولینی توانست آن شعر را کپی کند و سپس به سرعت در اروپا گسترش دهد.
ادامه دارد...
علمی عرفانی👇
@wittj2
این کتاب یکی از منابع مهم الهامبخش تکامل علمی قرن شانزدهم و هفدهم بود. تقریبا هر روشنفکر و روشنگر✨ رنسانس که آن را خواند، به درجهای از اتم گرایی نائل آمد (آنها اغلب به خدا و روح اعتقاد داشتند). در واقع، اگر بخواهیم یک داستان بلند و خیلی مهم را بسیار کوتاه کنیم، میگوییم علم و فلسفه، حتی امروزه نیز تمایل دارند یک بنیان گسسته در طبیعت پیدا کنند و یا حتی برای آن چنین چیزی فرض کنند. ضمن تشکر از تاثیر عمدهی لوکرتیوس، جستجوی گسستگی به جزئی ازDNA تاریخی ما تبدیل شده است. روش تفسیری و رویکرد علم مدرن در غرب، به معنای واقعی کلمه، مدیون پایههای فلسفی اتم گرایی باستان توسط کتاب کوچک لوکرتیوس راجع به طبیعت است. مکتب لوکرتیوس، آنطور که استفان گرینبلات در کتاب 📗سرگردانی (۲۰۱۱) خود میگوید، این است که چگونه جهان، مدرن شد.
به هر حال، این یک مشکل است. اگر این داستان صحیح باشد، اندیشهی مدرن غربی بر اساس یک تعبیر کاملا اشتباه از شعر لوکرتیوس بنا نهاده شده است. البته، نه یک اشتباه سهوی، بلکه خوانندگان، یک خطای ساده در تصویر کردن و ربط دادن اندکچیزی که در مورد اتم گرایی یونان (بیشتر، از جانب شهادت دشمنان اتم گرایی) میدانستند به متن لوکرتیوس مرتکب شدهاند. آنها یک رابطهی نزدیکتر از چیزی که وجود داشت، میان کارهای لوکرتیوس و کارهای پیشینیان فرض کردند. مهمتر از آن، آنها کلمههای اتم و ذره را وارد متن ترجمه شده کردند، در حالیکه لوکرتیوس هرگز از آنها استفاده نکرده بود. و اشتباه دیگر این بوده که یک غفلت غیرعادی دیگر در مورد مفهومی به نام اتم گرا رخ داده است. لوکرتیوس میتوانست به آسانی از کلمههای لاتین اتم و ذره استفاده کند، در حالیکه این کار را نکرده است. او از دو کلمه لاتین خیلی متفاوت استفاده کرده است: ماده و چیزها که بطور معمول به عنوان مترادفهای اتم های گسسته، معنی و تفسیر میشود.
بعلاوه اینکه، خوانندگان جدیدتر نیز تقریبا همه جا، زبان پیوستگی که در سراسر کتاب استفاده شده است را یا نادیده گرفتهاند و یا بصورت عباراتی 👌مانند «پیوستگی ساده» ترجمه کردهاند. بعنوان یک محقق که علاقهمند هر دو نوع متون کلاسیک و فیزیک کوانتوم هستم، وجود این پیوستگی ماده در متن لاتین اصلی مرا عمیقا تحت تأثیر قرار داد. نکتهی اصلی این است که شاید این 👈اشتباه ساده اما اساسی و فراگیر، بزرگترین اشتباه در تاریخ علم و فلسفهی مدرن باشد.
ادامه دارد...
علمی عرفانی👇
@wittj2
این اشتباه، علم مدرن را به سوی یک خواستهی ۵۰۰ ساله میفرستد که سین کارول در کتابش (۲۰۱۲) از آن با نام 📗«ذرهای در انتهای عالم» اسم میبرد. این اشتباه به ویژگیهای قابل ستایش طبیعت گرایان و ماده گرایان، جان بخشید، اما به هیچ یک از موضوعات تقلیل گرایی مکانیکی، فلسفهی عقلانی و تسلط آشکار انسان بر طبیعت در نوشتههای لاتین اصلی لوکرتیوس اشارهای نشده است. علاوه بر این، کسانی مانند نیوتن، ماکسول و حتی آلبرت اینشتین حتی زمانی که با پدیدههای به ظاهر پیوسته مانند گرانش، میدانهای الکتریکی و مغناطیسی و نهایتا فضا-زمان روبه رو شدند، از ایدهی اتر در اتم گرایی برای توضیح آنها عقبنشینی کردند. در تمام نظریهها از زمان باستان، اتر یک مادهی نامحسوسِ مایعمانند تصور میشد که از ذرات ریز منحصربفردی تشکیل شده است. امروزه دیگر ما به اتر اعتقادی نداریم و یا دیگر اثر لوکرتیوس را بعنوان یک متن علمی معتبر نمیخوانیم، ولی همچنان در مسیر خودمان، با همان مشکل پیوستگی و گسستگی که توسط دانشمندن مدرن در فیزیک کوانتوم به ما رسیده، مواجه هستیم.
فیزیک نظری امروزه در یک نقطهی عطف بحرانی قرار دارد. نسبیت عام و نظریهی میدان کوانتومی بزرگترین بخشهای مدل استاندارد هستند که موفقیتهای قابل پیشبینی زیادی داشتهاند. به هر حال، مشکل اینست که این دو بعنوان دو جنبه از یک نظریهی کلیدی، هنوز یکی نشدهاند. با اینکه نظریههای حال حاضر (نظریهی ریسمان و گرانش کوانتومی حلقه) کماکان مجبورند مستندات عملی تولید کنند، اما اکثر فیزیکدانان تصور میکنند که در چنین اتحادی، 👌فقط زمان، مهم است.
⭐️گرانش کوانتومی اهمیت فراوانی دارد. این نظریه، با توجه به طرفدارانش، باید آماده باشد تا به جهان نشان دهد که بنیان نهایی طبیعت (فضا-زمان) اصلا پیوسته نیست و دانهدانه و در نتیجه گسسته است. علیرغم منشا نظریهی اتم گرایی که یک خطای تفسیری است، ممکن است که سرانجام میراث اتم گرایان ایمن باقی بماند.
🎯اینجا یک مشکل آزاردهنده وجود دارد: نظریهی میدان کوانتومی ادعا میکند که تمام بستههای گسستهی انرژی (ذرات) صرفا برانگیختگیها یا افت و خیزهایی در میدانهای کوانتومی کاملا پیوسته هستند. میدانها اساسا دانهدانه نیستند. ⭐️برای نظریهی میدان کوانتومی، همه چیز باید از دانهها تشکیل شده باشد، اما تمام دانهها از میدانهای پیوستهی پیچخورده بوجود آمدهاند که ما به راحتی آنها را بعنوان دانه اندازهگیری میکنیم. این همان چیزی است که فیزیکدانان، نظریهی اختلال مینامند، مقدارهای گسسته از میدانی که بینهایت پیوسته است و بنابراین، همانطور که فرانک کلوز در معمای بینهایت (۲۰۱۱) آورده است، باعث اختلال در یک اندازهگیری کاملا پیوسته میشود. فیزیکدانان، همچنین یک نام برای حرکت زیردانهای میدان پیوسته دارند و آن افت و خیز خلا است. میدانهای کوانتومی، خیلی مهم نیستند اما در حرکت ثابت (انرژی و تکانه) اهمیت دارند. بنابراین آنها «هیچ» هستند، اما بیشتر شبیه یک خلا مثبت (شار خود خلا) یا یک اقیانوس مواج (دریای دیراک) هستند که در آن تمام چیزهای گسسته، همانطور که کارلو روولی در کتاب📗 «حقیقت چیزی نیست که به نظر میرسد» (۲۰۱۶) آورده، همان حبابهای پیچخوردهی انباشته در ساحل هستند. 👌به عبارتی، ذرات گسسته، چینهایی در میدانهای پیوسته هستند.
ادامه دارد...
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷پاسخ سوال اصلی علم مدرن، یعنی «طبیعت پیوسته یا گسسته است؟»، به همان اندازه که ساده است، ریشهای نیز است.
فضا-زمان پیوسته نیست به این دلیل که از دانههای گسسته تشکیل شده است، اما خود دانههای گسسته، گسسته نیستند بلکه به شکل چین در میدانهای بینهایت پیوستهی مرتعش هستند، بنابراین طبیعت به سادگی پیوسته نیست، بلکه یک 👌پیوستگی پیچدار است.
این دقیقا ما را به خطای اصلی و لوکرتیوس بازمیگرداند. لوکرتیوس در یک زمان و در مقابل تفکر اتم گرایی ، اولین فلسفهی ماده گرایی یک طبیعت بینهایت پیوسته را در یک جریان و حرکت ثابت قرار داد. اینها برای لوکرتیوس، چیزی غیر از چین و شکنها، حبابها و یا حفرههایی در یک پارچهی یکپارچه نیستند که توسط نوسانات و امواج خودش بافته شده است. طبیعت، بینهایت مرتعش یا آشفته است، اما در کرانهها آرام میشود. اگرچه حدود ۲۰۰۰ سال گذشته، اما شاید سرانجام لوکرتیوس، هم عصر ما شده است!
علمی عرفانی👇
@wittj2
هر کسی اندر جهان مجنون لیلی شدند
عارفان لیلی خویش ودم به دم مجنون خویش
ساعتی میزان آنی ساعتی موزون این
بعد از این میزان خود شوتاشوی موزون خویش
مولانای جان🌻
@wittj2
🔮🎷معرفی کتاب
بررسی احکام و دستورات اسلام از دید علوم پزشکی و بیولوژی در کتاب: «اسلام علمی ترین دین بشریت»
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷ده فرمان طلایی از حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام
⭐️فرمان اول:
در خوشحال کردن مردم بسیار بکوشید تا در قیامت خدا خوشحالتان کند.
⭐️ فرمان دوم:
تا می توانید سکوت اختیار کنید که سکوت موجب محبت می شود و راهنمای هر خیری است.
⭐️فرمان سوم:
در خواندن سوره حمد استمرار بورزید که جمیع خیر در امور دنیا و آخرت در آن گرد آمده است.
⭐️فرمان چهارم:
به روزی اندک خدا راضی باشید تا خدا نیز از عمل کم شما راضی باشد.
⭐️فرمان پنجم:
در برقرار کردن صله رحم ثابت قدم باشید که بهترین نوع آن خودداری از آزار خویشاوندان است.
⭐️ فرمان ششم:
به کسی که از خدا نمی ترسد امید نداشته باشید که نه تعهد دارد، نه نجابت و نه کرم.
⭐️فرمان هفتم:
بسیار احسان کنید که خداوند در قیامت یک نصفه خرما را مانند کوه احد بزرگ می کند.
⭐️فرمان هشتم:
حق الناس را رعایت کنید که دوستی محمد و آل محمد بدون آن پذیرفته نیست.
⭐️ فرمان نهم:
از بخششی که زیانش برای تو بیش از سودی است که به دیگران میرسد، حذر کن.
⭐️ فرمان دهم:
بسیار مراقب کردار خود باشید تا مورد تهمت و اتهام قرار نگیرید،که در آن صورت حق ملامت ندارید.
السلام علیک یاعلی ابن موسی الرضا.ع.🌹
علمی عرفانی👇
@wittj2
عشق جان.mp3
5.26M
🎷علامه مروجی سبزواری
⭐️عشق جان
علمی عرفانی👇
@wittj2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭐️عنایت ویژه امام رضا(ع) بہ علامہ حسن زاده آملے روحے فداه
واقعہ اے بسیار زیبا از ملاقات علامہ حسن زاده با امام رضا علیہ السلام در رویاے سحرے
علمی عرفانی👇
@wittj2
مبتلای بلای بالائیم
خوش بلائی که عشق او بالاست
می جام بقا اگر نوشی
خانهٔ میفروش دار بقاست
دُرد درش مدام می نوشم
چه کنم دُرد درد صاف دواست
شاه نعمت الله ولی🌻
@wittj2
روح سجودمیکندشکروجودمیکند
یافت زبندگی توسروری وسیادتی
برکرم وکرامت خنده آفتاب تو
ذره به ذره رابودنوع دگرشهادتی
جمله به جست وجوی تومعتکفان کوی تو
روی به کعبه کرم مشتغل عبادتی
مولانای جان🌻
@wittj2
🔮🎷عالم ذرّ
عالَم ذَرّ یا عالم اَلَسْت یا عالم قالوا بَلیٰ یکی از جهانهای آفرینش که در قرآن و روایات به آن اشاره شده است. بنا بر عقیده اندیشمندان اسلامی، این عالم مربوط به دوران پیش از خلقت آدم و یا همزمان با خلقت اوست. در عالم ذر تمام انسانهایی که قرار بوده تا روز قیامت به دنیا بیایند، به صورت «ذرّه» و به تعبیر بعضی از روایات به شکل مورچه در آنجا ظاهر شدند.
🎯در عالم ذر، از همه «ذرات» پیمانی بر توحید و ربوبیت خدا و نبوت پیامبران از جمله پیامبر اسلام(ص) و ولایت اوصیا، از جمله ولایت امیر المؤمنین(ع) گرفته شد و سپس آن افراد که به صورت ذره بوده از بین رفتند و یا به جایگاه اولی خود بازگشتند. دیدگاههای دیگری نیز در مورد این عالم ارائه شده است.
⭐️👌دیدگاههای مختلف در مورد عالم ذر
بسیاری از دانشمندان مسلمان معتقدند خداوند معرفت خود را در وجود انسان قرار داده است و همه انسانها با چنین معرفتی پا به عرصه وجود میگذارند و همین معرفت برای سعادت وی لازم و ضروری است.
آرای گوناگونی درباره تفسیر🌻 آیه میثاق ارائه شده است که به طورکلی مهمترین آنها را میتوان به چهار دسته تقسیم کرد:
میثاقی حقیقی از همه فرزندان آدم
محدثان اسلامی براساس فهم برخی از روایات، بر این باورند که خداوند به هنگام آفرینش حضرت آدم (ع)، تمام فرزندان آینده او را به صورت موجوداتِ ریز درآورد و به آنان گفت: 🌻"اَلستُ بربّکم" آنان گفتند "بلی" سپس همگی را به صُلب و پشت آدم بازگردانید. آنان هنگام خطاب الهی دارای عقل و شعور کافی بودند و سخن خدا را شنیدند و پاسخ او را گفتند. این پیمان به این خاطر از آنان گرفته شد که راه عذر در روز رستاخیز را روی آنان ببندد.
بیشتر دانشمندانی که گرایش تفسیر قرآن به روایات دارند، در تفسیر آیه میثاق نیز به روایات ناظر به آن توجه کردهاند؛ روایاتی که دلالت دارند بر اینکه همه انسانها در عالم ذر از پشت آدم به صورت ذراتی بیرون آمدند و خداوند بر ربوبیت خود از ایشان پیمان گرفت.
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷فطرت توحیدی
گروهی از مفسران معتقدند باید مضمون آیه را به معنای توحید فطری حمل نمود. به عقیده این افراد، خدا انسانها را از پشت پدران و رحم مادران بیرون آورد و آفرینش آنها را با خصوصیاتی ترکیب داد که پیوسته پروردگار خود را بشناسند و نیاز خود را به او احساس کنند. هنگامی که انسانها به نیاز خود به خدا توجه پیدا کردند و خود را غرق در نیاز دیدند، گویی به آنان گفته میشود: من خدای شما نیستم؟ آنان میگویند: بله گواهی میدهیم که خدای ما هستی.
برخی نیز در توضیح گفتهاند که خداوند هنگام خروج فرزندان آدم به صورت نطفه از صلب پدران به رحم مادران که ذراتی بیش نیستند، 👌فطرت توحیدی را با وجود آنان آمیخته است و گفت وگوی خدا با انسان به👌 زبان تکوین بوده است.
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷ملکوت عالَم
علامه طباطبایی دیدگاه خاصی دارد و معتقد است که این جریان مربوط به عالم ملکوت است که واقعیت این عالم و ورای آن است. در این عالم که ورای هر زمان و مکان است، همه انسانها و موجودات در محضر خداوند حاضرند و هیچ موجودی غایب نیست. در چنین فضایی، گویی همه فرزندان آدم یک جا از پشت پدران گرفته شده، گرد هم جمع آمدهاند و در برابر خدا حضور دارند. در این حالت هر انسانی خود را به صورت 👌علم حضوری درمییابد و یافتهاش گواهی روشن بر وجود خدا و خداوندگاری او است. اما با قرار گرفتن انسانها در گردونه زمان و تحولات و حوادث جهان و روزگار، آدمی را چنان مشغول و از خود بیخود میکند که از آن علم حضوری که به آفریدگار خود داشت، غافل میگردد.
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷عالم ذر در آیات
بیش از 🎯ده آیه در سورههای قرآن آمده است که گفته شده به عالم ذر اشاره دارد. این آیات عبارتند از:
🌻👌سوره اعراف، آیه ۱۷۲: این آیه مهمترین و صریحترین آیات است:
وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّک مِنْ بَنِی آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلی أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکمْ قالُوا بَلی شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا یوْمَ الْقِیامَةِ إِنَّا کنَّا عَنْ هذا غافِلِینَ* أَوْ تَقُولُوا إِنَّما أَشْرَک آباؤُنا مِنْ قَبْلُ وَ کنَّا ذُرِّیةً مِنْ بَعْدِهِمْ أَ فَتُهْلِکنا بِما فَعَلَ الْمُبْطِلُونَ* وَ کذلِک نُفَصِّلُ الْآیاتِ وَ لَعَلَّهُمْ یرْجِعُونَ (ترجمه: و به یاد آور هنگامی که پروردگارت از پشت فرزندان آدم ذریه آنها را بر گرفت و ایشان را بر خود گواه ساخت که آیا من پروردگار شما نیستم؟ گفتند:آری، (و فرشتهها نیز گفتند ما هم) گواهی میدهیم که مبادا روز قیامت بگویید ما از این(پیمان) غافل بودیم* یا بگویید پدران ما پیش از ما مشرک شدند و ما هم از آنها بودیم (که به ناچار از آنان پیروی کردیم) آیا ما را به خاطرآنچه اهل باطل انجام دادند به هلاکت میرسانی* و این چنین آیات را شرح میدهیم شاید به سوی حق بازگرداند)
🌻سوره تغابن، آیه ۲: هُوَ الَّذی خَلَقَکمْ فَمِنْکمْ کافِرٌ وَ مِنْکمْ مُؤْمِن (ترجمه: او کسی است که شما را آفرید، گروهی از شما کافر و گروهی مؤمنید.)🌻سوره یونس، آیه۷۴: فَما کانُوا لِیؤْمِنُوا بِما کذَّبُوا بِهِ مِنْ قَبْلُ (ترجمه: به چیزی که از پیش آن را تکذیب کرده بودند ایمان نیاوردند)🌻سوره نجم، آیه۵۶: هذا نَذیرٌ مِنَ النُّذُرِ الْأُولی (ترجمه:این (پیامبر)بیم دهندهای از بیم دهندگان پیشین است)🌻سوره انعام، آیه۱۱۰: وَ نُقَلِّبُ أَفْئِدَتَهُمْ وَ أَبْصارَهُمْ کما لَمْ یؤْمِنُوا بِهِ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَ نَذَرُهُمْ فی طُغْیانِهِمْ یعْمَهُون (ترجمه: و ما دلها و چشمهای آنان را واژگون میکنیم (و ایمان نمیآورند) همان گونه که در بار اول به آن ایمان نیاوردند)🌻سوره رعد، آیه۲۰: الَّذینَ یوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَ لا ینْقُضُونَ الْمیثاق (ترجمه: کسانی که به عهد خدا وفا میکنند و پیمان را نمیشکنند)🌻سوره حج، آیه۵: یا أَیهَا النَّاسُ إِنْ کنْتُمْ فی رَیبٍ مِنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْناکمْ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَ غَیرِ مُخَلَّقَة (ترجمه: ای مردم! اگر در رستاخیز شک دارید، ما شما را از خاک آفریدیم، آنگاه از نطفه و سپس از خون بسته شده، و پس از آن از مضغه(چیزی نظیر گوشت جویده شده)که برخی دارای خلقت و شکل است و برخی این گونه نیست.)🌻سوره روم، آیه۳۰: فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیها (ترجمه: سرشت الهی که خداوند انسانها را بر آن آفرید)🌻سوه واقعه، آیه۱۰-۱۱: وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ أُولئِک الْمُقَرَّبُونَ (ترجمه: سبقت گیرندگان مقدمند، آنها مقربانند)🌻سوره بقره، آیه۱۳۸: صِبْغَةَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَة (ترجمه: رنگ خدایی (بپذیرید)و چه کسی است که رنگی بهتر از رنگ خدا دارد)🌻سوره انعام، آیه۱۵۸: لا ینْفَعُ نَفْساً إیمانُها لَمْ تَکنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ (ترجمه: ایمان آوردن کسی که از قبل ایمان نیاورده است سودی ندارد)
علمی عرفانی👇
@wittj2