هدایت شده از عـرفان و حـڪمت
🌼 شما حتما آیت الله حق شناس رو میشناسید.
یه روز یه برگه آزمایش رو بهشون میدن که توش خبر یه بیماری هولناک بوده.چند ساعت بعدش یکی از دوستانشون میرن پیش آقای حق شناس و یه سلام علیکی میکنه
بعد میبینه آقای حق شناس راحت سلام و علیک میکنه
میگه آقا اون برگهی آزمایش...
نه که آلزایمر گرفته باشه، اصلاً تو فکرش نبوده، اقای حق شناس میگه کدوم آزمایش؟! هان، اون بیماری...☺️
میگه آقا شما فراموش کردید به این سادگی؟ آخه تازه برگه رو به شما دادن!
✅ ایشون فرموده بودند که "الحمدالله خدا قدرتی بهم داده که میتونم فکرم رو منصرف کنم از چیزی که نباید در موردش فکر کنم".
🔸یه نفر از مرتاض های هندی اومده بود قم و بعضی طلبه ها گفتن ببریمش پیش علامه طبابایی. اومدن پیش علامه و گفتند یه کسی هست قدرتهایی داره و اینا... یه بار بیاریمش پیش شما؟
علامه گفت: نه برای چی آخه!
خلاصه اینا هم انقدر اصرار کرده بودن تا بالاخره علامه اجازه دادن. اما آخرش علامه گفته بود که شما اون مرتاض رو خواستید بیارید ولی من کاری بهش ندارم و باید به کارای نوشتن بپردازم.
بعد اون مرتاض رو آوردن پیش علامه و بهش گفته بودند ببین یکی از آدمهای قوی ما ایشونه. اون مرتاضه گفته بود حالا ببینید من چیکارش میکنم! بعد اومد و نشست یه کناری، حضرت علامه هم کنار میز کوچکی در حال نوشتن بود...
یه سلام و علیکی کردن...
بعد این مرتاضه هی نگاه میکرد به علامه و بعد علامه هر چند وقت یکبار سرش رو بلند میکرد و یه نگاه میکرد به این مرتاضه، اینم آه، و فریاد میکشید و یه کارهایی میکرد!!!
بعد از دو سه مرتبه که اینجوری شد، مرتاضه گفت: بابا این کیه من رو آوردید پیشش؟این کیه آخه؟😤
من تمام قدرتهام رو برای منصرف کردن فکر این و از بین بردن تمرکز و توّجهش بهکار میبرم، اما یه نگاه به من میکنه تمام زحمات من رو به هدر میده.🤕
✅ این قدرتی هست که یه مومن میتونه در اثر ایمان و تمرین و تمرکز زیاد به دست بیاره.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
دیالکتیک علم و عرفان ناب
🔑 هنرِ «فکرنکردن» داشته باش! 🔑 افکار منفی را به ذهنت راه نده! 💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۸) – قسمت
🔮🎷 تربیت ذهن، دو وجه دارد:
🔑 منصرفکردنِ ذهن از امور بد
🔑 متوجّهکردنِ ذهن به امور خوب
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۹) – قسمت اول
⭐️قدرت ذهنیِ انسان از اینجا آغاز میشود: «به چیزی که نمیخواهی، ذهنت سراغش نرود و به چیزی که میخواهی، ذهنت را روی همان متمرکز کنی» این بزرگترین منشأ قدرت در روح انسان و آغاز قدمهایی است که انسان بهسوی رشد و کمال برمیدارد.
⭐️البته قبل از این هم میتوان مقدّماتی برای رسیدن به قدرت ذهنی در نظر گرفت؛ مثل سبکزندگیِ درست و برخی رفتارهایی که انسان باید انجام بدهد یا انجام ندهد؛ مثلاً اینکه انسان نباید هرزهچشمی و هرزهگوشی کند؛ یعنی نباید هر چیزی را گوش بدهد که ذهنش بهسمت هر فکری برود.
🔑اسلام اصلیترین برنامهاش یعنی نماز را برای تمرین کنترل ذهن گذاشته است. اصلِ اصلِ نماز این است که «به چی نیندیشی و به چی بیندیشی؟»
⭐️اگر ذهن انسان تربیت نشود، غالباً دربارۀ امور منفی فکر میکند. ذهن را باید تربیت کرد؛ یک وجهِ این تربیت، منصرفکردن ذهن از امور بد است، وجه دیگرش، متوجّهکردن ذهن به امور خوب است.
⭐️به چه چیزهایی نباید بیندیشیم؟ هر چیز بدی دربارۀ گذشته و آینده! باید ذهن را از آیندهاندیشیِ بد که موجب نگرانی میشود و از گذشتهاندیشیِ بد که موجب حسرت میشود، بازداشت.
⭐️اگر قدرت ذهنی نداشته باشی، در اثر صفات خوبی مثل «کمالطلبی» و«خوف از خطر» ذهنت بهطور خودکار سراغ امور منفی میرود. از یکطرف، چون کمالطلب هستی، نقصهایت تو را اذیت میکند. از طرف دیگر، چون میخواهی خودت را از خطرها نجات بدهی و دنیای اطراف پُر از عوامل خطر است؛ لذا دچار ترس و نگرانی میشوی.
علیرضا پناهیان🌻
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۸
متن کامل: @Panahian_text
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷 چگونه ذهنمان را به امور خوب متوجه کنیم؟
🎯 متمرکزشدن بر یادِ خدا دشوار است اما «مکرّر به یادِ خدا افتادن» آسان!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۹) – قسمت دوم
⭐️برای تربیت ذهن، دو نوع عملیات باید انجام شود: 🔑یکی منصرفکردنِ ذهن از امور بد و 🔑دیگری متوجّهکردنِ ذهن به امور خوب؛ که در رأس امور خوب، خود پروردگار است!
⭐️خدا با آن عظمت، خودش را وسیلۀ تربیت ما قرار میدهد؛ از بس ما را دوست دارد! وقتی میخواهد به ما قوّت ذهن بدهد، میگوید: به من فکر کن؛ به قدرت من، به علم من، به مهربانی من، به اینکه همهچیز دست من است...
⭐️اگر انسان نمیتوانست به امور خوب-خصوصاً به خدا- توجّه پیدا کند، خدا دستور نمیداد که او را زیاد یاد کنیم (اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيراً) حتی نمیفرمود: کسی که از یاد خدا خودداری کند مجازات میشود! (مَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا) پس ما حتماً میتوانیم!
⭐️توجه به خدا را از کم شروع کن؛ اول سعی کن یکلحظه به یاد خدا بیفتی، وقتی ذهنت منصرف شد، دوباره آن را برگردان و بعد، این کار را ادامه بده و تعدادش را زیاد کن؛ یعنی تعدادِ «بهیاد خدا افتادن» را در زندگیات زیاد کن، تا مقدارِ یاد خدا افزایش پیدا کند.
⭐️متمرکزشدن روی یادِ خدا، بسیار دشوار است اما «مکرّر به یاد خدا افتادن» بسیار آسان است. لذا توصیه کردهاند که تسبیح بهدست بگیرید. همانطور که نخ تسبیح نمیگذارد دانهها پراکنده شوند، ذکرگفتن با تسبیح هم نمیگذارد ذهن تو پراکنده شود. مثلاً ده تا را بدون توجه میگردانی، یکدفعهای در یازدهمی یادت میافتد و توجه پیدا میکنی.
علیرضا پناهیان🌻
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۸
متن کامل: @Panahian_text
علمی عرفانی👇
@wittj2
بیار ساقیِ باقی که جان جانهایی
بریز بر سر سودا شراب حمرا را
دلی که پند نگیرد ز هیچ دلداری
بر او گمار دمی آن شراب گیرا را
مولانای جان🌻👌⭐️
👇
@wittj2
زهی شراب که عشقش به دست خود پختهست
زهی گهر که نبودهست هیچ دریا را
ز دست زهره به مریخ اگر رسد جامش
رها کند به یکی جرعه خشم و صفرا را
مولانای جان🌻
👇
@wittj2
تو ماندهای و شراب
و همه فنا گشتیم
ز خویشتن چه نهان میکنی تو سیما را
مولانای جان🌻
👇
@wittj2
4_5796135722607968273.mp3
14.27M
🎷هژیر مهرافروز
من مسیح باز مصلوبم مرا تیمار باش
جنگجوی رزم مغلوبم مرا تیمار باش
همدل ما شو اگر با عشق بازان همدلی
تشنه کام جام مطلوبم مرا تیمار باش
👇
@wittj2
4_5961041898175988883.mp3
3.19M
⭐️خداوند حی...
🎷علامه مروجی سبزواری
علمی عرفانی👇
@witt