🔮🎷 فرمول بندی تازه و جنجالی نظریه ی کوانتوم با رعایت تقارن زمانی: درک تازه ای از علیت و اختیار!!1
توسط ناهید سادات ریاحی در۱۰ مرداد ۱۳۹۴تازه ترین اخبار کوانتومی فلسفه ی کوانتوم
ابعاد فلسفی جذاب و پیچیده ی نظریه ی کوانتوم که همیشه باعث بحث داغ بین بزرگترین دانشمندان و فلاسفه بوده با ارائه ی فرمول بندی جدیدی، منقلب شده است. قوانین مکانیک کلاسیک مستقل از جهت زمان هستند در حالیکه این موضوع در مورد مکانیک کوانتوم جای بحث زیادی دارد. اگرچه این توافق وجود دارد که قوانین حاکم بر سیستم های ایزوله ی کوانتومی، از نظر زمانی متقارن اند، اما اندازه گیری، فقط حالت آینده ی یک سیستم را تغییر می دهد و در مورد تفسیر این اثر، اختلاف وجود دارد. حالا فیزیکدانان نظری دانشگاه آزاد بروکسل، فرمول بندی جدیدی را برای مکانیک کوانتوم ارائه کرده اند که از نظر زمانی کاملاً متقارن است. نتایج این تحقیق در ژورنال Nature Physics چاپ شد.
🚨 فرمول بندی تازه و جنجالی نظریه ی کوانتوم با رعایت تقارن زمانی
تا به حال فکر کرده اید چرا ما می توانیم گذشته را به یاد بیاوریم ولی آینده را نه؟! استیون هاوکینگ این پدیده را 💥 “پیکان روانی زمان”💥 نامیده است. اگر چه این سوال، بسیار عجیب به نظر می رسد اما باید بگویم که علت آن مفهوم بسیار ساده ای است: 👈 عدم تقارن. نظریه ی جدیدی که می خواهیم در مورد آن بحث کنیم، توانسته ارتباط دقیق بین این سوال و عدم تقارن را پیدا کند. این پژوهش در واقع درک جدیدی از مفاهیم بنیادی و فلسفی مانند 💎 انتخاب،💎 اختیار و 💎 علیت را ارائه می کند یا شاید بتوان گفت این مفاهیم را منقلب می کند. ⭐ اصل علیت را که می شناسید؟ اصلی که طبق آن، در هر رویدادی می توان یک علت و یک معلول تعریف کرد. ⭐ این ایده در نظریه ی کوانتوم به این صورت بیان می شود که انتخاب های ما در زمان حال می تواند وقایع آینده را تحت تاثیر قرار دهد اما بر روی رویدادهای گذشته، تاثیری ندارد. اما حالا این نظریه ی جدید می گوید نیازی نیست علیت را به عنوان یک اصل زیربنایی فیزیک در نظر بگیریم!
ادامه دارد... 👇 @wittj2
دانشمندان برای رسیدن به این نتیجه ی جنجالی، مفهوم و معنای واقعی انتخاب در نظریه ی کوانتوم را تجزیه تحلیل کردند. تصور ما این است که یک اندازه گیری کننده می تواند نوع اندازه گیری روی یک سیستم را انتخاب کند، اما نمی تواند نتیحه ی اندازه گیری را انتخاب کند. از طرفی اصل علیت می گوید انتخاب نوع اندازه گیری فقط می تواند نتایج اندازه گیری های آینده را تغییر دهد نه نتایج اندازه گیری هایی که در گذشته انجام شده اند، اما این نظریه ی جدید که از نظر زمانی متقارن است می گوید نتیجه ی اندازه گیری می تواند هم روی نتایج اندازه گیری های آینده و هم روی اندازه گیری های گذشته موثر باشد. (اگر یادتان باشد قبلاً نتیجه ای مشابهی با 👈 بررسی آزمایش ویلر بدست آمده بود)
💥 با توجه به نتیجه ی بالا می توان اصل علیت را به صورت محدودیتی در نظر گرفت که در زمان های مختلف و روی اطلاعات متغیرهای مختلف اعمال می شود. این محدودیت از نظر زمانی متقارن نیست زیرا فقط بر انتخاب نوع اندازه گیری موثر است، در حالیکه هم انتخاب اندازه گیری و هم نتیجه ی آن در واقع مربوط به آینده هستند. نتیجه ی پژوهش حاضر نشان می دهد که این عدم تقارن ناشی از آن است که نظریه ی کوانتومی به صورت نامتقارن، فرمول بندی شده است.
🚨 بگذارید کمی دقیق تر شویم: نظریه کوانتوم براساس مفاهیم نامتقارنی بنا شده است. این مفاهیم اساسی بیان می کنند که ما از گذشته آگاهیم، اما آینده را فقط می توانیم پیش بینی کنیم. این بیان، درست نیست، چرا که مفهوم احتمال، مستقل از زمان بوده و بنابراین از لحاظ فیزیکی باید فرمول بندی متقارنی از لحاظ زمان داشته باشد. بنابراین دانشمندان در این پژوهش جدید، مفهوم جدیدی از اندازه گیری را تعریف می کنند که فقط بر اساس متغیر های گذشته تعریف نمی شود بلکه می تواند به متغیر های آینده هم وابسته باشد. در این روش، اندازه گیری به عنوان اختیار و انتخاب کاربر در نظر گرفته نمی شود، بلکه اطلاعاتی در مورد رویداد های ممکن در نواحی مختلف فضا زمان را ارائه می کند.
💎 در فرمول بندی متقارن نظریه ی کوانتوم، 💥 هم اصل علیت و 💥 هم پیکان روانی زمان، از شرایط مرزی بدست می آیند، اما مقدار آن ها می تواند دلخواه و اختیاری باشد. بنابراین در این فرمول بندی جدید ممکن است علیت در برخی بخش های کائنات نقض شود. این پژوهش نشان می دهد که اگر تقارن زمانی را به عنوان یکی از ویژگی های قوانین اساسی فیزیک بپذیریم، باید احتمال پدیده هایی فراتر از نظریه ی کوانتومی استاندارد حاضر را هم در نظر بگیریم. اینکه کدام یک از این پدیده ها وجود دارند و کجا باید به دنیال آن ها بگردیم، هنوز یک پرسش بزرگ و بی پاسخ است.
منبع: sciencedaily علمی عرفانی 👇
@wittj2
🔮🎷 حشر با قرآن
اگر كسى بخواهد ديد بصيرت يابد با قرآن حشر پيدا كند كه قرآن اين خصيصه را دارد كه به انسان ديد می دهد، معجون قرآن اين چنين اثر دارد. به خصوص بعضى از آياتى كه ائمه روى آنها انگشت گذاشتند مثل آيه نور، آيه سخره، آيه شهدالله انه لا اله الا هو... و يا آياتى كه انبياى عظام در آن آيات حق تعالى را وصف نموده اند.
منبع: شرح فصوص الحکم
حضرت علامه حسن زاده آملي 👇 @wittj2
#روضه_سحر
علی آرام شداماجهان ازگریه بی تاب است
زمین ازغصه لبریزوزمان ازگریه بی تاب است
کنارناله های جاودان چاه ونخلستان
گلوی حضرت صاحب زمان ازگریه بی تاب است
#آجرڪ_الله_یاصاحب_الزمان💔
#التماس دعای_فرج
هدایت شده از دلتنگ مهدی 💞
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
💎 #ویژه_شبهای_قدر
👈 هر کی نبینه بدجور ضرر کرده
❌حتی اگه #همهچی رو بهمون بدن اما اینو نخواهیم #باخت کردیم...😔
#دیدن_این_کلیپ_شدیدا_توصیه_میشود
💠 خواهش میکنم تا آنجا که توان دارید، برا دیگران بفرستید تا همه ببینن...🌺
─═इई🍃🌷🍃ईइ═─
🔮🎷 کنفرانس بحث روانشناسی انسانی مسئله ی ظهور طبق مطالعات و مشاوره ها نتیجه این شد که ظهور به دو گونه محقق میگردد ظاهری و باطنی
در بحث روانشناسی انسان بدین معنا که زمانی که انسان به خود آگاهی برسد ظهور در خود یا self اتفاق می افتد
این همان نزدیک شدن به مقام انسان کامل در درون یا ضمیر ناخودآگاه است که به خود آگاهی انسان مبدل میگردد
تمام تعالیم عرفانی و معنوی ما را رشد داده تا به این مرحله بر حسب دریافتها و استعدادهای فطری مان برسیم
این مفهوم علمی روانی مسئله است... انتظار فرج ابتدا از درون آغاز میگردد
رشد و ارتقا استعدادهای انسانی با تعالیم معنوی باعث خلع بدن در مراتب بالا و رهایی روح میگردد یعنی مبارزه با نفسانیات....
خود آگاهی یعنی من جسم و ذهن نیستم من روح هستم من حقیقی انسانی.
رسیدن به این مرحله شروع مرحله ی انتظار فرج است...یا به گونه ای فرج ماست
جمله ی معروف انتظار فرج در جمجمه هاست نه جمعه ها بدین امر اشاره دارد.
حال از این مرحله به بعد رشد و تعالی روح با متجلی کردن اسماء و صفات الهی که در انسان کامل به طور کامل متجلی شده است آغاز میگردد.
این شد ظهور باطنی👆
اما ظهور ظاهری یک امر تاریخی ست که سیر تاریخی دارد و با طی کردن ظهور باطنی در انسانها محقق خواهد شد
⭐ زمینه سازی برای ظهور یعنی مضطر شدن و ظهور باطنی ما و تشنگی ما برای تحقق ظهور ظاهری...و رسیدن به جامعه مهدوی جهانی با ایجاد تمدن جهانی اسلامی
🚨 از لحاظ زمانی چه ارتباطی دارند؟ ظهور باطنی تا چه میزان باشد ظهور
سنخیت ما با امام غائب یا انسان کامل به هر میزان نزدیک باشد ظهور ظاهری یا تشرف به حضور حضرت اتفاق خواهد افتاد در حال
ولی ظهور در سیر تاریخی و رویت همگانی در صورت مضطر شدن و آمادگی و پذیرش انسانها و مقدماتی که همگی میدانیم....کما ملئت ظلما و جورا ...خواهد بود.
دیالکتیک علم و عرفان ناب
#تفکر لطفا روی این آیه تفکر کنید ونتیجه را در گروه قرار دهید هجده آل عمران شهد الله انه لا اله ال
⭐ تفسیر المیزان - خلاصه
(شهد الله انه لا اله هو و الملئکه و اولوا العلم قائما بالقسط):(خداونددر حالیکه قائم به قسط و عدل است شهادت می دهد براینکه هیچ معبودی جز اونیست ، ملائکه و صاحبان علم نیز به یگانگی او شهادت می دهند)کلمه شهادت به معنای معاینه ،یعنی با چشم خود دیدن یا به گوش خود شنیدن و یا با سایرحواس خود یافتن و حس کردن می باشد، اما در معنای ادای شهادت ،یا تحمل آن برای حفظ و اقامه حق استعمال شده است و حاصل این شهادت از جانب پروردگار و ملائکه وصاحبان علم آن است که هیچ کس از خداوند بی نیاز نیست و هیچ چیز نمی تواند جای او را بگیرد یا آنکه انسان را از خدا بی نیاز نماید وهمچنین خداوند در فعلش قائم به قسط و در خلقش حاکم به عدل است ،چون امر عالم را از راه خلقت اسباب و مسببات (علت و معلول )و برقرار کردن روابطبین این دو سلسله تدبیر کرده و همه آنها به سوی او باز می گردند و همچنین فرشتگان شهادت می دهند و او را تسبیح می گویند و شهادت آنها همان تسبیح وتقدیس آنهاست و صاحبان علم و خرد نیز به یگانگی او از طریق آیات آفاقی وانفسی شهادت می دهند و این اعتقاد مشاعرآنها را انباشته و در عقلهای ایشان نفوذ کرده است ،(لا اله الا هو العزیز الحکیم ):(هیچ معبودی جز او که غالب وحکیم است وجود ندارد)این جمله به جهت ثنای پروردگاراست تا حق بزرگداشت و تنزیه او را به جای آورد،چون او خدایی است که درعزت یگانه ودر حکمت منحصر به فرد است .
⭐ سید علی بهبهانی تفسیر تسنیم
خدای سبحان در این آیه به وحدانیت خویش شهادت میدهد و فرشتگان و علمای راستین نیز به یگانگی او گواهی دادهاند و این شهادت در حال قیام به قسط است.
به جهت عظمت «مشهود به»، کلمه «توحید»، یعنی «لا إله إلاّ الله» در این آیه تکرار شده است و این به معنای تکرار شهادت است، پس این آیه دربردارنده دو شهادت از خدا و یک شهادت از فرشتگان و عالمان الهی است که شهادتشان میان دو شهادت خداوند آمده است.
⭐ تفسیر نور
خداوند با ایجاد نظام واحد در هستى، بر یگانگى ذات خود گواهى مىدهد، یعنى هماهنگى و نظم موجود در آفرینش، همه گواه بر حاکمیّت قدرتى یگانه بر هستى است، چنانکه در دعاى صباح مىخوانیم: «یا مَن دلّ على ذاته بذاته»
آفتاب آمد دلیل آفتاب گر دلیلت باید از وى رُخ متاب
امام باقرعلیه السلام فرمودند: مراد از «اولوا العلم» در آیه، انبیا واوصیا هستند.
هر کجا تعدّد هست، محدودیّت نیز هست. خانهى بىحدّ نمىتواند بیش از یکى باشد. اگر گفتیم: فلان چراغ، نور بىنهایت دارد، جایى براى چراغ دوّم باقى نمىماند. خدا بىنهایت است، زیرا اگر نهایت داشته باشد به نیستى برمىخورد و هیچ بىنهایتى قابل تعدّد نیست، لذا خداوند قابل تعدّد نیست واو یکتاست.
⭐ ابراهيم محمودي - برگزیده تفسیر نمونه
به دنبال بحثى که در باره مؤمنان راستین در آیات قبل آمده بود در این آیه اشاره به گوشهاى از دلایل توحید و خداشناسى و بیان روشنى این راه پرداخته مىگوید: «خداوند (با ایجاد نظام شگرف عالم هستى) گواهى مىدهد که معبودى جز او نیست» (شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ).
«و نیز فرشتگان و صاحبان علم و دانشمندان (هر کدام به گونهاى و با استناد به دلیل و آیهاى) به این امر گواهى مىدهند» (وَ الْمَلائِکَةُ وَ أُولُوا الْعِلْمِ).
«این در حالى است که خداوند قیام به عدالت در جهان هستى فرموده» که این عدالت نیز نشانه بارز وجود اوست (قائِماً بِالْقِسْطِ). آرى! با این اوصاف که گفته شد «هیچ معبودى جز او نیست که هم توانا و هم حکیم است» (لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ).
بنابراین شما هم با خداوند و فرشتگان و دانشمندان همصدا شوید و نغمه توحید سر دهید.
این آیه از آیاتى است که همواره مورد توجه رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله بوده و کرارا در مواقع مختلف آن را تلاوت مىفرمود. زبیر بن عوام مىگوید: «شب عرفه در خدمت رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله بودم، شنیدم که مکررا این آیه را مىخواند».
⭐ ابراهيم چراغي - تفسیر تسنیم
خدای سبحان در این آیه به وحدانیت خویش شهادت میدهد و فرشتگان و علمای راستین نیز به یگانگی او گواهی دادهاند و این شهادت در حال قیام به قسط است.
به جهت عظمت «مشهود به»، کلمه «توحید»، یعنی «لا إله إلاّ الله» در این آیه تکرار شده است و این به معنای تکرار شهادت است، پس این آیه دربردارنده دو شهادت از خدا و یک شهادت از فرشتگان و عالمان الهی است که شهادتشان میان دو شهادت خداوند آمده است.
هدایت شده از ضد صهیونیسم (داخل وخارج)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی میگوییم اخرین جنگ صلیبیست نفس تازه کنیم یعنی این
عصبانیت کشیش فرانسوی از مسلمان شدن مردم اروپا!
مردم کشورهای اروپایی متوجه شدند که اسلام دین حق است ،عده ای از مردم خودمان هم شعارشان این است:دین من انسانیت من
👇👇👇👇👇👇👇👇
در آن وقت علامت فرزند انسان بر فلک ظاهر خواهد گردید و آنگاه جمیع طوایف سینه زنی خواهند نمود و خواهند دید فرزند انسان را بر ابرهای آسمان که می آید با قدرت و جلال عظیم؛ و فرشته های خود را خواهد فرستاد با صور بلند آوازها و آنها برگزیدگانش را جمع خواهند نمود!
انجیل متی باب ۲۴ شماره ۳۰
#ضد_صهیونیسم
@antizione
وقتی در ارض موعود درونت میان کشمکش های خیر و شر به اعتدال رسیدی و عدلت بر پاشد بر "خودت"
تازه منتظر حقیقی میگردی و مضطر ظهور حقیقی
💎 قائم بالقسط اول قائم بر خود است. 👇 @wittj2
هدایت شده از ⸤جُملــکس" شعر" تم " پروفایل" والپیپر " ⸣ ⸤🇵🇸
ﻣﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺩﮔﺮ ﺑﺮ ﺳﺮ ﺭﺍﻫﻢ ﺗﻠﻪ ﺍﯼ
ﻣﻦ ﮐﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﯽ ﺗﻠﻪ ﺩﺭ ﺩﺍﻡ ﺧﻮﺩﻡ ﺯﻧﺠﯿﺮﻡ
#لاادری
🆔 @jomlax
🔮🎷 کوانتوم چیست؟
در واقع هیچ وقت نمیشه به درستی گفت کوانتوم چیست
اما الان به دنیایی ریز از اتم ها گفته میشود که قوانین حاکم بر ذهن ما در اون در جریان نیست
وچون ما و تمام کیهانی که ما در این جهان میشناسیم از آن اتم ها ساخته شده
پس میتوان گفت کوانتوم تمام جهان سه بعدی ما هست. 👇 @wittj2
🔮 🎷 کوانتوم در واقع چیست؟
وقتی میگیم کوانتوم منظورمون چیه؟
از چی نشات میگیره؟
کوانتوم به چیز هایی در ابعاد بسیار ریز اتمی که به مهندسی نانو یک میلیاردم متر ختم میشود گفته میشود
دقت کنید به این ابعاد ریز کوانتوم نمی گن
تقریبا به قوانین حاکم بر دنیای این ابعاد کوچک کوانتوم میگن
درواقع به این مهندسی کوانتوم گفته میشه
یعنی چی؟
ببینید اسحاق نیوتون در سده هجدهم با همراه چندین دانشمند اومد برای حرکت تمام جسم ها اصولی رو بنیاد نهاد
مهندسی کلاسیک
با استفاده از مهندسی کلاسیک میتونیم سرعت و حرکت جسم رو برسی و پیش بینی کنیم
مثل حرکت و سرعت موشک های شلیک شده یا حرکت توپ های بیلیارد
اما وقتی پای در ابعاد کوانتومی میزاریم این مهندسی کلاسیک ناچیز و بدرد نخور میشه
یعنی مهندسی کلاسیک نمی تونه دلیل حرکت الکترون به دور هسته رو بدون برخورد الکترون به هسته رو توضیح بده
پس باید یه قانون جدید از بن ساخت
اما مشکل اینجاست که در مهندسی کوانتوم نمیشه چیز ها رو مثل توپ بیلیارد تصور کرد کلا چیزی رو نمی شه در این ابعاد تصور کرد که قوانین معینی داشته باشن
نمیشه پیشبینی کرده که چیز ها در دنیای کوانتومی چه واکنشهای در نهایت نشون میدن
تا حالا کسی نتونسته بفهمه که چیز های کوانتومی خاصیت موجی دارن یا ذره ای
هیچ پاسخی نیست
به این میگن مهندسی کوانتوم
البته خیلی مختصر و ناچیز بود
اما در خیلی از جاها کاربرد داره که بعدا براتون توضیح میدم
مثل تولید کامپیوتر که نظریه معروف درباره تراشه های رو به نابودی نزدیک میکنه
نظریه ای که گفته بود تعداد تراشه های کامپیوتر هر هجده ماه چند برابر میشود که به طبع سرعت و قدرت پردازش کامپیوتر ها هم ارتقا پیدا میکنه
اما وقتی با مهندسی کوانتوم آشنا شدیم تونستم تراشه های سیلیکونی بسازیم
ببینید تراشه ها فعلی از کد هایی به شکل 0 یا 1 برای اطلاعات استفاده میکنن
اما تراشه هایی میتونیم بسازیم که همزمان هم 0 باشند هم 1 پس تراشه های سیلیکونی بسیار ریز کوانتومی میسازیم که در عین اینکه جای کمی میگیره محدودیتی نداره
یا اشعه لیزر ها
ببینید خود نور وقتی نور رو برسی میکنیم پای در جهان کوانتومی میزاریم
دعوا های زیادی بین دانشمندان بزرگی مثل هایزنبرگ و نیلزبور با انیشتن
جی جی تامسون پدر با تامسون پسر
وخیلی از بزرگان کوانتوم شکل گرفت
چون نور در ابعاد کوانتومی باید دو خاصیت داشته باشد
یا خاصیت موجی یا خاصیت ذره ای
یعنی نور یا به شکل موج پخش میشه
یا دارای ذره هست حالت ذره ای داره
بعدا به این بحث میپردازیم
اما بدانید که خود لیزر ها هم از مهندسی کوانتومی ساخته شدن
عکس های کوچک هم همین طور
گوشی در دست شما هم همینطور
مهندسی کوانتومی و ویژگی آن داره کل جهان رو میسازه بی آنکه از آن خبر داشته باشیم. @wittj2
🔮🎷تبیین سوره مبارکه الجمعة آیه ۲
هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الأُمِّيّينَ رَسولًا مِنهُم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ﴿۲﴾
و کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها میخواند و آنها را تزکیه میکند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت میآموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند!
🔮 احتیاج امروز بشریت به تفکر و تهذیبِ اخلاق
بعثت دارای ابعاد و جهاتی است. رشتههای نوری که از این حادثه بر بشریت تابیده است، یکی دو تا نیست؛ لیکن امروز بشریت به دو جریان ناشی از بعثت نیاز تام دارد: یکی برانگیختهشدن فکر و اندیشه است، و یکی تهذیب اخلاق. اگر این دو تأمین شد، خواستههای دیرین بشریت تأمین خواهد شد؛ عدالت تأمین خواهد شد، سعادت تأمین خواهد شد، رفاه دنیا تأمین خواهد شد. مشکل اساسی در این دو بخش است.
فرمود: «بعثت لاتمّم مکارم الاخلاق». (۱) یا در قرآن فرمود: «هو الّذی بعث فی الامّیّین رسولا منهم یتلوا علیهم ءایاته و یزکّیهم». بعد از تزکیه است که میفرماید: «و یعلّمهم الکتاب و الحکمة». (۲) این یک هدف والاست؛ تزکیهی نفوس، تطهیر دلها، والاکردن اخلاق بشری، نجات دادن انسان از مزبلهی گرفتاریهای اخلاقی و ضعفهای اخلاقی و شهوات نفسانی. این، یک مقصد و یک هدف.
آن مسئلهی تفکر هم مسئلهی اساسی و مهمی است؛ مخصوص پیغمبر ما هم نیست؛ همهی پیامبران مبعوث شدند تا در بشر نیروی خرد را، نیروی تفکر را احیاء کنند. امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) در خطبهی نهجالبلاغه میفرماید: «لیستأدوهم میثاق فطرته و یذکّروهم منسیّ نعمته... و یثیروا لهم دفائن العقول»؛ (۳) پیغمبران مبعوث شدند تا دفینهها و گنجینههای خرد را در دل و باطن انسانها برآشوبند، آنها را استخراج کنند.
ما آحاد بشر، برای اندیشیدن، استعداد عظیمی در خود نهفته داریم. وقتی فکر نمیکنیم، وقتی مطالعه نمیکنیم، وقتی در آیات الهی تدبر نمیکنیم، وقتی در تاریخ خود، در گذشتهی خود، در قضایای گوناگونی که برای بشریت پیش آمده است، در گرفتاریهای گذشته، در عوامل پیروزی بزرگ برای ملتها، تدبر نمیکنیم، از آن گنجینهی معنوی که خدا در ما قرار داده است، محروم میمانیم؛ «و یذکّروهم منسیّ نعمته... و یثیروا لهم دفائن العقول». امروز بشر به این دو، احتیاج دارد.۱۳۹۱/۰۳/۲۹
بیانات در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی
بعثت پیامبر اسلام, تفکر, تزکیه نفس, اخلاق اسلامی
قرآن
📗📗📗📗
۱ ) سنن كبری،بیهقی ج۱۰ ص ۱۹۲ ؛ تفسیر مجمع البیان ، فضل بن حسن طبرسى ج ۱۰ ص ۸۶ ؛ مكارم الاخلاق ، رضى الدين حسن بن فضل طبرسى ص ۸ ؛ بحارالانوار،علامه مجلسی ج ۶۷ ص ۳۷۲ ؛ كنزالعمال ،متقی هندی ج ۱۱ ص ۴۲۰ ح ۳۱۹۶۹.
انما بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاقِ
ترجمه:
از پيامبر (ص) نقل شده است: همانا من فقط مبعوث شدم تا خصلت هاى پسنديده اخلاقى را كامل كنم. @wittj2🎷