🔮🎷برخی دانشمندان خداناباور که دارای فرزند می باشند، سنت های دینی را به دلایل اجتماعی و شخصی پذیرفته اند.
پژوهشی از دانشگاه رایس و دانشکده بوفالو - زیر مجموعه دانشگاه ایالتی نیویورک (SUNY)
این مطالعه همچنین دریافت که برخی دانشمندان خداناباور می خواهند کودکانشان با ادیان متفاوت آشنایی یابند تا بتوانند تصمیم آگاهانه ای درباره انتخاب های دینی خود داشته باشند.
جامعه شناس دانشگاه رایس، الین هووارد اکلاند، پژوهشگر اصلی مطالعه و نویسنده مقاله ای در شماره دسامبر نشریه Scientific Study of Religion، اظهار می دارد که: "پژوهش ما تنها نشان می دهد در جامعه ایالات متحده، دین و خانواده تا چه حد در هم تنیده اند - آن قدر که حتی افرادی که به کمترین میزان مذهبی اند، دین را در زندگی شخصی خود مهم می یابند.
پژوهشگران دریافتند 17 درصد از خداناباوران دارای فرزند، بیش از یک بار در سال در تشریفاتی دینی شرکت می کنند.
این پژوهش از طریق مصاحبه با نمونه ای انتخابی از 275 شرکت کننده، که از میان اسامی یک برآورد 2198 نفره از اساتید دائم و استادیاران علوم طبیعی و اجتماعی، در 21 دانشگاه ممتاز ایالات متحده انتخاب شده اند، به عمل آمده است. نزدیک به نیمی از جمعیت برآورد اولیه، اظهار کردند شکلی از هویت مذهبی را دارا هستند در حالی که نصف دیگر چنین اظهاری نداشتند.
این افراد برای وارد کردن دین به زندگی خود، به ادله شخصی و اجتماعی استناد کردند، شامل:
هویت علمی: مشارکت کنندگان در مطالعه تمایل داشتند فرزندان خود را در معرض تمام منابع دانش (از جمله دین) قرار دهند و به آن ها اجازه بدهند که خودشان برای هویت دینی خود تصمیم بگیرند.
تاثیر همسر: مشارکت کنندگان تحت تاثیر همسر یا شریک خود در یک آیین دینی شرکت دارند.
تمایل نسبت به اجتماع: مشارکت کنندگان مفهومی از رفتار و اجتماع دینی می خواهند حتی اگر با شیوه استدلال دینی موافق نباشند.
👌اکلاند می گوید یکی از جالب ترین یافته ها، دریافتن این حقیقت بود که نه تنها برخی دانشمندان خداناباور تمایل دارند فرزندانشان در معرض آداب و رسوم مذهبی باشند، بلکه همچنین به "هویت علمی" به عنوان دلیل این کار ارجاع می دهند.
اکلاند می گوید: "ما فکر می کردیم که این افراد احتمالا کمتر تمایل داشته باشند که فرزندان خود را با سنت های دینی آشنا کنند، اما دریافتیم دقیقا عکس آن صادق است. آن ها می خواهند فرزندانشان گزینه انتخاب داشته باشند، و این امر با هویت علمی آن ها که کودکان را در تماس با همه منابع دانش قرار می دهند، مطابقت بیشتری دارد".
یکی از شرکت کنندگان در مطالعه که در خانواده ای قویا کاتولیک بزرگ شده بود بعد ها به این باور رسیده بود که علم و دین سازگار نیستند. او گفت آن چه که می خواهد به دختر خود انتقال دهد - بیش از آن که باور به ناسازگاری علم و دین باشد - توانایی انتخاب آگاهانه و اندیشمندانه خودش است.
این شرکت کننده اظهار داشت: "من... به او القا نمی کنم که باید به خدا باور داشته یا نداشته باشد". وی اظهار داشت که فرزندش را به این منظور در معرض همه گزینه های دینی شامل مسیحیت، اسلام، بوداییسم و غیره قرار می دهد.
اکلاند اظهار داشت که یافته های این مطالعه به عموم مردم کمک خواهند کرد که نقش آیین های دینی را در جامعه بهتر درک کنند.
وی اظهار داشته است: "فکر می کنم درک این که دانشمندان غیر مذهبی چگونه در زندگی خانوادگی خود دین را به کار می بندند، عملکرد مهم آن را در ایالات متحده آشکار می کند".
📚اکلاند نویسنده کتاب "علم در برابر دین: در واقع دانشمندان چه فکری می کنند" است که سال گذشته [متن متعلق به سال 2011 است] توسط نشر دانشگاه آکسفورد منتشر شد.
این مقاله با همکاری جامعه شناس دانشگاه بوفالو SUNY، کریستن شولتز لی، نوشته شده است. بودجه دانشگاه رایس و کمک هزینه ای از جانب بنیاد جان تمپلتون، حامی این پژوهش بوده است.
منبع:
دانشگاه رایس.
http://news.rice.edu/2011/11/30/some-atheist-scientists-with-children-embrace-religious-traditions-according-to-new-rice-research/
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
حديث عشق❤️
همى هواى تو دارم بسر دقيقه دقيقه
كه در لقاى تو دارم سفر دقيقه دقيقه
بدين اميد سر آيد شبم كه در سحرش
مگر به روى تو افتد نظر دقيقه دقيقه
خيال وصل توام ار نبود آب حياتم
فغان ز آتش سوز جگر دقيقه دقيقه
چه خون دل كه خورد باغبان تا كه دهد
نهال باغ اميدش ثمر دقيقه دقيقه
چگونه رسم قرارم بود كه از رسمت
جهان شود همه زير و زبر دقيقه دقيقه
چه طلعت است كه هر جلوه اش ببار آرد
دوباره عالم بى حد و مر دقيقه دقيقه
چه ملكت است كه با نظم خاص از هرسو
قواى بى عدد آيد بدر دقيقه دقيقه
هزار مرحله را پشت سر نهادم و دارم
هزار مرحله خوف و خطر دقيقه دقيقه
دل فگار من و زلف چنبرين نگارم
كند حكايت از يكدگر دقيقه دقيقه
كه قدر لذت سوز و گداز را داند
فتد چو مرغك بى بال و پر دقيقه دقيقه
بكام دل برسيدن شگفت پنداريست
که ميزند به تن و جان شرر دقيقه دقيقه
بطوف كعبه عشق است آسمان و زمينش
چنانكه انجم و شمس و قمر دقيقه دقيقه
نه ساز عشق كه با عقل و نفس دمساز است
بر قص آمده كوه و كمر دقيقه دقيقه
حديث عشق اگر خواهى از حسن آموز
كه درس عشق نمايد زبر دقيقه دقيقه
ديوان اشعار
علامه حسن زاده املی🌻
@wittj2
اللهم صلی علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم💐
مرا مهر سیه چشمان ز سر بیرون نخواهد شد
قضای روزگار است این و دیگر گون نخواهد شد
خدا را محتسب مارا به فریاد دف و نی بخش
که کار شرع از این افسانه بی قانون نخواهد شد
حافظ جان🌻
@wittj2
مسیر، مسیر عشق به سوی کوی عاشقان که فقط سالکان طریق هدایت و معرفت را راه است و جایی برای بیگانگان نیست
و اسیران در بند واسارت هوای نفس و امیال حیوانی را مجال سیر در این مسیر نیست
@wittj2
آسمان باز آبی ست در هستی باز است
من کجا پر گیرم این همان معراج است؟!
در خیالم یارا دل سودا زده ام را دریاب
آخر این دیوانه در مسیر راز است
اسماء🌻 اردیبهشت ۹۷
@wittj2
⭐️مناجات
پروردگارا؛
من انسانم ، به آنگونه ای که تو آفریدی.
نمی توانم مثل فرشتگانت پاک و آسمانی باشم.
گاهی فریب می خورم و گاهی فریب می دهم وگاهی ناشکر می شوم
و گاهی خودخواهی وجودم را فرا می گیرد.
..اما همیشه همیشه همیشه پشیمان می شوم و به سوی تو باز می گردم چون آغوش تو همیشه باز است
پـــــــروردگارا.....
دست نیاز را به درگاه تو دراز می کنم و از کسی خواسته هایم را طلب می کنم که هیچ گاه بر سرم منت نمی گذارد.
آرزوهایم را به تو می گویم.
به تو که همیشه راز دار منی.
صمیمی تر از همیشه سر بر آستان ملکوتیت می گذارم و در دل دعا می کنم
که پروردگارا کمکم کن تا هرگز تو را فراموشت نکنم که آرامش دل تنها با یـــاد تو میسر است پروردگارا
توفیقم ده که بیش ازطلب همدردی، همدردی کنم
بیش ازآنکه مرابفهمند دیگران رادرک کنم
بیش ازآنکه دوستم بدارند، دوست بدارم
زیرادرعطاکردن است که میستانیم ودربخشیدن است که بخشیده میشویم ودر
مردن است که حیات ابدی می یابیم.🌻
@wittj2
🔮🎷استغفار در ماه رمضان
🎯از اموری که فرمودند زیاد انجام دهید استغفار کردن است.
👈امام علی علیه السلام فرمودند: در ماه رمضان هم زیاد استغفار کنید و هم زیاد دعا کنید، دعا که می کنید ، بلا را از تو دور می کند و استغفار اثر گناه را از بین میبرد، توبه خود گناه را و استغفار اثر آن را از بین می برد.
ماه رمضان ماه رحمت خدا است، اما تو هم باید کاری کنی که این رحمت به سمت تو سرازیر شوید.
👈 پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم دستور العملی را در این باره بیان می کند را اینطور فرمودند:
⭐️هر کسی ماه رجب، شعبان و رمضان، روز و شب سوره حمد، آیة الکرسی، سوره توحید، سوره کافرون، سوره ناس و سوره فلق را هر کدام 3 بار بخواند؛ وبعد از آن ذکر " سبحان الله و الحمدلله و لا اله الاالله و الله اکبر لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم" را 3 بار بگوید؛ و 3 بار صلوات بفرستد؛ "اللهم صل الی محمد و آل محمد و الی کل نبی" و سه بار " اللهم اغفر للمومنین والمومنات" و 400 بار استغفار بگوید.
⭐️ثمره آن چیست؟
حضرت فرمودند: به خدا قسم، کسی که این عمل را در روز ها و شب های این 3 ماه انجام دهد، و مراقب باشد چیزی از این 3 ماه را از دست ندهد، اگر گناهش به اندازه دانه های باران، برگ های درختان، کف های روی دریا باشد، خداوند همه گناهانش را می بخشد.
@wittj2
Hesamoddin_Seraj_-_Azare_Eshgh_128.mp3
3.28M
🎷سراج
⭐️آذر عشق
@wittj2
به من نگر که در این بزم کمترین عامم
ز بیخودی نشناسم ز خاص تا عامی
⭐️قسمت اول
مي گويد به من نگاه كن، در اين بزم خدا، در اين جهان بزم خدا هست يا نيست؟ البته كه هست. من نزديك صفرم يا صفرم. یعنی من، من ندارم، يعني در اين لحظه به بي نهايت خدا زنده ام. بي نهايت ريشه داري، بي نهايت ريشه در اين لحظه بي نهايت فضاداري هم هست، در اين بحر دراين بحر همه چيز بگنجد، و من اين انرژي ام و من اين فضا هستم، پس بنابراين بيخود هستم، خود ندارم، من ندارم، مستم. ز بيخودي نشناسم، وقتي من مركز هم هويت شده نداشته باشم و من ذهني نداشته باشم، نمي آيم بگوييم اين خاص است، اين عام است، اين پول دارد و دانش دارد از جنس خاصّ است، اين يكي عوام است و عامّي است، كارگر است، نمي دانم، سواد زيادي ندارد، پس اين انسان نيست، آن يكي انسان بهتري است، اينها را با همديگر مقايسه نمي كنم، پس اين خاصّ و عامّ بودن در واقع همين دوئي من ذهني است، يا طبقه بندي من ذهني است، اگر ديديد شما آدم ها را به مهمتر و اينها داريم تقسيم بندی مي كنيد، اين از آن مهمتر است يا اين از اين برتر است، هرجا تر آمد بدانيد من ذهني تان دارد كار مي كند. اگر شما در اين لحظه به زندگي زنده بشويد، زندگي را ببينيد، ناشتاب بشويد، همه ي آدم ها يكي اند، همه شان از جنس زندگي هستند، و مقام اجتماعي شان، سياسي شان يا هر چي شان براي شما مهم نيست. اگر يكي بخاطر مقام اجتماعي و يا سياسي و يا يك درجات ديگر براي شما مهم جلوه مي كند، پس شما من ذهني داريد. و اين من ذهني شماست كه اين چيزها را منعكس مي كند.انسان اگر فضا را باز كرده باشد، اول زندگي را ببيند، شما فرض كنيد هر جا مي رويد به زندگي زنده ايد، زندگي را در همه مي بينيد، بعداً حرف تان را مي زنيد. خوب فرق نمي كند كه آن شخص در ظاهر رئيس باشد، وزير باشد يا هر چي شاه باشد، يا پولدار باشد، يا مقامي داشته باشد، دانشي داشته باشد، دانش اين دنيايي، و شما از آن فضا مي توانيد دانش بگيريد. همه ي اينها برمي گردد به اينكه دراين لحظه از آن فضا خرد زندگي به فكر و عمل تان مي ريزد، و آن فضا تقدّم دارد بر ارزيابي ذهني شما و قضاوت ذهني شما، و چه بسا ارزيابي و قضاوت شما از آنجا مي آيد. اگر از آنجا بيايد یک دفعه می بینید كه آره اين آدم نبايد تغيير پيدا كند، همينطور خيلي خوب است، خودم هم خوبم. من مي پذيرم. آدم ها براي چي بايد خودشان را عوض كنند كه مطابق آنطوري كه ما پارك مان را چيديم باشند، براي چي؟ آدم ها براي چي بايد مطابق ميل ما زندگي كنند؟ همسر ما بايد براي چي آن حرفي را بزند كه من ميل دارم بزند؟ و گرنه بلد نيست حرف زدنش را؟ چرا من اين قضاوت را مي كنم؟ كي بايد خودش را عوض كند؟ من. من بايد فضادار بشوم، من در اين لحظه نبايد بگويم تو چه جوري باش، چه كار كن، چه جوري تغيير كن، اگر بچه ام است، اگر به زندگي زنده باشم، يك راهنمايي هايي مي توانم بكنم، ولي لزوماً كنترل نمي كنم، فكر نمي كنم آن آنطوري نباشد به من برمي خورد، بدبخت مي شود. يا جهان آنطوري كه من مي خواهم نگردد همه چيز بهم مي ريزد، نه.
استاد پرویز شهبازی🌻
غزل۳۰۵۸ دیوان شمس
@wittj2
به من نگر که در این بزم کمترین عامم
ز بیخودی نشناسم ز خاص تا عامی
⭐️قسمت دوم
پس شما از خودتان مي پرسيد آيا من الان خود دارم من دارم يا بيخودي مركز من است؟ و فكر و عمل مان از بيخودي بر مي خيزد و من از اين فكري كه الان مي كنم به فكري ديگر نخواهم جهيد، از اين رفتاري كه الان مي كنم به رفتاري ديگر نخواهم جهيد، بلكه كجا خواهم بود اول؟ اول به زندگي، اول زندگي را حسّ خواهم كرد، اول سكون را تجربه خواهم كرد. سخت است؟ براي اينكه ما شرطي شده ايم به هر جا مي رسيم تند تند حرف بزنيم و قضاوت كنيم و ارزيابي كنيم، می گوییم: تو بايد اين كار را بكني. يك روز و روزگاري مي رسد، شما كه به همه نصيحت مي كنيد، وقتي از شما مي پرسند چه كار كنيم؟ مي گوييد: نمي دانم. شما مي توانيد در درونت فضا را باز كني، از استاد زندگي كه زندگي است، بپرسي كه چه كار كنی؟ مي تواني تسليم بشوي، مي تواني پذيرش را ياد بگيري، مي تواني به خرد دروني ات دسترسي پيدا كني، چرا از من مي پرسي من نمي دانم؟ در كار شخصي مردم دخالت نمي كنيم و كنجكاوي هم نداريم در باره ي ديگران بدانيم، چون همه اش مي خواهيم خودمان را عوض كنيم. و ما مي دانيم با عوض كردن خودمان و شعله ور كردن حضورمان اگر بتوانيم روي ديگران اثر خواهيم گذاشت.بله اجازه بدهيد راجع به قضا، قضا و قدر يك چند بيت بخوانيم و من تقاضا دارم كه شما به بعضي از خرافات من ذهني توجه بفرماييد. و اینکه اگر زندگی شراب خرد را، آرامش را و شادی را دستش گرفته و از صبح منتظر است و همیشه منتظر بوده است، شما بگیرید بخورید و شما تسلیم نشدید، موازی با او نشدید، اتفاق این لحظه را نپذیرفتید، و در این لحظه به جای معشوق که شراب را گرفته، فقط اتفاق را دیدید، و براساس من ذهنی عمل کردید و خرافات من ذهنی عمل کردید یا فکر کردید، در اینصورت نباید بگویید خدا می تواند درست کند، خدا خودش درست می کند. یک آدم معتاد است می داند که باید اعتبادش را ترک کند، در حالیکه هشیارانه می داند کاری از دستش برنمی آید، بلد نیست حوصله کار ندارد، زن هم می گیرد، آن زن هم کاری بلد نیست، بعد تازه دو تا بچه هم پیدا می کنند، بعد هم می گوید که: خدا خودش درست می کند. و هیچ اقدامی هم راجع به ترک اعتیادش نمی کند. حالا این را تعمیم بدهید به همۀ اعتیادهایی که ما داریم و مرکز ماست، اعتیاد به پول، اعتیاد به چیزهای دیگر که ما داریم. که همین اعتیادها سبب می شود که ما بگوییم کار بعدی چیه، کار بعدی چیه، فکر بعدی چیه؟ و بعد بگوییم که قضا، خدا، خودش درست خواهد کرد، یا برویم به فلان مکان او خودش درست می کند، کارها را درست می کند، نمی کند. کارها با عقل شما، با خرد شما، با می زندگی با تسلیم و کار عملی و کار عملی و کار عملی و جد و جهد و تحقیق درست می شود. بیخودی ننشینید بگویید خدا خودش درست می کند. این کاری که می کنیم مثبت است، این همه زحمت می کشیم که این دانش را از طریق اینترنت از طریق ماهواره از طریق استفاده از آخرین یافته های تکنولوژی بیاییم به خانه شما، به شما بگوییم که کمک مالی کنید، یکی بگوید که اگر خدا بخواهد خودش می رساند ولی من نمی دهم. تو اشتباه فکر می کنی، خدا به ما عقل داده، نیروی بدنی داده و گفته با من موازی بشو، هر لحظه به تو خرد می دهم چالشها را حل کن، چی خدا خودش حل می کند، چی فلان جای مقدس می رویم او خودش می داند، این کلاهها را ما نباید سر خودمان بگذاریم.و امروز داریم می خوانیم که اگر شما مرکز مادی داشته باشید، مرکز مادی نمی گذارد که خدا درست کند. و قضا که قانون الهی است که این لحظه چه اتفاقی می افتد، اتفابات بد می افتد. و اینکه شما می گویید خدا درست می کند و این مرکز مادی را دارید و براساس هیجانات خشم و ترس و تنگ نظری عمل می کنید، خدا درست نخواهد کرد. اول خدا به ما عقل داده که از این مرکز مادی رها بشویم. گفته دو تا منظور هست، اولیش این است که به من باید زنده بشوی، مرکز تو مال من است، مرکز را باید تمیز نگه داری، جارو کن هر روز مرکز را این هم هویت شدگیها را بریز دور. مولانا گفته، بزرگان گفتند قرآن گفته، چقدر دیگر بگویند.
ما هم هویت شدگیها را دانش ذهنی را باورهای پوسیده را گذاشتیم مرکزمان، می گویبم خدا خودش درست می کند، کارهای من را درست می کند. هر روز خرابکاری می کنم، هر روز با خشمم با ترسم، بادام پوک می کارم، می گویم خدا درست می کند، نمی کند، چه جوری درست می کند دیگر؟ عقل داده به، ما نیرو هم داده، قدرت تشخیص هم داده، گفته هر لحظه تسلیم بشو، به من متکی باش، بگذار من فکر کنم عمل کنم، بگذار من از تو تیر بیندازم، تو کمان و تیراندازش خداست، هرلحظه تو خودت با من ذهنیت با خشمت، ترست، تیر می اندازی، خدا درست می کند؟ چقدر باید بشنویم این حرف بیجا را و بیهوده را.
استاد پرویز شهبازی🌻
غزل۳۰۵۸ دیوان شمس
@wittj2
⭐️مروارید درون
تن آدمی چیزی است که خواهی نخواهی نابود خواهد شد، اما چیزی در این قالب هست که ماندنیست..
مرواریدی در این صدف است که خواستنی است..
هستی، طالب این مروارید است..
همین مروارید هست که میگوید : انا الحق
این مرواید پاره ای ازخداست، نفخه الهیاست..
غواصی که به این مروارید دست پیدا کند با اقیانوس هستی به وحدت میرسد..
آنگاه، او در هر حباب و موج، دریا را میبیند.
👌⭐️بگذار این ذکر مدام تو باشد:
هرچه هست ،اوست من نیستم.
هرچه هست اوست، من درمیان نیستم
@wittj2
هدایت شده از حدیث ولایت
🌀 کوانتوم و عرفان ناب اسلامی/ کوانتوم وتعالیم عرفانی، دلنوشته ها و اشعارم وسخنان و اشعار بزرگان اهل علم و ادب
🌀 @wittj2
🔮🎷معرفی کتاب
چاپ نخست کتاب⭐️ «عرفان عملی» نوشته
✍دکتر سیدیحیی یثربی از سوی موسسه بوستان کتاب منتشر و روانه بازار نشر شد. اثر حاضر عرفان عملی را که بر آن است تا کمالات بالقوه انسان را به فعلیت برساند، در دو بخش مورد بررسی میکند.
عرفان عملی بر آن است تا کمالات بالقوه انسان به فعلیت برسد. با تحقق چنین هدفی، امکانات وجودی آدمی چنان رشد و گسترش مییابد که همه کائنات در مقایسه با گنجایی درونش به منزله انگشتری است در بیابانی ناپیدا کرانه و حضرت حق در دل درون چنین انسانی میگنجد.
دکتر سیدیحیی یثربی، در انتهای پیشگفتار کتاب حاضر یادآور میشود: «به هرحال این مجموعه با این انگیزه پیشکش میگردد که اگر درسی از بزرگان آموخته باشم، از یاد نبرم و به دیگران انتقال دهم. و اگر به نکتهای رسیده باشم، به زیر خاکش نبرم».
اثر حاضر در دو بخش، موضوع فوق را کاویده است. بخش نخست، کلیاتی درباره عرفان عملی و نقش و جایگاه انسان و بخش دوم، معرفی و شرح مقامات و منازل سلوک است.
در انتهای این اثر، نمایهای از آیات، اعلام، موضوعات و اشعار نیز درج شده است.
@wittj2