برگی از معرفت🍂
✍️ ائمه ى معصومين- صلوات اللَّه عليهم اجمعين- حقايق الهى را كه خود و خاصّان امّتشان (به تعليم آنان) مى فهميده و مشاهده مى كرده اند، در قالب دعا بيان فرموده اند؛ زيرا اظهار آنها براى اهل زمان آن حضرات (جز بعضى از خواص و اهل سرّ) ممكن نبوده است، مگر در غالب دعا و فرازهاى ادعيه. از اين رو آن بزرگواران، معارف ناب اسلامى را به صورت دعا بيان فرموده و خواندن آن ها را در شبانه روز و سال و ماه مستحب دانسته اند، چنان كه امر به خواندن حقّ تعالى در قرآن شريف نيز مورد سفارش است. «غافر 60 و بقره 186» تا آنان كه لياقت فراگيرى معارف الهى را دارند، بدين وسيله با حقايق آشنا شوند و به غرض غايى از خلقت كه همانا عبوديّت واقعى و معرفت او است، نايل آيند.
حجت الحق شیخ علی پهلوانی طهرانی (قدس سره)🌻
📗نور هدایت
عضویت👇
@wittj2
4_5843562735765291556.mp3
6.13M
🎷استاد شهرام ناظری
⭐️درس سحر
@wittj2
امام علي عليه السّلام فرمودند🌻
خَفْضُ الصَّوْتِ وَ غَضُّ الْبَصَرِ وَ مَشْىُ الْقَصْدِ مِنْ اَمارَةِ الأيمانِ وَ حُسْنِ التَّدَيُّنِ؛
از نشانه هاى ايمان و ديندارى نيكو، پايين آوردن صدا، فروبستنِ چشم و راه رفتن معتدل است 👌(كنترل گام و چشم و صدا).
📗غرر الحكم، ج ۳؛ ص ۱۵۲۱
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
دیالکتیک علم و عرفان ناب
🔮آفرينش جهان در نـهج البلاغه🔮🎷🎷🎷🎷🎷 مقدمه كمتر انديشمندى درجهان است كه حضرت على(ع) را نشناسد. سخن گفت
مقاله آفرینش جهان در نهج البلاغه بر اساس علم فیزیک جدید🎯
🔮🎷عرفان مخلصانه و جهاد مصلحانه در سلوك حسينى (۵)
⭐️ادامه اصناف عارفان
۳. سومين طايفه، عشقبازان پاكبازند كه اهل ايثار همه چيز در راه حق هستند؛
مخلصانى كه غير از او نبينند و نخواهند.
عارفان مخلص به اين سلك مىآيند و ره مىسپارند و مراحل و منازل را يكى پس از ديگرى پشت سر مىنهند، در حالى كه تنها طاعت و رضايت او را مىجويند.
در عرفان مخلصانه اين اصل وجود دارد كه هدف و غايت آفرينش رسيدن انسان به معرفت اللّه و نوشيدن از شراب شهلاى شهود است.
امام حسينعليه السلام در دعاى عرفه مىفرمايند:
«الهى علمْتُ باختلافِ الاثارِ و تنقّلات الاطوار انَّ مرادكَ منّى ان تتعرَّف الىَّ فى كلَّ شىءِ حتى لا اجهلَك فى شىءِ»؛
بار الها با دگرگونىهاى روزگار دانستم كه خواسته تو از من اين است كه در همه چيز تو را ببينم و بشناسم و در هيچ چيز از تو غافل و جاهل نباشم.
بدين سان، عارفانى كه خالصانه و صادقانه براى خدا و به سوى خدا ره مىپويند و وصال جمال او را مىجويند؛
نه به دستيازى به نيروهاى پنهانى درون بسنده مىكنند؛
تا از سحر و كهانت سر برآورند.
و نه به لذّت واردات و خاطرات معنوى قناعت مىورزند؛
تا گردن در گريبان گوشهگيرى و ظلمپذيرى فرو كشند،
بلكه پس از آبادسازى دل براى صاحب اصلى آن؛
به پاكسازى جامعه و خلق براى خالق بخشنده آن همت مىگمارند
و حركت خويش را در راه بندگى و دلدادگى به معبود ادامه مىدهند.
امام حسينعليه السلام درباره عارفان پيراسته از ننگ هوا و آزادگان وارسته از غير خدا فرمودهاند:
«انَّ قوماً عبدواللّه رغبةً فتلكَ عبادةُ التجار و انَّ قوماً عبدواللّهَ رهبةً فتلك عبادَهُ العبيد و انَّ قوماً عبدوالله شكراً فتلكَ عبادةُ الاحرار و هى افضلُ العبادة»؛ 👈(محمد دشتى، فرهنگ سخنان امام حسينعليه السلام، چ ششم، انتشارات مشهور، 1381، ص 178.)
همانا قومى خداوندگار را از سر رغبت و طمع درنعمتهايش عبادت مىكنند، اين عبادت تجّار است. گروهى ديگر آفريدگار خويش را براى ترس از عقاب و عذاب پرسش و ستايش مىنمايند؛ اين هم عبادت بردگان است.
و اما برخى براى شكرگزارى و شايستگى ذات اقدس الهى، رخت عبادت برتافتهاند و زبان به حمد و مدح او گشودهاند، و اين است عبادت آزادگان و عارفان كه برترين عبادتهاست.
البته سه فرقهاى كه در بيان حضرت آمده، غير از آن مواردى است كه شرح آنها گذشت، اما دسته سوم همان است كه در بيان پيشين آمد.
ادامه دارد...
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
نهاده بر کف جامی بر من آمد عشق
که ای هزار چو من عشق را غلام غلام
هزار رمز به هم گفته جان من با عشق
در آن رموز نگنجیده نظم حرف و کلام
مولانای جان🌻
@wittj2
قلب مساعد.mp3
3.38M
🎷علامه مروجی سبزواری
⭐️قلب مساعد
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
اینشتین تا آخر عمر خود بر این عقیده بود که نظریهی درهمتنیدگی نشانگر کامل نبودن مکانیک کوانتوم است. اما شرودینگر معتقد بود که درهمتنیدگی از ویژگیهای اصلی فیزیک جدید است.
علمی عرفانی👇
@wittj2
جام می الست خود
خویش دهد به سمت خود
طبل زند به دست خود،باز دل پریده را
مولانای جان🌻
@wittj2
امشب ز برای دل اصحاب مخسب
گوش شب را بگیر و برتاب مخسب
گویند که فتنه خفته بهتر باشد
بیدار بهی تو فتنه مشتاب مخسب
مولانای جان🌻
شبتان لبریز از گرمای عشق✨
@wittj2
Hesamoddin_Seraj_-_Azare_Eshgh_128.mp3
3.28M
🎷سراج
⭐️آذر عشق
@wittj2
بیهوده سیر و دور به گرد جهان زند
پرگار را بغیر دل خویش دانه نیست
افتاده ای تو در غلط از کثرت مثال
یک عکس بیش در همه آیینه خانه نیست
صائب تبریزی🌻
@wittj2
گفتم خوشا هوایی کز باد صبح خیزد
گفتا خنک نسیمی کز کوی دلبر آید
گفتم که نوش لعلت ما را به آرزو کشت
گفتا تو بندگی کن کو بنده پرور آید
حافظ جان🌻
درود و طلب خیر بر همراهان عشق🌹
@wittj2
🔮🎷عرفان مخلصانه و جهاد مصلحانه در سلوك حسينى (۶)
⭐️عرفان مخلصانه در بعد علمى
سلوك عرفانى - از خودشناسى تا خداشناسى - در سه رتبه صورت مىگيرد.
البته عارفان تنها با روش سومين سير مىكنند،
ولى سالكان به تناسب موقعيتشان از دو مرحله نخستين بىنياز نيستند.
آن سه رتبه از حيث روششناسى عبارتند از:
👈۱.حسى - عقلى، ۲.عقلى محض و ۳.شهودى
در ذيل، اين مراتب را در انديشه امام حسينعليه السلام مىكاويم:
۱. روش حسى - عقلى
در سير از خودشناسى با خداشناسى بدين سان فراچنگ مىآيد كه سالك با مطالعه وجود مادى خود و پيچيدگىها و شگفتىهاى آن به دانش و قدرت عظيمى پى مىبرد كه خود را مقهور و مخلوق آن مىيابد.
در واقع، با ضميمه كردن اين مقدمه حسى كه «من موجودى دشوار آفريده هستم»، به مقدمات عقلى از جمله ضرورت ناظم براى نظم به شناخت الله تعالى مىرسد و پارهاى از اوصاف فراز مرتبه او را كشف مىكند.
البته اين روش با نگريستن و انديشه كردن به عالم آفرينش نيز به نتيجههاى مشابهى مىرسد. اما به دو دليل تأمّل و تدبّر در خويشتن مفيدتر است:
نخست اينكه؛
انسان پيچيدهترين و شگفتانگيزترين آفريده الهى است،
دوم اينكه اگر پاى خود انسان در ميان باشد، تفكر جدىتر، ژرفتر و كارآمدتر خواهد بود و آثار ماندگارترى در قلب و جان او به جاى مىگذارد.
اين دو نكته در مناجات امام حسينعليه السلام در روز عرفه آشكار است.
امامعليه السلام دعاى شريفه عرفه را با حمد خداوند بر اساس جهانشناسى حسى - عقلى آغاز مىكنند.
ابتدا به عالم خلقت توجهى كوتاه كرده و آثار حكمت و قدرت رحمانى را در آن يادآور مىشوند، سپس به انسان رو آورده و با بيانى اعجاب برانگيز، به ظرايف و لطايف آفرينش آدمى زبان مىگشايند و پروردگار خويش را سپاس مىگويند:
«الحمدلله الذى ليس لقضائه دافعٌ و لا لعطائه مانعٌ و لا كصنعه صنعُ صانعٍ و هو الجوادُ الواسع فطر اجناس البدايع و اتقَنَ بحكمتِهِ الصنايع...»؛
سپاس خدايى را كه كسى بر حكمتش غلبه ندارد و بخشش او را باز ندارد. هيچ سازندهاى چون او نسازد و هر آينه اوست بخشايندهاى گشاده دست، كه گونههاى بسيار آفريد و همه را به دانايى خويش مستحكم نمود.
ادامه این بحث را در شماره بعدی بخوانید....
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷عرفان مخلصانه و جهاد مصلحانه در سلوك حسينى (۷)
ادامه توصیف رتبه های سلوک عرفانی
امام پس از اين جهانشناسى الهى، در آفرينش خود نظر كرده و مىفرمايد:
«اقرار مىكنم كه تو پروردگارم هستى و بازگشتم به سوى توست. پيش از آنكه من چيز قابل ذكرى باشم، با نعمتت بر من آغاز كردى و هستىام بخشيدى و مرا از خاك آفريدى و در صلب پدرانم جاى دادى و از حوادث و دگرگونىهاى روزگار پاس داشتى. تا اينكه از پشت پدران به رحم مادران در دورانى دير پا و قرنهاى پياپى سفر كردم...
سپس خلقت مرا از آب بىمقدار آغاز نمودى و در تاريكىهاى سهگانه رحم مادرم ميان گوشت و خون و پوست جاى دادى و مرا بر آفرينشم شاهد نگرفتى و كارى را به من واگذار نكردى.
سرانجام مرا با هدايت تكوينى سالم و آراسته به دنيا آوردى و در مهد حفاظت نمودى، و از شير گوارا به من خوراندى، دلِ نگهداران مرا نرم و پر مهر ساختى و مادران دلسوز را بر من گماشتى و از آسيب جن و شياطين دور داشتى و از كم و زياد سالم و پيراستهام فرمودى.
شهادت مىدهم اى معبود من! به حقيقت ايمانم و به پيمان يقين قلبم و توحيد ناب و آشكارم و درون پنهانم و اعصاب بينايىام و خطوط پيشانىام و راههاى تنفسم و حفرههاى شامهام و روزنههاى ورود امواج صوت به پرده صماخم و استخوانهاى پشت پرده شنوايىام و آنچه بر هم نهادن لبهايم مىپوشاند. و جنبشهاى گوياى زبانم و محل اتصال فك بالا و پايينم و محل رويش دندانهايم و اعصاب حس چشايىام و استخوان گردنم كه مغز را استوار مىدارد، و محل خروج رشتههاى عصبى گردنم و آنچه فضاى سينهام را پر كرده است و رگهاى اطراف رگ اصلى قلبم و آنچه كه پرده قلبم را به كنار جگرم مىپيوندد، و دندههاى استخوانهاى پهلو و سربند مفاصلم و تپش قلب و ضربان رگهايم، و سرانگشتانم و گوشت و خون و مو و پوست و اعصاب و عروق و استخوانها و مغز و همه اعضايم و آن بافتهايى كه در دوران شيرخوارگى تشكيل شده...
اگر قرنها عمر كنم و اينها را به خدمت تو گمارم، نمىتوانم يكى از آنها را شكر گزارم و سپاس شايسته به جاى آورم، مگر به منّت و رحمت تو كه خود سزاوار سپاسى ديگر است.»
حضرت اباعبداللهعليه السلام در اين فرازهاى استوار و دلنشين با دقت تمام الطاف الهى و ظرايف جسم مادى خود را برمى شمارد و با تكيه بر آن، از خودشناسى به خداشناسى مىرسد و با زبان معرفت به حكمت و زيبايى و عظمت آنها، بر پروردگارى او شهادت مىهد.
ادامه دارد....
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
ولی کیست؟.mp3
4.81M
🎷علامه مروجی سبزواری
⭐️ولی کیست؟
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
در پایان قرن ۱۶، جوردانو_برونو ، فیلسوف ایتالیایی این فرضیه را مطرح کرد که جهان بیانتها است و شاید تعداد بیشماری جهان وجود دارد که موجوداتی در آن زندگی میکنند.
عضویت👇
@wittj2
هر دنیا قوانین فیزیکی مخصوص به خود را نیز دارد. و بینهایت احتمال به بیشمار نتیجه ختم خواهد شد. عدهای میگویند این تئوری حتی حیات را هم توجیه میکند.
عضویت👇
@wittj2
اگر ابعاد شناخته شده در جهان هستی دچار انحنای شدید شود، آنگاه هر ذره ای که قادر به خروج از ابعاد چهارگانه این جهان باشد، می تواند با بر زدن از میان بعد پنجم، حتی از نور هم پیشی بگیرد.
عضویت👇
@wittj2
طبق دانش ما، جهان ما تحت تاثیر دو مجموعه از قوانین است: ۱.مکانیک کوانتوم برای همه مواد کوچک مانند ذرات و ۲.نسبیت عام برای همه مواد بزرگتر مانند ستاره ها، سیاره ها و من و شما.
عضویت👇
@wittj2
جهانهای چندگانه میتواند تناقضات سیاهچالهها را توضیح دهند؛نسبیت عام نیز چندین جهان راتایید میکند که اگر اطلاعات در هر شاخۀ کوچک نباشند، در سراسر تابع موج جهانی محفوظ میمانند.
عضویت👇
@wittj2
پل کیهانی اینشتین- روزن که اصطلاحا 👌کرمچاله هم نامیده میشود ،کرمچاله، مسیر میان بر کیهانی است که دو نقطه دور دست در پهنه فضا- زمان را به همدیگر متصل می کند.
عضویت👇
@wittj2
🔮🎷بیگ بنگ و بیگ کرانچ چیست⁉️
بیگ بنگ (انفجار بزرگ): کیهان شناسان دریافتند که جهان ابتدا با انفجار یک ذره بسیار کوچک و خیلی داغ به وجود امده است.که به سرعت درحال گسترش و باز شدن است.
بیگ کرانچ: مدتی بعد به کمک تحقیقات عده ای از دانشمندان مشخص شد که علاوه بر بیگ بنگ پدیده ای به نام بیگ کرانچ هم باید وجود داشته باشد.
و همانطور که دنیا باز شده روزی به همان نقطه ی آغاز جمع می شود.
⭐️(انا لله و انا الیه راجعون).
اشاره قران مجید در ۱۴ قرن گذشته👇
🌻سوره ی 51 (الذاریات): آیه ی 47:
"و ما آسمان ها را با قدرت خود بنا کردیم و همواره آن را وسعت می بخشیم!"
🌻سوره ی 21 (الانبیا): آیه ی 104:
"در آن روز که آسمان را چون طوماری در هم می پیچیم هماگونه که آفرینش را آغاز کردیم آنرا باز می گردانیم. این وعده ای است که بر ماست و قطعا آنرا انجام می دهیم!"
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
📚 دانلود کتاب الکترونیکی: ذرات بنیادی یا نظریه ی ریسمانها
👈 لینک: http://bigbangpage.com/?p=33896
عضویت👇
@wittj2