🔮🎷مسئله ای در کیهان شناسی
🎯 آیا کل جهان (کلّ کائنات) وزن دارد؟
نظر به این که گویاترین حدیث در این باره آن است که در دعای چهل و هفتم صحیفه سجادیه آمده، تصمیم داشتم آن را در «شرح صحیفه» بیاورم اکنون که در اثر بیماری از ادامۀ آن ناتوان هستم به آقا ابراهیم گفتم آن را تایپ کرده و در سایت بینش نو قرار دهد.
آیت الله مرتضی رضوی🌻
هر چیزی وزن دارد، آیا کل جهان نیز وزن دارد؟ کیهان شناسی غربی به آن تکامل نرسیده است که به این پرسش پاسخ دهد؛ غربیان نه چیزی از آغاز پیدایش جهان می دانند و نه از انتهای آن؛ آیا جهان متناهی است؟ یا غیر متناهی و بی نهایت است؟ هنوز نظری و حتی فرضیّه ای که محققان و متفکران را از حیرانی آسوده کند، ابراز نشده است؛ حرف های جسته و گریخته از زبان و قلم شان صادر می شود لیکن به حدّ علمیت نمی رسد، گرچه خود ماهیت مادی جهان و قوانین مادّه حتی اصول ریاضی ایجاب می کند که جهان متناهی باشد با این همه سخنی بضرس قاطع در این باره ندارند.
⭐️اسلام به این پرسش ها پاسخ داده است.
ادامه مطلب:👇
http://www.binesheno.com/Files/maghalat.php?idVeiw=2869&level=4&subid=2869
علمی عرفانی👇
@wittj2
مهدی شناسی 👇
🔮🎷زیارت آل یاسین(۳)
🌹اَﻟﺴﻼمُ ﻋَﻠَﯿْﮏَ ﯾﺎ داﻋِﯽَﷲِ و َرَﺑّﺎﻧِﯽ
ُآﯾﺎﺗِﻪِ🌹
قسمت دوم
⭐️داعی یعنی دعوت کننده به سمت خدا.یعنی امام زمان،شما مردم را به سمت خدا دعوت می کنی، راهنمای مردم به سمت خدا هستی.
✌️دو نوع دعوت داریم؛ 👇👇
1⃣ یکبار به فلانی می گویی آدرس کجاست! آدرس را به تو نشان می دهد می گوید،اینجا و اینجا و اینجا، که بروی، به آدرس میرسی!
2⃣ اما یکبار طرف هم آدرس را به تو نشان می دهد،هم دست تو را می گیرد و به سمت آدرس می برد.
👌دعوت امام زمان عج الله فرجه از نوع دوم است! یعنی نه تنها امام زمان آدرس خدا را به ما نشان می دهد، بلکه ما را به سمت خدا راهنمایی هم می کند و می برد!
⚠️اما شرطش هم این است که، خودمان همراهش باشیم، گاهی امام ما را می خواهد ببرد ولی ما همراه امام نیستیم و البته مقصر خود ما هستیم.
⭐️«وَ رَﺑّﺎﻧِﯽ ُآﯾﺎﺗِﻪِ..»رب یعنی پرورش دهنده، اینکه می گویند خدا رب است! یعنی پرورش دهنده ی انسانهاست، اینکه می گوییم امام زمان (عج) «رَﺑّﺎﻧِﯽ ُآﯾﺎﺗِﻪِ..»هست، یعنی امام زمان پرورش دهنده ی آیات خداست !!
⭐️آیات فقط آیات قرآن نیست، بلکه نشانه های خداست! یعنی امام زمان عج الله فرجه است که باعث هدایت تکوینی و تشریحی موجودات می شود و آنها را رشد می دهد! حتی گیاهان، حتی موجودات دیگر هم برای رشد خودشان، نیاز به هدایت امام زمان علیه السلام دارند!
📗در دعای عدیله می گوییم«ﺑِﻴُﻤْﻨِﻪِ رُزِقَ اﻟْﻮَرَی» به یمن امام زمان (عج) است که موجودات روزی می خورند، یعنی موجودات کلی است چه آدم، چه گیاه !!!
#مهدی_شناسی
#زیارت_آل_یاسین
👇
@wittj2
نه مرا طاقت غربت نه تو را خاطر قربت
دل نهادم به صبوری که جز این چاره ندانم
سعدی🌻
👇
@wittj2
1_29676502.mp3
691.8K
⭐️ ساقیا
🎷علیرضا افتخاری
شعر : حسین منزوی🌻
👇
@wittj2
برگی از معرفت🍂
راهت به هنر، هرچه رهاتر باشد
با رهرو روح، آشناتر باشد
زان پنجره ی شگرف، چون درنگری
آن لحظه خدا نیز خداتر باشد!
19 مهرماه، زاد روزِ جانِ بیدارِ زمانه ما، استاد #شفیعی_کدکنی
👇
@wittj2
1_27970394.MP3
17.39M
#دولت_کریمه
📗جلسه سوم
#استاد_عبادی
#سخنرانی_کوتاه
🔮شراکت در ثواب نشر
⭐️با گوش دادن این مباحث،سیر تاریخی سیاسی مهدویت و دشمن شناسی مهدوی را فرا خواهید گرفت.
👇
@wittj2
#خلاصه_شرح_داستان_اول_مثنوی
#مقدمه_قسمت_پانزدهم
علامه مروجی سبزواری🌻
عارفانی که به مقام وصل میرسند و در حق فانی میگردند دو جورند؛ یکی عارف واصل ناقص، و چنین عارفی کسی است که چون سفر دوم را طی کرد و به مرتبۀ فنای فی الله رسید و واصل به حق شد، آن جذبهای که در سفر دوم او را به سوی الله میکشید و در الله فنا کرد، رهایش نکرده و همچنان در حالت فنا نگه میدارد. به این افراد میگویند✨ مجذوبین، ✨مجانین العقلا، یا ✨والهین. در اثر شدت جذبه اینها از خود بیخود شده و عقل در اینها کار نمیکند و لذا مانند آدمهای دیوانهاند؛ مثل شبلی و ذوالنون مصری. اینها عرفای واصل ناقصند.
⭐️اما عارف واصل کامل کسی است که سفر سوم را انجام میدهد یعنی از فنا بیرون آمده و عقلشان به آنها برمیگردد، و البته اینها هم دو جورند.
🍀۱. یک عده عارف واصل کامل غیر مکمل هستند و آنها کسانی هستند که بعد از به خود آمدن، سفر چهارم ندارند و وظیفه ندارند از خود به سوی مردم بروند. بلکه آن اسرار و حکمتهایی را که در زمان وصال به دست آوردهاند فقط برای خودشان است. اینها اولیائی هستند که پنهانند و کسی آنها را نمیشناسد و خود نیز حق آشکار کردن خود را ندارند، گرچه وجود اینها برای جامعهای که در آن زندگی میکنند آثار تکوینی دارد مثل دفع بلا. البته ممکن است بعضی اهل الله آنها را بشناسند ولی باید مخفی کنند.
🍀۲. اما عدۀ دیگری که سفر سوم را طی میکنند و به خود بر میگردند، اجازه دارند که سفر چهارم را نیز انجام داده و به سوی خلق بروند و هرجا نفس مساعدی دیدند، در او👌 یقظه ایجاد کرده و در آنها شوق این سیرِ از خلق به حق را به وجود آورده و بعد آنها را وارد این سیر نمایند. اینها را میگوییم✨ عارف واصل کامل مکمل.
مولانا مسلماً در مقام تربیت شاگرد بوده و از نفوس مستعد دستگیری میکرده و دو شاگرد بزرگ او، صلاح الدین زرکوب و حسام الدین چلپی معروفند.
باز مؤید پنجمی هم داریم بر این که مولانا یک عارف واصل کامل مکمل بوده و آن داستانی است که شمس الدین احمد افلاکی در مناقب العارفین میآورد، که خلاصۀ آن این است که روزی حضرت مولانا با جمعی از معتقدان و مریدان به باغ حسام الدین چلپی رفته بودند. مولانا پاهایش را در جوی آب گذاشته و برای اصحاب، معارف میفرمودند. یکی از اصحاب آهی کشید و گفت حیف که مولانا شمس الدین تبریزی در بین ما نیست. مولانا ناراحت شد و اعتراضاً و انکاراً علیه گفت چرا حیف؟ در مذهب ما حیف و کاش و دریغ نیست. چرا که هر چه هست و هر چه بوده ارادۀ خدا بوده. آن شخص گفت منظوری نداشتم، فقط گفتم اگر در بین ما میبود از او استفادۀ بیشتری میکردیم. مولانا میگوید: چه میگویی که اکنون کسی در مقابلت نشسته است که از سر هر موی او صدهزار شمس تبریزی آونگان است و در ادراک سرّ سرّ او حیران، انتهی.
در اینجا مولانا میخواهد صریحا بگوید که دیگر من از شمس گذشتهام، و بسی از شمس فراتر رفتهام، و دیگر خودت ببین چه از کلمات مولا استنباط میکنی، ولی هرچه هست این را میگویند گذر از شیخ.
آری مولانایی که روزی در غیاب شمس آن بیتابیها را میکرد و عشق و تعلقش به شمس الملک داد تبریزی چنان آتشین و پرشور بود که شهرۀ عام و خاص شده و تاریخ در کتاب بزرگ خود، این عشق را جز عشقهای ماندگار ثبت کرد، اما همین جلال الدین، سالها بعد از رفتن شمس، در زمان غیبت کبرای او روزی در باغ حسام الدین چنین برای شمس میگفت!
در اینجا بد نیست جهت معرفت بیشتر مطلبی را تحت عنوان گذر از شیخ بنگارم تا ان شاالله هم خواننده را مزید معرفتی باشد نسبت به طریق و هم شاید که ما را از دعای خیر فراموش نکنند.
ادامه دارد...
🎯فناء فی الله نداریم قرب الی الله مقصود اصلی ماست.
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷قرآن و سیاهچاله های کیهانی
🚫در پاسخ به یک پرسش دربارۀ ردّ قانون نیوتن
یک پرسش را که در قالب عبارت های متعدد عنوان شده و می شود، با تلخیص، تجمیع و نقل به معنی، می آورم:
❓❓پرسش:
گفته اید که قانون نیوتن یعنی جاذبه، جهان را مدیریت نمی کند، و آنچه جهان را اداره می کند دافعه است. منشأ این دافعه را بیان و مشخص کرده و به نیوتن ایراد گرفته اید که منشأی برای جاذبه معرّفی نکرده است.
بر فرض پذیرش نظر شما که «از مرکز جهانِ کیهانی، به طور مداوم انرژی و ماده ایجاد می شود و کل جهانِ کیهانی را تحت فشار قرار می دهد، و با فشار و دافعه، آن را مدیریت می کند»، این پرسش پیش می آید که: پیدایش و فعالیّت سیاهچاله ها، بدون عاملِ نیروی جاذبه، چگونه امکان دارد؟
پاسخ:👇👇👇👇
ادامه مطلب:
http://www.binesheno.com/Files/maghalat.php?idVeiw=2286&level=4&subid=2286
علمی عرفانی👇
@wittj2
بررسی یک مقاله:👇👇👇
(بخش اول)
🔮🎷دانشمندان کشف کرده اند که بهشت و جهنم وجود دارد!
روز دوم نوامبر مصادف با ۱۱ آبان ۱۳۹۴ مجله ی scientist در سر مقاله ی اصلی خود با تیتر بزرگ نوشت :
بهشت و جهنم وجود دارد!
«بیل برایسون» سردبیر این مجله در پیش گفتار به طور مفصل در خصوص پروژهی ۱۶ سالهی گروهی از دانشمندان کشورهای آلمان، انگلیس، سوئیس و آمریکا که به طور محرمانه انجام شده است قلم زد. به گفتهی او انتشار این نتایج پس از قطعی شدن در تاریخ ده سپتامبر سال ۲۰۱۱ برای بررسی مجدد برای مدت چهار سال به تعویق افتاد.
⭐️آنچه که به طور خلاصه از این تحقیقات حاصل شده است این است که هر انسان در طول زندگی بر اساس تفکرات ذهنی امواج و فرکانسهایی در نرونهای مغز ایجاد میکند که همان حامل های دستوری هستند. برای نمونه تفکر خشم آلود منتهی به صدور امواج سطح آلفا با فرکانسهای شدید و بسیار کوتاه در سطح رشتههای نرونی شده و باعث ایجاد سیلان هورمونهای خاص از جمله آدرنالین میگردد. از این رو هر خصوصیت و ویژگی اخلاقی که در ذهن انسان شکل میگیرد این تأثیر را در بدن انسان گذاشته و سطحی از امواج ایجاد میکند.
🎯دانشمندان با بررسی تأثیر این امواج بر روی طول موج نوسان پروتونهای سازندهی سلولهای یک مغز که از آن در حالات مختلف نمونه برداری شده بود به این نتیجه رسیدند که مقادیر این طول موجها برای پروتونها در حالتهای مختلف متفاوت بوده است.
⭐️از طرف دیگر با انبساط هستی پس از «بیگ بنگ» و گسترش بدون انتهای کل هستی به سمت نیروهای گرانشی فرا کیهانی، کل هستی نهایتاً به دو لایه در هم پیچیده در بستر بی انتها گسترش مییابد که بخشی نیروهای سیاهچالهای (Dark Forces) و بخشی نیروهای روشن (Light Forces) میباشند.
🎯و پس از آزمایشات ثابت شد پروتونهای مغز در حالت منفی جذب نیروهای سیاهچاله ای و پروتونهای مغز در حالت مثبت جذب نیروهای روشن میگردد. به گفتهی «ریچارد هایزگر» دبیر اجرایی تیم آزمایشاتی، هر سلول پس از مرگ در طول میلیونها سال به ذرات بنیادین تقسیم شده که براساس طول موج ذرات زیر اتمی همچون پروتونها که در روابط کوانتومی رفتار میکنند دارای یک 👌حافظهی ثبت شده میباشند که به سمت نیروهای تاریک و یا روشن کشانده میشوند.
⭐️ به عقیدهی «ریچارد هایزگر» آنچه که از برزخ در کتب آسمانی یاد شده است در واقع طول بازهی زمانی این اجزا در مسیر حرکت خود بعد از تجزیهی یک جسد تا رسیدن به سیاه چالههای با درجه حرارت بیش از ۵۰۰ ملیون درجه فارنهایت(جهنم) و یا لایههای نورانی با دمای سازگار برای بقای اجزای اتمی (بهشت) میباشد. انتظار میرود این نتایج شگفتی آور اثرات بسیار مهمی را در نظام فلسفی و اخلاقی جهان ما داشته باشد. چرا که با در نظر گرفتن اثبات علمی وجود بهشت و جهنم هر یک از ما به این خواهیم اندیشید که پروتونهای سلولهای ما به کجا خواهند رفت؟ بهشت یا جهنم؟
👈بررسی این خبر علمی در پست بعد.
علمی عرفانی👇
@wittj2
بررسی یک مقاله
(بخش دوم)
بررسی این خبر علمی:👇👇👇
✨۱- در این کشف علمی، استثنائی و ویژه بودن ماهیت انرژی های صادره از انسان، اثبات شده است، لیکن در مکانی که برای بهشت و دوزخ تعیین شده، دچار نقص اساسی است، این مطلب را در حد توان خود در کتاب «تبیین جهان و انسان» بخش معاد شناسی توضیح داده ام. به امید روزی که دانش فیزیک بیش از اینها پیش رود و گام های دیگری در این راه بردارد.
✨۲- اینگونه کشفیات هم ماهیت واقعیت گرائی مکتب قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) را می رساند و هم کاربرد دقیق علمی منطق واقعیتگرائی این مکتب را. و مهم تر اینکه: نشان می دهد آنهمه ذهن گرائی ارسطوئیان ما و نیز صوفیان ما که نام شان را عارف و اهل عرفان گذاشته اند چقدر از مسیر درست منحرف شده است و مکتب را به تخیلات، توهمات و ذهنیّات غیر واقعی مبتلا کرده است.
✨۳- برخی از عزیزان می گویند: نباید خدا شناسی، هستی شناسی و عقاید اسلام را بر اساس علوم غربی تفسیر کرد. زیرا ره آورد این علوم از اطمینان کافی برخوردار نیستند؛ متغیّر و سیال هستند.
🎯این سخن کاملاً درست و عاقلانه است؛ همانطور که عده ای از آن جمله ابن سینا، هستی شناسی اسلام را بر مبنای ۹ فلک ارسطو تفسیر کردند و اینک کیهان شناسی ارسطو ابطال شده است، و با ابطال آن برخی ها گمان می کردند که کیهان شناسی اسلام نیز باطل شده است.
👌بی تردید تفسیر قرآن و احادیث، بر طبق هر بینشی غیر از بینش مستقل قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) بزرگترین آفت و خطرناکترین رفتار است.
اما در این گفتار دو نتیجه نهفته است و گویندگان این سخن دو گروه اند:
⭐️۱- آنان که هدف شان از این سخن یک هدف شیطانی است: اینان می خواهند مکتب را غیر علمی قلمداد کنند تا همچنان این دین مبین را در همان هالۀ خیالات و اوهام ارسطوئی و بودائی نگه دارند و به جای معرفت علمی به کهانت بازی های خودشان ادامه دهند و مردم را از حقیقت دین باز دارند.
⭐️۲- آنان که دلسوزانه و منصفانه هشدار می دهند که نباید دین را بر اساس فرضیّه های متغیر علوم غربی تفسیر کرد. اینان نه در فکر مرید بازی و دکان داری هستند و نه در صدد استخدام دین به منافع خود هستند. خدای شان اجر دهد.
⭐️اما باید توجه کرد: اسلام دین علم است و قرآن تبیان کل شئ است و اهل بیت (علیهم السلام) تبیان آن تبیان هستند. بدیهی است که کناره گیری از علوم، بر علیه این «دین علم» است، اگر از مسلّمات علمی صرفنظر شود چه چیزی برای علمیت این دین می ماند؟ اگر علوم را بطور کلی کنار بگذاریم از طرف دیگر بام سقوط می کنیم؛ از چاه ارسطوئیات و تصوف خارج شده به چاه خرافات سقوط می کنیم. پس باید از علوم بهره گرفت لیکن با لحاظ یکی از دو شرط:
🍀۱- این بهره گیری، از مسلمات علوم باشد نه از فرضیات.
🍀۲- در مقام «امکان» سخن گفته شود. این امکان را اندکی توضیح می دهم:
اسلام می گوید: در این جهان پهناور با اینهمه موجودات گوناگون از کرات، منظومه ها، کهکشان ها و فضای کیهانی پر از انرژی، جمادات، گیاهان و جانداران، همگی انرژی صادر می کنند، در این میان تنها انرژی های صادره از انسان در ماهیت خاص خود می ماند و در اقیانوس انرژی های جهانی و کیهانی مستهلک نمی شود بل می رود یا بهشت و یا دوزخ را می سازد.
🎯در این سخن (در مقام مناظرۀ علمی) برای ما همین قدر بس است که: چنین چیزی امکان دارد و از نظر علمی محال نیست. زیرا همانطور که در مجلد اول «انسان و علوم انسانی در صحیفه سجادیه» شرح داده ام؛ منطق قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) منطق تبیین و واقعیتگرا و ابطال خواه» است. و در مقام تحدّی و ابطال خواهی، محض و صِرف «امکان» کافی است.
🎯دربارۀ این خبر علمی فیزیکی، «امکان ماهیت استثنائی داشتن انرژی های صادره از انسان» برای اصل تجسم عمل که از اصول مسلم اعتقادی است کافی است، و بیش از این ضرورت ندارد. و این خبر علمی این اصل را مسلّم می کند. اگر فردا ابعاد متعدد این خبر علمی تغییر یابد هیچ آسیبی به مدعای ما نمی رساند زیرا اصل «امکان ماهیت استثنائی» هرگز دچار تغییر نخواهد شد؛ یعنی در زمرۀ محالات نخواهد بود.
👈بنابراین، راه درست، عقلانی و حکیمانه آن است که اولاً خود را از مسلمات علمی محروم نکنیم و ثانیاً در غیر مسلمات به اصل «امکان» اکتفا کنیم. زیرا پرهیز از علوم دقیقاً مصداق پرهیز از ماهیت دین می شود.
علمی عرفانی👇
@wittj2