﷽
دید موسی یک شبانی را براه
کو همیگفت ای گزیننده اله
تو کجایی تا شوم من چاکرت
چارقت دوزم کنم شانه سرت
دستکت بوسم بمالم پایکت
وقت خواب آید بروبم جایکت
این نمط بیهوده میگفت آن شبان
گفت موسی با کی است این ای فلان
گفت با آنکس که ما را آفرید
این زمین و چرخ ازو آمد پدید
گفت موسی های بس مدبر شدی
خود مسلمان ناشده کافر شدی
لم یلد لم یولد او را لایق است
والد و مولود را او خالق است
گفت ای موسی دهانم دوختی
وز پشیمانی تو جانم سوختی
جامه را بدرید و آهی کرد تفت
سر نهاد اندر بیابانی و رفت
وحی آمد سوی موسی از خدا
بندهٔ ما را ز ما کردی جدا
تو برای وصل کردن آمدی
یا برای فصل کردن آمدی
هر کسی را سیرتی بنهادهام
هر کسی را اصطلاحی دادهام
ما زبان را ننگریم و قال را
ما روان را بنگریم و حال را
چونک موسی این عتاب از حق شنید
در بیابان در پی چوپان دوید
بر نشان پای آن سرگشته راند
گرد از پرهٔ بیابان بر فشاند
عاقبت دریافت او را و بدید
گفت مژده ده که دستوری رسید
هیچ آدابی و ترتیبی مجو
هرچه میخواهد دل تنگت بگو
مثنوی مولانای جان🌻
@wittj2
🔮🎷سکوت بنیان تمام تجارب دینی :
سكوت، بزرگترین تجربه ی يگانه زندگي است. زندگي بسيار پر سر و صداست. در بيرون سر و صداست، در درون سر و صداست و اين سر و صداها براي ديوانه كردن هر انساني كافيست. آنها همه دنيا را به مرز جنون كشانده اند. شما بايد سر و صداي درونتان را خاموش كنيد. مهار ِ سر و صداي بيرون از توان ما خارج است و نيازي هم به اين كار نيست. اما مي توانيم سر و صداي درون را خاموش كنيم. آن دم كه سر و صداي درون فروكش كند و سكوت حاكم شود سر و صداي بيرون ديگر مشكلي نخواهد آفريد. مي تواني از سر و صداي بيرون لذت ببري. مي تواني بدون هيچ درد سري با آن به سر بري.👌 شنيدن سكوت ِدرون تجربه يگانه و منحصر به فرد است.
⭐️ هيچ تجربه ديگري نمي توان يافت كه تا اين اندازه ارزشمند باشد، زيرا از پي اين تجربه ديگر تجارب زندگي مي آيند. سكوت بنيان تمام ديگر تجارب ديني است. بدون سكوت هيچ حقيقت و آزادي و هيچ خدايي وجود نخواهد داشت. با سكوت ناگهان چيزهايي كه قبلا وجود نداشتند به وجود مي آيند و چيزهايي كه وجود داشتند ديگر وجود نخواهند داشت. نگاه تو عوض مي شود. دورنماي تو تغيير مي يابد. سكوت تو را به شناخت ناشناختني مي رساند. اين يگانگي سكوت است.
#مراقبه
#سکوت
#ذهن
@wittj2
برگی از معرفت🍂
انسان در عین اینکه یک موجود تاریخی است و در تاریخ زندگی می کند و نقش های برجسته می آفریند، می تواند با اختیار، خود را اسیر تاریخ نداند و از ورای تاریخ، به آنچه در تاریخ می گذرد، نگاه کند. تاریخی بودن و در همان حال از ورای تاریخ به تاریخ نگریستن، از ویژگی های انسان است و هیچ موجودی دیگری در این جهان از این توانایی برخوردار نیست.
📘 کتاب اختیار در ضرورت هستی، ص 60
دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی🌻
@wittj2
🔮🎷گریز به ابر فضا ( قسمت اول )
✍توسط سمیر اللهوردی · ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
قصد داریم مطلب “گریز به ابر فضا” را که به قلم «میچیو کاکو» نویسنده چیره دست نوشته شده است را در ۱۲ قسمت تقدیم شما عزیزان کنیم. در این مطالب، مشکلات و موانع یک تمدن پیشرفته برای فرار از جهان مرده بررسی می شود، همچنین با تکنولوژی ها و راه های ممکن ِ فیزیکی، دانشمندان برای گریز از جهان آشنا می شوید.
به گزارش بیگ بنگ، اینکه سرنوشت حیات هوشمند در جهان، ضرورتا مرگ است، قانونی فیزیکی است. ولی مطابق قانون تکامل یا فرگشت، وقتی محیط تغییر کند، حیات، یا آن را ترک می کند، یا خود را تطبیق می دهد یا از بین می رود. از آنجایی که تطبیق با جهانی که در حال انجماد تا حد مرگ است، غیر ممکن به نظر می رسد، تنها گزینه های باقیمانده مردن یا ترک این جهان است. با روبرو شدن با مرگ نهایی جهان، آیا این امکان وجود دارد که تمدن های تریلیون ها سال بعد از ما، پیش از رویارویی با مرگ نهایی، فناوری مورد نیاز را به خدمت گرفته و جهان را با یک « فضاپیمای نجات » ترک کرده و به جهان های دیگری تغییر مکان دهند، جهانی جوان تر و گرم تر؟ یا اینکه از فن آوری برتر خود برای ساختن یک « حلقه زمانی » استفاده کرده و به گذشته خود، زمانی که دمای جهان بیشتر بود، سفر کنند؟
برخی فیزیکدانان با استفاده از آخرین دستاوردهای فیزیک پیشرفته، روش هایی کاملا نظری ولی محتمل را مطرح کرده اند که واقع گرایانه ترین نگرش به دروازه های ورود به ابعاد بالاتر به دیگر جهان ها را فراهم می کنند. امروزه تخته سیاه های آزمایشگاه های فیزیک در سراسر جهان، مملو هستند از معادلات ریاضی فیزیکدانان ؛ در پی یافتن این حقیقت که آیا کسی موفق خواهد شد با استفاده از انواع عجیب انرژی و سیاهچاله ها ، گذرگاهی به دیگر جهان ها باز کند؟ آیا ممکن است تمدنی پیشرفته بتواند میلیاردها سال بعد، برای ورود به جهان های دیگر ، از قوانین شناخته شده فیزیکی بهره بگیرد؟
استیون هاوکینگ، ستاره شناسی دانشگاه کمبریج، یکبار به طعنه گفته است: « کرمچاله ها، در صورتیکه وجود داشته باشند، برای سفرهای فضایی سریع مناسب خواهند بود. شما می توانید از درون یک کرمچاله به گوشه دیگر کهکشان بروید و بموقع برای نهار بازگردید. » و اگر کرمچاله و گذرگاه های ورود به ابعاد دیگر ، کوچکتر از آن باشند که امکان مهاجرت از این جهان را فراهم آورند؛ آنگاه انتخاب دیگری وجود خواهد داشت: کاستن حجم کلی اطلاعات یک تمدن هوشمند پیشرفته به سطح مولکولی و تزریق آن از درون گذرگاه؛ جایی که سیستم در طرف دیگر بتواند مجددا خود را بازسازی کند. به این ترتیب ممکن است یک تمدن کامل، بذر خود را از درون یک بعد گذر ارسال نموده و مجددا در طرف دیگر، با تمام شکوه و جلال، خود را برپا کند. ابرفضا، به جای اینکه تنها بازیچه ای برای فیزیکدانان نظری باشد، این قابلیت را هم دارد که بتواند راه نجات حیات هوشمند در جهانی رو به مرگ باشد.
برای درک کامل مفهوم این واقعه، ما ابتدا باید بفهمیم چگونه ستاره شناسان و فیزیکدانان با زحمت زیاد به این نتایج حیرت انگیز رسیده اند. نقطه تبلور نظریات کیهان شناسی ، نظریه تورم می باشد. نظریه تورم با تمام داده های تجربی سازگار است و ما را به سمت پذیرش مفهوم جهان های چندگانه نیز سوق می دهد. مشکل اساسی برای ترک جهان این است که آیا ما منابع کافی برای ساختن ماشینی خواهیم داشت که بتواند چنین شاهکاری را انجام دهد. اما از نظر یک فیزکدان مشکل اصلی چیز دیگری است: در وهله اول آیا اصلا قوانین فیزیک، وجود چنین ماشین هایی را امکان پذیر می داند؟ اگر فناوری به اندازه ی کافی پیشرفته ای داشته باشیم، بر طبق قوانین فیزیک فرا به جهان دیگر امکان پذیر خواهد بود. در قسمت بعد به، قدم اول: “ایجاد و آزمایش یک نظریه برای همه چیز” می پردازیم.
ادامه دارد ...
به قلم میچیو کاکو – جهان های موازی
@wittj2
🔮علت شکست نسبیت عام در بیگ بنگ، در بر نگرفتن اصل عدم قطعیت بود. عامل 👌تصادف در نظریه کوانتوم بود که اینشتن با اعتقاد به اینکه خدا در اداره جهان هستی تاس بازی نمی کند، از پذیرش آن خودداری کرد
@wittj2
در نقطه بیگ بنگ با تراکم و چگالی بی نهایت، نظریه ی نسبیت عام انیشتین شکسته و نقض می شود. ما نمی توانیم پیش بینی کنیم قبل از بیگ بنگ چه چیزی وجود داشته یا چگونه آغاز شده است.
@wittj2
🔮🎷نوترینوها که با سرعتهای بالایی در حرکت هستند،يكي از کاندیدها برای 👌مادهی تاریک به شمار میروند. این ذرات هیچ نوری را جذب یا منتشر نمیکنند؛ در نتیجه تاریک میمانند.
@wittj2
🔮🎷نظریه ابرریسمان این قابلیت را دارد که همه ی نیروهای طبیعت را در قالب مجموعه ای ساده از قوانین فیزیکی متحد کند. مدلی زیبا که در آن همه چیز از انرژی های مختلف ریسمان های مرتعش ساخته شده است.
@wittj2
🔮🎷جایزه پیشگامی در علم برای دکتر کامران وفا
⭐️جایزه Breakthrough که یکی از گرانترین جوایز علمی جهان و در عینحال یکی از مهمترین جوایز علمی تازه بنیاد به شمار میرود، در مراسم ویژهای که در هفته اول دسامبر 2016 برگزار شد، برندگان سال 2017 خود را در سه شاخه اصلی ریاضیات، فیزیک بنیادی و علوم زیستی معرفی کرد. در کنار این سه جایزه، جایزه ویژهای به طراحان آزمایشگاه لایگو و کاشفان امواج گرانشی اهدا شد.
⭐️این جایزه از سوی غولهای فناوریهای نو از جمله مدیران فیس بوک، گوگل و چندین شرکت فناوری بزرگ دیگر برای سرمایهگذاری و قدردانی از توسعه علم تاسیس شده است. در طی 5 سال گذشته این جایزه به یکی از خبرسازترین و مهمترین رویدادهای علمی سال تبدیل شده است. بانیان این جایزه، ارزش مادی بالای آن و همچنین چهرههای معتبری که آن را دریافت میکنند، بهانه مناسبی برای معرفی دستآوردهای مرزهای دانش به عموم و ترویج علم را فراهم آوردهاند.
⭐️دکتر کامران وفا، به همراه اندرو اشترومینگر و جوزف پولچینسکی که از پیشگامان نظریه ریسمان هستند، برنده جایزه 2017 در رشته فیزیک بنیادی بودند.
⭐️طبق نظریه ریسمان، تمام نیروها و ذرات طبیعی از ریسمانهای بسیار کوچک لرزانی ساخته شدهاند. این نظریه کل درک انسان از جهان و به خصوص سیاهچالههای فضایی را دگرگون خواهد کرد. از سوی دیگر پولچینسکی نشان داد این نظریه شامل ذراتی دو بعدی یا چند بعدی است که «شامه» نامیده می شوند. شامه یا “برین” که خلاصه شده واژه membrane است به معنای غشاست. این نظریه به ایجاد شاخه کاملا نوینی در کیهانشناسی منجر شد که در آن ممکن است شامهها جهانهایی جزیرهوار باشند که دربعد دیگر فضا شناور هستند و با یکدیگر برخورد میکنند. یا ممکن است در بعد بالاتری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
👈منبع:
yon.ir/9X82V
#خبر_فیزیک
عضویت در کانال👇
@wittj2
جمله بیقراریت از طلب قرار تست
طالب بیقرار شو تا که قرار آیدت
جمله بیمرادیت از طلب مراد تست
ور نه همه مرادها همچو نثار آیدت
مولانای جان🌻
@wittj2
از گنج قدم شدیم ویرانهٔ او
ز افسانهٔ او شدیم افسانهٔ او
آوخ که ز پیمان و ز پیمانهٔ او
کس خانهٔ خود نداند از خانه او
مولانای جان🌻
@wittj2
در جلوه گاه هستی نورت سپیده دم زد
من در عدم تو حاضر شورت به صورتم زد
در آسمان عشقت شوری بپا شد هر دم
با دیدگان و سویت روحت به سینه پر زد
اسماء🌻اردیبهشت۹۷
@wittj2
عالم هستی در یک عکس، اکثر اطلاعات حاصل داده های ماهوارهٔ پلانک می باشد
@wittj2
فیزیک ذرات (راهنمایی برای مبتدیان)
اثر: برايان آر. مارتین
ترجمه: مهدی مجتهد زاده
انتشارات سبزان
@wittj2
⭐️شرحی از کتاب "فيزيک ذرات (راهنمايي براي مبتديان)":
توضیحات : تمامی مواد و ساختارها در اطراف ما از چه چیزهایی به صورت بنیادین تشکیل شدهاند؟ آیـا اتم همانطورکه یونانیان باستان میپنداشتند بنیادینترین بخش سازنده هر چیزی است یا پاسخی فراتر از آن وجود دارد؟
برایان آر. مارتین نویسندهای است که با قلمی پرنفوذ خواننده را به عمق ماجرا میبرد و او را با اشتهایی سیریناپذیر با تمامی تحولات تاریخی و دستاوردهایی که باعث کشف لایههای جدیدتری از طبیعت ذرات شد، با خود همراه میکند.
در این سفر با دنیای زیراتمی، جایی که کوارکها، الکترونها، نوترینوها و نیروهای بنیادین میان آنها حکمرانی میکنند، رو به رو میشویم. در ادامه به معماهایی برخورد خواهیم کرد که نشان میدهد طبیعت، شنلی را بر روی حقایقی دیگر از فیزیک ذرات در سطوح خیلی بنیادیتر انداخته که مدت درازی آنها را از چشمان اندیشمندان به دور نگه داشته بود و در نهایت میبینیم که امروزه چه نظریهها و ابزارهایی بهترین مغزهای فیزیک را به خود مشغول کرده است تا بتوانند دروازهای به روی شناخت و آشکارسازی آنها بگشایند.
@wittj2
⭐️کتاب و آب، هر دو در بحران هستند!
یکی از کم مصرفی؛
دیگری از پر مصرفی...
@wittj2
اگر ما قادر به درک بعد نهم بودیم، تمام قوانین فیزیکی و شرایطی که آنها در تحت آن انجام وظیفه میکنند بر ما آشکار میشد.
👈در بعد دهم به جایی می رسیم که هر چیزی امکان پذیر و قابل تصور خواهد شد
@wittj2
🔮🎷جستجوی ذرات جدید در شتاب دهنده
⭐️فیزیکدانان ذرات در ایتالیا و ایالات متحده، روش جدیدی را برای تجزیه و تحلیل دادههای برخورد دهنده هادرونی بزرگ(LHC)، ارائه نمودهاند که ممکن است به کشف ذرات جدید در آینده کمک نماید. برخورد دهنده، که در نزدیکی ژنو سوئیس واقع شده بزرگترین و قدرتمندترین شتاب دهنده ذرات جهان است. این دستگاه با پرتاب پروتونهایی که دارای سرعتی نزدیک به سرعت نور هستند باعث تولید ذرات جدید میشود که یکی از معروفترین ذرات تولید شده با این روش، بوزون هیگز است.
⭐️معادله مشهور اینشتین، E=mc2، بیان میدارد که جرم و انرژی دو سوی یک سکه هستند. به دلیل وجود چنین همبستگی بین جرم و انرژی، شتاب دهنده تنها میتواند ذراتی را تولید کند که سبکتر از میزان انرژی پمپاژ شده توسط این دستگاه به سوی پروتونهایی باشد که در حال برخورد با یکدیگر هستند. هنگامی که شتاب دهنده، بوزون هیگز مشهور را تولید نمود، در ۳٫۵ ترا الکترون ولت یا TeV برای هر پرتو مشغول به کار بود.
⭐️این بدان معناست که هر پروتون در درون تونل ِ ۲۷ کیلومتری برخورد دهنده آنقدر شتاب گرفته تا اینکه توانسته ۱۷ هزار برابر انرژی متوسط آزاد شده توسط یک اتم اورانیوم در طی انفجار هستهای را حمل نماید. در مقایسه، بوزون هیگز دارای حجم نسبتا کمتر ۱۲۵ گیگا الکترون ولت است که بسیار کوچکتر از آن چیزی است که شتاب دهنده از لحاظ تئوریک قادر به تولید آن میباشد. با این حال، شتاب دهنده مجبور بود دو سال کامل یک ریز کار کند تا دانشمندان دادههای کافی مورد نظر خود را جمع آوری کنند و بتوانند با اطمینان بگویند که بالاخره ذره بوزون هیگز را کشف نمودهاند؛ چرا که اگر کسی سعی داشته باشد جایزه نوبل را بدست آورد، باید مطمئن شود که تصاویر، مبتنی بر دادههای واقعی هستند و نه اصطلاحات آماری.
⭐️در حقیقت، شتاب دهنده میتواند هر چیزی را که به انرژی کمتری از انرژی آن نیاز داشته باشد تولید نماید اما مشکل این است که سرعتی که شتاب دهنده در آن این ذرات را تولید می کند، بسیار اندک است. دانشمندان در حال جستجوی ذرات جدید هستند. به عنوان مثال، ذرات جدید ممکن است به توضیح ماده تاریک کمک کنند. اما در حقیقت، این تنها یک بازی اکتشافی است و هنوز هیچ چیز ِ قطعی وجود ندارد...
جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=75064
ترجمه: سهیلا دوست پژوه/ سایت بیگ بنگ
@wittj2
🔮🎷برخورد دهنده بزرگ هادرونی"سِرس" در سویس تنها ماشینی روی زمین است که ميتواند قادر به ایجاد کرمچاله و ذرات(منبع ماده تاریک) باشد!
@wittj2