ای شاه تو مات گشته را مات مکن
افتادهٔ توست جز مراعات مکن
گر غرقهٔ جرم است مجازات مکن
از بهر خدا قصد مکافات مکن
مولانای جان🌻
👇
@wittj2
✡ ریشه یهودی مسأله خلق قرآن و برخورد امام هادی علیهالسلام (1)
1⃣ از بحثهای مهمی که در طلیعهی قرن سوم و در عصر حیات امام هادی علیهالسلام، جهان فکری اهلسنت را به خود مشغول کرد، جدال بر سر مسألهی حدوث و قِدَم قرآن بود که سبب ایجاد دودستگی میان اهلسنت شد.
2⃣ #اهل_حدیث قائل به قدیم بودن «کلام اللّه» بودند و #معتزله معتقد به حادث و مخلوق بودن قرآن بودند.
3⃣ اهمیت این بحث کلامی از آنرو بود که ملاک توحید و شرک قرار گرفته بود.
4⃣ معتزله اعتقاد به قدیم بودن قرآن را شِرک میدانستند و گروه مقابل مخلوق دانستن قرآن را کفر میشمردند.
5⃣ از آنجا که مسألهی خلق قرآن از مباحث جدلانگیز زمان امام هادی علیهالسلام بود، در کنار مباحث ریشهشناسی، جا دارد تا بررسی شود که پیشوای دهم شیعیان، چه واکنشی در برابر این مناقشات داشتند و چه موضعی برگرفته بودند.
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/Uqp7SU
علمی عرفانی👇
@wittj2
✡ ریشه یهودی مسأله خلق قرآن و برخورد امام هادی علیهالسلام (2)
1⃣ مناقشه درباره مخلوق یا غیرمخلوق بودن قرآن کریم از مباحث مهمی بود که میان مسلمانان گفتوگو و جدل ایجاد کرد. در تاریخ کلام اسلامی، هیچ مبحثی همچون این بحث، موجب اختلاف نشده است. این اختلاف ناشی از این بود که گروهی هوادار حادث بودن کلام خدا و گروهی دیگر طرفدار قدیم بودن آن شدند.
2⃣ در اصطلاح فلسفه، «حدوث زمانی»، عبارت از حاصل شدن و بهوجود آمدن شیء است، پس از آنکه نبوده است. اصطلاح «قِدَم زمانی» نیز عبارت از بودن شیء است، بهنحوی که ابتدایی برای زمانِ وجود آن نباشد.
3⃣ مطرحکنندهی نظریه خلق قرآن، جَعْد بن دِرهَم بود. بنا به نقل ذهبی، جَعد بن دِرهم، از متکلمان نیمه نخست قرن دوم و شاگرد وَهب بن مُنَبّه بود.
4⃣ ذهبی، وهب بن منبّه را العلّامة الأخبارى القصصى معرفى کرده است، که بیشتر دانش وى از #اسرائیلیات و صحیفههاى #اهل_کتاب بود. بنا به نقل ابن سعد، وهب مدعى بود که 92 کتاب خوانده است که همهی آنها از آسمان نازل شدهاند. 72 تا از آنها در #کنیسهها و دست مردم هستند و از 20 تاى آنها جز عده اندکى، کسى آگاهى ندارد!
5⃣ وهب مىگفت: «عبدالله بن سلّام [یهودی]، اَعلم اهل زمان خویش بود و کعب الاحبار [یهودی] نیز اَعلم اهل زمان خویش. آیا مىدانید چه کسى دانش هردوى آنها را جمع کرده است؟». منظور او خودش بود!! یاقوت حموی نیز در شرح حال وى، او را «صاحب قصص» معرفى کرده، که بسیار از کتابهاى قدیمى معروف به اسرائیلیات نقل مىکرده است.
6⃣ در سخن از استادان جَعد بن دِرهم، از فردی بهنام ابان بن سمعان نیز نام برده شده که خود استادی #یهودی داشته، و لبید بن اعصم، استادِ استاد او قائل به خلقِ #تورات بوده است.
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/Uqp7SU
علمی عرفانی👇
@wittj2
✡ ریشه یهودی مسأله خلق قرآن و برخورد امام هادی علیهالسلام (3)
1⃣ بهتدریج #معتزله بهعنوان مدافعان اصلی نظریه #خلق_قرآن شدند و پس از تثبیت مکتب کلامی #اشاعره در قرن چهارم، مسألهی خلق قرآن در شمار موضوعات اختلافی میان اشاعره و متزله قرار گرفت.
2⃣ اینان در طول تاریخ یکدیگر را #تکفیر کرده و ردیههایی علیه یکدیگر نگاشتند. معتزله اعتقاد به قِدَم قرآن را مستلزم شِرک میدانستند و اشاعره، مدعای خلق قرآن را کفر و همپایهی مدعای کفار مکه میشمردند که قرآن را گفتار بشر میخواندند.
3⃣ وجه تمایز مسألهی خلق قرآن با سایر مباحث کلامی این است که این مسأله با دوران تاریخی و حساسِ «محنت» گره خورد و به مسألهای اساسی در عرصهی روابط میان حکومت و عالمان دینی تبدیل شد.
4⃣ #مأمون و #معتصم طرفدار معتزله و مروّج تفکر حدوث قرآن بودند. مأمون صریحاً اعلام کرد که قرآن مخلوق است، آنگاه با توسل به زور، #اهل_حدیث را وادار کرد که این اندیشه را بپذیرند و از ابراز مخالفت خودداری کنند؛ او سپس دستور #تفتیش_عقاید از صاحبمنصبان را صادر کرد. مردودان در این آزمون، منصب خویش را از دست میدادند. از این دوره با عنوان «مِحنَةُ القرآن» یاد میشود.
5⃣ مخالفانِ قِدَم قرآن، به زندان و شکنجه سپرده شدند. حتی بزرگان اهل حدیث همچون احمد بن حنبل نیز استثنا نشدند. همین سختگیریها سبب نفرت مردم از معتزله گردید. از اینرو وقتی که #متوکّل عباسی به خلافت رسید، جانب قائلان به قِدَم قرآن را گرفت و به #دوران_محنت پایان داد.
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/Uqp7SU
علمی عرفانی👇
@wittj2
✡ ریشه یهودی مسأله خلق قرآن و برخورد امام هادی علیهالسلام (4)
1⃣ مواجههی امام هادی (ع) با در نظر گرفتن شرایط ویژهی زمان آن حضرت، حسابشده و هوشمندانه است که نهتنها نظر صحیح و درست را بیان داشتهاند، بلکه جامعهی #شیعه را از خطر مهلکی حفظ کردند. ایشان بحث حدوث و قِدَم قرآن را جدالی بیهوده و انحرافی میدانستند و اصحاب را از پرداختن به اینگونه مباحث منع میکردند.
2⃣ امام (ع) ورود به این مناقشه را #فتنه ای میدانستند که نتیجهاش چیزی جز هلاکت و سیهروزی نیست. اما از آنرو که باید باورهای ناصحیح و عقاید انحرافی را به مردم معرفی میکردند، در قالبی بسیار ظریف، به ردّ عقیدهی قدیم بودن قرآن پرداختند.
3⃣ سند این ادعا، روایتی است که شیخ صدوق، در دو کتاب خویش به نقل از امام هادی (ع) نقل کرده است. در این روایت امام (ع) خطاب به برخی از شیعیان چنین نوشتند:
📝 بسم اللّه الرحمن الرحیم. خداوند ما و شما را از وقوع در فتنه مصون نگه دارد که در اینصورت بزرگترین نعمت را بر ما ارزانی داشته است و جز این، هلاکت و سیهروزی است. نظر ما این است که بحث و جدال دربارهی قرآن، بدعتی است که سؤالکننده و جوابدهنده در آن شریکاند؛ زیرا چیزی دستگیر پرسشکننده میشود که سزاوار او نیست و پاسخدهنده نیز برای موضوعی که در توانش نیست بیجهت خود را به رنج و مشقت میافکند. خالق جز خدا نیست و بهجز او همه آفریدهاند و قرآن کلام خدا است و از پیش خود اسمی برای آن قرار مده که از گمراهان خواهی گشت. خداوند ما و شما را از آنانی قرار دهد که در نهان از خدای خود میترسند و از روز جزا سخت هراساناند.
4⃣ همانگونه که از متن کلام امام (ع) مشخص است، ایشان بدون اینکه به صفت مخلوق برای قرآن کریم تصریح کند، بهصورتی بسیار زیبا اندیشهی قدیم بودن قرآن را كه #اشاعره به آن معتقد بودند، رد میکند. در عین حال برخلاف نظر #معتزله، ایشان معتقد است که قرار دادن هر اسمی به جز کلام اللّه برای قرآن اعم از مخلوق و غیرمخلوق و… موجب گمراهی میگردد.
5⃣ و بدینگونه امام هادی (ع) ضمن حفظ جان شیعیان و بازداشتن آنان از افتادن در دام بحثهای بیحاصل #یهودساخته، نقش #هدایتگری خود را نیز بهخوبی ایفا کردند.
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/Uqp7SU
علمی عرفانی👇
@wittj2
عقب گرد عشق دشوار ست
انتهای صحرا پر ز اسرارست
آنکس که سوزد ز آتش عشق
چوخاکستر بر بادحالش زارست
اسماء ۱۶ فروردین ۹۸
👇
@wittj2
Hesamoddin_Seraj_-_Azare_Eshgh_128.mp3
3.28M
🎷سراج
⭐️آذر عشق
@wittj2
#چالش_مهدوی 🍃
#ختم_سوره_توحید_به_نیت_فرج 🌸
خب خب خب!!😎
فضاے مجازے پر شده از چالش های الکی و وقت تلف ڪن نظرتون چیه یه ڪار مہدوے کنیم این روزا؟؟
هر نفر یک بار سوره ی توحید رو میخونیم به نیت تعجیل در فرج و ثوابشو هدیہ میکنیم به حضرت فاطمه الزهرا(س)👌
همگی بفرستین توی ڪانال هاتون...
(سهم شما یک بار قرائت سوره توحید)
فیزیک کوانتوم می گوید برخلاف آنچه به نظر می رسید، فضای خلا خالی نیست و حبابی از ذرات اتمی در این فضا به طور دائم در حال ایجاد و نابود شدن هستند!
علمی عرفانی👇
@wittj2
از نظر فیزیکی این احتمال وجود دارد که در هر سیاهچاله دنیایی وجود داشته باشد. زیرا تشکیل سیاهچاله مانند تشکیل جهان است و در واقع ممکن است تمام سیاهچاله ها با هم یکی باشند!!
@wittj2
پس از بیگ بنگ اولین و ساده ترین عنصری كه بوجود آمد، هیدروژن بود، كه میتوان آن را عنصر حیات نامید ، چرا كه بدون این عنصر آب بوجود نمی آمد و شیمی بدون هیدروژن منجر به حیاتی نمی شد كه ما میشناسیم!
علمی عرفانی👇
@wittj2
طبق مشاهدات ماهواره پلانک تخمین زده می شود سرعت انبساط جهان (هابل) برابر ۶۷٫۱۵ مثبت/منفی ۱٫۲ کیلومتر در ثانیه در مگا پارسک است.
(پارسک برابر ۳ سال نوری است)
داده های پیشین نشان می داد که جهان با سرعت شگفت آور ۷۱ کیلومتر در ثانیه در مگا پارسک در حال انبساط است...
علمی عرفانی👇
@wittj2
فرض کنیم ساعتی که به درون سیاهچاله می افتد، آنقدر محکم ساخته شده که می تواند در مقابل نیروی گرانش سیاهچاله مقاومت کند و نشکند یا خراب نشود، اما به هرحال چه ساعت سالم بماند چه نماند، زمان درون سیاهچاله متوقف می شود و یا به عبارتی درون سیاهچاله زمان وجود ندارد.
این همان اتفاقی است که در شروع جهان افتاده است!!!
علمی عرفانی👇
@wittj2
یکی از اتفاقات تاریخی در مورد نظریهی جهان انبساط، ملاقات سال ۱۹۳۱ آلبرت اینشتین با ادوارد هابل است. این دو نفر در رصدخانهی مونت ویلسون با هم دیدار کردند. در سال ۱۹۱۷ اینشتین در نظریهی نسبیت خود، جهان هستی را ثابت و بدون تغییر اندازه در نظر گرفته بود. او هیچ شروع یا پایانی را برای کیهان قائل نبود. اگرچه تحقیقات او نشانههایی از انبساط کیهان را نشان میدادند اما این دانشمند با تعیین ثابتی به نام ثابت کیهانی سعی در انکار آن داشت.
علمی عرفانی👇
@wittj2