Gomnam-Payambar&ImamHasan1392[05].mp3
7.23M
●در پیش روی او معراج دیگر است●
● بانوای: #حاج_میثم_مطیعی
#واحد
#رحلت_پیامبر_ص
🚩فضیلتی از امام عسكري علیهالسلام
اسحاق كِندى، كه #فيلسوف عراق در عصر خود بود، تصميم گرفت #تناقضات قرآن را گرد آورد و بدين منظور در خانه اش نشست و مشغول اين كار شد.
روزى يكى از شاگردان او خدمت #امام_حسن_عسكرى عليه السلام رسيد.
امام عليه السلام به او فرمود:
آيا در ميان شما يك آدم رشيد پيدا نمى شود كه استادتان كِندى را از كارى كه در پيش گرفته و به #قرآن پرداخته است، بازدارد؟
شاگرد عرض كرد: ما از #شاگردان او هستيم؛ چگونه بر ما رواست كه در اين مورد يا مواردى ديگر به او اعتراض كنيم ؟
امام عسكرى عليه السلام فرمود : آيا حاضرى كارى كه مى گويم انجام دهى ؟ عرض كرد : آرى .
حضرت فرمود : پيش او برو و با وى گرم بگير و وانمود كن كه مى خواهى در انجام كارش به او كمك كنى. وقتى خوب با او انس گرفتى بگو سؤالى برايم پيش آمده است كه مى خواهم آن را از تو بپرسم . خواهد گفت بپرس.
به او بگو : اگر گوينده اين قرآن نزد تو آيد، آيا ممكن است مراد او از گفته هايش غير از #معانى اى باشد كه تو به گمان خود آنها را فهميده اى؟
او خواهد گفت : آرى، ممكن است؛ زيرا آدم فهميده اى است.
پس چون چنين جواب داد، به او بگو: تو چه مى دانى؟ شايد گوينده چيزى غير از آنچه تو فهميده اى اراده كرده و مراد واقعى اش غير از معناى اوليه جمله هايش باشد.
آن مرد نزد كِندى رفت و با او از در ملاطفت درآمد و آن گاه اين سؤال را از او پرسيد.
#كندى گفت : سؤالت را تكرار كن .
آن مرد سؤالش را تكرار كرد .
كِندى با خود انديشيد و اين موضوع را هم از نظر لغوى محتمل دانست و هم از نظر #عقلى جايز .
پس به شاگردش گفت : تو را قسم مى دهم كه بگويى اين سؤال را از كجا آموخته اى ؟ شاگرد گفت : مطلبى بود كه به ذهنم خطور كرد و از تو پرسيدم .
كندى گفت : هرگز ، چنين سؤالى به فكر امثال تو نمى رسد ، و تو و امثال تو را نشايد كه به چنين منزلتى دست يابيد . بگو از كجا اين سؤال را گرفته اى ؟
شاگرد گفت : ابو محمّد به من فرمود اين سؤال را از تو بپرسم .
كِندى گفت : حالا حقيقت را گفتى . چنين نكته اى جز از چنان خاندانى سر نمى زند ، آن گاه آتش طلبيد و آنچه را گرد آورده بود سوزاند .
📗 المناقب لابن شهرآشوب : 4 / 424 .
#فضایل_امام_عسکری_علیهالسلام
@wittj2
هدایت شده از سَمتِ بِهِشت
▪️هشدار که ماتم عظیم است امروز
دلها همه با غصه ندیم است امروز
▪️بر صاحب عصر (عج) تسلیت باید داد
▪️کان درّ گرانمایه یتیم است امروز
آجرک الله یا صاحب الزمان (عج)
🏴شهادت امام حسن عسکری (ع) تسلیت باد🏴
4_5803228749428164460.mp3
2.86M
🎺 #علامه_مروجی_سبزواری
🌻🍂اسراء ۸: عَسَى رَبُّكُمْ أَنْ يَرْحَمَكُمْ وَ إِنْ عُدْتُمْ عُدْنَا وَ جَعَلْنَا جَهَنَّمَ لِلْكَافِرِينَ حَصِيرًا🌻🍂
برگرفته از جلسه سی و ششم تفسیر منطق الطیر
علمی عرفانی👇
@wittj2
روزی که رخ خوب تو در پیش ندارم
آن روز دل خلق و سر خویش ندارم
چندین چه کنی جور و جفا با منِ مسکین
چون طاقت هجرت من درویش ندارم
در مجمرهٔ عشق و غمت سوخته گشتم
زین بیش سر گفت و کمابیش ندارم
تا سلسلهٔ عشق تو بربست مرا دست
جز سلسله بر دست دل ریش ندارم
زان غمزهٔ غماز غم افزای تو بر من
اسلام شد و قبله شد و کیش ندارم
#سنایی🌹🍃
تفسیر: مهمترین قسمت بیت آخر است که شاعر خود را رها از آیین و کیش میداند پس از دیدن جلوه ی یار حقیقی که غم فراق را افزون کرده بر او...در مرحله ی بیخودی بوده و تمنای وصال یار را به هر طریق و رها می طلبد...نه اینکه کاملا از الفبای اولیه راه دست بکشد و ادب بندگی را کنار بگذارد...ولی او اینک رشد کرده و دریچه ای جدید را پیش رو دارد...ولی به احترام مربی خود که او را مربا کرده خطا نمیکند...و همچنان در پاکی ها و نور به حرکت خود ادامه میدهد و عقلانیت را توام با معنای حقیقی عشق به اوج میرساند.یعنی فارغ از ظواهر پوچ و گذرا💌
✍
علمی عرفانی👇
@wittj2
آنانی که از مسیر شریعت گذشته و وارد طریقت و باطن شریعت شده اند .در اثر وسوسه های نفسانی باریکتر از مو ، خود را در کلاس بالاتر و متمدن دانسته و دلیلی بر اجرای اعمال شرعی قائل نیستند.و خود را پایبند انسانیت میدانند.
درحالیکه جملات طریقت با الفبای شریعت نوشته و خوانده میشود .مثل دانشجوی دکترا که هنوز از الفبای دبستانی اش برای مطالعه و تحقیق و تعالی استفاده میکند.
از خدا جوییم توفیق ادب / بی ادب محروم ماند از لطف رب
🍂🌻🍂🌻🍂🌻🍂🌻🍂🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
#ایستگاه_تفکر
❌زندگیت را برای ارباب شدن و تسلط بر دیگران هدر نده.
⛔️ برای فتح قدرت و اعتبار و چیرگی بر دنیا زندگی ات را تلف نکن.
👈خودت را فتح کن.
✅تنها چیزی که ارزش فتح کردن دارد خودت هستی...
#خودسازی
#خودشناسی
علمی عرفانی👇
@wittj2
زندگي هديه پر چالشي است...
تمام هدفش رشد است و تعالي ...
مرگ و زندگي ..شب و روز همه در حال پيام دادن هستند براي بيداري ما از خواب سنگيني كه بر چشم داريم..
اما در اين ميان هستند كساني كه خوب وصل شده اند...
اميد كه ما نيز بياد آوريم كه هر لحظه بايد در عين شادماني به صحنه مباركي از بودن حقيقي تبديل شود..
تبديل شويم به آن واقعي ترين حضور حقيقي كه هميشه بيدار است...
👇
@wittj2
همنشین دل باش تا شمس اَت ،
تو را در عالمِ خود کِشَد ...
رقصان در نور و پیچان در عشق ...
علمی عرفانی👇
@wittj2
4_5911166710710273386.mp3
2.17M
#علامه_حمیدرضا_مروجی_سبزواری🌻
آه از روی درد عشق💌
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷انرژی منفی مجاز است، اما بدست آمدن انرژی از هیچ نه!
✍توسط افشین قلی زاده در ۲۰ مهر ۱۳۹۸تازه ترین اخبار کوانتومی فیزیک کوانتومی
انرژی کمیتی است که همیشه باید مثبت باشد؛ حداقل این چیزی است که شهود ما میگوید. اگر تک تک ذرات یک حجم معین را حذف کنیم تا زمانی که دیگر هیچ ذرهی حامل انرژی باقی نماند، آیا به یک حد رسیدهایم؟ آیا ممکن است بتوانیم از فضای خالی، انرژی استخراج کنیم؟ یعنی انرژی منفی وجود دارد؟ دانشمندان در پژوهش تازهای به بررسی این سوالات جالب و بحثبرانگیز پرداختهاند.
فیزیک کوانتوم بارها و بارها نشان داده که با شهود ما تناقض دارد، چیزی که در مورد این مقاله نیز صادق است. انرژی منفی تحت شرایط خاصی، حداقل در محدودهی خاصی از فضا و زمان میتواند وجود داشته باشد. اکنون گروهی از دانشمندان بررسی کردهاند که وجود انرژی منفی تا چه حد امکانپذیر است. معلوم شده که فرقی نمیکند کدامیک از نظریههای کوانتوم در نظر گرفته شود، یا چه تقارنهایی برای جهان فرض گردد، همیشه حدهای معینی برای قرض گرفتن انرژی وجود دارد. انرژی میتواند به صورت محلی، منفی باشد، اما مانند پولی که از بانک وام گرفته میشود، این انرژی نیز نهایتا باید دوباره پرداخت شود. محققان میگویند:
در نظریهی نسبیت عام، ما معمولا فرض میکنیم که انرژی، در همهی زمانها و در همه جای جهان، بزرگتر از صفر است.
این فرض یک نتیجهی بسیار مهم برای گرانش دارد: انرژی از طریق فرمول E=mc۲ با جرم رابطه دارد. بنابراین انرژی منفی، به معنی جرم منفی نیز هست. جرمهای مثبت یکدیگر را جذب میکنند، اما در مورد یک جرم منفی، گرانش میتواند ناگهان یک نیروی دافعهای شود. با این وجود، نظریهی کوانتوم اجازهی وجود انرژی منفی را میدهد. محققان میگویند:
نظریه کوانتومی، انرژی منفی را مجاز میداند. طبق نظریهی کوانتوم، گرفتن انرژی از یک محیط خلا در یک مکان معین، مانند گرفتن پول از بانک امکانپذیر است. مدتها بود که در مورد بیشترین مقدار این نوع انرژی و میزان بازپرداخت (و بهرهی) آن چیزی نمیدانستیم. فرضیههای متنوعی راجع به این بهرهی کوانتومی (Quantum Interest) منتشر شده، اما روی هیچ نتیجهی جامعی توافق نشده است.
چیزی که شرط انرژی تهی کوانتومی (quantum null energy condition) یا به اختصار QNEC نامیده میشود و در سال ۲۰۱۷ اثبات شده، با ارتباط دادن نظریهی نسبیت و فیزیک کوانتومی، حدهای معینی را برای وام گرفتن انرژی به اینصورت تجویز میکند: یک انرژی با مقدار کوچکتر از صفر مجاز است، اما در یک محدودهی معین و فقط برای مدت زمان معینی. مقدار انرژیای که قبل از فرارسیدن حد موردنظر میتوان از خلا گرفت، به یک کمیت کوانتومی بستگی دارد. این کمیت، انتروپی درهم تنیدگی (entanglement entropy) نامیده میشود. محققان میگویند:
به معنای مشخص، انتروپی درهم تنیدگی، اندازهای از میزان قدرت کنترل رفتار سیستم توسط فیزیک کوانتومی است. اگر درهم تنیدگی کوانتومی، در برخی نقاط فضا (مانند محلهایی نزدیک لبهی سیاه چالهها)، نقشی حیاتی بازی کند، بنابراین یک جریان انرژی منفی میتواند برای مدت زمان معینی رخ دهد و انرژی های منفی در آن ناحیه ممکن شوند. تمام ملاحظات قبلی، همیشه به نظریههای کوانتومی اشاره داشتهاند که از تقارنهای نسبیت خاص پیروی میکنند، ولی ما اکنون میتوانیم نشان دهیم این ارتباط بین انرژی منفی و درهم تنیدگی کوانتومی، یک پدیدهی بسیار عمومیتر است.
شرایطی که بطور مشخص مانع از استخراج مقدار بینهایت انرژی از یک محیط خلا میشود، صرف نظر از تقارنها، برای نظریههای کوانتومی مختلف، معتبر است. البته این امر، هیچ ارتباطی با ماشینهایی (over unity machines) که گفته میشود از هیچ چیز، انرژی بدست میآورند، ندارد. محققان میگویند:
این حقیقت که طبیعت اجازه میدهد انرژی کوچکتر از صفر نیز در یک مکان و مدت زمان معین وجود داشته باشد، به این معنی نیست که قانون پایستگی انرژی را نقض میکند. برای آنکه انرژی منفی در یک مکان مشخص بتواند جریان یابد، باید یک جریان انرژی مثبت جبرانکننده در مجاورت آن وجود داشته باشد.
حتی اگر ماده پیچیدهتر از چیزی که قبلا تصور میشد باشد، انرژی نمیتواند از هیچ چیز بدست آید، حتی با وجود آنکه بتواند منفی شود. نتایج تحقیقات جدید، اکنون قیدهای محکمی را بر روی انرژی منفی قرار میدهد و در نتیجه، انرژی منفی را با ویژگیهای اصلی مکانیک کوانتومی مرتبط میسازد.
علمی عرفانی👇
@wittj2