🔮🎷تصمیم قلبی بر یاری کردن صاحب الزمان. عج. زمان حضور و ظهور او عجل الله فرجه
⭐️این امر از لوازم ایمان و نشانه های یقین است-آنچه روایت شده در فضیلت نیّت خیر و تصمیم داشتن بر انجام کار نیک،و اینکه برای هر کسی همان است که نیّت کرده و روایات دیگری که بر محبّ رهرو پوشیده نیست.و نیز بر آن دلالت دارد فرمایش مولای متَّقیان امیرالمومنین علی علیه السلام که در نهج البلاغه روایت آمده که:《در جای خود قرار گیرید،و بر بلا و سختی صبر کنید،و دستها و شمیشرهای خود را در پی هوسهایی که بر زبان می رانید به حرکت نیاورید،و در آنچه خداوند آن را زود برایتان نیاورده شتابزدگی مکنید،که هر یک از شما هرگاه حق پروردگار و حق رسول خدا صلی الله و خاندان او را شناخته باشد چنانچه بر رختخواب خود بمیرد،⭐️👌شهید مرده است،و پاداش او با خداست،و شایستگی ثواب عمل صالحی را که در نیّتش بوده خواهد یافت،و این نیت به جای شمشیر کشیدن او خواهد بود،و به درستی که هر چیزی را مدت و زمان معیّنی هست.(۱)
⭐️نیز بر این مقصود دلالت می کند آنچه سید نعمت الله جزائری در کتاب شرح صحیفه سجادیه به طور مرسل روایت آورده،عبارت سید جزائری این است:امام صادق علیه السلام فرمود:《من خودم را از شهدای کربلا بیرون نمی دانم،و ثوابم را کمتر از آنان نمی شمارم،زیرا که 👌در نیّت من یاری[دین و کمک به جدم حسین علیه السلام]هست اگر آن روز را درک می کردم،و 👌✨همچنین شیعیان ما شهیدانند هر چند که در رختخوابهایشان بمیرند.و آن حضرت علیه السلام شیعیان را از الحاح کردن بر(۲)ظهور صاحب الزمان و کشف احوال او نهی می نمود،و می فرمود:به خاطر نیّتهایتان ثواب کسی را دارید که در خدمت آن حضرت شهید شود هر چند که بر خوابگاههایتان بمیرید.》
(۱)نهج البلاغه،خطبه۲۳۲
(۲)روضة الکافی،۸۰،ح۳۷
📗مکیال المکارم،ج۲،بخش۸
علمی عرفانی👇
@wittj2
جهان واقعی ساخته ذهن است.
جهان مادی به صورت مستقل از اندیشه موجوداتش وجود ندارد و آنچه واقعیت می نامیم ساخته ذهن است.
فضا از ساختار فکر است.
📗از کتاب متافیزیک از نگاه فیزیک
@wittj2
در عشق زنده باید کز مرده هیچ ناید
دانی که کیست زنده
آن کو ز عشق زاید
مولانای جان🌻
درود همراهان عشق روزتان در مسیر آگاهی🌹
@wittj2
🔮🎷 تفسیر سوره ی حمد...
" صراط مستقیم "
یک روایت گفت: صراط مستقیم راهی است که علی و اولاد علی علیهم السلام و پیغمبر صلی الله علیه و آله بر آن قرار دارند.
یک روایت گفت: صراط مستقیم خود علی علیه السلام است.
یک روایت گفت: صراط مستقیم معرفت علی علیه السلام 🌻است.
یک روایت گفت: صراط مستقیم صورت انسانیّتی است که از بهشت به جهنّم کشیده اند.
یک روایت گفت: صراط مستقیم باریک تر از مو و بُرّان تر از شمشیر است.همه ی این ها این طور می شود.شناسایی حضرت علی علیه السلام و تطبیق اعمال با آن حضرت، باریک تر از مو و بُرّان تر از شمشیر است.
⭐️در زیارت مطلقه ی امیرالمؤمنین علی علیه السلام (مفاتیح الجنان) می گوییم:
" السَّلامُ علی' میزانِ الأعمال " سلام بر تراوزی (سنجش) کردارها.
👈ترازو کیست؟ الگوست؛ معیار است؛ نمونه است؛ مَثَل است؛ راه است؛ امام است؛ همه ی این ها یک معنا می شود.امیرالمؤمنین علی علیه السلام میزان الاعمال است، طریق مستقیم است، یعنی اعمال دیگران با اعمال او تنظیم می شود.کرده های دیگران با اعمال او مقایسه و موازنه و تطبیق می شود.
⭐️خوب، امیرالمؤمنین علی علیه السلام صراط است و روی صراط مستقیم حرکت می کند.صورت انسانیت و پل بالای جهنّم است که ما را به بهشت می رساند.
👈شناختن امیرالمؤمنین علیه السلام باریک تر از مو و برّنده تر از شمشیر است.هر قدر با امیرالمؤمنین علیه السلام بیشتر باشیم و آن حضرت را سریع تر بشناسیم، در آن جا عبورمان-ان شاءالله- سریع تر است.
📗 اربعینی در نماز،سیدحسین حسینی
علمی عرفانی👇
@wittj2
مرا از صافی مشرب ز خود دانند هر قومی
که هر ظرفی به رنگ خود برآرد آب روشن را👌⭐️
صائب تبريزي🌻
@wittj2
🔮🎷دوام و استمرار در طهارت داشته باشید
طاعات و عباداتمون مختصر باشد اما دائمی تا ریشه دوانده در جان ما
مثلا،برای قرآن خواندن نیازی نیست یک روز یک جزء بخوانم روز بعد نخوانم بهتر است هرروز پنجاه آیه بخوانم اما هرروز بخوانم.
👈گاهی سوال میشود که چرا از نماز خواندن لذت نمیبریم؟
چون در روایت آمده انسان نماز خوان داره نجوا میکنه با خدای خودش
خداوند عزوجل که طهارت محض، منم که آلودگی دارم شایستگی نجوا داشتن با خدا رو ندارم.
⭐️من در مسیر طهارت قدم بردارم لذت را میتوانم درک کنم.
📗اخلاق نظری استاد ضیایی
@wittj2
برگی از معرفت🍂
عارف آفتاب صفت است كه بر همه عالم بتابد و زمین شكل است كه بار همه موجودات بكشد و آب نهاد است كه زندگانی دل های همه بدو بود و آتش رنگ است كه عالم به او روشن گردد. "حسن خلق آن است كه خلق را نرنجانی و رنج خلق بكشی، بی كینه و مكافات."
شیخ سری سقطی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷 خودشناسی (۱)
ضروري ترين شناخت براي انسان ، شناخت او در زمينه بينش است. آگاهي هاي بينشي خط سير اساسي انسان در زندگي را به او مي آموزد. اينكه از كجا آمده و به سوي چه مقصدي در حركت است و اكنون بايد براي فرداي خود كه در پيش روي اواست، چه راهبردي داشته باشد.
👈 علي (ع) در روايتي فرموده است : خداي رحمت كند كسي را كه بداند از كجا است و در كجا است و به سوي كجا است. (رحم الله من عرف من اين و في اين و الي اين). اگر بر اين سه سوال كه از مبدا، جهان و معاد است، دو سوال ديگر را نيز بيفزاييم ؛ يعني سوال از خود كه من كيستم و سوال از روش زندگي كه چگونه بايد زندگي موفقيت آميزي داشته باشم، در مجموع به پنج سوال مي رسيم كه سوالهاي اساسي، كلي و فلسفي زندگي انسان هستند، سوال هايي كه بيان گر بينش و آگاهي او نسبت به خود، مبدا هستي، جهان و زندگي ، معاد و سرنوشت و دين هستند.
انسان در ابتداي زندگي خود در غفلت و بي خبري بسر مي برد و نياز به چيزي دارد كه او را از خواب غفلت بيدار نمايد . آگاهي هاي بينشي كه همان آگاهي هاي اساسي و فلسفي زندگي هستند، انسان را از خواب غفلت بيدار و او را در جهت رسيدن به اهداف آفرينشي و نهايي زندگي، به حركت در مي آورد.
⭐️خود آگاهي:
از ميان شناخت هاي اساسي و بينشي، شناخت خود يا به تعبيري انسان شناسي از موقعيت ويژه اي برخوردار است. حركت انسان در مسير تكامل و قرب به خداي از خود شناسي آغاز مي شود. انسان تا با خودش آشنا نشود و از استعداد بي نهايت و ارزش فوق العاده جوهر انساني خود آگاه نگردد، حركت جدي و پيگيرانه اي را در جهت شكوفايي نيروهاي نهفته در خود سامان نمي دهد و خط سير درستي را در زندگي نخواهد داشت. تقريبا همه چيز از شناخت انسان و موقعيت با ارزش او در جهان هستي شروع مي شود.
اولين و پر فايده ترين دانستني براي انسان، شناخت خود است . شناختي كه بدون آن هيچ چيزي به درستي براي انسان شناختني نيست و هيچ برنامه اي مفيد فايده و موثرنمي باشد. حتي شناخت خدا، از شناخت انسان آغاز مي شود.
به طور كلي انسان را دو گونه شناخت است. شناخت درون و شناخت بيرون .
براي شناخت بيرون از شناخت درون بايد آغاز نمود. بدون شناخت درون، شناخت بيرون چندان حقيقي و موثر نيست.
مشكل دنياي امروز اين است كه قبل از شناختن جهان با عظمت درون انسان، به شناخت جهان بيرون پرداخت و با تلاش فراوان تمدن با عظمتي را نيز بنا نهاد، ولي بدين خاطر كه انسان شناسي اش ضعيف است اين تمدن با هويت حقيقي انسان هماهنگي لازم ندارد .و قبل از اينكه بر نفس خويش مسلط شود، تمام توان خويش را براي تسلط بر جهان بيروني صرف نمود و دليل درستي هم براي اين كارش نداشت و هر چه در اين راه پيش رفت، از خودش بيشتر دور شد، فاصله گرفت و كم كم به كلي گم شد وبه مرض خود فراموشي دچار شد.
تمام بي هويتي انسان امروزي، نتيجه همين انحرافي است كه در شناخت پيدا كرد.
در عوض اينكه ابتدا خودش را بشناسد كه كيست، رفت سراغ جهان كه چيست. انسان امروزي حتي كره ماه و خورشيد را بهتر از خودش مي شناسد.
خود شناسي اگر درست انجام شود ، انسان در مسير درست زندگي قرار مي گيرد و در صورتي كه ناصحيح باشد ، راه انسان جهت انحرافي به خود مي گيرد و از مسير حقيقي زندگي خارج مي شود.
همه چيز به تعريف انسان بستگي دارد . بايد ببينيم انسان چگونه تعريف مي شود. اگر انسان به صورت يك شيئ مادي و طبيعي تعريف شود ، اگر بگوييم انسان يعني حيوان سخن گو ، زندگي او نيز به صورت يك زندگي طبيعي و حيواني تعريف خواهد شد و ما در اين نوع زندگي چيزي فراتر از طبيعت و پرورش نيروهاي طبيعي و حيواني نخواهيم داشت، ولي اگر انسان به عنوان يك موجود فرا طبيعي و مجرد تعريف شود، آنوقت همه چيز به گونه اي ديگر شكل خواهد گرفت و زندگي او رنگ ديگري پيدا خواهد كرد. در اين نوع زندگي علاوه بر طبيعت، بحث تجرد و معنويت نيزمطرح خواهد بود و تكامل انسان نيز در قرب به خدا و هستي تعريف خواهد شد.
اهميت خودشناسى به سبب نتايج آن است، به عبارت ديگر اهميت خودشناسى به سبب نقشى است كه خودشناسى در تحقق كمال انسان دارد، به صورت كلان، فرهنگ و تمدن هر ملتي از نوع نگاه او به انسان تاثير مي پذيرد. در صورتي كه بشر در خود شناسي و انسان شناسي دچار انحراف شود و از شناخت حقيقت خود باز ماند، در ساخت و ساز فرهنگي و تمدن جامعه خويش نيز دچار انحراف و سردر گمي خواهد شد.
⭐️در كتاب «اعجاز روانكاوى» نوشته «كارل منينگر» چنين آمده است: «خود آگاهى عبارت از اين است كه هم از قواى مثبت و مهر انگيز نهاد خود آگاهى داشته باشيم و هم از نيروهاى منفى كه موجب نابودى ما مىگردد و ما را به خاك سياه مىافكند; نديده گرفتن قواى منفى يا خوددارى از اشاره به وجود آنها در خودمان يا ديگران، پايه هاى زندگى را متزلزل مىكند.»
ادامه دارد...
علمی عرفانی👇
@wittj2
⭐️در كتاب «انسان موجود ناشناخته» جملهاى آمده است كه شاهد خوبى براى بحث ما است; مىگويد: «بدبختانه در تمدن صنعتى شناخت انسان مورد توجه قرار نگرفته است، و برنامه زندگى بر وفق ساختمان طبيعى و فطرى پايهگذارى نشده است; لذا با همه درخشندگى موجب رستگارى نشده است; پيشرفت علم به دنبال هيچ طرحى صورت نگرفت و (تقريبا) اتفاقى بود ... اگر «گاليله» و «نيوتن» و «لاووازيه»، نيروى فكرى خود را صرف مطالعه روى جسم و روان آدمى كرده بودند، شايد نماى دنياى امروز فرقهاى زيادى با آنچه امروز است میداشت.»
و به خاطر اين امور است كه خداوند يكى از مجازات هاى هوسبازان متمرد را خودفراموشى قرار داده و به مسلمانان هشدار مىدهد كه:👌 «و لاتكونوا كالذين نسوا الله فانساهم انفسهم اولئك هم الفاسقون; همچون كسانى كه خدا را فراموش كردند و خداوند به سبب آن، آنها را به خودفراموشى گرفتار ساخت، نباشيد! و آنها فاسقان (حقيقى) و گنهكارانند.» (سوره حشر، آيه19 )✨
علمی عرفانی👇
@wittj2
#خودشناسی #روانشناسی #عرفان