👈 کلام برخی همیشه زهرآگین است؛ چرا که همیشه نانشان در دعوا و بقایشان در آب گِلآلود بوده و هست!
✍️ آقای پزشکیان، نامزد ریاست جمهوری چندبار تکرار نمود که «باید بین مردم با دولت را آشتی دهیم - باید مردم را در صحنه نگهداریم!» یعنی، نیامده القا میکند که بین نظام، دولت و مردم، شکاف و حتی قهر وجود دارد؛ در حالی که مردم همیشه در صحنه بوده و هستند، اینانند که نبوده و نیستند! گویی در طی این سه سال نیز در کُما بوده و هم اکنون بیدار شده است! ✔️ گویی، هرگز غم و اندوه و تشییع با شکوه مردم، از رئیس جمهور شهیدشان را ندیده است و تعریفها و تمجیدها از مردمی و خدمتگزار بودن او را نشنیده است! اما، هم دیده و هم شنیده و هم خوب میداند، بلکه اهداف دیگری را تعقیب میکند!
✔️ میگوید: «دولت هزینه کرد را به جای عملکرد اعلام میدارد!» - ظاهراً هم اکنون از اتوبوس پیاده شده و اصلاً گزارش عملکردهای دولت سیزدهم را نخوانده و نشنیده است!
📌 یا آن که این جماعت، گوش شنیدن، چشم دیدن، و قلبی برای فهمیدن و باور کردن حقایق را ندارند! ...
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/13325.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (6:39 دقیقه)
پرسش:
👈 آیا دعاهای طولانی خسته کننده میشوند و امیرالمومنین علیه السلام به فردی که دعای خسته کننده و طولانی میخواند فرمودند: «خدایی که دعای طولانی را اجابت میکند، دعای کوتاه را هم اجابت میکند؟!»
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا امیرالمؤمنین علیه السلام، خود دعای کمیل را تعلیم ندادند؛ آیا عبادات طولانی شبانه نداشتند؟!
✔️دلیلی ندارد که دعای طولانی، حتماً خسته کننده نیز باشد؛ یکی با خواندن چند سطر دعا خسته میشود و دیگری با خواندن چند صفحه دعا نیز نه تنها خسته نمیشود، بلکه با نشاطتر میگردد.
●- ابتدا باید دقت نمود که مقصود از این سخن چیست؟! آیا مقصود این است که دعاهای طولانی را نخوانیم؟ مثلاً بگوییم: دعای کمیل، سمات و مجیر، یا زیارت عاشورا طولانی است و نخوانیم؟! اگر مقصود دور کردن مؤمنان از این دعاهایی است که سراسر درس، معرفت و حکمت است میباشند، مصداق همان فرمایش امیراالمؤمنین است که در پاسخ خوارج فرمودند: «كَلِمَةُ حَقٍّ يُرَادُ بِهَا الْبَاطِلُ - سخن حق است، اما ارادهای که از آن شده باطل است» (نهج البلاغه، حکمت 40)
✔️ مقصود از دعای طولانی، چیست؟ آیا مقصود این است که فرازهایش بسیار و چند صفحه باشد؟! مگر آن شخص، کدام دعا را میخواند؟! یا مقصود این است که لزومی ندارد بندگان مانند مرتاضها، ساعتها به ذکر و دعا بنشینند و خود را خسته کنند؟! ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13327.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:35 دقیقه)
یادداشت:
👈 علت نقشآفرینی بیشتر زنان نسبت به مردان، در فرقهسازیهای دینی و مذهبی، چلّه و ذکر دادن، به اصطلاح عرفانهای نوظهور، طب سنّتی و ...؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ کسانی که مطالعات تحقیقی دارند، میدانند که این پدیده، اختصاصی به ایران یا حتی کشورهای مسلمان ندارد، بلکه نحلههایی است که از غرب یا حتی شرق شروع شده و دامنههایش به ایران رسیده است و البته در میان هر ملّتی، نقابی متناسب با فرهنگ آنها به چهره زدهاند!
✔️ نحله طب سنّتی و رویکرد به گیاهان دارویی نیز سی سال پیش از ایران، در اروپا شد و توسط شرکتهای بیمه ترویج شد، چرا که گیاهان دارویی در فهرست اقلام بیمه نبودند ... . البته در ملّتی، نقاب متناسب با فرهنگ آنان را بر چهره زدند؛ آنجا گفتند: «طبیعت گرایی» و اینجا گفتند: «طبّ اسلامی، طبّ سنّتی، طبّ بوعلی و ...»
✔️ گرایش و نقش آفرینی بیشتر بانوان نسبت به آقایان، عللی دارد، از جمله: ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/talisman/13326.html
@X_shobhe
📌 مجلس، سنگر عافیتها (؟!!!)
▪️- آقای قالیباف، در هر سخنرانی و گفتگو، چندین بار تأکید نمود که «اگر میخواستم عافیتطلب باشم، در همان مجلس و ریاستش میماندم!»
گویی مجلس جایگاه و سنگر عافیتطلبهاست!
👥👥 حال میپرسیم: آیا برای عافیتطلبی نامزد نمایندگی مجلس و سپس ریاست آن شده بودید؟!
سایر نمایندگان چطور؟! آیا به خاطر عافیتطلبی به مجلس آمده و ماندهاند؟!
📍 بدیهی است که نماینده مردم، ریاست اسبق مجلس و نامزد فعلی ریاست جمهوری، باید در گفتار خود دقیقتر باشد و تابع مشاوران و تیمهای تبلیغاتیاش نگردد!
🖌نوشتار و صوت 🎤(8:45 دقیقه)
📙 درس اخلاق از قرآن مجید / 90
👈 آنجا که کاری از تو برنمی آید، بگو: «پناه میبرم به خدا»؛ او تو را در پناه خود قرار میدهد.
📖 «وَقُلْ رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ * وَأَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يَحْضُرُونِ» (المؤمنون، 97 و 98)
- و بگو: پروردگارا! از حملات (وسوسههای) شیطانها به تو پناه میآورم * و پروردگارا! به تو پناه میآورم از اینکه [شیطانها] نزد من حاضر شوند.
✍️ خداوند علیم و حکیم، برای آن چه باید جهت رسیدن به رشد و کمال انجام دهیم و برای آن چه نباید انجام دهیم ، دستورات یا احکامی ابلاغ نموده است؛ مثل این که فرمود: نمازها را اقامه کنید - زکات بدهید - در راه خدا مجاهدت نمایید؛ و یا این که از دروغ، تهمت، غیبت، شرابخواری، زنا، قمار، ظلم و گناهان، دوری نمایید.
✔️ اینها همه مواردی است که انسان میتواند در آن کاری انجام دهد؛ اما مواقف و مواردی هم هست که آدمی به آن اشراف و سلطه ندارد، برای نزدیکی یا دوری، راهکار و ابزاری ندارد و گاه حتی از وجود آنها خبر ندارد! حال چه کند؟!
●- «قُل»، در این موارد فرمان میرسد که «بگو»، یعنی کار با «گفتن» به انجام میرسد؛ و البته مقصود فقط لفظ نیست، هر چند که آن هم آثار خودش را دارد؛ اما لفظ، هر چه بیشتر بیان حال دل باشد، اثر مضاعفی دارد. چنین لفظی، از دل برمی آید، با گوش شنیده میشود و دوباره به دل بازمی گردد و حالت قلبی بر اثر این توجه و القا، تقویت میشود... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/ethics/13329.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 میگویند: «احکام جزایی در ادیان یهودی و مسیحی، به مراتب شدیدتر از اسلام و سایر قوانین جزایی در دنیاست»! آیا چنین است و مستنداتی دارید؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ... اگر چه در تبلیغات سعی میکنند تا چهرهای نرم، لطیف و مهربان از مسیحیت نشان دهند؛ اما در عمل، به گونهای دیگر است؛ خواه جنایات کلیسا در قرون وسطا باشد، یا جنگها و خونریزیها در جنگهای صلیبی، یا دو جنگ جهانی، و خواه نسل کشی مسلمانان توسط امریکاییها و اروپاییها در عصر حاضر، با عاملیت صهیونیستها!
✔️ شاید بگویند: «اینها رفتار حکومتها و مردمان است، نه دین مسیحیت»، اما احکام جزایی در تورات و انجیل و سایر منابع آنها، نه تنها بسیار شدید است، بلکه گاه بسیار غیر معقول و غیر انسانی میباشد؛ به عنوان نمونه:
حکم بیاحترامی به والدین
📍«هر که پدر یا مادر خود را لعنت کند، هر آینه کشته شود» (سفر خروج، 17:21)
📍«هر که پدر یا مادر خود را بزند، هر آینه کشته شود» (سفر خروج، 15:21)
حکم همسر (زن) میانجی
📍«اگر دو شخص با یکدیگر منازعه نمایند و زن یکی پیش آید تا شوهر خود را از دست زنندهاش رها کند و دست خود را دراز کند، پس دست او را قطع کن و چشم تو بر او ترحم نکند» (سفر تثنیه، 11:25 - 12)
بیشتر را اینجام بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/right/13330.html
@X_shobhe
📙 یک آیه و دو روایت، برای فعالان در فضای تبلیغاتی
📖 آیه: « برخى از مردم كسانىاند كه سخن بيهوده را خريدارند تا [مردم را] بى[هيچ] دانشى از راه خدا گمراه كنند ...»
🗓 روایت: «اگر جاهل [بیخرد و نادان] سكوت اختيار كند. مردم اختلاف پيدا نمیكنند»
✍️ در انتخابات، همه باید «خواص» باشند و جایی برای عوامی نیست؛ چرا که میخواهند رئیس جمهور انتخاب کنند و آیندۀ کشور را رقم بزنند.
📌 هر انتخابی، باید مبتنی بر تفکر، تعقل، شناخت و بصیرت باشد، نه منفعل از جوّسازیها.
✔️ تبلیغ، خوب و لازم است و باید در سطحی گسترده انجام پذیرد، چنان که نقد درست نیز خوب و لازم است؛ بالاخره نامزدها برای نقد و بررسی مردم حرف میزنند و هر انتخاباتی، بدون تحلیل، بررسی و نقد، جاهلانه یا دست کم احساسی میباشد.
▪️اما، یک عده، هر چه دلشان خواست، راجع به رقیبان میگویند، ولی اگر کسی نقدی به نامزد مورد نظر آنها داشت، زود میگویند: «آقا فرمودند لجنپراکنی نکنید» و حتی به نقد کننده اتهاماتی چون: انگلیسی بودن - مسلمان نبودن - ولایی نبودن - منافق بودن - ضد انقلاب و ضد وحدت بودن و حتی بهایی بودن را وارد میسازند، که اتفاقاً این همان مصداق «لجن پراکنی» و خُلق و خوی استکباری میباشد! تخطئه (بایکوت) کردن مخالفان، روشی بسیار دیرینه در جنگ نرم، جنگ شناختی، جنگ روانی و جنگ تبلیغاتی میباشد!
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/13332.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (11:15 دقیقه)
پرسش:
👈 چه کنیم زیارت عاشورایی که میخوانیم، قرص محکم به نتیجه برسه و حاجت بده؟ چه مدت هر روز یا مثلاً هر شب جمعه بخوانیم؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ابتدا مهم است بدانیم که نه زیارت عاشورا حاجت میدهد، نه هیچ ذکر، دعا یا شخص دیگری! بلکه اجابت کنندۀ دعا، برطرف کنندۀ حاجات، رازق بندگان و ربّ العالمین، فقط و فقط خداوند منّان میباشد و مابقی هر چه هست، وسائل و وسائط میباشند ...؛
✔️ اسلام عزیز که دین خدا برای هدایت بندگانش میباشد، دین اوراد و الفاظ نیست، بلکه دین شناخت، باور، ایمان، اخلاص، توجه و عمل صالح میباشد که مستلزم تفکر و تعقل، هدفگذاری و برنامهریزی و بالاخره همّت در اجرا میباشد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Pilgrimage/13333.html
@X_shobhe
🌹 عید سعید قربان، مبارک باد 🌹
✍️ قربانی، همانگونه که از نامش پیداست، برای تقرب یافتن میباشد.
✔️ امروز، چیزی برای خدا به قربانگاه بیاور و در راه او قربانی کن تا مقربتر گردی. اگر برای رضایت معبودِ محبوب، ده دقیقه برای تفکر، تعقل، تلاوت آیاتی از قرآن مجید، نماز یا صلۀ ارحام زمان بگذاری، در واقع ده دقیقه از عمر شریف را در راه خدا قربانی نمودهای و او میپذیرد و اجر میدهد.
👈 از استمرار سنّت قربانی در میان تمامی ادیان و امم، دو درس و حکمت آموختم:
1- در طول زندگی، هر لحظه در حال قربانی نمودن محبوبهای کوچکتر، در راه محبوبهای بزرگتر هستی و در مجموع زندگی خود را قربانی اهدافت مینمایی!
2- نفس حیوانی تو و محبوبهایش، همان قوچی است که اگر آن را در راه خدا قربانی کنی، عاقل و مؤمن میگردی و به رشد، کمال و سعادت ابدی در مقامات قرب الهی میرسی.
🌺 امروز عید سعید قربان است و اگر بتوانیم میل به یک گناه یا بیشتر را در راه خدا قربانی نماییم، این عید بر ما مبارکتر میگردد.
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/13334.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (12:00 دقیقه)
پرسش:
👈 چه قدر از داستانهای کربلا را به ما دروغ گفتهاند؟
✍️ پاسخ (نشانی پیوند):
1- کربلا و عاشورا، یک داستان نیست، بلکه یک حقیقت، یک واقعیت، یک حادثۀ تاریخی، یک نهضت پویا و تماماً درس و عبرت میباشد.
2- مگر دروغ را میتوان با عدد، وزن یا متر اندازهگیری نمود که پرسیده شود: «چقدر دروغ گفتهاند؟!» اما، بدیهی است که تا سخن راست در اختیار نباشد، دروغ تشخیص داده نمیشود.
✔️ منافقان، هر گاه ذکر مصائب و فجایع، دلها و عواطف را تحت تأثیر قرار دهد، میگویند: «چرا باید برای کسی که چهارده قرن پیش کشته شده، عزاداری و گریه کنیم» و هر گاه نوبت به شناخت دوست و دشمن میرسد تا نزدیکی و دوری [تولی و تبری] مبتنی بر دانش و بینش باشد، میگویند: «خیلی از اخبار رسیده دروغ است!» و به این بهانه، در حقایق و وقایع ایجاد شک میکنند! ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/history/13335.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (8:05 دقیقه)
پرسش:
👈 به نظر شما آیا رای دادن فایده دارد؟ چرا مشارکت نماییم و رأی دهیم؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا در انتخاب رشتۀ تحصیلی، شغل، همسر، شهر اقامتی، یا انتخاب دوست و همراه و سایر انتخابها، کسی میپرسد: «چرا انتخاب کنم، فایدهاش چیست؟!» هر فایده یا ضرری، نتیجۀ انتخاب میباشد. پس، چه جای تردیدی در فایدۀ انتخاب رئیس جمهور میماند که نقش مستقیم در ادارۀ امور کشور و سرنوشت دنیوی و اخروی ملت دارد.
✔️ آدمی فقط در یک جهت اختیار دارد و آن هم «انتخاب» است و انتخاب نیز وقتی میسر میگردد که کسی بین دو یا چند گزینه، بتواند یکی را انتخاب کند. بنابر این همیشه در حال انتخاب میباشیم و حتی انتخاب نکردن و رأی ندادن نیز نوعی انتخاب میباشد.
✔️ مردمان، در هر رویکردی که انتخاب در آن نقش داشته باشد، به سه گروه تقسیم میشوند که عبارتند از: موافق، مخالف و به اصطلاح بیطرف که البته واقعیتی ندارد و خودفریبی است... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/politic/13339.html
@X_shobhe