🖌نوشتار و صوت🎤 (10:11 دقیقه)
پرسش:
👈 با توجه به روایات، احمق کیست؟ راه شناخت احمق چیست؟ راه درمان حماقت چیست - آیا دوری از دیگران، یا سکوت کردن؟ اینطور که در روایات آمده حماقت درمانی ندارد!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ «احمق» به کسی نمیگویند که از ضریب هوشی پایینتر و یا علم دانشی کمتر برخوردار است، بلکه به کسی میگویند که هم نادان است و هم بیخرد. چه بسا بیسوادی عاقل باشد و دانشمندی احمق باشد!
✔️ «احمق»، از یک سو نمیداند و از سویی دیگر نمیپرسد تا بداند و اگر به او گفته شود نیز نمیپذیرد! او از قوۀ تفکر و تعقلی که به او موهبت شده، بهره نمیبرد! پس، واقعاً احمق است.
✔️ کسی که خودش تشخیص دهد احمق است، دیگر احمق نیست و حتی که کسی تشخیص دهد در موردی حماقت نموده نیز احمق نیست؛ چرا که چنین تشخیصی، مستلزم برخورداری از تفکر، تعقل و بصیرت میباشد.
✔️ دور شدن از دیگران که به انزوا میانجامد یا سکوت بیمورد که سبب عقده یا بیخیالی میشود نیز نه تنها حماقت را بهبود نمیبخشد، چه بسا در شرایطی، عین حماقت باشد!
✔️ مشکل احمق این است که نه تنها نمیداند احمق است، بلکه گمان دارد بسیار هم دانشمند، عاقل و فکور است و چه بسا دیگران را احمق بداند! مانند بسیاری از کفار، مشرکان، منافقان، متکبران و ظالمان [به ویژه در عرصۀ دین و سیاست] که گمان دارند خودشان بهتر از همه میدانند و میفهمند و بیشتر مردم احمق هستند!
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13425.html
@X_shobhe
پرسش
👈 "عمل صالح"، یعنی چه و کدام است و چه تفاوتی با عمل خیر و عمل حسنه دارد که همیشه به "ایمان و عمل صالح" تأکید شده است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ خیر و حسنه، به غیر از عمل نیز اطلاق میگردد، مانند رزق حسنه یا ...؛ اما عمل صالح، به کاری که انجام میپذیرد گفته میشود.
✔️ بیتردید، هر عمل صالحی، هم خیر است و هم حسنه، اما الزاماً هر عمل خیر یا حسنهای، عمل صالح نمیباشد.
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13428.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 چرا تزئین مساجد با طلا حرام است، ولی در حرمها جایز است و از شعائر الله محسوب میگردد؟ من طی مطالعاتی که داشتم از لحاظ سندی و آیات قرآن چیزی پیدا نکردم.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ هرگز مانند اخباریون، در پی این نباشید که برای تمامی موضوعات فرعی نیز آیه یا حدیثی بیابید؛ گاه در آیات یا احادیث، اصول کلّی تبیین شدهاند و به فروعات تعمیم داده میشوند؛ چنان که در موضوعاتی چون بانک، بیمه، قوانین راهنمایی و رانندگی، اجازۀ اقامت یا روادید و ...، هیچ حدیثی نمییابید و هم چنین حدیثی در ممنوعیت تجارت اسلحه یا کشت و فروش تریاک وجود ندارد، اما در ذیل احکام حکومتی و ...، حرام، ممنوع و جرم محسوب میگردند.
✔️ ابتدا باید دقت شود که چرا مسجد و حرم، هر دو مشابه و یک چیز فرض شدهاند؛ در حالی که مسجد، بیت الله است، اما حرم، محدودهای است که حرمت خود را دارد و هر کدام احکام جداگانهای دارند، لذا نباید با هم مقایسه شوند و احکام مشابهی برای هر دو فرض شود... .
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/right/13430.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 بسیاری از تاریخ دانان و مستشرقین بر این باورند که سیاست کوروش که هر دینی را در هر جا که فتح میکرد مقدس میشمرد، یک سیاست موفق بوده است؛ پس چرا امروزه اجرا نمیشود؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ اگر کوروش هر دین، اعتقاد، گرایش و اندیشهای را مقدس و محترم میشمرد، پس چرا حمله میکرد تا سرزمینها را فتح کند؟!
✔️ بیتردید کوروش یکی از پادشاهان اولیه و موفق در ایران آن روز بوده است، اما باید توجه نمود که بیشتر تعاریف از کوروش، توسط یهود جعل شده است و هیچ سند تاریخی ندارند و سبب اصلی آن است که اولاً کوروش را یهودی میدانند و ثانیاً این دسته از تعریفها و تمجیدهای ساختگی راجع به کوروش را علیه اسلام و مسلمین و به نفع سیاستهای صهیونیسم بین الملل، یهود و نظامات سلطه جعل کردهاند!
✔️ شعار مقدس شمردن تمامی ادیان و احترام به تمامی عقاید، دروغ بسیاری بزرگی است که کفار و مشرکان، برای فریب مؤمنان به ادیان الهی و مقدس و محترم جلوه دادن خود ساختهاند! با این شعار القا میکنند که شما نه تنها نباید در مقابل ظلم و تجاوز ما ایستادگی کنید و ما را دشمن بشمارید، بلکه باید عقاید ما را نیز مقدس و محترم بدارید!
✔️ چطور ممکن است که در یک جامعه، هم ارزشهای اخلاقی و هم ضد ارزشها را مقدس و محترم شمرد؟! مگر میشود هم عفت عمومی را محترم شمرد و هم رویکرد به فساد، فحشا و همجنسبازی را مقدس و محترم شمرد؟! ...
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/history/13432.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 من به عنوان یک دختر جوان، به طور فطری دلم میخواهد زیبا باشم و مرا زیبا ببینند، پس چرا باید خودم را بپوشانم؟! حجاب، نوعی مبارزه با زیبایی است!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا به عنوان یک دختر جوان، هیچ هدف و آرزویی جز زیباتر دیده شدن ندارید؟!
🌹 خداوند سبحان جمیل است و جمال را دوست دارد و زیبایی دوستی را فطری انسان قرار داده است؛ لذا بیتردید هر انسانی دوست دارد که زیبا باشد و زیبا دیده شود، اما توجه به چند نکته ضروری است... .
✔️ همگان دوست دارند که زیبا دیده شوند، اما مهم این است که در نگاه چه کسانی زیبا دیده شوند؟! یکی دوست دارد که در نظر خداوند سبحان که خالق اوست و به سوی او برمی گردد، زیبا دیده شود - یکی دوست دارد که خویشان و دوستان او را زیبا ببینند و دیگری دوست دارد که هر رهگذر هیزی او را زیبا ببیند! این تمایلات، بیانگر بینش، دانش، شخصیت و فرهنگ هر کسی میباشد.
✔️ بد حجابی، کسی را زیباتر نمیکند؛ بلکه زیبایی واقعی یا خیالی او را در معرض دید عموم قرار میدهد. بد حجاب، خودش را مانند یک کالای رایگان، به همگان عرضه میکند!
✔️ حجاب (پوشش مناسبت)، با زیبایی یا زیبا دیده شدن، منافات یا مغایرتی ندارد، بلکه با نمایش عمومی بدن به دیگران که اوج حقارت است، مغایرت دارد.
✔️ همگان شاهدند که بسیاری از بدحجابها، نه تنها زیباتر دیده نمیشوند، بلکه آرایش و پوشش آنها مشمئز کننده و گاه وحشتناک نیز میباشد! ...
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13433.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 چرا خداوند در سوره مبارکه الرحمن میفرماید «در آن روز از گناه هيچ انس و جنّى پرسيده نشود» اما در سوره حجر میفرماید «از همه برای اعمالشان سؤال میشود»؟ مگر روز قیامت از اعمال ما سوال نمیشود؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آدمی، مسئول تمامی اعمال خود میباشد و مسئول یعنی کسی که از او سؤال میشود و باید پاسخگو باشد. اگر پرسش و بازخواستی در کار نباشد، مسئولیتی نیز در کار نخواهد بود.
✔️ تمام زندگی، پاسخگویی به سؤالات (پرسشها و درخواستها) میباشد؛ هر چند که فرد هنگام عمل، متوجه نشود که به پرسشهای متعددی پاسخ میدهد! به عنوان مثال: برای نوشیدن یک جرعه آب، این پرسشها مطرح است که چرا مینوشی؟! چه آبی مینوشی؟! آیا اجازه داری از این آب بنوشی و ...؟!
✔️ بنابراین، در معاد، از همه چیز سؤال میشود، یعنی انسان پاسخگویی تمامی اعتقادات، باورها، گفتارها و اعمال خود خواهد بود؛ حتی اگر به شوخی جملهای گفته باشد، از او پرسیده میشود که چرا این سخن را گفتی، یا نوشتی و منتشر نمودی؟! اما باید دانست و توجه نمود که ... .
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/resurrection/13434.html
@X_shobhe
📖 صحیفه سجادیه علیه السلام - 46
👈 فرازهایی از دعای بیست و چهارم - هرگز پدر و مادرت را فراموش مکن! دعای خیر برای آنان، موجب آمرزش و رحمت خودت میشود.
امام سجاد علیه السلام:
🤲 خدایا! بر محمّد و آلش و بر نسل او درود فرست و پدر و مادرم را به برترین چیزی که پدران و مادران بندگان مؤمنت را به آن اختصاص دادی، اختصاص ده؛ ای ارحم الرّاحمین.
✍️ خداوند سبحان در چند آیه، پس از امر به توحید، به احسان نسبت به پدر و مادر سفارش نموده و تذکر داده است؛ چرا که اولین واسطۀ وجود یافتن و به دنیا آمدن، پدر و مادر میباشند و هر فیض دیگری نیز به واسطۀ آنان میرسد... .
✔️ دعای بیست و چهارم در صحیفۀ سجادیه علیه السلام، در حق پدر و مادر است و هر کسی میخواهد قدر و حق آنان را بشناسد و تکلیف خود در برابر آنان را بداند، باید حتماً این دعا را از اول تا آخر بخواند... .
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/father/13435.html
@X_shobhe
پرسش:
نوشتار و صوت (6:51 دقیقه)
👈 آیا حدیث «الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ سَيِّدَا شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّة» به لحاظ سندی معتبر است؟ این دو بزرگوار که در جوانی به شهادت نرسیدهاند، بلکه در 48 سالگی و 58 سالگی به شهادت رسیدهاند؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ در حدیث نفرموده که آن دو امام جوان بودند، بلکه فرموده: «بزرگ جوانان اهل بهشت میباشند»
✔️ پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله، در چندین بیان متعدد، به این معنا تصریح نمودهاند.
✔️ این بیان، نه تنها در منابع معتبر شیعی تواتر دارد، بلکه شاید بتوان اذعان نمود که تواتر آن در منابع اهل سنّت، به مراتب بیشتر است! مانند: ...
✔️ برخی از سنّیها، برای این که چیزی در برابر این توصیف از امام حسن مجتبی و امام حسین علیهما السلام داشته باشند، حدیثی بدین مضمون جعل کردند: «ابو بَكر وَ عُمر سَیّدا کُهولِ الجَنّة - ابوبکر و عمر، سیّد پیران بهشت هستند!» - غافل از آن که بهشت اصلاً پیر ندارد که کسی سیّد پیران آن باشد!
✔️ بنابراین، «سیّد جوانان بهشت»، یعنی: بزرگ و آقای تمامی اهل بهشت که همگی جوان میباشند؛ اما ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/quran/13436.html
@X_shobhe
👈 باید عاقل، دانا و بصیر باشیم تا اسیر شایعات و خرافات نگردیم.
✍️ مژدۀ پایان ماه صفر، کوبیدن درب هفت مسجد، تبریک به واسطۀ آن و ...، همه دروغ و خرافههای عوامفریبانه و هدفدار بوده است. ماه صفر نیز یکی از ماههای سال میباشد.
✔️ ماجرا:
روزی پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله، در مسجد فرمودند: «آن که اکنون وارد مسجد میشود، اهل بهشت است». اصحاب نادان و بیبصیرت، زود بیرون رفتند و دوباره وارد شدند؛ گویی که بهشت رفتن به همین سادگیِ خروج و ورود به مسجد میباشد. ایشان فرمودند: «شما را نگفتم، آن که اکنون وارد میشود و خبر پایان صفر را به من میدهد، اهل بهشت است». در همین هنگام، ابوذر غفاری وارد شد و حضرت از او پرسیدند: «امروز چه روزی است» و او عرض نمود: «پایان ماه صفر».
✔️ ایشان این مشخصه را بیان نمودند تا روزی که او را تبعید میکنند، همه حق و باطل را بشناسند و هدایت شوند؛ اما برای مخدوش نمودن آن، گفتند: «ایشان فرموده هر کسی که مژدۀ پایان صفر را به من بدهد، اهل بهشت است!» 👇
www.x-shobhe.ir
🖌نوشتار و صوت🎤 (8:43 دقیقه)
پرسش:
👈 من یک دختر جوان و مذهبی هستم؛ اما دوساله دچار مشکلی شدم که روحم رو آزار میده؛ دچار غرور در برابر خدا و پیامبران شدم و نمیتونم ذکر بگم و نماز و قرآن بخونم! لطفاً راه درمانی بفرمایید و کمکم کنید.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ القائات، آثار مستقیم و عمیقی دارند. یکی از آثار ذکر، همین «القاء» میباشد. اگر آدمی مدام به خودش القا کند که در مقابل خدا و اهل عصمت (ع)، غرور دارم، حتماً دچار همین حالت میشود، و اگر القا کند که من بندۀ متواضع و شاکری هستم، همانگونه میشود!
✔️ خداوند سبحان، ایمان همه ما را حفظ کند. هر چه انسان مذهبیتر باشد، شیاطین جنّ و انس، بیشتر حسادت میورزند و تلاش میکنند تا مانع انسان شوند و او را منصرف و منحرف نمایند!
✔️ هر گاه احساس کردید که شیاطین جنّ و انس و هوای نفس مانع شدهاند و نمیتوانید نماز یا قرآن بخوانید، حتماً حتی شده نماز واجب را به جای آورید و دست کم دو آیه را آن هم از روی قرآن مجید بخوانید و به خود بگویید: میخواهم با وساوس شیطانی و هوای نفسم مبارزه کنم و این حالت را بشکنم... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Young/13438.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (7:36 دقیقه)
📖 درس اخلاق از قرآن مجید / 93
👈 از ما نخواسته است که همگی دانشمند شویم، اما خواسته است که همگی ایمان بیاوریم، چرا که آن چه رشد دهنده و نجاتبخش میباشد، ایمان به حق است، نه صرفاً علم و شناخت.
🔴 شرح مختصر (نشانی پیوند):
✍️ دانش (علم) و شناخت (معرفت)، مقدم بر هر امری میباشد؛ تا انسان نداند و نشناسد، نمیتواند موضعی بگیرد یا کاری بکند؛ حبّ و بغض نیز پس از شناخت ایجاد میشود، هر چند که شناخت صحیح نباشد.
اما «مقدم» بودن، یعنی گام نخست بودن، نه گامهای بعدی که باید برداشته شود تا آدمی به اهداف و هدف نهایی خود برسد.
✔️ گام پس از شناخت، باور و سپس ایمان میباشد و ایمان آن شناخت و باوری است که به اعتقاد بیانجامد و از نیز بگذرد و سبب «امنیّت» گردد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Al-Baqarah/13443.html
@X_shobhe