❤️➿❤️➿❤️➿❤️➿❤️
⁉️عسکری به چه معنی است⁉️
✳️ امام دهم یا امام هادی(ع) و فرزند ایشان امام حسن(ع) به عسکریین مشهورند و علت این نامگذاری آن است که این دو امام بزرگوار به اجبار و به دستور حاکمان عباسی مدت زیادی از عمرشان را در سامراء محصور بودند که در آن زمان، لشکرگاه و پادگانی نظامی به شمار میآمد و زندگی آن حضرات به دلیل شدت نظارت، نظامی شده بود.
🌼 «عسکر» معرب «لشکر» است؛ یعنی لفظ لشکر وقتی وارد فرهنگ و زبان عربی شد آنرا تبدیل به عسکر کردند و تمام معانی که در زبان عربی برای آن بیان کردند؛ مانند انبوه جمعیت، اجتماع افراد، محل اجتماع و زیادی از هر چیز در حقیقت بر گرفته از همین ریشه فارسی است.[۱] چنانکه در زبان فارسی نیز برای لشکر یا عسکر غیر از معنای سپاه و نیروی منظم و معین از نظامیان معنای دیگری نقل نکردهاند.
البته در برخی منابع از شهری در خوزستان به نام لشکر و یا عسکر مکرم نیز نام میبرند.[۲]
🌼 لقب عسکری هم برای امام یازدهم و هم برای امام دهم(ع) به کار رفته و به آن دو جناب عسکریین میگفتند
📚 منابع:
۱- ر. ک: فیومی، مصباح المنیر، واژه «عسکر»؛ ابن منظور، لسان العرب، واژه «عسکر»؛ صاحب بن عباد، المحیط فی اللغه، واژه «عسکر»؛ جوهری، اسماعیل بن حماد، الصحاح، واژه «عسکر».
۲- . ر. ک: دهخدا، علی اکبر، فرهنگ دهخدا، واژه «عسکر»؛ معین، محمد، فرهنگ فارسی، واژه «عسکر
📜حدیث_ مناسبتی
🏴 وصیت امام حسن عسکری علیه السلام به یارانش و همه شیعیان
▪️امام حسن عسکري عليه السلام چند روز پيش از شهادت، به دوستان خود در مجلسي که چهل تن از ياران وفادارش حضور داشتند و از جمله آنان محمد بن عثمان و معاوية بن حکيم و محمد بن ايوب بودند، بعد از نشان دادن جمال زیبای حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف چنين فرمود:
◾️ او (اشاره به حضرت مهدي ) ، بعد از من صاحب و خليفه شماست، او قائمي است، که گردنها منتظرانه، به سوي او کشيده ميشود.
◾️هنگامي که زمين از ستم و ناروا پر شد، خروج ميکند و زمين را از قسط و عدل سرشار ميسازد.
◾️سپس امام حسن عسکري عليه السلام، به شيعيان و تابعينشان وصيتي فرموده که در آن، مکارم اخلاق و تقواي الهي و مصالح عمومي مطرح گرديده ايشان فرموده اند:
⚫️ «اوصيکم بتقوي الله و الورع في دينکم و الاجتهادلله و صدق الحديث و اداء الامانة الي من ائتمنکم من بر او فاجر و طول السجود و حسن الجوار، فبهذا جاء محمد صلي الله عليه و آله و سلم صلوا في عشائرهم و الشهدوا جنائزهم و عودوا مرضاهم و أدوا حقوقهم فان الرجل منکم اذا ورع في دينه و صدق في حديثه و ادي الامانة و حسن خلقه مع الناس قيل: هذا شيعي فيسرني ذلک
اتقو الله و کونوازينا و لاتکونواشينا،
جروا الينا کل مودة و ادفعوا عنا کل قبيح، فانه ما قيل فينا من حسن فنحن اهله و ما قيل فينا من سوء فما نحن کذلک: لنا حق في کتاب الله و قرابة من رسول الله و تطهير من الله لا يدعيه احد غيرنا الا کذاب. أکثروا ذکرالله و ذکرالموت و تلاوة القرآن و الصلاة علي النبي صلي الله عليه و آله فان الصلاة علي الرسول الله عشر حسنات،
احفظوا ما وصيتکم به و استودعکم الله و اقرأ عليکم السلام ..
◾️شما را به تقواي الهي سفارش ميکنم
◾️و پرهيزگاري در دينتان
◾️ و اجتهاد براي خدا
◾️و سخن راست گفتن
◾️و اداي امانت براي کسي که به شما اعتماد کرده است چه آدم خوبي باشد و چه آدم بدي،
◾️سجده هاي طولاني داشته
◾️و همسايه خوبي باشيد
◾️ چون محمد صلي الله عليه و آله اين رسالت را آورده است
◾️بين عشاير آنان نماز بخوانيد
◾️ و در تشييع جنازه آنها شرکت کنيد
◾️و مريضهاي آنان را عيادت
◾️و حقوق آنها را ادا کنيد.
( ظاهرا در این موارد عموم همسایگان و مردم از جمله اهل سنت منظور است مخصوصا که روایات از سایر اهل بیت ع با همین مضامین موجود است )
◾️چون اگر يک نفر از شما در دين خود پرهيزگار و سخنش راست باشد و به امانت خيانت نکند و اخلاقش با مردم خوب باشد ميگويند اين مرد شيعه است و اين سخن مرا خوشحال ميکند.
◾️از خدا بترسيد و براي اهلبيت زينت باشيد و دوستي را براي ما بياوريد و هر زشتي را از ما دور کنيد.
◾️هر چيز خوبي که درباره ي ما گفته شود درست است ولي همه چيزهاي بدي که درباره ما گفته ميشود، ما اهل آن نيستيم.
◾️ ما در کتاب خدا حقي داريم و اولاد رسول خدا صلي الله عليه و آله هستيم و از سوي خدا مأموريت داريم که مردم را پاکيزه کنيم و هيچ کس غير اين را ادعا نميکند، مگر اين که دروغگو باشد.
◾️خدا و مرگ را زياد ياد کنيد
◾️ و قرآن را زياد تلاوت کنيد
◾️ و به پيامبر صلي الله عليه و آله زياد صلوات بفرستيد چون صلوات بر رسول خدا صلي الله عليه و آله ده حسنه دارد.
◾️چيزهايي را که به شما وصيت کردم حفظ کنيد
◾️من شما را به خدا ميسپارم و بر شما سلام ميدهم.
📓الحراني، تحف العقول عن آل الرسول، ص 367، چاپ پنجم [ صفحه 183]
✍آیت الله بهجت(ره)
مصیبت امام حسن عسکری سلاماللهعلیه، خیال میکنم که خیلیخیلی شدیدتر بود از مصائب آباء مطهّرینش علیهمالسلام، بهجهت اینکه دید و رسید به آنچه که حضرت رسول (ص) فرموده بود که «غیبت میکند، تا پر بشود زمین از ظلم و جور، بعد ظهور میکند»؛ دید که وقتش شده است. چقدر بر او این مطلب سخت بود. [امام حسن عسکری به امام عصر علیهماالسلام فرمود:] یا سیّد اهلبیته، در بلاد و... نمان، برو در بیابانها؛ جایی نمان که تو را ببینند و بشناسند و بکشند!
📚 درس خارج اصول، ١٣٨٧/١١/٢١
🏴شهادت امام حسن عسکری(ع) بر شیعیان جهان تسلیت باد.
تسلیت به #امام_زمان عج 😔💔
سه داستان زیبای سه ثانیه ای:
۱) روستاييان تصميم گرفتند براى بارش باران دعا كنند. در روزي كه براى دعا جمع شدند تنها یک پسربچه با خود چتر داشت.
این یعنی ایمان ...
۲) كودک یک ساله اى را تصور كنيد، زمانيكه شما او را به هوا پرت ميكنيد او ميخندد زيرا ميداند او را خواهيد گرفت.
اين يعنى اعتماد...
۳) هر شب ما به رختخواب ميرويم، هيچ اطمينانى نداريم كه فردا صبح زنده برميخيزيم , با اين حال هر شب ساعت را براى فردا كوک ميكنيم.
اين يعنى اميد...
-
نحنُ کهف لِمن التجا الینا.
ما پناه کسی هستیم که به ما پناهنده شود.
« #شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السلام🖤 »
#سبک_زندگی
ندای قرآن را باید با گوش دل شنید
🔻 کسی که گوش دل به هیچ چیز نمیدهد و هیچ حقیقتی را باور ندارد و سرمست و دربست در اختیار شهوات خودش، یا شهوات دیگران دارد حرکت میکند، قرآن او را هدایت نخواهد کرد.
💠 بله قرآن یک ندایی هست؛ اما این ندا هیچوقت به گوش آنها حساس نمیآید. در قرآن یک تعبیری هست که میفرماید: «أُولَئِكَ يُنَادَوْنَ مِنْ مَكَانٍ بَعِيد» و این اشاره به همین آدمهاست. میگوید: «آنها ندا داده میشوند از راهی دور.» شما گاهی یک آهنگی را از راه دور میشنوید مثلاً یک نفر خوشخوانی یک نغمه بسیار زیبایی را با زیر و بمهای بسیار رقیق و لطیفی دارد میخواند؛ اما فرض کنید از فاصله یک کیلومتری صدای او میآید، لکن چه میگوید؟ اولاً معلوم نیست چون لفظ شنیده نمیشود و فقط صدا شنیده میشود؛ بعد همین صدا هم که ظرافتهای درونش به کار رفته اصلاً فهمیده نمیشود؛ مثل یک خطی که بر دیوار رسم شده و شما آن را از دور میبینید یک خط است اما وقتی نزدیک میروید میبینید این خط مثلاً یک ظرافتهایی درونش به کار رفته که از دور نمیشود دید. و لذا این آدمها را قرآن میگوید مثل اینکه از دور صدایشان میزنند، چیزی نمیشنوند. پس باید هوشیار بود تا هدایت شد.
«قحطی زمان امام حسن عسکری»
📜على بن حسن بن سابور نقل کرده است: «در زمان امام حسن عسکری(ع) قحطی سختی پیدا شد، به همین جهت خلیفه وقت دستور داد که مردم از شهر بیرون روند و نماز استسقا (نماز باران) بخوانند.
پس مردم سه روز بیرون رفتند و دعا خواندند و نماز گزاردند، اما باران نیامد،
🔴در روز چهارم جاثلیق بزرگ مسیحیان به همراه تعدادی از مسیحیان و راهبان به صحرا رفتند تا برای نزول باران دعا کنند. در میان اینان راهبى بود که چون دست به دعا برداشت، از آسمان باران بارید.
‼️مسیحیان، در روز دوم نیز بیرون رفتند و پس از دعای آن راهب، باران بارید. در نتیجه این واقعه، بسیاری از مردم دچار شک و تردید شده و تعجب کردند و حتی برخی به دین مسیحیت میل پیدا کردند.
👈🏼خلیفه به نزد امام حسن عسکرى(ع) فرستاد در حالیکه او زندانی بود. او را بیرون آوردند و به او گفتند: به فریاد امت جدّت برس که بیم از هلاک آنها است.
✨ امام(ع) فرمود: من فردا بیرون میروم و انشاء اللَّه شک را از میان مردم زایل میکنم.
🔴جاثلیق در روز سوم و در حالیکه راهبان با وى بودند، بیرون رفت. امام حسن عسکرى(ع) نیز با تعدادی از اصحاب خود به بیرون رفتند، پس چون امام آن راهب را در حالی دید که دست خود را بلند کرده بود، دستور داد که دست راست آن راهب را باز گردانند و آنچه در میان دو انگشت او است، بیرون بیاورند.
😳 از میان دست راهب، یک استخوان سیاهى را بیرون آوردند.
✨آنحضرت استخوان را گرفت و به آن راهب فرمود: الآن دعا کن تا هوا ابری شود و باران ببارد.
او دعا کرده و طلب باران نمود، اما هوا گشوده شد و آفتاب نمایان گشت؛ خلیفه وقت به امام رو کرد و گفت:
⁉️ای ابا محمد این چه استخوانی است؟
✨فرمود: این مرد از قبر پیامبرى از پیامبران خدا، عبور میکرد و این استخوان را یافت و آنرا در دست گرفت.
💥و «مَا کُشِفَ عَنْ عَظْمِ نَبِیٍّ إِلَّا هَطَلَتِ السَّمَاءُ بِالْمَطَر»؛ استخوان پیامبری نمایان نمیشود مگر اینکه از آسمان باران خواهد بارید».[۱]
✳️گفتنی است؛ این روایت با اندک تفاوتی در برخی منابع اهل سنت آمده است.[۲]
📚 پینوشت:
۱- کشف الغمة فی معرفة الأئمة، محقق و مصحح: رسولی محلاتی، هاشم، ج ۲، ص۴۲۹
۲- ابن حجر الهیتمی، احمد بن محمد، الصواعق المحرقة على أهل الرفض و الضلال و الزندقة، ج ۲، ص ۶۰۰.