☀️ #حــدیث_روز
🔖 پیامبر اکرم صلوات الله علیه:
تا زمانی که در نماز هستی دَرِ خانه پادشاهی مقتدر را میکوبی و هر که دَرِ خانه پادشاه را بسیار بکوبد، سرانجام آن در به رویش باز میشود.
...
تعارف که نداریم، یا مسلمان هستیم یا نه ! بینی و بین الله بشینیم با خودمان حساب کتاب کنیم، که اگر توکلمان به خداست پس چرا نگاهمان به دستِ این و آن است؟ لابد در مسلمانی مان کم گذاشته ایم که این چنین گرفتار شده ایم؟ خب من اگر مسلمانم، چقدر در روز قرآن میخوانم؟ چقدر چشم هایم به خطِ خدا مینگرد و لبانم به ذکرِ او تر میگردد،قرآن فقط برای ماه رمضان است و بعد از آن متعلق به تاقچه ها ؟ بینی و بین الله ما حزب اللهی هستیم یا نه ؟ خب آقایمان این همه کتاب میخواند، ما نه هر روز، ماهی چند بار کتاب میخوانیم؟ سرمان از ولی امرمان شلوغ تر است؟ سرباز از فرمانده کاری تر شده ؟! چقدر پایِ درسِ اخلاق علما مینشینیم؟ نفسِ کدام پیرِ خراباتی قرار است دلِ بی قرارمان را قرار بدهد؟ نشسته ایم به چه ؟ پایِ که ؟ چقدر ادای مسلمانی در میاوریم؟ مرجعِ تقلیدمان را چند بار تا به حال از نزدیک دیده ایم؟ آخرین صوتی که از او شنیده ایم کی بوده؟ وارد خمس و زکات مالمان که نمیشوم! کیست اینروزها بگوید مالش شبهه ای ندارد؟ کیست اصلا به فکر حلال و حرامش باشد، حالا بیا بگو آقا جان داری آتش میخوری! نخور! خمس مال جای دوری که نمیرود، که اگر داده بودیم و داده بودند اینروزها فقیری در جامعه پیدا نمیشد! الغرض که اینروزها ذهنم آنقدر مشغول این چیزهاست که کمتر فرصت میکنم زندگی کنم، همه اش پای دویدن برای دنیا شده، میخواهیم شهید هم بشویم، با مالِ شبهه ناک، بدون نافله ی شب! العیاذُ بالله! بی آنکه استاد دیده باشیم میخواهیم طیِ طریق کنیم، وا مصیبتا که این راه به ترکستان میرود برادر! بیا برگرد تا به جاده خاکی نزده ای! که ما همه خام هستیم، و اگر داغ بشویم میسوزیم! بیاید
پخته شویم تا از دست نرویم! خیلی ها را دیده ام که آمده اند و شوری گرفته اند و بی آنکه چیزی دستشان را گرفته باشد از مهلکه گریخته اند! که حواسمان باشد این راه کیفیت میطلبد نه کمیت! و عجالتا این بار نیت ها را چک میکنند نه ظاهر را، بیاییم دینمان را نه به عالم، که به خودمان عرضه کنیم، ببینیم آیا مسلمان هستیم یا نه، شبِ اول قبر میتواند هر شبمان باشد، به حسابمان برسیم قبل از آنکه حسابمان را برسند
علی مدد
💢 مـنـاسـبـات مــاهصفـــر ↯
⬅️ اول #ماه_صفر
آغاز جنگ صفّین، مطابق نقل مورخان
در سال 37 هجرى است
جنگ صفّین از سوى امیرمؤمنان علیهالسلام و لشکریانش در برابر معاویه و سپاه غارتگر شام آغاز شد و مدت صد و ده روز طول کشید
و در آستانه شکست لشکر شام، عمروعاص خدعهاى به کار زد و قرآنها را بر سر نیزه کردند و داستان تأسف بار حکمین پیش آمد
همچنین در این روز در سال 61 هجرى بنا بر روایتى سر مبارک حضرت سیدالشهداء علیهالسلام را همراه کاروان اهل بیت علیهم السلام وارد شهر شام کردند.
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ دوم مـاه صفـر
روز شهادت زید بن على بن الحسین علیهالسلام پس از قیام بر ضد بنیامیه در سال 120 هجرى است
وى به هنگام شهادت 42 سال داشت.
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ هفتم مـاه صفـر
بنابر نقل شیخ مفید و کفعمى روز شهادت
امام حسن مجتبى علیهالسلام است
همچنین ولادت امام کاظم علیهالسلام طبق روایتى در سال 128 در این روز در منطقه «ابواء» محلى میان مکه و مدینه واقع شده است، این روز از جهتى روز حزن و از جهتى روز سرور است.
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ بیستم مـاه صفـر
روز اربعین امام حسین علیهالسلام است
بنا بر نقل جمعى از بزرگان مانند
شیخ مفید، شیخ طوسى و کفعمى
جابر بن عبدالله انصارى در این روز براى زیارت امام حسین علیهالسلام به کربلا آمد و همین روز، روزى است که اهل بیت امام حسین علیهالسلام طبق روایتى از شام به مدینه آمدند
ولى در ارتباط با آمدن اهل بیت حسینى در روز اربعین به کربلا میان مورخان گفتگوست
مرحوم حاج شیخ عباس قمى در
«منتهى الآمال» از سید بن طاووس نقل میکند که اهل بیت حرم حسینى علیهالسلام در مسیر بازگشت به مدینه نخست به کربلا آمدند و زمانى به آنجا رسیدند که جابربن عبدالله انصارى و گروهى از بنیهاشم به زیارت امام حسین و یارانش آمده بودند و با توجه به اینکه جابر در بیستم صفر به کربلا آمد بنابراین اهل بیت نیز ورودشان به کربلا همان روز بود
اما مرحوم حاج شیخ عباس قمى با توجه به نقل دیگر مورخان و قرائن و شواهد دیگر ورود اهل بیت علیهم السلام را در بیستم صفر، اربعین حسینى به کربلا بسیار بعید میداند
و از شیخ مفید و شیخ طوسى نقل میکند که اهل بیت علیهم السلام روز بیستم صفر از شام به مدینه مراجعت کردند.
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ بیستوهشتم مـاه صفـر
در چنین روزى در سال یازدهم هجرى
رسول گرامى اسلام ﷺ وفات یافت و همه مورخان اتفاق دارند که روز وفات آن حضرت
روز دوشنبه بود و آن حضرت به هنگام وفات شصت و سه سال از عمر مبارکشان میگذشت
همچنین بنابر نقل جمعى از علماء و مورخان
روز بیست و هشتم صفر سال 50 هجرى
روز شهادت امام حسن مجتبى علیهالسلام است و این روایت بیشتر در میان شیعیان مشهور است تا روایت هفتم ماه صفر
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ روزآخر مـاه صفـر
بنابر قول «شیخ طبرسى» و «ابن اثیر»
آخر ماه صفر سال 203 هجرى، روز شهادت امام رضا علیهالسلام است که در سن 55 سالگى
توسط مأمون عباسى مسموم شده و به فیض شهادت نائل آمدند.
┅✿❀✨ *﷽*✨❀✿┅┄
خداحافظ مُحَرَّم ...😭
نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!...
🔺اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان...
✍🏻 بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!...
📌بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت...
📌با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى...
📌 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى
"صَفر"ى که دارد از "سَفَر" مى رسد...
🚩 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج.
🌹🍃چرا #ماه_صفر سنگین است و راهکار آن چیست؟🍃🌹
🌸 در این دوران خاتم انبیای الهی یعنی حضرت محمد مصطفی (ص) در بستر بیماری قرار گرفتند و این بیماری به رحلت آن حضرت (ص) در بیست و هشتم این ماه در سال ۱۱ هجری منتهی شد، یعنی ایشان از ۱۵ تا ۲۸ این ماه حضرت رسول (ص) بیمار بودند!
🌸 علاوه بر این، در این ماه سبط نبی مکرم اسلام (ص) یعنی امام مجتبی (ع) نیز به شهادت رسیدند همین طور حضرت ثامن الحجج (ع) در ۱۷ ماه #صفر به نقل مرحوم طبرسی و ابن اثیر و یا در انتهای این ماه یعنی سی ام آن، به شهادت رسیدند و شهادت ایشان در ایران اسلامی رخ داده است و از آنجایی که مردم ایران با آثار فراوان و بی نظیر هجرت امام رضا (ع) در طول سه سال اقامت ایشان در این کشور مواجه شده بودند و برایشان سرنوشت ساز بوده است شهادت آن حضرت (ع) را عامل نحوست ماه صفر میدانند!
🍁 در طول تاریخ اسلام حوادث دیگری نیز در این ماه رخ داده که اندوهبار و تلخ است، برای مثال در روز نخست ماه صفر سال ۶۱ هجری اسرای اهل بیت علیهم السلام وارد شام شدند، در این ماه کاروان اسراء در رنج و اندوه و غل و زنجیر بنی امیه بودند و با آنها به خشونت رفتار میشد.
🌷همچنین، حضرت رقیه (س)، دختر سه ساله امام حسین (ع) در پنجم این ماه در سال ۶۱ هجری و در خرابه شام رحلت کردند یعنی بعد از واقعه کربلا و نیز روز نخست این ماه آغاز جنگ صفین واقع شده است و صحابی پیامبر (ص) عمار یاسر از پیشگامان تشیع در نهم ماه صفر در سن ۹۳ سالگی به شهادت رسید که شهادت او برای شیعیان و اهل بیت (ع) سنگین و دردناک بوده است.
🌺 علاوه بر این، محمدبن ابی ابکر از صحابی باوفای امیرمومنان (ع) در مصر در سال ۳۸ هجری در ماه صفر به شهادت رسید، او نیز کارگزار مولای متقیان (ع) در مصر بود و عشقی خاص به حضرت امیر (ع) داشت و در حکومت اسلامی ایشان به شهادت رسید.
🍁 بنابراین، مجموعه این حوادث دردناک و مصیبتهای بزرگ برای پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و ذریه ایشان و نیز اصحاب آن حضرت (ص)، باعث شده است مردم ماه صفر را نحس و سنگین بدانند.
🌴 اما در این میان صدقه همیشه شایسته و سزاوار بوده و در ماه صفر نیز مورد سفارش و تاکید است شاید برای آنکه از این طریق شیعیان که در زمان ائمه علیهم السلام به نحس بودن این ماه گرایش یافته بودند و اهل بیت (ع) به آنها آموزش داده اند که برای دفع بلا صدقه بدهند و با سفارش به دادن صدقه در این ماه یادآوری کرده اند که جامعه از حرکت و نشاط و پویایی باز نماند و با صدقه روز نحس را به روز سعد تبدیل کند.
🌸به عبارت بهتر افراد حتی میتوانند ایام نحسا را با صدقه به ایام سعد تبدیل و بلا و سختی را از خود دور کنند.
🌺 البته اخلاق حسنه، انجام واجبات و ترک مُحَرمات در کنار دادن صدقه باعث میشود که هر زمانی برای مسلمانان عید و سعد باشد.
🦋 منبع: استاد جواهری از اعضای هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
🔥 اول ماه صفر
💢اعمـــــال مـــــاه صفـــــر
💠 سفارشات مخصوص بمناسبت ورود به ماه صفرالمظفر:
▪️ماه صفر ماه حزن اهل بیت علیهم السلام و ماه مهم و شریفی هست،
♦️لذا در مفاتیح الجنان اعمالی برای کل این ماه و اعمال مخصوص بعضی روزها آمده است:
۱- خواندن نماز اول ماه
دو رکعت
در رکعت اول بعد از حمد سی مرتبه سوره قلهوالله احد
در رکعت دوم بعد از حمد سی مرتبه سوره قدر
بعد از نماز صدقه دهد.
۲- خوانده دعای؛
" یَا شَدِیدَ الْقُوَى وَ یَا شَدِیدَ الْمِحَالِ یَا عَزِیزُ یَا عَزِیزُ یَا عَزِیزُ
ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمِیعُ خَلْقِکَ
فَاکْفِنِی شَرَّ خَلْقِکَ
یَا مُحْسِنُ یَا مُجْمِلُ یَا مُنْعِمُ یَا مُفْضِلُ یَا لا إِلَهَ اِلّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نَجَّیْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ کَذَلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنِینَ
وَ صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ. "
روزی ۱۰مرتبه که در مفاتیح الجنان آمده.
۳- روز سوم نمازی دارد به این نحو:
دو رکعت
در رکعت اول سوره حمد سوره فتح
و در رکعت دوم حمد و توحید.
بعد از نماز
صد مرتبه صلوات،
صد مرتبه بگوید: اللهم العن آل ابی سفیان و صد مرتبه استغفار کند.
۴- صدقه دادن هم در طول ماه مطلوب است.