✍ اولین کسی که «#الحَمدُللّهِ_رَبِّ_العالَمينَ» گفت.
👈 #رسول_اللّه صلى الله عليه و آله: لَمّا خَلَقَ اللّهُ آدَمَ عليه السلام و نَفَخَ فيهِ الرُّوحَ، عَطَسَ آدَمُ عليه السلام فَأُلهِمَ أن قالَ: الحَمدُ للّهِ رَبِّ العالَمينَ.
🌹 #پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله: چون خداوند #حضرت_آدم عليه السلام را آفريد و در او جان دميد، آدم عليه السلام عطسه زد. در اين هنگام، به او الهام شد که بگويد: «ستايش، خداى را که پروردگار جهانيان است».
1⃣ اولین جمله پس از خلقت حضرت آدم و اولین ستایش خدا جمله ی « الحَمدُللّهِ رَبِّ العالَمينَ» بود.
2⃣ مسلمانان حداقل ده بار در سوره حمد با این جمله خدا را سپاس و ستایش می کنند.
📚 بحارالانوار، جلد ۶۸، صفحه ۱۳۰.
✍ علتهای #کاهلی در نماز وراه حل های از بین بردن آن را تبیین کنید؟
👈 پاسخ: اصولا مباحث اخلاقی و مسایل معنوی به گونه ای هستند که یک شبه نه راه انحراف را می پیمایند و نه راه پیشرفت .بنابراین کسانی که دچار کاهلی وسستی در نماز می باشند باید به این نکته واقف باشند که به مرور #زمان دچار این عارضه شده اند.
1⃣مهمترین واصلی ترین علت کاهلی در نماز افتادن در دام #گناه است .عبادت و بندگی احتیاج به توفیق دارد و این توفیق به دست نمی آید مگر اینکه دل را از گناه پاک کنیم.
2⃣یکی دیگر از دلایل مهم این امر، عدم #شناخت نماز است.يعني شخص نمازگزار هنوز به شناخت حقيقي خداوند دست نيافته و اعتقادش به نبوت و معاد به مرحلة يقين لازم نرسيده است.چه بسا اعتقاد به اهميت نماز اول وقت باشد اما باور و ايمان به آن وجود نداشته باشد.
3⃣دیگر اینکه نسبت به نماز احساس #نیاز نمیکنیم.وقتی دچار خودفراموشی وبه تبع آن خدافراموشی شویم ووقتی قیامت باوری در نظر ما کم رنگ شود دیگر احساس نیازی به نماز نخواهیم داشت.
4⃣ یکی دیگر از علتها ،#بی_نظمی در برنامه زندگی است.چرا که اولین و آخرین راز موفقیت در زندگی نظم است.داشتن یک برنامه ریزی درست ودقیق برای انجام کارهای روزانه ،میتواند عامل کمک کننده ای باشد برای اهمیت دادن وبرنامه ریزی کردن برای نماز اول وقت.
5⃣ #تأثیر اطرافیان وارتباط با آنان نیز دلیل دیگری برای کاهلی در نماز است .واقعا نشست و برخاست با افراد غافل چنان اثر منفی بر وجود انسان نه فقط بر نماز و اقامه آن بلکه بر عقاید و احوالات فرد می گذارد که وصف ناپذیر است.
6⃣ یکی از مواردی که باعث #سبک_شمردن نماز میشود عجله و شتاب در نمازاست.سریع خواندن نماز و تبدیل این عبادت به عادتی که همچون عمل ماشین نویسی بدون توجه به معانی و بدون رعایت خشوع و طمأنینه انجام گیرد از نشانه های دیگر بی توجهی به نماز است.
#کاهل_-نماز
#درمان آن
✍امام سجاد علیه السلام:
به راستی که خداوند عز و جل، هر یک از شما را به سبب یک کلمه ای که برادر مؤمن فقیرش را با آن دلداری دهد، بیشتر از مسافت هزار سال راه به بهشت نزدیک می کند؛ هرچند از کسانی باشد که باید در جهنم عذاب شود.
👌پس احسان به برادران خود را کوچک نشمارید؛ ( که بهواسطه ی آن،) خداوند به شما سودی می رساند که هیچ چیز با آن برابری نمی کند.
📚تفسیر امام عسکری علیه السلام، ص٢٠۴
📚بحارالانوار، ج٧١، ص٣٠٨.
⏰ شاید ما، دعای عهدی که قولش را امروز داده بودیم، فردا هم اگر بخوانیم؛ اتفاقی نیافتد. شاید امروز هم نشود که نمازمان را اول وقتش بخوانیم و آب از آبِ زندگیمان تکان نخورد. شاید برنامههای زیادی را که برای محرم و صفرمان چیدیم، تا محرم و صفر سال بعد هم به سراغشان نرویم و اتفاقاً مشکلی هم پیش نیاید.
🔺 امّا فقط کافیست لحظهای به این فکر کنیم که اماممان "هل من ناصر ینصرنی" گفته و منتظر است یک قدم، فقط یک قدم کوچک، به سمتش برداریم؛ آن وقت آیا رواست یکسال و یکهفته و یکروز که هیچ،" یکلحظه" هم پشتِ درِ دلمان منتظرش بگذاریم؟!
📅 آنکه میگوید: "از شنبه، هفتهی بعد، شبقدر سال آینده..." ؛ ندای شیطان است. از همین ماه ، همین هفته، امروز و "همین لحظه"، به سمت او برویم. او که منتظَرِ منتظِر است...
📌 #تلنگر
ا__________________
﷽
وَ قُلْ جاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْباطِلُ إِنَّ الْباطِلَ كانَ زَهُوقاً [۸۱]
و بگو: «حق آمد و باطل نابود شد؛ زيرا باطل نابودشدنى است».🌱
-سوره اسرا آیه ۸۱-
🔸ورزش کردن را جدی بگیرید
یکی دیگر از راه های افزایش اعتماد به نفس به ورزش کردن شما مربوط می شود.
اگر هر روز ورزش کنید و در آن مداومت داشته باشید،از دو جهت در تقویت اعتماد به نفس به شما کمک خواهد شد.
اول اینکه خود ورزش،نیروی اراده و پشتکار و اعتماد به نفس را خود به خود تقویت می کند و این یکی از ویژگی های بسیار عالی ورزش است.
دوم هم اینکه اگر هر روز مرتبا ورزش کنید،به این باور می رسید که من می توانم به طور ثابت کاری را انجام دهم.
در نتیجه این حس کمکتان می کند تا اعتماد به نفس بالایی پیدا کنید.
📌نڪتہ تربیتے
والدين گاهی در برابر احساسات منفي مثل ؛ضطراب، غم و خشم کودکانشان راهبردهای اشتباهی را پیش می گیرند و تلاش می کنند کودک را مجبورکنند که این احساس هارا سريعا كنار بگذارد و این تبعات بدی دارد.
اما راهبرد درست چیست؟
بر اساس یافته های نوین روان شناسی، راهبرد درست و کارآمد زمانی که کودک با یکی از احساس های منفی به سراغ پدر مادر می رود این است که:
نڪته اول : این که احساس کودک توسط بزرگسال دیده و شناسایی شود چون بعضی پدر مادرها قادر به تشخیص این نیستند که الان کودک نگران یاعصبانی یا غمگین است .
نڪتہ دوم ؛ بزرگسال نام آن احساس را به زبان بیاورد مثلا :به نظر میاد از چیزی ترسیدی، یا به نظر میاد خیلی عصبانی هستی. با این کار واژگان احساسی که پایه تنظیم احساس ها هستند را به کودک یاد می دهیم. کودک یاد می گیرد این حالت اسمش عصبانیت است یا غم.
نڪتہ سوم : سپس از کودک می پرسیم که چه چیز باعث شده این احساس را داشته باشی؟ شاید کودک نمی داند چرا عصبانی است، در این صورت بزرگسال باید به او بیاموزد که هر احساسی به دلیلی ایجاد می شود و کمک کند کودک دلیل احساس منفی خود را بفهمد و در نتیجه راه حل مسئله را بیابد.
📆 #روز_شمار_شهدایی
امروز #پنجشنبه 4 دی ماه 1398 مصادف با 9 جمادی الاولی
📖 ذکر روز پنجشنبه: لا اله الا الله الملک الحق المبین (صد مرتبه)
✅ذکر روز پنج شنبه موجب رزق و روزی میشود
💐سالروز شهادت شهید
🕊شهید مدافع حرم قاسم تیموری
🌾 شادی ارواح طیبه شهدا صلوات