هدایت شده از یاد ایّام
🔴 زشتی فحشا و بیبندوباری حتی در فرهنگ غرب!!
⭕️ اختلاط زن و مرد و برقراری روابط آزاد بین دو جنس مخالف در اغلب فرهنگها بویژه دربین ملل مشرقزمین، مانند:هند، چین، ژاپن ...منع شده، حتی در جوامع غربی نیز قید و بند و محدودیتهایی وجود داشته است.
▪️این امر در برخی آثار ادبی آنها به روشنی انعکاس یافته که نمونه آن، کتاب: داغ ننگ(The Scarlet Letter) نوشته: ناتانیل هاثورن(Nathaniel Hawthorne) است که اشاره دارد به رابطۀ یک زن و مرد بیگانه که بر اثر آن، فرزندی نامشروع به دنیا میآید. از آنجا که این عمل، بین مردم "بوستون" آمریکا، زشت و قبیح شمرده میشد، زن را به دادگاه برده و قاضی او را مقصر و گناهکار میداند. از آن پس، به عنوان مجازات، زن خاطی مُلزَم میشود لباسی بر تن کند که بر روی آن، حرفA، مخفف(عملمنافیعفت -Adultery) بصورت بزرگ و به رنگ قرمز، نقش بسته باشد، تا این که رسوای همگان گردیده و درس عبرتی برای دیگران شود...
🔹بنابراین عفت و پاکدامنی نه تنها در قرآن کریم، بلکه در سایر ادیان و فرهنگها نیز به آن سفارش شده است. تأکید دین بر پوشش و عفت زن، حفظ شخصیت انسانی اوست و اینکه وی بازیچۀ مردان هوسران نیست و کامجویی و تلذُّذ جنسی زن و مرد صرفاً از طریق ازدواج صورت میگیرد.
🔸 اهداف دشمنان در ترویج فساد و بیبندوباری در بین نسل جدید، چیزی نیست جز سرگرم نمودن آنها به شهوات و ترویج فرهنگ برهنگی و ابتذال. جوانی که از هویت اصیل انسانی خویش فاصله بگیرد، به آسانی تحت القائات بیگانگان واقع شده و عملاً در خدمت اهداف آنها قرار میگیرد. دشمن، دلسوز جوانها نیست، او تنها در پی تسلط بر کشور و تاراج و چپاول منابع ماست.
✅به کانال"یادایام" بپیوندید(موضوع: نگاهی به رویدادهای چند دهه اخیر)
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
👇👇👇
هدایت شده از یاد ایّام
🔴زشتی فحشا و بیبندوباری، حتی در فرهنگ غرب
🔹هاثورن،نویسندهآمریکایی درکتاب خود بهنام«داغ ننگ» اشارهمیکند به رابطه نامشروع یک زن و مرد درشهر بوستون آمریکا
⭕️در پی این عمل شنیع،دادگاه زن را گناهکار وخاطی معرفینموده و بهعنوان مجازات،او را مُلزم بهپوشیدن جامهای میکندکه حرفA، مخفف(عملمنافیعفت-Adultery) بر روی آن نقشبستهاست،تا بهاینترتیب رسوایهمگان گشته ودرسعبرتیشود برایدیگران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠17 دی ماه 1314 - سالروز کشف حجاب رضاخانی
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🎥 #فیلم_قدیمی از مردم انگلستان در یکصد سال قبل
💠 ... پیش از آنکه فرهنگ برهنگی از سوی صهیونسیتها در بین کشورهای جهان رواج یابد
🆔 @yade_ayyaam
‼️ این خانم، نه مسلمان است نه اهل قم نه اهل مشهد ...
💠 این حجاب یک زن یهودی در اسرائیل است!
🆔 @yade_ayyaam
🗓 مهمترین رویدادهای 18 دی
▪️ 1374 – اتحادیه اروپا با غیرقانونی خواندن اقدامات آمریكا علیه جمهوری اسلامی ایران، واشنگتن را از اجرای مجازاتهای اقتصادیاش علیه ایران برحذر داشت.
▫️ 1368 – روزنامه حریت چاپ تركیه به نقل از نخست وزیر جمهوری آذربایجان نوشت «مرزهای آذربایجان با ایران و تركیه بزودی گشوده خواهد شد.» یادآوری میشود از یك ماه پیش ساحل شمالی رود ارس، همه روزه شاهد تجمع مردم مشتاق آذربایجان برای ورود به خاك ایران بوده است.
▪️ 1366 - در جریان عملیات محاصره دریایی اسكله های البكر و الامیه عراق مقرهای موشكی، تأسیسات راداری، دهها فروند موشك ساحل به دریا مقادیر زیادی سلاحهای نیمه سنگین عراق همراه با 5 فروند ناوچه عملیاتی آن كشور، توسط نیروی دریایی سپاه به آتش كشیده و منهدم شدند.
▫️ 1363 - ناظم دبستان شهید رجایی در غرب تهران به ضرب گلوله یكی از اعضای سازمان مجاهدین خلق به شهادت رسید.
▪️ 1359 - در جریان جنایت هولناك ارتش بعثی عراق در شهر هویزه، دهها تن از مردم این شهر قتلعام شدند و هویزه به ویرانهای تبدیل شد.
▫️ 1358– رهبر گروه فرقان و 45 نفر از اعضای این گروه در پی یك سلسله عملیات تجسسی و نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر شدند.
▪️ 1357 - جرج براون ـ وزیر خارجه سابق انگلیس ـ به تهران آمد. - به نوشته فیگارو غلامعلی اویسی كه در امریكا به سر میبرد تلاش دارد حمایت كارتر را برای انجام یك كودتای نظامی در ایران جلب كند. - ارتشبد غلامرضا ازهاری ـ نخستوزیر سابق ـ از ایران گریخت. - آنتونی پارسونز سفیر انگلیس در ایران در دیدار خداحافظی به شاه گفت هر چه بیشتر در كشور بمانید، بختیار مثل برفی كه در آب افتاده باشد، بیشتر تحلیل خواهد رفت. - داریوش همایون ـ وزیر اسبق اطلاعات ـ كه در زندان به سر میبرد گفت: نامه علیه امام خمینی با نام «رشیدی مطلق» را من به روزنامه اطلاعات دادم. این نامه به صورت لاك و مهر شده به من داده شد تا در آن روزنامه به چاپ برسد.
▫️ 1357 - نمایندگان رئیس جمهور فرانسه در نوفل لوشاتو به دیدار امام خمینی رفتند تا پیام كارتر را در مورد پرهیز از مخالفت با بختیار به وی انتقال دهند. در این پیام تأكید شده بود حمله به بختیار تلفات زیادی به همراه خواهد داشت. امام گفتند آقای كارتر اگر حسن نیت دارد شاه را ببرد و از بختیار حمایت نكند.
▪️ 1345 – آیتالله سیدعلی خامنهای به دلیل ایراد سخنرانی علیه كشف حجاب در سالروز این رویداد ـ 17 دی ـ ممنوعالمنبر شد.
▫️ 1330 - وزیر خارجه ایران در نامهای به وزیر مختار انگلیس در تهران نسبت به دخالت مأموران انگلیسی در امور داخلی ایران اعتراض نمود.
▪️ 1323 – لایحه لغو اختیارات آرتور میلسپو رئیس كل دارایی ایران به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
▫️ 1321 - مقامات انگلیسی و امریكایی در معاهدهای توافق كردتد سیاستهای خود را در باره ایران با یكدیگر منطبق سازند و در كنار هم بایستند .
▪️ 1303 –كاردار آمریكا در تهران در گزارشی به وزارت امور خارجه كشورش نوشت رئیس الوزراء (رضاخان) در خفا احترام زیادی برای بهائیان قائل است ولی بنا به ملاحظات سیاسی این ارادت را آشكار نمی سازد.
▫️ 301 - « وزیر امور خارجه انگلیس در تلگرامی به وزیرمختار آن كشور در تهران خواستار حضور شركتهای تجاری و انگلیس در شمال ایران شد تا در غیبت روسها بتوانند با گرفتن امتیازاتی جای پای بریتانیا را در این ناحیه محكم كنند.
▪️ 1299 – آیتالله سیدمحمد طباطبایی ـ از رهبران روحانی قیام مشروطه ـ در تهران درگذشت.
▫️ 1287 - « آیتالله شیخ فضل الله نوری از یك ترور جان سالم به در برد. ضارب «كریم دواتگر» نام داشت كه پس از این سوءقصد پس از آنكه با شلیك گلوله به خود، قصد خودكشی داشت دستگیر و روانه زندان شد.
▪️ 1286 – جنگ در تبریز میان مشروطهخواهان و قوای دولتی شدید شد و عدهای از طرفین كشته یا مجروح شدند. در همین روز حملات مطبوعات به محمدعلی شاه و كارشكنیهایش در برابر جنبش مشروطه، افزایش یافت.
▫️ 1285 - « مظفرالدین شاه قاجار بر اثر بیماری در 54 سالگی درگذشت. جنازه وی در تكیه دولت به امانت گذارده شد تا طبق وصیتش به كربلا حمل شود.
@yade_ayyaam
💠 در کنفرانس گوادلوپ چه گذشت؟
با شروع زمستان 57، سطنت پهلوی به پایان خود نزدیک میشد. اعتصابها فراگیر شده بود، مدارس و دانشگاهها تعطیل و كارگران دست از کار کشیده بودند و از همه مهمتر صادرات نفت متوقف شده بود. علاوه بر فلج شدن اقتصاد، اعتراضات و حضور میلیونی ملت در تظاهرات خیابانی بر ضد نظام فاسد و دستنشانده شاهنشاهی گسترش یافته بود.
آنتونی پارسونز، سفیر انگلستان در تهران به این نتیجه رسیده بود كه «دیگر به آخر خط رسیده بودیم و دیگر فرصتی باقی نمانده بود.»
پرویز راجی، سفیر ایران در لندن نیز در یادداشتهای 8دی1357 مینویسد: «راستی چند روز دیگر پشت این میز باقی خواهم ماند؟ بعد از آن چه خواهم كرد؟ آیا به ایران برگردم كه اوضاعش اصلاً برایم قابل تصور نیست و خود را در چنگال سرنوشتی نامعلوم گرفتار كنم؟ یا اینكه همین جا در لندن بمانم و به عنوان یك نفر پناهنده سیاسی و فراری از دست هموطنان كینهتوز به زندگی خود ادامه دهم؟»
فریدون هویدا، سفیر ایران در سازمان ملل نیز مینویسد: «در آغاز سال جدید میلادی ایران اوضاعی به كلی نومیدكننده داشت... در چنین وضعیتی کاخ شاه به صورت یك مركز خیالبافی درآمده بود و مشاوران او هنوز امید داشتند مردم به حمایت از شاه علیه مخالفین رژیم قیام كنند... در حالی كه درست برخلاف این نظر، تمام كارمندان و كارگران اعتصابی تصمیم داشتند تا روزی كه شاه مملكت را ترك نكرده، كماكان به اعتصاب خود ادامه دهند.»
پیش از همه اینها ویلیام سولیوان سفیر آمریكا در تهران، روز 18 آبان57 در گزارشی با عنوان «فكر كردن به آنچه فكر نكردنی است» زنگ خطر سقوط شاه را برای كاخ سفید به صدا درآورد و در29 آذر پس از ملاقات با رئیس دولت نظامی، غلامرضا ازهاری و شنیدن حرفهای او با قاطعیت به دولتمردان كشور متبوع خود نوشت كه: «سقوط شاه غیرقابل اجتناب به نظر میرسد.»
در این میان سران غرب برای نجات مهرۀ خود، یعنی محمدرضا پهلوی از هیچ کوششی دریغ ننمودند لذا نشستی غیررسمی با حضور سران آمریكا، انگلستان، آلمانغربی و فرانسه در گوادلوپ ترتیب دادند.
. این نشست در حالی برگزار میشد که همه ناظران به سقوط قریبالوقوع شاه اذعان داشتند؛ حتی سران 4كشور متحد غربی، اما چارهای جز ابراز حمایت از او نبود زیرا در نظر آنان ایران بدون شاه ناآرام و بیثبات میشد؛ و خلاء او طمع شوروی را در سیطره بر خلیج فارس و کنترل شاهراه نفتی موجب میگشت.
قدرتهای غربی به ویژه آمریکا برای حفظ شاه به انجام کودتا تیز بیمیل نبودند ولی واقعیتهای میدان به گونه دیگر بود. حال در آن کنفرانس باید آنها به ایرانِ بدون شاه میاندیشیدند و این که چگونه منافع خود را در این کشور حفظ کنند!
رهبران 4کشورقدرتمند در این نشست، فاجعه سقوط بازار ایران و همچنین قطع طولانی صدور نفت ایران به غرب را تشریح كرده و تذكر دادند كه غربیها نباید رابطه خود را با آیندۀ ایران قطع كنند و در برابر تحولات كنونی ایران باید روشی در پیش گیرند كه بر اساس آن بتوانند با رژیم جدید ایران رابطه حسنه و همكاریهای اقتصادی داشته باشند.
@yade_ayyaam
🗓 خیابانهای تهران – سال 1357 – پیش از انقلاب
💠 بانوان در متن جامعه حضور داشتند و به کارهای روزمره خود پرداخته، در حالی که پوشش و عفاف خود را نیز حفظ میکردند.
@yade_ayyaam
✅ زنان ایرانی از هر قوم، نژاد و مذهبی در طول تاریخ، مظهر عفاف و پاکدامنی بودهاند
🔹و استعمار همواره سعی نموده برای رسیدن به اهداف خود، آنها را از هویت انسانی ساقط نماید
@yade_ayyaam
🗓 سالمرگ مظفرالدین شاه، حکمران نالایق و مستبد قاجار
ا▫️🔹▫️🔹▫️🔹
💠 رهبرانقلاب:
‼️کشور ما بعد از اینکه سال های متمادی دچار استبداد سلطنتی بود تا دورهی مشروطه، انتظار این بود که حادثهی نهضت مشروطیت یک مجال تنفسی برای این ملت به وجود بیاورد، به آنها آزادی بدهد؛ اما اینجور نشد. چراکه مشروطیت از همان اول توسط انگلیسیها، مصادره شد و به فاصلهی چند سال رضاخان را که دیکتاتور خشن و بیرحم و بسیار خطرناکتر از سلاطین قبل از مشروطه یعنی مظفرالدین شاه و ناصرالدین شاه بود را سرکار آوردند! ۸۷/۹/۲۴
@yade_ayyaam
🗓 سالروز فوت هاشمی رفسنجانی
🏴رئیس دولت لیبرالی سازندگی
💠رهبرانقلاب:
‼️عبرتگیری از عاشورا اینست که نگذاریم روح انقلاب در جامعه منزوی و فرزند انقلاب گوشهگیر شود. امروز بحمدالله مسئولین دلسوز و علاقهمند و رئیسجمهور انقلابی و مؤمن بر سرِ کارند، و کشور را میخواهند بسازند اما عدّهای، سازندگی را با مادّی گرایی اشتباه گرفتهاند، سازندگی یعنی کشور آباد شود، و طبقات محروم به نوایی برسند، سازندگی، کاری بود که علی(ع) کرد که با دست خود نخلستان آباد میکرد؛ زمین احیا میکرد؛ درخت میکاشت؛ چاه میکند و آبیاری میکرد. این، سازندگی است! دنیاطلبی و مادّی طلبی، کاری است که عبیدالله زیاد و یزید بن معاویه میکردند. آنها چه وقت چیزی را میساختند!؟ آنها فانی میکردند؛ آنها میخوردند؛ آنها تجمّلات را زیاد میکردند. امروز عدّهای به اسم سازندگی خودشان را غرق در پول و دنیا و مادّه پرستی میکنند. آیا این سازندگی است!؟ آنچه که جامعهی ما را فاسد میکند، غرق شدن در شهوات شدن است؛ از دست دادن روح تقوا و فداکاری است! ۷۱/۴/۲۲
@yade_ayyaam
🗓 مهمترین رویدادهای 19 دی
▫️ 1384 – احمد کاظمی فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمعی از فرماندهان در سانحه هواپیمایی در منطقه ارومیه به شهادت رسیدند.
▪️ 1376 - سخنگوی وزارت خارجه آمریكا اظهارات خاتمی رئیس جمهور ایران را كه نسبت به تمدن آمریكا ابراز احترام كرد مورد تمجید قرار داد.
▫️ 1375 - 80هزار قطعه اشیاءعتیقه طی سالهای اخیر از غارتگران اموال فرهنگی كشف شده كه 28 سفارتخانه خارجی از جمله 16 سفارتخانه اروپایی در این غارتگری دست داشته اند.
▪️ 1373 - قرارداد یك میلیارد دلاری ایران و روسیه برای تكمیل نیروگاه اتمی بوشهر امضا شد و بر این اساس، روسیه متعهد شد كه واحد شماره1این نیروگاه را ظرف 4سال تكمیل و راه اندازی كند.
▫️ 1369– عزت ابراهیم معاون صدام، در دیدار باهاشمی رفسنجانی خواستار همكاریهای استراتژیك بین دو كشور شد.
▪️ 1367 - خانم دباغ از اعضای هیأت اعزامی امام خمینی برای تحویل پیام ایشان به رهبری شوروی، در مصاحبه ای اعلام كرد «گورباچف رهبر شوروی به هیأت اعزامی گفت: برای من باعث افتخار است كه اولین رهبر دنیا هستم كه حضرت امام برایم پیام فرستادند.»
▫️ 1365 - بمباران سوسنگرد توسط عراق بیش از 100نفر تلفات داشت. این حمله متعاقب شروع عملیات كربلای5 به وقوع پیوست.
▪️ 1361 – وزیر خارجه عراق با رجوی، سركرده منافقین دیدار و در زمینه راههای همكاری با رژیم صدام گفتگو كرد.
▫️ 1358 - 5 بانك در تبریز توسط هواداران حزب خلق مسلمان به آتش كشیده شد.
▫️ 1357 - امام خمینی در مصاحبه ای فرمود: پس از خروج شاه، ریاست جمهور یا هیچ مقام دولتی را اشغال نخواهم كرد و مثل گذشته تنها به هدایت ملت اكتفا می کنم. - مشاور امنیت ملی جیمی كارتر بر حمایت آمریكا از دولت بختیار تأكید كرد و خواستار حمایت ارتش از وی شد. - بین سولیوان سفیر آمریكا و ژنرال هایزر فرستاده ویژه كارتر به تهران، در مورد شیوه رفتار آمریكا با انقلاب اسلامی اختلاف افتاد. او تأكید داشت هر تلاشی برای تقویت بختیار اتلاف وقت است و هایزر این عقیده را قبول نداشت. - سفارت آمریكا در تهران در گزارشی به وزارت خارجه آن كشور اعلام كرد رژیم شاه اجساد مخالفین خود را در قزوین در یك گور دسته جمعی دفن كرده است.
▪️ 1356 – به نوشته روزنامه اطلاعات، مقاله 17 دی این روزنامه سبب تعطیلی حوزه و تظاهرات اعتراضآمیز روحانیون در شهرستان قم شد که چندین کشته برجای گذاشت.
▫️ 1354 - « اولین جنگنده اف 14 امریكا در فرودگاه نیویورك، تحویل ایران شد.
▪️ 1353 – شهر بندری و استراتژیك «راخیوط» در عمان كه مقر اصلی شورشیان ظفار است در پی یك نبرد 70 روزه به تصرف قوای اعزامی ایران درآمد.
▫️ 1341 - « شاه در یك اجتماع تبلیغاتی اصول پیشنهادی خود «لوایح 6گانه» را که تا 56 به 19 اصل گسترش یافت، اعلام كرد و از مردم خواست طی رفراندومی به آن رأی دهند.
▪️ 1332 – اولین جلسه دادگاه تجدیدنظر، مأمور رسیدگی به اتهامات مصدق و سرتیپ ریاحی تشكیل شد.
▫️ 1301 - « یکی از مقامات رشت به وزارت امور خارجه خبر داد كنسول روسیه، شعبۀ سازمان ضد جاسوسی كشورش موسوم به «چكا» را در این شهر تأسیس كرده است.
▪️ 1301 – وزیرمختار انگلیس در تهران در نامه ای به نایب السلطنه هندوستان ضمن تمجید از رضاخان نوشت، كارهایی كه امروز او در صدد انجام آن است همان كارهایی است که بنا بود بر اساس معاهده 1919، انگلیسی ها به نفع خود انجام دهند.
@yade_ayyaam
💠 قیام خونین 19 دی مردم قم
مرگ مشکوک مصطفی خمینی در آبان 1356 نقطه عطفی در نهضت اسلامی ایران بود. مجالس یادبود در سراسر کشور برگزار شد و در آن مراسم، تظاهرات گسترده علیه رژیم به پا شد. از این رو رژیم، تصمیم گرفت با توهین به ساحت حضرت امام خمینی، چهره ایشان را به عنوان رهبری نهضت مخدوش کند. در اواسط دی ماه 1356، پیک دربار، نامه ممهور به مهر دربار را به داریوش همایون، وزیر اطلاعات و جهانگردی داد. او نیز نامه را به روزنامه اطلاعات جهت انتشار سپرد. مسعودی، صاحب امتیاز روزنامه، مفاد مقاله را باعث واکنش علما و روحانیون و برای آینده روزنامه خطرناک می دانست، اما در تماس با وزیر اطلاعات و نخست وزیر، آموزگار، دریافت که برخی از مفاد تند و تحریک آمیز آن به خواست شاه در مقاله آمده است. در این مقاله که با امضای مستعار "احمد رشیدی مطلق" در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید، بطور صریح، بی حجابی، فضلیت و حجاب، کهنه پرستی و ارتجاع معرفی و به ساحت امام خمینی، اهانت و قیام 15 خرداد 1342، توطئه استعمار سرخ و سیاه معرفی شده بود.
با انتشار این مطالب اهانت آمیز، اولین واکنش ها در شهر قم آغاز شد. مدرسین حوزه علمیه قم دروس حوزه را در روز 18 دی تعطیل اعلام کردند و در این روز، طلاب با تشکیل اجتماع بزرگی تظاهرات خود را به سوی منازل مراجع آغاز کردند و تعدادی از علما و مراجع قم در سخنرانی های خود، به حمایت از امام و محکومیت اهانت به ساحت ایشان پرداختند. بازاریان قم با مشاهده حرکت حوزه علمیه، تصمیم به تعطیلی مغازه های خود در 19 دی گرفتند. در این روز ساواک و شهربانی به کمک نیروهای کمکی از تهران وارد شده و در حوالی مدارس علمیه متمرکز شدند. اقشار مختلف مردم با راهپیمایی به سوی منازل بزرگان حوزه، رفته رفته خروشان تر می شدند. نیروهای رژیم با مشاهده حرکت عظیم مردم تصمیم به حمله گرفتند و تیراندازی شروع شد و در این روز عده زیادی از طلاب و مردم قم به شهادت رسیده و یا مجروح شدند. پس از قیام مردم قم در 19 دی 56 امواج انقلاب اسلامی شدت گرفت و با چهلم های پی در پی، مردم نقاط مختلف ایران دامنه انقلاب فراگیر شد و در نهایت به سرنگونی رژیم پهلوی انجامید.
@yade_ayyaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | خاطرات هاشمی رفسنجانی درباره وقایع انقلاب57
@yade_ayyaam
💠 سرگذشت «ریال» (۱۳۱۱- ۱۳۹۵ ش.)
🔹 بمناسبت تعیین «تومان» بعنوان واحد پول ملی ایران
▫️«ریال» (رویال: شاهی) نام سکه نقره اسپانیا و پرتغال است که در این دو کشور و مستعمرات آنان رواج داشت و ارزی جهانی بشمار میرفت. در اواخر سده هیجدهم میلادی، در ایران سکه «ریال» معادل یک هشتم تومان ارزش داشت.
در زمان شاه طهماسب صفوی (اواخر سده شانزدهم میلادی و مقارن با دوران الیزابت اول تودور در انگلستان)، واحد پول ایران «تومان» (سکه طلا) و واحد کوچکتر «شاهی» (سکه نقره) بود. در این زمان، واحد پول انگلستان پوند استرلینگ (برابر با ۲۰ شیلینگ) بود و یک تومان ایران معادل ده پوند انگلستان ارزش داشت.
در سال سیام سلطنت فتحعلی شاه قاجار (۱۲۴۲ ق./ ۱۸۲۷ م.)، سکه نقره بنام «صاحبقران» ضرب و ارزش آن معادل یک دهم «تومان» تعیین شد. نام این سکه به اختصار به «قران»تبدیل شد. «شاهی» به کوچکترین واحد پول ایران و معادل یک بیستم «قران» تبدیل شد یعنی ۲۰۰ «شاهی» برابر با یک «تومان» بود.
در نیمه اول سده نوزدهم، یک تومان ایران برابر با دو پوند استرلینگ و ۲۵ فرانک فرانسه ارزش داشت.
در زمان محمد شاه قاجار، یک تومان ایران (برابر با ۱۰ صاحبقران= قران) برابر با ۲٫۵ دلار آمریکا و ۵ روپیه هند بود.
در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه، یک پوند استرلینگ معادل ۳۲٫۵ قران بود که اندکی قبل از قتل ناصرالدین شاه (۱۷ ذیقعده ۱۳۱۳ ق./ اول مه ۱۸۹۶ م.) به ۴۸٫۹ قران افزایش یافت. گفتیم که ده قران معادل یک تومان بود.
در نخستین سال سلطنت مظفرالدین شاه (۱۸۹۷)، یک پوند انگلستان برابر با پنج تومان ایران بود که پس از حوادث مشروطه به ۶ تومان رسید.
اولین اسکناس ایران را کمپانی هنری شرودر برای بانک شاهنشاهی ایران (بانک شاهی) در قطعات ۱ و ۲ و ۳ و ۵ و ۱۰ و ۲۰ و ۱۰۰ و ۵۰۰ و ۱۰۰۰ تومانی چاپ کرد که از مارس ۱۸۹۰ م./ رجب ۱۳۰۷ ق. به جریان افتاد.
از آذر ۱۳۰۸ ش./ نوامبر ۱۹۲۹ م. تنزل بهای نقره در بازارهای جهانی شدت یافت و به تبع آن از ارزش سکه نقره قران ایران نیز بشدت کاسته شد و این طرح مطرح شد که پایه پول ایران بجای نقره بر طلا مبتني شود. از اینرو، در ۲۷ اسفند ۱۳۰۸ کمیسیون نرخ اسعار «قانون تعیین واحد و مقیاس پول قانونی ایران» را تصویب کرد. بموجب این قانون، «ریال» بعنوان واحد پول ایران تعیین و یک «ریال» معادل ۰٫۳٬۶۶۱٬۱۹۱ گرم طلا شناخته شد. طبق قانون مذکور اجازه داده شد سکه نقره یک ریالی به وزن خالص ۴٫۵ گرم بنمایندگی ریال ایران در داخل کشور رایج شود. این قانون در وضع پول رایج ایران تغییری ایجاد نکرد تا ۲۲ اسفند ۱۳۱۰ كه قانون «اصلاح قانون واحد و مقیاس پول» به تصویب رسید و به اساس سیستم پولی ایران بدل شد.
بدینسان، از اول فروردین ۱۳۱۱ ش./ ۲۱ مارس ۱۹۳۲م. «ریال»، معادل ۰٫۰۷۳۲۲۳۸۲ گرم طلا، بعنوان واحد رسمی پول ایران به جریان افتاد و پس از حدود یک سده «قران» جای خود را به «ریال»داد.
از ۱۳۱۱ ش. تا به امروز در ایران واحد پولي بنام «تومان» رسماً وجود نداشت ولی واژه «ریال» هیچگاه مقبولیت عامه نیافت و مردم همچنان «تومان» را به کار میبردند.( عبدالله شهبازي)
🆔 @yade_ayyaam
⚪️ #انتخاب
🔸 استاد علی صفایی حائری (عین.صاد):
▫️ انسان با انتخابش زنده است. کسی که کمترها را انتخاب کرده و یا خویشتن را انتخاب کرده و یا انتخاب نکرده است، شخصیتش در همان سطحی است که انتخاب کرده است.
انتخاب نکردن هم نوعی انتخاب است.
کسانی که یافتهاند شخصیت انسان در انتخاب اوست و انسان هم ناچار از انتخاب است، ناچار بزرگترها را انتخاب میکنند و حق را میطلبند و با این تا انتخاب شخصیت خود را نشان میدهند.
📚 مسئولیت و سازندگی، ص ۲۴۳
ا▫️🔹▫️🔹▫️🔹▫️
💠 لازمهی انتخاب:
▫️اگر انسان بخواهد بر اساس انتخاب، عمل کند نه بر اساس عادت و تلقین و تحمیل.
این انتخاب، احتیاج به سنجش دارد و این سنجش، احتیاج به شناخت.
📚حرکت، ص ۶۹
🆔 @yade_ayyaam