یاد ایام
🗓24دی 64 💠سفرآیتالله خامنهای بهپاکستانواستقبال بینظیرمردمازایشان استقبال جمعیت بحدیبود که
🗓 24 دی ماه 1364
💠 استقبال بینظیر مردم پاکستان از آیتالله خامنهای
🔹 دیماه 1364 آیتالله خامنهای، رییس جمهور ایران عازم سفری دورهای شدند که از پاکستان آغاز و در ادامه به کشورهای آفریقایی ختم شد.
🌸 این سفر، بازتاب وسیعی در رسانههای کشورهای اسلامی و شبکههای خبری بینالمللی داشت. مردم پاکستان با شور و هیجان خاصی خود را برای استقبال بینظیر از رئیس جمهور ایران آماده کرده بودند به طوری که مردم شهرهای مختلف پاکستان ارد اسلامآباد شده بودند. در این بین، علاوه بر اقشار مختلف مردم، روحانیون اهل تسنن و تشیع، ائمه جمعه و جماعت، اتحادیههای دانشجویی و مدارس علوم دینی، گروهها و سازمانهای مختلف با انتشار بیانیههایی سفر رئیس جمهور ایران را به پاکستان گرامی داشتند.
🍀 ضیاءالحق،رئیسجمهور طی سخنانی ابراز نمود: اگرچه این اولین سفر رئیسجمهور ایران به پاکستان است اما حقیقت این امر آن است که نه آقای خامنهای برای ما غریبه است و نه وطن عزیز ایشان برای ما بیگانه میباشد. ایشان یک روحانی برجسته، مدیر معروف و راهنمای عظیم عصر حاضر هستند و همه جهان آزاداندیشی میستایند.
🌼 گذشته از دستاوردهای دیپلماتیک این سفر، استقبال بینظیر مردم پاکستان از آیتالله خامنهای حیرت همگان را برانگیخت. خبرگزاری فرانسه در گزارشی تحت عنوان نوشت:
🌿 انبوه جمعیت استقبال کننده که تعداد زیادی از آنها صدها کیلومتر را با اتوبوس و اتومبیلهای مزین به تصاویر [آیتالله] خمینی پیموده بودند کاملا کنترل مراسم را از دست نیروهای انتظامی خارج ساخته بودند. بر روی پیشانیبند استقبال کنندگان نوشته شده بود: گوش به فرمان تو ایم خمینی، ما آمادهایم برای ایران خون خود را نثار کنیم.
🌴 یکی از خبرنگارهای ایرانی می گوید: در جریان سفر پاکستان، وقتی آقا وارد شهر لاهور شدند اتفاق عجیبی افتاد. همه ما جا خورده بودیم، حتی خود پاکستانیها، حتی خود ضیاءالحق که در آن سفر ایشان را همراهی میکرد. قرار بود آقا با همراهی رئیس جمهور پاکستان از فرودگاه این شهر به مزار اقبال لاهوری بروند و زمانی حدود یک ربع ساعت برای طی این مسیر پیشبینی شده بود، اما طی کردن این مسیر 4 ساعت طول کشید، زیرا در آن روز، بدون هیچ پیشبینی و تبلیغات و اعلام وسیع قبلی مردم لاهور استقبال عظیم و باشکوهی از آقا کردند؛ استقبالی در حجم همان استقبالی که روز ورود امام (ره) به وطن از ایشان شد. جمعیت در مسیری به طول حدود 15 کیلومتر جا گرفته بود و بیشتر اوقات خودروی حامل رئیس جمهور را جمعیت روی دست بلند میکرد. دولت پاکستان هراسان شده بود، چون از رئیس جمهور کشوری دیگر چنین استقبال عجیبی شده بود.
🌻 قراربود آیتالله خامنهای روز سهشنبه برای بازدید از شهر تاریخی و مذهبی لاهور و ایراد سخنرانی عازم این شهر شوند اما به علت استقبال زایدالوصف و هجوم مردم، امکان این مسافرت فراهم نشد، لذا این سفر به روز بعد موکول شد. روز چهارشنبه ایشان عازم لاهور شده و مورد استقبال مردم و شهردار لاهور قرار گرفتند و پیام امام خمینی(ره) مبنی بر اتحاد علمای شیعه و سنی به منظور اعتلای اسلام و وحدت مسلمین را به علمای این شهر ابلاغ کردند.
🌾 سفر آیتالله خامنهای، افزایش نفرت از آمریکا و استکبار جهانی را در پی داشت، به طوری که پس از این سفر، ریگان، رئیس جمهور آمریکا که قصد سفر به پاکستان را داشت از این مسافرت منصرف شد. رهبر انقلاب سالها بعد در این رابطه فرمودند: «من در دوران ریاست جمهوری به پاکستان رفتم. استقبالی که در پاکستان شد، حادثهای عظیم بود. علیرغم اینکه رسانههای جهانی میخواستند چیزی در این باره نگویند، مجبور شدند. در همه رسانههای جهانی، چند روز اظهار شگفتی از این حادثه عظیم بود. میلیونها انسان در اسلام آباد و در لاهور و دیگر مناطقی که رفتیم، از ما استقبال کردند. در همان پاکستانی که گفتم آمریکاییها و بعضی رژیمهای وابسته به آمریکا در آنجا خرجهای میلیاردی میکردند؛ اما فایدهای نداشت. دو، سه سال بعد از رفتن من، یک رئیس جمهور آمریکا میخواست به پاکستان برود؛ مردم در آن منطقه جنوبی پاکستان تظاهرات کردند و او مجبور شد نرود!»
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🔸 ...و اینها در حالی بود که رسانههای معاند تلاش کردند تا با برجسته کردن اختلافات شیعه و سنی، تاثیرات این سفر را کمرنگ کرده و حاشیهسازی کنند اما در انجام این عمل ناکام ماندند.
هدایت شده از پایداری
11.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | بیانات جدید رهبر انقلاب درباره اقدامات سپهبد حاج قاسم سلیمانی که آمریکا را به زانو در آورد
🔹 تجهیز کرانه باختری
🔹 تقویت حزب الله لبنان
🔹 پشتیبان بزرگ برای عراق و سوریه
🆔 @shahid_qasem_soleimani
✅ کانال "شهید حاج قاسم سلیمانی"
📆 مهمترین رویدادهای 25 دی
▫️ 1376 – روزنامه واشنگتن پست نوشت: شمار متقاضيان سفر به ايران در ميان آمريكايي ها افزايش يافته.
▪️ 1370 - سازمان ملل ، ايران را الگوي كشورها براي مبارزه با قاچاق مواد مخدر معرفي كرد.
▫️ 1367 - امام خميني در نامه اي به سيدحميد روحاني خواستار تدوين دقيق تاريخ حماسه آفرين و پرحادثه انقلاب اسلامي شد.
▪️ 1365 - رژيم عراق دور جديد حملات هوايي عليه شهرهاي ايران را از سر گرفت.
▫️ 1358– كاخ سفيد، وتوي قطعنامه طرح پيشنهادي امريكا در شوراي امنيت از جانب شوروي را يك وقاحت سياسي خواند. امريكا در این طرح خواستار تحريم اقتصادي ايران شده بود.
▪️ 1357 - عده زيادي از اعضاي خاندان سلطنت منحوس پهلوی درحالی که ثروت هنگفتی را با خود خارج می کردند، تهران را به قصد امريكا ترك نمودند.- مادر فرح پهلوی به اتفاق علیرضا و لیلا، فرزندان شاه و همچنین سپهبد هاشمی نژاد و آتابای، امروز با یک هواپیمای نظامی رهسپار آمریکا شدند.(لیلا و علیرضا در سال های اخیر خودکشی کردند!!)
▫️ 1357 - روزنامه آيندگان نوشت اين روزها بر روي اكثر تفنگ ها و مسلسلهاي سربازان، گل هاي ميخك سرخ كه توسط مردم هديه شده، ديده مي شود.- ارتشبد قره باغي رئيس ستاد ارتش در مصاحبه اي مطبوعاتي اعلام كرد ارتش كودتا نخواهد كرد و نظاميان برادران و بستگان ملت هستند.- در پي به آتش كشيده شدن سفارت انگليس در تهران، وزارت خارجه آن كشور تقاضاي 500 هزار دلار غرامت كرد.
▪️ 1356 – امريكا اعلام کرد: قسمت اعظم وجوهي ميتوانست صرف عمران و آبادي ايران گردد براي تهية جنگ افزارهاي مدرن از سوی شاه هزينه شد و در نتيجه بودجة نظامي ايران كه در50 حدود 2/1 ميليارد دلار بود در 55 به 5/9 ميليارد دلار رسيد.
▫️ 1356 - دانشجويان دانشگاه صنعتي آريامهر (شريف) در اعتراض به توهين روزنامه اطلاعات به امام خميني، كلاسهاي درس را تعطيل كردند.
▫️ 1353 - شاه اعلام كرد ايران در تحريم نفتي غرب شركت نميكند. تحريم مذكور از سوي كشورهاي عربي عليه دولتهاي غربيِ متحد اسرائيل در پايان جنگ رمضان سال 1352 وضع شده بود.
▪️ 1342 – به مناسبت ترور كندي رئيس جمهور آمريكا، يكي از خيابانهاي تهران به نام «خيابان كندي» نامگذاري شد.
▫️ 1325 - 10 نفر از درجهداران ارتش كه با حزب دمكرات در قيام مسلحانه عليه دولت در استان كردستان شركت كرده بودند، به حكم دادگاه تيرباران شدند.
▪️ 1318 – كابينه جنگي انگليس طي دستورالعمل مجددي به دولت هند، خواستار تدوين طرحي جهت اعزام سه لشكر براي آنچه كه «دفاع از مناطق نفتخيز ايران» خوانده شد، گرديد.
▫️ 1300 - جمعي از روحانيون در ديدار با احمدشاه تلاش كردند وي را از ادامه سفرهاي غيرضروري و پرهزينه به اروپا بازدارند.
▪️ 1296 - وزيرمختار آمريكا در ايران در تلگرافي به كشورش نوشت: رنج و بدبختي سراسر ايران را فراگرفته و نيروهاي روسيه تمام غله و منابع غذايي مردم را غارت و مصادره كرده اند و قيمتها سرسام آور شده.
▫️ 1288 - مجلس شوراي ملي، علاءالسلطنه ـ وزير خارجه ـ را به علت حضور قواي روسيه در ايران استيضاح كرد و در همان جلسه رأي به بركناري او داد.
🗓 سالروز انحلال ساواک📛
⏳ همزمان با افول سلطنت منحوس پهلوی
⭕️ ساواک كه مخفف سازمان اطلاعات و امنیت کشورمی باشد از اواخر سال 1335 هـ .ش کار خود را آغاز کرد. قانون تشکیل ساواک در برگیرنده سه ماده اصلی بود.
1- ساواک بخشی از نخست وزیری بوده و رئیس آن را شاه منصوب میکرد. رئیس این سازمان عنوان معاون نخست وزیر را داشت.
2- وظایف ساواک عبارت بود از : جمعآوری و کسب اطلاعات لازم برای حفظ امنیت ملی، کشف جاسوسی و کسب اطلاعات دربارة افرادی که مرتكب اقداماتی بر ضد سلطنت، مخالفت مسلحانه، جنایات نظامی و سوء قصد به جان مسئولان كشور شده باشند و یا در توطئه ها و نقشه های براندازی دخالت داشته باشند .
3- مأموران ساواک برای داوری در مورد جنایاتی که در حوزه قضایی آنان قرار میگیرد و بر طبق سیستم دادگاههای نظامی که برای محاکمه متهمان به جنایات سیاسی بر پا شده، در حکم قضات نظامی هستند. وظیفة اصلی ساواک شناسایی و نابود کردن کلیه کسانی بود که به نحوی با دیکتاتوری شاه به مخالفت بر میخاستند.
🔸 در شکل گیری ساواک آمریکا و اسرائیل نقش عمدهای داشتند. این سازمان به ویژه در دورۀ حاکمیت نصیری (دوره نخست وزیر هویدا) به یاری هزاران مأمور رسمی و انبوه خبرچینان و شیوههای متنوع شکنجه و سرکوب، کار کنترل تمامی محافل، سازمانها، نهادها، مراکز و افراد مظنون را برعهده داشت.
▪️ بدین ترتیب، ساواک در تمام روزنامهها حضور داشت و برای آنها سر مقاله مینوشت یا مطالب را دیکته میکرد. در ادارات همه زیر نظر بودند؛ در ضیافتها هر کس به فرد مجاور خود بدگمان میشد. در اتاقهای هتلها میکروفون کار گذاشته بودند؛ کتابها و حتی نامههایی که از خارج میرسید کنترل میشد. نامهها با بیدقتی بسیار باز و بعد با سنجاق دوخته میشد.
▫️ساواک گاه برای دستگیری یک گروه کوچک، برای آنکه فرد یا افراد مورد نظر نگریزند، دهها نفر را دستگیر می کرد. ایجاد کمیته مشترک ضد خرابکاری به کمک شهربانی در سال 1350 به ساواک حضور آشکار بیشتری بخشید. بدین ترتیب ساواک توانسته بود جز تعدادی از رهبران مذهبی و برخی از روشنفکران و تبعید شدگان به خارج، همه را بترساند.
⚪️ ساواک در راستای کنترل مخالفان در خارج از کشور پولهای هنگفتی برای رؤسای ساواک درخارج ارسال میکرد و به اشخاص داخلی یا سیاستمداران و نشریههای خارجی مبالغ بسیاری حق السکوت میداد.
🔹 تیمور بختیار، پاکروان، نصیری و مقدم به ترتیب ریاست ساواک را بر عهده داشتند. بختیار در سال 1340 به دلیل احساس خطر شاه از وی برکنار شد و سپس به دست یکی از مأموران ساواک در عراق به قتل رسید. پس از وی پاکروان بدین مقام دست یافت؛ او به زودی در پی ترور ناموفق شاه در 21 فروردین 1344 در کاخ مرمر از کار برکنار شد و نصیری که پیشتر مأمور برکناری مصدق و فرمانداری نظامی تهران در جریان قیام 15 خرداد بود و از مهرههای مطمئن شاه به شمار میآمد، به ریاست ساواک رسید. نعمتالله نصیری در جریان انقلاب که شاه به قربانی نیاز داشت. قربانی شد و مقدم به جای او نشست. این سه تن با پیروزی انقلاب دستگیر و در دادگاههای انقلاب اسلامی محاکمه و به اعدام محکوم گردیدند.
🔸به طور کلی القای ترس مفرط به تنفر عمومی انجامید. هنگامیکه با تحولات انقلابی در سال 1356 و 1357 در این ترس تزلزل ایجاد شد و روحیۀ انقلابی پدید آمد، مأموران ساواک آماج حملات انقلابیون قرار گرفتند و افشای گستردة اعمال و شکنجههای روحی و جسمی ساواک بر طغیانهای عمومی افزود.
امپراطوری_وحشت_ساواک_از_آغاز_تا.pdf
5.51M
📚نسخه PDF | 📖 کتاب: امپراتور وحشت-ساواک از آغاز تا فرجام
🗓 سالروز انحلال ساواک📛
⏳ همزمان با افول سلطنت پهلوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️شاه با مخالفین خود چه میکرد؟
🌿جمهوری اسلامی آنقدر ظرفیت دارد که مخالف بتواند حرف خودرا بزند
🔴 فکر میکنید ساواک رژیم چه برخوردی میکرد؟.کشیدن ناخنهای معترضین با گازانبر، کوچکترین مجازات آنهابود!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | ناتوانی محمدرضاشاه از پاسخ دادن به سؤال خبرنگار خارجی در مورد شکنجه در زندان های ایران (1354)
💠 رژیم شاه، رژیم سرکوب، وحشت و اختناق
⭕️ در دوران پهلوی هر گونه مخالفت و اعتراضی را در نطفه خفه می کردند. بدین منظور تشکیلات مَخوفی را به نام "ساواک" (مخفف: سازمان اطلاعات و امنیت کشور) تشکیل دادند که الگوبرداری از اینتلیجنسسرویس، سیا و موساد بود و در راه اندازی آن، اسرائیلی ها، آمریکایی ها و ...کمک کرده و افراد آن را آموزش دادند ساواک برای بازجویی و گرفتن اعتراف، به انحاء گوناگون، مبارزین را تحت وحشیانه ترین شکنجه ها قرار می داد.
➖ برخی از شیوه های شکنجه های ساواک:
▪️ آخور بند
▫️ دست را از كتف بیرون كشیدن
▪️ فشار آوردن بر چشمها تا این كه به شدت دردناك میشود
▫️ آپولو
▪️ آزار دادن بچههای شیرخواره برای گرفتن اقرار از مادر و پدر
▫️ آویزان کردن
▪️ آویزان کردن صلیبی
▫️اجبار متهم به ایستادن بر روی گونی خیس با پای لخت و مجروح پشت در اتاق شكنجه
▪️ اجبار متهم به ایستادن رو به دیوار با چشم و دست بسته
▫️ اجبار متهم به ایستادن و مهار یا بستن آلت وی با نخ یا طناب به دیوار یا سقف
▪️ ادرار كردن بر روی متهم
▫️ ادرار کردن در ظرف غذا به علت ممانعت از دستشویی رفتن زندانی
▪️ اشكلك ( خودكار را لای انگشتان فشار دادن )
▫️ اعدام مصنوعی (اعدام دروغین)
▪️ انباشتن زندانیان بر روی هم در جای تنگ
▫️انداختن در داخل حوض آب
▪️ انواع مشت زدن
▫️ باز نكردن در سلول برای دستشویی
▪️بر روی شكم خوابانیدن و با زانو بر پشت فشار آوردن و سر متهم را به سوی بالا كشیدن
▫️پخش نوارهای موسیقی با صدای بلند
▪️ تبعید
▫️تخت شلاق
▪️تراشیدن موهای متهمین به صورت تمسخر و مختلف
▫️ حبس كردن در یك سلول متعفن
▪️ حمام
▫️حوض آب
▪️خاموش كردن سیگار زیر گلو و نقاط حساس بدن
▫️ خودكار در گوش كردن
▪️دستگیری خانواده به همراه متهم توأم با هتاكی و كتك زدن
▫️سوزانیدن بدن بوسیله میله و سیخ
▪️سیلی زدن
▫️ شكنجه روحی و روانی جهت شكستن مقاومت زندانی
▪️ ضربه بر سر زدن
▫️قفس داغ
▪️ قلقلك دادن كف پا
▫️كشیدن ناخن با انبردست
▪️گذاشتن پا لای در و شكستن آن
▫️ گرفتن وكشیدن موی سر زندانیان
▪️لگد زدن
▫️محروم نمودن زندانیان از استحمام
▪️ مشت زدن (كوبیدن)
▫️نمك پاشیدن روی زخم
▪️ هتاكی
▫️وادار به عرعر كردن و زندانی دیگر را وادار كردن كه دنبال او برود و آنگاه هر دو را با شلاق زدن...
یاد ایام
🔴 دشمن در خانه ‼️
دشمن، از آنچه فکر میکنیم، به ما نزدیکتر است!
نه، نه. ببخشید اشتباه کردم!
دشمن، از آنچه فکر میکنیم، به ما خیلی خیلی نزدیکتر است!
زمان جنگ، جبهه ای داشتیم به وسعت 1458 کیلومتر. ما روی خاکریز خودمان مستقر بودیم و عراقیها با فاصلۀ چندصد متر، روبروی ما، در خاکریز خود قرار داشتند.
خیالمان راحت بود؛ چون فقط خمپاره مان به هم می رسید و تلفات می گرفت.
همان زمان در کردستان، مزدوران صدام و آمریکا فتنه تجزیه طلبی برپا کرده بودند که جبهه ای دیگر مقابلمان گشوده بود.
خطر دشمن در کردستان، به مراتب بیشتر از دیگر جبهه ها بود.
چرا؟!
در کردستان خاکریز و سنگر هیچ فایده ای نداشت.
دشمن، نه در صدمتری و حتی یکی دو متری، که گاهی بیخ گوشمان بود و اصلا نمی شناختیمش و تشخیص نمی دادیم کی دوست است کی دشمن!
بیشتر تلفات را همانها که دوست می پنداشتیم بر ما وارد می کردند و همواره از دست آنها در هراس بودیم که کِی و کجا ضربه خواهند زد!
تا سال 1388، همه با خیال راحت زندگی خود را می کردیم و اصلا به این که دشمن بیدار و هوشیار است و درحال طراحی توطئه های بسیار، متوجه نبودیم.
تصورمان این بود چون خودمان مومن و حزب اللهی پابه کار انقلاب هستیم، زن و بچه مان هم همین گونه اند!
فتنه ای که سال 88 به راه افتاد، باعث شد تا باورمان شود:
دشمن خییییلی به ما نزدیک شده.
دیگر دشمن نه پشت خاکریز مقابل، حتی پشت در خانه هم نیست!
دشمن داخل خانه شده و کنار گوشمان قرار دارد!
از بس حواسمان به خودمان و کارمان بود، دشمن فرزندانمان را بُرد.
چند نفر از فرزندان مسئولین، هنرمندان و حتی بزرگان جنگ، در فتنه 88، مقابل پدران خود ایستادند؟
چند نفرشان رفتند اونور آب؟
عروس فلان امام جمعه، پسر فلان روحانی، بچه فلان آقا.
اصلا شبکه های بهایی "من و تو" و "بی.بی.سی فارسی" را چه کسانی راه انداختند؟
اکثرشان در همین ایران خودمان در خبرگزاری ها و نشریاتِ حتی ارزشی، فعالیت داشتند.
این جا جلوی چشممان که بودند، بچه های خوبی بودند و ما هم به همین قانع بودیم، ولی ...
جالب این است:
همان ها، اینجا که بودند، درحد یک سرباز پیاده هم کار نمی کردند و نهایتش از رانت پدر خود بهره می بردند، ولی پایشان که رسید اونور آب، شدند افسران بدون اونیفورم دشمن!
آن قدر فعال و پر جنب و جوش هستند که آدم هوس می کند پدران خسته و زوار دررفتۀ همانها را بدهد، درعوض خودشان را برگرداند این ور بلکه یک تکانی به فرهنگ و صداوسیما و ... بدهند!
یاد خاطره ای تلخ افتادم:
داشتم با دوستِ یکی از مغزهای امنیتی دهۀ 60 و تئوریسین سیاسی دهۀ 70 صحبت می کردم، که در توصیف دوستش گفت:
"فلانی آدم بسیار قوی، ارزشمند، توانا، متفکر و صاحب نظر است؛ فقط یک ایراد کوچک دارد.
آن هم این است که در خدمت جمهوری اسلامی نیست.
اگر او در خدمت نظام بود و در این راه از مغزش استفاده می کرد، براحتی بسیاری از مشکلات کشور را حل می کرد."
خدا رحم کند به پدری که چشم باز کند و ببیند بچه اش را بُرده اند.(داودآبادی)
🆔 @revayate_ayyaam
✅ کانال "روایت ایام"