هدایت شده از پایداری
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۷- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی
▫️او از چهرههای تأثیرگذار در تحولات فکری نیروهای انقلابی و نیز تحولات سیاسی ایران معاصر است. نشو و نمای این شخصیت پارسا در خانوادهای متدین و تربیت در ظل توجه پدری روحانی از یک سو و مقارن بودن سالهای آغازین زندگی او با مداخلات استعمار در کشور ما و مقاومت گسترده مردمی با این تحمیلات، او را با عمق کینه استکبار و استعمار نسبت به مسلمانان به ویژه ایرانیان آزاده و ایران اسلامی آشنا نمود. از همینرو با عزمی راسخ و کینهای مقدس ضمن فرا گرفتن دانش دینی به افشای اقدامات رژیم وابسته پهلوی و تحرکات استکبار در ایران و کشورهای اسلامی پرداخت.
حضور طالقانی جوان در آذربایجان در اوج تحرکات احزاب سیاسی و اشغالگران شوروی برای تجزیه آذربایجان عزیز از ایران نشان داد که صیانت از تمامیت ایران برای او اصلی لایتغیر است؛ اصلی که در آخرین ماههای عمر او، ابوذر زمان را به کردستان کشاند تا با روشنگری به مردم کردستان عزیز بگوید که مراقب توطئه بیگانگان و عوامل داخلی آنها که قصد لطمه زدن به تمامیت ارضی ایران عزیز را دارند باشند. حضور او در کنفرانس اسلامی و دفاع همیشگی آن مجاهد نستوه از مبارزات ملت فلسطین نشان داد که تلاش برای رفع مصائب و مشکلات مسلمانان برای روحانیت شیعه اصلی خدشهناپذیر است. او راه نابودی سلطه استکبار و استعمار در جهان اسلام را اتحاد مسلمین میدانست از همین رو با تلاشی خستگیناپذیر سعی داشت زمینههای عملی این اتحاد را فراهم سازد، اقدامات او در حمایت از شهید نواب صفوی و دیگر مبارزان نشان داد که طالقانی مرد میدان مبارزه، و جانبداری از ستمستیزان است. صفا، خلوص، مردانگی و یکرنگی طالقانی در کنار سادهزیستی و روحیه انقلابی از او شخصیتی دوستداشتنی و مردمی ساخته بود. از همین رو محضر گرم او محل رجوع اقشار مختلف قرار گرفته و بر وسعت نفوذ معنوی او میافزود.
تلاش آیتالله طالقانی در راه برپایی حکومت اسلامی و اقامه نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب نشان داد که ایشان همراه با بنیانگذار جمهوری اسلامی تأسیس نظام را برای جاودانه ماندن انقلاب و تداوم آرمانها ضروری میداند. یاد طالقانی و نام او در پرتو چنین رفتاری در خاطره ملت ایران جاودانه مانده و خواهد ماند. مردم به خوبی خادمین و دلسوزان واقعی خود را میشناسند؛ از همینرو در لحظه وداع با او حماسهای پرشور آفریدند و اکنون نیز پس از سالها نام طالقانی در بین ملت ایران به نیکی برده میشود.
هدایت شده از پایداری
🔸خاطرهای از آیتالله طالقانی
➖ آقای «مرتضاییفر» مکبّر نماز جمعه در طی مصاحبهای با مجله سپاه در اوایل انقلاب میگوید:
ما روز 21 بهمن 1357 در منزل #آیت_الله_طالقانی نشسته بودیم. به ایشان گفتند: «امام پیام داده که مردم در خانههای خود نمانند، بیرون بریزند و به حکومت نظامی اهمیت ندهند».
🔹 آقای طالقانی گفت: امام مدت پانزده سال از ایران دور بودهاند و توجه ندارند که این دژخیمان رژیم چه بیرحم هستند. اگر مردم بیرون بریزند، همه را قتل عام میکنند؛ بنابراین صلاح در آن است که در منازل و خانهها بنشینیم، ببینیم عاقبت کار چه میشود؟
🔸 بعد مرحوم طالقانی حدود نیم ساعت، تلفنی با امام گفتگو کرد تا شاید امام را قانع کند که مردم را از خانههایشان بیرون نیاورند. ما حرفهای ایشان را شنیدیم که سعی داشت امام را هرطور شده، از تصمیم خود مبنی بر بیرون آمدن مردم از خانهها و اهمیت ندادن به حکومت نظامی، مُنصرف نماید. تا اینکه آقا گوشی را گذاشت و در گوشهای زانوانش را بغل گرفت و ساکت ماند! حتی سرش را روی زانوانش تکیه داد و به فکر فرو رفت.
▪️ ما با خود گفتیم حتماً امام حرفی زده و مثلاً به ایشان گفته شما دخالت نکنید و ...؛ بنابراین آقای طالقانی ناراحت شده است. امّا چیزی نگفتیم تا اینکه ایشان یک دفعه سر از زانوانش برداشت و به حال طبیعی و عادی برگشت. سؤال کردیم: «آقا چه شده؟ آیا امام به شما پرخاش کردند یا حرفی گفتند که شما ناراحت شدید؟» آقای طالقانی گفت: «نه، نه، اصلاً مسئله این نیست. من اصرار کردم که امام اعلامیههایش را پس بگیرد و امام هرچه میگفت، من قانع نمیشدم، در آخر فرمود: «آقای طالقانی! اصرار نکن! احتمال بده که این دستور از طرف امام زمان (عج) است!» تا امام این جمله را گفت، من به خود لرزیدم و بیاختیار گوشی را گذاشتم و حالم دگرگون شد!».
هدایت شده از پایداری
[In reply to پایداری]
⚫️ 19 شهریور سالروز وفات آیت الله سیدمحمود طالقانی اولین امام جمعه تهران ...
🔘 مرحوم «آيتالله سيدمحمود طالقانی» در سال 1289 هجری شمسی ديده به جهان گشود، او در خانوادهای اهل علم و فضيلت و دارای روحيات انقلابی و ضد ظلم رشد نمود و برای نخستين بار در مكتب پدرش «ابوالحسن» آغاز به يادگيری مفاهيم اسلامی و درس تقوا كرد. همان كس كه امام (ره) از او به سرآمد پرهيزكاران ياد میكند.
🔘 او تحصيلات دينی خود را در مدارس رضويه و فيضيه قم به پايان رساند. آيتالله طالقانی در زمان طلبگی آشنايی فراوانی با امام (ره) داشت و روابط متقابل آن دو، بسياری را در شگفتی افكنده بود. مرحوم آيتالله طالقانی موفق به كسب اجازهنامه اجتهاد از مرجع بزرگ آنروز آيتالله حاج «شيخ عبدالكريم حائریيزدی» گرديده و بعد از اتمام تحصيلات به تهران آمده و در مدرسه شهيدمطهری (سپهسالار سابق) به تدريس علوم دينی مشغول شد.
🔘 در سال 1318 برای اولينبار خشم خويش را نسبت به رژيم و دستگاه حكومتی، با دادن يك اعلاميه در رابطه با كشف حجاب ابراز كرد و در پی آن دستگير و زندانی شد.
🔘 پس از شهريور 1320، با تشكيل گروههای گوناگون سياسی، مبارزه را به طور رسمی آغاز كرد؛ اما طولی نكشيد كه اين دوران را وقفهای پيش آمد؛ چرا كه پس از كودتای 28 مرداد سال 1332 ساواك، مرحوم طالقانی را به جرم مخفی كردن نواب صفوی در خانهاش دستگير و به زندان افكند؛ اما اين دستگيری كوتاه و موقت بود و بزودی آزاد و فعاليت دوباره را آغاز كرد.
🔘 مرحوم طالقانی در كنگره جهانی «شعوبالمسلمين» كه در كراچی تشكيل میشد شركت كرد و نيز در كنگره اسلامی «قدس» كه سالی يكبار تشكيل میگرديد دوبار در مقام رياست هيئت نمايندگی ايران به بيتالمقدس سفر كرد.
🔘 ترتيب يافتن «دارالتقريب بين المذاهب الاسلاميه» كه در نزديكی تشيع و تسنن سهمی بسزا داشته، يكی از بزرگترين اقدامات قرن اخير بشمار میرود.
🔘 آيتالله طالقانی به نمايندگی مرحوم آيتالله العظمی بروجردی «ره» برای رساندن پيام ايشان به «شيخ شلتوت» به آن ديار مسافرت نمود. آيتالله طالقانی در جريان نهضت ملی شدن صنعت نفت ايران مبارزات ارزندهای داشت و تلاشهای فراوانی در جهت رهانيدن حقوق ملت مسلمان ايران از چنگال استعمارگران چپاول پيشه انجام داد.
🔘 پس از شكلگيری نهضت روحانيت به رهبری امام خمينی «ره» در سال 1341 و طرح مسائلی چون انجمنهای ايالتی و ولايتی و انقلاب باصطلاح سفيد، به پيروی از امام «ره» به مخالفت با رژيم پرداخت و به دليل فعاليتهای زياد در همان سال به زندان افتاد و پس از آزادی مجدداً در سال 1342 در ارتباط با وقايع 15 خرداد دستگير و به ده سال زندان محكوم شد.
🔘 وی در زندان نيز دست از مبارزه و ارشاد برنداشت، رفتار و گفتار مناسبش حتی روی ماموران زندان اثر مثبت گذاشت و در پی همين تلاشهای فرهنگی و تبليغی بود كه در زندان، با نوشتن تفسير «پرتوی از قرآن» سعی در آشنا كردن افراد به عظمت و سازندگی قرآن كرد. ايشان درباره خود میگويد : «من پيش از اين كه در كسوت يك سياستمدار متعارف و معمول باشم يك شاگرد كوچك مكتب قرآن و معلم قرآنم.»
🔘 زندانی شدن مرحوم آيتالله طالقانی در اين مرحله بيش از 4 سال طول نكشيد و در سال 1346 به واسطه فشارهای داخلی و خارجی بر رژيم شاه از زندان آزاد شد و بعد از آزادی مبارزه را همچون گذشته ادامه داد و در آستانه سال 1350 همزمان با برگزاری جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی دستگير و به مدت سه سال در زابل و 18 ماه در بافت كرمان در بدترين شرايط به حالت تبعيد بسر برد. در سال 1354 مجدداً به دست ساواك گرفتار شد و به 10 سال زندان محكوم گرديد.
🔘 آيتالله طالقانی در دوران انقلاب اسلامی، پس از آزادی از زندان نهايت تلاش خود را در جهت پيروزی انقلاب نمود و پس از پيروزی به رياست شورای انقلاب اسلامی برگزيده شد و در انتخابات مجلس خبرگان قانونگذاری (12 مرداد 1358) از سوی مردم تهران به عنوان نماينده انتخاب شد.
🔘 در اوايل مرداد 1359 از سوی امامخمينی «ره» مأمور تشكيل نماز جمعه تهران شد و اولين و با شكوهترين نماز جمعه بعد از پيروزی انقلاب اسلامی در پنجم مرداد به امامت ايشان در دانشگاه تهران برگزار گرديد. بعد از انتصاب به عنوان امام جمعه تهران، موفق به برگزاری پنج نماز جمعه شد كه آخرين نماز جمعه به مناسبت فرا رسيدن سالگرد جمعه خونين 17 شهريور در بهشت زهرا و كنار مزار شهدا برگزار شد.
◾️سرانجام در سحرگاه نوزدهم شهريور سال 1358 اين عالم مجاهد پس از سالها فعاليتهای علمی و مبارزات سياسی عليه رژيم ستمشاهی و عمری تلاش خستگیناپذير در راه پياده كردن احكام اسلام، در اثر سكته قلبی دار فانی را وداع گفت و به ديدار معبود شتافت. روحش شاد.
هدایت شده از پایداری
17.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلم| #آیت_الله_طالقانی : رهبری آیتالله خمینی، یک رهبری الهی است.
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️
💠 امام خمینی پس از رحلت آیتالله طالقانی،او را ابوذر زمان خواند و فرمود: طالقانی خدمتگزار ملت بود.
──┅┅┅══ঊঈঊঈ══┅┅┅──
📢 گروه واتساپ #پایداری
https://chat.whatsapp.com/FtTlWgqrJRRAmwkRlYwWvl
هدایت شده از پایداری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم| آیت الله طالقانی در خطبه نماز جمعه- تابستان 1358
🔹 انقلاب اسلامی، انقلاب محرومین و مستضعفین است، هر کس جلوی آن بایستد، هلاک خواهد شد.
──┅┅┅══ঊঈঊঈ══┅┅┅──
📢 گروه واتساپ #پایداری
https://chat.whatsapp.com/FtTlWgqrJRRAmwkRlYwWvl
هدایت شده از پایداری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳19 شهریور 1358، سالروز درگذشت آیتالله طالقانی
📽 تشییع جنازه آیتالله طالقانی، اولین تشییع جنازه باشکوه مردمی پس از انقلاب بود که چشم جهانیان را خیره کرد.
📢 گروه واتساپ #پایداری
https://chat.whatsapp.com/FtTlWgqrJRRAmwkRlYwWvl
هدایت شده از پایداری
19 شهریور 1358. نمایی از قبر آمادهشده برای آیتالله سیدمحمود طالقانیدر بهشت زهرای تهران. در تصویر آیات: سیدمحمد بهشتی، سیدابوالفضل موسوی زنجانی و سیدهادی خسروشاهی دیده میشوند
19 شهریور 1358. نمایی از قبر آمادهشده برای آیتالله سیدمحمود طالقانیدر بهشت زهرای تهران. در تصویر آیات: سیدمحمد بهشتی، سیدابوالفضل موسوی زنجانی و سیدهادی خسروشاهی دیده میشوند
هدایت شده از پایداری
یا رب اگر زکرده ما پرده وا کنی
ما را به خجلت ابدی مبتلا کنی
گر گبر رو کند به برت بهر التجا
هر دم ز مهر حاجت او را روا کنی
هرکس به هرلباس که با عجزوالتماس
درحضرت تو رو کند او را رضا کنی
──┅┅┅══ঊঈঊঈ══┅┅┅──
📢 گروه واتساپ #پایداری
https://chat.whatsapp.com/FtTlWgqrJRRAmwkRlYwWvl
هدایت شده از پایداری
شیخ_احمد_کافی_یا_رب_اگر_ز_کردهی.mp3
6.42M
📢مرحوم شيخ احمد کافی
یا رب اگر ز کردهی ما پرده وا کنی
ما را به خجلت ابدی مبتلا کنی
هرکس به هر لباس که با عجز و التماس
درحضرت تو رو کند او را رضا کنی
⏳دوران پیش از انقلاب-مهدیه تهران
──┅┅┅══ঊঈঊঈ══┅┅┅──
📢 گروه واتساپ #پایداری
https://chat.whatsapp.com/FtTlWgqrJRRAmwkRlYwWvl
هدایت شده از پایداری
📆 ۲۰ شهریور۱۳۶۰ - سالروز شهادت آیتالله مدنی، نماینده امام در استان آذربایجان و امام جمعه تبریز - به دست گروهک تروریستی منافقین
🌷 شهید مدنی از شخصیت های کم نظیر انقلاب بود. ویژگی های برجسته او ، وی را از دیگران متمایز ساخته بود.
🌿 مجتهد مجاهد و سالک الی الله، سالها قبل از شهادتش در یکی از جلسات درس گفت: «همیشه دو سؤال ذهنم را مشغول کرده بود؟! یکی اینکه آیا واقعاً من سیدم و دوم اینکه شهید خواهم شد یا نه؟»
🌷یک شب امام حسین(ع) را در خواب دیدم که بالای سرم آمد و دستی بر سرم کشید و به من گفت: «یا بُنَیَّ، انت مقتول[1]» از خواب که بیدار شدم جواب هر دو سؤالم را گرفتم...
──┅┅┅══ঊঈঊঈ══┅┅┅──
📢 گروه واتساپ #پایداری
https://chat.whatsapp.com/FtTlWgqrJRRAmwkRlYwWvl