فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سالیاد کربلای چهار
کجای جهان مدرن، میشود چنین انسان های ناب را جستجو کرد
مردان زلال تاریخ، که تاریخ در برابرشان، زانوی شرم می زند
@yahyajahangiri
در نشست جایگاه حضرت مریم(س) در ادیان الهی تبیین شد:
مریم(س) چگونه الگوی زنان مؤمن شد/ لزوم بازگشت انسان به گوهر الهی
https://www.qudsonline.ir/news/950178/%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%B3-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A4%D9%85%D9%86-%D8%B4%D8%AF-%D9%84%D8%B2%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%DA%AF%D9%88%D9%87%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D9%87%DB%8C
@yahyajahangiri
قم فراتر از یک شهر
گفتگوی یحیی جهانگیری با مجله خیمه
@yahyajahangiri 👍
🟢 فهم ما از تبلیغ دین در عرصه بین الملل ناقص و قاصر است
👈 رئیس دفتر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم
🔻ما مبتلا به تأخّر تاریخی و زمانی و انحراف در شناخت اوضاع دنیا هستیم. الان بعضی از کشورهای اسلامی، کرسیهای مطالعات اسلامی در جهان از جمله، آمریکا و انگلیس ایجاد کرده و متأسفانه کرسیهای شیعهشناسی توسّط اینها اداره میشود و شیعه را آن طور که می خواهند تعریف می کنند و به دنیا می شناسانند.
🔹 چون فهم ما از تبلیغ دین در عرصه بین الملل ناقص و قاصر بوده است، فقط به حضور سنّتی اکتفا کرده ایم و با حضور آکادمیک کاری نداشتیم؛ ما فقط اعزام مبلّغ داشته ایم نه اعزام محقّق و پژوهشگر.
🔸 دیگران برای حضور آکادمیک در جهان و روایت دلبخواهی از اسلام، به جای تأسیس مراکز اسلامی و اعزام مبلغ، دپارتمانها و ژورنالهای آکادمیک و … ایجاد کرده اند ولی ما به مراکز اسلامی و حسینیه ها بسنده کرده ایم.
#تبلیغ #بینالملل #اسلام #خبر
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
هدایت شده از دارالقرآن امام علي {ع} 💙
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 مجموعه پرسمان مهدویت شماره 1⃣1⃣
📹 پس از ظهور چه تغییراتی در جهان ایجاد میشود؟؟
🎙 حجت الاسلام یحیی جهانگیری
#پرسمان_مهدویت
https://eitaa.com/zahva9
روایتی متفاوت از حضرت مریم(س) و انسان معاصر
مری کریسمس اما غزه
دکتر یحیی جهانگیری
روزهای منسوب و مرسوم میلاد تنها فرزند مادری به نام مریم است و در آستان سال جدید، جشنش می گیرند اما در روزگاری که درست در سرزمین تولد او امروز کودکان مریم در غزه کشته میشوند.
شاید روی سینه مریم، کودکانی غزهای پناه میبرند که روزی آنجا عیسی آرام می گرفت.
کودکان غزه! در برابر صدای غرش رگبار دشمن، نگران نباشید مادری بنام مریم برای شما لالایی می خواند.
اصلا چنان اسرائیل، زخم ترورو میریزد که انگار باز مریم از تهمت بنی اسرائیل به جذع النخلی پناه برده است.
دیروز اگر مریم در برابر تهمتهای بنی اسرائیل به جذع النخلی پناه برد امروز هم مریم در مزارش در فلسطین از ترور اسرائیل به درختی در گوشهای پناه برده است و زیر سایهاش کودکان غزه را نوازش میدهد.
به کودکان غزه میگوید حرف نزنید و روزه سکوت بگیرید که اینان رگهایشان هم رگبار ترور است.
تو فقط مریم مسیحیان نیستی که مریم ما مسلمانان هم هستی... مزار تو را در اورشلیم مسلمانان می آیند چنان که مسیحیان هم، اصلاً در قرآن مسلمانان بیش از کتاب مسیحیانت، از تو گفته شده است، تو مریم ما هم هستی! ای مادر خوب.
مریم؛ دخترکی که قرار بود پسر باشد، عابد معبد اما شد دختر: وضعتها انثی اما خداوند گفت: یادت باشد هر پسری که دختر نمی شود: لیس الذکر کالانثی.
اصلا اگر حنهای مادر مریم، تو پسری می خواهی که عابد معبد باشد به تو دختری می دهیم بنام مریم که فرزندی بیاورد چنان که برخی او را اصلا معبود معابد بپندارند.
آری اگر عیسی مسیح می طلب، باید مریم تربیت کنی تا در جهانی، مریم ها نباشد، عیساهایی را جستجو مکن...
اگر اسمش در کتاب پیروان فرزندش، هفت بار آمده، شگفتا که در کتاب مسلمانان ده برابر تکرار گشته یعنی هفتاد بار.
در عصری که اسم دختر بردن ننگ بود و دختران را به اسم پدر یا برادر می خواندند و مریم را مریم صدا نمی کردند و یا اخت هارون می گفتند؛ خدای قرآن اراده کرد که اسمش در قرآن بیش از نام هم پدر (عمران) آمده و هم برادر (هارون) بیاید.
حتی بر خلاف فرهنگ غلط آن روزگار که دختر را با برادر و پدر می شناختند، اسم پسرش را با پسوند مادر هماره آورد، عیسی بن مریم تا بگوید اتفاقاً مردان باید بنام مادران شناخته شود. باید شناسنامه فرزند مادر باشد تا پدر.
عجیب نام تو قرآن ما را زینت داده است.
قصه فقط تکرار 70 بار نام تو نیست و یا اینکه سوره مستقل به اسم تو آمده است به اسم یک دختر، که قومش از جامعه اش راندند و پسرش را قصد دار کردند.
قصه آن است که راهبان و کشیشان تو باید بدانند که نام تو نه فقط در مکه و سوره های مکی که حتی در مدینه و سوره های مکی هم، کلید واژه پر تکرار دیالوگ خدا با پیامبرش بوده است و شگفتا از نظم اعداد که نامت در سوره های مکی در سه سوره 19، 21 و 23 آمده است و در سوره های مدنی در چهار سوره 3 و 4و 5 و 66.
راز این اعدا منطقی، روی کشف خواهد شد و پرده از حقیقت وجودی مریم را باز قرآن خواهد برداشت.
نام تو برای ما یادآور مریمی دیگر است که داستانش را قرآن فراموش نمیکند. ماریام خواهر موسی(ع). شگفتا از نام مریم و مریم نامها که این مریم، نقش آفرین است در رشد کودکی فرزنش عیسی و آن مریم نقش ساز در رشد کودکی برادر موسی.
جهان امروز یا مریم! به تو بیش از مخترعان نانو و و هوش مصنوعی نیاز دارد. جهانی که چنان در زمین، انسان را زمین گیر کرده است که دیگر دستش کوتاه گشته از آسمان، مگر بشر اینگونه می تواند بفهمد که یک دختر بتواند با جبرائیل خدا هم دیالوگ گردد: قال انما انا رسول ربک
تو را یا مریم! مادر عیسی، خواهر عمران و ای دختر حنه، بشر امروز نمی تواند درک کند. بشری که چنان شبکه های اجتماعی متنوع و متکثر، از متن محور یا تصویر مدار، از صوت محور تا فیلم محور و... او را مجبور ساخته به دیده شدن.
بشری که هر روز پستی برای ابراز از خود نگذارد، عقب می ماند و عقب مانده خوانده می شود؛ با فالوور، سرمایه میاندوزد و سفره رنگین میکند.
چگونه این بشر بفهمد تو را که، بجای دیده شدن، نادیده دیده شدن را برگزیدی.
چنانکه در گمنامی و بی فالووری، چنان سفره رنگینی خدا برای تو پهن کرده که پیامبر خدا، زکریا در آن شگفت زده شد «وَجَدَ عِنْدَها رِزْقاً»
تو مریمی که ثابت کردی با گمنامی به سرمایه هایی میشود دست یافت که در جمع کردن فالوور نیست اما مگر بشر مدرن و انسان معاصر آن را می تواند بفهمد؟
مریم، ما فقط نامت را می گوییم، خواهش میکنیم پیش ما نیا که اگر بیایی تو خود احساس غربت خواهی کرد. در عصر ما انسان اینچنین تو باز تهمتها خواهی خورد و باز از دست ما پناه خواهی برد به جذع النخل.
مریم ما از تو به بیراه رفتیم و شدیم بیگانه. چگونه بفهمیم دختری دردانه مثل تو را، وای بر ما...
مری کریسمس می گوییم و در حالی که نمی دانیم مریم کیست و کریست کیست؟
https://qudsonline.ir/xb623
نقد و سوال کوتاه را
هرگز
به شک ممتد
و تردید مستمر
تبدیل نکنیم
یحیی جهانگیری
@yahyajahangiri 👍
پوستر جایزه جهانی شهید صدر رونمایی شد | جایزه یک میلیارد ریالی همراه با حمایت از سفر به خارج از کشور و ترجمه نظریه
حوزه/ حجت الاسلام یحیی جهانگیری در آئین رونمایی از لوگو و پوستر جایزه جهانی شهید صدر، این جایزه را سکوی پرتاب تولیدات جایزه های دیگر مانند جایزه فارابی به عرصه های بین المللی دانست که باعث انگیزه بخشی به اندیشمندان کشور در توجه به مسائل و پدیده های جهانی خواهد شد.
@yahyajahangiri 👍
هیچچیز و هیچ سخنرانی
روضه نمی شود
مخصوصا روضه های ساده و خانگی
شاید آیندگان دلشان تنگ شود به این روضه ها| از بس که منبر تلویزیونی و استیجی خواهند دید
خدا نکند
@yahyajahangiri
نظمت رابطة الثقافة والعلاقات الإسلامية ندوة “شأن السيدة مريم(س) في الديانات السماوية” حيث تطرق المحاضرون إلى أنها (س) كيف أصبحت أسوة حسنة للمرأة المؤمنة.
وحاضر في الندوة محاضران وهما الأسقف المسيحي ومسؤول الكنيسة الآشورية الكلدانية الكاثوليكية في إیران “فانيا سرغيز”، ورئيس مکتب ممثلیة رابطة الثقافة والعلاقات الاسلامية في قم المقدسة “الشيخ يحيى جهانغيري” وتحدث كلاهما عن شأن السيدة مريم (س) في النصوص المسيحية والإسلامية.
وتحدث خلال الندوة الشيخ يحيي جهانغيري قائلاً: بأنه في الوقت الذي يُقتّل فيه أتباع السيد المسيح (ع) في غزة كيف يمكنه التهنة بعيد الميلاد.
وحول شأن السيدة مريم (س) في القرآن الكريم، قال بأن السيدة مريم (س) لم يتردد إسمها في القرآن فحسب بل إنها لها شأن في قلوب المسلمين جميعاً إذ روي القرآن الكريم بأن أمها كانت قلقة من أن الله رزقها بأنثى وهي كانت تنتظر مولوداً ذكراً بينما قال الله تعالى “وليس الذكر كـ الأنثى”.
شأن السيدة مريم (س) في الديانات السماوية
وأردف الشيخ جهانغيري قائلا بأن السيدة مريم (س) هي السيدة الوحيدة التي جاء إسمها في القرآن الكريم في السور المكية والمدنية وعظّم القرآن الكريم مقامها إلى حيث عيسى (ع).
وفي ختام حديثه، قال الشيخ جهانغيري: “نحن اليوم بحاجة إلى الإنسان والإنسانية، ولا بدّ أن نعود إلى جوهرنا الإنساني كما خلقه الله نقياً”.
https://islamasil.com/2023/12/30/%D8%B4%D8%A3%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%AF%D8%A9-%D9%85%D8%B1%D9%8A%D9%85-%D8%B3-%D9%81%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%8A%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%85%D8%A7%D9%88%D9%8A%D8%A9/
@yahyajahangiri 👍
جانت را برای ملتی فدا کنی
ملتی هم پایش را به پایگاه تو میرساند
@yahyajahangiri
در عین حال که غم بزرگی است
یک فرصت جهانی است
آنهایی که تا دیروز، حاج قاسم را نمی شناختند،
پله ای شد برای شناساندن بیشتر
باز نامش رفت روی آنتن ها
این ماییم که از این فرصت بهترین استفاده بین المللی بکنیم
الازهر مصر تا نهادهایی بین المللی اروپایی پیام دادند،
این همصدایی کی ایجاد می شد، آنهم در مقیاس جهانی،
اینجاست که همه نباید، یک کار کنیم
باید در ساحت بین الملل،
یک ترند شناساندن، اتفاق بیافتد،
خیلی هم فوری.
۱. این رویداد، با شهادت همراه است،
خون شهید برکت میدهد به کار بین الملل
۲. تروریستی است، موجب همصدایی جهانی می شود.
۳. چهره حاج قاسم را از مجاهد نظامی صرف، به یک مراد معنوی در میان ایرانیان تبدیل می کند.
یحیی جهانگیری
@yahyajahangiri
📝 #یاداشت
♦️مجازیدیدگی؛ پدیدهای مخاطرهآمیز برای خانواده
🔹ما داریم به سمت دنیایی که رسانه حاکم است و سنخشان سنخ رسانههای مجازی و رسانههای پستمدرن است، میرویم؛ به دنیایی که همه چیز آن مجازی و پستمدرن است.
🔹خانوادهها در این دوران تغییر میکنند و اگر زمانی خانواده، یک رکن و خانه، رکن اصلی آن بود، اما امروز ما بیوت داریم ولی اسره نداریم.
🔹یعنی مردم به بیت میآیند، در جمع هستند ولی با جمع نیستند.
🔹در نتیجه خانواده در دنیای امروز دچار مجازیدیدگی شده یعنی یکی از ارکان اصلی خانواده که خانه بوده نمیتواند مفهوم خود را در قالب دوران قدیم نمایان کند و فقط بیت است و مفهومی به نام اسره ندارد.
🔹در دنیای جدید رسانه توانسته مفهوم خانواده را تغییر دهد و روابط را ژلهای کند.
🔹هر کدام از اعضای خانواده در دنیای مجازی به دنبال چیزی هستند که دارند؛ مثل همسر و فرزند، پدر و مادر و این یعنی دنیای مجازی تمام ساختارهای لازم در یک خانواده را بریده است.
🔹در بحث آیندهپژوهی اگر میخواهیم ببینیم در آینده چه رخ میدهد باید ببینیم درامنویسان و رماننویسان چه میگویند، چرا که رمانها و فیلمها بخشی از واقعیت آینده را مینگارند.
🔹در واقع رماننویسان پیشگویی نمیکنند، بلکه پلانریزی میکنند و ما در این پازل بازی خواهیم کرد.
🔹رسانههای امروز رسانهای نیستند که آینده را پیشبینی کنند، بلکه رسانهای هستند که تجویز کرده و در کل دنیا صحبت میکنند و این مطلب از روی فیلم و کارتونها مشهود است؛ آن هم در دنیایی که خانواده به سوی مجازیدیدگی میرود و مفهوم اسره از دست میرود.
✍️نویسنده: حجتالاسلام و المسلمین یحیی جهانگیری سهروردی
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐 http://fekrat.net/1778
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
@yahyajahangiri 👍