هدایت شده از خانه طلاب جوان
🔵شرحي از جلسه ملاقاتم با مقام معظم رهبري
✅ سيد محمدحسين متولي امامي
روز پنجشنبه يازدهم بهمن 97، با جمعي از محققان عرصه تمدن نوين اسلامي، خدمت مقام معظم رهبري رسيديم و نماز مغرب و عشا را با ايشان خوانديم و بلافاصله وارد جلسه شديم. رهبري عزيز، باهوش و در مسائل علمي دقيق. در جمع ما افرادي چون دكتر #پارسانيا، استاد #واسطي، استاد #طاهرزاده، دكتر #بابايي، دكتر #ذوعلم ، دكتر #الويري، دكتر #جهانبين و... بودند.
🔴رهبري تك به تك ما را چشم در چشم با نگاه محبتآميزي مورد تفقد قرار دادند و گفتند: «الآن ساعت شش و نيم است. من تا هشت خدمت شما هستم». قرار بود تعدادي از دوستان صحبت كنند كه بنده هم جزو آنها بودم. مقام معظم رهبري با دقت به سخنان و مباحث افراد جلسه گوش ميدادند.دكتر الويري تعريفي از #بينش_تمدني ارائه كردند، استاد طاهرزاده زاويه بحث را به زمينههاي #افول_تمدن_غربي كشانيدند، استاد واسطي بحث خوبي در موضوع #فقه_تمدنساز، با عنوان #فقه_فرآيندي ارائه كردند كه #رهبري_فرمودند: «اين فقه فرآيندي جالب بود!». دكتر بابايي سه مسأله اساسي تمدن نوين اسلامي را تعيين #نسبت ما و غرب، #يأس_امت_اسلامي و #سرعت_تحولات دانست. دكتر لكزايي هم به #تشكيلاتي_شدن ارتباط پژوهشگران حوزه تمدن و تشكيل ستاد پيگيري تمدن نوين اسلامي اصرار داشتند. من هم در باب #بحران تمدن ايران امروز، الگوي تصرف و چگونگي #نظامسازي_فقهي مطالبي عرض كردم. البته دوستان ديگري هم سخن گفتند كه تا حدود ساعت هفت و نيم به طول انجاميد.
بعد از سخنان يكساعته ما، مقام معظم رهبري نظراتشان را درباره مباحث جلسه فرمودند كه بخشي از آن در ذيل ميآيد:
1. من بعد از جلسه بايد يك سجده شكر بجا آورم. از حضور شماها خرسند شدم و چشم ما روشن شد. من خودم، تصور اين سطح علمي را نداشتم.
2. خوشحالم كه مباحث نظري تمدن نوين اسلامي تا حدود مطلوبي انجام شده، اما پراكنده نباشيد، #كنار_هم_باشيد تا بتوانيد يك #جريان_فكري درست كنيد. البته با اينكه عدهاي گفتند ستاد درست كنيم، تجربه من اين است كه اين ستادسازيها راهگشا نيست. اما كنار هم باشيد، همفكري كنيد و همديگر را كامل كنيد.
3. در #مباحث_نظري غرق نشويد قبل از انقلاب يك عدهاي از روشنفكران، ساعتها بحث نظري ميكردند و در #مسائل_ذهني غرق ميشدند كه #فايده_عملي هم براي انقلاب اسلامي نداشت. #ناظر_به_عمل فكر كنيد.
4. وقتي ما ميگوييم انقلاب اسلامي هدفاش تمدن نوين اسلامي است، يعني نبايد آنرا به يك پديده سياسي تقليل دهيم. انقلاب اسلامي سعي كرد حيات و زندگي را عوض كند. ما نخواستيم فقط يك جامعه انقلابي درست كنيم، بلكه ميخواستيم يك #پديدهاي ايجاد شود كه دنيا را فرا بگيرد كه البته شرطاش #تشكيل_دولت_اسلامي و #جامعه_اسلامي است.
5. ما اگر تمدن نوين اسلامي را در يك نقطه جغرافيايي ايجاد كرديم، خود به خود منتشر ميشود. #ما_با_غرب_مخالفيم اما نميخواهيم غرب را #تخريب كنيم. با ايجاد اين تمدن، مردم دنيا به تدريج گرايش پيدا ميكنند و غرب خودش افول ميكند. يك جملهاي از سيد قطب از گذشته در ذهن من مانده كه ميگفت: ما براي تبليغ اسلام، همين كه يك ده را خوب بسازيم، خود به خود فراگير ميشود.
6. تمدن نوين اسلامي را به مردم خودمان و مردم دنيا، به صورت قابل فهم معرفي كنيد. متأسفانه جهان اسلام و حتي برخي از مردم خود ما، هنوز #مرعوب_غرب هستند و درك صحيحي از تمدن نوين اسلامي ندارند.
7. به نظر من، پايههاي تمدن نوين اسلامي: #توحيد، #عبوديت، #كرامت_انسان و #سبك_زندگي است.
8. تمدن اسلامي هم #انسان_محور است، اما #انسان_با_خدا.
9. اميدوارم پايههاي قوي تمدن نوين اسلامي را شما ايجاد كنيد. شجاعت و جسارت در اين عرصه داشته باشيد، اما با يك #ادبيات_علمي_فاخر، تا اين سخنان بتواند در #جوامع_نخبگاني اثرگذار باشد.
🌹در پايان كتابهايم را به ايشان هديه دادم و از ايشان انگشتر زيبايي هديه گرفتم. سرم را روي شانه رهبر عزيز انقلاب اسلامي گذاشتم و ايشان را بوسيدم و.... جلسه تمام شد.
@MataNevesht
BinesheTamadoni.ir
🔆🔆🔆🔆خانه طلاب جوان🔰🔰🔰🔰
@khaneTolab
هدایت شده از مرصاد
ریل حسن روحانی در سیاست!
1- حسن روحانی 7 اردیبهشت 92 گفت:
«آیا اموری چون افزایش نقدینگی در جامعه و 7 برابر شدن آن و تبدیل 68 هزار میلیارد تومان نقدینگی جامعه در عرض 7 سال به 450 هزار میلیارد تومان ربطی به تحریمها داشت؟
یا به مدیریت ضعیف مسئولان امر بر میگردد؟»
کدام مسئول احمق نقدینگی را از 450 هزار میلیارد تومان در سال 92 به یک تریلیون 602 هزار میلیارد تومان ، طی 5 سال رساند؟
قطعا این حجم نقدینگی نتیجه مدیریت ضدانقلابی حسن روحانی و دوستان لیبرالش است!
2- حسن روحانی 7 خرداد 92 ، خطاب به دولت قبل گفت:
«مشکل کجاست؟
عدم مشورت ، بیثباتی در مدیریت و خودشیفتگی مشکل دولت گذشته بود.
دولت تدبیر و امید ، قادر است مشکلات را حل و فصل کند.»
مشکل اینجا است که ملت ایران به جای تدبیر دولت ، با تزویرش روبرویند!
زیرا با تزویر دولت ، مردم ، قبل از طلوع آفتاب به صف مرغ و گوشت و برنج کشانده می شوند!
3- حسن روحانی 11 بهمن 97 گفت:
«مشکلات ما عمدتاً به فشار آمریکا و اذنابش بر میگردد.»
روحانی درست می گوید ؛ زیرا اذناب آمریکا ، یعنی لیبرالهای نفوذی در دولت و مجلس ، به نمایندگی از آمریکا ، به غارت سفره ملت ایران مشغولند!
4- حسن روحانی 11 بهمن 97 گفت:
«بالاترین افتخار سیاسی ایران در دههها و قرون اخیر ، مذاکرات قدرتمند ایران در برابر شش قدرت بزرگ جهان بود و پیروزیهایی که در عرصههای مختلف در این مذاکرات برای ایران به دست آمد ، هیچگاه از دست نخواهد رفت.»
خائنین ایرانی که پیمانهای ننگین ترکمنچای ، گلستان ، رژی ، گلداسیت ، پاریس ، رویترز ، دارسی و حاتمبخشی هرات ، بحرین ، 2030 ، برجام ، FATF را امضاء کردهاند ، میگویند؛
"خائن نیستیم!"
باید گفت ؛ هم خائنند و هم منافق!
@mersad598
هدایت شده از گرجی همدانی
🔴 آیتالله جنتی: لعنت بر مسئولانی که فکر میکنند مشکلات ما با آمریکا حل میشود
♦️رئیس مجلس خبرگان رهبری در مراسم بزرگداشت سالروز ورود تاریخی امام خمینی(ره) به کشور :امام کاری کرد که در تاریخ عالم بی سابقه است. اسلامی که مایه عقب ماندگی شمرده میشد و غربیها اسلام را موجب عقب ماندگی میدانستند و خود مسلمانان نیز باورشان شده بود که اگر میخواهند به دنبال پیشرفت باشند باید به دنبال اروپاییها حرکت کنند و الا اسلام به درد آنها نمیخورد و نمی تواند مدیریت کند و اسلام برای 1400 سال پیش بود و در آن دوران قدرتمند بود و امروز نمیتواند به درد امروز بخورد و امروز عصر صنعت است.
♦️معجزه امام این بود که اسلام را دوباره عزیز کرد و به مسلمانان نشان داد اگر می خواهند دنیای خوب داشته باشند؛ اسلام بهترین راه است و اگر می خواهند وارد بهشت شوند و آخرت خوب داشته باشند اسلام بهترین راه است.
♦️متاسفانه برخی مسئولان امروز یا بیش از اینکه به فکر مردم باشند به فکر خود هستند یا اینکه عرضه مدیریت و حل مشکلات را ندارند.
♦️ امروز می بینیم که دنیا طلبی بر خیلی از مسئولان غلبه کرده است. لعنت به این فکرهای غلط که در برخی مسئولان وجود دارد که احساس می کنند آمریکاییها و غربی ها هستند که می توانند میتوانند مشکلات ما را حل کنند.
♦️ متاسفانه با عدم مدیریت کارآمد بسیاری از نخبگان و جوانان تحصلیکرده کشور از ایران خارج می شوند
♦️ چرا باید فضای مجازی این وضع را داشته باشد. چه کسی باید به وضعیت فضای مجازی رسیدگی کند؟ چرا باید فضای مجازی آنقدر باز باشد که جوانان به راحتی لاابالیگری و بی دینی بیاموزند فضای مجازی باید در خدمت نظام و انقلاب قرار گیرد.
https://eitaa.com/aliasghargorje/801
هدایت شده از صدای ایران | VOI
💢 ابتدا قبل از هر چیزی میخوام به موارد زیر دقت کنید
🔸۱۹ تیر ۱۳۹۷| عیسی کلانتر( رئیس سازمان حفاظت محیط زیست) گفت: با بهره وری موجود، فقط میتوانیم برای ۵۰ میلیون جمعیت غذا تولید کنیم و مابقی آن را وارد می کنیم.
🔹۱۷ دی ۹۷| حسن #روحانی ( رئیس دولت ) گفت: جوانان تحصیلکرده فکر میکنند ما در تکنولوژی های بزرگ و حساس نیاز به واردات داریم، آنها نمیدانند گرفتاری ما در علوفه و کنجاله و ذرت است.
💠 اگر فکر کردید منظور از این دو اظهار نظر رسمی و دیگر اظهار نظر های پراکنده از مسئولان این است که بله ما هر کالایی را که مشابه داخلی ندارد رو وارد کنیم و.... کاملا در اشتباه هستید چرا که هدف از این مدل اظهارات از طرف دولت پرجام این است که ناخود آگاه ذهن مردم را به این سمت ببرد که بله اولا ما در تامین این موارد مشکل داریم و دوما مجبوریم و باید غذا و دارو از خارج وارد کنیم
💠 اما اما تاحالا ۸ ماه هست که آمریکایی ها از #پرجام خارج شدن و ب محض خارج شدن آمریکایی ها اروپایی ها گفتن ما جبران میکنیم و یه برنامه ای میریزیم که تحریم های #آمریکا رو دور بزنیم و به این صورت دولت روحانی رو فریب داد تا ۸ ماه در #برجامِ به فنا رفته بمونه، آنهم با وعده و وعید های الکی و حالا پس از ۸ ماه معطل کردن ایران به ما گفتن شما فقط حق دارید در این کانال غذا و دارو و ذرت و... خرید و فروش کنی؛ دقیقا همان #پاس_گل روحانی در دی ماه
💠 و این یعنی #نفت مارو میبرن و به گروگان میگیرن تا هر وقت با هر کیفیت و سازوکاری که دوست داشتن غذاشو بدن و صنعت غذایی مارو کاملا به خودشون وابسته بکنند و هزاران ماجرایی که در وابستگی صنعت غذایی وجود داره از امکان عقیم کردن تا هزاران مشکل سلامت و پزشکی
🆔 @voinews
هدایت شده از صدای ایران | VOI
💢 #محاکمه
💠 خب حالا قرار شد پس از ۸ ماه معطلی ما پول و نفت و... بدیم به اروپایی ها تا اونها هم در عوض لطف کنند و به ما #غذا بدن که دقیقا عین همین کانال مالی رو میتونستیم بدون برجام و قفل کشور با آمریکا ایجاد کنیم چنانچه مسئولین قبلا گفته بودن اگر برجام نبود مجبور بودیم به سیاست نفت در برابر غذا روی بیاوریم
💠 و این دقیقا یعنی دولت #روحانی در حال تلاش بود تا با برجام به سیاست نفت در مقابل پول برسد نه غذا ولی حالا که به نفت در برابر غذا رسیده ایم یعنی برجامی که حداقل ۵ سال یک ملت ۸۰ میلیونی رو مسخره کرد نه فتح الفتوح بوده و نه خورشید تاوان و مسببان و شانتاژ کننده گان این #خیانت نامه باید در یک دادگاه علنی در مقابل چشم مردم #محاکمه و به #پرونده آنها رسیدگی بشه
💠 چرا؟ چون هم ۵ سال مملکت را معطل تصمیم های #کدخدا پرستانه کردند و حداقل کشور را ۱۵ سال به عقب برگردانده و هم چرخ زندگی مردم را قفل کردند و هم چرخ هسته ای را و این جرم کمی نیست
🆔 @voinews
هدایت شده از صدای ایران | VOI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #دروغگو؟ یا #نابلد؟
🔸۱۲ مرداد ۹۴ | ظریف: آمریکا از نظر حقوقی نمیتواند #برجام را پاره کند؛ قاعده دارد؛ من به شما اطمینان میدهم
🔻 #امروز🔻
🔹۱۲ بهمن ۹٧ | ظریف: توافق با #آمریکا ارزش جوهر هم ندارد؛ حتی اگر معاهدهای باشد که کنگره آن را تصویب کرده است
✍1⃣ جناب آقای #ظریف حالا فهمیدی آمریکا به خدمت گذاران خودش هم رحم نمیکند و جواب لبخند شما را با بدعهدی و #دروغ میدهد؟ ما که گفتیم شما زبان آمریکا را نمیشناسید باید با زبان قاسم سلیمانی ها با آمریکایی ها حرف بزنید ولی افسوس که قبول نکردید اسرار بر شناختن زبان دنیا کردید
✍2⃣ آقای روحانی و ظریف خدا را شکر کنید رهبری چون عزیز دلمان هدایت این انقلاب را بدست دارد وگرن جواب خوش رقصی شما برای آمریکا فقط #بدعهدی نبود و به کمتر از موشک های خوشه ای اکتفا نمیکردند
✍3⃣ جناب #روحانی در محضر خدا و این ملت بزرگ توبه، استغفار و عذرخواهی کنید و ردای ریاست جمهوری را به #اهلش بسپارید و اجازه دهید #ایرانمان کمی آباد شود
🆔 @voinews
هدایت شده از آقا تنها نیست
🚫 تصورات غلط را کنار بگذاریم
رهبرانقلاب:
بلاشک یکی از چیزهایی که
باروری را محدود میکند، بالا رفتن سن ازدواج است؛ چرا سن ازدواج
در کشور ما بالا رفته؟
مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزهی جنسی؟
از آنطرف میگویند که اینها خانه و شغل و درآمد ندارند؛ ما نباید تصور بکنیم که حتماً بایستی یک نفری خانهی مِلکی و شغل درآمدداری داشته باشد، بعد ازدواج بکند؛ نه
اِن یَکونوا فُقَرآءَ یُغنِهِمُ اللهُ مِن فَضلِه. این قرآن است که با ما دارد اینجور حرف میزند. ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
📗 ترجمه آیه ۳۲ سوره نور: «و زنان و مردان مجرد خود را همسر دهيد. اگر تنگدست باشند، خداوند آنها را به فضل خويش بىنياز خواهد كرد، و خدا گشايشگر داناست.»
🆔👇👇👇
@agha_tanha_nist
هدایت شده از شارح (شبکه اجتماعی حوزه انقلابی)
🔴 هیهات منّا الذلة !!
⏪ عزت در مقابل غذا ؟ این پیشنهاد شما برای امت عزیز ایران است؟
eitaa.com/sharehnews
هدایت شده از شارح (شبکه اجتماعی حوزه انقلابی)
35.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 سخنان مهم آیت الله سیفی مازندرانی
♦️آیا قرار بود در مقابل سازو کار مالی برخی اعضای معاهده برجام _ بعد از آن همه نقضها و پیمان شکنیها و تحقیرهای آنان _ معاهده ی ننگین استعماری و استکباری FATA را متعهد شوید آن هم بعد از صدور دستور از جانب آنان؟
آیا باید در ازای عمل به معاهده ی برجام شما گام تسلیم در مقابل دستور این مستکبران را بردارید؟
♦️آیا این اولین گام در جهت آری گفتن به باید های سران استکبار نیست؟
♦️ آیا این توطئه ای هماهنگ برای تصویب معاهده FATF نیست؟ معاهده ای که ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و کیان دین و مذهب و اسلام و مسلمین - یعنی نیروهای مسلح انقلابی ایران و عراق و سوریه و یمن و لبنان که مظهر اقتدار و قدرت دفاعی اسلام و مسلمین و شیعیان انقلابی مظلوم هستند - را هدف قرار داده است.
♦️ آیا می خواهید عواقب مصیبت بار سوء تدبیرتان در امور اقتصادی را با تن دادن قراردادهای استکباری ذلت بار و به باد دادن عزت و شرف ملت مظلوم و با ایمان و شجاع و انقلابی ایران جبران کند؟
♦️آیا نتیجه مذاکره پس از ۱۰ ماه حیرت و سرگشتگی جهت ایجاد ساز و کار مالی با اروپا ، معاملات محدود زیر نظر آنان آن هم فقط در زمینه دارو و تجهیزات کشاورزی و غذا بود؟
⏪ ولی بدانید همانگونه که برجام برای شما نتیجه ای جز نکبت و پاشیدگی اقتصادی و تورم سرسام آور و گستاخی مستکبرین در مقابل مقدسات شما و سرخوردگی دانشمندان هسته ای نتیجه ای نداشت ، التزام و تعهد به این معاهده و مانند آن هم نتیجه ای جز ضربه های جبران ناپذیر برای کیان این نظام مقدس و از بین رفتن ارزشهای الهی این نظام نخواهد داشت.
هدایت شده از مصباح دوستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علامه مصباح: اينكه علیرغم به بن بست رسيدن برجام، مسئولين همچنان به دنبال همين مسير هستند، نشانه ضعف فرهنگي است...
#fatf
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
هدایت شده از درمانخانه اسلامی 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😂 ترکیب سرم توسط سخنگو بهداشت برملا شد .
👈 سرم هیچی نداره همون چای شیرین خودمون هست، بقیش اثر تلقین بود .
🔯بسیاری از داروهای شیمیایی نیز اینچنین هستند
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @darmaneslami
هدایت شده از درمانخانه اسلامی 💠
♦️اگر بداخلاقید😡 #حجامت کنید😌
✅👈حجامت برای افرادی که خلق و خوی خوبی ندارند و مقداری عصبی هستند مفید و موثر است.
✅👈حجامت موجب آرامش اعصاب و خوش خلقی می شود.
✅👈حجامت روی جریان خون و خروج خون کثیف و رسیدن خون پاک به مغز می شود.
#دانستن_وسلامتی_حق_شماست
باماباشید👇در 😍👇
💠درمانخانه اسلامی 💠
💠 eitaa.com/joinchat/1443627008C564ced749d
هدایت شده از درمانخانه اسلامی 💠
باشگاه خبرنگاران جوان از مضرات حجامت میگوید!☝️
😂بعد میگن چرا مردم به صداسیمای ملی و اخبار اعتماد نداره! خوب دروغ نگید
☝️☝️این اخبار و پیامها بدون هدف نیست
و پشت صحنه های ترسناکی دارد
🔴هر روز در صدا سیما میبینیم تراریخته را تعریف میکنند و حجامت وطب اسلامی ایرانی را تخریب
کور خوندید
#طب_اسلامی_فراگیرخواهدشد☝️
💠درمانخانه اسلامی 💠
💠 @darmaneslami
@Darmaneslami
هدایت شده از درمانخانه اسلامی 💠
جانم فدای رسول الله ❤️😍🌸
⚜ رسول خدا (ص) برای بوی خوش 😌 بیش از عذا هزینه می کردند.
💠درمانخانه اسلامی💠
#متفاوت #علمی #مستند #مبارز
💠 eitaa.com/joinchat/1443627008C564ced749d
#بدون_سانسور😉
📚 کافی ،ج6،ص512
هدایت شده از درمانخانه اسلامی 💠
🔯اخبار با افتخار اعلام کرد 👇
📛کاشت ۳۵ هزار هکتار کلزای هیبرید زمستانه مونسانتو #تراریخته_خالص در شیراز توسط جهاد کشاورزی
⭕️این میزان فقط در شیراز است ☝️
🔯به بهانه ی خودکفایی و جلوگیری از خروج ارزملی!
#منتظربیماری_هاوسرطانهاباشید☝️
💠درمانخانه اسلامی💠
#متفاوت #علمی #مستند #مبارز
💠 eitaa.com/joinchat/1443627008C564ced749d
#بدون_سانسور😉
هدایت شده از درمانخانه اسلامی 💠
❌پرهیز از خوردن همزمان ماهی وتخم مرغ
💠درمانخانه اسلامی💠
#متفاوت #علمی #مستند #مبارز
💠 eitaa.com/joinchat/1443627008C564ced749d
#بدون_سانسور😉
هدایت شده از [ خبرگزاری عَمّار ]
🗓سالروزهلاکت آقازاده مفسد
🏴موسس حکومت منافق زبیریان
🏴دشمنعنودآلعلی،عبدأللهبنزبیرلعین
💠رهبرانقلاب:
‼️خاندان زبیر در قرن اوّل هجری، به اشخاصی که غالباً نسبت به بنیهاشم و بخصوص آل علی علیهالسّلام، بغض و عداوت داشتند، معروف بودند. این عداوت، بیشتر هم ناشی از عبدالله بن زبیر بود! ۷۵/۹/۵
‼️اگر میخواهید قوی باشید، ارتباط با خدا را مستحکم کنید؛ هم خودتان، هم خانوادهتان. خانواده را مهم بشمرید؛ گاهی اوقات یک رخنهی کوچک در درون خانواده، ما را تغییر میدهد. امیرالمؤمنین فرمود: زبیر از ما اهلبیت بود، «حتّی شبّ ابنه عبدالله»؛ تا اینکه پسرش عبدالله بزرگ شد و آمد در عرصه تصمیمگیریهای پدرش دخالت کرد؛ آنوقت زبیر عوض شد و در مقابل امیرالمؤمنین شمشیر کشید! گاهی اوقات یک رخنهی کوچک در درون خانواده، یک چنین اثر بسیار مهمی میگذارد. لذا باید جلوی این رخنه را گرفت و این هم جز با خودسازی و توکل به خدای متعال، جز با ذکر، جز با توجه، امکانپذیر نیست! ۹۰/۱۰/۷
⚠️نکته؛
🏳سخنان رهبری در تاریخ ۹۰/۱۰/۷ در دیدار با سفرا و اعضای دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه ایراد شده!
@Jahade_tabeini
🔻به #خبرگزاریمردمیعَمّار بپیوندید
http://eitaa.com/joinchat/2044657664C50ccd48f34
@adminpress 👈: تحریریه
هدایت شده از مسجدطراز ازمنظرآقا
💟قسمت سوم(مسجد از منظرآقا)
🔴بیانات در دیدارشرکتکنندگان درهفدهمین اجلاس نماز(87/08/29)
بسماللَّهالرّحمنالرّحیم
اولاً قلباً و عمیقاً تشکر میکنم از برادران و خواهران عزیزی که متصدی امر ترویج نماز هستند. در همه جا این خوب است و ارزشمند است؛ بخصوص در دانشگاهها. و از خدای متعال درخواست میکنم که به شما و به جناب آقای قرائتی و همین طور دیگر دستاندرکاران این کار بزرگ که این همت را کردند - این شجرهی طیبه را ایشان در زمین کاشتند و بحمداللَّه امروز برگ و بار خوبی دارد - توفیق بدهد، طول عمر بدهد که انشاءاللَّه ایشان بتوانند کار را دنبال کنند.
اهمیت کار اقامهی نماز و ترویج نماز، ناشی است از اهمیت خود نماز. وقتی ما میبینیم در شرع مقدس اسلام این همه راجع به نماز - چه در قرآن، چه در کلمات نبی مکرم، چه در فرمایشات معصومین - ترغیب و تشویق و اهتمام نشان داده شده، کشف میکنیم که این نماز در بین مجموعهی داروهای درمانگرِ بیماریهای جسمی و روحی و فردی و اجتماعی انسان، آن عنصر اصلی یا یکی از اصلیترین عناصر است. همهی واجبات شرعی، اجتناب از همهی محرمات، تشکیل دهندهی مجموعهای است از داروی تجویز شدهی از سوی پروردگار برای تقویت بنیهی روحی و اصلاح امور دنیا و آخرت انسان - اصلاح جامعه، اصلاح فرد - منتها در این مجموعه بعضی از عناصر کلیدی هستند که شاید بشود گفت نماز کلیدیترینِ این عناصر است. «الّذین ان مکّنّاهم فی الارض اقاموا الصّلوة».(۱) مؤمنان، مجاهدان راه خدا، ایثارگران طریق تحکیم معارف الهی این جوریاند که وقتی «ان مکّنّاهم فی الارض»؛ وقتی ما اینها را در زمین متمکن کردیم، قدرت را به اینها سپردیم، خیلی کارها باید انجام بدهند: استقرار عدالت، ایجاد چه، چه، اما اولْچیزی که وجود دارد: «اقاموا الصّلوة»؛ نماز را اقامه میکنند. چه رازی است در این نماز که اقامهی آن اینقدر مهم است؟
دربارهی نماز خیلی بحث شده است. هر انسانی در درون خود یک نفس سرکش دارد، یک پیل مست که اگر مراقبش بودید، با چکش مرتب بر سر او کوبیدید، او شما را به هلاکت نخواهد انداخت؛ رفتار او کنترل خواهد شد و همین نفس انسانی مایهی پیشرفت شما خواهد شد. نفس، مجموعهی غرائز انسانی است که اگر این غرائز درست کنترل شوند، در راه صحیح به کار گرفته شوند، درست اعمال شوند، انسان را به اوج کمال خواهند رساند. اشکال این است که مستی میکنند. بایستی یک کنترل کنندهای وجود داشته باشد. اگر ظلم در دنیا هست، ناشی از بدمستی غرائز و نفسانیات یک یا چند نفر یا یک مجموعه است؛ اگر فحشاء در دنیا هست، همین جور؛ اگر اهانت به انسان و پامال کردن کرامت انسان در دنیا وجود دارد، همین جور؛ اگر فقر در دنیا هست، بخش عظیمی از جامعهی بشری دچار محرومیت از نعم الهی بر روی زمینند، به خاطر همین است. نفسانیاتِ مجموعهی ستمگر، ظلم را به وجود میآورد. مجموعهی مستکبر، استضعاف را به وجود میآورد. مجموعهی تمامتخواه و فزونیطلب و بیرحم، فقر را به وجود میآورد، گرسنگی را به وجود میآورد. این نفسانیات است که این همه مفاسد در عالم از اولِ تاریخ تا امروز وجود داشته و هرچه انسان در به کارگیرىِ توانائیهای گوناگونی که خدا در او به ودیعت گذاشته، جلوتر رفته، این کمتر نشده، بیشتر شده؛ «چو دزدی با چراغ آید گزیدهتر برد کالا».(۲) آن ظالمی که بمب اتم دارد، فرق میکند با آن ظالمی که فقط با شمشیر میجنگد. این نفسانیات برای انسانها خطرناکتر شدهاند.
یک چنین چیزی در وجود انسانها هست. همهی انسانها مبتلا به این پیل مست در درون وجود خودشان هستند که باید این را مهار کنند. این مهار با ذکر خداست؛ با یاد خداست؛ با پناه بردن به خداست؛ با احساس نیاز به پروردگار است؛ با احساس حقارت خود در مقابل عظمت الهی است؛ با احساس زشتیهای خود در مقابل جمال مطلق حق متعال است. اینها همهاش ناشی از ذکر است. انسانی که باتقواست، یعنی مراقب خودش هست و متذکر هست، منشأ شر و ظلم و فساد و طغیان و بدی به این و آن نمیشود. آن ذکر الهی مرتب دارد او را نهی میکند؛ مرتب دارد او را باز میدارد: «الصّلوة تنهی». «تنهی» یعنی نهی میکند، نه اینکه دست و پای انسان را میبندد؛ غرائز را از کار میاندازد. بعضی خیال میکنند «الصّلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر»،(۳) معنایش این است که اگر نماز خواندی، دیگر فحشا و منکر از بین خواهد رفت؛ نه، معنایش این است که وقتی نماز میخوانی، آن واعظ درونىِ تو که با نماز جان گرفته، او مرتب به تو از بدىِ فحشاء و منکر میگوید. و گفتن و تکرار کردن و بر دل فرو خواندن، طبعاً اثر دارد و دل را خاضع و خاشع میکند. لذاست میبینید نماز تکرار باید شود. روزه، سالی یک بار؛ حج، عمری یک بار؛ نماز، هر روز چند بار باید تکرار شود. اهمیت نماز اینجاست.
اگر نماز خواندیم، از درون انسان، از دل انسان بگیرید تا سطح جامعه و تا سطح حاکمیت بر جامعه - هرچه این جامعه بزرگ باشد - به برکت نماز امان پی
هدایت شده از مسجدطراز ازمنظرآقا
لام) در بیمارىِ رحلت به وصىّشان میفرمایند که: «لیس منّی من استخفّ بالصّلوة»؛(۴) از ما نیست کسی که نماز را سبک بشمارد. استخفاف یعنی سبک شمردن، کماهمیت شمردن. حالا این نمازِ با همهی این خصوصیات، با همهی این فضائل، چقدر از انسان وقت میگیرد؟ نماز واجب ما - این هفده رکعت - اگر انسان بخواهد با دقت و با قدری ملاحظه بخواند، فرض کنید سی و چهار دقیقه وقت میگیرد، والّا کمتر وقت خواهد گرفت. ما گاهی اوقات میشود که پای تلویزیون در انتظار برنامهای که مورد علاقهی ماست نشستهایم و قبل از آن، دائم تبلیغات، تبلیغات، تبلیغات - بیست دقیقه، پانزده دقیقه - که هیچ کدام هم به درد ما نمیخورد، مینشینیم گوش میکنیم و بیست دقیقه وقتمان را از دست میدهیم، برای خاطر آن برنامهای که میخواهیم. بیست دقیقههای زندگی ما اینجوری است. منتظر تاکسی میشویم، منتظر اتوبوس میشویم، منتظر رفیقمان میشویم که بیاید جائی برویم، منتظر استاد میشویم که سر کلاس دیر کرده، منتظر منبری میشویم که دیر به مجلس رسیده؛ همهی اینها - ده دقیقه، پانزده دقیقه، بیست دقیقه - به هدر میرود. خوب، این بیست دقیقه و بیست و پنج دقیقه و سی دقیقه را برای نماز - این عمل راقی، این عمل بزرگ - مصرف کردن مگر چقدر اهمیت دارد.
در جامعهی جوان کشور بیش از دیگران باید به نماز اهمیت داد. جوان با نماز دلش روشن میشود، امید پیدا میکند، شادابی روحی پیدا میکند، بهجت پیدا میکند. این حالات بیشتر مال جوانهاست، بیشتر مال موسم جوانی است؛ میتواند لذت ببرد. و اگر خدا به من و شما توفیق بدهد، نمازی بخوانیم که با توجه باشد، خواهیم دید که انسان در هنگام توجه به نماز از نماز سیر نمیشود. انسان وقتی به نماز توجه پیدا کند، آنچنان لذتی پیدا میکند که در هیچ یک از لذائذ مادی این لذت وجود ندارد. این در اثر توجه است. بیتوجهی به نماز، کسالت در حال نماز، از خصوصیات منافقین است - نه اینکه حالا هر کسی در حال نماز کسالت داشت، منافق است؛ نه - خدا منافقین را در قرآن معرفی میکند و میگوید اینها را از این بشناس. در زمان پیغمبر منافقینی بودند که برای خاطر این و آن نماز میخواندند و در دل به نماز اعتقادی نداشتند. «و اذا قاموا الی الصّلوة قاموا کسالی یرائون النّاس».(۵) بله، وقتی کسی طرف خطاب ندارد، با خدا حرف نمیزند، خسته میشود و برایش یک کار طولانی به نظر میآید. چهار رکعت نماز که چهار دقیقه، پنج دقیقه طول میکشد، برای او یک زمان طولانی به نظر میآید؛ در حالی که چهار دقیقه مگر چقدر است؟ انسان اگر در این حالت با خدا طرف خطاب بشود، آن وقت خواهد دید که مثل برق گذشت؛ دریغ میخورد، افسوس میخورد و دلش میخواهد طولانیتر بشود.
این معنا را در جوانها، ترویج کنید. جوانها اگر از حالا عادت کنند به نماز خوب، وقتی به سن ماها رسیدند، نماز خوب خواندن برایشان دیگر مشکل نیست. در سنین ما آدمی که عادت نکرده باشد به نماز خوب، نماز خوب خواندن ممکن است، اما مشکل است. برای آنکه از جوانی عادت کرده به اینکه خوب نماز بخواند؛ یعنی نماز با توجه - نماز خوب معنایش نماز با صدای خوش و قرائت خوب نیست؛ یعنی نمازِ با توجه، با حضور قلب؛ قلبش در محضر پروردگار حاضر باشد؛ از دل و با دل حرف بزند - آن وقت این سجیهی او میشود و دیگر برایش زحمت ندارد؛ تا آخر عمر همینجور خوب نماز میخواند.
یک نکتهای را آقای قرائتی الان اشاره کردند، قبلاً هم مکرر گفتهاند، ما هم گفتهایم؛ در مورد کمبود مسجد و نمازخانه در مراکز پرجمعیت. این را باید دوستانی که از دولت اینجا تشریف دارند - وزرای محترم که اینجا تشریف دارید - در دولت به طور جد مطرح کنید. همهی کارهای مهندسی بزرگ بایستی یک پیوست مسجد و نمازخانه داشته باشد. وقتی مترو طراحی میکنیم، برای ایستگاه مترو، مسجد در آن ملاحظه شود؛ ایستگاه قطار طراحی میکنیم، فرودگاه طراحی میکنیم، مسجد در آن حتماً دیده شود. شهرک طراحی میکنیم، مسجد در مراکز لازم که ممکن است بیش از یکی لازم باشد، در او حتماً ملاحظه شود. آیا ممکن است ما یک شهرک را طراحی کنیم، خیابانکشىِ او را فراموش کنیم؟ میشود شهرکِ بدون خیابان؟ با این چشم باید به مسجد نگاه کرد. شهرک بدون مسجد معنی ندارد. وقتی انبوهسازان ساختمان میخواهند مجوز بگیرند برای انبوهسازی و ساختمان بسازند، در نقشهای که ارائه میدهند که مجوز بر اساس او صادر میشود، باید نمازخانه دیده شود. ما باید با نمازخانه اینجوری برخورد کنیم.
اشاره کردند به پروازها؛ نه فقط پروازهای حج، در پروازهای گوناگون - داخلی، خارجی، دوردست - که وقت نماز را پوشش میدهد، حتماً رعایت مسئلهی نماز بشود. اگر امکان دارد قبل از پرواز و بعد از پرواز، وقت نماز وجود داشته باشد؛ اینجور نباشد که مثلاً فرض بفرمائید از قبل از اذان صبح راه بیفتند و بعد از آفتاب به مقصد برسند؛ نه، برنامه را جوری تنظیم کنند که مردم بتوانند نمازشان را بخوانند؛ یا قبل، یا بعد. اگر امکان ند
هدایت شده از مسجدطراز ازمنظرآقا
دا میکند، امنیت پیدا میکند. دل انسان امنیت پیدا میکند، جسم انسان امنیت پیدا میکند، جامعهی انسان امنیت پیدا میکند. نماز خاصیتش این است؛ اقامهی صلاة در جامعه این است. اینی که این همه تأکید شده، کار شما این است؛ شما ستادهای اقامهی نماز و ستادهای ترویج نماز در هر نقطهای از نقاط کشور، در هر قشری از اقشار و مهمتر از همه در مجموعهی جوانان نخبه و دانشجو. این معنایش کشاندن جامعه به این حالت ذکر همگانی است. همگان متذکر باشند؛ کوچک، بزرگ، زن، مرد، مسئول دولتی، غیر مسئول دولتی، شخصی که برای خودش کار میکند، شخصی که برای یک جماعتی کار میکند، اینها وقتی متذکر پروردگار بودند، کارها سامان پیدا میکند. بیشترِ گناهان ما از غفلت سر میزند. این نماز به طور دائم تکرار میشود.
در این زمینهها حرف زیاد زدهاند، ما هم بارها عرض کردهایم؛ نماز جسمی دارد و روحی. به این باید توجه بشود. یعنی تک تک ما، خود من و دیگران باید به این توجه کنیم. نماز قالبی دارد و مضمونی؛ جسمی دارد و روحی. مواظب باشیم جسم نماز از روح نماز خالی نماند. نمیگوئیم جسم بیروح نماز هیچ اثری ندارد؛ چرا، بالاخره یک اثرکی دارد؛ اما آن نمازی که اسلام و قرآن و شرع و پیغمبر و ائمه (علیهمالسّلام) این همه روی آن تأکید کردند، نمازی است که جسم و روحش هر دو کامل باشد. این جسم هم متناسب با همان روح فراهم شده؛ قرائت دارد، رکوع دارد، سجود دارد، به خاک افتادن دارد، دست بلند کردن دارد، بلند حرف زدن دارد، آهسته حرف زدن دارد. این تنوع برای پوشش دادن به همهی آن نیازهائی است که به وسیلهی نماز بایستی برآورده شود که هر کدام رازی در جای خود دارد و مجموعهی اینها، قالب و شکل نماز را به وجود میآورد. این شکل خیلی مهم است، لیکن روح این نماز توجه است؛ توجه. بدانیم چه کار داریم میکنیم. نماز بیتوجه - همان طور که عرض کردم - اثرش کم است.
شما از یک تکه الماس چند قیراطىِ خیلی ارزشمند دو جور میتوانید استفاده کنید. یک جور این است که مثل یک الماس، مثل یک سنگ قیمتی از آن استفاده کنید، یکی هم این است که آن را به عنوان سنگ ترازو به کار ببرید و به جای سنگ چند گرمی تو ترازو بگذارید و در مقابلش مثلاً فلفل یا زردچوبه بکشید! این هم استفادهی از الماس است؛ اما چه جور استفادهای؟! این مثل تضییع الماس است. البته باز هم با شکستن الماس فرق دارد؛ باز هم همینقدر، شکستن از او بدتر است؛ اما استفادهی از الماس هم این نیست که آدم او را سنگ ترازو قرار بدهد و با او فلفل و زردچوبه وزن کند. با نماز مثل الماسی که سنگ ترازو کردهایم، نباید رفتار کنیم. نماز خیلی ذیقیمت است.
یک وقت انسان نماز میخواند، مثل بقیهی عادات روزانه؛ مسواک میزنیم - فرض بفرمائید - ورزش میکنیم، همین جور نماز هم میخوانیم در وقت. یک وقت نه، انسان نماز میخواند، با این احساس که میخواهد حضور در محضر پروردگار پیدا کند. این یک جور دیگر است. ما همیشه در محضر پروردگاریم؛ خواب باشیم، بیدار باشیم، غافل باشیم، ذاکر باشیم. لیکن یک وقت هست که شما وضو میگیرید، تطهیر میکنید، خودتان را آماده میکنید، با طهارت جسم، با طهارت لباس، با طهارت معنوىِ ناشی از وضو و غسل میروید خدمت پروردگار عالم. ما در نماز باید یک چنین احساسی داشته باشیم. رفتیم خدمت پروردگار، عرض کردیم؛ با این حال وارد نماز باید شد؛ خود را در مقابل خدا باید احساس کرد؛ مخاطب باید داشت در نماز. والّا صرف اینکه یک امواجی را که ناشی از کلمات و حروف هست، در فضا منتشر کنیم، این آن چیزی نیست که از ما خواسته شده. میشود همینطور گفت: «الحمد للَّه ربّ العالمین. الرّحمن الرّحیم. مالک یوم الدین ...» و امواجش را منتشر کنیم. همین را میشود با قرائت خوب هم خواند، اما بیتوجه، که باز هم همان منتشر کردن امواج صوتی است در هوا. این، آن چیزی نیست که از ما خواسته شده. از ما خواسته شده که در حال نماز دلمان را ببریم به پیشگاه پروردگار؛ از دلمان حرف بزنیم، با دلمان حرف بزنیم؛ اینها مهم است. این را در وضع ترویج نماز، در نمازی که خود ما میخوانیم، نمازی که به دیگران تعلیم میدهیم، این نکتهی روح نماز را باید توجه کنیم.
البته این روح بدون جسم هم به دست نمیآید. اینکه انسان خیال کند اگر این است، مینشینم صد بار ذکر میگویم و مثلاً نماز دیگر نمیخوانم، نه. همین جور که عرض کردیم، آن جسم، آن کالبد، با توجه به نیازهای تأمینشوندهی به وسیلهی این روح تنظیم شده است. لذا ببینید در روایات برای حالات مختلف نماز یک خصوصیاتی را گذاشتند؛ واجب نیست، مستحب است. در وقت ایستادن به کجا نگاه کنید؛ در وقت سجده کردن به کجا نگاه کنید؛ در وقت رکوع، بعضی از روایات دارد، چشمتان را ببندید؛ بعضی روایات دارد به جلو نگاه کنید؛ این خصوصیات همه کمک میکند به آن حالت حضور و توجهی که برای انسان لازم است.
حالا اهمیت نماز که واقعاً برای ما توصیفش هم شاید ممکن نباشد. امام صادق (علیهالسّ
هدایت شده از مسجدطراز ازمنظرآقا
ارد - گاهی ضرورتهائی از لحاظ پروازهای داخلی، خارجی، خطوط هوائی، پیدا میشود که امکان ندارد - در داخل هواپیما امکانات نماز خواندن را فراهم کنند که البته کاملاً میشود قبله را تشخیص داد؛ یعنی خلبانها واردند، میفهمند، میدانند؛ تا افرادی که مایلند در داخل هواپیما نماز بخوانند، بتوانند. البته مسئلهی حرکت قطارها هم به طریق اولی اینجور است.
امروز در کشور ما این جهات قابل مقایسهی با قبل از انقلاب نیست. شماها اغلب قبل از انقلاب را یادتان نیست. عجیب بود! هم اینجا، هم بعضی جاهای دیگر. ما عراق رفته بودیم، یک سفر عتبات مشرف شدیم، هر کار کردیم برای نماز صبح، توقف نکرد؛ یعنی اصلاً نمیشد؛ جوری تنظیم کرده بودند که نمیشد. و بنده مجبور شدم از اواخر قطار - که نزدیک ایستگاه یا اوائل ایستگاه بود - خودم را از پنجره بیندازم بیرون، که بتوانم نماز بخوانم؛ چون در داخل قطار کثیف بود و نمیشد نماز خواند. به هر حال، این چیزها هیچ رعایت نمیشد. حالا خیلی تفاوت کرده؛ منتها بیش از اینها انتظار هست. اهمیت نماز باید معلوم باشد.
ما بارها، مکرر به آقایان ائمهی جمعه، ائمهی جماعت و روحانیون محترم در شهرستانها، در تهران توصیه کردیم که مساجد باید آباد باشد؛ صدای اذان باید از مساجد بلند شود. باید همه نشانههای توجه به نماز و اقامهی نماز را در شهر اسلامی - بخصوص در شهرهائی مثل تهران و شهرهای بزرگ کشور - ببینند، باید احساس کنند؛ هم مردم خودمان، هم کسانی که وارد این شهرها میشوند. نشانههای اسلامی باید واضح و آشکار باشد؛ کما اینکه در مهندسیهای ما باید نشانههای اسلامی آشکار باشد. صهیونیستها هر نقطهی دنیا که خواستند یک ساختمانی بسازند، آن علامت نحس ستارهی داوود را سعی کردند یکجوری رویش تثبیت کنند. کار سیاسیشان اینجوری است. ما مسلمانها نشانههای اسلامی و مهندسی اسلامی را باید در همهی کارهایمان، از جمله در باب مهندسی بایستی مراعات کنیم.
به هر حال، امیدواریم خداوند متعال توفیق بدهد. کار نماز، کار کوچکی نیست؛ کار بسیار بزرگی است. همهی دستاندرکاران این کار انشاءاللَّه جزو «و المقیمین الصّلوة»(۶) هستند که در قرآن بخصوص «و المقیمین الصّلوة» دربارهی مؤمنان پاک و پاکیزه و خالص اسم آورده شده. انشاءاللَّه همهتان در عداد مقیمین الصّلوة باشید.
هدایت شده از مسجدطراز ازمنظرآقا
#احیای_مسجد_بزرگترین_معروف_بزرگترین_تکلیف
⭕️امام خمینی:«اینها از مسجد میترسند، من تکلیفم را باید ادا کنم به شما بگویم، شما دانشگاهیها شما دانشجوها، همهتان مساجد را بروید پر کنید، سنگر هست اینجا، سنگرها را باید پر کرد»صحیفه امام ج12ص393
#کانال_عملیاتی_فریضه_احیای_مساجد
https://eitaa.com/masjedetaraaz
هدایت شده از شبکه ادیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✝چهره #پیامبران الهی در #کتاب_مقدس
#قسمت3⃣: محدوده معصومیت #پیامبران و داستان پبامبرانی که در وحی معصوم نبوده و به کلام خدا دروغ میبندند.
‼️اگر فرض کنیم پیامبران معصوم نبوده اند، که اصرار اهل کتاب هم همین است، سوالی که پیش می آید این است:
⁉️آیا فقط در امور شخصی خودشان معصوم نیستند یا در دریافت و ابلاغ پیام خدا نیز معصوم نبودند؟! اگر اینطور باشد که اصلا نمی شود به این کتاب اعتماد کرد!
⚠️عجیب اینجاست که هرکس هم #انبیاء را #معصوم نداند اما در یک زمینه نمیتواند پیامبران را فاقد عصمت بداندو آن هم گرفتن وحی و ابلاغ آن است.
اگر ما پیامبران را در این قسمت هم معصوم ندانیم و بتوانیم بگوییم که پیامبران به راحتی به خدا دروغ می بستند و به راحتی مطلبی که سخن خدا نبود را به عنوان سخن خدا به ما معرفی میکردند یک انسان عاقل دیگر هیچ اعتمادی به پیامبران معرفی شده در کتاب مقدس مسحیت و یهودیت نمیتواندداشته باشد، چراکه همه ادیان در این زمینه(دریافت و ابلاغ وحی) پیامبران را دارای عصمت میدانند، اما در کتاب مقدس اینطور نیست.
#مسیحیت
#تحلیل
قسمت های اول و دوم را در تاریخچه شبکه ادیان ببینید:👇
🌐https://eitaa.com/adyan8/12306
🌐https://eitaa.com/adyan8/12305
🌐 @adyan8
هدایت شده از pedarefetneh | پدر فتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 روایت پدر استاد حسن رحیم پور ازغدی از روزی که رهبر انقلاب مهمان خانهشان شد:
🔺پسرم براش شیرینی بُرد خندید، گفت من از روزی رهبر شدم شیرینی، میوه و غذای خوب نخوردم...
#زندگی_ساده_رهبر_انقلاب
بپیوندید #پدرفتنه👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3253993472C49609b6f21
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"ولله علی العظیم " بزنه توی کمرِ آدمِ دروغگو ...
@BisimchiMedia