♦️سلام امام زمانم
🔹امید به آمدنتان ، هر صبح مثل سپیده، در ما طلوع می کند و با هر ضربان در رگ هایمان جاری می شود و با هر نفس در وجودمان زنده می گردد ...
🔹امید به آمدنتان مثل اکسیری حیات بخش و نشاط آفرین ، ما را هر صبح به پرواز وا می دارد ...
🔹امید به آمدنتان، امید به همه ی خوبی هاست، امید به همه ی دل خوشی هاست
...
💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
با آن کس که همنشین تو است ، نیکو همنشینی کن تا مسلمان باشی.
#پیام_دوست
#تربیتفرزند...🌹
ازجمله مصادیق خشونت شخصیتی استفاده ابزاری از کودک در مناقشات بین والدین است گاهی والدین در دعوایشان به کودک باج میدهند و ازاو استفاده ابزاری می کنند.
مثلا باخريدها و محبت های افراطي، كودك را به اردوگاه خودمي كشند "بيا پيش من مامان يا بابا رو ول كن"
و از طرفی میگویند: «هر كاري
مي كنم به خاطر بچه ام هست»
در حقیقت بچه ها را تبديل به خاكريز جبهه هايمان كرده ايم.
پدر و مادر به هم تيراندازي مي كنند و بچه را وسط گذاشته و هر چه تير است به كودك می خورد.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
#تربیتفرزند...🌹
هیچ چیز به اندازه مسئولیت دادن به کودکان اعتماد به نفس آنها را افزایش نمی دهد، پس سعی کنید به فرزند خود مسئولیت های متناسب با سنش را بدهید.
خواهید دید که هرگاه او مسولیتش را انجام می دهد چه رضایت خاطری پیدا می کند و احساس می کند که چقدر در خانواده اش فرد مهمی است.
مثلا از کودک ۳ یا ۴ ساله خود بخواهید اسباب بازی هایش را جمع کرده سر جایش بگذارد و یا از کودک ۷ ساله خود بخواهید لباس ها را پس از خشک شدن تا کند و در قفسه های مربوط به خود قرار دهد. سعی کنید این احساس درونی را در آنها به وجود آورید که خودشان باید مشکلاتشان را حل کنند.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
#تربیتفرزند...🌹
کار بچه ها مثل شاخه ی گل است ما شاخه ی گل را تزئین نشده به کسی نمی دهیم. کار بچه ها را بگیرید، تزئینش کنید و روبان ببندید و به خودشان برگردانید.
بعد خودشان برای گرفتن این گل های قشنگ سعی می کنند که دائم به شما شاخه گل بدهند و گل تزئین شده بگیرند که به این ترتیب در یک چرخه ی مثبت می افتید.
پس این چگونه دیدن بچه ها است که به آن ها یاد می دهد بعداً چگونه دیده شوند و چگونه جلب نظر کنند.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
#تربیتفرزند...🌹
با چشمان کودک دنیا را ببینید
کودکان عمدا کارهایی نمی کنند که شما ناراحت شوید بلکه دلیل کارهای بدشان این است که مثل بزرگسالان فکر نمی کنند. اگر اجازه دهید رفتارشان شما را بیازارد مرتب در رنج و عذاب خواهید بود.
روش درست این است که بخشی از رفتار آنها را ناشی از شرایط سنی بدانید. یک کودک 2 ساله در حال یادگیری است و وقتی بشقاب را پرت می کند می خواهد ببیند چه می شود. اگر یک بشقاب پلاستیکی به وی بدهید خواهید دید که پس از پرت کردن آن به سراغ چیز دیگری رفته و شما نیز کمتر ناراحت خواهید شد.
وقتی خود را جای او بگذارید محیط را آماده کرده و بسیاری از اوقات به جای عصبانی شدن بخندید.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
#مولاے_من🌺🍃
مثل هر جمعہ هواے نفسم سنگین اسٺ
خبرے از تو ندارم ڪه دلم غمگین اسٺ
مثل هر جمعہ پُر از ندبہے دلتنگیهام
عجل الله و فَرَج ذڪر لبم آمین اسٺ
💔 #جمعه_های_دلتنگی
🌷 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🌺 امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
مشورت با دیگران سرچشمه هدایت (و راهیابی) است .
#پیام_دوست
🔴#درمان پرخاشگری نوجوانان
🔗شکی نیست که پرخاشگری به عنوان یک پدیده زشت باید درمان شود. باتوجه به ریشه های پرخاشگری که در پستهای پیشین معرفی کردیم باید درمان را نیز متناسب با همان ریشه ها پیگیری کنیم. از بین بردن هر یک از ریشه ها به معنای درمان پرخاشگری همان ریشه است. در کل سعی کنیم موارد زیر را برای درمان کلی رعایت کنیم:
1⃣ با درک بهتر شرایط خاص نوجوان باید شیوه برخورد با او را تغییر دهیم و اجازه دهیم او به بزرگی شَان خود پی برده و احساس امنیت داشته باشد. شرایط خاص نوجوانی از حدود 12 سالگی تا حدود 22 سالگی ادامه دارد.
_ادامه دارد...
#تربیت_فرزند #نوجوان
#پرخاشگری
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
#تربیتفرزند...🌹
بچه هایی که فقط بازی فردی میکنند، پس از مدتی روحیه فردگرایانه پیدا میکنند.
حوصله همراهی با جمع در این نوع بچه ها کمتر از دیگران است. این بچه ها همکاری دیگران را دخالت میدانند. از همین رو برخی از این کودکان روحیه مستبدی و برخی دیگر روحیه گوشه گیری پیدا میکنند. سعی کنید کودک را تشویق به همراهی با گروه کنید.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
#تربیتفرزند...🌹
🔴 انضباط باید نرم و ملایم و به آرامی ایجاد شود. ایجاد انضباط با زور و اهرم فشار، سبب احساس ناامنی، ترس، تسلیم پذیری، طغیان، دروغگویی، چاپلوسی و وسواس خواهد شد.
🔴 کودکانی که با فشار والدین به انضباط وادار میشوند به طور معمول سرکش و مسأله آفرین خواهند بود و در برابر بزرگسالان مقاومت میکنند و به جهت فشارهای دوران کودکی، از آنان انتقام میگیرند.
🔴از دیدگاه روانشناسی امروز، انضباط زوری پاسخ «موقت» میدهد؛ ولی در آینده مشکلات جدی را پدید خواهد آورد.
این گونه کودکان در غیاب والدین قوانین را میشکنند؛ پس محدودیتها را باید به نرمی و با مهربانی و عطوفت به کودکان بیاموزید تا با ایمان و از روی اعتقاد، بدانها عمل کنند.
‼️در صورتی که عامل واداشتن کودک به پذیرش محدودیت ها و تن دادن به قانون ، اقتدار والدین یا اقتدار گروه ، مربی و اجتماع باشد، به طور معمول زیر بار نمیرود و اگر هم به جهت اهرم فشار به آن تن دهد، با برداشته شدن فشار، قانون را نقض خواهد کرد؛ اما اگر محدودیت برای کودک، مطلوبیت فردی داشته باشد، حتی در غیاب والدین و بدون اهرم فشار نیز به آن عمل خواهد کرد.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
#فرزندصالح
ارتباط جسمی و مادی بین والدین و فرزند کافی نیست،بلکه باید فرزند وارث روحیات و معنویات و راه و رسم آنان نیز باشد،مسئولیت والدین سنگین و قابل توجه است.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
چگونه با نوجوانم همدلی کنم؟
براى برخى والدین ابراز همدلى موقع ناراحتى فرزندشان مشکلتر از نصیحت کردن، حل مشکل و راهنمایى است. براى همدلى باید به گفتههای فرزند بهدرستى گوش کنیم و در ضمن با استفاده از قوهی تخیل و بهیاد آوردن تجربیات مشابه خود در نوجوانى، احساس او را درک نماییم و اطمینان یابیم که آنچه نوجوان بر زبان آورده، درک و دریافت شده است.
هر یک از لحظات بیان احساسات نوجوان را بهمثابهی فرصتی برای ارتباط بدانید. البته همدلی بهمعنای توافق یا تایید نوجوان نیست. بنابراین، اگر فرزند شما از دعوا با دوستش، رفتار ناخوشایند مدیر مدرسه، یا بهخاطر خراب کردن یک امتحان در مدرسه ناراحت یا عصبانى است، همدلی با او بدان معنا نیست که به او حق بدهید، اما مخالفت هم نکنید و توجه کنید که او نیاز به راهنمایى و نصایح اخلاقى هم ندارد.
در حقیقت، شاید بهتر باشد شما با احساسات شخصی خود در شرایط مشابه درگیر شوید و مثلاً بگویید، «میفهمم چرا این موضوع تو را اینقدر ناراحت میکند»، یا «معلوم اس این موضوع خیلی برایت سخت بوده.» همچنین نگران نباشیم که همدلی موجب تشویق و تقویت احساس ناراحتى او شود. دریافت همدلى به او یاری میرساند خود را با احساساتى که تجربه میکند، تنها احساس نکند. همچنین او تشویق میشود تا هم به احساسات خود بیشتر توجه کند و هم آنها را به زبان آورد. به یاد داشته باشید که قادر نیستید در هر موقعیتی، احساس فرزند خود را کنترل کنید. احساس او بخشی از پاسخ طبیعی برای یک موقعیت خاص است. در واقع، شما با انتقال این موضوع که دارید به آنچه او احساس میکند، «فعالانه گوش میکنید»، با فرزند خود ارتباطى گرم برقرار میکنید. بهعبارت دیگر، به فرزند نوجوان خود کمک میکنید با شما بیشتر احساس صمیمیت کرده و درک کند که دوستش دارید. این همان چیزى است که همهی والدین دوست دارند در ارتباطشان با فرزند نوجوان بهدست بیاورند.
نمونهای از ناهمدلى این است که بگوییم، « اینکه چیز مهمى نبود»، یا «تو نباید از این چیزها ناراحت بشوی». این قبیل جملات به این معناست که فرزند شما نباید به هیجانات خودش اعتماد کند، بلکه باید به گفتار شما در مورد احساسات خود تکیه داشته باشد. در صورتی که فرد از کودکى با این پیامها بزرگ شده باشد، یاد میگیرد که درک خود از احساساتش (و بعداً قضاوتهای خود) را کمارزش بشمارد و این امر در نهایت ممکن است به اعتمادبهنفس پایین او منجر شود.
باید توجه کنیم همدلى و پذیرش احساسات نوجوان بهمعنای پذیرش رفتار او نیست. ما این پیام را منتقل میکنیم: همهی احساسات قابل قبولاند، ولی تمام رفتارها قابل قبول نیستند.
ضمناً درک و همدلی، باید پیش از هر گونه راهنمایى یا حتى اظهار نظر، نشان داده شود. شاید در غالب اوقات هدف نوجوان از بیان ناراحتىاش فقط دریافت درک و همدلى باشد و حتى نیازى به راهنمایى وجود نداشته باشد.
⁉️چگونه #عزت_نفس فرزندان خود را بالا ببریم؟
1️⃣ تشویق کردن:
📌 تشویق کردن کودک بخاطر موفقیتهایی که به دست آورده مثل "پوشیدن کفش یا جوراب و یا لباس در دو سالگی و مثل خواندن بی غلط قرآن در مهد کودک و مثل پاسخ به سئوالات کتابهای درسی خودش " در سنین مدرسه، میتواند بسیارموثر باشد.
_ به او بگویید که از تلاش و پیشرفتهایش لذت میبرید و از این تلاشها و پیشرفتها آگاهید و او را برای این پیشرفتها تحسین کنید.
#تربیت_فرزند #نوجوان
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
بوی عطر دل انگیز ماه مبارک رجب به مشام میرسد(پیشاپیش حلول این ماه عزیز را تبریک و تهنیت عرض می کنم)
🔸خدایا ما بی صبرانه منتظر غروب امروز و بر آمدن هلال ماه مبارک رجب هستیم تا فصل جدیدی از بندگی و طاعتت را رقم بزنیم
سلام بر ماه رجب و سلام بر رجبیون
🔸با غسل توبه و نماز توبه و استغفار و تطهیر ظاهری و باطنی وارد این ماه عزیز خواهیم شد باذن الله🤲
🔍چند پلان برای بچه ای که تکلیفش را انجام نمی ده!
🌀پلان اول:
بچه بشین مشقتو بنویس و الا از غذا خبری نیست. یا مشقاتو بنویس یا منم تلویزیونو خاموش می کنم. اگه مشقاتو ننویسی منم نمی برمت مهمونی
🌀پلان دوم:
عزیزم میخاییم غذا بخوریم زودتر مشقتو بنویس تا با هم غذا بخوریم. بعد از انجام تکلیفت جایزت اینه که فیلم ببینی. امروز بعد از نوشتن مشقات میخاییم بریم مهمونی زودتر بنویس تا بریم
⁉️به نظرتون بچه با کدام پلن به نوشتن بیشتر تشویق میشه🤔
#تربیت_فرزند #نوجوان
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─
@yar_emam_zaman
─┅═༅𖣔🌼𖣔༅═┅─