🌷نکته تفسیری صفحه ۴۸۶🌷
از ماست که بر ماست:
زندگی مانند لیوانی است که نیمی از آن پر و نیم دیگرش خالی است. نعمت ها، خوشی ها و کامروایی ها، نیمه ی پر زندگی، و سختی ها، بلایا و مصایب، نیمه ی خالی زندگی است؛ زندگی در حقیقت مجموعه ای از خوشی ها و سختی هاست، و هر یک از این دو وضعیت متضاد، علل متفاوتی دارد. قرآن کریم و پیشوایان دین، بارها به این موضوع اشاره کرده و علل ایجاد زمینه ها و حوادث خوب یا بد در زندگی را بررسی کرده اند. این آیه نیز با توجه به همین مطلب می فرماید که بخش عمده ای از مشکلات مردم، نتیجه ی گناهان و رفتار نادرست آنان در زندگی است (وَ مآ اَصابَکُم مِن مُصیبَةٍ فَبِما کَسَبَت اَیدیکُم). البته ارتباط گناهان و مشکلات در برخی از موارد روشن است. برای مثال، ارتباط دروغ، خیانت و عهدشکنی با انزوا، فقر و مشکلات اجتماعی و اقتصادی پیچیده نیست؛ زیرا این گناهان باعث رفتن آبروی انسان نزد مردم و بی اعتماد شدن آن ها به او می شود و موقعیت اجتماعی او را متزلزل می کند. البته آموزه های دین به ما هشدار می دهد که نه تنها این نوع گناهان، که هر نوع نافرمانی و گناهی در سعادت و خوشبختی انسان در دنیا و آخرت اثر منفی می گذارد و مشکلاتی را در همین زندگی برای او فراهم می کند؛ هرچند در ظاهر ارتباط آن برای ما روشن نباشد.
در حدیثی از امام صادق می خوانیم: «از بدی ها بپرهیزید تا عمرهایتان طولانی شود.» همچنین از امام صادق نقل شده است: «گناه، انسان را از رزق و روزی محروم می کند.» در روایتی از امام باقر نیز می خوانیم: «گاهی می شود که یک نفر از خدا حاجتی را می طلبد، و خواست خدا این است که آن را به زودی برآورد یا تا مدّتی به تأخیر اندازد و پس از آن اجابت کند؛ ولی آن شخص مرتکب گناهی می شود و در نتیجه ی آن گناه، خدا به فرشته[ای که مأمور برآوردن حاجت او بوده،] می فرماید: حاجتش را برنیاور؛ زیرا او خود را در معرض خشم من قرار داده و از طرف من سزاوار محرومیت شده است.» بر اساس این آیه(30 شوری)، خدا از روی مهربانی، بسیاری از گناهان را می بخشد و از تأثیر دادن آن ها در زندگیِ مردم خودداری می کند(وَ یَعفوا عَن کَثیر). البته باید توجه داشته باشیم که منشأ همه ی مشکلات، گناه نیست؛ بلکه گاهی خدا برای بالا بردن مقام انسان های بزرگ مانند پیامبران و امامان، و گاهی برای امتحان و سنجش مقدار صبر و تحمّل افراد باایمان، آنان را به مشکلاتی دچار می کند. برخی از اوقات نیز مردم در نتیجه ی اسباب و علل طبیعی یا ظلم و ستم دیگران دچار مشکلاتی می شوند. در این صورت، بر اساس قانون عدل خدا، در این جهان یا جهان آخرت، به جای آن پاداشی دریافت می کنند که جایگزین آن سختی ها خواهد شد. برای مثال، در روایات آمده است که مسلمانان فقیر و نیازمند، در ازای سختی هایی که در دنیا دیده اند، در جهان آخرت به آسانی محاسبه می شوند و به راحتی وارد بهشت خواهند شد.
#راه_تداوم_نعمت_ها
#نهج_البلاغه
💥إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْکُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ فَلاَ تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّکْرِ
🔴«هنگامى که مقدمات نعمت ها به شما روى مى آورد دنباله آن را به واسطه کمى شکرگزارى از خود دور نسازید»
📘#حکمت_13
#سواد_رسانهای
🔆 تبدیل جنگ ابزار به جنگ افکار 2-2
✍️ این اختلال روانشناختی در نهایت منجر به تقویت روحیه «ما نمیتوانیم» در ملتها میشود.
✍️ باتوجه به اینکه فضای مجازی در ایران فضایی رها شده، بیضابطه و بیقانون است، دشمن از این فضا سوءاستفاده میکند و عوامل دشمن در داخل کشور نیز از این رها شدگی برای رسیدن به اهداف خود بهره میبرند. در واقع دشمن میخواهد نخبگان را از ساختن وطن خود مأیوس سازد. برای مقابله با گسترش این تفکر باید بدانیم اکنون در چهار حوزه آماده شویم که عبارتند از قدرت سخت، قدرت نرم، قدرت هوشمند و قدرت هنرمندانه. رهبر فرزانه انقلاب نیز در این زمینه فرمودند: «از ابزار هنر برای تأثیرگذاری استفاده شود.» در عصر حاضر بازوی پیادهسازی این قدرت رسانهها و اپلیکیشنهای مجهز به هوش مصنوعی هستند.
✍️سید علیرضا آل داوود
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡
10.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 قصه کی بود کی بود من نبودم
✍️ نویسنده: مجتبی ملک محمد
🎤 با اجرای: ناهید هاشم نژاد، سما سهرابی، راحیل سادات موسوی و محمد علی حکیمی
🔷 مناسب سن ۴ سال به بالا
💠 هدف قصه: کودکان یاد بگیرند که هر حرفی را بدون تحقیق باور نکنند و تا مطمئن نشدند خبری را پخش نکنند.
🔹 کمک کردن به سالمندان و کسانی که توانایی ندارن از خونهشون بیرون بیان، برای خدا ارزشمنده.
🔸ببعضی از ما ممکنه از این کار فراری باشیم؛ آخه اینها پیر شدن و توقع زیادی دارن؛ شاید بعضیا تحمل برخی رفتارهای پیرمردها و پیرزن ها رو نداشته باشن و حتی حاضر باشن پول بدن تا اونها رو از سر خودشون باز کنن!
🔸اما جانشین پیامبر به هر کسی هر جوری که نیاز داشت، کمک میکرد.
🔹مثلاً امام حسن علیهالسلام میفرمایند: بعد از دفن بدن مطهر پدرم از خرابهای صدایی شنیدیم، پیرمرد بیماری بود که گریه میکرد و میگفت: مردی اینجا میآمد، غذا در دهانم میگذاشت و کارهایم را انجام میداد، اما سه روز است که نیامده.
🔸شبها امام علی علیهالسلام خودشون غذا روی دوششون میذاشتن و به خونه نیازمندان میبردن؛
این کارها رو کسی میکرد که یه عالمه سرباز داشت.
با اینکه میتونستن دستور بدن یکی از سربازها این کار رو انجام بده، اما دوست داشتن خودشون این کار رو انجام بدن.
✅پیامبر در روز عید غدیر، به فرمان خدا کسی رو به عنوان جانشین خودشون معرفی کردن که به افراد مختلف کمک میکرد.
🕋 شاخصه: محبت و عشق به اهلبیت
هدایت شده از KHAMENEI.IR
8.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | امیرالمومنین قله حکومت اسلامی
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه آلاف التّحیّة و السّلام) یک قلهی مرتفع است؛ هم برای حاکم اسلامی و حکومت اسلامی، هم برای هر فرد مسلمان.» ۱۳۸۸/۰۹/۱۵
👈🏻 رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ایام عید سعید غدیر خم، نماهنگ «امیرالمؤمنین علیهالسلام قله حکومت اسلامی» را منتشر میکند.
🏷 #بزرگترین_عید_برترین_تبیین
📥 سایر کیفیتها👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=50660
11.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 | نماهنگ زیبای «سوگند به خون سلیمانی» محصول گروه سرود انصارالله یمن و گروه سرود اِزار لبنان
سردار_بی_مرز
هدایت شده از گل یاس
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ🍃
🍃 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍃
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: جمعه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱
میلادی: Friday 22 july 2022
قمری: الجمعة، ٢٢ ذی الحجه ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١۰۰۰ مرتبه)
👈یا نور (۲۵۶مرتبه) برای عزیز شدن
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
👈شهادت میثم تمار(۶۰ ه ق)
⏳🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⌛️۰۸ روز تا اول محرم الحرام آغاز سال ۱۴۴۴ هجری قمری
⬛️⌛️۱۶ روز مانده به تاسوعای حسینی(۶۱ه ق)
⬛️⌛️۱۷ روز مانده به عاشورای حسینی(۶۱ ه ق)
⬛️⌛️۲۰ روز تا شهادت حضرت امام سجاد علیه السلام (۹۵ ه ق)
هدایت شده از گل یاس
4_5997079461223204733.mp3
1.97M
🔸ترتیل صفحه 487 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۸۷🌷
مشورت؛ بهره گیری از اندیشه های دیگران:
در اسلام، موضوع «مشورت» از اهمّیّت ویژه ای برخوردار است. پیامبر اکرم با اینکه به وسیله ی وحی از عالم غیب خبر داشت و دارای فکری بسیار نیرومند بود و نیازی به مشورت نداشت، برای متوجّه کردن مسلمانان به اهمّیّت مشورت، پیوسته در مسائل گوناگون با آنان مشورت می کرد و در امور عمومی مسلمانان ـ که جنبه ی اجرای قوانین الهی نداشت ـ به ایشان اجازه می داد که نظریات خود را طرح کنند و گاهی نیز نظر آنان را بر نظر خود ترجیح می داد؛ تا آنجا که می توان گفت یکی از عوامل موفّقیّت پیامبر در پیشبرد اهداف اسلامی، همین موضوع بوده است. افرادی که کارهای خود را با مشورت و صلاح اندیشی انجام می دهند، اصولاً کمتر دچار لغزش میشوند. به عکس، افرادی که خود را از افکار دیگران بی نیاز می دانند ـ هر قدر هم از نظر فکری قوی باشند ـ غالباً گرفتار اشتباهاتی دردناک و خطرناک می شوند. پیشوایان دین ما نیز در پیروی از قرآن، تأکید فراوانی بر مشورت و پرهیز از خودرأیی کرده اند.
در حدیثی از پیامبر می خوانیم: «هیچ کس با مشورت، بدبخت، و با خودرأیی، خوشبخت نشد.» در حدیثی از امام علی آمده است:
«کسی که خودرأیی کند، هلاک می شود، و کسی که با افراد بزرگ و دانا مشورت کند، در عقل آنان شریک شده است.»
البته روشن است که فرد طرف مشورت باید صلاحیّت این مشارکت را داشته باشد. از این رو، روایات اسلامی، مسلمانان را از مشورت با افراد ترسو، بخیل و حریص نهی کرده، و به مشورت با افراد پرهیزکار، خردمند، خداترس، خیرخواه و راستگو فرا خوانده است . نکته ی آخر در این باره اینکه مشورت در مورد دستورهای خدا و احکام دین جایز نیست و مثلاً نمی توان برای انتخاب پیامبر و جانشین او مشورت کرد؛ زیرا پیامبر و خلیفه ی وی را خدا تعیین می کند.