هدایت شده از گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فتنهها همیشه در طول تاریخ یک رنگ و بو دارند.
⭕️ چه فتنهی کوفه و ابن حرّ باشد، چه فتنهی سلبریتیها و براندازان!
👈 هدف فتنهها همیشه روشن است:
حمله به حق
هدایت شده از گل یاس
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️
شمسی: پنج شنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۱
میلادی: Thursday 27 October 2022
قمری: الخميس ٠١ ربيع الثاني ۱٤٤٤
🌹امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علی العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر لا اله الا الله الملک الحق المبین
👈۳۰۸ مرتبه یا رزاق بگوید تا روزى اش فراوان شود.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
⏳🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۳ روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
💐⏳۰۷ روز تا ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام (۲۳۲ه ق)
⬛️⏳۰۹ روز تا وفات حضرت معصومه سلام الله علیها (۲۰۱ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از گل یاس
نکته تفسیری صفحه ۵۸۴:
طغیان گران دنیاپرست و خداترسان باتقوا:
این آیات در چند جمله ی کوتاه و پرمعنی، سرنوشت شوم و دردناک هواپرستان و فرجام زیبا و شیرین خداپرستان را بیان می کند. به فرموده ی این آیات، دو عامل اصلی باعث دوزخی شدنِ دوزخیان، و دو عامل مهم باعث بهشتی شدنِ بهشتیان خواهد شد. عوامل دوزخی شدن دوزخـیان اینهاست:
1ـ طـغـیان: طغیان به معنای «از حد گذشتن» است. حتماً شنیده اید که فلان رودخانه طغیان کرد؛ یعنی از حدِ مشخّص خود فراتر رفت. انسان نیز حد معیّنی دارد که در آن حد و اندازه، بنده ی خوب خدا شمرده می شود. تمام دستورهای پیامبران، برای حفظ این حدّ و حدود است. تا زمانی که انسان، خود را بنده ی خدا بداند و از فرمان او اطاعت کند، حدّ خود را نگه داشته؛ ولی هنگامی که خود را بزرگتر از آنچه هست، فرض کند و با گناه و نافرمانی خدا، از حدّ خود تجاوز کند، طغیان کرده و طغیانگر شمرده می شود.
2ـ ترجیح دادن دنیا بر آخرت: دومین عامل دوزخی شدنِ دوزخیان، برتری دادن دنیا به آخرت است. واقعیت این است که همهی ما بارها بر سر دوراهی دنیا و آخرت قرار گرفته و خواهیم گرفت؛ دوراهیهایی که گاه انتخاب یکی از آنها بسیار دشوار می شود؛ چراکه معمولاً راه دنیا که در آخر به دوزخ می رسد، همراه با شیرینی و لذّتی زودگذر است، و راه آخرت که در نهایت به بهشت میرسد، با تلخی و سختیِ زودگذری همراه است. دوراهی فرار از میدان جنگ و جهاد و حضور در آن، دوراهی ارتباط با نامحرم و پرهیز از آن، دوراهی خوردن مال حرام و خودداری از آن، و...، دوراهیهاییست که همه ی ما با آنها مواجه شده یا خواهیم شد.
آری، اکنون انسان معنای این سخن امام باقر علیه السلام را بهتر درک می کند که فرموده است: «بهشت در لابه لای ناراحتی ها و صبر و استقامت پوشیده شده، و هر کس در برابر ناراحتی ها [و ترک لذتهای حرام] در دنیا صبر کند، داخل بهشت می شود؛ اما دوزخ در لابه لای لذّات نامشـروع و شهوات سرکش پوشیده شده، و هر کس نفس خویش را در برابر این لذّت ها آزاد بگذارد، داخل آتش خواهد شد.»[1] در مقابل، آیه ی 40 همین سوره، دو عامل مهم بهشتی شدن بهشتیان را چنین ذکر می کند:
1ـ ترس از مقام خدا و توجّه به حضور دائمی او: بهشتیان، کسانی هستند که در دنیا پیوسته خود را در پیشگاه خدا میدانند و از آگاهی او از احوالشان می ترسند. این ترس و نگرانی، همیشه آنان را در حدّ بندگی نگه داشته، از طغیان و تجاوز از حد باز می دارد. امام صادق علیه السلام می فرماید: «کسی که می داند خدا او را می بیند و آنچه را می گوید، می شنود و از کارهای خوب و بدش آگاه است، و این توجّه، او را از کارهای زشت باز می دارد، کسی است که از مقام پروردگارش می ترسد و نفس خویش را از هوا و هوس باز داشته است.»[2]
2ـ بازداشتن نفس از هوا و هوس: دوری از هواپرستی و خودداری از لذّات و شهوت های حرام، دوّمین عامل ورود بهشتیان به بهشت است.
امام صادق علیه السلام فرموده است: «کسی که در هنگام دوست داشتن، موقع ترس، هنگام میل به چیزی، موقع خشم و غضب، و زمان خشنودی و خوشحالی، مالک نفس خودش باشد، خداوند بدنش را بر آتش حرام می کند.»[3]
[1] - تفسیر نمونه، ج26، ص110
[2] - همان، ص108
[3] - وسائل الشیعه، ج15، ص162
🔺️در این آتش هر آنکس هیزمی ریخت شریک خون شیراز است امروز
#شاهچراغ💔
#شیراز_تسلیت✊
━━⊰•🖤•⊱━━
🔴وظیفه مردم در فتنه:
•┈••✾◆💎✧💎◆✾••┈•
#نهج_البلاغه
◽️فَلاَ تَکُونُوا أَنْصَابَ الْفِتَنِ، وَ أَعْلاَمَ الْبِدَعِ
💠«سعى کنيد شما پرچم هاى فتنه ها و نشانه هاى بدعت نباشيد»
🖊اشاره به اين که با سردمداران فتنه ها و بدعت ها همکارى نکنيد و خود را از اين معرکه هاى خطرناک کنار بکشيد.
👈 در دوّمين دستور مى افزايد:
◽️وَ الْزَمُوا مَا عُقِدَ عَلَيْهِ حَبْلُ الْجَمَاعَةِ، وَ بُنِيَتْ عَلَيْهِ أَرْکَانُ الطَّاعَةِ
🔸«از آن چه پيوند جماعت (و جامعه اسلامى) به آن گره خورده و ارکان اطاعت بر آن نباشد، جدا مشويد»
🖊اشاره به اين که تا مى توانيد قوانين و دستورات الهى را که ضامن بقاى جامعه اسلامى و اطاعت پروردگار است، حتى در گير و دار فتنه ها تا آن جا که مى توانيد محترم بشمريد; چرا که اگر راه نجاتى از فتنه باشد پيروى ازاين دستورات است.
📘#خطبه_151
💠چرا خدا دعامون رو گوش نمیده؟!
🔹خدای مهربون توی قرآنش ما رو تشویق کرده به دعا کردن و گفته من به بندگانم خیلی نزدیکم و به درخواست و دعای اونایی که من رو صدا میزنن، جواب میدم.
🔸حالا اگه همه دعاها و درخواستهای ما برآورده بشه، چه اتفاقی میافته؟!
🌱مثلاً یه کشاورز دعا میکنه که یه بارون حسابی بیاد تا محصولاتش آبیاری بشن و سیراب. همون موقع یکی که توی خیابونه و بدون وسیله هست، دعا میکنه بارون نیاد تا خیس نشه. یا یه مغازهدار دعا میکنه گرونی اتفاق بیفته تا کلی سود کنه؛ ولی مردم دعا میکنن ارزونی بشه تا بتونن چیزهای بهتر و بیشتری بخرن!
❣️خب اگه خدا بخواد همه اینها رو انجام بده، دنیا به هم میریزه.
🔰بعدشم خیلی از دعاهایی که ما میکنیم، معلوم نیست برای ما خوب باشه؛ مثلاً ما دعا میکنیم یه عالمه شیرینی داشته باشیم؛ ولی خدا میدونه اگه اینقدر شیرینی بخوریم، مریض میشیم و همه دندونهامون خراب میشه. برای همین بعضیهاش رو انجام نمیده.
✅بله، خدا به همه حرفهامون گوش میده؛ ولی خودش توی قرآن میفرماید: «عَسَىٰ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ»؛[1] «شايد چيزى را دوست داشته باشيد، ولی اون برای شما بد و شرّ باشه».
——————
پینوشت:
[1]. بقره، 216.
🕋 شاخصه: محبت و عشق به خدا