🌺نکته تفسیری صفحه ۷۶:🌺
برابری زن و مرد:
مطالعه ی قوانین و آداب و رسوم ملّتهایی كه پیش از نزول قرآن به سر میبردند، به خوبی نشان میدهد كه تقریباً در میان همه ی آنان، مقام زن در حد یك حیوان یا دست بالا یك انسان درجه ی دو بوده است. زنان به راحتی مورد ظلم قرار میگرفتند، خرید و فروش میشدند، شكنجه شده یا به قتل میرسیدند. یونانیها، زن را موجودی پلید و شیطانی میدانستند و رومیها معتقد بودند كه زن دارای روح انسانی نیست و فقط مردان، روح انسانی دارند. جالب توجّه اینكه تا همین چند قرن گذشته، دانشمندان مسیحی اسپانیا در اینكه آیا زنان نیز دارای روح انسانی هستند یا نه، با هم اختلاف نظر داشتند و پس از بحثهای طولانی به این نتیجه رسیدند كه روح زنها، چیزی بین روح انسان و حیوان است، و به جز روح مریم مقدس، روح زن دیگری جاودان نیست!
قرآن كریم، تمام این افكار باطل و نادرست را كنار زد و به صراحت اعلام كرد كه زنها همچون مردها انسان هستند و از تمام حقوق انسانی برخوردارند. در آیه ی 13 سوره ی حجرات میخوانیم: «ای مردم، ما شما را از جنس مرد و زن آفریدیم... و گرامیترین شما نزد خدا، باتقواترین شماست.» بدین ترتیب، هر نوع تبعیضی از میان جنس مرد و زن برداشته و زندگی خوب و مناسب در دنیا و آخرت، از آنِ هر دو جنس دانسته شد.
این آیه نیز بیان میكند كه خدا كارهای خوب هیچ زن و مرد باایمانی را تباه نمیكند و مردان و زنان مسلمان و فرمان بردار را وارد بهشت خواهد كرد. اما اینكه هر یك از زن و مرد، علاوه بر مسئولیتهای مشترك، وظایف جداگانهای دارند، ربطی به ارزش و مقام آن ها ندارد و نتیجه ی تفاوت طبیعی آن دو است؛ تفاوتهایی كه برای بقای نسل بشر و ادامه ی زندگی او لازم است؛ درست مانند اینكه در یك اداره، شخصی رئیس و شخص دیگر معاون و دیگری كارمند است. این مسئولیتهای متفاوت، برای انجام كارهای آن اداره، لازم و ضرور است؛ ولی باعث نمیشود كه بین مقام و ارزش انسانی آن افراد، تفاوت ایجاد كند؛ بلكه همه ی آنان انسان هستند و در برابر قانون یكسان اند و به یك اندازه حق زندگی دارند. نازل شدن آیات بسیار زیادی از سوی خدا به پیامبر صلوات الله علیه در مورد رعایت حقوق زنان، همچنین احترام فوق العاده ی پیامبر اسلام به دختر گرامی اش حضرت زهرا سلام الله علیها ـ در زمانی كه دختران را زنده زنده در گور میكردند ـ ، گویای نظر اسلام در باره ی زن و مقام اوست.
1. - براي اطلاع بيشتر ر.ك. به: ترجمه تفسير الميزان، ج2، ص393 و تفسير نمونه، ج3، ص223
27.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥲وقتی بابا ها سوپرایز میشن...
💫دهه هشتادیا باباهاشون رو سوپرایز میکنن
🎥این ویدیو احساسی رو تا انتها ببین!
🎙️چالش نوجوون های نسل قاسم از سراسر ایران به مناسبت روز پدر🥰
💠برنامه تلویزیونی نسل قاسم💠
هدایت شده از گل یاس
پویش عکس و کلیپ از دستبوسی پدر، دستان گرم و مهربان پدر را با بوسه ای پر از عطر محبت کنید، عکس یا فیلم بگیرید و به مدیر کانال بفرستید. به قید قرعه جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه
☀️
شمسی: یکشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
میلادیSunday : 05 february 2023
قمری: الأحد، ۱۴ رجب ۱۴۴۴
🌹متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ذَالجَلالِ و الاِکرام تا به فتح و نصرت برسی
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅تقویم روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
🗓 روز شمار تاریخ:
⬛️⌛️۰۱ روز تا ارتحال حضرت زینب سلام الله (۶۲ ه ق)
💐⌛️۰۶ روز تاپیروزی انقلاب اسلامی ایران و سقوط نظام شاهنشاهی (۱۳۵۷ ه ش)
⬛️⌛️١۱ روز تاشهادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام(۱۸۳ه ق)
#میلاد_امیر_المومنین_مبارکباد
#لبیک_یا_خامنه_ای
#دهه_فجر_مبارکباد
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از گل یاس
🌺نکته تفسیری صفحه ۷۷:🌺
مهریه:
یكی از سنتهای پیامبر اسلام صلوات الله علیه پیوند ازدواج است. این پیوند مبارك، قوانین و آداب و رسومی دارد كه قرآن و پیشوایان دین آنها را برای ما توضیح دادهاند. از جمله ی آداب و رسوم ازدواج، مهریه است. مهریه، پول یا چیز ارزشمند دیگری است كه مرد به نشانه ی علاقه ی به زن، به او پیش كش میكند. شاید برخی از افراد بیاطلاع گمان میكنند كه دادن و گرفتن مهریه، کار درستی نیست؛ زیرا زن، كالای فروختنی نیست كه در ازای آن مبلغی پرداخت شود. این تصوّر امّا كاملاً اشتباه است؛ زیرا مهریه به هیچوجه مبلغ زن نیست و اصلاً ازدواج، معامله نیست؛ بلكه این رسم، دو علت مهم دارد: یکم اینكه مرد با پیشكش كردن مال یا چیز باارزش، عشق و محبت خود را به زنِ مورد علاقهاش نشان میدهد؛ دوم اینكه مهریه، یك پشتوانه ی مالی برای زن محسوب میشود تا در زمان مورد نیاز، از آن استفاده كند؛ چراكه زنان معمولاً بیشتر از مردان، از آسیبهای اجتماعی زیان می بینند. به همین سبب، دادن و گرفتن مهریه، رسمی كاملاً منطقی است كه عقل آن را تأیید میكند. البته خوب است كه اندازه ی مهریه، زیاد نباشد و مرد توان پرداخت آن را داشته باشد. بر خلاف آنچه برخی میپندارند، تعیین مهریههای بسیار زیاد، باعث استحكام زندگی زناشویی نمیشود؛ بلكه در هر زمانی ممكن است زن آن را از شوهرش بخواهد و او توان پرداخت آن را نداشته باشد و همین موجب اختلاف در خانواده شود. به همین علّت شاید امام علی علیه السلام فرموده است: «مهریه ی زنان را بیش از اندازه زیاد نگیرید كه موجب اختلاف میشود.» حتی پیشوایان ما توصیه كردهاند كه تا حدی كه ممكن و منطقی است، مهریه سبك گرفته شود تا مرد بتواند آن را پرداخت كند و پیوند ازدواج به راحت سر بگیرد.
در روایاتی كه از امامان نقل شده، میخوانیم كه «از مباركی زن، مهریه ی کم اوست.»
1 - وسايل الشيعه، ج21، ص253
2- وسايل الشيعه، ج21، ص252.( براي اطلاع بيشتر از اين مطلب ر.ك. به وسايل الشيعه، ج21، ص239: ابواب المهور)متن فوق از تفاسير نمونه و نور، ذيل آيه مورد بحث اقتباس شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بوسه میزنم بر دستهای پدرم که هیچگاه دستهایم را رها نکرد!👨👦😘
روزت مبارک بابا جونم ❤️
امیر رضا مردی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پویش دستبوسی پدر
بابای مهربونم روزت مبارک نفیسه😘