🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۸🌷
و خدایی که در این نزدیکی است:
یکی از لطف های بزرگ خدا به بندگانش، معرفی خود به آنان است. براستی اگر ما نمی دانستیم که آفریدگار جهانِ هستی چه ویژگی هایی دارد، چقدر در حیرت و سرگردانی به سر می بردیم. شاید تا پایان عمر از خود می پرسیدیم که چنین قدرت بی نهایتی که کهکشان های پهناور را با میلیاردها ستاره و سیاره پدید آورده است، چگونه پروردگاری است. آیا مانند پادشاهان قدرتمند، دست نیافتنی و دور است؟ آیا می توان به محضر او رسید؟ آیا سخن ما را می شنود و به ما اهمّیّتی می دهد؟ او که به ما نیازی ندارد، آیا به ما توجّهی می کند؟ امّا آن آفریدگار بزرگ و نیرومند که فرمانروایی تمام جهان به دستِ اوست، با عشق و مهربانی وصف ناپذیری به ما فرموده است که من نزدیک ام و سخنان شما را می شنوم و به درخواستهایتان پاسخ می دهم. این آیه، از دو ویژگی خدا که پر از لطف و زیبایی است، سخن می گوید که وجود انسان را سرشار از وَجد و شادمانی می کند. نخستین صفت، «قریب» به معنای نزدیک است، و خداوند در قرآن بارها به انسان ها یادآوری کرده که به آنان بسیار نزدیک است و لحظه ای از آنان جدا نمی شود. او فرموده است که هر جا باشیم، با ما همراه است و جسم و جان و فکر ما در معرض نگاه و آگاهی اوست.
در روایتی می خوانیم که در زمان پیامبر اسلام، در حالی که مسلمانان برای نبرد با کافران حرکت می کردند، نام خدا را با صدای بلند می بردند و از او یاد می کردند. در این هنگام، پیامبر به آنان فرمود:
«ای مردم، با خودتان مدارا کنید. [و آرام نیایش کنید؛ زیرا] شما خدای ناشنوا و غایب را نمی خوانید؛ بلکه خدای شنوا و نزدیک را می خوانید که همراه شماست.» آری، به فرموده ی خدا، او از رگ گردن به ما نزدیک تر است، راز دلمان را می داند، از نیازمان باخبر است و خواسته هایمان را با مهربانی و عطوفت، برمی آورد. به همین سبب، پس از آنکه خود را «خدای نزدیک» معرفی کرده، یادآوری می کند که «مُجیب» هم هست. این دومین صفت الهی در این آیه است. مجیب یعنی به خواسته های بندگانش پاسخ می دهد و دعاهای آنان را اجابت می کند. آری، آن فرمانروای بی شریک و شکست ناپذیر، در نزدیکی تک تک ما حضور دارد و به درخواست ما با لطف و مهربانی پاسخ می دهد.
#نهج_البلاغه
▫️قَدْ کَفَاکُمْ مَؤُونَةَ دُنْيَاکُمْ، وَ حَثَّکُمْ عَلَى الشُّکْرِ، وَ افْتَرَضَ مِنْ أَلْسِنَتِکُمُ الذِّکْرَ
🟤خداوند نياز دنياى شما را برطرف ساخته و شما را به شکر نعمتهايش ترغيب کرده و ذکر و ياد خود را با زبانهايتان بر شما واجب ساخته است (تا دلهايتان همواره بيدار باشد)
✍اشاره به اينکه از يک سو شما را مشمول انواع نعمتها ساخته و به حکم (وَسَخَّرَ لَکُمْ مَّا فِى السَّمواتِ وَ مَا فِى الاَْرْضِ) و (هُوَ الَّذِى خَلَقَ لَکُمْ مَّا فِى الاَْرْضِ جَمِيعاً) همه مواهب زمين و آسمان را از نور آفتاب گرفته تا باران حياتبخش و نسيم روح پرور و چشمه ها و نهرها و منابع زيرزمينى و رو زمينى، همه را مسخّر شما کرده است. از سوى ديگر، به شما دستور شکرگزارى داده، همان کارى که موجب فزونى نعمت و بقاى مواهب الهى و الطاف او خواهد شد. از سوى سوم شما را وادار به ياد او کرده، يادى که مايه آرامش دلها و نجات از چنگال شيطان است
اينکه ملاحظه مى شود امام عليه السلام از ميان همه اعمال واجب و مستحب بر ذکر زبانى تکيه کرده به جهت آن است که ذکر با زبان، مايه بيدارى دل است و اين بيدارى سرچشمه اصلى حرکت به سوى خير و سعادت است. افزون بر اين اگر زبان در اختيار ذکر خدا قرار نگيرد در اختيار شيطان قرار خواهد گرفت و مى دانيم که بخش مهمّى از گناهان کبيره با زبان انجام مى شود.
📘#خطبه_183
💕💕
🔴🔴بهترین راه برای افزایش هوش هیجانی EQ در کودکان :
✅توجه به احساسات عواطف و حتی خیال پردازی های آنان و پاسخی مناسب در برخورد با اینهاست.
باید از هیجانات او مطلع باشیم و به آن ها گوش دهیم.
این به کودک کمک می کند تا در ابراز احساسات به مشکل نخورد و در ارتباط با دیگران به نحو صحیحی برخورد داشته باشد.
🍃
🌺🍃
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
🌱 ویژه مسابقه عید غدیر🌱
🎉برپایی جشن خانگی به مناسبت عید غدیر🎉
📷عکاسی
نیکا براخاص🌹
#به عشق مولا علی(ع)❤️
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
آماده سازی کاپ کیک های تنوری به مناسبت #عید غدیر
مهمانی منزل مادرم که از سادات هستن
حلما نظری امین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نازنین زهرا قراباغی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر غدیر
نازنین فاطمه قراباغی
24.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷مسابقه بزرگ عید غدیر🌷
دکلمه در وصف مولا علی (ع)
بـایـد غـدیری شـویـم
قـبـل از مـحـرمـی شـدن
شـرط گریه بـرای حـسیـن علیه السلام
یا علی گفتن است…
💚💚💚💚💚💚💚💚
علی مقام ولایت ز ذوالجلال گرفت
به روی دست نبی از خدا مدال گرفت
کاری از امیر عباس نوری
علی جان!
در وصف تو باید متعالی بودنت را گفت؛ علی،اعلی، تعالی، متعالی
شناخت علی"ع" یعنی بدانی که اگر در معنای اسم ش تامل کنی، عشق به او را در پهنه قلبت کم بدانی و وقتی با شخصیت ایشان تعامل برقرار کنی تا والای اسم ایشان فراتر رفتن را تجربه کنی؛
و بتوانی والا بودن را که با اخلاق کبریایی علی بن ابیطالب عجین شده را درک کنی؛
امام علی پدر امت که با وجود این نام گرانقدر خود را در زیر سایه پدری دلسوز میبینی
و پدر را می فهمی که برای فرزندانش سختی غمخواری را به جان میخرد؛
چون این مولاست که نام پدر را ارج نهاده است؛
و نام او به پدر بودن افتخار داده و به وسعت اسم پرآوازه اش مرتبه پدری را بالا برده است؛
قبول ولایت علی علیه السلام نیز یعنی
قلبت را
به بلندای پرچم ولایت و در افق پرنور هدایتگر عالمیان مولا الموحدین احساس کنی...
سید علی حسینی