#همسرانه
#هردو_بخوانید
مطمئن باشیدوقتی همسرتان رادراولویت قرارمیدهیددرواقع بخودتان بهادادید
چون بازتاب این عمل بخودتان برمیگرددوشماتنهاکسانی هستیدکه قرار است تمام لحظات زندگی رادرکنارهم باشید.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
18.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💗 نماهنگ | دعای امام زمان(عج)
🎥 قرائت دعای سلامتی امام زمان(عج) توسط حضرت آیت الله خامنهای
✏️ رهبر انقلاب: وقتی «اَلّلهُمَّ کُن لِوَلِیّک» را میخوانید، در واقع دارید ارتباط میگیرید با امام زمانتان، که فرمودهاند: ما را دعا کنید، ما هم شما را دعا میکنیم.
📽 مطلب مرتبط: اینگونه دعای فرج بخوانید
💻 Farsi.Khamenei.ir
📖 تقویم شیعه
شمسی: شنبه ۱۰ شهریور۱۴۰۳ هجری شمسی
میلادیSaturday 31 August 2024
قمری: السبت ۲۶صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🌹 متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
📿 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا رب العالمین
👈 ۱۰۶۰مرتبه یاغنى بگوید تا غنى گردد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
🇮🇷تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا (۱۳۶۲ه ش)
🇮🇷تشکیل پدافند هوائی حضرت خاتم الانبیا صل الله علیه و آله وسلّم
🇮🇷روز بانکداری اسلامی
🗓روزشمارتاریخ:
⬛️⏳۰۲روز مانده به سالروز شهادت رسول اکرم حضرت محمدمصطفی صل الله علیه و آله وسلّم(۱۱ه ق) وسالروز شهادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام(۵۰ه ق)
⬛️⏳۰۴روز تاسالروز شهادت حضرت امام رضا علیه السلام(۲۰۳ه ق)
◼️⏳۰۹روز تا سالروز وفات حضرت سکینه خاتون سلام الله علیها دختر امام حسین علیه السلام(۱۱۷ه ق)
⬛️⏳۱۲روز مانده به سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج (۲۶۰ه ق)
💐⏳۱۶روز تاسالروز تولد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم به روایت اهل سنت(۵۳ سال قبل هجرت ) آغاز هفته وحدت
💐۲۱روز تا میلاد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و روز اخلاق و مهرورزی،ولادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام(۸۳ه ق)
#أَیْنَ_الطّالِبُ_بِدَمِ_الْمَقْتُولِ_بِکَرْبَلاءَ
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۳:🌺
ابراهیم و نمرود:
داستان دشمنی ابراهیم با خدایان دروغین، بارها در قرآن تکرار شده است. به راستی حضرت ابراهیم(ع) قهرمان یکتاپرستی است. او در شهر«بابل»(در سرزمین عراق کنونی) به دنیا آمد. در زمان او پادشاه زورگو و ستمگری به نام«نمرود بن کنعان» فرمانروایی آن سرزمین را به دست داشت. تقریباً تمام مردم بابل، بت پرست بودند و اگرچه نمرود نیز بت می پرستید، ولی از نادانی مردم سوء استفاده کرد و خود را به عنوان خدای بزرگ مردم معرفی نمود؛ یعنی او در کنار خدایان مختلف، خدای خاص و ویژة آنان بود! پس از آنکه حضرت ابراهیم(ع)به جرم شکستن بتها، در آتش پرتاب شد و در کمال حیرت و ناباوری مردم، آن کوهِ آتش به گلستان تبدیل گشت، کار برای نمرودو نمرودیان سخت شد؛ زیرا دشمنِ خدایان آنان، به صورت معجزه آسایی از مرگ حتمی نجات یافته بود و اکنون با کمال آرامش در برابر آنان ایستاده بود. اینجا دیگر سلاح زور، بی اثر شده بود و برای فراموش شدن ابراهیم در یادهای مردم، باید راه دیگری پیدا میکردند. ابراهیم(ع)و نمرود، روبروی هم ایستادند تا با هم بحث کنند و مردم قضاوت کنند که سخن کدامیک درست تر است. نمرود با غرور و تکبر به ابراهیم گفت: خدای تو کیست؟ ابراهیم در معرفی پروردگار خود به «پدیدة مرگ و حیات» اشاره کرد؛ به راستی زنده شدن و مردن، یکی از پیچیده ترین اسرار جهان است. چه اتفاق می افتد که از دانه ای که مانند یک سنگریزه خشک و سفت است، جوانة سبز و شاداب سر می زند و پس از مدتی، درختی شکوهمند پدید می آید. ما از کجا آمده ایم و چه اتفاقی افتاده که ما هستیم؟ چه می شود که انسانی توانا، ناگهان به لاشه ای متعفّن و بدبو تبدیل می شود؟ آری؛ ابراهیم با دانایی تمام از این راز سخن گفت و خداوند را به عنوان کسی که زنده می کند و می میراند، معرفی کرد؛ ولی نمرود حیله گر، از نادانی مردم استفاده کرد و گفت: اینکه مهم نیست، من هم زنده می کنم و می میرانم. آنگاه دستور داد دو زندانی را به آنجا آورده، یکی را بکشند و دیگری را از مرگ نجات دهند و بدین وسیله چنین نشان داد که او هم زنده کننده و می راننده است. اگرچه سخن نمرود ربطی به دلیل ابراهیم نداشت، ولی دیگر وقت آن نبود که ابراهیم بیشتر از این در این مورد با نمرود بحث کند. به همین خاطر دلیل دیگری آورد. ابراهیم گفت: همة شما می بینید که هر روز صبح خورشید از مشرق طلوع می کند و قطعاً این پدیده حساب شده، براساس برنامه ریزی خداست، حالا اگر تو خدای جهان هستی، کاری کن که خورشید از مغرب طلوع کند. اینجا بود که نمرود بهت زده شد؛ چون ابراهیم سخنی گفت که نمرود پاسخی برایش نداشت. آری؛ نمرود و نمرودهای تاریخ در هر زمان با اندک قدرتی، خود را گم کردند و ادعای خدایی نمودند، ولی ذرّه ذرّه هستی گواهی می دهد که پروردگار جهان، خدایی یکتا، توانا، دانا و بی نیاز است.[1]
[1] این متن از تفسیر المیزان، نمونه و مجمع البیان ذیل آیه مورد بحث اقتباس شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
▫️احْذَرُوا الذُّنُوبَ الْمُوَرِّطَةَ، وَالْعُيُوبَ الْمُسْخِطَةَ
🟠بترسيد از گناهانى که انسان را به هلاکت مى افکند و از عيوبى که موجب خشم پروردگار است
📘#خطبه_83
زن و شوهر باید اولویت زندگی هم باشند . ما باید مسئله وجود نظم و مهمتر از اون در اینجا ترتیب رو در دنیا بپذیریم و وقتی ما پذیرفتیم که ترتیب وجود داره باید بدونیم که در این نظام ترتیب همسر ما اولین هست . شما دو نفری هستید که بیشترین وقت و انرژی رو با هم می گذرونید ، شما همه زندگیتون با هم هست ،
❤️ شما دونفری هستید که بدنتون رو با هم شریک و سهیم می شید ، شما دو نفری هستید که فرزندانتون رو با هم شریک و سهیم می شید ، شما دو نفری هستید که وسط سه میلیار و نیم زن و مرد همدیگر رو انتخاب کردید .
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افتخاری از پدافند هوایی ایران که تاکنون نشنیدهاید!
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
مسابقات سراسری قرآن کریم
✅گروه فرزندان دختر و پسر، همسران،کارکنان و نیروهای وظیفه
💢رشته های مسابقه ای بدین شرح میباشد
🔰رشته حفظ
🔰تحقیق
🔰ترتیل
🔰اذان (ویژه پسران و کارکنان و نیروهای وظیفه)
🔰مفاهیم جزء ۲۴ (همسران و فرزندان) و جزء۲۷ (کارکنان و نیروهای وظیفه)
❌مهلت ثبت نام تمدید شد❌
۲۰ شهریورماه
جهت ثبت نام به محل خدمت سرپرست مراجعه نمایید
┄┅══✼🍃🌸🍃✼══┅┄
پیامدهای دیر ازدواج کردن.MP3
5.28M
سه پیامد منفی دیر ازدواج کردن ....
🔴هم پدر مادرها گوش کنن
هم مجردها
علی_بورقانی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
📖 تقویم شیعه
شمسی: دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳ هجری شمسی
میلادی:monday 02september 2024
قمری: الثلاثاء ۲۸ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین عليهما السّلام
📿اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر یا قاضى الحاجات
👈۱۲۹مرتبه یالطیف بگوید تا مال کثیر یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
⬛️سالروز شهادت رسول اکرم حضرت محمدمصطفی صل الله علیه و آله وسلّم(۱۱ه ق) وسالروز شهادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام(۵۰ه ق)
🇮🇷سالروز شهادت رئیسعلی دلواری
🇮🇷روز مبارزه با استعمار انگلیس
🗓روزشمارتاریخ:
⬛️⏳۰۲روز تاسالروز شهادت حضرت امام رضا علیه السلام(۲۰۳ه ق)
◼️⏳۰۷روز تا سالروز وفات حضرت سکینه خاتون سلام الله علیها دختر امام حسین علیه السلام(۱۱۷ه ق)
⬛️⏳۱۰روز مانده به سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج (۲۶۰ه ق)
💐⏳۱۳روز تا سالروز ازدواج حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و حضرت خدیجه سلام الله علیها
💐⏳۱۴روز تاسالروز تولد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم به روایت اهل سنت(۵۳ سال قبل هجرت ) آغاز هفته وحدت
💐۱۹روز تا میلاد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و روز اخلاق و مهرورزی،ولادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام(۸۳ه ق)
#أَیْنَ_الطّالِبُ_بِدَمِ_الْمَقْتُولِ_بِکَرْبَلاءَ
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ایی
🏴
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۵:🌺
وعدة خدا و وعدة شیطان:
برای رسیدن به هر هدفی باید زحمت کشید و هر چه آن هدف بزرگتر باشد، سختی رسیدن به آن بیشتر است. ساختن بناهای مرتفع، دستیابی به کشفیات مهم، اختراع وسایل ارزشمند، فتح فضای بیکران و... نتیجة زحمت افرادی است که عمرشان را در راه رسیدن به هدف مورد نظر خود، صرف کردند. دوستان حقیقی انسان در این مسیر به خوبی مشخص می شوند. کسانیکه در راه رسیدن به هدفهایمان ما را تشویق می کنند و اسباب وسایل آن را در اختیارمان می گذارند، دوستان واقعی ما هستند. در مقابل، دشمنان اصلی ما کسانی هستند که می خواهند ما را از رسیدن به هدفمان بازدارند و وسایل آن را از ما بگیرند. دائماً مشکلات و سختیهای راه را در چشم ما بزرگ میکنند و به ما تلقین میکنند که نمی توانیم به آرزوهایمان برسیم.
اما هدف اصلی ما از زندگی چیست؟ آیا ما به دنیا آمده ایم تا مخترع و مکتشف شویم و پس از چندی از دنیا برویم؟ اگرچه این هدف ها، در جای خود باارزش است، ولی هدف واقعی ما از زندگی اینها نیست. خدایی که ما را آفریده، هدفی بسیار عالی برای ما قرار داده و ما را به سوی آن راهنمایی کرده است. آن هدف، رسیدن به «مقام قُرب و رضوان خدا» است. حالتی که انسان به منبع علم و قدرت و معدن لطف و مهربانی نزدیک می شود و مورد لطف و علاقة آفریدگار هستی قرار می گیرد. در آن حالت خدا با بخشندگی تمام، نعمت هایش را در اختیار بنده اش می گذارد و بهترین محل اقامت را برای همیشه به او می بخشد. شیطان پس از رانده شدن از درگاه خدا، سوگند یاد کرد که تمام توانش را برای بدبخت کردن ما به کار گیرد.[1] این آیات به یکی از نمونه های تلاش او برای نابود ساختن ما اشاره می کند. همانطور که در صفحة قبل گفته شد، انفاق و صدقه یکی از بهترین راه های به دست آوردن خشنودی خدا و پاداش اوست. پاداش انفاق هفتصد برابر می شود و روز قیامت به کمک انسان می آید، ولی آن دشمن بزرگ نمی خواهد که ما به این سعادت دست پیدا کنیم. هنگامیکه تصمیم می گیریم برای خشنودی خدا صدقه دهیم، در دلمان شک و تردید ایجاد می شود و ترسی وجود ما را می گیرد که: مبادا پولمان تمام شود ، خانواده مان چه می شود، الآن خودم بیشتر به آن نیاز دارم ، شاید وقتی دیگر...براساس این آیه، این وسوسه و غوغا، از سوی بزرگترین دشمن ماست و در مقابل، نیرویی نامرئی ما را به انفاق و سخاوتمندی تشویق می کند. آن نیرو، فرشتگان خدا هستند که از سوی او ما را به سعادت و خوشبختی فرا می خوانند.
امام صادق(ع)فرمود: «شیطان با انسان سخنان در گوشی دارد و فرشتگان نیز سخنان درگوشی دارند. سخن شیطان این است که انسان را از فقر می ترساند و کارهای زشت فرمان می دهد و سخن درگوشی فرشته این است که انسان را به انفاق فرمان می دهد و از کارهای زشت باز می دارد»[2]. در مقابل، خداوند بارها به وسیلة قرآن و اهل بیت(ع)به ما پیغام داده که صدقه نه تنها باعث نابود شدن مال نمی شود ، بلکه به مال و ثروت برکت می بخشد. در حدیث دیگری از امام صادق(ع)میخوانیم:«رزق وروزی را با صدقه دادن از سوی خدا فرود آورید. صدقه از میان وسوسة هفتصد شیطان عبور می کند و هیچ چیزی برای شیطان، سخت تر از صدقه دادن یک انسان مؤمن نیست و صدقه پیش از آنکه در دستان صدقه گیرنده قرار گیرد، توسط خدا قبول می شود»[3].
[1]اقتباس از آیه 82 سورة ص
[2]مجمع البیان، ج2، ص658
[3] کافی، ج4، ص3
در سوگ پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم
#نهج_البلاغه
▪️پدر و مادرم فداى تو اى رسول خدا با مرگ تو رشته اى پاره شد كه در مرگ ديگران اينگونه قطع نشد، با مرگ تو رشته پيامبرى، و فرود آمدن پيام و اخبار آسمانى گسست. مصيبت تو، ديگر مصيبت ديدگان را به شكيبايى واداشت، و همه را در مصيبت تو يكسان عزادار كرد. اگر به شكيبايى امر نمى كردى، و از بى تابى نهى نمى فرمودى، آنقدر اشك مى ريختم تا اشك هايم تمام شود، و اين درد جانكاه هميشه در من مى ماند، و اندوهم جاودانه مى شد، كه همه اينها در مصيب تو ناچيز است، چه بايد كرد كه زندگى را دوباره نمى توان بازگرداند، و مرگ را نمى شود مانع شد. پدر و مادرم فداى تو ما را در پيشگاه پروردگارت ياد كن، و در خاطر خود نگهدار.
📘#خطبه_235
YEKNET.IR - vahed 1 - shahadat imam hasan 1398 - banifatemeh.mp3
4.69M
رسیدم به شبهای تو
سر من کف پای تو
رسول خدایی تو بابای مایی
#واحد🔊
#شهادت_پیامبر_اکرم(ص)🏴
#شهادت_امام_حسن(ع)🏴
#سید_مجید_بنی_فاطمه🎙
18.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافیک |حماسه دلوار
◽️نباید یادمان برود انگلیسی ها چه بر سر ایران آورده اند
◽️۱۲ شهریور ماه سالروز شهادت قهرمان ملی شهید رئیسعلی دلواری
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی(ع)
🔹حجت الاسلام والمسلمین حاج اقا عالی: مظلومیت با امام حسن مجتبی عجین شده
18.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ سیاسی دیده بان- دیدار مقام معظم رهبری(مدظله العالی) با دولت چهاردهم
♦️گزارش نهایی هیئت عالی بررسی ابعاد و علل وقوع سانحه بالگرد حامل رئیسجمهور شهید و همراهان، منتشر شد
🔹در این گزارش، که نتیجه تلاش شبانه روزی هیأتی متشکل از کارشناسان خبره و متخصص لشکری و کشوری است، ابعاد فنی، مهندسی، الکترونیکی و شرایط ناوبری بالگرد سانحه دیده مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار گرفت و بررسیها، این نتایج را درپی داشت :
🔹۱ - همه اسناد و مدارک مربوط به تعمیر و نگهداری بالگرد ـ از زمان خریداری و بکارگیری تا قبل از زمان وقوع سانحه ، شامل تعمیرات اساسی ، تعویض قطعات اصلی و مهم ـ ، بررسی شد که تمام اقدامات برابر استانداردهای تعریف شده صورت گرفته است.
🔹۲ - اسناد و مدارک مربوط به تعمیرات 4 سال اخیرِ بالگرد ، نیز مورد بررسی کارشناسی و بازبینی قرار گرفت و هیچ گونه مشکلی در روند اقدامات صورت گرفته مشاهده نشد.
🔹۳ - گزارش اسناد و مکاتباتِ انجام مأموریت ـ از زمان درخواست بالگرد از سوی دفتر ریاست جمهوری ، واگذاری بالگرد ، تعریف نحوه انجام مأموریت و اعزامِ بالگرد از تهران به تبریز ، استقرار در فرودگاه تبریز، سوختگیری، مراقبت از بالگردها ، نحوه شروع و ادامه مأموریت پرواز مقامات به محل های تعیین شده دریافت شد ، که با دستورالعمل ها، ابلاغیه ها و آییننامهها، ضوابط، مقررات و استانداردهای لازم انطباق داشته است.
🔹۴ - نقشههای پروازی از تبریز به پُلِ آغبند ، سد "قیز قَلعهسی" و از آنجا ، به سمت پالایشگاه تبریز هم ، مورد بررسی کارشناسی دقیق قرارگرفت و مشخص شد ، که بالگرد ، در مسیر پیشبینیشده حرکت کرده و از این مسیر خارج نشده است.
🔹۵ - رایانه دستیِ همراهِ خلبانِ بالگرد (از نوع آی ـ پد) به دست کارشناسان متخصص و خبره احیاء شد ، و که نشان دهنده صحت اطلاعات مسیر پروازیِ بالگرد ، از شروع پرواز از تبریز به مقصد سد
قیزقلعهسی و از آن نقطه ، به هنگام برگشت ، تا زمانِ وقوعِ سانحه ، منطبق با "مسیرِ از قبل تعیین شده" بوده است.
🔹۶ - قطعات و سامانههای باقیمانده از بالگرد ( یعنی موتورها، سامانههای انتقال قدرت و سوخترسان، تجهیزات الکترونیکی، الکترو اَو یونیکی) ، به دست کارشناسان و متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع ، آزمایش شد ، و هیچ عیوبِ موثر در سقوطِ بالگرد ، وجود نداشته است.
🔹۷ - گزارش های سازمان هواشناسی ( یعنی هوای حاضر ، پیشبینی و اخطارهای وضعیت های جوی ناپایدار) از روز قبل ، و همچنین روزِ حادثه ، بررسی کارشناسی شد ، که با شرایط بوجود آمده در روز سانحه انطباق داشته است.
🔹۸ - اطلاعات سامانهِ ضبط صدای داخل کابین (CVR) و ضبط اطلاعات پروازی در سامانه FDR بالگردِ همراهِ دستهِ پروازی (میل171) پس از پیادهسازی ، بررسی شد ، که در این سامانه هم ، هیچ پیام و اعلامِ وضعیت اضطراری ، از سوی خلبان بالگرد ، اعلام نشده است.
🔹۹ - بنابر گزارشِ بررسی کمیته فنی پزشکی قانونی ؛ در نتایجِ آزمایشاتِ سمشناسی و آسیب شناسی روی پیکرِ مطهر شهدا ، هیچ مورد مشکوکی ، اعلام نشده است.
🔹۱۰ - قطعات و سامانه های بالگرد ، بررسیِ کارشناسی شد ، و علائمی مبنی بر خرابکاری در قطعات و سامانهها ، وجود نداشته است.
🔹۱۱ - احتمال هدف قرار گرفتن بالگرد با سامانه های آفندی و پدافندی ، جنگ الکترونیک و ایجاد میدان مغناطیسی و لیزر ، بررسیِ کارشناسی و تخصصی شد ، که هر گونه دخالت موارد یاد شده در بروز سانحه منتفی اعلام میشود.
🔹در جمع بندی این گزارش، آمده است:
با عنایت به موارد ۱۱ گانه و بررسیهای دقیقِ کارشناسی و تخصصی و آزمایشهای متعدد و نتایجِ آن، نظر نهایی هیئت عالی کارشناسی ستاد کل نیروهای مسلح، این است که:
🔹علت اصلی سقوط بالگرد، "شرایطِ پیچیده اقلیمی و جوّیِ منطقه ، در فصل بهار"، در بوجود آمدن ناگهانیِ "تودهِ غلیظِ مِهِ متراکمِ و بالارونده"، به سمت ارتفاع ، و برخورد بالگرد، با کوه تشخیص داده شد.
#شهید_رئیسی #بالگرد #حادثه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ چرا #امام_حسن(ع) با زنی #ازدواج کرد که ایشان را به #قتل برساند
👌دشمنان طعنه میزنند که امام حسن مجتبی(علیهالسلام) در حدیثی ویژگیهای همسر شایسته را بیان میکنند اما خودشان توسط همسرشان مسموم میشوند...
#شبهات #عترت_شناسی
🌹 تقویم شیعه🌹
شمسی: سه شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ هجری شمسی
میلادی:Tuesday 03 septamber2024
قمری: الثلاثاء ۲۹ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🌹 متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
📿 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ارحم الراحمین
👈۹۰۳مرتبه یا قابض بگوید تا به حاجت خود برسد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
🇮🇷روز تعاون
🇮🇷بزرگداشت ابوریحان بیرونی
🇮🇷روز مردم شناسی
🇮🇷روز علوم پایه
🗓روزشمارتاریخ:
⬛️⏳۰۱روز تاسالروز شهادت حضرت امام رضا علیه السلام(۲۰۳ه ق)
⬛️⏳۰۲روز تاسالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام به روایتی
◼️⏳ ۰۶ روز تا سالروز وفات حضرت سکینه خاتون سلام الله علیها دختر امام حسین علیه السلام(۱۱۷ه ق)
⬛️⏳۰۹روز مانده به سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج (۲۶۰ه ق)
💐⏳۱۲روز تا سالروز ازدواج حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و حضرت خدیجه سلام الله علیها
💐⏳۱۳روز تاسالروز تولد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم به روایت اهل سنت(۵۳ سال قبل هجرت ) آغاز هفته وحدت
💐۱۸روز تا میلاد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و روز اخلاق و مهرورزی،ولادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام(۸۳ه ق)
#أَیْنَ_الطّالِبُ_بِدَمِ_الْمَقْتُولِ_بِکَرْبَلاءَ
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
🏴
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۶:🌺
چند نکتة دیگر دربارة انفاق:
صدقه آشکار و پنهان:
بدون شک انفاق و صدقه در یکی از این دو حالت اتفاق می افتد؛ یا آشکار است و دیگران از آن باخبر می شوند و یا پنهان است و فقط خدا از آن آگاه است. خداوند به ما می فرماید که انفاق در هر دو صورت خوب است. انفاق آشکار باعث تشویق دیگران به این کار خوب می شود و نیازمندان جامعه را از یاس و ناامیدی نجات می بخشد و روح امید و نشاط را در زندگی سخت و پررنج آنان میدمد. شخصی به نام ابوطفیل می گوید: «علی(ع)را دیدم که کودکان یتیم را صدا زد و با مهربانی عسل در دهانشان گذاشت. آنقدر این صحنه زیبا بود که یکی از همراهان امام گفت: ای کاش من هم یتیم بودم!»[1] در مقابل، صدقه پنهانی نیز بسیار با ارزش است. زیرا فقط خدا از آن باخبر است و انسان از وسوسة شیطان برای ریا و خودنمایی در امان می باشد و نیّتش کاملاً پاک و خالص خواهد ماند. همچنین صدقة پنهانی باعث می شود که آبروی افراد نیازمند، حفظ شود و آنان احساس شرمندگی و حقارت نکنند. در تاریخ نقل شده که در شبی شخص نیازمندی نزد حضرت علی(ع)آمد و از او کمک خواست. آن حضرت چراغ خانه را خاموش کرد و به او فرمود:«این کار را کردم تا شرمندگی را در چهره ات نبینم. نیازت را بگو»[2]. همچنین گفته اند که آن حضرت به کسی که نزد او آمده بود، فرمود که خواسته اش را روی خاک بنویسد تا حضرت صدای او را برای کمک خواستن نشنود و تا جایی که ممکن است آبروی او حفظ شود.[3] به همین خاطر اگرچه صدقة آشکار خوب و با ارزش است، ولی صدقة پنهانی از آن بهتر است و علاوه بر پاداش فراوان انفاق، باعث بخشیده شدن بخشی از گناهان انسان میشود. پیشوایان ما به هر دو صورت، انفاق می کردند و ما را تشویق فرموده اند. امیرمؤمنان علی(ع) چهار درهم داشت؛ درهمی را در شب، درهمی را در روز، درهمی را آشکار، درهمی را در نهان انفاق کرد و خداوند در ستایش او آیه 274 این سوره را نازل فرمود.[4] امام صادق(ع)فرموده است:«صدقة آشکار هفتاد نوع بلا را دور می کند و صدقة پنهان، آتش خشم خدا را خاموش می سازد».[5]
به چه کسی صدقه دهیم؟
از نظر قرآن، انفاق و صدقه به همة نیازمندان کار نیکو و ارزشمندی است؛ ولی این آیه به ما می گوید که افراد محتاج و فقیری که به خاطر شرم و حیا از دیگران درخواست کمک مالی نمی کنند، در اولویت قرار دارند. افراد آبرومندی که مردم بیخبر فکر می کنند آنان اشخاص ثروتمندی هستند و به قول معروف«با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند». روشن است که کمک به این افراد، لازم تر است. زیرا نیازمندانی که آشکارا از مردم کمک می خواهند، بالاخره به خواسته خود می رسند؛ ولی افراد آبرومند و خاموش، رنج و سختی زندگی را تحمل می کنند و تن به گدایی نمی دهند. حضرت محمد(ص) فرموده اند: «خداوند بندة تهیدستی را که عائله مند و آبرودار است دوست مي دارد».[6] امامان نیز فرموده اند که این افراد برای گرفتن زکات واجب نیز در اولویت قرار دارند.[7]
[1] مناقب ابن شهر آشوب، ج2، ص75
[2] بحارالانوار،ج41، ص36
[3] امالی صدوق، ص273
[4] المیزان، ج2، ص401
[5] بحارالانوار، ج93، ص179
[6] مجموعه ورام، آداب و اخلاق در اسلام، ص26
[7] اقتباس از تهذیب الاحکام، ج4، ص57