هدایت شده از گل یاس
نکته تفسیری صفحه ۶۰۰:
سوره ی تکاثر.... فخرفروشی به مردگان!:
یکی از صفات ناپسند مردم دوران جاهلیت، «فخرفروشی» بوده است. این ویژگی زشت، گاهی چنان بر وجود آنان مسلّط میشد که حتّی به کارهای بد و جنایات خود هم فخر می کردند و در باره ی آنها اشعاری نیز می سرودند.[1] در تاریخ آمده است که دو قبیله ی عرب با یکدیگر تفاخر کردند و به شمار افراد و جمعیت یا اموال و ثروت خود مباهات کردند؛ تا آنجا که برای بالا بردن آمار قبیله شان، به گورستان های خود رفتند و قبرهای مردگانشان را نیز شمردند و به شمار افراد خود افزودند![2] آیات این سوره، با اشاره به آن حادثه ی خفّت بار، و توبیخ و سرزنش آن افرادِ بیخرد، هر نوع تکاثر و فخرفروشی به مال و ثروت یا شمار افراد را محکوم می کند. از دیدگاه اسلام، زیاد بودن ثروت یا فرزندان انسان، هیچ برتری ای برای او ایجاد نمی کند، و تنها عاملِ برتری انسان از نظر قرآن، «ایمان، تقوا و رفتار شایسته» است. از این رو پیشوایان دین با تکاثر و فخرفروشی به شدّت مبارزه کرده اند و آن را از بدترین ویژگی ها برای یک انسان برشمرده اند.
در حدیثی از امیر مؤمنان علی علیه السلام می خوانیم: «دو چیز، مردم را هلاک می کند؛ ترس از فقر [که انسان را به کسب مال و ثروت از هر راهی وا می دارد] و فخرفروشی.»[3] به طور کلّی، منشأ تکاثر و فخرفروشی، بی توجّهی انسان به عظمت و بزرگی خدا و کوچکی و آسیب پذیری خودش است. هنگامی که انسان از این دو نکته غافل شود، خود را بزرگ می پندارد، و برای اثبات این خیال خام، به کارهایی جاهلانه متوسل می شود؛ امّا هنگامی که به خود بیاید و به ضعف و کوچکی اش در برابر خدای بزرگ توجه کند، دیگر دنبال کاری برای بزرگ نشان دادن خویش نمیرود. پیشوای نخست ما چه زیبا در این باره فرموده است:
«انسان را چه به فخر فروختن؟! در ابتدا نطفه ای [بی ارزش] و در انتها مرداری [متعفّن] است؛ نه می تواند [بدون لطف خدا] روزی خویش را تأمین کند و نه قدرت آن را دارد که جلوی مرگ خود را بگیرد.[4]»
البته باید بدانیم که فخرفروشی، تنها به ثروت و شمار افراد خلاصه نمی شود؛ بلکه تکاثر در هر شکلی زشت و ناپسند است. گاهی ممکن است کسی برای فخرفروشی به دیگران، سراغ علم و دانش برود. در حدیثی از پیامبر اسلام صلوات الله علیه میخوانیم که به امام علی علیه السلام فرمود: «ای علی، هر کس علمی بیاموزد تا به وسیله ی آن با افراد نادان بحث و جدل کند، یا با افراد دانا مجادله نماید، یا مردم را به سوی خودش فرا خواند، از اهل آتش خواهد بود.»[5]
[1] - چنانکه بخش عمدهای از اشعار عرب جاهلی مانند برخی از معلقات سبعه در این باره است
[2] - تفسیر نمونه، ج27، ص275
[3] - همان، ص282
[4] - نهجالبلاغه، حکمت454
[5] - منلایحضرهالفقیه، ج4، ص363
#معنی_بعضی_اصطلاحات_رساله
❓در رساله کلماتی مثل واجب، حرام، مکروه، احتیاط مستحب و احتیاط واجب وجود داره؛ معنی اینها چیه؟
✅ «واجب» یعنی باید حتماً اونکار رو انجام بدیم، وگرنه مرتکب گناه شدیم؛ مثل نماز که واجبه.
✅ «حرام» یعنی اون کار گناهه و نباید انجامش بدیم؛ مثل شراب که خوردنش حرامه.
✅ «مستحب» یعنی ثواب داره و بهتره اون کار رو انجام بدیم؛ ولی اگه کسی انجام نداد، گناهی مرتکب نشده؛ مثل نماز شب.
✅ «مکروه» یعنی کاری که بهتره انجامش ندیم؛ ولی اگه انجام دادیم، گناهی مرتکب نشدیم؛ مثل خوردن گوشت اسب و الاغ.
بعضی جاها، «مکروه» به معنی ثواب کمتر هم بهکار میره؛ مثل نماز در حمام و قبرستان که ثواب کمتری نسبت به جاهای دیگه داره.
✅ «احتیاط واجب» یعنی توی این مسئله، مرجع ما به نظر قطعی نرسیده. بنابراین یا باید به این احتیاط عمل کنیم و یا به مرجع اعلم بعد از مرجع خودمون که فتوای قطعی داره، رجوع کنیم.
✅ «احتیاط مستحب» یعنی از نظر مرجع ما مستحبه که احتیاطاً اون کار رو انجام بدیم. بنابراین ما میتونیم به اون مستحب عمل کنیم یا نکنیم؛ اما رجوع به مرجع دیگه جایز نیست.
🔺 ویکی فقه.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
15.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | #آرمان_عزیز
🔻 رهبر انقلاب: آرمان عزیز چه گناهی کرده بود؟ اینکه او را شکنجه کنند، زیر شکنجه او را بکشند، جسدش را بیندازند در خیابان.
❓ اینها چه کسانیاند؟ اینها بچّههای ما که نیستند، اینها جوانهای ما که نیستند؛ از کجا دستور میگیرند؟ چرا این کسانی که مدّعیِ حقوق بشرند اینها را محکوم نکردند؟
📢 ما یقهی اینها را رها نخواهیم کرد. نظام جمهوری اسلامی حتماً به حساب این جنایتکارها خواهد رسید. هر کس ثابت بشود که همکاری داشته با این جنایتها، در این جنایتها دستی داشته، انشاءالله مجازات خواهد شد؛ بدون تردید.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📋 #جزوه | قهرمان افول! 🤕
👀 بحرانهای آمریکا را در آمارهای بینالمللی ببینید..
🔥 پشتصحنه کشوری که دیگر ابرقدرت نیست
💌 سفیر نو+جوان باشید و این جزوه را برای دوستان و آشنایانتان ارسال کنید.
🎤🎤سلام علیکم، در خصوص اتفاقات اخیر در کشور اگر سوال و شبهه ای دارید به مدیر کانال ارسال نمایید تا از متخصصان پاسخش دریافت و برای شما ارسال گردد.
هدایت شده از گل یاس
18.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قیام موشک ها
📝 معرفی تاریخچه موشک در ایران و سیر پیشرفت و توان آن
🌷شمیم یار🌷
🎤🎤🎤اسامی برندگان انتخاب شده به قید قرعه در برنامه مجازی روز 30 مهر 1401(کلاس حجت الاسلام پورعلی): 1-
برندگان جهت دریافت هدیه خود به روابط عمومی مراجعه نمایند
May 11
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه
☀️
شمسی: یکشنبه ۲٢ آبان ۱۴۰۱
میلادی:Sunday 13 November 2022
قمری: الأحد، ۱٨ ربيع الثاني ۱۴۴۴
🌹 متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ذَالجَلالِ و الاِکرام تا به فتح و نصرت برسی
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅تقویم روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
⏳🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۱۷ روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (۰۵ ه ق) و روز پرستار
⬛️⏳۲۵ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ه ق) به روایتی
💐⏳۲۷ روز تا ولادت حضرت امام سجاد علیه السلام (۳۸ ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از گل یاس
صفحه ۶۰۱ مصحف شریف.... سوره های مبارکه عصر، همزه و فیل
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
نکته تفسیری صفحه ۶۰۱:
(سوره ی عصر). تنها گروه نجات یافته:
آیات قرآن به روشنی گویای این حقیقت است که هر انسانی پیوسته در حال تجارت و خرید و فروش است. البته گروهی از انسانها در تجارت خود ورشکسته می شوند و گروهی سود فراوانی را از این تجارت به دست می آورند[1]. بر این اساس، دنیا، بازاری بزرگ است که ساکنانش در آن به تجارت مشغول هستند، و سرمایه ی طلایی آنان، عمرشان است؛ سرمایه ای که لحظه به لحظه از آن کاسته می شود و رو به اتمام است. البته هر یک از مردم در برابر از دست دادن این سرمایه ی نفیس، چیزهایی به دست می آورند. یکی به ثروتی کم یا هنگفت میرسد، دیگری صاحب خانه ای کوچک یا بزرگ می شود، و آن یکی به مقام و شهرت دست می یابد؛ امّا همگی در برابر به دست آوردن اینها، سرمایه ی عمر خود را از دست داده اند، و در نهایت باید بازار دنیا را ترک کرده، به جهانی دیگر قدم گذارند؛ سرایی که برای رفاه و آسایش در آن باید از بازار دنیا ابزار و وسایل خاصّ خودش را فراهم کرد، و مال و ثروت، خانه و قصر و شهرت و مقامهای دنیایی، در آنجا ارزشی ندارد و سودی به آنان نمی رساند.
اینجاست که معنای (اِنَّ الاِنسانَ لَفی خُـسرٍ) (انسانها همگی در زیان هستند) به خوبی روشن می شود. آری، انسانها سرمایه ی عمر خویش را صرف چیزهایی می کنند که برای زندگی جاودانشان سودی ندارد. در این میان، تنها و تنها یک گروه، زیرکانه سرمایه ی عمر خویش را صرف تجارتی می کنند که صددرصد سودآور است. آنان به خدا، پیامبر، قیامت و آنچه پروردگار جهان فرموده، ایمان آورده و زندگی خود را بر اساس این باور مقدّس بنا کرده اند(اَّلَّذینَ ءامَنوا). این باور و ایمانِ عمیق، در رفتار و کردار آنان نمایان شده و ایشان را به کارهای شایسته واداشته است. آنان با از دست دادن هر لحظه ی عمرشان، عملی شایسته به دست آورده اند و در بازار دنیا، مشتریان دائمی کارهای خوب بوده اند(وَ عَمِلُوا الصُّلِحّْتِ). البته آنان بازرگانان خودخواهی نبوده اند که تنها به فکر سود خود باشند؛ بلکه پیوسته دوستان ایمانی خود را به حق و حقیقت و لزوم پیروی از آن توصیه میکرده اند(وَ تَواصَوا بِالحَقِّ) و به آنان سفارش می کرده اند که بر ناملایمات دنیا صبر و شکیبایی ورزند و مبادا سختیهای تجارت پرسودشان، آنان را از ادامه ی مسیر بازداشته، به خرید و فروش های بی ارزش وا دارد(وَ تَواصَوا بِالصَّبرِ). آری، این گروه نیز سرانجام سرمایه ی عمر خود را از دست می دهند؛ ولی در برابر از دست دادن آن سرمایه ی محدود، به زندگی نامحدودی دست می یابند و برای همیشه در جوار رحمت پروردگارشان به آسایش می رسند. آیات 29 و 30 سوره ی فاطر، چه زیبا در باره ی این بازرگانانِ پیروز سخن
می گوید:
«کسانی که کتاب خدا را تلاوت می کنند و نماز را کامل و بینقص به جا می آورند و از آنچه به آنان انفاق کرده ایم، پنهان و آشکار انفاق می کنند، به تجارتی [پرسود] امید دارند که هیچ زیانی در آن وجود ندارد. [آنان این کارهای شایسته را انجام می دهند] تا خداوند پاداششان را کامل به آنها بدهد و از لطف و فضلش بر [پاداش] آنها بیفزاید؛ زیرا او بسیار آمرزنده و شکرگزار است.»
[1] - ر.ک به آیات 16، 86، 90 و 175 بقره، 29 فاطر و 10 صف
#حقّ_و_باطل
#نهج_البلاغه
💥ألاَ وَ إِنَّهُ مَنْ لاَيَنْفَعُهُ الْحَقُّ، يَضُرُّهُ الْبَاطِلُ: وَ مَنْ لايَسْتَقيمُ بِهِ الْهُدَى، يَجُرُّ بِهِ الضَّلاَلُ إِلَى الرَّدَى.
🌔آگاه باشيد آن كس را كه حق منفعت نرساند، باطل به او زيان خواهد رساند، و آن كس كه هدايت راهنماى او نباشد، گمراهى او را به هلاكت خواهد افكند.
📘#خطبه_28
اشتباهاتی که باعث میشه انگیزهمون رو از دست بدیم
1️⃣ مقایسه خود با دیگران
اونم از جنبه منفی و توجه نکردن به شرایط و موقعیت خودمون
2️⃣ تکیه کردن به دیگران و دنبال نتایج بودن بدون عمل درست
3️⃣ انتظار پیشرفت زیاد در ابتدای کار
4️⃣ نسنجیدن سختیهای راه و ناامید شدن خیلی زود
5️⃣ هدفها رو بدون توجه و بررسی انتخاب کردن و گاهی فراموشی اونها
6️⃣ از بین رفتن اعتماد به نفس با انتقاد دیگران
7️⃣ داشتن افکار منفی و از دست دادن حس خوب
8️⃣ دست کم گرفتن خود و عدم سعی و تلاش برای شروع و ادامه کار
📜 #مسئله | #احکام_نماز
🔖فتوای آیات عظام(خامنهای،سیستانی و مکارم): وقتی میخواهید به جماعت نماز بخوانید، نباید تکبیرة الاحرام را پیش از امام بگویید بلکه احتیاط واجب آن است که تا تکبیر امام تمام نشده، تکبیر نگویید.
📜 تصویرسازی
📌 #موشک #هایپرسونیک
🚀سلاحی با قابلیت ۵تا ۲۵ برابر سرعت صوت
اثر هنرمند: لیلا اربابی
🔰ما اگر چنانچه قدرت دفاعیِ خودمان را افزایش ندهیم، دشمنان ما جَری خواهند شد، گستاخ خواهند شد، تشویق خواهند شد به اینکه به ما حمله کنند. باید قدرت دفاعی ما جوری باشد که دشمن تشویق نشود به یک اقدام و به دست از پا خطا کردن.۱۳۹۶/۰۷/۲۶
🔰خداوند در #کتاب_آسمانی هشدار میدهد که #دشمن میخواهد شما از سلاح و داراییهای خود غافل شوید تا راحت حمله کند که این موضوع امروز با توجه به فشارها و جنجالها در دنیا درباره مسئله #پهپاد و #موشک قابل توجه است.
۱۴۰۰/۰۸/۲۶
رهبر معظم انقلاب اسلامی
#عزت
#مامیتوانیم
#برای_ایران
#انقلاب_اسلامی
14.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 هشدار یه دهه نودی به مسیح علینژاد
#دهه_نودی😍
🎤🎤برای بهتر شدن محتوای کانال نیازمند کمک شما هستیم، اگر طرح و پیشنهادی دارید به مدیر کانال ارسال نمایید.🌹🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 فرق آدم بینماز و با نماز چیه ؟
🌺 استاد ماندگاری
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیکَالْفَرَج
#امام_زمان_عج
#یادشهداکمترازشهادتنیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم کمتر دیده شده از حاج قاسم سلیمانی ....
✍️هیچ فرمانده ای ندیدم، کوچه به کوچه به رزمنده ها سر بزنه بهشون بگه این دعا رو بخونید خیلی مهمه....
🔹 متن دعای حاج قاسم که سفارش کردند: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ»
🔹«خداوندا من را در آن پوششى كه از هر بلا و آفتى حفظ مى كند و هر كسى را كه بخواهى در آن قرار مى دهى، قرار بده»
#عند_ربهم_یرزقون
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
هدایت شده از 🌼 ترنم زندگی 🌼
#اطلاعیه
#عکس_نوشته
📌زمان برگزاری مسابقات نهایی قرآن کارکنان و خانواده ها در سطح وزارت
📱instagram.com/taranomzendegi_110
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
°•⊰ @taranomzendegi110 ⊱•°
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه:
شمسی: دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ شمسی
میلادی: Tuesda 14 November 2022
قمری: الثلاثاء ١۹ ربيع الثاني ١٤٤٤
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر یا قاضى الحاجات
👈۱۲۹مرتبه یالطیف بگوید تا مال کثیر یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۱۶ روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (۰۵ ه ق) و روز پرستار
⬛️⏳۲۴ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ه ق) به روایتی
💐⏳۲۶ روز تا ولادت حضرت امام سجاد علیه السلام (۳۸ ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از گل یاس
صفحه ۶۰۲ مصحف شریف ...سوره های مبارکه قریش و ماعون و کوثر
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
بسم الله الرحمن الرحیم
نکته تفسیری صفحه ۶۰۲:
(سوره ی کوثر). خیر و برکت فراوان:
حضرت محمد صلوات الله علیه در دوران رسالت خود، با مشکلات گوناگونی روبرو بود. وجود این مشکلات از یکسو، و طعنه و مسخره ی دشمنان پیامبر صلوات الله علیه از سوی دیگر، فشارِ روحی فراوانی بر آن حضرت وارد می کرد؛ فشاری که هیچکس جز پیامبر نمی توانست آن را تحمّل کند. از این رو خداوند در آیات متعددی از قرآن با لحن مهربانانه به پیامبر خود دلداری می دهد و به آن حضرت وعده می دهد که پیروزی نهایی در دنیا و آخرت، از آنِ او و پیروان او خواهد بود. یکی از مشکلاتی که پیامبر صلوات الله علیه با آن مواجه بود، طعنه ی دشمنان آن حضرت در مورد نداشتن فرزند پسر بود. میدانیم که پیامبر صلوات الله علیه در دوران اقامت در مکه، دو پسر کوچک خود به نامه ای «قاسم» و «طاهر» را از دست داد. این موضوع، زبان بدخواهانِ قریش را به طعنه گشوده بود و آنان پیامبر(ص) را «ابتر» یعنی شخص بدون نسل می نامیدند. آنها بر اساس عقاید پوچ خود، برای فرزند پسر اهمیّت بسیاری قائل بودند و او را تداوم بخش برنامه های پدر برمی شمردند. از این رو مشرکان، پس از وفات پسران پیامبر(ص) گمان کردند که حتماً برنامه های پیامبر(ص) به سبب نداشتن فرزند پسر، پس از رحلت او تعطیل خواهد شد، و راه و روش آنان، با نسل مشرکی که به جای می گذارند، باقی خواهد ماند؛ امّا خداوند با نازل کردن این سوره، به پیامبر خود دلداری داد که به زودی خیر و برکت فراوانی(کوثر) به ایشان عطا خواهد کرد؛ خیر و برکتی که آثارش در دنیا و آخرت نمایان خواهد شد.
به فرموده ی روایات اهلبیت(ع)، آثار این خیر و برکت در قیامت، نهر ویژه ای در بهشت است که از آنِ پیامبر خدا، امیر مؤمنان علی علیه السلام و دوستداران امام علی علیه السلام خواهد بود[1]؛ امّا بزرگترین اثر این خیر و برکت فراوان در دنیا، بخشش فرزند بی مانندی همچون حضرت زهرا… به پیامبر بود؛ دختری که خدا او را از هر گونه ناپاکی جسمی و روحی پاک کرده بود و برترین بانوی زنان جهان بوده و هست؛ فرزندی که از وجود او، یازده امام معصوم پدید آمدند و پیامبر اسلام او را پارهی تن، نور چشم، و میوه ی دل و جان خویش نامید؛[2] بانویی که در کودکی، غبار غم را از چهره ی پیامبر صلوات الله علیه پاک می کرد، و در جوانی، تنها بانویی بود که در مقام و عظمت و رشد و کمالات، هم ردیف همسر گرامیاش علی علیه السلام بود، و پس از رحلت پیامبر صلوات الله علیه ، با جانفشانیِ تاریخی خود، از حریم امامت و ولایت دفاع کرد و جان پرارزش خود را در راه دفاع از اسلام فدا نمود، و بدین ترتیب، دشمنان دین خدا را رسوا کرد. خداوند به وسیله ی این بانوی گرامی، نسل پیامبرش را زیاد فرمود و در سراسر زمین گسترش داد؛ تا حدّی که هیچ نسلی به این شمار بر روی زمین وجود ندارد و این همان معنای کوثر یعنی «خیر کثیر» است. آری، خداوند در این سوره به پیامبر خود مژده داد که به زودی خیر و برکت فراوانی در دنیا و آخرت بدو عطا خواهد کرد و پیشگویی کرد که افرادی که به آن حضرت طعنه میزدند و او را بدون نسل می خواندند، خودشان بدون نسل خواهند شد. این پیشگویی قرآن، به روشنی اتّفاق افتاد و پس از گذشت چند دهه، دیگر از دشمنان پیامبر صلوات الله علیه و نسل آنان اثری باقی نماند. هم اکنون شمار فراوانی از سادات در سراسر زمین زندگی می کنند؛ ولی آیا کسی از نسل ابوجهل، ابولهب، ابوسفیان و... خبری دارد؟[3]
[1] - تفسیر الصافی، ج5، ص382
[2] - بحارالانوار، ج28، ص37
[3] - به غیر از موارد فوق، در نگارش این متن از تفسیر نمونه و المیزان، ذیل این سوره استفاده شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انقلاب دهه هشتادی ها در مترو تهران 😍✌️
تو این روزهای سخت میشه با بی تفاوت نبودن ، همدلی رو به هموطن هامون هدیه بدیم
#برعنداز_سوز
#بی_تفاوت_نباشیم