هدایت شده از گل یاس
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۵:🌺
وعدة خدا و وعدة شیطان:
برای رسیدن به هر هدفی باید زحمت کشید و هر چه آن هدف بزرگتر باشد، سختی رسیدن به آن بیشتر است. ساختن بناهای مرتفع، دستیابی به کشفیات مهم، اختراع وسایل ارزشمند، فتح فضای بیکران و... نتیجة زحمت افرادی است که عمرشان را در راه رسیدن به هدف مورد نظر خود، صرف کردند. دوستان حقیقی انسان در این مسیر به خوبی مشخص می شوند. کسانیکه در راه رسیدن به هدفهایمان ما را تشویق می کنند و اسباب وسایل آن را در اختیارمان می گذارند، دوستان واقعی ما هستند. در مقابل، دشمنان اصلی ما کسانی هستند که می خواهند ما را از رسیدن به هدفمان بازدارند و وسایل آن را از ما بگیرند. دائماً مشکلات و سختیهای راه را در چشم ما بزرگ میکنند و به ما تلقین میکنند که نمی توانیم به آرزوهایمان برسیم.
اما هدف اصلی ما از زندگی چیست؟ آیا ما به دنیا آمده ایم تا مخترع و مکتشف شویم و پس از چندی از دنیا برویم؟ اگرچه این هدف ها، در جای خود باارزش است، ولی هدف واقعی ما از زندگی اینها نیست. خدایی که ما را آفریده، هدفی بسیار عالی برای ما قرار داده و ما را به سوی آن راهنمایی کرده است. آن هدف، رسیدن به «مقام قُرب و رضوان خدا» است. حالتی که انسان به منبع علم و قدرت و معدن لطف و مهربانی نزدیک می شود و مورد لطف و علاقة آفریدگار هستی قرار می گیرد. در آن حالت خدا با بخشندگی تمام، نعمت هایش را در اختیار بنده اش می گذارد و بهترین محل اقامت را برای همیشه به او می بخشد. شیطان پس از رانده شدن از درگاه خدا، سوگند یاد کرد که تمام توانش را برای بدبخت کردن ما به کار گیرد.[1] این آیات به یکی از نمونه های تلاش او برای نابود ساختن ما اشاره می کند. همانطور که در صفحة قبل گفته شد، انفاق و صدقه یکی از بهترین راه های به دست آوردن خشنودی خدا و پاداش اوست. پاداش انفاق هفتصد برابر می شود و روز قیامت به کمک انسان می آید، ولی آن دشمن بزرگ نمی خواهد که ما به این سعادت دست پیدا کنیم. هنگامیکه تصمیم می گیریم برای خشنودی خدا صدقه دهیم، در دلمان شک و تردید ایجاد می شود و ترسی وجود ما را می گیرد که: مبادا پولمان تمام شود ، خانواده مان چه می شود، الآن خودم بیشتر به آن نیاز دارم ، شاید وقتی دیگر...براساس این آیه، این وسوسه و غوغا، از سوی بزرگترین دشمن ماست و در مقابل، نیرویی نامرئی ما را به انفاق و سخاوتمندی تشویق می کند. آن نیرو، فرشتگان خدا هستند که از سوی او ما را به سعادت و خوشبختی فرا می خوانند.
امام صادق(ع)فرمود: «شیطان با انسان سخنان در گوشی دارد و فرشتگان نیز سخنان درگوشی دارند. سخن شیطان این است که انسان را از فقر می ترساند و کارهای زشت فرمان می دهد و سخن درگوشی فرشته این است که انسان را به انفاق فرمان می دهد و از کارهای زشت باز می دارد»[2]. در مقابل، خداوند بارها به وسیلة قرآن و اهل بیت(ع)به ما پیغام داده که صدقه نه تنها باعث نابود شدن مال نمی شود ، بلکه به مال و ثروت برکت می بخشد. در حدیث دیگری از امام صادق(ع)میخوانیم:«رزق وروزی را با صدقه دادن از سوی خدا فرود آورید. صدقه از میان وسوسة هفتصد شیطان عبور می کند و هیچ چیزی برای شیطان، سخت تر از صدقه دادن یک انسان مؤمن نیست و صدقه پیش از آنکه در دستان صدقه گیرنده قرار گیرد، توسط خدا قبول می شود»[3].
[1]اقتباس از آیه 82 سورة ص
[2]مجمع البیان، ج2، ص658
[3] کافی، ج4، ص3
هدایت شده از گل یاس
برنامه مجازی یاران ولایت ویژه فرزندان با حضور حجت الاسلام آقابابا
🎬🎬زمان:پنج شنبه ۱۵ دی ماه 1401 ساعت ۱۹ الی ۲۰
🎇همراه با اهدای هدیه به 10نفر به قید قرعه
جهت ورود به برنامه از طریق مرورگر کروم و یا فایرفاکس و به عنوان مهمان از طریق لینک ذیل وارد شوید.
https://www.skyroom.online/ch/eshpa/shimiaei
هدایت شده از گل یاس
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️
شمسی: پنج شنبه ۱۵ دیماه ۱۴۰۱
میلادی:Thursday 05 January 2023
قمری: الخميس ١٢ جمادي الثانية ۱٤٤٤
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علی العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر لا اله الا الله الملک الحق المبین
👈۳۰۸ مرتبه یا رزاق بگوید تا روزى اش فراوان شود.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
📆روز شمار تاریخ:
⬛️⏳۰۱ روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
💐⏳۰۸ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (سال هشتم قبل از هجرت)
💐⏳۰۸ روز تا تولد حضرت امام خمینی رحمه الله علیه رهبر کبیر انقلاب اسلامی (۱۳۲۰ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از گل یاس
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۶:🌺
چند نکتة دیگر دربارة انفاق:
صدقه آشکار و پنهان:
بدون شک انفاق و صدقه در یکی از این دو حالت اتفاق می افتد؛ یا آشکار است و دیگران از آن باخبر می شوند و یا پنهان است و فقط خدا از آن آگاه است. خداوند به ما می فرماید که انفاق در هر دو صورت خوب است. انفاق آشکار باعث تشویق دیگران به این کار خوب می شود و نیازمندان جامعه را از یاس و ناامیدی نجات می بخشد و روح امید و نشاط را در زندگی سخت و پررنج آنان میدمد. شخصی به نام ابوطفیل می گوید: «علی(ع)را دیدم که کودکان یتیم را صدا زد و با مهربانی عسل در دهانشان گذاشت. آنقدر این صحنه زیبا بود که یکی از همراهان امام گفت: ای کاش من هم یتیم بودم!»[1] در مقابل، صدقه پنهانی نیز بسیار با ارزش است. زیرا فقط خدا از آن باخبر است و انسان از وسوسة شیطان برای ریا و خودنمایی در امان می باشد و نیّتش کاملاً پاک و خالص خواهد ماند. همچنین صدقة پنهانی باعث می شود که آبروی افراد نیازمند، حفظ شود و آنان احساس شرمندگی و حقارت نکنند. در تاریخ نقل شده که در شبی شخص نیازمندی نزد حضرت علی(ع)آمد و از او کمک خواست. آن حضرت چراغ خانه را خاموش کرد و به او فرمود:«این کار را کردم تا شرمندگی را در چهره ات نبینم. نیازت را بگو»[2]. همچنین گفته اند که آن حضرت به کسی که نزد او آمده بود، فرمود که خواسته اش را روی خاک بنویسد تا حضرت صدای او را برای کمک خواستن نشنود و تا جایی که ممکن است آبروی او حفظ شود.[3] به همین خاطر اگرچه صدقة آشکار خوب و با ارزش است، ولی صدقة پنهانی از آن بهتر است و علاوه بر پاداش فراوان انفاق، باعث بخشیده شدن بخشی از گناهان انسان میشود. پیشوایان ما به هر دو صورت، انفاق می کردند و ما را تشویق فرموده اند. امیرمؤمنان علی(ع) چهار درهم داشت؛ درهمی را در شب، درهمی را در روز، درهمی را آشکار، درهمی را در نهان انفاق کرد و خداوند در ستایش او آیه 274 این سوره را نازل فرمود.[4] امام صادق(ع)فرموده است:«صدقة آشکار هفتاد نوع بلا را دور می کند و صدقة پنهان، آتش خشم خدا را خاموش می سازد».[5]
به چه کسی صدقه دهیم؟
از نظر قرآن، انفاق و صدقه به همة نیازمندان کار نیکو و ارزشمندی است؛ ولی این آیه به ما می گوید که افراد محتاج و فقیری که به خاطر شرم و حیا از دیگران درخواست کمک مالی نمی کنند، در اولویت قرار دارند. افراد آبرومندی که مردم بیخبر فکر می کنند آنان اشخاص ثروتمندی هستند و به قول معروف«با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند». روشن است که کمک به این افراد، لازم تر است. زیرا نیازمندانی که آشکارا از مردم کمک می خواهند، بالاخره به خواسته خود می رسند؛ ولی افراد آبرومند و خاموش، رنج و سختی زندگی را تحمل می کنند و تن به گدایی نمی دهند. حضرت محمد(ص) فرموده اند: «خداوند بندة تهیدستی را که عائله مند و آبرودار است دوست مي دارد».[6] امامان نیز فرموده اند که این افراد برای گرفتن زکات واجب نیز در اولویت قرار دارند.[7]
[1] مناقب ابن شهر آشوب، ج2، ص75
[2] بحارالانوار،ج41، ص36
[3] امالی صدوق، ص273
[4] المیزان، ج2، ص401
[5] بحارالانوار، ج93، ص179
[6] مجموعه ورام، آداب و اخلاق در اسلام، ص26
[7] اقتباس از تهذیب الاحکام، ج4، ص57
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
══💝══════ ✾ ✾ ✾
#نهج_البلاغه
◽️ظَهَرَ الْفَسَادُ، فَلاَ مُنْکِرٌ مُغَيِّرٌ، وَلاَ زَاجرٌ مُزْدَجِرٌ. أَفَبِهذَا تُرِيدُونَ أَنْ تُجَاوِرُوا اللهَ فِي دَارِ قُدْسِهِ، وَتَکُونُوا أَعَزَّ أَوْلِيَائِهِ عِنْدَهُ ؟
🌖فساد آشکار شده نه انکارکننده اى ديده مى شود که براى تغيير آن برخيزد و نه نهى کننده اى که خود نهى را پذيرفته باشد (سکوت در برابر اين نامردمان شما را فراگرفته و بزرگترين وظيفه شرعى خود يعنى امر به معروف و نهى از منکر را به فراموشى سپرده ايد) آيا با اين حال مى خواهيد در سراى قدس پروردگار و جايگاه رحمتش منزل گزينيد و عزيزترين اوليا خدا نزد او باشيد ؟ !
🖊منظور اين است : با اين وضعى که شما در پيش گرفته ايد و در برابر فساد سکوت، يا همکارى داريد نه امر به معروفى در کار است و نه نهى از منکر، هرگز نمى توانيد به مقام قرّب خدا نايل شويد و در صف اولياء الله قرار گيريد.
📘#خطبه_129
💠تعریف و حکم تهمت:
🌼تهمت از گناهان بزرگ است [و آن] به دروغ، نسبت بد به ديگری دادن [است].
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#تهمت
#رهبری
#امام_خامنه_ای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این ۲ دقیقه را هر ایرانی باید ببیند!
تجزیهطلبی؛ توهم یا واقعیت؟
✍️ پاسخ به شبهات دانشآموزی
امامان هم مثل ما هستند و هیچگونه برتری نسبت به ما ندارند. پس چرا باید این همه احترام برایشان قائل باشیم؟
🔶 اول: دو تا برادر که هر دو از یک پدر و مادر هستند و در یک محیط و شرایط بزرگ شدند؛ اما یکی از برادران وقتی میخواهد چیزی را یاد بگیرد، باید پنج بار آن را مرور کند، ولی برادر دیگر همین که یک بار ببیند یا بشنود، متوجه میشود. در کنار اینها، او با تمرین و تلاش توانسته هنرهای زیادی را یاد بگیرد و برترین دانشمند دنیا شود، ولی برادر اول تنبلی کرده و چیزی یاد نگرفته. آیا بین او و برادرش فرقی نیست؟! آیا احترامی که به برادرش گذاشته میشود به او هم باید گذاشته شود؟!
🔺 قطعا میان او و برادرش تفاوت وجود دارد؛ هرچند در ظاهر و بدن و شکل، مثل هم باشند.
🔷 دوم: امامان علیهمالسلام در شکل و بدن و زندگی معمولی، مثل همه انسانهای دیگر هستند؛ اما از لحاظ روحی و باطنی، بالاترین درجه را دارند. مقداری از این مقامات و ارزشها را خداوند به آنها داده و مقداری هم خودشان با تلاش و کوشش به دست آوردهاند.
♦️ سوم: امامان علیهمالسلام علم و دانش خود را از سوی خداوند و از طریق پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و امام قبلی خود گرفتهاند.
📝 پاسخ تکمیلی در لینک زیر👇👇
https://b2n.ir/k77212
📎 #جان_فدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #تماشایی
📖 پیش از انقلاب چنین موقعیتهایی برای بانوان سابقه نداشت
🥇 دختران قهرمانی که بهترین تبلیغ رو برای حجاب میکنن
✂️ بخشی از سخنان آقا در دیدار جمعی از بانوان | ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
هدایت شده از گل یاس
برنامه مجازی یاران ولایت ویژه فرزندان با حضور حجت الاسلام آقابابا
🎬🎬زمان:پنج شنبه ۱۵ دی ماه 1401 ساعت ۱۹ الی ۲۰
🎇همراه با اهدای هدیه به 10نفر به قید قرعه
جهت ورود به برنامه از طریق مرورگر کروم و یا فایرفاکس و به عنوان مهمان از طریق لینک ذیل وارد شوید.
https://www.skyroom.online/ch/eshpa/shimiaei
هدایت شده از گل یاس
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ🍃
🍃 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍃
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️
شمسی: جمعه ۱۶ دیماه ۱۴۰۱
میلادی:Friday 06 January 2023
قمری: الجمعة، ۱۳ جمادي الثانية ۱٤٤٤ هجري قمري
🌹 متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١۰۰۰ مرتبه)
👈یا نور (۲۵۶مرتبه) برای عزیز شدن
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
⬛️وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
🇮🇷روز تکریم مادران و همسران شهدا
🇮🇷روز شهدای دانشجو(شهادت سید سید حسن اعلم الهدی و همرزمان او در هویزه )
📆روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۷ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (سال هشتم قبل از هجرت)
💐⏳۰۷ روز تا تولد حضرت امام خمینی رحمه الله علیه رهبر کبیر انقلاب اسلامی (۱۳۲۰ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡
هدایت شده از گل یاس
نکته تفسیری صفحه ۴۷:
اعلام جنگ از سوی خدا و پیامبر:
تاریخ زندگی انسان ها، حکایت گر جنگ های بسیاری است. جنگه ایی بزرگ و خونین. در این جنگ ها دو طرف درگیر می بایست برای پیروزی بر طرف دیگر از قدرت و اسلحة کافی برای نبرد برخوردار باشند. آیا تا به حال شنیده اید که یک نفر با دست خالی با یک لشگر قدرتمند درگیر شود؟ عجیب تر از آن، آیا شنیده اید کسی با خدا بجنگد؟!
خدای بزرگ و نیرومند افرادی را معرفی می کند که در جنگ با او و پیامبرش قرار دارند. آن افراد «رباخوارن» هستند. افراد سودجویی که نیاز مردم، وسیلة ثروتمند شدن آنان است. آنان به نیازمندان پول قرض می دهند و با آنان شرط می کنند که در زمانی محدود، علاوه بر مقداری که قرض کرده اند، باید چیزی را به عنوان سود آن پس دهند و گر نه بدهیشان بیشتر می شود. افرادی که از عاقبت ربا بی خبرند، این معاملة شوم را می پذیرند و مدتها رنج می کشند تا شاید بتوانند قرض و سود قرضشان را پس دهند.
خداوند در قرآن کریم بندگانش را به شدت از رباخواری نهی کرده است و برای نشان دادن تنفر فراوانش از این کار زشت، رباخواران را تهدید کرده است که در صورت دست برنداشتن از خوردن نزول، به جنگ آنان خواهد آمد! البتّه روشن است که این بدان معنا نیست که فرد خدا با رباخواران می جنگد، بلکه به معنای نابودی قطعی آنهاست؛ زیرا آنان با کسی در افتاده اند که تک تک نفس ها و ضربان قلبشان و بندبند وجودشان در اختیار اوست و اگر مدّتی آنان را به حال خود رها گذاشته؛ فقط برای امتحان آنهاست و در زمانی نه چندان دور، ایشان را به سزای اعمالشان می رساند. از نظر خداوند، زندگی رباخواران مانند زندگی دیوانگان است.[1] زیرا آنان ربا را که نابودکنندة جامعه است، نوعی داد و ستد صحیح می دانند و همچون دیوانگان، بین خوب و بد فرقی نمی گذارند. آنان قصرهای سرخوشیشان را بر ویرانه های غم و اندوه بینوایان بنا می کنند و از آه و نالة آنان می خندند و از دیدن مردمی که همچون بردگان، از آنان مهلت می خواهند، لذّت می برند. به همین جهت همانطور که پیامبر عزیزمان فرموده است، آنان در قیامت برخلاف همة انسانها در حالیکه پاهایشان بالا و صورتهایشان بر زمین است، بر چهره هایشان کشیده می شوند.[2] زیرا در تمام عمر خود برخلاف راه و روش صحیح انسانها زندگی کرده اند. با این همه خدا راه بازگشت را بروی آنان نبسته است و بیان فرموده که اگر از راه و روش خود توبه کنند، بخشیده می شوند و اصل سرمایه شان که به دیگران قرض داده اند، برای خودشان می باشد و باید درآمد ربا را به ربا دهنده پس دهند. البته خدای مهربان از آنان میخواهد که در صورت نیاز مالی و فقر افراد ربا گیرنده مدّتی به آنان فرصت دهند و با فشار و سختگیری، قرض خود را مطالبه نکنند. آری؛ از نظر قرآن اساس روابط مسلمانان بر پایة حفظ منافع مشروع و زیان نرساندن و زیان ندیدن است. به همین خاطر در پایان آیة 279 میفرماید: «لا تَظلمون و لاتُظلمون» یعنی نه ستم میکنید و نه ستم می شوید. بر همین اساس پیامبر گرامی ما فرموده است: «در اسلام نه میتوان به کسی ضرر رساند و نه می توان از جانب کسی مورد زیان قرار گرفت».[3] باید بدانیم که دادن ربا مانند گرفتن آن حرام و ممنوع است و خورنده و گیرنده و هرکس که در این دادو ستد شوم نقش داشته باشد، توسط پیامبرخدا(ص)لعنت شده است.[4]
خداوندا! ما را از این عمل شیطانی به دور دار.
[1] برگرفته از آیه 257 همین سوره
[2] مجمع البیان، ذیل آیه 18 نبأ
[3] .
[4] من لایحضره الفقیه، ج3، ص274
نامش فاطمه کلابیه بود و با قلبی مالامال از عشق به امامت مولایش، پا به خانهی علی(ع) گذاشت. به قدری نجیب و پاک بود و دلی پر خلوص داشت که تا اذن دختر بزرگ خانه زینب کبری(س) را نگرفت، داخل حریم ولایت نشد. و این نهایت ادب او را به ساحت فرزندانفاطمهی زهرا(س) میرساند.
پس از مدتی از مولا و شوهرش درخواست کرد او را امالبنین(س) صدا زند تا دل طفلان زهرا(س) با شنیدن نام مادر حزین نشود و همواره میگفت من کنیز فرزندان فاطمه(س) هستم
بانوی ادب امالبنین (س) تمام هستیاش را در راه عشق به علی(ع) و پس از آن عشق به اربابش حسین(ع) تقدیم کرد. ثمره ازدواجحضرت علي(ع) با او، چهار پسر رشيد بود به نامهاي عبّاس(ع)، عبدالله، جعفر و عثمان؛ که همگي در کربلا به شهادت رسيدند.
حضرت امالبنینسلاماللهعلیها با فصاحت و بلاغتی که داشت در مقام افشاگری از ظلم و تعدی بنیامیه برآمد و با اشعار جانسوز و عزاداریهای مستمر مردم را متوجه ظلم و بیلیاقتی حکام وقت مینمود.
امروز سالروز رحلت فاطمه بنت حِزام ،امالبنین، است. روزی که در تقویم به عنوان " روز بزرگداشت مادران و همسران شهدا" نامگذاری شدهاست. ایثار و فداکاری و صبر و پایداری مادران و همسران شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهیدان راه حق بر هیچ کسی پوشیده نیست و این روز را به پاس قدردانی از این مادران بزرگوار، گرامی میداریم.
وفات حضرت امالبنین سلامالله علیها تسلیت باد.
یا مھـــ🕊ــــدے
قطعه ی گمشده ای از پر پرواز کم است
یازده بار شمردیم یکی باز کم است
این همه آب که جاریست نه اقیانوس است
عرق شرم زمین است که سرباز کم است
💔 #جمعه_های_دلتنگی
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه
☀️
شمسی: شنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۱
میلادیSatur: 07 January 2023
قمری: السبت ۱۴ جمادي الثانية ۱۴۴۴
🌹 متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا رب العالمین
👈 ۱۰۶۰مرتبه یاغنى بگوید تا غنى گردد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
🇮🇷اجرای طرح استعماری حذف حجاب به دست رضا خان (۱۳۱۴ه ش)
🇮🇷روز بزرگداشت خواجوی کرمانی
📆روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۶ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها(سال هشتم قبل از هجرت)
💐⏳۰۶ روز تاتولد حضرت امام خمینی رحمه الله علیه رهبرکبیر انقلاب اسلامی (۱۳۲۰ه ق)
💐⌛️۲۵ روز تاولادت با سعادت حضرت امام محمد تقی علیه السلام (جوادالائمه ۱۹۵ه ق)
💐⌛️۲۸ روز تاولادت حضرت امیر المومنین علی علیه السلام (۲۳ سال قبل از هجرت) 🥀روز پدر🥀
⬛️⌛️۳۰ روز تا ارتحال حضرت زینب سلام الله (۶۲ ه ق)
💐⌛️۳۵ روز تاپیروزی انقلاب اسلامی ایران و سقوط نظام شاهنشاهی (۱۳۵۷ ه ش)
⬛️⌛️۴۰ روز تاشهادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام(۱۸۳ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از گل یاس
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۸:🌺
آیة دَین:
این آیه ـ که بلندترین آیه قرآن است ـ به آیة«دَیْن» معروف می باشد. دین به معنای بدهکاری است و خداوند در این آیه به مردم دستور می دهد که اگر در انجام یک معامله، یکی از دو طرف؛ بدهکار و دیگری طلبکار شد، حتماً محتوای بدهی و طلب خود را با دقت بنویسند. ممکن است این بدهی به خاطر قرض گرفتن، اجاره گرفتن، خرید و فروش، خرید نسیه و...به وجود بیاید. در هر صورت قرآن به ما توصیه می کند که آن بدهی حتماً نوشته شود و برای اینکه با دقت بیشتر ثبت گردد، بهتر است شخصی به غیر از دو طرف معامله، آن را بنویسد. همچنین از دو نفر به عنوان شاهد درخواست شود که هنگام معامله حاضر باشند تا اگر در آینده بین دو طرف معامله اختلاف پیش بیاید، حقیقت را در دادگاه بیان کنند. حتی خدا در مورد بدهکاری کودک یا شخصی که از نظر ذهنی، مشکل دارد، توصیه هایی فرموده است. آنگاه خدا تأکید می کند که: «از نوشتن بدهی چه کوچک باشد، چه بزرگ خسته نشوید زیرا این کار در نزد خدا عادلانه تر است و برای گواهی دادن در دادگاه و جلوگیری از شک و تردید، مؤثّرتر می باشد.» آیة بعد که درحقیقت ادامه دستورات این آیه است نیز به مسلمانان توصیه می کند که اگر در سفر بودند و نمی توانستند سند معامله را به خوبی تنظیم کنند و کسی هم برای گواهی حضور نداشت، میتوانند بدون نوشتن سند و با گفتنِ گرو، با هم معامله کنند و اگر به دلیل اطمینان چیزی به عنوان گرو گرفته نشود، در این صورت بدهکار نیز باید خدا را در نظر بگیرد و بدهی اش را به موقع پس دهد. در آخر، خداوند به گواهان هشدار می دهد که در دادن گواهی راست و درست، کوتاهی نکنند و اگر لازم باشد، با دقت در دادگاه گواهی دهند. به راستی این آیه یکی از نشانه های حقانیت قرآن است؛ زیرا چنین توصیه های دقیقی در آن جامعه عقب مانده که تعداد افراد باسواد بسیار کم بود، آن هم به واسطة کسی که در تمامی عمر، نه چیزی خوانده و نه نوشته بود، نشانگر این است که این مطالب از جایی فراتر از جامعه انسانها گفته شده است.[1] همچنین این آیه دلیل بزرگی است که دین اسلام به روابط اقتصادی مردم اهمیت ویژهای می دهد. از نظر قرآن همة مسلمانان باید مانند برادر یکدیگر با هم خوب و مهربان باشند، ولی هنگام معامله و داد و ستد، باید دقت و احتیاط را کاملاً رعایت کنند تا حق هیچکس در جامعه ضایع نشود. حتی لازم است که این مطلب در مورد افراد غیرمسلمان نیز رعایت شود. در تاریخ آمده است که پیامبر اسلام(ص) از شخص غیرمسلمانی مبلغی را به عنوان وام گرفت و زره خود را به عنوان گرو در نزد او گذاشت.[2] بدون شک بی توجهی به این دستور، ممکن است موجب زیان های فراوانی شود و راهی برای جبران خسارت ، باقی نگذارد. در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است:
«دعای چهار نفر مستجاب نمی شود ... یکی از آنها کسی است که مالی داشته و بدون اینکه سندی تنظیم کند، آن را وام داده است (و مالش از بین رفته است. او از خدا می خواهد که مالش را به او بازگرداند» خدا به او میگوید: آیا به تو دستور ندادم که (سندی تنظیم کنی و)شاهد بگیری؟»[3]
[1]اقتباس از تفسیر نمونه، ذیل آیه مورد بحث
[2]تفسیر نمونه، ج2، ص393
[3] تفسیر نورالثقلین، ج1، ص300
#نکته_های_تربیتی
⛔️این خیلی بد است که:
📝شخصیت انسان ها را با بالا بودن
مدل گوشی همراه و لپ تاب بسنجیم.
#استاد_عباسی_ولدی
#پیام_سلامتے
❌ناشتا گوجه و موز نخورید!
🍅گوجه: اسید آن با اسید معده واکنش داده و باعث سنگ در معده شده
🍌 موز: منیزیم بدن بطورناگهانی افزایش پیدا میکند و تعادل منیزیم و پتایسیم بدن بهم میریزد
میخواستم بزرگ بشم، درس بخونم، مهندس بشم، خاکمو آباد کنم، زن بگیرم، مادر و پدرم و ببرم کربلا، دخترم و بزرگ کنم، ببرمش پارک، توی راه مدرسه با هم حرف بزنیم، خیلی کارا دوست داشتم انجام بدم،خب نشد..!
باید میرفتم از مادرم، پدرم، خاکم، ناموسم، دخترم، دفاع کنم.
رفتم که دروغ نباشه، احترام کم نشه، همدیگرو درک کنیم، ریا از بین بره، دیگه توهین نباشه، محتاج کسی نباشیم.
فرازی از وصیتنامه شهید کاظم مهدیزاده