هدایت شده از گل یاس
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۱۵🌸
حرام خواری و آثار آن در زندگی دنیا و آخرت:
مال و ثروت، یکی از ضروریات زندگی انسان هاست که بدون آن، گذران زندگی ممکن نخواهد بود. به همین سبب، کسبِ درآمد و تلاش برای به دست آوردن آن، یکی از مهم ترین دغدغه های بشر است. انسانها از راههای متفاوتی می توانند به ثروت برسند؛ ولی آیا پیمودن همهی آن راه ها مجاز است؟ بی شک جواب منفی است. بسیاری از راه های کسب مال، راههای ممنوع است و درآمد حاصل از آن، « مال حرام» محسوب می شود. رباخواری، گرفتن رشوه، کم فروشی، کلاه برداری، کم گذاشتن از کار، دزدی و ...، نمونه هایی از حرام خواری هستند.
با مطالعه ی تعلیمات قرآن و پیشوایان معصوم دین، به روشنی درمی یابیم که کسب مال حرام، تأثیرات بسیار منفی و مخرّبی در زندگی دنیایی انسان و حیات پس از مرگ او دارد. از جمله ی این آثار این هاست:
1ـ قبول نشدن کارهای نیک: از امام باقر روایت شده است: «هنگامی که کسی مالی از راه حرام به دست آورد، حج و عمره و صلهی رحم او پذیرفته نمی شود.»
2ـ رفتن برکت از مال و زندگی : امام کاظم فرموده است: «مال حرام رشد نمی کند، و اگر هم زیاد شود، برکتی ندارد، و آنچه از آن انفاق شود، پاداشی ندارد، و هر آنچه که انسان پس از مرگش از آن به جای گذارد، توشه¬اش برای آتش دوزخ خواهد بود.»
3ـ تأثیر منفی در سعادت نسل: امام صادق فرموده است که تأثیر منفی درآمد حرام، در نسل انسان آشکار می شود.
4ـ سنگ دلی: در تاریخ آمده است که در روز عاشورا، هنگامی که لشکریان عمر سعد، امام حسین را از هر طرف محاصره کردند و دور وی حلقه زدند، امام از آنان خواست که ساکت شوند تا آن¬ها را موعظه کند؛ ولی آنان ساکت نشدند. امام خطاب به آنان فرمود: «وای بر شما! چرا ساکت نمی شوید تا سخنم را بشنوید؟ ... این برای این است که شکم های شما از غذاهای حرام پر و دل هایتان سنگ شده است. »
در آموزه های اهلبیت، کسب مال حلال و پرهیز از مال حرام، یکی از برترین عبادات برشمرده شده است. از پیامبر اسلام روایت شده است:
«عبادت، هفتاد بخش دارد، و برترین بخش آن، کسب مال حلال است.» همچنین از امام صادق نقل شده است: «پرهیز از یک لقمه مال حرام نزد خدا، از خواندن دو هزار رکعت نماز مستحب بهتر است.» از اینجا می توان فهمید که چرا مولای متقیان علی بر فراز منبر سه مرتبه چنین ندا داد:
«ای تاجران و کاسبان، ابتدا احکام خدا را در مورد کسب حلال و حرام یاد بگیرید و پس از آن تجارت کنید» .
🎐 #مکتب_حاج_قاسم| #حاج_قاسم
🏷سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی
◽️کجا چنین اخلاصی پیدا میکنید؟ کدوم فرزند، به این سادگی جان خودش رو برای پدر و مادرش میدهد؟ آنها برای ما دادند!
برای همه ی پدر و مادرهای ایران! برای همه ی خواهر و برادرهای ایران! برای همه ی ایرانی ها جان خودشان را دادند.
لذا اگر عرض میکنم که باید در هر خانه ی ایرانی، یک تصویر باشد، این حداقل احترام است.
🎐 نشر دهید و همراه ما باشید
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
اگر خدا رابرای ترس از جهنم عبادت کنیم در آخرت فایده ای نیز برای ما دارد؟.mp3
467.7K
⁉️ اگر خدا رابرای ترس از جهنم عبادت کنیم در آخرت فایده ای نیز برای ما دارد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥سالروز انفجار بمب درنماز جمعه تهران توسط منافقین
♦️امام خامنه ای پس از انفجار بمب، بدون هیچ گونه تزلزلی به خطبه ها ادامه دادند
🍃🌷
تو از جنس همان باران مهری که بهار آید
تو آن پیک نشاطی که ز آرامش خبر آرد
تویی ساقی منم تشنه مرا آبی گوارا ده
بسان ماهی بحرم که دریا را نمی فهمد
اللهم احفظ قائدا الا امام خامنه ای
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
بیاین یکم به چند سال گذشته فکر کنیم!
یادتونه چقدر میترسیدیم ازینکه معلم ببره پای تخته!
یادتونه چقدر دلهره داشتیم دیربرسیم خونه مامانمون دعوامون نکنه!
یادتون میاد با دوستامون که قهرمیکردیم چقدر تا چندروز فکرمون درگیربود!
میخوام بگم مشکلات در لحظه،غول به نظر میرسن
ولی با گذشت زمان برای آدم واقعا خنده دار به نظر میرسن
اگر الان مشکلی یا مسئله ای ذهنتو درگیرکرده در قدم اول به دنبال راه حلش باش در قدم دوم بدون که ازش غول نسازی چون واقعا غول نیست،و بعد چندسال میگی کاش اونهمه روزای قشنگمو حروم نمیکردم
پس یه لبخند بزن و پاشو امروزتو بساز☀️☺️
💌
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️
شمسی: پنج شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۱
میلادی:Thursday 16 march 2023
قمری: الخميس ۲۳ شعبان ۱٤٤٤
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علی العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر لا اله الا الله الملک الحق المبین
👈۳۰۸ مرتبه یا رزاق بگوید تا روزى اش فراوان شود.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
🇮🇷بمباران شیمیایی حلبچه توسط بعث عراق(۱۳۶۶ه ش)
🇮🇷روز بزرگداشت پروین اعتصامی
🗓روز شمار تاریخ:
🌹🇮🇷۰۵ روز تا آغاز سال نو شمسی
💐⏳۰۷ روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
◼️⏳۱۶ روز تا سالروز وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیه(سه سال قبل هجرت)
💐⏳۲۱ روز تا سالروز ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام(۰۳ه ق)
💐⏳معراج حضرت رسول اکرم صل الله علیه وآله وسلم( ۰۶ ماه قبل هجرت)
⬛️⏳۲۵ روز تا سالروز ضربت خوردن حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام(۴۰ هجری قمری)
⬛️⏳۲۷ روز تا سالروز شهادت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام(۴۰ هجری قمری)
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۱۶🌷
👈در کارهای خوب از یکدیگر سبقت بگیرید:
همه ی ما بدون آنکه خود بخواهیم، در زمانی مشخص به دنیا آمده ایم و در زمانی که از آن بی خبریم، از دنیا خواهیم رفت. فاصله ی این دو زمان، «عمر» ما محسوب می شود؛ بزرگ ترین سرمایه ی ما که چیزی باارزش تر از آن برایمان وجود ندارد و نمی توان برایش قیمت تعیین کرد. این فرصت ارزشمند، بسیار کوتاه است و به سرعت از ما گرفته می شود. میلیاردها انسانی که دست از دنیا شسته اند و ما آن ها مرده می نامیم، مدّتی این سرمایه را در دست داشته و هم اکنون آن را از دست داده اند. مطالعه ی آیات قرآن و توصیه های پیشوایان گرامی دین، نگاه زیبا و واقع بینانه ای به زندگی و عمر به ما می بخشد. آنان، عمر را به میدان مسابقه ای تشبیه کرده اند که در آن انسان ها با یکدیگر رقابت می کنند و به برندگان این مسابقه، بهترین زندگی با امکانات کامل و دائمی اهدا می شود؛ زندگی بدون مرگ، بدون بیماری، بدون پیری، بدون مشکلات و ... در مکانی به نام بهشت که سراسر نعمت و لذّت و آسایش است.
به همین سبب، خداوند در این آیه به همه ی ما توصیه می فرماید که عمر خویش را مغتنم بشماریم و در این فرصت طلایی، برای انجام کارهای نیک، از یکدیگر سبقت بگیریم. آری، با این نگاه، مهم ترین دغدغه ی انسان، انجام کارهای خوب می شود. سخنان پیشوایان ما، سرشار از عباراتی است که ما را به سبقت در خوبی ها توصیه کرده است؛ از جمله اذان که یکی از بزرگ ترین نمادهای دین اسلام است شش مرتبه ما را به شتافتن به سوی نماز، رستگاری و بهترین عمل فرمان می دهد. پیامبر اسلام به ما توصیه کرده که پس از هر نماز، منتظر نماز بعدی باشیم، و فرموده است که این انتظار، گنجی از گنج های بهشت است. همچنین پیشوایان ما، کمک به برادران دینی و برآوردن نیازهای آنان را یکی از بهترین کارها برشمرده و به ما توصیه کرده اند که در این کارِ ارزشمند، از یکدیگر سبقت بگیریم.
در روایتی از امام سجاد می¬خوانیم: «ای شیعیان ما، ... در درجات بهشت از یکدیگر سبقت بگیرید و بدانید که بالاترین درجات بهشت و بهترین قصرها و عالی ترین خانه ها و بناها، برای کسانی از شماست که به درخواست های برادران مؤمنشان بهتر پاسخ بگویند و فقرای باایمان را در اموال خود بیشتر شریک کنند. خداوند، یکی از شما را به سبب یک واژه ی محبّت آمیز که به برادر مؤمن و فقیرش می گوید، به اندازه ی صدهزار سال راه که پیاده طی شود، به بهشت نزدیک می کند... بنابراین نیکی به برادران دینی را کوچک نشمارید. »
🔴 سختترین گناهان
#نهج_البلاغه
💥أَشَدُّ الذُّنُوبِ مَا اسْتَخَفَّ بِهِ صَاحِبُهُ؛
🌎سخت ترين گناهان، گناهى است كه گناهكار آن را سبك شمارد
📘#حکمت_477
⭕️ فرهنگسازی با زبان سرود
🔔 سرود انقلابی «سلام فرمانده» که فرهنگ مهدویت را اشاعه میدهد، توانست به خوبی در بین نوجوانان و خانوادهها، حتی فراتر از مرزها نفوذ کند؛ به طوری که به چند زبان بازسرایی و در چندین کشور بازخوانی شد و خشم دشمنان ایران اسلامی را به جوش آورد.
🔹 این سرود باعث شد کودکان با فرهنگ انتظار بیشتر آشنا شوند. امیدبخشی، عهد بستن با امام زمان و تأکید بر هممسیر بودن جمهوری اسلامی با حکومت جهانی مهدوی، از جمله شاخصههای این سرود بود.
🖇 ادامه مطلب در
https://btid.org/fa/news/239353
📎 #سیاست_اجتماع
📎
🎡خاکبازی عامل ایجاد خلاقیت
👦🏻کودکان با انجام بازی میتوانند راههای مختلفی را برای کسب موفقیت تجربه کنند. آنان با بازی یاد میگیرند که فقط یکراه صحیح برای رسیدن به اهداف وجود ندارد، بلکه میتوانند با خلاقیت ذهن، به تجربیات جدید برسند.
💠امام صادق علیهالسلام میفرماید: «دَعِ اِبْنَكَ يَلْعَبْ سَبْعَ سِنِينَ»؛ [1] «كودک را تا هفت سالگی رها كن تا بازى كند». آزادی کودک در بازی به معنای مجوز برای انجام هر بازی از جانب وی نیست؛ بلکه مقصود ایجاد فضایی است که کودک بتواند بهصورت متنوع و کنترلشده، با اسباببازی مناسب در جهت رشد جسمی، فکری و رفتاری بازی کند.
⛰خاکبازی از بازیهای مناسب دوران کودکی است. خاک به دلیل نداشتن الگویی خاص، میتواند با خلاقیت کودکان به اشکال مختلف درآید و کودکان را وادار به ابتکار کند. این بازی علاوه بر چند ویژگی منحصربهفرد، هوش فضایی کودکان را نیز افزایش میدهد.
💢در سیرهی پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله نیز به این بازی توجه ویژهای شده است. روزی بر سر راه پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله عدهای کودک با خاکبازی میکردند، برخی از اصحاب آن حضرت خواستند که از بازی آنان جلوگیری نمایند، رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «اِنَّ التُّرابَ رَبيعُ الصِّبْيانِ»؛ [2] خاك، بهارِ (تفريحگاه و مایه شکوفایی) كودكان است.
[1]. من لا يحضره الفقيه، ج ۳، ص ۴۹۲.
[2]. معجم الكبير، ج 6، ص 140، ح 5775.
🌐https://btid.org/fa/news/239178