🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۳🌷
هر کاری می خواهید بکنید؛ ولی ... :
خیابان های شهرتان را در نظر بگیرید و فرض کنید که در آن ها مشغول رانندگی هستید. خدای ناکرده تصمیم می گیرید که بر خلاف مقرّرات راهنمایی رانندگی، مرتکب تخلّفی شوید و مثلاً وارد خیابان ورود ممنوع شوید؛ ولی ناگهان پلیسی را می بینید که خیابان را زیر نظر گرفته، یا تابلویی را می بینید که روی آن نوشته شده:
«ترافیک این معبر با دوربین کنترل می شود».
پس بلافاصله از آن تصمیم اشتباه منصرف می شوید. آری، یکی از عوامل مؤثّر در پایش رفتار انسان، آگاهی از وجود افرادی است که او را زیر نظر دارند و مراقب رفتارش هستند. در این مواقع، انسان از ترس جریمه و کیفر یا خجالت از آن افراد، کار بد را رها می کند و رفتاری صحیح از خود نشان می دهد. در قرآن می خوانیم که غیر از خداوند ـ که مهم ترین بیننده است ـ برخی از فرشتگان نیز اعمال انسان ها را زیر نظر دارند. همچنین بر اساس آیات قرآن، علاوه بر آن موجودات ناپیدا، انسان های والامقامی از اعمال ما اطلاع دارند. به فرموده ی این آیه، پیامبر و برخی از مؤمنان، اعمال مردم را مشاهده می¬کنند. بر اساس روایات معصومین ـ که معنای آیات قرآن را به خوبی می دانند منظور از این افراد باایمان، «امامان دوازده گانه» است.
بنا بر روایات، اعمال همه ی انسان ها در هر شب و روز، به پیامبر و امامان معصوم عرضه می شود و ایشان به طور دقیق از کارهای مردم مطّلع می شوند. در روایت تکان دهنده ای می خوانیم که امام صادق از اطرافیان خود پرسید:
«چرا پیامبر را ناراحت می کنید؟» کسانی که در خدمت امام بودند، گفتند:
«چگونه او را ناراحت می-کنیم [در حالی که پیامبر در میان ما نیست]؟» امام فرمود: «آیا نمی دانید که کارهای شما به او عرضه می شود، و هنگامی که او گناهی را در میان آنها می بیند، غمگین می شود؟ بنابراین [با کارهای بد] پیامبر خدا را ناراحت نکنید و [با کارهای خوب] او را خوشحال کنید.»
بر اساس روایتی از امام رضا ، در می یابیم که پیشوایان دین با توجّه به آگاهی از احوال شیعیانشان، برای آنان دعا می کنند. همچنین در روایت دیگری از امام موعود، حضرت مهدی ، می خوانیم که فرمود:
«ما از اوضاع و احوال شما کاملاً آگاهی داریم و هیچ چیزی از اخبار شما از ما پوشیده نیست ... ما در رعایت حال شما چیزی کم نمی گذاریم و هرگز شما را فراموش نمی کنیم؛ که اگر چنین اتّفاق بیفتد، سختی ها بر شما فرود می آید و دشمنانتان شما را ریشهکن می کنند.»
#نهج_البلاغه
📿أَيُّهَا النَّاسُ! إِنَّ اللهَ قَدْ أَعَاذَکُمْ مِنْ أَنْ يَجُورَ عَلَيْکُمْ، وَ لَمْ يُعِذْکُمْ مِنْ أَنْ يَبْتَلِيکُمْ
🌓اى مردم! خداوند به شما تأمين داده که هرگز بر شما ظلم روا ندارد، ولى هرگز تأمين نداده است که شما را آزمايش نکند
✍اشاره به اينکه اين گونه زمان ها، دوران آزمايش و امتحان مردم است و همه بدون استثنا - از انبياى بزرگ الهى گرفته تا افراد عادى - بايد در آزمون بزرگ الهى شرکت کنند! آزمون هايى که گاهى جنبه فردى و گاه جنبه جمعى دارد; خداوند همگان را در يک آزمون سراسرى شرکت مى دهد، تا صادقان از کاذبان و مؤمنان از منافقان شناخته شوند.
📘#خطبه_103
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این خانوم از قوانین مدارس ژاپن میگه
شما باورتون میشه این قوانین مربوط به مدارس ژاپن باشه؟
میگه حق نداریم حتی گوشواره و گردنبند و موهای بلند و.... داشته باشیم😯
بعد بعضیا به اسم آزادی میخوان هیچ قانونی وجود نداشته باشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_عالی
عشق علامه طباطبایی به همسرش!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗 صدرزادههای امیدآفرین
📹 نماهنگی از بیانات اخیر رهبر انقلاب درباره بروز امثال #شهید_صدرزاده در میان جوانان علیرغم فعالیت دشمن و لغزشگاههای فراوان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#الّلهُمَّ_عَجِّلْ_لِوَلِیِّکَ_الْفَرَجْ
🔍 سه نکته ای که آقایان باید در زندگی مشترک به آن توجه کنند!
➖ خدا در وجود خانمها نوساناتی قرار داده است که گاهی به تنهایی نیاز دارند. بعضی از اوقات دوست دارند شما نزدیکشان نشوید. بستگی به روحیۀ و شخصیت این حالت مدتی که به طول میانجامد متفاوت است. سعی کنید این زمان را در همسرتان بشناسید و سنجیده عمل کنید.
➖ یکی از اخلاقهایی که گاهی از اوقات خانمها دارند این است که وقتی عصبانی هستند "منفیبافی کلی" میکنند. مثلاً میگویند: من از تو هیچ خیری ندیدم! شاید شما تعجب کنید که چرا برای یک مسئله کوچک یا بزرگ همسرم اینقدر دیدش به همهچیز منفی شده است در حدی که همه کارهای خوب من را فراموش کرده است! این جور مواقع سعی کنید با دلداری و تایید حرفهای او و جدی نگرفتن این حالت در خانمتان از این موقعیت خارج بشید. در این مواقع هیچوقت تصور نکنید که همسرتان این حرفها را از تهه دل میزند.
➖ اساساً مدل فکری و منطق خانمها با آقایان متفاوت است. گاهی خانمها از قالبهای منطقیِ فکریِ آقایان خارج میشوند و حرفهایی را میزنند. در این مواقع او دوست دارد ببیند عکسالعمل شما چیست؟ آیا او را دوست داری یا اگر کمی غیر منطقی فکر کند یا حرف غیرمنطقی بزند، از او متنفر خواهی شد. در این مواقع با توجه به روحیات همسرتان سعی کنید زرنگ باشید و بهترین عکسالعمل را نشان بدهید.
📦 منبع: نیم نگاهی به آسیب های زندگی مشترک در ایران | Panahian.ir/post/1505
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
📣📣ثبت نام طرح یاران ولایت( ارودوهای آموزشی، فرهنگی و تفریحی) ویژه فرزندان دانش آموز( مقطع سوم ابتدایی تا دوازدهم)، جهت ثبت نام، سرپرست تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ به روابط عمومی مراجعه نمایند.🌷🎁
📖 تقویم شیعه
☀️
شمسی: دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
میلادی: Tuesda 12 june 2023
قمری: الثلاثاء ۲۳ ذی القعده ١٤٤٤
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر یا قاضى الحاجات
👈۱۲۹مرتبه یالطیف بگوید تا مال کثیر یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
◼️ سالروز شهادت حضرت امام رضا علیه السلام به روایتی(۲۰۲ ه ق)
👈غزوه بنی قریظه
🗓روز شمار تاریخ:
☀️⏳۰۲ روز مانده به دحوالارض ، حرکت حضرت امام رضا علیه السلام از مدینه به خراسان(۲۰۰ه ق)
◼️⏳۰۷ روز تا سالروز شهادت حضرت امام محمد تقی علیه السلام(۲۲۰ه ق)
💐⏳۰۸ روز تا سالروز فرخنده ازدواج حضرت امیرالمؤمنین علی عليه السّلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها(۲ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۴🌷
مسجد بهشتیان؛ مسجد دوزخیان:
پس از هجرت پیامبر به مدینه، گروهی از مسلمانان، در سرزمین قبا در نزدیکی مدینه مسجدی را ساختند و از پیامبر تقاضا کردند که به آنجا تشریف آورده، در آن مسجد نماز گزارد. آن حضرت نیز دعوت آنان را پذیرفت و آن مسجد را متبرّک کرد. پس از این ماجرا، گروهی از منافقان که به سازندگان بااخلاص مسجد قبا حسادت می ورزیدند، به بهانه ی اینکه افراد پیر و از کار افتاده توانایی آمدن به مسجد پیامبر را ندارند، از آن حضرت اجازه ی ساختن مسجدی را برای آن افراد ناتوان گرفتند و سپس از ایشان خواستند که به آنجا تشـریف آورده، نماز گزارد. پیامبر به آنان اجازه ی ساخت داد و چون برای جنگ عازم تبوک بود، به آنان فرمود که پس از بازگشت، در مسجد ایشان نماز خواهد خواند. حقیقت این بود که منافقان با بنای آن مسجد، از یک سو درصدد ساختن پایگاهی برای شورش بر ضد حکومت اسلامی بودند و از سوی دیگر می خواستند با جمع شدن در آنجا، مسجد پیامبر و مساجد دیگر مانند مسجد قبا را از رونق بیندازند و میان مسلمانان تفرقه ایجاد کنند. پس از بازگشت پیامبر از تبوک، منافقان نزد آن حضرت آمدند و تقاضایشان را برای حضور ایشان در مسجد خود تکرار کردند؛ امّا پیامبر از طریق وحی باخبر شد که این ماجرا توطئه ای حساب شده برای تضعیف اسلام و براندازی آن است. به همین سبب، گروهی از مسلمانان را مأمور کرد که آن مسجد را ویران کرده، به محلّ نگهداری زباله تبدیل کنند. داستان آن مسجد ـکه بعدها به «مسجد ضرار» معروف شد یکی از حوادث عبرت آموز تاریخ اسلام است. آن ماجرا به مسلمانان آموخت که باید چشمان خود را باز کنند و فراتر از ظاهر اتّفاقات، پشت پرده ی آن ها را نیز تحلیل کنند؛ همچنین فریب دشمنانی را نخورند که در لباس دین، قصد نابودی آن را دارند.
آن اتّفاق به همگان آموخت که محلّ توطئه و تفرقه اندازی، محلّی ناپاک و آلوده است و تفاوتی با زباله دان ندارد؛ هر چند به آن «مسجد» گفته شود. از سوی دیگر، مسلمانان فهمیدند که مسجد حقیقی که مهم ترین پایگاه امّت اسلامی است چه ویژگی هایی دارد. بر اساس آیه ی 109، یک کانون مثبت و فعّال دینی، دارای دو ویژگی اساسی است:
نخست اینکه از ابتدا بر اساس صداقت و تقوا بنا شود و هدف از احداث آن، بندگی خدا و اجرای احکام اسلام باشد.
دوّم این که حامیان و پاسدارانش، افرادی پاک و درست کار و باایمان باشند. بدین ترتیب، هم انگیزه ی بنای مسجد و هم انگیزه ی مردم حاضر در آن باید پاک و مقدّس باشد. آنگاه چنین مسجدی، سزاوار زیارت قدوم پاک پیامبر اسلام است، و اگر در زمان حیات آن بزرگوار نباشد، سزاوار لطف و توجّه معنوی آن مرد آسمانی است.
#نهج_البلاغه
◽️وَ انْهَوْا عَنْ الْمُنْکَرِ وَ تَنَاهَوْا عَنْهُ، فَإِنَّمَا أُمِرْتُمْ بالنَّهْي بَعْدَ التَّنَاهِي!
🟤مردم را از منکرات بازداريد، و خودتان نيز مرتکب نشويد، چرا که شما موظّف هستيد اوّل خودتان ترک گناه کنيد، و آنگاه مردم را از آن نهى نماييد!
✍خويشتن دارى از گناه، شرط کمال نهى از منکر است، نه شرط وجوب. زيرا، به يقين انسان وقتى خود مرتکب گناهى شود و بخواهد ديگران را از آن نهى کند، سخن او تأثير چندانى نخواهد داشت و اگر مردم جريان را بدانند او را مورد تمسخر قرار مى دهند و مى گويند:ببرى مال مسلمان و چو مالت ببرند، بانگ و فرياد برآرى که مسلمانى نيست!
لذا پيشوايان اسلام بر اين معنا تأکيد داشتند که: ما شما را از هر کارى نهى مى کنيم، نخست خودمان از آن پرهيز داريم.
📘#خطبه_105
55 - داستانی آموزنده از حضرت زهرا (س).mp3
4.8M
🎙حجت الاسلام لقمانی
🌺 داستانی آموزنده از حضرت زهرا (س)
#امام_زمان
#منبر_کوتاه
#سبک_زندگی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا نشر حداکثری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمزمه صلوات خاصه امام رضا(علیهالسلام) توسط رهبرانقلاب | مرداد ۱۳۹۵
🗓 انتشار به مناسبت ۲۳ ذی القعده روز مخصوص زیارت حضرت امام رضا (علیهالسلام)
📥 آداب زیارت امام رضا (علیهالسلام) در بیان رهبر انقلاب 👇
https://khl.ink/f/34007
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آندلس، عبرتی تلخ
‼️ مراقب آندلسیزه شدن جمهوری اسلامی باشیم
🔹 سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت روز فتح آندلس به دست مسلمانان
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🍃🌹🍃🌹
#شــهادت، بارانےست که بر همه یکسان مےبارد
چطور بعضی ها #گل مےکنند
و بعضی چون خار...
و نم نم #باران اثری در آنها ندارد؟؟
خدایا!
#خارهای_نفسم را تو حرَس کن
درد جدا کردنشان را تحمل مےکنم
التماس دعا
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🇮🇷
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️
شمسی: سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
میلادی: Tuesday 13 june 2023
قمری: الثلاثاء ۲۴ ذی القعده١٤٤٤
🌹 متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ارحم الراحمین
👈۹۰۳مرتبه یا قابض بگوید تا به حاجت خود برسد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
🗓روز شمار تاریخ:
☀️⏳۰۱ روز مانده به دحوالارض ، حرکت حضرت امام رضا علیه السلام از مدینه به خراسان(۲۰۰ه ق)
◼️⏳۰۶ روز تا سالروز شهادت حضرت امام محمد تقی علیه السلام(۲۲۰ه ق)
💐⏳۰۷ روز تا سالروز فرخنده ازدواج حضرت امیرالمؤمنین علی عليه السّلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها(۲ه ق)
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۵🌷
پاداش جهاد و ویژگی های مجاهدان حقیقی:
بدون شک یکی از سخت ترین کارها در میان دستورهای اسلامی، «جهاد و مبارزه با دشمنان دین» است. جهاد، صحنه ی عجیبی است که در آن، مهم ترین سرمایه ی انسان یعنی جان او در خطر می افتد، و معرکه ای است که شاید هیچ بازگشتی از آن وجود نداشته باشد. به همین سبب، جهادِ در راه خدا، از ارزشمندترین اعمال است و بیشترین پاداش ها را به خود اختصاص داده است. پیامبر گرامی ما فرموده است: «برترین کارها، سختترین آن هاست.»
پیشوای نخست ما علی نیز در سخنی گران قدر فرموده است:
«جهاد، دری از درهای بهشت است که خدا آن را برای دوستان ویژه ی خود گشوده است.»
خداوند در قرآن، مردم را به جهاد دعوت می کند و به یاد آنان می آورد که این کار با همه ی دشواری هایش به سود خود آن هاست. در آیه ی 4 سوره ی محمّد می خوانیم:
«اگر خدا می خواست، بدون فرمان جهاد، خودش از کافران انتقام می گرفت؛ ولی به جنگ فرمان داد تا برخی از شما را به وسیله ی برخی دیگر بیازماید، و کسانی که در راه خدا به شهادت رسیده اند، خدا پاداش کارهایشان را از بین نمی برد و به طور کامل به آنان خواهد داد.»
در این آیات نیز خدا می فرماید که حقیقت جهاد و گذشتن از مال و جان هرچند در ظاهر تلخ و دشوار باشد دست زدن به پرسودترین معامله ی زندگی ست. در این معامله، خدایی که خود جان و مال انسان را به او بخشیده، آن را به قیمت بسیار زیادی خریده و بهشت جاودان و نعمت های بی پایان خود را بهای آن قرار داده است. نکته ی مهم این است که در این معامله، فروشنده باید ویژگی های خاصی را داشته باشد، و بدون داشتن آن ها نمی تواند صاحب بهای ارزشمند معامله شود. ویژگی های مهم مجاهدان حقیقی، در آیه ی 112 بدین صورت بیان شده است:
1ـ اهل توبه، عبادت و راز و نیاز با خدا هستند(اَلتّآئِبون)؛
2ـ با دل و زبانشان خدا را سپاس می گویند و در هر حالت، او را می-سـتایند(الحامِدون)؛
3ـ در مساجد حضور پیدا می کنند و با محیط های گوناگون دینی ارتباط دارند(السّاِّئِحون)؛
4ـ بدن هایشان در برابر خدا خاضع و فروتن است و بسیار نماز می خوانند و برای خدا به رکوع و سجده می روند(الرّاکِعونَ السّاجِدون)؛
5ـ در قبال اوضاع دینی و فرهنگی جامعه ی خود، بی تفاوت نیستند و با روش های مناسب و اخلاق نیکو، مردم را به کارهای خوب تشویق می کنند و از کارهای بد، نهی می کنند(الآمِرونَ بِالمَعروفِ وَ النّاهونَ عَنِ المُنکَر)؛
6ـ مهم ترین دغدغه ی آنان، انجام وظایف دینی شان است و در امور فردی و اجتماعی، به دستورهای خدا پای بندند (الحافِظونَ لِحُدودِ الله). آری، از نظر قرآن، جهادگر حقیقی، کسی ست که چنین صفاتی داشته باشد و در صورت لزوم، در میدان جهاد شرکت کند. اگر امّا برای چنین افرادی، ضرورت حضور در میدان جنگ پیش نیامد، بی شک باز هم پاداش جهادگران را دریافت خواهند کرد. امیر مؤمنان علی در سخن گهرباری فرموده است:
«هر کس از شما که در بستر خویش جان دهد، در حالی که می داند پروردگارش و پیامبر خدا و اهل بیتش چه حق و حقوقی بر گردن او دارند، شهید مرده است و پاداشش بر عهده ی خداست و سزاوار گرفتن ثواب کارهای خوبی ست که نیّت انجام آن ها را داشته [و نتوانسته است انجام دهد] و نیّتش به جای شمشیر کشیدن او در میدان جنگ خواهد بود (و خدا همان پاداش را به او خواهد داد).»
#نهج_البلاغه
▫️قَدْ ـ وَ اللهِ ـ لَقُوا اللهَ فَوَفَّاهُمْ أُجُورَهُمْ، وَ أَحَلَّهُمْ دَارَ الاَْمْنِ بَعْدَ خَوْفِهِمْ
🟤به خدا سوگند! آنها به لقاى پروردگار نايل شدند و خدا پاداششان را به طور کامل عطا فرمود و آنها را در سراى امن و امان بعد از اين زندگى پر از خوف جاى داد»
✍️آرى همان گونه که قرآن مى فرمايد: گمان مبر آنها که در راه خدا کشته شده اند مردگانند آنها زنده جاويدانند و در نزد پروردگارشان به انواع روزيها متنعم اند، مرده آنها هستند که تن به ذلت مى سپرند و زير پرچم ظالمان به زندگى مادى و تحقيرآميز ادامه مى دهند.شهادت هميشه مايه افتخار است ولى در محيطهاى آلوده شهادت و رخت بر بستن از آلودگى ها و مفاسد و رهايى از دست گروه هاى فاسد و مفسد افتخار ديگرى است.
📘#خطبه_182