🌷نکته تفسیری صفحه ۲۵۵🌷
بهترین قانون و برنامه و مجری:
در هر جامعه ای، برای رشد و سعادت انسان ها و ایجاد امنیّت و آرامش، قوانین و برنامه هایی تنظیم می شود. بی شک هر چه قانون گزار داناتر باشد، قانون او دقیق تر خواهد بود. البته روشن است که در هیچ جامعه ای، وجود قانون به تنهایی کافی نیست و برای عملی شدن آن باید افراد کارشناس و زبردستی که از قوانین اطلاع کافی دارند، آن ها را اجرا کنند و بر اجرای آن ها نیز به دقّت نظارت داشته باشند. خدای بزرگ برای رشد و تکامل بندگانش، بهترین و جامع ترین قانون را در قالب آخرین کتاب آسمانی نازل فرموده است. قرآن بدون شک کامل ترین برنامه ی زندگی بشر است که عمل به دستورهای آن، انسان را به قلّه ی سعادت و خوشبختی می رساند؛ ولی این قانون و برنامه ی کامل و بی همتا نیز مانند همه ی قوانین، به مجری شایسته نیاز دارد. به همین سبب، خداوند، بهترین بندگان خود را که با قرآن آشنایی کامل دارند، مسئول اجرای قانون زندگی انسان ها یعنی قرآن کریم قرار داده است. از این رو در این آیه می خوانیم:
«این کتابی است که بر تو نازل کرده ایم تا مردم را از تاریکی ها خارج کنی و به نور و روشنایی برسانی.»
آری، پیامبر گرامی اسلام، نخستین معلّم قرآن و مجری دستورهای آن است. آن حضرت نیز به دستور خدا، دوازده تن از بهترین بندگان او را رهبران بشریت معرّفی فرمود و بیان کرد که اجرای درست دستورهای قرآن، از عهده ی کسی جز آنان برنمی آید. در حدیث مشهور ثقلین که هم شیعیان هم و اهل سنّت نقل کرده اند، می خوانیم که پیامبر فرموده است:
«قرآن و اهلبیت هیچ گاه از هم جدا نمی شوند.»
بنابراین تا پایان دنیا که اجرای قانون قرآن لازم است، وجود مجری آگاه و معصوم برای آن نیز لازم است، و در دوران ما که مجری معصوم قرآن غایب است، لازم است برای فهم آیات قرآن که مقدمه ی اجرای دستور های آن است، به فقها و دانشمندان قرآن شناسی رجوع کنیم که با مکتب اهلبیت به خوبی آشنا هستند.
☄️فرق ميان اين دو كار
#نهج_البلاغه
📿شتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ عَمَل تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَتَبْقَى تَبِعَتُهُ وَعَمَل تَذْهَبُ مَؤُونَتُهُ وَيَبْقَى أَجْرُهُ
🟤اين دو عمل چقدر با هم متفاوتند: عملى كه لذتش مى رود و عواقب سوء آن باقى مى ماند و عملى كه زحمتش مى رود و اجر و پاداشش باقى است
✍️در ميان كارهاى نيك و بد و اعمال حسنه و سيئه ـ با اين كه هر كدام جنبه مثبت و منفى دارند ـ اين تفاوت آشكار ديده مى شود; اعمال گناه آلود داراى لذتى موقتى و ناپايدار است كه به زودى زايل مى گردد ولى عواقب بد آن هم در دنيا و هم در آخرت دامان انسان را مى گيرد. مثلاً انسانى براى برخوردارى از لذتى آنى به شراب پناه مى برد. ممكن است اين ماده مخدر ساعتى او را از غم و اندوه تهى كند و در نشئه اى لذت بخش فرو برد; اما به زودى پايان مى يابد و آثار سوء آن در تمام اعضاى بدن او تدريجاً ظاهر مى شود و در آخرت نيز از شراب طهور بهشتى و نوشيدن آب كوثر محروم مى گردد. ولى به عكس،انسانى كه به سراغ بندگى خدا مى رود و در ميدان جهاد با نفس و جهاد با دشمن حاضر مى شود، هر چند با مشكلاتى روبرو مى گردد; اما اين مشكلات تدريحا از بين مى رود و اجر و پاداش دنيوى و اخروى آن باقى مى ماند. هوس رانى و شهوت رانى همچون کف هاى روى آب است که «(فَیَذْهَبُ جُفَاءً); سرانجام کف ها به بیرون پرتاب مى شوند»و اعمال نیک همچون آب زلال که به مصداق «(وَأَمَّا مَا یَنفَعُ النَّاسَ فَیَمْکُثُ فِى الاَْرْضِ); ولى آنچه به مردم سود مى رساند (= آب یا فلزّ خاص) در زمین مى ماند» باقى و برقرار خواهد بود.
📚 #حکمت_121
مسابقات ویژه ایام عزاداری سالار شهیدان و یاران باوفایش
موضوعات:
1-ارسال مداحی صوتی و تصویری توسط اعضای کانال(3 دقیقه)-از ارسال کلیپ مداحی دیگران پرهیز نمایید.
2-ارسال سخنرانی صوتی و تصویری توسط اعضای کانال(5 دقیقه)
3-ارسال پادکست
4-ارسال نقاشی
5-ارسال عکاسی (از حضور خود در مراسم عزاداری)
6-ارسال دلنوشته به امام حسین(ع) و یاران شهیدش در قالب pdf
7-ارسال تصویر یا کلیپ با موضوع ارتباط حجاب و عفاف با قیام امام حسین(ع)
همراه با جوایز ویژه. مخصوص تمامی گروههای سنی همکاران و خانواده های محترم ملک،2،21،22،23،24
مهلت ارسال آثار: 18 مرداد 1402
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد ماهان مداحی
بخوان الحمدلله از دل و جان
که بر درد است ذکرالله ،درمان
خوشا آن دل که با حق آشنا شد
خدایش داد او را عشق و عرفان
زعیم و مرجع فرزانه ما
فقیه و مقتدای اهل ایمان
سلال پاک زهرا ، خامنه ای
به این دوران بود حامی قران
خداوندا سلامت دار جانش
ز خناسان و بدخواهان دوران
ولایت گر دهد اذن جهادی
لبیک گو خیل جان نثاران
ما مطیع رهبریم
اللهم احفظ قائدنا الامام الخامنه ای
ماملت امام حسینیم 🚩
خانم سهیلا علامی